Zoho Sites Review

Zoho Sites – is een websitebouwer, die een mooie webbouwervaring biedt en het mogelijk maakt om verschillende projecttypes te creëren. Dit zijn onder meer portefeuilles, zakelijke websites, blogs en andere commerciële / niet-commerciële projecten.


De webpublicatie-oplossing is in 2012 ontwikkeld door Zoho Corporation en is opgenomen in het servicepakket van het bedrijf. Vanaf vandaag integreert het product naadloos met andere zakelijke tools in de productiviteitssuite van Zoho. Zoho slaat bijvoorbeeld alle inhoud op in de Zoho Creator Database en biedt de CRM Form Builder waarmee gebruikers zaken als ondersteuningsverzoeken kunnen afhandelen.

De websitebouwer biedt intuïtieve navigatie, responsieve ontwerpen, een set aanpassingshulpmiddelen, krachtige integratieopties, HTML / CSS-toegang en andere functies die nieuwkomers en experts op het gebied van webdesign helpen om succesvol op weg te gaan. Tegelijkertijd mist de service de juiste eCommerce-functionaliteit die het onmogelijk maakt om er een waardige webwinkel mee te creëren.

Dus, hoe beoordeelt de websitebouwer eigenlijk? Wat zijn de kenmerken die de prestaties beïnvloeden en is het systeem de investering waard? Doe mee met het beoordelen van de website-bouwer van Zoho Sites.

1. Gebruiksgemak

Zoho Sites is erg prettig in gebruik. Het is schoon, intuïtief en gemakkelijk te navigeren. Om te beginnen met het bouwen van een project, moet je je eerst aanmelden voor het systeem. Dit kost niet veel tijd en moeite – vul gewoon het registratieformulier in, specificeer uw e-mailadres en wachtwoord en bevestig het account door de e-mail te activeren. Een andere manier om u bij het systeem te registreren, is door uw sociale netwerkaccounts te gebruiken. Dit is ook snel en eenvoudig.

Zoho Editor

Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u aangeboden uw websitenaam in te voeren. Daarna wordt u doorgestuurd naar de sjabloonbibliotheek en de bouwer zelf. Zoho Sites wordt geleverd met een handige editor, waarmee u met slechts een paar klikken een volledig uitgeruste website kunt starten. Een ander ding dat het systeem onderscheidt van de massa, is de professionele en solide gebruikersinterface die bijdraagt ​​aan eenvoudige personalisatie van websites en waarmee u projecten kunt starten met een uitgebreide functieset die nodig is om uw merk bloeiend en populair te maken.

Om een ​​website-element aan de pagina toe te voegen, selecteert u het eenvoudigweg in de bovenste werkbalk en past u de instellingen aan die beschikbaar zijn in het pop-upmenu. Elk element bevat extra aanpassingsmogelijkheden. Als je verder wilt gaan dan wat standaard beschikbaar is, kun je gebruikmaken van de HTML / CSS-editor. Al met al ziet de websitebouwer er erg goed georganiseerd uit. Het systeem maakt een hoge mate van maatwerk mogelijk en zorgt voor een kwalitatief resultaat.

2. Functies & Flexibiliteit

Zoho Sites biedt uitgebreide opties voor ontwerpaanpassing en indrukwekkende functieset die het systeem perfect maken voor het bouwen van kleine en middelgrote zakelijke websites. Het is hoog tijd om deze functies in te schakelen om te weten wat u van de websitebouwer kunt verwachten voordat u deze gebruikt voor projectontwikkeling.

