BigCommerce Review

BigCommerce – är en SaaS-lösning för att bygga onlinebutiker och sälja både digitala och fysiska varor på webben. Plattformen har skapat ett namn för sig samtidigt som den är betydligt enkel att använda med ett urval av anpassade e-handelsfunktioner och väl utformade mallar. Samtidigt kommer det med verktyg för att marknadsföra och marknadsföra din onlinebutik förutom kunniga webbutvecklingsfunktioner för mer erfarna användare med god teknisk bakgrund.


Trots att plattformen påstår sig vara utformad för användare utan omfattande webbdesign och utvecklingsfärdigheter, har vissa användare olika klagomål angående temabegränsning, prissättningspolicy och brist på förbättrade funktioner för att hantera sina digitala butiker.

I den här recensionen kommer vi inte bara att kontrollera några av plattformens funktioner, utan också definiera om dessa negativa påståenden är sanna. Du kommer att lära dig vad du kan förvänta dig när det gäller komplexitet och andra möjliga snubblor på vägen för att börja sälja produkter online med BigCommerce.

1. Användarvänlighet

BigCommerce är en molnbaserad plattform med en uppsättning instrument för att ta hand om sina varor, hantera produkter och beställningar, använda analysverktyg etc. Ur denna synvinkel är tjänsten ganska tydlig och enkel. Processen kräver inga speciella färdigheter. Till komma igång med din egen webbshop från grunden måste du genomföra flera enkla steg:

Steg 1 – Registrera dig

Bli Medlem. I detta skede behöver du bara ange namnet på din butik samt några personuppgifter. Det finns ingen anledning att hantera inställningar från början.

Steg 2 – Gå till instrumentpanelen

Genom att trycka på knappen “Skapa min butik nu” överförs du direkt till sidan med instrumentpanelen med alla funktioner som visas på ett ställe. Vad beträffar kontrollpanelen ser det ut ganska intuitivt med användarvänlig design som låter dig komma åt alla nödvändiga avsnitt för att hantera order, granska webbplatstrafik och statistik osv..

Bigcommerce Dashboard

En annan god nyhet är att du kommer att ha en lista med provprodukter som standard. Varje produkt har olika parametrar. Du kan bokstavligen lägga till allt från bilder, videor och inventering till smarta produktregler. Till exempel, om en kund spenderar över $ 150, får han eller hon gratis frakt.

Steg 3 – Använd kontrollpanelen

När du har vant dig till plattformens funktionalitet kan du börja arbeta med kontrollpanelen. Här kan du titta igenom produkter och kunder samt granska den allmänna butikstatistiken genom att trycka på huvudbutikikonen. Systemet kommer att meddela dig om alla uppdateringar och senaste ändringar sedan ditt senaste besök.

Bigcommerce Dashboard-kunder

Systemet gör det enkelt att arbeta med innehållet. Klicka bara på avsnittet “innehåll” för att lägga till nya bilder och produktfoton, uppdatera beskrivningar, ändra eller lägga till nya texter, publicera blogginlägg osv. Inställningar låter dig ställa in faktureringsprocess, konfigurera betalningssystem, arbeta med installerade appar och lägga till -ons osv. Marknadsavsnittet är bra för att skapa nya lojalitetsprogram, anpassade kampanjer, kuponger och andra saker som kommer att leda till mer trafik till din butik.

Steg 4 – “Starta” din butik

Så fort du är klar med förinställningar kan du trycka på “start” -knappen och gå online med din färdiga digitala butik.

Som du ser är det ganska enkelt att komma igång. Men vid denna punkt slutar BigCommerce användarvänlighet. Att ställa in din digitala butik kan vara ett besvär även om tillgängligheten till plattformens nya ram, även känd som Stencil. Icke-tekniker kommer att ha det svårt att finjustera designen. Det är här du kan behöva hjälp av professionella webbdesigners.

Även om åtkomsten till API är lättare jämfört med andra e-handelsspecifika plattformar. Å andra sidan reserverar detta faktum mer utrymme för anpassning, eftersom vissa kan hitta anpassade mallar lite begränsade. Mer om den här nedan.

2. Funktioner & Flexibilitet

BigCommerce är ännu en av de snabbaste e-handelsplattformarna som finns tillgängliga på webben. Det säkerställer snabb webbplatsdrift, vilket verkligen är viktigt när det gäller konkurrens. Förutom de viktigaste alternativen för digitala butiker, har systemet avancerade integrationsfunktioner, marknadsförings- och marknadsföringslösningar, tilläggstillgänglighet och mer.

