WordPress recensie

WordPress (huidige versie – 5.2) – is een krachtig Content Management Systeem, dat door de overvloed aan extensies uitstekend werkt voor de ontwikkeling van verschillende webprojecten. De engine wordt gebruikt om blogs en informatieportalen te bouwen, maar het is ook mogelijk om er zelfs een webwinkel mee te lanceren door middel van plug-in-integratie.


Het aantal WordPress-extensies blijft gestaag groeien, maar het systeem wordt ook regelmatig bijgewerkt, waardoor het niet nodig is om enkele plug-ins te installeren. De recente krachtige versie van systeem 5.2 is direct beschikbaar gekomen om te downloaden in het WordPress-dashboard en heet “Jaco” naar de bekende jazzbassist Jaco Pastorius. De update heeft met name het proces van inhoudsbeheer veranderd door de introductie van geavanceerde functies en tools. Deze innovaties hebben het gemakkelijker gemaakt om uw nieuw gecreëerde website te repareren voor het geval er fouten zijn in de ontwikkeling of het verdere beheer. Het systeem biedt nu meerdere effectieve tools die worden gebruikt om ernstige fouten en configuratieproblemen te identificeren en op te lossen.

Is het eenvoudiger ontwikkel nu een website met WordPress 5.2? Wat is er precies veranderd na de systeemupdate en zijn de wijzigingen de aandacht van de gebruiker waard? Laten we alle vragen in onze recensie beantwoorden.

1. Gebruiksgemak

U kunt WordPress gebruiken om blogs, bedrijfswebsites, bestemmingspagina’s, online winkels en portals te lanceren die de noodzaak van gebruikersregistratie impliceren. De functionaliteit van het systeem hangt sterk af van de geïnstalleerde plug-ins en van de vaardigheden van de webmaster: met een open code kunnen ervaren webontwikkelaars het systeem aanpassen aan hun behoeften.

Veel gebruikers beginnen hun carrière als webontwikkelaar met WordPress. Dit is niet de eenvoudigste oplossing, omdat hier veel te leren valt om een ​​website te maken en op te zetten. De updates van het platform laten echter duidelijk zien dat het op weg is naar de vereenvoudiging van het webontwerpproces, hoewel je nog steeds niet zonder programmeerkennis gaat voor diepgaande aanpassing van de website.

Wat is er nieuw aan WordPress 5.2?

De bijgewerkte versie van WordPress 5.2 is doorgegaan met het ontwikkelen van de Site Health-functie die in de vorige versie is geïntroduceerd. De functie is bedoeld om de veiligheid en prestaties van de website te verbeteren. De essentie van de Site Health-functie is dat deze meldingen genereert voor de beheerders van websites, die de verouderde PHP-versies blijven gebruiken.

Na de installatie van nieuwe plug-ins controleert Site Health ze automatisch om hun compatibiliteit met de PHP-versie die u momenteel gebruikt te identificeren. Als de nieuwe plug-in de bijgewerkte versie gebruikt (waardoor deze niet compatibel is met uw website), staat Site Health de installatie niet toe om verdere problemen te voorkomen.

De bijgewerkte 5.2 WordPress-versie voegt bovendien twee nieuwe pagina’s toe om u te helpen bij het debuggen van problematische website- en plug-in configuratieproblemen. Bovendien voegt het ruimte toe waarmee projectontwikkelaars tijdens het werken aan het project foutopsporingsinformatie kunnen opnemen die webontwerpers nodig hebben. Houd er trouwens rekening mee dat de minimaal ondersteunde PHP-versie nu 5.6.20 vormt, dus als u een andere versie gebruikt, kunt u problemen met de systeemcompatibiliteit ondervinden. Als u geen broeder wilt over complexe nuances in webcodering, dan kan dat zet WordPress-site over naar wix om je veilig te voelen en gebruik te maken van meerdere voordelen die de websitebouwer biedt.

2. Functies & Flexibiliteit

Voordat je begint met het bouwen van een website met WordPress, moet je kiezen geschikte hosting en krijg een domeinnaam. Sommige hostingproviders bieden speciale plannen die goed zijn geoptimaliseerd om met het platform te werken, maar het is geen must om ze te kopen – standaard virtuele hosting is voldoende voor uw eerste website.

Als het gaat om WordPress-installatie, zal zelfs een nieuweling geen problemen ondervinden – het systeem is eenvoudig op de meeste hosts te installeren in een paar minuten en met slechts één klik. Dit betreft ook de laatste versie. U moet echter voorzichtig zijn met de updates. Het grootste risico is de incompatibiliteit van het platform en de plug-ins na de update.

