3dcart recension

3dcart.com granskning


3dcart är en välkänd eCommerce-webbplatsbyggare som har sitt huvudkontor i Tamarac, FL. Lång utvecklingshistoria (företaget grundades 1997) har gjort plattformen till en av de samtida nischledarna. Plattformens funktionalitet har förbättrats för att nå den högsta nivån under de senaste 20 åren. Det verkar som om det är omöjligt att lägga till något här. Tjänstens anseende och kompetens är inte ifrågasatt.

Plattformen är positionerad som ett allt-i-ett-försäljningsverktyg för små och medelstora företag. Publiken inkluderar alla som tänker sälja produkter eller tjänster på webben. Det spelar ingen roll om du är en nybörjare, en proffs eller bara en nyfiken person – 3dcart kan potentiellt uppfylla allas behov. Den enda nyansen är att detta inte är den enda kvalitetsspecialiserade webbplatsbyggaren som finns på den moderna marknaden.

Huvudfrågan är följande: är 3dcart värt att använda eller är det vettigt att utforska sina kända konkurrenter som Shopify, Volusion och andra nischrepresentanter? Alla topptjänster är liknande i deras funktioner. Var och en av dem har sina märkeshöjdpunkter, villkoren för de betalda pannorna skiljer sig åt och de har sina egna ekosystem. Vad som gör att tjänsten sticker ut från mängden då?

1. Användarvänlighet

3dcart är en strukturellt intuitiv och standard eCommerce webbplatsbyggare. Det är visuellt enkelt, men när det gäller träning är sakerna mycket mer komplicerade. Plattformen har blötläggit nästan alla funktioner som är specifika för e-handelssystem.

Det är ganska dyrt att använda ett så avancerat och funktionsrikt system för att skapa en enkel webbutik. Det finns för många onödiga saker du måste lära dig här. Detta är möjligt för nybörjare, men det kommer att ta lite tid att klara uppgiften. Du kommer att behöva ungefär 1-2 veckor för att utforska alla systemalternativ och experimentera med deras tillämpning. Allt är logiskt strukturerat här, men det är fortfarande inte uppenbart.

Det bra här är att du har 15 dagar på dig att prova systemet utan kostnad. De kostnadsfria testfunktionerna låter dig bestämma om programvaran uppfyller dina krav när det gäller komplexitet och flexibilitet. För att starta en ny rättegång behöver du helt enkelt slutföra en snabb och enkel registrering.

En användare måste ange sitt namn, e-postadress och telefonnummer. Den goda nyheten här är att du inte tvingas ange din kortinfo, som vissa andra plattformar gör och tar ut avgifter automatiskt när provperioden har löpt ut. Så inga oväntade avgifter med 3dcart.

I nästa steg uppmanas användarna att specificera sina affärsnischer. Välj bara från listan över levererade branscher, ange dina förväntade årliga intäkter och skälen till att du verkligen vill använda den här specifika programvaran.

Slutligen har du tagit dig till instrumentpanelen där du kan anpassa din butik och bara några av dess sidor. Användare hittar alla nödvändiga instrument i kontrollpanelen för att hantera olika uppgifter. Du kan ändra butikens utseende, lägga till och hantera produkter, integrera betalningsportar och finjustera leveransmetoder.

3Dcart Dashboard

Instrumentpanelen har en enkel gränssnittsdesign, som inte riktigt är uppmärksam. Det är så standard och funktionellt som det faktiskt är möjligt. Kortfattad, mättad, logisk och kraftfull – detta är det intryck som användbarheten för vagnen skapar. Detta är inte det enklaste CMS du kan hitta. Det finns flera tutorials här, vilket kommer att visa sig vara användbart för många användare.

2. Funktioner & Flexibilitet

3dcart har allt som behövs för lansera en webbutik av alla storlekar och komplexitet. Detta är en professionell tjänst som inte släpar efter andra nischmonster vad gäller funktionalitet. I vissa aspekter utmärker det dem till och med på grund av det rika utbudet av moduler och inställningar som tillhandahålls utanför boxen.