Zoho Suite-integratie

Wanneer u een account aanmaakt bij Zoho Sites, krijgt u als kleine bonus rechtstreeks toegang tot de rest van de Zoho Suite via uw Sites-dashboard. Zoho Corp. ontwikkelt sinds 1996 bedrijfssoftware, dus het is geen toeval dat hun websitebouwer een heleboel handige functies heeft die op maat zijn gemaakt voor kleine bedrijven. Deze omvatten aangepaste CRM-formulieren, Zoho SalesIQ en Zoho Campaigns, dynamische inhoud, meerdere bijdragers en bloggengine.

e-commerce

Met de websitebouwer kunt u online winkels maken om fysieke en digitale producten te verkopen. De eCommerce-engine van Zoho Sites wordt echter geleverd met een eenvoudig winkelwagentje en mist dergelijke onmisbare elementen zoals aanpassing van e-mailbevestigingen, kassasysteem, productcategorisatie en nog veel meer. Om een ​​volledig uitgeruste winkel te creëren, moet u beginnen met een aparte winkel Zoho Commerce Builder, gelanceerd in april 2019.

Zoho Commerce

Code insluiten

Met de websitebouwer kunt u codes insluiten in uw project om gebruikers te helpen hun berichten op een soepele en begrijpelijke manier over te brengen. Het is dus mogelijk om video- en audiobestanden, codefragmenten en andere onmisbare elementen in te sluiten die zullen bijdragen aan de prestaties van uw website.

HTML- en CSS-editor

Als uw codeerkennis op een mooi niveau is, kunt u deze gebruiken om HTML / CSS-websitecodes te bewerken om het ultieme website-aanpassingseffect te bereiken. Dit is de beste manier om volledige controle te krijgen over de ontwikkeling van uw website.

Zoho Code Editor

Teamsamenwerking

Wanneer u werkt aan het maken van uw website, kunt u meerdere bijdragers uitnodigen en toevoegen om gezamenlijk een waardig resultaat te bereiken. Het is aan jou om gedeelde toegangsrechten voor websites toe te kennen aan de teamleden waarmee je wilt samenwerken. Daarnaast is het mogelijk om een ​​Member Portal te creëren in het dashboard, waar u websitebezoekers toegang kunt geven tot bepaalde webpagina’s. Evenzo is het mogelijk om hier met een wachtwoord beveiligde pagina’s te maken.

Beperkte toegangsrechten

Als het nodig is om bepaalde informatie of inhoud niet te onthullen, kunt u uw website privé maken en alleen toegangsrechten toewijzen aan die gebruikers die de webpagina’s mogen zien. Beperkte toegang tot de website maakt het mogelijk om de zichtbaarheid van uw website te beperken, pagina’s te verbergen voor andere gebruikers of voor bepaalde teamleden.

Bloggen

Met de website builder kunt u blogs maken en beheren om de klantbetrokkenheid te vergroten. Het is aan jou om nieuwe blogposts te schrijven en toe te voegen, in te plannen, inhoud en mediabestanden, commentaarboxen, knoppen voor sociale media en andere blogelementen toe te voegen die nodig zijn om nieuwe gebruikers om te zetten in gewone bezoekers. Door de vereiste elementen in te stellen, maakt u eenvoudig uw bloglay-out. Met de website builder kunt u ook blogs importeren van andere populaire platforms zoals WordPress en Blogger.

Zoho Blog Editor

Sociaal delen

Uw aanwezigheid op het web mag niet beperkt blijven tot het maken van websites. Om het uit te breiden en een rijk klantenbestand op te bouwen, kunt u gebruikers toegang verlenen tot sociale netwerken. Dit kan worden gedaan via opties voor sociaal delen en automatisch publiceren, waarmee u de doelgroep vrijwel moeiteloos bereikt.

Ingebouwde SEO-tools

Met Zoho Sites kunt u projecten maken die goed zijn geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Om de positie van uw website in de zoekmachines te verbeteren, kunt u metatags voor alle webpagina’s (titels, beschrijvingen, trefwoorden) invullen, favicon uploaden en instellen, aangepaste 404 pagina’s maken en geïntegreerde analyses gebruiken om verkeerskenmerken en gedrag te beheersen.

Form Builder

De website kan bogen op een van de meest indrukwekkende vormbouwers die er zijn. Afgezien van de optie voor het zelf bouwen van formulieren, biedt de service ook een mooie keuze aan vooraf ontworpen formulieren om uit te kiezen. Er zijn ook meerdere opties voor ontwerpaanpassing om de geselecteerde formulieren te personaliseren.

