Doodlekit Review

DoodleKit – is een websitebouwer, die zijn grote missie ziet in de ontwikkeling van websites voor kleine bedrijven en projecten voor persoonlijk gebruik. Deze omvatten bestemmingspagina’s, portfolio’s en andere soorten populaire doe-het-zelf-projecten. Het systeem, gelanceerd in 2006, wist zijn doelgroep te winnen bij doe-het-zelf-webontwerpers, maar laat nu zeker te wensen over.


De websitebouwer is over het algemeen bedoeld om gebruikers te helpen snel en gemakkelijk hun projecten te bouwen zonder codeervaardigheden of webdesignexpertise gebruikt voor dit doel. Dit is wat aanvankelijk de aandacht trok van ondernemers en gewone gebruikers, die van plan waren om een ​​goede aanwezigheid op het web te creëren zonder enig professioneel bewustzijn van het webontwerpproces zelf.

Gezien het feit dat nicheconcurrentie behoorlijk hevig is en er veel vertrouwde en veel professionelere websitebouwers zijn, lijkt DoodleKit terrein te verliezen aan agressievere rivalen. Laten we dus eens kijken hoe het werkt en of het echt de moeite waard is om te gebruiken.

1. Gebruiksgemak

De interface van Doodlekit ziet er enigszins verouderd uit en je voelt dat vanaf het eerste moment dat je de website bezoekt. Nieuwe en bestaande gebruikers kunnen echter nog steeds die elementen vinden die ze nodig hebben om een ​​project met het systeem te starten. Opgemerkt moet worden dat Doodlekit vrij eenvoudig te gebruiken en handig is, wat geweldig werkt voor gebruikers met verschillende webdesign-ervaringen en zelfs voor degenen die voor het eerst aan hun webdesign-projecten werken.

DoodleKit Editor

Trouwens, Doodklekit is ook opgenomen in de lijst met services die zelfs door kinderen kunnen worden beheerst en gebruikt – dus er zijn geen redenen om te twijfelen aan de eenvoud van het platform.

De websitebouwer is goed gestructureerd met alle onmisbare tools, functies en elementen bij de hand. Terwijl u het systeem gebruikt, zult u veel WYSIWYG-bewerkingen uitvoeren. Dit draagt ​​ook bij aan de eenvoud en het gemak van het systeem.

Om u aan te melden voor de service, moet u eerst uw inlog- en wachtwoordgegevens opgeven. Zodra u bij het dashboard komt, krijgt u toegang tot de website-editor. Als je het echter gaat verkennen, zul je niet over het hoofd zien dat de Doodlekit-editor enigszins verouderd en zelfs onhandig is.

U zult hier niet veel kunnen veranderen – in plaats van de mogelijkheid om meerdere website-elementen in het menu van de editor te bewerken, wordt u gewoon aangeboden om op een van de vele rode knoppen te klikken die de beschikbare instellingen weergeven als een op formulieren gebaseerde editor.

Het heeft dus geen zin om te praten over hedendaagse principes voor het bewerken van websites met slepen en neerzetten – Doodlekit gaat helemaal over het bewerken van het formulier, dat wordt geleverd met de vereiste inhoud. Dit lijkt een beetje ongebruikelijk en raar, vooral voor die gebruikers die ervaring hebben met werken moderne websitebouwers met slepen en neerzetten. En dit is niet wat moderne gebruikers van een websitebouwer verwachten.

Aan de andere kant maakt een dergelijke aanpak Doodlekit vrij gemakkelijk te beheersen voor iedereen. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het gebruik van HTML / CSS-codering of de noodzaak om de basisprincipes van webdesign onder de knie te krijgen.

2. Functies & Flexibiliteit

Doodlekit biedt een vrij beperkte reeks functies die beschikbaar zijn in het dashboard van het systeem – neem gewoon de tijd om het te verkennen voordat u doorgaat met het ontwerpproces van de website. Laten we ze nu snel bekijken.

DoodleKit Blog

  • Gebruikersbeheer

Doodlekit is een van die websitebouwers die de optie voor gebruikersbeheer ondersteunen. Dit betekent dat u gebruikers met verschillende toegangsrechten (Admin, Privileged, User) kunt toevoegen en hier volwaardige forums kunt maken. De websitebouwer werkt dus goed voor teamwerk en samenwerking.

Dankzij de optie voor gebruikersbeheer kunt u een website maken met beveiligde pagina’s die zichtbaar zijn voor bepaalde leden of zelfs voor verschillende gebruikersgroepen. Dit draagt ​​bij aan de beveiliging en vertrouwelijkheid van de ingediende gegevens.

Bloggen en integratie van sociale media

Doodlekit heeft een eigen blogsysteem waarmee u een blog kunt bouwen en deze indien nodig kunt bijwerken. Wat u hier kunt doen, is nieuwe berichten toevoegen, de bestaande bijwerken, de functie voor opmerkingen van gebruikers inschakelen enz. Er is ook een mogelijkheid om te integreren met populaire sociale-mediaservices om uw bloginhoud verder te promoten en de aandacht van gebruikers te trekken.

e-commerce

De website builder wordt geleverd met de ingebouwde eCommerce-oplossing. Het is echter niet zo geavanceerd in vergelijking met de meeste hedendaagse websitebouwers. U kunt hier een kleine webwinkel starten en de belangrijkste instellingen aanpassen. Het is mogelijk om productopties toe te voegen (model, kleur, maat noem maar op) en gebruikers uitgebreide productbeschrijvingen te bieden (inclusief audiobestanden, video’s, tabellen, albums en aangepaste HTML).