Baslinje E-handelsfunktioner:

 • Produktbibliotek – BigCommerce gör det enkelt att granska och ställa in listan över produkter med bara flera klick. Inventeringen gör det enkelt att spåra antalet varor, snabbt ladda ner nya, uppdatera viktiga parametrar och ställa in flexibla produktregler beroende på dina marknadsföringsstrategier.
  Bigcommerce Dashboard-produkter
 • Frakt – plattformen har implementerat ny teknik för att säkerställa snabb och säker leverans. Från och med nu kan användare ställa in FedEx för leveransförslag förutom UPS, DHL och vissa andra leveranstjänster. Kontrollpanelen har ett separat avsnitt för att ställa in leveransdetaljer och inventering. Systemet är dock relativt nytt. Du kan ha svårt att ordna leveransinformationen i det fall du vill ändra leveransmetod eller företag. Samtidigt måste du se till att korrekt information visas på produktsidan.
 • SEO och marknadsföring – användare bör inte förvänta sig mycket vad gäller SEO-inställningar. De ser ganska grundläggande ut. Du kan redigera titelsidan och beskrivningen samt ändra produktålderns URL. Det finns utrymme för att också indikera metatord.
  Bigcommerce Dashboard MarketingÅ andra sidan har du alla nödvändiga medel från flerkanals marknadsföringsstrategier till annonser på sociala medier. De låter dig förbättra kundlojaliteten. Kampanjverktyg gör det enkelt att skapa nya annonskampanjer med specialrabatter och personliga erbjudanden.
 • Fakturering – BigCommerce erbjuder olika integrationsfunktioner med stora betalningssystem för att bearbeta betalningar. De inkluderar PayPal, Stripe, Square eller Amazon Pay. Ovan nämnda betalningsmetoder kan integreras utan extra kostnader eller avgifter. Om du vill erbjuda mer flexibel användares upplevelse bör du vara redo att betala. Till exempel kommer Braintree-integration för kreditkort att kosta dig 2,9% för varje transaktion plus $ 0,30 inklusive fraktkostnader eller moms. Å andra sidan låter BigCommerce dig ändra valutor, leveransavgifter osv.

Ytterligare funktioner och tillägg:

 • Kolla upp – bortsett från integration av betalningsmetod har plattformen några anständiga utcheckningsfunktioner. De inkluderar sociala mediedelningar som låter kunder posta produkten eller köpa via sina Facebook-konton. Samtidigt kan du lägga till ett avancerat sidfält på sidan med förbättrade sökalternativ med filter, storlek, kategori osv. Det resulterar i bättre användarengagemang även om installation av sidofältet kommer att kräva professionell hjälp med webbdesign. En annan god nyhet är att butiksägare kan konfigurera skattesatser och avgifter manuellt. Å andra sidan måste du uppdatera informationen varje gång du lägger till en ny produkt eller uppdaterar den befintliga.
 • Försäljning genom flera kanaler – Plattformen kan integreras med olika marknadsplatser samt försäljningslösningar för försäljning av fysiska varor. BigCommerce marknadsför kvadratisk POS-lösning. Det har många viktiga funktioner. Men om du väljer att använda en POS-plattform kommer den att behandla alla typer av betalningar både fysiska och online. Du måste tänka två gånger om du verkligen behöver det. BigCommerce gör det enklare att sälja genom sociala medier så att du kan skapa din egen Facebook-butik samt taggprodukter publicerade på Instagram.
  BigCommerce Review
 • integrationer – användare kan välja mellan över 600 tillägg som är tillgängliga för integration med sina digitala butiker. Du hittar allt du behöver för Google Analytics eller Glew för detaljerad rapportering till Live Chat och ZenDesk för att direkt kontakta dina kunder. Butiken kan integreras med CRM eller grossist B2B-lösningar.

Trots sådan mångsidighet och flexibilitet får systemet regelbundna klagomål från sina användare. Vissa kunder anser att funktionslistan är lite begränsad. De säger att det främst är bra för små och medelstora butiker med inte tillräckligt med funktionalitet för större och mer komplexa marknadsplatser. Tja, systemet ändras ständigt och kommer med uppgraderingar eller förbättringar. Det betyder att vi kan förvänta oss att andra innovationer möter användarnas behov.

3. Design

Antal teman:125
Gratis mallar:&# X2714; JA (7)
Betalda teman:$ 140- $ 250
Responsiv design:&# X2714; JA
Sortera efter bransch:&# X2714; JA
CSS-kodredigering:&# X2714; JA

BigCommerce erbjuder stencilmallar för sina nya handlare. De skiljer sig från Blueprint-teman, eftersom de kommer med ett klickgränssnitt. Kärnfördelen är förmågan att modifiera eller ändra mallar utan manuell kodning. Användare kan ändra bildstorlekar, teckensnitt, färger osv.

En enda blick på tillgängliga teman gör det klart hur din framtida digitala butik kommer att se ut. Plattformen har inte ett stort utbud av färdiga layouter. Sammantaget finns det cirka 125 teman att välja mellan. Varje tema har olika stilar, vilket betyder lite fler variationer.

Alla mallar är uppdelade mellan gratis och betalad. Men bara 7 av 125 mallar är tillgängliga utan kostnad. Resten varierar från $ 140 till $ 250, vilket inte är så kostnadseffektivt som vissa kan förvänta sig. Å andra sidan är alla mallar lyhörda och ger tillgång till CSS / HTML när du behöver anpassa webbplatsen. I det här fallet behöver du bra färdigheter i kodning och webbdesign.