Tjänstens funktionalitet verkar ibland överflödig. Den anmärkningsvärda delen av alternativ, integrationer och moduler kommer att förbli inaktiv medan du använder flera projekt skapade med systemet. 3D-vagn finns i många funktioner. Potentialen räcker även för de mest krävande utvecklarna. Det finns flera verktyg för marknadsföring och SEO, en kraftfull integrerad CRM, en blogg, presentkort, automatiserade e-postmeddelanden, användargrupper, rapporter etc.

Systemet erbjuder hela uppsättningen av grundläggande funktioner. Dessa inkluderar import / export av produkter med massor av detaljerade inställningar, betalningsaccept (PayPal, Square, Stripe, Amazon Payments, kreditkort) och leverans (FedEx, UPS, USPS, DHL) tjänster. Det finns också lagerlager produktdiagram med försäljningsstatistik under en viss period. Integration med de viktigaste sociala tjänsterna stöds här. Du kan också använda statistikinsamling från flera vägbeskrivningar, reklamverktyg, beställningsinstrumentpanel osv.

3D-kartmoduler

Bortsett från den out-of-the-box basfunktionsuppsättningen, har en användare tillgång till en mängd olika moduler. Flera dussintals av dem installeras som standard medan andra kan anslutas efter behov. Naturligtvis är det viktigt att förstå vad de är avsedda för innan du installerar eller använder dem. Du behöver erfarenhet för det eftersom namnen på flera integrationer inte säger något till en nybörjare. Korta beskrivningar av var och en av dem förenklar delvis situationen.

3D-kartmoduler

Varje modul har sina individuella inställningar beroende på dess karaktär. Det säger sig självt att tillämpningen av många av dem särskilt ökar instrumentbrädans komplexitet. Moduler kan jämföras med CMS-plugins – ett separat gränssnitt ansvarar för installationen av var och en av dem.

Här är några exempel: Facebook-annonser / anslut, AWeber, LiveChat, MailChimp, POS, RSS-flöden, sparade vagnar, webhooks, Doba, eBay, grupperbjudanden, presentpaket, houzz, flera skepp till, önskelista, voljär, AutoResponder, Zapier, Toppsäljare. Detta är ungefär en fjärdedel av hela moduluppsättningen.

Produktledning

När du lägger till en ny produkt kan du välja typ (fysisk / digital produkt eller presentkort), kategori, lägga till den i lagerlistan, lägga till fraktinformation, SKU, MPN, GTIN, bilder / beskrivning, ställa in olika pristyper och extrafält i önskad mängd (färg, storlek, material etc.). Detta är bara en liten del av alla tillgängliga alternativ – detalisering av inställningar är verkligen imponerande här. Produktlistan innehåller sökfiltret efter kategorier, namn, distributör, tillverkare och andra parametrar.

3dcart-produkter

Orderlistan är mycket detaljerad – precis som resten av 3dcart-funktioner. Explicit statistik över alla scenarier med avancerad sökning, klientprofiler, snabba åtgärder (fakturaproblem, statusändring eller radering etc.), utskriftsalternativ och mer. Förresten, produktbilder lagras i biblioteket, där de sorteras i mappar – det gör det enkelt att hitta, ersätta, byta namn, visa dem etc. Dra&drop-alternativ stöds också under nedladdningen.

Blogghantering

Integrerad bloggmotor är ett användbart tillägg till resten av funktioner. Det släpar inte efter nischplattformar som WordPress när det gäller anpassning och hantering av postdesign. Motorn gör det möjligt att skapa standardstatiska sidor, recensioner av separata produkter och att formatera menyn med komplexitet med underavsnitt.

3dcart-blogg

Det är också möjligt att direkt redigera sidfötter och sidhuvuden för webbsidor, med angivande av deras typ (global eller anpassad). Samma princip tillämpas på hanteringen av titlar och innehåll på alla webbplatssidor. För användarens bekvämlighet lagras allt i separata gränssnitt och sorteras ut efter hierarki. Detta är ett bekvämt tillvägagångssätt.

