Betong5 granskning

Betong5 – är en gratis öppen källkod CMS som kommer med en räckviddsuppsättning och kraftfulla designanpassningsalternativ. Programvaran gör det möjligt att bygga olika typer av projekt, inklusive online-tidningar och tidningar, webbplatser för små företag, webbbutiker, ideella webbplatser, personliga hemsidor, community-och sociala projekt etc. Hundratusentals professionella webbutvecklare har valt Concrete5 som ett pålitligt webbdesignverktyg och många nybörjare har rätt på att behärska tjänsten.


Så vad gör Concrete5 till en värdig lösning för webbdesigners som är villiga att etablera professionell närvaro på webben? Har den enstaka funktioner som gör att den råder över sina flera konkurrenter? Hur lång tid tar det att utforska plattformen och vad kan du utnyttja på lång sikt? För att besvara dessa och andra systemrelaterade frågor är det vettigt att förbereda en detaljerad Betong5-granskning och det är precis vad jag ska göra just nu. Låt oss börja.

1. Användarvänlighet

Concrete5 är inte ett lättanvänt system för nybörjare när det gäller funktionalitet och funktionsuppsättning. Men det är ganska förståeligt och bekvämt att använda för alla. Som CMS kräver det preliminär nedladdning och installation, men du kan också testa tjänsten gratis på webben med deras provversion.

Plattformen ger djup flexibilitet i kodprogrammering och redigering av webbsidor så att du kan skapa mobilklara och attraktiva webbplatser från grunden. Det kommer med inbyggda teman och tillägg som är avsedda för de användare som inte är intresserade av att lära sig grunderna i kodning, men du bör inse att systemets faktiska kraft ligger i dess kodningsfunktioner.

Concrete5 Editor

Concrete5 levereras med intuitiv webbplatsredigerare som gör det enkelt att ställa in och anpassa ditt projekt för att få högt slutresultat. En bekväm WYSIWYG-innehållsredigerare gör det möjligt att titta på processen för att skapa webbplats pågår dra-och-släpp-alternativet låter dig välja och ordna de viktigaste webbplatselementen efter behov. Således visar CMS sig vara en bra webbbyggnadslösning både för webbdesignproffs och för icke-tekniker, som inte är så medvetna om kodningens komplikationer.

Nybörjare kan dock få problem, medan de utforskar systemet och skapar första projekt med det. Detta beror på att CMS fortfarande innebär åtminstone grundläggande programmeringsmedvetenhet och det tar också tid att behärska. Om detta är din första webbdesignupplevelse, är det vettigt att testa och förbättra dina färdigheter genom välja moln webbplats byggare tycka om Wix eller uKit. Dessa system är enklare och funktionsrika nog så att du kan utveckla kvalitetswebbplatser.

2. Funktioner & Flexibilitet

Concrete5 tillhandahåller ett omfattande utbud av funktioner som täcker en mängd olika behov av designanpassning. Du kan utforska funktionsuppsättningen i kontrollpanelen innan du börjar arbeta med din projektutveckling. Här är en detaljerad översikt över Concrete5-funktioner:

 • Integrationsalternativ – Systemet har en uppsättning inbyggda tillägg och tillägg. Dussintals av dem finns också på Concrete5 Marketplace och du kan bläddra igenom det när som helst på dagen för att välja de appar du för närvarande behöver. Några av de mest populära tilläggen inkluderar för närvarande Block Designer, MrKDilkington – Helskärm bakgrundsbild och överlägg, Simple Gallery, Styled Maps, Formify, HW Simple Block, GDPR + Cookie, Whale OWL Carousel, Simple Back to Top, JeRo’s Cycle2 Slide Visa och många fler.
  Dessa appar är gratis och betalade, men om du har långvariga mål för webbdesign är det vettigt att föredra betalda tillägg. De är säkrare och de kan också ge ditt projekt avancerad funktionalitet. Tänk dock på att bygga en e-handelswebbplats med Concrete5 kanske inte är en bra idé, särskilt om du vill starta en stor butik. Saken är att CMS saknar användbara integrationer med populära e-handelstjänster används för att organisera försäljning, ställa in betalnings- och leveransalternativ. Således är plattformen ett utmärkt val för att starta informationsportaler, bloggar och webbplatser för företag.
 • Betong5 Sidredigerare

