Weglot recensie

Weglot.com recensie


Weglot – is een vertaal-API die is ontwikkeld voor het lokaliseren van websites. De service is in 2016 gelanceerd als een eenvoudig codefragment en is uiteindelijk uitgegroeid tot een krachtige en flexibele tool om website-inhoud in verschillende talen te vertalen. Het is ook een snelle manier gebleken om meertalige projecten te maken zonder codeervaardigheden. De oplossing wordt geleverd met een heleboel geweldige functies en werkt geweldig met iedereen grote platforms voor het bouwen van websites en CMS.

Meer dan 60.000 website-eigenaren gebruiken de oplossing momenteel om hun sites te lokaliseren. De tool biedt automatische en handmatige vertaalopties, afhankelijk van de eisen van de gebruiker op het gebied van taalvaardigheid, grammatica, stijl, enz. Het is geschikt voor verschillende soorten projecten van eenvoudige op inhoud gebaseerde en kleine bedrijfssites ontwikkeld met WordPress of Wix naar eCommerce-platforms en digitale winkels die zijn gemaakt met Shopify, Magento, BigCommerce, en meer. U kunt het gebruiken met zowel SaaS- als CMS-platforms voor het bouwen van websites.

Hebben we echt een ultieme lokalisatieoplossing zonder dat we honderden dollars hoeven uit te geven aan inhoud van hoge kwaliteit? Laten we eens kijken wat Weglot te bieden heeft op het gebied van flexibiliteit en vertaalfunctionaliteit.

Voors en tegens

De tool biedt een reeks geweldige functies naast een verscheidenheid aan vertaaltools. Aan de andere kant moet u het niet beschouwen als een ultieme lokalisatie-oplossing bij gebruik in automatische modus. In dit geval moeten gebruikers nog steeds correcties aanbrengen. Bovendien zijn sommige functies alleen beschikbaar voor premiumgebruikers.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Ondersteuning voor meer dan 100 talen – maak meertalige projecten ondanks de locatie van uw doelgroep en profiteer van wereldwijd bereik.
&# x2714; Gebruiksgemak – codeervaardigheden zijn niet nodig. De installatie en configuratie zijn eenvoudig en snel dankzij.
&# x2714; 100% compatibiliteit – Weglot werkt geweldig met verschillende websitebouwers. Je kunt het gebruiken met CMS-platforms zoals WordPress, Joomla of Drupal en met SaaS-software zoals Wix, Squarespace en anderen.
&# x2714; Geavanceerde vertaalhulpmiddelen – gebruikers kunnen kiezen uit handmatige en automatische vertaling voor snelle en probleemloze lokalisatie.
&# x2714; Een pool van professionele vertalers – een goede functie om meerdere dollars te besparen en meertalige inhoud te laten produceren door aangepaste professionals.
&# x2714; Meerdere domeinen – de functie is alleen beschikbaar in premium-abonnementen en laat u de service voor meerdere websites tegelijkertijd gebruiken.
&# x2718; De automatische vertaalfunctie vereist nog steeds correcties en bewerking.
&# x2718; Premium-abonnementen zien er te duur uit.
&# x2718; Startplannen zijn beperkt tot het aantal te vertalen woorden.
&# x2718; Vertaling wordt automatisch uitgeschakeld in geval van annulering van het plan.

Waar is het goed voor?

Weglot is een geweldige oplossing voor diegenen die geld willen besparen en niet langer dure teksten willen bestellen bij moedertaalsprekers. Het is geschikt voor op inhoud gebaseerde sites, digitale winkels, projecten voor kleine bedrijven, bestemmingspagina’s, enz. Als uw specifieke project lokalisatie vereist, is Weglot wellicht de juiste keuze.

Waarom lokalisatie belangrijk is

Het hebben van een meertalige websiteversie heeft een aantal voordelen. Ze zijn als volgt:

 • Gelokaliseerde websites zorgen voor een breder bereik en een betere betrokkenheid bij gebruikers uit verschillende landen.
 • De doelgroep is altijd op de hoogte, aangezien vertaalde websites gemakkelijker te begrijpen zijn.
 • Vertaalde inhoud resulteert in concurrentievoordelen voor de website in een bepaalde taalzone. Bovendien zou u naast SEO-voordelen ook hogere rangen kunnen waarderen.
 • Hoe gemakkelijker uw site te begrijpen is, hoe hoger het conversiepercentage.

De Translation API opent nieuwe perspectieven en maakt uw projecten competitief sterker.

Installatie en configuratie

Hoewel Weglot in eerste instantie een plug-in is, moet u een reeds werkende website hebben om deze te gebruiken. Zoals we eerder hebben vermeld, werkt het geweldig met alle soorten platforms en biedt het verschillende integratieopties, afhankelijk van de websitebouwer of het CMS dat u gebruikt.

Ermee beginnen

De dienst heeft een gratis proefplan. Hoewel het er vrij beperkt uitziet met slechts maximaal 2.000 woorden en een enkel te vertalen domein, geeft het een duidelijk beeld van hoe Weglot eigenlijk werkt. Om toegang te krijgen tot de lokalisatietool, moet u zich aanmelden.