Marknadsverktyg

3dcart levereras med flera integrerade marknadsföringsverktyg. Det finns till exempel integrerade plugin-moduler för shopping (Godatafeed, NextTag Feed Export, PriceGrabber.com och Shop.com Export, Shopzilla, Bing, Google Product Feeds, etc.) här. Det är också möjligt att manuellt redigera uppsättningarna med sociala nätverksknappar med hjälp av kodintegration eller lägga till de färdiga knapparna från avsnittet Social Bookmarking. Promotionshanteraren är i princip konstruktören av specialerbjudanden med olika algoritmer för deras formatering.

3dcart marknadsföring

Avsnittet Specialerbjudanden innehåller användbara tjänster för Bing-reklam, få telefonnummer i 1-800-formatet, gratis HubSpot CRM och Muzaara för automatiserad marknadsföring. Skapa e-postmallar för standard- och automatiserade utskick, grupper av presentkort, import / export, checklistor för marknadsföring – alla dessa funktioner finns också tillgängliga här.

3dcart SEO

3Dcart SEO-verktyg presenteras till fördelen med tjänsten. Det är möjligt att redigera robotar / webbplatskartfiler, aktivera kanoniska URL: er, lägga till 301 omdirigeringar, ange värden för standard och Open Graph metataggar.

3dcart SEO

Google AMP-teknik för snabbare laddning av webbsidor på mobila enheter, externa analysverktyg och produktsidan Rich Snippets stöds också. Det säger sig självt att det också är möjligt att lägga till länkar till sociala nätverkskonton, aktivera manuell URL-redigering och andra uppenbara saker. Allt ingår här.

Försäljningsanalys och statistik

Analytics-samlingen är också organiserad på bästa sätt i 3dcart. Det finns många diagram för vinstberäkning, användaraktivitet, lagerartiklar, försäljning, toppprodukter, leveransdestinationer, betalningsalternativ etc. Oavsett kalkylator du behöver, kan du göra en detaljerad förfrågan under en viss period, skriva ut data, exportera önskat arkivera eller uppdatera statistiken omedelbart.

Uppenbarligen kan du ställa in visningsalternativ för kundvagn, produktlager, pagination, sortering, ställa in det enda formatet för bildikoner och mängden specialerbjudanden på webbsidor. Annonsbannrar, länkvisningsformat, inloggningsformulär, webbplatssökning, åtgärder för standardutlösare som “Lägg till i kundvagn” knappen kan också ställas in här. Bortsett från det kan du skapa ett formulär för klientundersökning. En integrerad CRM kommer dessutom att automatiskt ta fram tillgängliga data.

Interaktion med leverantörer

Det finns också en intressant distributörsfunktion, som gör det möjligt att göra automatiska utskick till leverantörer och beräkna fraktkostnader från deras platser. Dina kunder kommer också att kunna utforska information om varumärken som presenteras i webbutiken separat.

Du kan nå «Tillverkare» avsnitt för att lägga till dina varumärken med beskrivningar, logotyp, SEO-inställningar. Detta är standardinnehållet i artikelformatet, anges i ett separat webbplatsavsnitt för din egen fördel och för kundens bekvämlighet.

Inbyggd CRM

3dcart har en integrerad CRM-plattform för att hålla ditt företag och kunder organiserade. Det är inte aktiverat som standard. Du måste aktivera det med systemmoduler. Välj bara den med kundrelationshanteringen eller stäng av den när det behövs.

CRM ordnar automatiskt din interaktion med kunderna. Den kan innehålla all nödvändig information om produkten du säljer. Dessutom hjälper systemet dig att generera nödvändig feedback såväl som att engagera dig med dina klienter via CRM-plattformen tillsammans med ett integrerat biljettsystem. Använd verktyget för att leverera snabbt stöd och öka kundernas lojalitet, vilket oundvikligen kommer att resultera i försäljningstillväxt också.

3dcart-säkerhet

På tal om säkerhetsaspekten finns det administratörsinställningar för webbbutiker (tvåstegs autentisering stöds) och IP – säkerhet. Detta låter dig blockera separata anslutningar såväl som för alla platser eller adressgrupper.

