Yola.com recensie

Yola – is een van de eerste website-bouwers die beschikbaar is gekomen voor het grote publiek. Het systeem, gelanceerd in 2007, heeft een revolutie teweeggebracht in de hele aanpak van webdesign, waardoor het veel eenvoudiger en begrijpelijker is geworden voor niet-techneuten.


Sinds de datum van oprichting is de websitebouwer veel veranderd. Met nieuwe functies, tools, webdesignelementen en sjablonen is de service wereldwijd populair geworden. Yola bestaat al geruime tijd, maar is het nog steeds competitief? Welke nieuwe functies en voordelen biedt het en zijn er speciale nuances waardoor het zich onderscheidt van de rest?

We maken geen aannames over deze aspecten. Laten we in plaats daarvan eens kijken naar de belangrijkste Yola-hoogtepunten (en natuurlijk de nadelen) die u zullen helpen beslissen of het systeem goed voor u werkt of niet.

1. Gebruiksgemak

Als je ooit hebt geprobeerd Yola te gebruiken, kon je niet anders dan merken dat de interface er enigszins verouderd uitziet in vergelijking met moderne websitebouwers. Direct na de registratie (wat vrij snel is), krijg je toegang tot het dashboard en dit is waar je vanaf het begin met meerdere vragen komt te staan.

Het punt is dat het niet helemaal eenvoudig is om de initiële implicatie van de secties te begrijpen en de secties te vinden die je echt nodig hebt om aan de slag te gaan met je projectontwikkeling. Het kost zeker tijd om alle categorieën en opties in het dashboard te verkennen.

Yola Dashboard

Bovendien kunnen we niet zeggen dat we genoten hebben van de slepen-en-neerzetten-editor van het systeem. Het is bijvoorbeeld beperkter dan dat van Wix en het kost wat tijd om eraan te wennen en de logica ervan te begrijpen. De bouwer ondersteunt slepen, maar u heeft geen volledige controle over de elementen – wanneer u ze laat vallen, springen ze gewoon naar vooraf bepaalde onzichtbare vakken.

2. Functieset en flexibiliteit

Net als elke andere moderne websitebouwer, kunt u met Yola de structuur en lay-out van de website maken door meerdere inhoudsblokken toe te voegen, te ordenen en aan te passen. Deze omvatten structuurelementen (knoppen, inhoudsblokken, galerijen etc.) en widgets (mp3-speler, video’s, commercie, Facebook-opmerkingen en meer).

Yola Editor

De geavanceerde functionaliteit van het platform omvat een HTML / CSS-editor waar technisch onderlegde gebruikers hun eigen CSS-regels kunnen schrijven en directe wijzigingen in de code kunnen aanbrengen. Wat betreft de rest van de systeemhoogtepunten, zijn ze als volgt:

Integratie-opties

Met Yola kun je verschillende tools, widgets en externe systemen kiezen en integreren. U kunt dus integreren met reguliere e-mailmarketingservices, Tumblr-blogs, Google App Suite, PayPal-ondersteuningsservices enz.

Helaas is er momenteel geen integratie met eCommerce-marktplaatsen en -platforms, CRM-services, helpdesk- en boekhoudplatforms en andere belangrijke externe systemen.

Mobiel Plus

Het systeem stelt gebruikers van premium abonnementen in staat om het meeste uit de geavanceerde Mobile Plus-functie te halen. Hiermee kunt u met een paar klikken de mobiele versie van uw website bekijken en wijzigen.

Yola Mobile Plus

Neem de tijd om uw openingstijden op te geven, kaarten en routebeschrijvingen te geven en laat bezoekers van de website contact met u opnemen door op het scherm te tikken om u te bellen. Dat is simpel en snel.

Integratie van sociale media

Het systeem maakt het mogelijk om uw Yola-account te synchroniseren met populaire sociale mediaservices zoals Facebook en Twitter. Dit draagt ​​niet alleen bij aan de functionaliteit van de service, maar helpt gebruikers ook op de hoogte te blijven van alle wijzigingen, updates, evenementen, nieuws en speciale kortingen die het systeem te bieden heeft.

eCommerce-opties

Het opzetten van een webwinkel met Yola is helemaal niet moeilijk omdat het systeem een ​​krachtige geïntegreerde e-commerce-engine heeft. Om het te gebruiken, moet u echter upgraden naar het betaalde abonnement. U kunt ook een webwinkel maken met Yola door er een Ecwin-plug-in in te integreren.

Yola eCommerce

Met de eCommerce-functie kunt u producten 24/7 in de online modus verkopen door het geïntegreerde winkelwagentje in te stellen, tot 1000 producten te verkopen, uw Yola-webwinkel te verbinden met Facebook-account, toegang te krijgen tot het dashboard van het systeem, het showvenster te maken en aan te passen , gebruik makend van CSV product import / export bestand etc.