Dashboard van WordPress 5.0

Als je al een website hebt gemaakt met de oude WordPress-versie, maar je hebt besloten om over te schakelen naar 5.0, is het raadzaam om alle extensies vóór de update te deactiveren om ze een voor een verder te activeren om hun functionaliteit te controleren. WordPress 5.0 is al geruime tijd in ontwikkeling. Dus de meeste plug-in- en sjabloonontwerpers zijn erin geslaagd hun producten bij te werken. Er zijn echter nog steeds uitzonderingen, vooral als het gaat om gratis oplossingen.

Direct na de installatie is WordPress een behoorlijk ruw systeem, dat extra instellingen vereist. Onder de onmisbare dingen die u moet doen, zijn de volgende die u als eerste moet vermelden:

 1. Blader door alle instellingensecties om de naam en het adres van de website op te geven, het type reguliere links, de indeling van de homepage en andere parameters.
 2. Kies en installeer een sjabloon.
 3. Voeg plug-ins toe en stel deze in voor antispambescherming, SEO-optimalisatie, sitemapcreatie, transliteratie van titels enz.

U voert al deze stappen uit in het administratievenster. Om belangrijke nuances niet over het hoofd te zien, raden we aan om WordPress-websites te maken en een tutorial in te stellen bij het starten van het eerste project. Daar worden alle belangrijke aspecten onthuld.

Voor ervaren gebruikers, die kunnen werken met CSS en PHP, biedt WordPress een geïntegreerde code-editor. Door het te gebruiken, kunt u een website diep aanpassen, bijvoorbeeld widgets en blokken toevoegen of standaardcommentaar vervangen door een externe applicatie. Het is echter logisch om sjabloonbestanden van hosting te exporteren en ze op uw computer te bewerken, nadat u er een back-up van hebt gemaakt bij serieuze bewerkingen. Dit maakt het mogelijk om indien nodig het initiële sjabloonontwerp te krijgen.

WordPress 5.0 Code Editor

Na de introductie van 5.0-versie is de behoefte aan codebewerking met name afgenomen als gevolg van de implementatie van de Gutenberg-blokeditor. Zodra u een website maakt en deze voorlopig opzet, wordt het een belangrijke tool die u kunt gebruiken om webpagina’s en berichten te starten. Een klassieke editor bood aanvankelijk beperkte functionaliteit voor contentbeheer. Om extra functies toe te voegen, moesten gebruikers plug-ins installeren. Dit was niet altijd handig vanwege meerdere factoren, waaronder de verhoogde serverbelasting. De Gutenberg-editor lost dit probleem op en biedt functionele inhoudsblokken, namelijk:

 • Titel, alinea, citaat, lijst;
 • Afbeelding, galerij, audio, video en bestand;
 • Lay-outcode en elementen;
 • Widgets en add-ons van populaire services.

Elk blok kan afzonderlijk worden ingesteld. Vanaf nu hoef je niet meer met de code te werken om een ​​widget op een webpagina of een post aan je Twitter-feed toe te voegen. U hoeft alleen maar een bijbehorend blok te kiezen en de link naar de inhoud waarin u geïnteresseerd bent op te geven om het in het editorveld te zien. Regelmatige blokcombinaties kunnen worden opgeslagen als sjablonen, waardoor de snelheid van de post-publicatie toeneemt.

Kortom, Gutenberg laat WordPress-gebruikers de taak voltooien die is aangeboden door populaire websitebouwers voor een vrij lange periode – focus op inhoudsontwerp zonder af te leiden tot complexe configuratie-instellingen. Wanneer u in de visuele editor werkt, kunt u zien hoe uw webpagina of bericht wordt weergegeven en de vereiste wijzigingen in de interface aanbrengen zonder code te bewerken.

Veel WordPress-gebruikers hielden niet van de vervanging van een klassieke editor door Gutenberg. Degenen die de voorkeur geven aan traditionele tekst / HTML-editor, kunnen toegang krijgen tot een nieuwe Classic Editor-extensie die beschikbaar is in de plug-inlijst. Direct nadat je het aan het systeem hebt toegevoegd, wordt Gutenberg gedeactiveerd en zie je een standaardvenster om met tekst en tags te werken.

De nieuwe versie van WordPress 5.2 heeft de verbeterde PHP-foutbescherming geïntroduceerd, wat erg belangrijk is voor websitebeheerders. Hiermee kunnen ze aan coe gerelateerde fouten en bugs veilig en effectief oplossen zonder dat ze webontwikkelaars hoeven in te huren. De functie maakt het ook mogelijk om het bekende “witte scherm des doods” te verwijderen en helpt de herstelmodus te activeren om sjablonen of plug-ins te pauzeren of uit te schakelen, wat de veiligheid van de website in gevaar kan brengen.