Zoho Form Builder

Het systeem onderhoudt de database met bewerkte pagina’s, zodat u altijd terug kunt gaan naar uw vorige paginaversies en deze opnieuw kunt publiceren. Ook wordt elke website automatisch geoptimaliseerd voor mobiele weergave. U kunt het mobiele uiterlijk van uw site zelfs onderweg bewerken via de HTML / CSS-editor om ervoor te zorgen dat het er geweldig uitziet op mobiele apparaten, desktops en tablets.

3. Ontwerpen

Aantal thema’s:7
Gratis thema’s:&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA
Sorteren op branche:✘ NEE
CSS-code bewerken:&# x2714; JA

Het verzamelen van sjablonen in Zoho Sites is helemaal niet indrukwekkend. Er zijn momenteel minder dan 10 thema’s beschikbaar om daar te worden aangepast. De voorbeeldfunctie is ook niet beschikbaar, wat de keuze van de gebruiker enigszins kan bemoeilijken. Aan de andere kant kunt u de kant-en-klare versie van uw website in verschillende modi bekijken voordat u deze publiceert.

Een goed nieuws is dat de sjablonen halverwege het webontwerpproces kunnen worden gewisseld, als er iets is dat u niet bevalt aan het aanvankelijk geselecteerde thema. Bovendien zijn de thema’s standaard gratis en responsief, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de manier waarop ze op mobiele apparaten en desktopapparaten worden weergegeven. Nieuwe gebruikers kunnen gebruik maken van de visuele editor van de dienst, terwijl geavanceerde webdesigners zelfs toegang kunnen krijgen tot de geïntegreerde HTML / CSS-editor.

De websitebouwer wordt ook geleverd met indrukwekkende opties voor ontwerpaanpassing. Er is een geweldige tool genaamd Paginaversies, waarmee je inhoud kunt maken en personaliseren. U kunt hier veel bewerken: lettertypen, achtergronden, lay-out, websitestijl, afbeeldingen, kleurenpalet, tekst, mediabestanden en meer. Afgezien van dat, kunt u uw website favicon en logo uploaden om uw merk herkenbaar en opvallend te maken.

4. Klantenservice

Zoho Sites biedt een goed gestructureerde en gemakkelijk te doorbladeren Kennis basis. Direct nadat u zich heeft aangemeld voor het systeem en een sjabloon hebt gekozen, krijgt u een videogids aangeboden om eenvoudig aan de slag te gaan. Welke vragen en problemen u ook tegenkomt tijdens het webontwikkelingsproces, u vindt de vereiste informatie in de Knowledge Base. Hier vindt u nuttige informatie over de belangrijkste onderwerpen waar gebruikers het meest in geïnteresseerd zijn. Met een handige zoekfilteroptie kunt u in een zo kort mogelijke tijd de benodigde antwoorden vinden om u te helpen de problemen op tijd op te lossen.

Voor meer gedetailleerde informatie over veelzijdige aspecten van het werken met het systeem, is het logisch om het Helpcentrum van de service te bereiken. De websiteontwikkelaars hebben gezorgd voor de belangrijkste behoeften van gebruikers en de beschikbare inhoud onderverdeeld in meerdere thematische categorieën. Welke vraag of welk probleem je ook hebt, ga gewoon naar de gewenste sectie en zoek daar naar een antwoord.

Mocht u een urgent probleem tegenkomen, dan kunt u rechtstreeks via het controlepaneel een van de systeemexperts bereiken via e-mail. Helaas mist Zoho Sites momenteel live chat-ondersteuning, wat een opmerkelijk nadeel is.

5. Prijsbeleid

Als het gaat om het prijsbeleid, biedt Zoho Sites drie betaalde abonnementen. Deze omvatten Essential, Professional en Advanced. Er is hier echter geen absoluut gratis plan, maar met het systeem kunt u alle betaalde abonnementen helemaal gratis testen, met de gratis proefperiode van 15 dagen. Er zijn geen creditcardgegevens nodig om de proefperiode te starten. Als u denkt dat u klaar bent om te upgraden naar het betaalde abonnement, kunt u beginnen met het verkennen van de voorwaarden van deze abonnementen.