 • Marknadsverktyg – Systemet låter dig skapa onlineformulär och samla in webbplatsdata med hjälp av avancerade marknadsföringsverktyg. Systemet erbjuder en intuitiv formbyggare, som gör det möjligt att skapa och redigera onlineformulär på nästan ingen tid. Du kan också skapa undersökningar för att ta reda på dina användares åsikter om mångsidiga ämnen.
 • Integrerad rapportering – Med Concrete5 kan du generera systemrapporter för att visa resultat i realtid på webbplatsen. Detta görs i en enda instrumentbräda, vilket är ganska bekvämt, snabbt och effektivt. Funktionen låter dig titta på och kontrollera statistiken över användarsessioner, deras beteende och andra parametrar som är avgörande när det gäller webbplatsens prestanda.
 • blogga – CMS är en idealisk blogglösning som gör det möjligt att lägga till och anpassa fullständiga bloggar. Du kan välja flera verktyg för att ställa in ditt projekt. Concrete5 kommer med RSS-syndikering, stöd för flera kategorier, ämnen etc. Du kan också ställa in postvisningsalternativ, tilldela bloggåtkomsträttigheter till flera författare och justera blogginställningar baserat på dina behov och projekttyp.
 • Concrete5 Blog Editor

 • Integrerat kommentarsystem – Tjänsten levereras med integrerat kommentarsystem som stöder trådade kommentarer och gör det möjligt att organisera och hålla diskussioner. Det finns också en individuell liknande räknealternativ, kommenteringsmoderationsfunktion, skräppostidentifiering, inställning av avatar, kommentarautentiseringsmöjlighet. Som webbplatsägare kan du aktivera eller inaktivera anonyma kommentarer samt sortera tillgängliga kommentarer för att passa dina projektkrav.
 • moduler – Systemet ger tillgång till massor av moduler du kan välja och integrera i dina projekt för att förbättra deras funktionalitet och design. Modulerna är inbyggda och du kan bläddra bland dem för att välja de som passar din webbplats specialisering mest. Några av de moduler som är värda att nämna här inkluderar RSS-support, banners, webbstatistik, feedbackformulär, bloggar och omröstning, webbsökning och mer.
 • Åtkomstkontroll – Concrete5 gör det möjligt att ställa in användarrättigheter och hantera dina webbplatsanvändare. Du kan skapa olika användargrupper baserade på dina egna kriterier och projektpubliceringspolicyer. Bortsett från det kan du ta full kontroll över ditt innehållsarbetsflöde här genom att skapa enskilda och lösenordsskyddade webbplatssidor med begränsad medlemsåtkomst.
 • SEO – CMS är väloptimerad för sökmotorerna och det är projekten som skapats med det. Inga speciella integrationer, plugins, appar eller tillägg krävs för att öka SEO-parametrarna. Du kan vara 100% säker på att dina projekt kommer till toppositionerna, förutsatt att du lyckas göra korrekt inställningar. Således kan du anpassa webbadresser, skapa webbplatskartor, ställa in metataggar osv.
 • Delning av sociala medier – Concrete5 möjliggör effektiv delning av sociala medier via integrationen av plug-in för snabba sociala delar. Så här kan dina användare få tillgång till din webbplatsinformation i sociala nätverk för att se information som delas där.
 • Avancerad säkerhet – Systemet använder de senaste tekniska prestationerna för att skydda din webbplatsinformation. Det är upp till dig att tillämpa captcha, aktivera alternativ för godkännande av innehåll, Audit Trail-funktion, e-postverifiering, inloggningshistorik etc. Alla webbplatser som skapats med tjänsten är SSL-kompatibla, vilket gör det möjligt att förbättra projektsäkerheten.

Läs också: Hur man skapar en webbplats på CMS.

3. Design

Plattformen gör det möjligt att starta lyhörd webbplatser som kan automatiskt anpassa sig till olika skärmupplösningar och dimensioner. Rätt efter installationen erbjuder Concrete5 en standardmall du antingen kan redigera eller ersätta med något annat tema du väljer. Om du inte lyckas hitta en lämplig gratis mall i avsnittet inbyggda mönster och föredrar det andra alternativet, kan du antingen leta efter betong5-mallar på webben eller besöka det integrerade systemet Marketplace för att bläddra i den samling det innebär.

Lyckligtvis tillåter systemet att välja mångsidiga teman för att starta alla typer av projekt och du kan också använda CSS-kodningskompetens för att ge det den föredragna designen. Den genomsnittliga kostnaden för betalda teman som finns där utgör $ 30. Om du har ett sådant behov kan du också beställa ett unikt tema utvecklat av tredjepartsdesigners speciellt för Concrete5, men den här lösningen kommer att kosta dig mer. Kom ihåg det.

Betong5 Temaeditor

Det är möjligt att formatera varje webbsida individuellt, ladda upp bilder och videor, svara på rutnätpunkter och staplar. Samtidigt finns det en WYSIWYG-redigerare som kommer med ett dra-och-släpp-alternativ för att låta dig skapa webbdesign som passar ditt varumärke. Så fort du godkänner systemet kommer du att omdirigeras till användargränssnittet, där du ser flera knappar, som låter dig anpassa webbplatsdesign och lägga till nya element på utvalda webbsidor.