Na de update van het systeem verschenen er 13 nieuwe dashboardpictogrammen om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten. Nadat je het systeem hebt bijgewerkt, krijg je toegang tot een reeks BuddyPress-pictogrammen, Instagram, geroteerde Earth-pictogrammen en nog veel meer. Afgezien daarvan heeft WordPress 5.2 de nieuwe wp_body_open hook geïntroduceerd, die het mogelijk maakt voor nieuwe sjablonen om de optie voor code-injectie aan het begin van het element te ondersteunen.

WordPress 5.2 SEO

Basis WordPress-complectie is niet het beste voorbeeld van SEO-optimalisatie. Als u echter een beetje met het systeem werkt, krijgt u uiteindelijk zonder problemen hoge website-posities in de zoekresultaten van de zoekmachine, mits u nuttige en interessante inhoud publiceert.

De eerste stap naar website-optimalisatie is de keuze voor een SEO-vriendelijke template. Een dergelijk thema moet voldoen aan een reeks vereisten, waarvan sommige standaard CSS3 / HTML5-website-codering bevatten, evenals een hoge laadsnelheid van de webpagina. Als u een gratis sjabloon koopt of downloadt van een website van derden, let dan op de beschrijving. Er moet worden aangegeven of het thema SEO-vriendelijk of SEO-geoptimaliseerd is.

Direct nadat u een geschikte sjabloon heeft geselecteerd, moet u een standaardconfiguratie voor het gebruik van WordPress wijzigen.

WordPress 5.0 SEO

Bereik de algemene instellingen om het websiteadres in dezelfde stijl op te geven – met of zonder WWW. Om ervoor te zorgen dat de zoekmachines de website duidelijk definiëren op een bepaald adres, voegt u deze toe aan Google Search Console. Stel het volgende linkformaat «website / categorie / berichttitel» in. Ga naar het gedeelte “Normale links” in de instellingen, selecteer de optie “Willekeurig” en voeg de volgende betekenis in het veld /%category%/%postname%.html in.

Verdere systeemoptimalisatie is alleen mogelijk via plug-inintegratie.

Voor een fatsoenlijke website-optimalisatie is ook de installatie van een van de krachtige plug-ins – All in One Seo Pack of Yoast SEO – vereist.

Direct nadat je ze hebt toegevoegd, verschijnt er een nieuwe sectie in de editor, waar je de titel, beschrijving en trefwoorden voor het bericht kunt specificeren. De impact van SEO-plug-ins op WordPress is niet beperkt tot alleen deze functionaliteit. Er zijn veel opties in hun instellingen en er zijn ook afzonderlijke tutorials over hoe je ermee kunt werken.

 • Alles in één SEO-pakket dekt alle behoeften op het gebied van website-optimalisatie, beginnend met metatags voor de zoekrobots en tot het creëren van XML-sitemap.
 • Yoast SEO biedt bijna dezelfde functionaliteit, wat de keuze kan bemoeilijken.

Hoe dan ook, u krijgt krachtige tools voor de ontwikkeling van uw WordPress-website.

3. Ontwerpen

Aantal thema’s:10k+
Gratis thema’s&# x2714; JA
Kosten voor betaalde thema’s:$ 25- $ 299
Reagerend ontwerp&# x2714; JA
Sorteren op branche:&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA

Websites zijn gebouwd op basis van sjablonen waar WordPress in overvloed aanwezig is. Standaardsjablooncatalogus is beschikbaar in het dashboard van het systeem, namelijk in het gedeelte “Ontwerp”. Hier kunt u een sjabloon uit de bibliotheek kiezen en instellen en bestanden uploaden die zijn gedownload van andere bronnen.

Het is geen probleem om een ​​WordPress-thema te vinden. Compatibiliteit van versies is een veel serieuzer probleem. Direct na de introductie van de Gutenberg-editor werken niet alle gratis sjablonen zonder fouten met het systeem. Dat is precies waarom, de nieuwe 5.0-versie biedt nu ook een nieuw standaard Twenty Nineteen-thema.

Om de onnodige problemen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de geselecteerde sjabloon is geoptimaliseerd voor de nieuwste WordPress-versie voordat u deze installeert. Als er geen geschikte varianten zijn, is dat geen probleem. U kunt Gutenberg gebruiken voor het aanpassen van sjablonen, waarvoor voorheen codebewerking nodig was.

