Xsolla recensie

Xsolla Website Builder Review


Xsolla – is een wereldwijd webplatform dat is gemaakt om gaming-specifieke oplossingen te leveren. Of je vertegenwoordigt een gevestigde onderneming of je wilt een nieuwe startup lanceren, het platform maakt het mogelijk om de inkomsten te verhogen, de doelgroep te laten groeien of financiering te krijgen voor de nieuwe videogame. Het systeem heeft een gratis aangepaste websitebouwer. Gebruikers krijgen de kans maak gratis veilige sites en begin met het verkopen van spelsleutels en abonnementen online.

Terwijl ontwikkelaars en uitgevers de kans hebben om te linken Stoom of Google Play, in deze review gaan we de site builder zelf testen als een aparte tool om een ​​landingspagina voor je product te maken. De software biedt een selectie van up-to-date en stijlvol platform waarmee je opvalt met een exclusief product of videogame.

Gebruikers kunnen de algehele websiteprestaties verbeteren dankzij integratie met derden en aanvullende tools die door Xsolla-ontwikkelaars worden aangeboden. Het systeem heeft gratis geïntegreerde eCommerce-functies om uw winkel met meerdere klikken op te zetten. Laten we de sitebouwer en de manier waarop deze het bouwproces afhandelt eens nader bekijken.

1. Gebruiksgemak

Xsolla-sitebouwer werkt wanneer u een eenvoudige maar boeiende site van één pagina nodig heeft om spelkopieën en sleutels online te verkopen. Het bouwproces zelf is vrij eenvoudig. Het systeem biedt een basislijnlay-out die u kunt bewerken of aanpassen. De lay-out wordt geleverd met een vooraf ingestelde structuur die u kunt herschikken en nieuwe blokken kunt toevoegen, reeds bestaande kunt verwijderen, enz.

Om toegang te krijgen tot de website builder, moet je een Xsolla geregistreerde gebruiker zijn. Om in te loggen, moet u een eenvoudige registratie voltooien. Geef eenvoudig uw e-mailadres en wachtwoord op of gebruik sociale en Google-accounts om naadloos het platform binnen te gaan.

Nadat de registratie is voltooid, bevindt u zich in het account van de uitgever. Hier vindt u enkele basishulpmiddelen en algemene instellingen. Ze omvatten winkelinstellingen, partnernetwerken, financiering en meer.

Wat we nu nodig hebben, is de Site Builder. Je vindt het in de lijst met opties in de linkerzijbalk van het dashboard. Klik erop en start het bouwproces door op de knop “Site maken” te drukken. Je ziet een venster met verschillende opties:

 • Nieuwe site.
 • Google Play.
 • Stoom.

Selecteer ‘Nieuwe site”En ga verder naar de volgende fase.

Xsolla maakt site

Sjabloon bewerken

Nu kunt u een sjabloon zien met blokken en instrumenten om deze aan te passen. De software biedt een kant-en-klare lay-out met aangepaste achtergronden, afbeeldingen en video’s. Bovendien heeft het een vooraf ingestelde structuur met blokken die u mogelijk nodig heeft om gebruikers betrokken te houden en inkomsten te genereren. Hier ziet u bijvoorbeeld een kant-en-klaar Call to Action-blok, formulieren voor gebruikersacquisitie, knoppen voor aangeslotenen om deel te nemen aan het beschikbare programma, titels van videogames, beschrijvingen, enz.

Xsolla wensite builder

U bent vrij om al die blokken te bewerken met behulp van een eenvoudig navigatiemenu aan de linkerkant met alle secties die daar staan ​​vermeld. Kies de ene en bewerk teksten, upload je eigen afbeeldingen of achtergrondvideo’s of voeg nieuwe blokken toe.

De selectie van blokken is niet erg rijk, hoewel het alles heeft wat je nodig hebt om de website aan te passen, van extra galerijen en FAQ-secties tot systeemvereisten, knoppen voor het delen van sociale media, nieuws, enz. Om ze op je pagina te krijgen, klik je gewoon op de “nieuw blok toevoegen”Knop en kies uit de lijst.

Xsolla voegt blok toe

Zodra u een duidelijke structuur voor de website heeft gemaakt, kunt u algemene thema-instellingen bewerken. De sitebouwer maakt het gemakkelijk om kleuren, themastijlen te wijzigen, blokrondheid te beheren, pictogrammen en knopkleuren te wijzigen, enz. Gebruikers zijn vrij om hun eigen mediabibliotheken te maken. Ga naar Activa-instellingen en upload foto’s, afbeeldingen of video’s om ze met een klik toe te voegen wanneer dat nodig is.

Website publiceren

Om live te gaan, moet je ook nog wat afwerken. Allereerst geeft een voorbeeldmodus een duidelijk beeld van hoe de pagina eruit zal zien op desktop, smartphones of tablets. Klik gewoon op het relevante pictogram en kijk hoe responsieve sjablonen werken. Vergeet niet de algemene instellingen te bezoeken waar u een domein moet verbinden of het standaard aangepaste Xsolla-domein moet gebruiken.