PrijsoptieKostenKenmerken
Essentieel:$ 8 / maand✓ Aangepast domein;
✓ 1 GB opslag;
✓ 10 GB bandbreedte.
Professioneel:$ 18 / maandNaast de vorige:
✓ SSL-hosting;
✓ Paginaversies;
✓ Wachtwoordbeveiliging.
Geavanceerd:$ 28 / maandNaast de vorige:
✓ Portal voor 1000 leden;
✓ Toegangsbeperking;
✓ Commentaarvak.

De kosten van het Essential Plan bedragen $ 8 / mo en houden de mogelijkheid in om één website met maximaal 10 pagina’s te bouwen. Het plan biedt 1 GB opslagruimte, 10 GB bandbreedte per maand, 5 formulieren, 5 fotogalerijen en 100 MB maximale bestandsgrootte.

Het Essential Plan kost $ 18 / maand en biedt een kans om websites te bouwen met maximaal 200 pagina’s, 10 GB opslagruimte, onbeperkte bandbreedte, 10 formulieren, 15 fotogalerijen, 1 bijdrager en 3 menu’s.

Om te upgraden naar het Advanced Plan, moet je $ 28 / maand betalen. Het plan maakt het mogelijk websites te maken met maximaal 2000 pagina’s en biedt bovendien 100 GB opslagruimte, onbeperkte bandbreedte, 50 formulieren, 100 MB maximale bestandsgrootte, 200 fotogalerijen, 5 menu’s en 5 bijdragers.

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden die worden geïmpliceerd door Zoho Sites-plannen. Neem de tijd om de proefperiode te starten om meer te weten te komen over het abonnement waarin u geïnteresseerd bent. De duur ervan is voldoende om de essentie van elk plan te begrijpen, evenals de algemene kenmerken van de websitebouwer.

6. Voors en tegens

Met Zoho Sites kunt u verschillende soorten websites maken op basis van uw huidige behoeften. De websitebouwer is rijk aan functies en opties voor ontwerpaanpassing, maar wordt ook geleverd met een lijst met nadelen waar gebruikers op moeten letten. Laten we ze nu eens bekijken.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Geavanceerde formulierbouwer en Zoho Suites-integratie.
&# x2714; Responsieve ontwerpen.
&# x2714; HTML / CSS-editor.
&# x2714; Teamsamenwerking.
✘ Slechte verzameling van sjablonen (in plaats daarvan moet u uw eigen sjabloon maken).
✘ Gebrek aan ondersteuning voor live chats.
✘ Beperkte e-commerce-opties.

Conclusie

Zoho Sites is een goede en risicovrije websitebouwer waarmee u websites kunt maken voor kleine en middelgrote bedrijven, blogs, bestemmingspagina’s en portefeuilles. Het platform is opgenomen in de Zoho Corporation Suite, die integratie met andere producten van het bedrijf mogelijk maakt. Dit is een opmerkelijke verdienste voor gebruikers. Een ander hoogtepunt van de service is de functieset, die meerdere opties voor ontwerpaanpassing onthult en waarmee u talloze projecten kunt starten en beheren.

Naar onze mening is Zoho Sites een goede plek om je vaardigheden uit te proberen, ongeacht je webmasterniveau, omdat het zowel WYSIWYG- als HTML / CSS-editors biedt. Tegelijkertijd mist de websitebouwer enkele van de onmisbare functies van hedendaagse webbouwtools – eCommerce, meertalige ondersteuning en live chat om er een paar te noemen. Zoho Sites is niet de beste optie voor diegenen die op zoek zijn naar een volledig uitgeruste webwinkel of een echt complexe website met aangepaste functionaliteit. Hoe dan ook, om de voor- en nadelen van het systeem te verkennen, is het logisch om eerst de functieset te testen. Dus, als u net op weg bent naar bekwaamheid in webdesign, is Zoho Sites wellicht een hulpmiddel om te proberen.

Probeer Zoho Sites nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map