Weglot registratie

Het registratieproces vereist het voltooien van verschillende eenvoudige stappen. Een gebruiker wordt gevraagd zijn of haar e-mailadres en wachtwoord op te geven. Als je klaar bent, ontvang je een automatische bevestigingsbrief. Open het en volg de link om toegang te krijgen tot de service.

Weglot voltooien registratie

U bent nu vrij om een ​​nieuw project aan te maken. Geef de naam op en kies het website-bouwplatform in de vervolgkeuzelijst. Hier hebben we alle belangrijke CMS- en SaaS-oplossingen, waaronder WordPress, Magento, BigCommerce, Wix, Squarespace en vele andere. Kies gewoon degene die je gebruikt en ga naar de volgende fase. Houd er rekening mee dat elk platform mogelijk verschillende manieren vereist om de oplossing te integreren in uw specifieke website. Bekijk enkele voorbeelden.

Weglot creatieproject

Voorbeeld van WordPress-installatie

Stel dat u een blog heeft gebouwd met WordPress. U wilt het in verschillende talen laten vertalen om meer verkeer naar de inhoud te halen. In dit geval vereist het installatieproces de volgende stappen:

Stap 1 – Weglot plugin installatie

De oplossing heeft een aangepaste plug-in ontwikkeld voor WordPress-sites. Het enige dat u nodig heeft, is dat het is geïnstalleerd. Het proces is hetzelfde als voor alle andere plug-ins die worden gebruikt voor WP-gebaseerde sites. Zodra het is geactiveerd, ziet u het in het admin-paneel aan uw linkerhand.

Weglot plugin installatie

Stap 2 – Installatie en configuratie

In dit stadium moet u de API-sleutel van het Weglot-dashboard kopiëren en in de daarvoor bestemde ruimte in het admin-paneel van de plug-in plakken. Het is ook nodig om de originele en bestemmingstalen van de website aan te geven.

Weglot setup en configuratie

Stap 3 – Laat de website vertalen

Het systeem controleert automatisch of de plug-in correct is geïnstalleerd en geconfigureerd. Als dat zo is, verschijnt de knop voor het wisselen van taal automatisch op uw website met alle inhoud vertaald in de doeltaal.

Dezelfde methode is van toepassing op andere CMS-platforms. Laten we nu eens kijken hoe het werkt met SaaS-websitebouwers.

Wix-installatievoorbeeld

Als u een kleine bedrijfssite of online winkel heeft gebouwd met Wix, het installatieproces zal een beetje anders zijn, hoewel nauwelijks moeilijker. Het duurt enkele minuten voordat uw Wix-site is gelokaliseerd.

Stap 1 – Kies talen

Allereerst moet u de originele en vertaalde talen kiezen. Als u een gratis proef- of toegangsplan gebruikt, is uw account beperkt tot slechts één vertaalde taal. Degenen die snakken naar meer opties, moeten kiezen voor premium-pakketten.

Weglot Kies talen

Stap 2 – Weglot-fragment toevoegen

Het systeem genereert automatisch een JavaScript-fragment. Kopieer het en voeg het toe aan uw website. Laad het opnieuw om de taalwisselknop te zien. Klik op het vertaalde taalpictogram om de reeds gelokaliseerde inhoud te zien.

Weglot-fragment toevoegen

Zoals we eerder hebben vermeld, zijn codeer- of programmeervaardigheden niet nodig. Met Weglot kunt u uw project binnen enkele minuten laten vertalen. Het wordt hoog tijd dat we de functies van de lokalisatietool eens nader bekijken.

Functies en integraties

Weglot is een alles-in-één oplossing waarbij u alleen een snel installatieproces hoeft te voltooien en de primaire installatie hoeft uit te voeren. Wanneer de originele en bestemmingstalen zijn ingesteld, doet het systeem de rest automatisch. De tool wordt geleverd met een reeks extra functies om de website gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker te maken.

Vertaalinstrumenten

Naast de basisfunctionaliteit voor lokalisatie, heeft Weglot aanvullende vertaaltools. Ze bevatten:

 • Woordenlijst – het staat een gebruiker vrij om vertalingen en termen toe te voegen die automatisch aan het Weglot-woordenboek worden toegevoegd. U kunt bijvoorbeeld de naam van uw rand of bedrijf behouden, die in de oorspronkelijke taal moet worden bewaard. Bovendien maakt de functie het mogelijk om specifieke woorden te markeren als “nooit vertalen” of “altijd vertalen” functie.
 • Zoeken en vervangen – het systeem gaat automatisch terug en detecteert woorden of woordgroepen die niet of niet correct zijn vertaald.

account Dashboard

Weglot Account Dashboard

Met het systeem kunnen gebruikers alle vertalingen volgen vanaf één Weglot-dashboard. Het kan worden gebruikt om de inhoud en alle lokalisaties tegelijkertijd te bekijken. We zien er over het algemeen niet veel gebruik van, omdat het dashboard niet toestaat om nieuwe pagina’s te maken, hoewel het wel statistieken weergeeft.