WordPress 5.0-thema's

Bij het bekijken van functionele WordPress-opties hebben we de functies besproken die de nieuwe editor biedt. Kortom, u kunt het gebruiken om uw website-interface in te stellen, nieuwe pagina’s te maken en widgets en blokken eraan toe te voegen. Als u eerder ervaring heeft opgedaan met het bouwen van websites, zult u zich direct realiseren hoe het werkt. Zelfs als deze WordPress-website je eerste poging is, krijg je sowieso geen problemen. Door widgets, plug-ins en shortcodes te gebruiken, kunt u snel het gewenste webpagina-ontwerp maken.

Afgezien daarvan wordt elk WordPress-thema geleverd met individuele instellingen, die het mogelijk maken om het website-logo te uploaden, het kleurenschema te wijzigen, het hoofdmenu te maken en de weergave van afzonderlijke widgets in / uit te schakelen. Het aantal parameters dat u nodig heeft om wijzigingen in te stellen met betrekking tot de sjabloon waarmee u werkt, maar de basisset is nog steeds beschikbaar in elk thema. Als je geluk hebt met CSS / PHP-codeervaardigheden, krijg je meer opties voor ontwerpaanpassing dankzij de open-source systeemcode en geïntegreerde code-editor, die wordt geleverd met alle sjabloonbestanden.

4. Klantenservice

Als het gaat om klantenondersteuning, heeft WordPress het helemaal niet. Als gratis service heeft het een uitgebreide wereldwijde community die altijd klaar staat om nieuwkomers te helpen antwoorden op hun vragen te vinden. U kunt ook meerdere tekst- en videohandleidingen, richtlijnen en tutorials tegenkomen die door andere systeemgebruikers zijn samengesteld. Ongeacht de overvloed aan deze materialen, u zult nog steeds de systeemnuances moeten verkennen, de vereiste wijzigingen moeten aanbrengen en zelf voor ondersteuningsopties moeten zorgen. Dit betreft zowel het systeem zelf als extra functionaliteit, zoals integreerbare plug-ins, sjablonen en andere extensies.

Dat is precies de reden waarom gebruikers, die niet bekwaam zijn in de webdesign-niche, vaak in situaties terechtkomen waarin ze het systeem gewoon niet optimaal kunnen gebruiken, zelfs als ze dat willen. Als gevolg hiervan moeten ze het systeem veranderen voor een eenvoudiger, intuïtiever en gebruiksvriendelijker commercieel alternatief – websitebouwers.

5. Prijsbeleid

Het platform is gratis beschikbaar. Jij kan download het vanaf de officiële website of installeer rechtstreeks vanuit het administratieve paneel van de hosting. Het huidige aantal hosts biedt deze mogelijkheid. U hoeft ook niet te betalen voor plug-ins en sjablonen. Zelfs als een extensie tegen bepaalde kosten wordt geleverd, is er altijd een gratis alternatief voor waarmee u de taak op een behoorlijk niveau kunt voltooien. U gaat echter helemaal niet zonder investeren in website-ontwikkeling: u moet een domeinnaam krijgen en betalen voor het gekozen hostingplan.

De standaardkosten van een .com-domeinnaam bedragen ongeveer $ 10- $ 15 per jaar. Verlenging kost u ongeveer $ 5- $ 15 meer, afhankelijk van de registrar. Als u een domeinnaam in een andere zone wilt kopen, bereid u dan voor om meer te betalen. De kosten van .club- of .net-domeinen beginnen bijvoorbeeld met $ 20 per jaar.

De kosten van hosting hangen ook af van het aantal websites dat u wilt maken en de gegevensopslag die u nodig heeft. Bijvoorbeeld de goedkoopste Bluehost plan biedt de mogelijkheid om één project met onbeperkt verkeer en gratis SSL te starten voor $ 3,95 per maand. 50 GB schijfruimte is meer dan genoeg om een ​​promotiesite of een portfolio te maken. Een jaarlijkse serverhuur kost u dus slechts $ 47,4.

Bluehost-prijzen

Hoe meer opslagruimte uw website nodig heeft, hoe duurder de hosting zal zijn. Het gebruik van het onbeperkte Choice Plus-abonnement, hiermee kunt u bijvoorbeeld een groot informatieportaal maken, dat u $ 5,45 per maand kost. Als u om wat voor reden dan ook het gebrek aan opslagruimte voelt, kunt u VPS / VDS-opties en een speciale fysieke server proberen. Houd er echter rekening mee dat ze goed werken voor grootschalige projecten.

