BlueVoda Review

Bluevoda Review


BlueVoda – är en webbplatsbyggare för användare med inga kodningsfärdigheter. Programvaran är tillgänglig som ett gratis nedladdningsbart paket. Det hjälper till att skapa ett inträde och medelstora projekt från början. Användare får en uppsättning baslinjeverktyg för webbutveckling i en intuitiv redigerare. Trots att webbplatsbyggaren ursprungligen är gratis att använda, måste du köra den tillsammans med VodaHost-serverlösning, som betalas.

Programvaran kan vara ett bra alternativ för icke-tekniker som vill skapa en redo att gå på högst 30 minuter. Tjänsten ser dock ganska daterad ut med sina gammaldags mallar och HTML 4.01. Vissa kanske längtar efter ett mer avancerat alternativ med tanke på många SaaS-alternativ på marknaden. BlueVoda kommer knappast att ersätta en professionell webbdesigner även om det fortfarande kan fungera för vissa mindre projekt.

För-och nackdelar

Om du behöver skapa en enkel webbplats med flera sidor eller flera sidor med baslinjestrukturen och funktionaliteten kan BlueVoda vara en bra lösning. Den har en enkel redigerare med dra-och-släpp-funktionalitet utöver elementära e-handelsalternativ. Men om du behöver förbättrad flexibilitet när det gäller anpassning och design, skulle du bättre välja allt-i-ett-lösningar som Wix.

BlueVoda-fördelar:
BlueVoda Cons:
&# X2714; En kraftfull redaktör – Redaktören i sig är ganska enkel att använda. Det har tillräckligt med funktionalitet för att skapa en basline-sidstruktur med en uppsättning grundläggande element. De dra-och-släpp-teknik låter dig skapa webbplatser från det tomma på inte mer än 30 minuter.
&# X2714; Enkel integration – BlueVoda erbjuder flera integrationsfunktioner. Du kan till exempel använda några av videoströmnings- och spelapparna, inklusive YouTube och Flash Player. Dessutom finns det en chans att ansluta en del av PayPal-funktionen.
&# X2714; Det är gratis – licensen är gratis att använda trots versionen.
&# X2718; Föråldrad teknik – systemet drivs av HTML 4.01-version medan listan med mallar ser väldigt daterad ut.
&# X2718; Värd för värd – BlueVoda-webbplatser kan värdas på VodaHost-servrar. Det är en del av deras samarbete. Planpriser är den största nackdelen här.
&# X2718; Begränsad anpassning – Du bör inte förvänta dig en massa sidelement och block. Webbplatsbyggaren ser mycket begränsad ut när det gäller anpassning och webbdesignverktyg.
&# X2718; Stöd endast för Windows OS.

Som ett resultat är det svårt för BlueVoda att komplettera med mer avancerade och uppdaterade webbplatsbyggnadsplattformar, även om det fortfarande kan komma till nytta.

Vad är det bra för?

Vi kan inte rekommendera BlueVoda för långa projekt. Programvaran är bra för användare som vill hämta upp vissa kunskaper i webbbyggnad till nollkostnad. Det kan vara en utmärkt lösning för att experimentera med olika verktyg, skapa den framtida webbplatsmodellen eller hantera webbplatser i testläget. Om du planerar att bygga ett gott online rykte och interagera med målgruppen bör du leta efter en mer aktuell programvara.

Enkel användning

BlueVoda är inte ett media i webbläsaren. Det betyder att du måste ladda ner programvaran först och ha den installerad på din enhet. Användare bör notera att den nedladdningsbara programvaran endast är avsedd för redigering av webbplatser. Det erbjuder inte värdfaciliteter eller en gratis domän till skillnad från andra plattformar. Med andra ord får du faktiskt en enkel webbplatsredigerare som kanske inte är så lätt som det verkar från början. Observera att plattformen för närvarande endast är tillgänglig för Windows-användare.

Komma igång

I det första steget måste du ladda ner en zip-fil med den senaste versionen av webbplatsbyggaren från den officiella webbplatsen. Processen tar mindre än en minut. Nästa steg innehåller en enkel verifieringsprocess. Du behöver en nyckel för att komma in i redigeraren. För att få en nyckel behöver användare bara ange e-postadress och lösenord.

Bluevoda Kom igång

Systemet genererar automatiskt ett välkomnande brev med bekräftelselänken. Sedan vidarebefordras du till sidan med aktiveringskoden. Ange koden i det medföljande utrymmet och ange webbplatsbyggaren.

Web Editor

När du går in i redigeraren känner du att du använder en äldre version av Microsoft Office. Gränssnittet ser nästan lika ut. Här har vi alla de viktigaste verktygen till vänster. De innehåller några sidelement, integrationsalternativ, textområden, gallerier, ljuslådor etc. Klicka på det element du behöver så kommer det att visas på sidan.

Bluevoda Web Editor

Du hittar också rutbaserade färgväljare, rivningsbara verktygsfält osv. Allt ser väldigt daterat ut, liksom elementen design. Den goda nyheten är att formatering med BlueVoda är mycket enkelt. Om du behöver ändra elementet, dubbelklickar du på det för att ändra teckensnittstorlek, stilar, färger, bakgrunder osv.