De engine ondersteunt ook meerdere talen en integreert met internationale en lokale verzendbedrijven, zoals FedEx, UPS, USPS, DHL en meer. Yola maakt het mogelijk om creditcard- of PayPal-betalingen te accepteren, te integreren met meerdere betalingsgateways en omzetbelastingen voor uw producten in te stellen op basis van de geografische locatiefactor.

Gebruikers hebben een mooie kans om een ​​flexibele webwinkel te lanceren, met volledige controle over de producten en hun categorieën. Ze kunnen winkelprofielen maken en opslaan, online voorraadtools beheren, bestellingen volgen en contact opnemen met klanten.

Website Vertaalopties

Yola-websites zijn momenteel niet in veel talen beschikbaar – er is alleen een kans om een ​​Google Translate-widget aan de website toe te voegen om uw project in verschillende vreemde talen beschikbaar te maken. Er is nu geen speciale tool om meertalige websites of taallokalisaties te maken.

Widgets en add-ons

Met Yola kunt u widgets verbinden en beheren om uw website geavanceerder ontwerp en betere prestaties te geven. De meeste widgets zijn echter niet ingebouwd, maar zijn integraties van derden. Hier is ook geen App Store beschikbaar die toegang geeft tot widgetverzameling.

SEO-opties

Om uw op Yola gebaseerde website betere zoekresultaten te geven, kunt u met het systeem metatags voor alle pagina’s invullen en aanpassen. Deze omvatten titels, beschrijvingen, trefwoord etc. Er is toegang tot het aparte menu-gedeelte, waar u URL-tekst kunt maken en wijzigen om deze gebruiksvriendelijk te maken.

Forum

Yola ondersteunt de optie voor het maken van forums niet. Als u nog steeds een forum voor uw website nodig heeft, moet u dit op een apart subdomein van het systeem maken met behulp van gespecialiseerde forum-engines en tools. Dat is natuurlijk niet helemaal handig, dus het zou gewoon eenvoudiger zijn om een ​​van de websitebouwers te gebruiken bieden deze functie kant-en-klaar.

Neem contact op met Form Builder

U kunt een flexibele, handige en gebruiksvriendelijke contactformulierbouwer installeren om online formulieren te maken die op uw website kunnen worden toegepast. Dit is een van die functies die veel hedendaagse websitebouwers momenteel missen.

Yola Contactformulier

Code bewerkingsfunctie

Met Yola kunt u uw websitecode individueel bewerken, als u de basis van HTML goed beheerst. Met deze functie kunt u ook externe widgets en tools aan uw website toevoegen via codebewerking.

Bloggen

Helaas mist Yola een blogplatform, maar ze maken het gemakkelijk om je Tumblr-blog te integreren. Dit is een van de grootste nadelen van het platform.

3. Ontwerpen

Aantal thema’s:15
Gratis thema’s:&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA
Sorteren op branche:✘ NEE
CSS-code bewerken:&# x2714; JA

Een site maken met Yola begint met het selecteren van sjablonen. Momenteel biedt de website builder meer dan 90 sjablonen, die gratis en tegen extra kosten worden aangeboden. De algehele kwaliteit van de sjablonen is mooi en ze zijn visueel aantrekkelijk, maar ze zijn enigszins inferieur in vergelijking met de ontwerpen die worden aangeboden door Wix, uKit en andere gerenommeerde leiders van de webdesign-niche.

De sjablonen zijn niet onderverdeeld in categorieën, maar er is een optie waarmee u een lege sjabloon kunt kiezen om vanaf het begin een volledig unieke website te bouwen. Yola-sjablonen zijn mobiel geoptimaliseerd om zich perfect aan te passen aan verschillende schermformaten en resoluties.

Zodra u de gewenste sjabloon selecteert, kunt u de voorbeeldversie ervan bekijken om de details te verkennen. U wordt gevraagd uw websitenaam, het onderwerp en contactgegevens op te geven (die verder aan uw webpagina worden toegevoegd). Het goede nieuws is dat de manier waarop een sjabloon eruitziet als je het van Yola haalt, nog maar het begin is – in de toekomst zul je alle standaardfoto’s vervangen, de inhoudslay-out wijzigen, de voettekst wijzigen, een nieuwe banner uploaden enz., Als je zijn natuurlijk bereid om uw tijd en moeite te investeren.

Yola-sjablonen

Elke sjabloon bestaat uit blokken die in willekeurige volgorde op een pagina kunnen worden gewijzigd, verwijderd, toegevoegd, bewerkt en gerangschikt. Met hen samenwerken is ook geen probleem. Integendeel, het proces is leuk en vermakelijk.