Bigcommerce Theme Customization

Stencilmallar ser ganska snygg ut. Dessutom är alla teman enkla att anpassa. Till exempel stöter du på en mall i en butik för sportkläder som du gillar mycket. Att ändra det till en bokhandel kommer knappast att vara en utmaning. Den dåliga nyheten är att alla mallar kommer utan en dra-och-släpp-redigerare, vilket är en enorm miss. Om du vill flytta objekt, byta ut delar eller ta bort element behöver du en separat integration.

Temaredigeraren låter dig bara arbeta med stilar och färger. För att kompensera för bristen på intuitiv temaredigerare erbjuder plattformen olika förhandsvisningslägen för att kontrollera hur din webbplats ser ut på smartphones, surfplattor eller bärbara datorer med olika skärmdimensioner.

4. Kundsupport

BigCommerce gör ett bra jobb när det gäller kundsupport. Det erbjuder flera kanaler att hålla kontakten utöver systemets enorma kunskapsbas och online community alltid redo att ge hand.

Användare kan använda några av de typiska sätten att direkt kontakta supportspecialister. De inkluderar:

 • Live chat.
 • Telefon.

Vissa användare säger emellertid att dessa metoder inte är meningsfulla när frågan är ganska komplicerad. Vissa kunder uppskattar inte att hänga i telefonen länge medan de väntar på svar. Av detta skäl kan det vara en bättre lösning att välja BigCommerce-kunskapsbasen. Det introducerar detaljerade tutorials, videor, undervisningsguider och mer förutom online-forum.

5. Prissättningspolicy

Om du fortfarande inte kan tänka dig om BigCommerce passar dig eller inte, kan du dra nytta av en gratis 15-dagars provperiod och undersöka dess funktioner och funktionalitet i realtid. I detta fall behöver du inte lämna någon personlig information eller kreditkortsuppgifter. Tryck bara på knappen “start test” och bygg din första digitala butik.

Om allt passar dig bra kommer du att erbjudas att välja mellan fyra olika planer. Varje paket kräver månatliga avgifter i enlighet med prispolicyn. Samtidigt har du en chans att spara upp till 10% om du betalar för ett år i förväg. Det låter som ett bra erbjudande. Vi rekommenderar dock inte att betala för hela året om du inte är 100% säker på att plattformen uppfyller dina krav.

Planerna är följande:

 • Standardplan kostar $ 29,95 / månad med obegränsad bandbredd, produkter att lägga till och lagring. Det är bra för små butiker med en inkomst som inte överstiger $ 50 000 per år.
 • Plusplan kostar 79,95 USD / månad med kundsegmenteringsfunktioner och övergivna vagnsparare. Det är bra för medelstora butiker med en inkomst som inte överstiger $ 150 000 per år.
 • Pro-plan kostar $ 249,95 / månad. Paketet levereras med anpassade SSL, Google Reviews och mer. Bra för butiker med intäkter som inte överstiger $ 400 000 per år.
 • Företag – en individuellt anpassad lösning för stora företag med höga försäljningsvolymer och intäkter. Priserna beror på affärstyp och komplexitet.

6. För- och nackdelar

BigCommerce rankas ganska högt jämfört med andra populära e-handelsplattformar. Det levererar ett gäng kärnfunktioner till lansera en solid webbutik. Systemet har utvecklats genom åren och levererat enklare sätt att ta hand om butikens lager och marknadsföra och marknadsföra din webbplats. Vissa repor och klagomål sker fortfarande. Det är hög tid att markera alla stora hits och missar som levererats av BigCommerce.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Lätt att använda från början.
&# x2714; Färdiga responsiva mallar.
&# X2714; Över 600 tillägg och integrationer.
&# X2714; Utökade utchecknings-, fakturerings- och leveransfunktioner.
&# X2714; Omfattande kunskapsbas.
✘ Begränsade gratismallar.
✘ Komplicerad webbplatsuppsättning.
✘ Lite för dyrt.

7. Konkurrenter

BigCommerce lyckades ta ledningen i sin nisch tack vare några uppenbara fördelar och flexibilitet. Samtidigt uppstår några andra bra e-handelsplattformar med fantastiska alternativ, vilket gör dem bättre alternativ till BigCommerce.

BigCommerce vs ShopifyBigCommerce vs Ecwid

Jämför och kontrastera alla tillgängliga alternativ för att välja det instrument som har allt som behövs för att möta dina projektkrav.

Slutsats

BigCommerce är uppenbarligen det ledande kundvagnssystemet som låter användare bygga sina digitala butiker från grunden utan professionell hjälp. Det kommer med enkla administrationsfunktioner genom avsaknaden av avancerad temaredigerare kan vara en utmaning för icke-tekniker. Plattformen båtar utvidgade applikationsekosystem med 600+ appar redo att integreras.

Å andra sidan kan systemet se lite för dyrt ut för mindre butiker medan företag kan fylla lite begränsat med mängden avancerade e-handelsfunktioner. Trots alla möjliga fall är BigCommerce fortfarande en av de bästa open source-lösningarna.

Prova BigCommerce nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map