SEO-optimalisatie

Weglot vertaalt webpagina’s rekening houdend met Google-zoekmachinepraktijken. Als gevolg hiervan kunnen gebruikers profiteren van geautomatiseerde meertalige SEO-optimalisatie met ingeschakelde hreflang om de websitelocatie, titels, beschrijvingen, metagegevens, enz. Te definiëren..

Automatische omleiding

Het systeem gebruikt de browserinstellingen van bezoekers om hun locatie te definiëren. Vervolgens worden gebruikers automatisch omgeleid naar de pagina met relevante taal. Lokalisatie is niet alleen van toepassing op pagina’s, maar ook op contactformulieren, e-mailbevestiging, enz.

Samenwerkingsopties

Website-eigenaren kunnen direct vanuit het Weglot-dashboard andere teamleden uitnodigen om samen aan lokalisatie te werken.

Ontwerp met schakelknoppen

Weglot Switch Button Design

Hoewel de knop voor het wisselen van taal automatisch verschijnt zodra u de tool heeft aangesloten, kunt u de weergave ervan nog steeds wijzigen. Het kan worden aangepast aan het hoofdthema van de website. Met aanvullende instellingen kunt u de knop configureren en het vervolgkeuzemenu ervoor inschakelen, vlagtypen wijzigen en meer.

Automatische versus handmatige vertaling

Weglot is ontwikkeld om een ​​probleemloos websitelokalisatieproces te garanderen door middel van automatische vertaaltools. U zult al uw pagina’s binnen enkele minuten laten vertalen. De automatische functie is echter niet zo goed als u een specifiek of veeleisend publiek target op het gebied van inhoudskwaliteit. Gebruikers zullen wat correcties moeten aanbrengen, vooral als het gaat om professionele en nichegerichte teksten.

In dit geval klinkt handmatige vertaling als een betere optie. Weglot introduceert een pool van experts die hun diensten leveren. Ze bevatten voornamelijk native speakers met lagere tarieven in vergelijking met traditionele freelance marktplaatsen. De prijs begint bij $ 0,08 per woord. U ziet de uiteindelijke prijs, afhankelijk van het aantal pagina’s dat u moet vertalen. Gebruikers zijn gratis voor hogere lokale professionals binnen het Weglot-dashboard.

Klantenservice

Ondersteuningsopties zijn afhankelijk van het plan dat u kiest. Baseline-bronnen zijn beschikbaar voor elke gebruiker. Ze bevatten een Helpcentrum met tutorials en handleidingen die manieren beschrijven om aan de slag te gaan en de service verbinden met het websiteplatform dat u gebruikt. Bovendien hebben we hier een blog met enkele handige artikelen en een typisch e-mailticketsysteem.

Klantenservice van Weglot

Als u dringend contact moet opnemen met vertegenwoordigers van Weglot, kunt u dit ook doen via het officiële Facebook-account.

Plannen & Prijs: hoeveel kost Weglot?

Weglot prijzen

Zoals je al weet, is er een gratis proefplan. Het is echter beperkt met slechts één vertaling voor maximaal 2000 woorden. Het is gelijk aan een gemiddeld blogbericht. U zult dus zeker uw plan moeten upgraden om de website volledig gelokaliseerd te hebben. Gebruikers kunnen kiezen uit 5 beschikbare abonnementen:

 • Starterkosten € 9,9 per maand voor een enkel domein en tot 10.000 woorden.
 • Zakelijke kosten € 19 per maand met maximaal 50.000 woorden en 3 domeinen.
 • Pro kosten € 49 per maand met 5 sites en 200.000 woorden inbegrepen.
 • Geavanceerde kosten € 199 per maand voor 1 miljoen woorden en 10 domeinen.
 • Enterprise begint bij € 499 afhankelijk van uw wensen.

Elk abonnement heeft ook een gratis proefperiode, terwijl Business, Pro, Advanced en Enterprise worden geleverd met premium ondersteuning en Live Chat.

Weglot-teruggavebeleid

Abonnees hebben de kans om binnen 15 dagen na aankoop van het plan een volledige terugbetaling te claimen. Om in aanmerking te komen voor geldteruggave, moeten ze:

 • Stuur een annuleringsverzoek uiterlijk 15 dagen na de aankoop;
 • Claim alleen een terugbetaling voor een eerder abonnement. Verlengingen en upgrades worden niet terugbetaald.

Als je aan die eisen voldoet, krijg je je vondst binnen 48 uur terug.

Weglot Review Conclusie

Weglot is een SaaS-oplossing voor websitelokalisatie, mogelijk gemaakt door de API. Het vereist geen codeervaardigheden en biedt een reeks vertaal- en integratiefuncties. Het is misschien een goede oplossing voor degenen die te maken hebben met instap- en mediumteksten, aangezien automatische vertaling nog steeds om bewerking en correctie vraagt.

Als uw project voornamelijk is gericht op een specifieke doelgroep die hunkert naar inhoud van hoge kwaliteit in termen van grammatica, stijl, interpunctie of opmaak, moet u nog steeds hogere specialisten van Hub Weglot of van andere marktplaatsen.

Probeer Weglot gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map