Nu ben je klaar om live te gaan. Ga terug naar de sitebouwer, druk op de knop “publiceren” en verwelkom uw eerste bezoekers. Houd er rekening mee dat u vóór publicatie een contract met Xsolla moet ondertekenen.

Xsolla voorbeeldsite

2. Functies & Flexibiliteit

Xsolla is een platform voor game-ontwikkelaars en uitgevers. Het betekent dat de meeste functies zijn gericht op omzetstijging en gemeenschapsgroei. Het systeem maakt het mogelijk om speciale loyaliteitsprogramma’s en bonuscampagnes te lanceren, evenals wok met partners, uw persoonlijke virtuele winkel in te stellen en meer.

Configuratie van digitale winkel

Xsolla winkelconfiguratie

Met Xsolla kunnen gebruikers met één klik een online winkel maken. Geen technische vaardigheden vereist. Klik gewoon op de “Winkel‘In uw instellingen en verbind uw site met beschikbare services en verkoop:

 • Game Keys – toegang geven tot al uw games of spelsleutels verkopen aan reeds gepubliceerde producten. U kunt de functie gebruiken om meer verkeer naar games te leiden die op het punt staan ​​te worden vrijgegeven. Profiteer van de pre-orderstrategie om de verkoop en het bewustzijn van gebruikers te vergroten.
 • Abonnementen (alpha-versie) – laat gebruikers profiteren van exclusieve voordelen of maak premium-accounts met betaalde abonnementen. Creëer een elite club van gamers.
 • Virtuele valuta (in plannen) – voornamelijk gebruikt voor in-app aankopen. Gebruikers hebben altijd goud of credits nodig om premium bepantsering of extra middelen te kopen.
 • Virtuele items (in plannen) – genereer meer inkomsten bij het verkopen van in-game items, nieuwe zwaarden, superkrachtige motoren, munitie, enz.

Om goederen online te verkopen, hoeft u alleen een eenvoudige installatie uit te voeren. Allereerst moet je een platform aangeven waarmee je game compatibel is (PS, Nintendo, Linux, enz.). Maak een keuze uit de lijst en schakel de optie in. Vervolgens hoeft u alleen de productnaam te plaatsen, de link aan te geven waarmee gebruikers naar de spelsleutel of abonnementsopties worden overgebracht en uiteindelijk de “Koop nu”Knop hier in de website-editor. Het enige dat u nodig hebt, is een aantal eenvoudige aanrakingen maken om de uiteindelijke instelling van de digitale winkel te voltooien om online te verkopen.

Promoties

Xsolla-promoties

Het platform wordt geleverd met een bekroonde tool waarmee website-eigenaren verschillende promoties kunnen maken, verfijnen en beheren. Ga naar je winkelinstellingen om een ​​nieuwe promotie te maken. Pas uw campagne aan in 4 eenvoudige stappen:

 1. Specificeer de campagnegegevens (naam, kortingsbedrag, etc.).
 2. Geef speciale voorwaarden aan voor de huidige promotie.
 3. Stel het campagneschema in.
 4. Voeg bannerinfo toe en publiceer de promotie.

Daarnaast kunt u promotiecodes en coupons gebruiken om uw marketingcampagne te verbeteren.

Statistieken en analyse

Xsolla-promoties

Meerdere lopende promotiecampagnes hebben is goed. U moet echter de statistieken volgen om het meeste uit uw marketinginspanningen te halen. Xsolla heeft een apart boekhoudgedeelte waar gebruikers hun verkopen, de meeste betalende klanten, de gemiddelde waarde van de betalingstijd en meer kunnen volgen. U kunt de statistieken sorteren op dag, week of maand.

Bovendien kunnen gebruikers andere aspecten van hun online activiteiten afhandelen. De boekhoudkundige secties bevatten informatie met betrekking tot belastingen en vergoedingen, repatriëringskosten, vastgestelde gebruikersacquisitiekosten, enz. Hier kunt u ook alle transacties volgen op status en voltooide of geannuleerde operaties sorteren.

Affiliate marketing

Xsolla heeft een eigen partnernetwerk waar u op prestaties gebaseerde influencer-programma’s en partnercampagnes kunt maken en beheren. Het systeem biedt naadloze integratie met één klik. Game-ontwikkelaars en uitgevers kunnen hun eigen games maken affiliate marketingprogramma’s gebaseerd op het delen van inkomsten of andere concepten om belangen te genereren bij potentiële partners.

Xsolla-marketing

Het belangrijkste voordeel hier is dat u uw exclusieve programma daadwerkelijk kunt maken door specifieke voorwaarden voor partners in te stellen. De functie is beschikbaar in drie businessmodellen:

 • Beïnvloeders – het idee is om influencers van YouTube, Twitch en andere platforms toegang te geven tot je game en Revenue Share, zodat ze inkomsten kunnen verdienen door te doen wat ze al graag doen: boeiende, creatieve game-inhoud leveren en interessante games promoten.
 • Affiliate marketing – promoot en verkoop uw producten met behulp van traditionele affiliate netwerken.
 • Channeling Portals – breng uw browsergebaseerde games op de markt via specifieke en actuele portals.