Yola-sjablonen zijn omschakelbaar. Als je denkt dat je eerste keuze niet goed is en het aanpassen ervan niet genoeg is, kun je je inhoud eenvoudig overzetten naar een nieuwe sjabloon.

4. Klantenservice

De klantenondersteuning van Yola is van een behoorlijk niveau en er zijn verschillende opties die u hier kunt gebruiken. Welke moeilijkheden u ook tegenkomt, bij het bewerken van uw website kunt u profiteren van het tabblad Help dat actief blijft op alle pagina’s in uw beheerderspaneel. Het bevat links naar de belangrijkste plaatsen, waaronder het Yola-communityforum, het helpcentrum, tutorials en trainingswebinars.

Als u het antwoord nog steeds niet kunt vinden, kunt u via e-mail of telefonisch contact opnemen met een van de Yola-experts. Er is ook toegang tot het pop-upvenster Instant Help – de plaats waar u elke vraag kunt typen waarin u geïnteresseerd bent en wacht tot de assistent u het antwoord geeft.

Een andere manier om 24/7 ondersteuning te krijgen, is door uw vraag in het zoekfilterveld te typen en te wachten op de resultaten die het systeem genereert. Zijn er problemen met uw klantenservice of de kwaliteit ervan? Ga vervolgens door met het invullen van het gedeelte ‘Misbruik melden’ om het team op de hoogte te stellen van de situatie. Kortom, klantenondersteuning is een van de sterke punten van Yola, wat zeker een opmerkelijk voordeel van het systeem is.

5. Prijsbeleid

Yola is een freemium-webservice. Er is een gratis versie waarmee je een site op Yola-subdomein kunt maken met maximaal 3 pagina’s. Yola biedt ook drie betaalde abonnementen aan:

PrijsoptieKostenKenmerken
Bronzen:$ 4,95 / maand✓ Onbeperkte pagina’s;
✓ 2 Gb opslag;
✓ Gratis domein.
Zilver:$ 9,95 / mnd✓ Geen Yola Bradnding;
✓ Premium sjablonen;
✓ Geavanceerde editor.
Goud:$ 19,95 / maand✓ Onbeperkte bandbreedte;
✓ Trefwoorden en verkeersanalyse;
✓ SEO-bewaking.

Hierboven staan ​​de gereduceerde prijzen vermeld voor het geval u besluit een jaarabonnement te nemen. Het platform biedt de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op alle premium pakketten aan die gebruikers, die om de een of andere reden niet tevreden zijn met het gekozen plan.

Bovendien, Yola maakt het mogelijk om voor slechts $ 10 per maand een webwinkel toe te voegen aan elk betaald pakket. De winkel wordt geleverd met alle vereiste eCommerce-functies en heeft geen verborgen kosten, transactiekosten en andere soortgelijke financiële nuances. Ten slotte kunt u Yola-ontwerpers en ontwikkelaars inhuren om uw website voor u te bouwen – deze optie begint bij $ 499,95.

6. Voors en tegens

Werken met Yola is voor iedereen boeiend en interessant. Maar net als elke andere websitebouwer, heeft het systeem specifieke voordelen en nadelen die de gebruikers zeker moeten weten. Laten we nu eens kijken naar de meest onderscheidende kenmerken.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; eCommerce-platform;
&# x2714; Rijke sjabloonverzameling;
&# x2714; Betaalbaarheid;
&# x2714; Opties voor codebewerking.
✘ Beperkte gratis website-functionaliteit;
✘ Afwezigheid van de volledig uitgeruste geïntegreerde blog-engine;
✘ Gebrek aan tools voor ontwerpaanpassing;
✘ Onvoldoende sjabloonkwaliteit.

7. Vergelijking met concurrenten

In 2007 was Yola een zeer populaire webservice. Naarmate de tijd verstreek, bleef het systeem echter achterlopen op zijn naaste concurrenten. Laten we bijvoorbeeld een korte vergelijking van Yola versus Weebly bekijken.

Weebly vs Yola

Hoewel Weebly vooral goed werkt voor het bouwen van portfolio’s, blogs en webwinkels, wordt Yola voornamelijk gebruikt om promowebsites en projecten van één pagina te lanceren. Het mist een geïntegreerde blog-engine, wat een van de opvallende minpunten van de service is.

Hoewel beide websitebouwers eenvoudig te gebruiken zijn en goed werken voor nieuwkomers, mist Yola nog steeds functionaliteit en ontwerpaanpassingstools om een ​​breed spectrum aan behoeften van webontwikkelaars te dekken. Weebly blinkt ook uit in termen van sjabloonkwaliteit en hun mobiele optimalisatie, hoewel het iets duurder is in vergelijking met Yola.

8. Veelgestelde vragen

Vraag: Is Yola echt gratis?

