8B granskning

8b – är en nyligen lanserad webbplatsbyggare som kommer som en helt gratis lösning för nybörjare att lansera en webbplats. Plattformen kan fungera bra för dem som vill lansera ett litet företag online utan kostnad med ingen eller minimal kodningsförmåga. Det kommer som en lättanvänd webbläsarbaserad programvara med ett bra urval av mallar för olika kategorier och affärsnischer.


Webbplatsbyggaren har några fantastiska instrument för att redigera din framtida webbplats via mobila enheter. Vägen från att logga in till att publicera ett färdigt projekt kommer knappast att ta dig mer än ett par timmar. 8b levererar ännu mer än du kan förvänta dig till nollkostnader, även om det fortfarande ser lite begränsat vad gäller flexibilitet och affärsutbyggnad. Den här gången kommer vi att undersöka alla funktioner och förmåner som levereras av denna nya dra-och-släpp-plattform.

1. Användarvänlighet

Ursprungligen utformad för att hjälpa nybörjare och icke-tekniker, erbjuder 8b webbplatsbyggare enkla verktyg för att bygga professionella och mobilvänliga webbplatser från början. Systemet har ett intuitivt gränssnitt som inte kräver mycket kodning. Att skapa en webbplats tar dig flera enkla steg:

 1. Logga in snabbt med ditt Google- eller sociala konto och tryck på “Komma igång” -knappen.
 2. Du kommer omedelbart att överföras till sidan med mallar uppdelade i kategorier. De sträcker sig från att resa, konsultera och spela till fotografens portföljer, fastigheter och restauranger.
 3. När du har valt en mall kan du redigera och anpassa den med hjälp av en enkel temaredigerare.
 4. När du är klar med redigering trycker du på “publicera” -knappen i menyn och går online med din webbplats.

Vad gäller redaktören har 8b en typisk drag-and-drop-funktion. Å ena sidan kan det se ganska vardagligt framför allt för erfarna webbdesigners. Å andra sidan kommer nybörjare att ha sådan enkelhet en fördel, eftersom inga kodnings- eller programmeringsfärdigheter krävs. Allt du behöver är att klicka på det avsnitt eller det element du vill ändra.

8b redaktör

Instrumentpanelen erbjuder enkla instrument för att ändra varje avsnitt eller text. Du kan till exempel markera rubriken och ändra teckensnitt eller titel. Systemet erbjuder ett urval av anpassade bilder eller så kan du ladda ner dina egna.

Om du behöver lägga till ett nytt element klickar du bara på ett kors till höger och väljer det block du behöver. De sträcker sig från funktioner, vittnesmål och gallerier till tidslinjer, kontaktformulär, artiklar etc. Med andra ord kommer det knappast att bli en utmaning att anpassa din sida. Å andra sidan ser alla sektioner typiska och lika. Användare bör inte förvänta sig mycket av exklusivitet även om instrumentpanelen har alla baslinjeelement som du kan behöva för att komma igång.

Inställningar till vänster innehåller några allmänna instrument. Här kan du ändra webbplatsstilar samt skapa nya sidor och projekt eller distribuera projektet genom att trycka på “publicera” -knappen. Den goda nyheten är att 8b-redigeraren också kan nås via mobila enheter för att skapa webbplatser när du är på språng. Men du kommer inte att kunna redigera sidor utan Internet-anslutningen, eftersom 8b är en webbläsarbaserad plattform.

2. Funktioner & Flexibilitet

Som vi har nämnt tidigare bör användare inte förvänta sig mycket flexibilitet från en webbplatsbyggare som är helt gratis. Å andra sidan misslyckas vissa betalda plattformar med åtminstone baslinjefunktioner som 8b verkligen har.

 • Kostnadsfri webbplats byggare – systemet är för närvarande fritt att använda för både företag och privatpersoner. Det avser företag och icke-lönsamma organisationer. Varje användare kan komma åt plattformen och publicera ett projekt utan kostnad. Det är uppenbarligen en av de största 8b-fördelarna.
 • Enkel temaredigerare – det kan användas i skrivbordsläget såväl som en mobil webbplatsbyggare för att anpassa sidor och göra ändringar på språng via surfplattor och smartphones.
 • Google AMP – Denna funktion är att säkerställa snabb prestanda och förbättrad användarupplevelse. Programvaran fungerar med Google AMP för att säkerställa god laddningshastighet och mobil vänlighet.
 • Obegränsade projekt – Du kan använda 8b-programvara för att skapa så många webbplatser du vill utan begränsningar.
 • Bra mallsamling – Även om plattformen inte har ett stort urval av layouter, hittar du en mall du behöver. De är indelade i olika kategorier för småföretag, hobbyister, individer, ideella organisationer och digitala butiker.

Det är här mottagarens funktioner slutar. Plattformen ser ganska begränsad när det gäller SEO-inställningar. Du får bara redigera sidtitel, beskrivning och URL. Inga granskningslägen eller sökordsindikering är tillgängliga. Samtidigt är dessa inställningar endast tillgängliga för hela sidan men inte för spate block eller element. Till exempel kommer du inte att kunna ställa in H1-, H2- och H3-rubriker för din startsida.