Generellt sett är 3dcart ett funktionellt avancerat system. Flödet av beställningar, moduler och sektion är så tufft att det skapar intrycket av perfektion. Det är svårt att inse att det kan finnas något som saknas här. Det handlar om övermättnad av funktioner här – allt är inledningsvis inriktat på erfarna användares behov och färdigheter. Nybörjare måste välja de alternativ som de verkligen behöver och ignorerar den märkbara delen av systemens funktionsuppsättning.

3. Design & mallar

3d-karts finns i kvalitetsmallar. Strax efter att du har kommit åt systemet får du ett standardtema, men du kommer också att erbjudas cirka 70 förinstallerade mallar. Du kommer att kunna växla mellan dem med ett klick. Det finns uppenbarligen ett förhandsvisningsläge här. Du kan ta bort extra mallar eller installera nya – katalogen har över hundra teman tillgängliga för gratis uppladdning.

3dcart-teman

Alla mallar är lyhörda och måttligt mångsidiga. De flesta av dem är variationerna i en klassisk webbutikstruktur, men det finns också ganska ovanliga nischlösningar. Alla ser imponerande ut. Varje användare kan hitta en lämplig mall här, allt tillhandahålls i stor skala. Varje mall kommer med demoinnehåll som ägnas åt den separata e-handelsnisch.

3Dcart Theme Editor

Generellt behöver du inte använda strikt lagermall när du arbetar med 3dcart. På grund av CSS- och HTML-redigeringsalternativ kan allt ändras här (stilar, bilder, färger, standardtitlar etc.). Detta är den mycket designanpassningsnivå du förväntar dig att se i ett så avancerat system. Du kommer att kunna ändra hemsidestrukturen, ta bort skjutreglaget i rubriken eller göra något liknande i systemets visuella redigerare..

3Dcart HTML / CSS Mall Editor

Du kan också manuellt redigera ditt webbutiksspråk i designavsnittet genom att ersätta översättningar av standardmallelement med de du behöver. Med andra ord, lokalisering från engelska till alla andra språk görs manuellt. Detta är praktiskt. Det finns också manuell designalternativ, e-postredigering för e-postfördelning och systemmeddelanden som är ganska många här.

Det sista intrycket av 3DCart-designaspekten är imponerande. Det vi observerar är anmärkningsvärd förenkling (vid första anblicken) på bakgrund av systemets allmänna imponerande funktionalitet. Detta är en fördel för nybörjare som knappast kommer att ställa in designen på egen hand. CSS- och HTML-anpassningsalternativ räcker för proffs. Mallarna har anständig kvalitet och du kan också anpassa dem efter behov.

4. Kundsupport

3dcart har en utvecklad infrastruktur och kraftfullt teknisk support. Live supportchatt är tillgängligt på alla instrumentpanelsskärmar. Det finns en kunskapsbas av kvalitet, ett forum och till och med e-handelsuniversitetet.

Det finns också en separat portal för webbutvecklare. Allt detta realiseras i stor skala. Du kan också ringa till 24-timmars supportcenter för tjänsten. De ser den oöverträffade kundsupporten.

5. Planer & Prissättning

Den 14-dagars rättegången gör det möjligt att testa hela 3Dcart-funktionen. För att fortsätta arbeta med tjänsten måste du uppgradera till en av de fyra betalda planerna. Det är vettigt att nämna en hektisk detalisering av funktioner som tillhandahålls i deras villkor. Det är inte svårt att förstå dem, trots att listan över faktorer och distinktioner är tillräckligt lång. Vi rekommenderar att du är uppmärksam när du läser villkoren för planerna innan du köper dem. Här är deras korta översikt:

 • $ 9 / månad, Startup Store – 1 greppsanvändare, 100 produkter, API och FTP-åtkomst, anslut domän, 2 e-postkonton.
 • $ 19 / månad, Basic Store – 2 saker användare, obegränsade produkter, telefonsupport, 5 e-postkonton.
 • 49 $ / månad, Plus Store – 5 saker användare, CRM, kundgrupper, 10 e-postkonton.
 • 129 $ / månad, Pro Store – 15 saker för användare, automatiseringsregler, förbeställningar, 30 e-postkonton.