Bland de designanpassningsalternativ du kan prova är det vettigt att nämna valet av bakgrunds- och länkfärger, utbyte av det övergripande webbplatsfärgschemat, uppsättning av titelsteckensnitt, text- och navigationselement, som typ, storlek och konturer. Webbsidorna är gjorda av element som kan väljas och justeras i den visuella redigeraren. Om det saknas något block här kan du lägga till det rätt i användargränssnittet – aktivera bara “+” -knappen i den övre menyn. Således kan du flexibel anpassa mallen utan kodredigering. Detta kommer säkert att tilltala icke-tekniker.

4. Kundsupport

Oavsett problem med webbplatsutveckling du stöter på kommer Concrete5-teamet att förstärka dig på ett av flera sätt. Systemet erbjuder en informativ blogg med massor av nischrelaterade artiklar och det har också omfattande support från samhället via forum, slack service, utbildning och certifieringsprogram. Det finns också flera tutorials tillgängliga på den officiella webbplatsen för CMS, informativ dokumentation samt Kontakta oss avsnittet, där du kommer att stöta på ett webbaserat affärsförfrågningsformulär som låter dig komma i kontakt med utvecklargruppen för plattformen.

5. Prissättningspolicy

Concrete5 är ett gratis open source CMS som du kan ladda ner direkt från plattformens officiella webbplats. För att publicera en färdiggjord webbplats kommer du dock inte att gå utan att investera i värd och domännamnsregistrering. När det gäller att välja en pålitlig webbhotell som ger preferens till Bluehost kommer att vara en bra idé.

Systemet fungerar utmärkt för CMS-användare, ger en uppsättning fantastiska förmåner, inklusive installation med ett klick, snabb sidhastighet, flera skript etc. Bluehost erbjuder en omfattande integrerad marknadsplats, e-handelsfunktioner, affärsapplikationer för innehållsmarknadsföring, gratis domänregistrering under ett år och många andra fördelar. När det gäller prissättningspolitiken tillhör den också nischledarna. För närvarande erbjuder systemet tre prenumerationer: Basic ($ 2,95), Plus ($ 5,95) och Choice Plus. Om du letar efter en mer avancerad funktionsuppsättning låter värden dig Go Pro investera $ 13,95 / mo bara i planen.

Gå till Bluehost-recensionen.

Prissättningspolicy

Dessutom kan du möta behovet av att investera i betalda plugins och mallar. Den grundläggande Concrete5-funktionen gör det möjligt att gå utan extra appinstallation, men det kan fortfarande vara en bra idé om du vill öka din webbplatsprestanda och få mer trafik. Nå den integrerade marknadsplatsen för tjänsten för att välja de bästa gratis eller betalda teman och tillägg där. Den genomsnittliga mallkostnaden utgör $ 30. Priset för kraftfulla appar som ger djup projektflexibilitet börjar på $ 100. Detta är särskilt sant när det handlar om shopping för eCommerce-plugins.

6. För- och nackdelar

Betong5 är ett ganska kontroversiellt system. Det kommer med en lista över för- och nackdelar som användare bör veta i förväg för att vara redo att möta de potentiella svårigheterna när de arbetar med sin projektutveckling. Ta en titt på de viktigaste fördelarna och nedgångarna för att använda tjänsten nu.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Två webbplatsredigeringsmetoder – öppen kodstruktur för proffs för webbdesign och visuell redigerare för nybörjare;
&# X2714; Ingen kodningskompetens krävs;
&# X2714; Lätt att ladda ner och installera;
&# X2714; Backupversion;
&# X2714; Stöd för flera språk;
&# X2714; Integrerad marknadsplats med dussintals plugins, mallar och tillägg;
&# X2714; Kvalitet SEO;
&# X2714; Marknadsföringsverktyg.
✘ Inte riktigt lätt att behärska för nybörjare;
✘ Brist på kundsupport;
✘ Otillräcklig e-handelsfunktion.

Slutsats

Concrete5 har utmärkt sig som ett pålitligt och ganska förståeligt Open Source Content Management System. Det kommer med fördesignade mallar och appar som är avsedda för dem som vill undvika komplexa kodningsproblem men ändå inte tänker skapa en webbplats från grunden. På samma sätt finns det en möjlighet att redigera webbplatskoder för att få en helt unik webbdesign här. Systemet har ett aktivt användarsamhälle, professionellt stöd från utvecklare samt omfattande utbildningsmöjligheter.

CMS omfattar funktionalitet, säkerhet och användarvänlighet, särskilt jämfört med många andra populära system. Det är fullt möjligt att inrätta en kvalitetswebbplats med den utan kodningsfärdigheter alls, men det kan fortfarande ta lite tid på lång sikt. Men om du verkligen letar efter en enkel men ändå professionell webbdesignlösning, varför bry dig om komplicerade CMS-nyanser? Det finns massor av trovärdiga webbplatsbyggare där ute, vilket kan hjälpa till att få alla dina designidéer till liv.

Prova Concrete5 nu

Kom igång idag, det är enkelt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map