6. Voors en tegens

WordPress 5.2 blijft gebruik maken van de voordelen van de Gutenberg-editor. De laatste voegt de modus voor het bewerken van visuele inhoud toe. De introductie onthult de systeemovergang naar vereenvoudiging en afname van de leercurve voor nieuwkomers. Gutenberg maakt de installatie van een set extensies zinloos en biedt vergelijkbare functionaliteit in de basis-CMS-set.

Andere voordelen van het systeem zijn ongewijzigd gebleven na een serieuze systeemupdate:

 • Eenvoudig administratief paneel;
 • Geïntegreerde bestandsbeheerder, die gemakkelijker te gebruiken is geworden door de introductie van de Gutenberg-editor;
 • Uitgebreide plugin-bibliotheek die de basissysteemfunctionaliteit uitbreidt;
 • Bevoegde gemeenschap en overvloed aan tutorials.

Een nieuwe editor spreekt echter niet alle gebruikers aan. De belangrijkste klacht is de gelijktijdige deactivering van een klassieke bewerkingstool. Om het te herstellen, moet u een plug-in Classic Editor installeren. Gutenberg wordt in dit geval automatisch uitgeschakeld. Gelijktijdige beschikbaarheid van beide editorversies – oud en nieuw – zou een redelijke oplossing kunnen zijn.

Met de introductie van WordPress 5.2 en de wijziging van het updatebeleid, komt er nog een ander nadeel naar voren: veelvuldige problemen met incompatibiliteit van sjablonen en plug-ins. Site Health-functie helpt het probleem enigszins op te lossen, maar het blijft nog steeds een brandend probleem voor de meeste WordPress-gebruikers. Eerder werden twee keer per jaar grote updates uitgebracht. Vanaf nu zullen de ontwikkelaars ze vaker uitgeven. De uitweg bestaat echter: u hoeft niet meteen te updaten – sla de versies met hun wijzigingen op om dat te doen.

7. Concurrenten

Vanwege de open source-code en het grote aantal extensies biedt WordPress functionaliteit die kan worden geleverd door het beperkte aantal webbouwtools. Als het gaat om het maken van websites, is de kracht van de tool echter minder belangrijk dan de effectiviteit ervan voor projectrealisatie. Vanuit dit oogpunt zijn er veel services die eenvoudiger zijn en het mogelijk maken om verschillende taken uit te voeren niet slechter dan WordPress.

Wix versus WordPressSquarespace versus WordPressWebnode versus WordPressWeebly versus WordPresswebflow versus wordpressJimdo versus WordPressShopify versus WordPressAdobe Muse versus WordPressGoogle Sites versus WordPressuCoz versus WordPressBookmarl vs WordPress

Ongeacht het feit dat de nieuwste WordPress-versie evolueert naar de vereenvoudiging van tools voor inhoudsbeheer, blijft het in dit opzicht nog steeds achter bij de beste website-bouwers. Kortom, Gutenberg is ook de extensie, die de functies van de visuele editor toevoegt aan CMS, die in de basisset worden geleverd.

De eenvoud van websitebouwers wordt niet alleen beperkt door het ontwerpen van webpagina’s en inhoud. Bij het maken van een website met cloud-websitebouwers hoeft een gebruiker zich nergens zorgen over te maken, behalve over ontwerp en inhoud, die volledig zijn ingesteld in de modus voor visuele bewerking. Aan de andere kant geeft dit meer aanpassingsmogelijkheden die niet alle websitebouwers momenteel kunnen bieden.

Bottom Line

WordPress is een van de eenvoudigste tools voor webbouw, die veel eenvoudiger is geworden met de release van de vijfde versie door de introductie van de visuele editor. Wat betreft website-ontwikkeling en voorlopige instellingen zijn er geen serieuze wijzigingen. Gebruikers moeten nog steeds hosting kiezen, zelf voor de websitebeveiliging zorgen en de updates bekijken.

WordPress 5.0 biedt onbeperkte functionaliteit, die is gebaseerd op de open source-codetoegang en de rijke verscheidenheid aan extensies. Niet elk project vereist echter zo’n kracht en universele aard. Als u bijvoorbeeld een bestemmingspagina, een Bedrijfswebsite of een kleine online winkel, dan is het gebruik van websitebouwers een effectievere en redelijkere oplossing.

Hoe dan ook, WordPress is een van de belangrijkste tools voor webcreatie, waar veel vraag naar is bij zowel nieuwkomers als ervaren webontwerpers. Het kan worden toegepast om verschillende taken op te lossen en het is alleen aan jou om te beslissen of het aankomt op de realisatie van je idee.

Probeer WordPress gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map