A: Ja, hun gratis pakket is helemaal gratis. Je bent niet verplicht om je gratis account te upgraden. Met uw gratis account kunt u een basiswebsite maken met maximaal 3 pagina’s met 1 GB bandbreedte en 1 GB opslag. De website wordt gepubliceerd op een Yola-subdomein.

Alle betaalde abonnementen worden geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Vraag: Zijn hun sjablonen aanpasbaar?

A: Ja, dat zijn ze. U kunt wijzigingen aanbrengen in de gekozen sjabloon met Yola’s gebruiksvriendelijke What-You-See-Is-What-You-Get-editor of door wijzigingen aan te brengen op codeniveau – er is een geavanceerde editor voor ervaren gebruikers. Als je iets over CSS weet, kun je je website volledig opnieuw opbouwen en een nieuwe look geven. De geavanceerde bewerkingsfunctie is beschikbaar binnen Professional- en Unlimited-pakketten.

Vraag: Ondersteunt Yola eCommerce?

A: Ja, Yola heeft een eCommerce-oplossing. Het is een integratie met Ecwid, een toonaangevend e-commerceplatform dat ongelooflijk populair is bij andere sitebouwers. Er zijn Ecwid-widgets in uKit, Webydo en Wix.

Je kunt Yola Commerce aan elk abonnement toevoegen voor $ 10 / maand. Het biedt u functionaliteit zoals: productopties en combinaties; variabele prijzen voor productopties zoals verschillende maten, kleuren, modellen enz .; voorraadbeheer; order- en voorraadbeheer; klantenbeheer (gebruikers kunnen accounts aanmaken en hun betalingsgegevens opslaan); Facebook-pagina winkelintegratie; meerdere betaalmethoden; promotiecodes en kortingen; fiscaal beheer en meer.

Vraag: Bieden ze aangepaste ontwerpdiensten aan?

A: Ja, dat doen ze. Ze werken samen met professionele ontwerpers om Yola Premier aan te bieden, een kant-en-klare service die u een professioneel ontworpen Yola-website biedt. De website is volledig toegankelijk en wordt door u beheerd. U kunt wijzigingen aanbrengen in het ontwerp en de inhoud.

V: Zijn Yola-websites mobielvriendelijk??

A: Om uw Yola-site te optimaliseren voor mobiele weergave, moet u een van de Premium-pakketten kopen.

Yola mobiel publiceren

Vraag: Bieden ze SEO-functies aan?

A: Ja, dat doen ze. Er zijn enkele gratis standaardinstellingen (metatags: trefwoorden, beschrijving, titel) en geavanceerde Yola Traffic Builder. Deze premiumfunctie helpt u de kernprincipes te begrijpen van hoe zoekmachinebots uw pagina’s crawlen, uw site scannen op fouten en verbeteringen, en feedback sturen over uw zoekwoordgebruik. Yola Traffic Builder zal u maandelijks rapporteren.

Vraag: Wat zijn Yola-alternatieven?

A: Yola is ongetwijfeld een geweldig bedrijf, maar het voelt alsof ze een paar jaar geleden zijn gestopt met het updaten van de software. Dit kan u naar een actievere sitebouwer drijven, zoals uKit of Wix.

Bottom Line

Makkelijk te gebruiken:8/10
Kenmerken:5/10
Ontwerp:7/10
Technische ondersteuning:8/10
Prijzen:7/10
Totale score:7.0 / 10

Yola is een website builder, die behoort tot de vertegenwoordigers van de oude generatie webdesign tools. Het was ooit populair omdat de functieset voldoende was om de behoeften van de doelgroep een paar jaar geleden te dekken. Het tijdsverloop veroorzaakt de noodzaak om te zoeken naar meer complete en krachtige website-bouwers en het lijkt erop dat Yola echt niet de vereiste functionaliteit heeft.

Nadat ik de websitebouwer heb beoordeeld, kan ik niet anders dan het gevoel hebben dat Yola een paar jaar geleden is gestopt met het updaten van zijn software. Ze hebben de afgelopen jaren een paar nieuwe sjablonen uitgebracht, maar dat is niet genoeg om de huidige nicheconcurrentie te weerstaan, die tegenwoordig erg moeilijk is.

Het systeem heeft echt een aantal onmiskenbare voordelen, zoals sterke klantenondersteuning en bijvoorbeeld meerdere sjablonen. Tegelijkertijd kan het ontbreken van ingebouwde blogoplossingen, middelmatige ontwerpen en hoge prijzen u ertoe aanzetten om naar een redelijkere oplossing te zoeken.

Mijn mening kan verschillen van die van u, maar ik denk niet dat deze websitebouwer voor u zal werken, als u van plan bent een volledig uitgeruste eigentijdse website te lanceren. Dit geldt vooral wanneer er zoveel gunstiger alternatieven beschikbaar zijn. De keuze is nu aan jou!

Probeer Yola nu

 Het is gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map