SEO en beveiliging

Afgezien van marketing- en promotietools, heeft Xsolla-sitebouwer ook enkele baseline SEO-instellingen. Gebruikers kunnen titels en beschrijvingen voor delen bewerken, afbeeldingen voor delen uploaden en fragmenten bekijken in Google. Daarnaast is er ook een voorbeeldoptie voor het delen van Facebook.

Xsolla-marketing

Als het om gamen gaat, is beveiliging altijd belangrijk. Xsolla heeft zijn exclusieve antifraudetool geïntegreerd die automatisch wordt ingeschakeld zodra u een betalingsgateway van voorkeur heeft geïnstalleerd.

Integratie met derden

Om de prestaties van uw website te verbeteren, kunt u profiteren van extra apps die beschikbaar zijn voor integratie. Ze omvatten Google Analytics voor betere verkeerscontrole en monitoring, Facebook en Twitter Pixel om uw statistieken bij te houden die via sociale platforms zijn gegenereerd, Google Optimize om het meeste uit AB-tests van websites te halen, Game Magazines om uw product op grote actuele vestigingen te laten publiceren, enz..

3. Ontwerp & Sjablonen

Xsolla-sitebouwer biedt niet veel sjablonen en thema’s om te installeren. Een gebruiker krijgt eigenlijk een basislijnlay-out om te bewerken en aan te passen. Het goede nieuws is dat je genoeg ontwerpfuncties krijgt om de website er uniek uit te laten zien. De beschikbare instellingen maken het gemakkelijk om de themastijl te wijzigen, rondheid aan te passen, hoofdkleuren en lettertypen te wijzigen, nieuwe achtergrondvideo’s en afbeeldingen voor elk specifiek blok te uploaden.

Xsolla ontwerp

Aan de andere kant hebben sommige gebruikers misschien wat meer ontwerp en aanpassing nodig. Xsolla-indelingen reageren echter mobiel en werken uitstekend op alle soorten apparaten. Er is een mobiele voorbeeldmodus in het dashboard, terwijl de sjablonen een goede eerste indruk maken op het gebied van ontwerp en stijl.

4. Klantenservice

Xsolla biedt uitgebreide ondersteuning aan zijn gebruikers. Website-eigenaren hebben verschillende manieren om verschillende problemen op te lossen. Ze bevatten:

 • Een Live Chat-functie – creëer met een klik een nieuwe discussie met een supportmanager.
 • “Vind uw antwoord” -tool – typ gewoon het probleem dat je hebt en krijg direct een antwoord uit de enorme kennisbank.
 • Tutorials en gidsen – de app-sectie bevat gedetailleerde informatie over het verbinden van verschillende diensten en instrumenten. Ontdek hoe u kunt werken met het Partnerprogramma, manieren om een ​​Google Tag Manager te krijgen en te verbinden, enzovoort.

5. Plannen & Prijzen

Xsolla site builder is gratis te gebruiken. U kunt kosteloos beginnen met het bouwen en promoten van uw project met toegang tot alle functies, inclusief hosting. Het is gratis totdat u begint met het maken van uw eerste geld. Het systeem brengt 5% in rekening van elke transactie of aankoop die gebruikers via uw website doen. Dat lijkt een goede aanbieding in plaats van maandelijkse kosten te betalen, zelfs bij een minimuminkomen.

Xsolla-prijzen

6. Voors en tegens

Xsolla is zeker een van de beste sitebouwers in zijn niche. Het wordt geleverd met een uitgebreide functieset op het gebied van gamemarketing en promotie. Het biedt meerdere manieren om een ​​product te verkopen, naast verbeterde eCommerce-functionaliteit. Zowel ontwikkelaars als uitgevers zullen het waarderen, hoewel er nog steeds enkele kleine nadelen zijn.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Makkelijk om een ​​sitebouwer te gebruiken.
&# x2714; Binnen enkele minuten gebruiksklare websites.
&# x2714; Meerdere promotie- en marketingopties.
&# x2714; Eenvoudige winkelconfiguratie.
&# x2714; Gratis te gebruiken.
✘ Geen sjablonen om uit te kiezen.
✘ Beperkte aanpassingsfuncties

Conclusie

Xsolla is een gespecialiseerd platform dat is gemaakt voor game-ontwikkelaars en uitgevers. De websitebouwer is slechts een extra hulpmiddel om gebruikers te helpen bestemmingspagina’s te maken en te profiteren van een bredere keuze aan verkoop- en promotiekanalen. U hoeft niet te betalen voor een apart platform voor het bouwen van websites of het inhuren van ontwikkelaars.

Maak uw eigen site zonder kosten en zonder technische vaardigheden. Selecteer verschillende bedrijfsmodellen en verkoop spelsleutels, abonnementen of virtuele items via verschillende verkoopkanalen. Meerdere manieren om de verkoop te stimuleren en uw gaminggemeenschap te laten groeien, zijn een extra reden om de software te proberen.

Probeer Xsolla gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map