Det är meningsfullt att nämna frånvaron av transaktions- och installationsavgifter. Du kan byta till en dyrare eller billigare plan medan du arbetar på din webbplats. Det finns förresten ett integrerat program som används för att migrera webbbutiker från andra plattformar till 3dcart, men du måste betala för att använda det. VISA PCI-certifiering är också värt att nämna, som talar om tillförlitligheten i värdarbete.

Bortsett från detta finns det ett erbjudande för butiker på Enterprise-nivå. För endast $ 400 / månad får du säker PCI-värdnivå 1, obegränsade saker och IP-blockerande säkerhetsfunktioner. Det finns således inte många skillnader från bulklösningar här. Du kommer bara att vara medveten om det faktum att din webbutik kan motstå enormt trafikflöde. På motsvarande sätt kommer du att kunna ansluta många chefer till dess service.

Det är också viktigt att ta hänsyn till utgifterna för användning av integration av externa tjänster. Nästan alla av dem är från början gratis, men du måste investera i en möjlighet att utöka din webbplatsfunktionalitet. I allmänhet är priserna på 3dcart ganska standard för denna nisch och de kan korrelera med konkurrenterna.

6. För- och nackdelar

3dcart är en mycket kraftfull e-handelsprodukt. Hela funktionaliteten är dess enorma fördel. Detalisering av alternativ och mångsidighet hos funktioner är på högsta nivå. Det finns allt som hjälper dig att skapa tilltalande produktdesign, marknadsföra den ordentligt och öka försäljningsvolymen.

Fördelar
Nackdelar
&# X2714; Överflöd av integrerad funktionalitet;
&# X2714; Kvalitetsintegrerad blogg;
&# X2714; Enkel och separat sid- och sidfotinställningsalternativ för olika sidor;
&# X2714; Flera marknadsförings- och SEO-verktyg;
&# X2714; FTP-åtkomst till webbplatsfiler;
&# X2714; Tillgänglighet för plugins för shoppingmotorer;
&# X2714; Stort val av användbara moduler;
&# X2714; Kraftfull produktkortredaktör;
&# X2714; Möjlighet att skapa bokmärken för de mest använda instrumentpanelsektionerna;
&# X2714; Utvecklat ekosystem och anständigt teknisk support.
✘ Begränsad tillgång till filredigering utanför FTP-läget;
✘ Gränssnitt övermättat med alternativ – det ser tråkigt och komplicerat ut, du måste vänja dig vid det;
✘ Det kommer att vara svårt för nybörjare att utforska och behärska produkten från grunden utan extra hjälp.

3dcart-komplexitet är ett relativt koncept. Det kan verka läskigt för någon, men resten av användare kommer att gilla kraften i systemet.

Slutsats

3dcart är definitivt en av de bästa e-handelslösningarna på den moderna marknaden vad gäller funktionalitet. När det gäller bekvämligheten och användarvänligheten för gränssnittet och mallanpassningsalternativ, tjänsten ligger efter Shopify – den mest uppenbara konkurrenten. När det gäller detalisering av inställningar, utmärker det systemet å ena sidan och ligger på samma nivå å andra sidan beroende på vilka implicerade inställningar.

I allmänhet kan vi rekommendera plattformen till de användare som har erfarenhet av att skapa e-handelswebbplatser. Tjänsten är övermättad med alternativ. Det verkar som om utvecklarna fortsätter att lägga till alla nya nischfunktioner till det. Det finns många integrerade funktioner som aktiveras i andra system genom användning av externa plugins.

Är det vettigt att använda 3d-vagn? Ja, om du har allvarliga avsikter och förstår uppfattningarna om marknadsföring, SEO, kodning etc.. Annars verkar tjänsten ovärdig: den kräver mycket uppmärksamhet och sätter höga kvalitetsstandarder. Det är inte vettigt att köpa detta, om du inte kommer att lära dig essensen i systemet och använda alla dess funktioner till fördel. Det finns enklare och lättare att använda plattformar.

Prova 3dcart gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map