8b funktioner

Det finns inga anpassade widgetar eller tillägg. Användare kommer inte att kunna integrera sina webbplatser med posttjänster. Plattformen länkar automatiskt kontaktformulär till det e-postmeddelande du har angett när du loggar in. Det kan vara en utmaning när det gäller användarförvärv. Avsaknaden av åtminstone baslinje e-handelsfunktioner ser också frustrerande med tanke på tillgängligheten av mallar för onlinebutiker. Det finns ingen kundvagn att lägga till. Allt du kan göra är att placera länken under “köp” -knappen som leder dina kunder till en separat webbplats eller en målsida.

Sammanfattning av detta avsnitt är 8b bara bra för små webbplatser utan planer för framtida utvidgning. Å andra sidan låter systemet dig bygga så många webbplatser du behöver. Du kan alltid starta ett nytt projekt gratis.

3. Design

8b erbjuder för närvarande mallar och teman från 18 olika kategorier. Alla är gratis. De ser ganska snygga och trendiga ut. Samtidigt kan de passa alla skärmstorlekar och dimensioner trots typen av mobil enhet. Mallar fungerar bra på surfplattor och smartphones.

Användare behöver inte implementera mycket av webbdesign. Att arbeta med teckensnitt, stilar och färger är mycket enkelt tack vare det intuitiva gränssnittet och instrumentpanelen med alla nödvändiga verktyg i paketet. Markera helt enkelt det avsnitt du behöver och ändra typografi och stilar. Du kan ladda ner dina egna bilder eller välja från kundgallerier som hänvisar till en viss mallkategori.

8b-mallar

Vi har nämnt 8b mobilwebbplatsbyggare som låter dig redigera ditt projekt när du är på språng. Funktionen kan fungera bra med tanke på dess användarvänlighet. Det är faktiskt detsamma som att arbeta i skrivbordsläge. Allt du behöver är att knacka på ett avsnitt för att redigera istället för att använda en mus på din PC.

Mallarna är typiska utan exklusiva funktioner eller inbyggda widgetar. Men de ser väldigt professionella och smarta ut. En bra lösning för små webbplatser utan kostnad.

4. Kundsupport

Med tanke på att 8b är en relativt ny plattform är det svårt att utvärdera nivån på sitt supportteam. Företaget saknar dock några uppenbara sätt för kunder att komma i kontakt. Till exempel kommer du inte att kunna kontakta 8b-specialister via Live Chat eller telefon för omedelbar upplösning.

Å andra sidan kan du skriva dem via e-post. Plattformen har lanserat sin YouTube-kanal med några av sina videohandledning för hur man bygger webbplatser av olika typer. Dessutom kan du gå in i 8b-community på Facebook. Även om det för närvarande har cirka 450 prenumeranter kan det fortfarande vara ett bra sätt att ställa frågor eller leta efter en lösning.

5. Prissättningspolicy

Plattformen är för närvarande gratis att använda. Det betyder att alla kan logga in och börja bygga en ny webbplats från början trots platsen. Ingenting är känt om företaget planerar att införa betalda planer i närmaste framtid. Håll kontakten med vår blogg så håller vi dig informerad.

6. För- och nackdelar

8b är ett bra alternativ för små webbplatser och begränsade budgetar. Du kan bara gå med ditt småföretagsprojekt utan kostnad. Plattformen har några uppenbara träffar som snabb prestanda, enkel redigering, bra mallar, åtkomst via mobila enheter etc. Men det kommer inte att fungera för växande och mer komplicerade projekt på grund av vissa nackdelar.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Du kan börja bygga en webbplats även utan att registrera dig med systemet.
&# X2714; Enkel att använda dra-och-släpp-webbplatsbyggare.
&# X2714; Helt gratis utan dolda avgifter eller förnyelseskostnader.
&# X2714; Bra för småföretag, portföljer, ideella organisationer eller hobbyföretag.
&# X2714; Bra webbplatsprestanda tack vare Google AMP.
&# X2714; Obegränsade webbplatser att skapa gratis.
✘ Brist på SEO-funktioner för att få högre rang.
✘ Ingen anpassad App Store eller inbyggda widgetar och tillägg.

Dessutom bör du veta att det inte finns några tjänster från tredje part att integrera just nu.

Slutsats

8b gör sina första steg inom fältet webbbyggnadsverktyg. Men det har verkligen stor potential i referenser till användare som behöver ett snabbt och gratis verktyg för att skapa webbplatser för små företag utan kodningskompetens. Plattformen har en solid uppsättning baslinjefunktioner. Det är lätt att använda och redigera medan urvalet av mallar täcker olika affärs- och andra nischer.

Även om det kan fungera bra för små webbplatser, kommer mer komplexa projekt säkert att kräva en rikare funktion som är inställd på SEO-inställningar, e-handel, marknadsföring eller marknadsföring. Det är här du kanske behöver leta efter mer förbättrade plattformar för webbplatsbyggnad.

Försök 8b nu

Howard Min Twitter-profil Min Facebook-profil e-post Min Linkedin-profil

Om författaren

Jag är Howard Steele, grundaren och chefredaktören för denna webbplats. Med över 10 års webbbyggnad vet jag hur komplicerad och tröttsam denna uppgift kan vara för en icke-IT-person. Kan du inte bestämma vilken tjänst att välja? Känn dig fri att få råd. Beskriv bara dina webbplatsbehov, så hjälper jag dig gärna.

Hem »Recensioner» 8B Review

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map