Går live

Den goda nyheten är att webbplatsbyggaren har ett enkelt FTP-alternativ. Det låter dig enkelt ladda ner alla sidfiler och få dem installerade på VodaHost-servern. Som vi har nämnt tidigare tillhandahåller BlueVoda inte webbhotell eller domäner. Du kommer behöva hantera det separat.

Funktioner & Flexibilitet

Det finns inte mycket att säga om funktioner för webbplatsbyggaren. Det är verkligen lätt att använda och har några verktyg för att göra projektet lite mer engagerande. Men det gör inte ett bra helhetsintryck när det gäller flexibilitet.

Videointegration

Videospelare och streamingalternativ kan låta dig hålla dina besökare engagerade. Mjukvaran kan integreras med stora strömningstjänster och mediaspelare än att inkludera YouTube, QuickTime, Flash och RealPlayer. Välj helt enkelt den tjänst du vill ha från listan i den vänstra sidofältet, placera på sidan och dubbelklicka för att göra omedelbar installation.

e-handelsalternativ

Vi kan inte föreställa oss en situation när du kan använda BlueVoda för att bygga en digital butik. Fortfarande erbjuder plattformen baslinjeintegrationsmöjligheter för e-handel. Funktionen är främst fokuserad kring PayPal-inmatningsfunktionalitet. Allt du behöver är att lägga till en nödvändig knapp och konfigurera den. Här har vi “Lägg till i varukorgen”, “Donera”, “Köp nu” och några andra knappar.

Bluevoda e-handelsalternativ

För att aktivera funktionen behöver du bara länka varje alternativ till ditt giltiga PayPal-konto i inställningsmenyn. Tänk på att dessa funktioner inte räcker för att skapa en fullt fungerande digital butik, eftersom det inte finns något ordentligt produkthanteringssystem och annan viktig teknik.

Logo Editor

Funktionen hjälper till att öka erkännandet av webbplatsen med en anpassad logotyp. Avancerade inställningar gör att du bokstavligen kan ändra varje dimension från textjustering och fontstorlek till textgränser, gradientstilar osv. De dåliga nyheterna är att du inte kan ladda ner din egen logotyp trots formatet.

Bluevoda Logo Editor

Kodredigering

Om du har turen att ha en gedigen kodningsupplevelse kommer du att kunna göra din webbplats lite mer unik och engagerande. Plattformen erbjuder flera sätt att lägga till egna kodstycken. Det stöder programmeringsspråk för HTML, JC och ActiveX. Välj bara den relevanta behållaren för att redigera egenskaper eller lägga till nya skript.

Bluevoda-kodredigering

Webbdesignverktyg

BlueVoda har en samling mallar som kan användas som den grundläggande webbplatsmodellen. Användare kan ändra eller anpassa dem med alternativ som levereras av redaktören. Men om du tittar på dessa mallar kommer du knappast någonsin att vilja använda. Det verkar som om de alla fastnat i det förflutna. Den föråldrade designen ser nästan densamma ut i varje layout. Dessutom finns det inga mallkategorier.

Bluevoda kundtjänst

Det enda verktyget för att göra några små ändringar i själva webbredigeraren. Det erbjuder några grundläggande designverktyg för att ändra sidobakgrund, elementets färg, stilar, teckensnitt osv. Användare kan inte använda ett förhandsgranskningsläge för mobil. Detta är ytterligare en stor nackdel.

Kundsupport

Plattformen har inga alternativ för omedelbar support. Det betyder inget Live Chat eller telefonstöd och inget biljettsystem tillgängligt. Allt du kan räkna är ett omfattande hjälpcenter med olika artiklar och guider, en samling videohandledning och ett lokalt forum med ett ganska aktivt medlemskap. Där kan du hitta några användbara trådar samt skapa egna ämnen med problem eller svårigheter som beskrivs där.

Plans & Prissättning: Hur mycket kostar BlueVoda?

Som ni vet är BlueVoda en helt gratis webbplatsbyggare. Men är det verkligen så? Tja, det är tills du behöver gå live med webbplatsen. Som vi har sagt tidigare är programvaran främst en webbredigerare. Det är inte en allt-i-ett-lösning som Wix, till exempel.

Dessutom kommer du att tvingas använda det tillsammans med VodaHost-produkter som inkluderar webbhotell också. Priset här börjar på $ 7,95 per månad med obegränsad bandbredd och diskar utrymme samt obegränsade domäner att hantera och publicera. De dåliga nyheterna är att du måste hantera installationen själv.

Slutsats av BlueVoda granskning

BlueVoda är webbplatsbyggaren från det förflutna. Det är mer som en retroplattform för människor som vill experimentera med olika webbplatsstrukturer och mockups till nollkostnad. Det kommer också att vara en bra idé för nybörjare som vill utveckla sina kompetenser för att bygga webbplatser i realtid.

Men om du vill skapa ett långsiktigt projekt och marknadsföra ditt varumärke online, bör du välja en mer funktionell och flexibel plattform istället.

Skapa en webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map