DoodleKit - Testproduct

Als u een product heeft dat verder moet worden aangepast, kunt u een tekstformulier aan uw productformulier toevoegen, zodat uw kopers hun naam of iets anders dat nodig is voor het maken van een product op maat kunnen specificeren.

Voor zover de Doodlekit eCommerce-engine niet als een volledig uitgeruste optie kan worden beschouwd, is het logisch om te onderstrepen dat er hier geen geïntegreerde tool voor het verwerken van betalingen is. Om betalingen te doen, worden uw webwinkelklanten omgeleid naar de PayPal- of Google Checkout-accountpagina om de deal te voltooien. Dit is niet helemaal handig voor gewone gebruikers. Dus als u een grootschalige e-commerce website nodig heeft, is het logisch om te zoeken naar een meer op e-commerce gerichte webbouwoplossing.

Neem contact op met Form Builder

De websitebouwer wordt geleverd met een geïntegreerde tool voor het maken van formulieren waarmee u persoonlijke informatie kunt verzamelen over gebruikers die zich bij uw websites voegen. U kunt de vereiste formuliervelden toevoegen en invullen om de gegevens te achterhalen die via e-mail naar het systeem zijn verzonden, terwijl u zich registreert bij de service. Deze informatie kan verder worden gedownload in de vorm van de spreadsheet of kan direct na de indiening naar u worden gemaild.

Houd er echter rekening mee dat u de formulierbouwer niet kunt gebruiken voor e-mailmarketingdoeleinden, omdat deze niet integreren met autoresponderservices in de geautomatiseerde modus. Als je dat nog steeds van plan bent, moet je de vereiste informatie handmatig uploaden, wat ook moeite en tijd kost.

Galerijen

Met de website builder kunt u afbeeldingsgalerijen maken en bijwerken om uw foto’s en afbeeldingen te laten zien. Er is ook een mogelijkheid om meerdere albums toe te voegen aan elke gemaakte galerij. Het aantal afbeeldingen dat u naar uw galerijen kunt uploaden, is ook onbeperkt. Dit biedt een perfecte gelegenheid om diavoorstellingen en effectieve presentaties te maken voor portfoliowebsites.

Bestand uploaden

Het systeem maakt het uploaden van bestanden mogelijk die verder kunnen worden gedownload door websitegebruikers. Het is mogelijk om zoveel bestanden te uploaden als je nodig hebt op basis van het type en de grootte van je project. Deze functie werkt uitstekend voor het maken van gebruikershandleidingen, cv’s, nieuwsbrieven, rapporten, spreadsheets, presentaties en andere soorten websites die het uploaden van documenten impliceren.

Statistieken bijhouden

Doodlekit biedt een set geïntegreerde tools voor het bijhouden van statistieken. U kunt statistieken over het websitegebruik, het aantal bezoeken en hits van de bezoekers, de locaties waar ze vandaan komen, hun IP-adressen en andere belangrijke gegevens die van invloed zijn op de SEO-posities van uw website, verkeersfluctuaties en rangschikking volgen..

3. Ontwerpen

Qua ontwerpen biedt Doodlekit twee opties: u kunt een kant-en-klaar thema uit de officiële bibliotheek kiezen om het helemaal opnieuw aan te passen en uw eigen inhoud toe te voegen of een sjabloonwizard gebruiken om uw site op te zetten. De wizard leidt u door de volgende stappen: achtergrondtype > indeling > paginastijl > sectie stijl > kleuren & opties.

DoodleKit-sjablonen

Net als bij het bedieningspaneel zijn de Doodlekit-thema’s absoluut verouderd, hoewel hun aantal behoorlijk indrukwekkend is. Helaas vond ik geen moderne ontwerpen in hun bibliotheek. Het goede nieuws is dat alle thema’s aanpasbaar zijn. Ze zijn ook gratis en het systeem maakt het mogelijk om de sjablonen zo vaak te wisselen als je nodig hebt om het ontwerp te vinden dat aan je webontwerpbehoeften en verwachtingen voldoet.

Gebruikers kunnen de belangrijkste ontwerpopties wijzigen, waaronder achtergrondstijl en lay-out, lichaamsinstellingen (randgrootte, schaduwkleur, bovenste randeffecten enz.), Pictogrammen, banners en logo’s, lettertypen (kleur, stijl, lettertype, koptoewijzingen, enz.), diavoorstellingen, galerijalbums en pagina’s, evenals andere onmisbare elementen.

Bovendien is het mogelijk om wijzigingen aan te brengen in de koptekst en voettekst en dergelijke kleine wijzigingen aan te brengen, zoals kleuraanpassing van de artikelprijs. Je kunt je thema exporteren in .JSON.

Als je gedeelten van je site visueel van elkaar wilt afbakenen, kun je met Doodlekit ook aangepaste randeffecten, met een kleur naar keuze, aan verschillende elementen toevoegen. U kunt ook effecten zoals schaduw, driedimensionale impact en verschillende texturen toevoegen aan uw aangepaste randen.

Voor gevorderde gebruikers biedt Doodlekit de Advanced CSS Editor waar u CSS-regels kunt invoeren om uw huidige code te overschrijven. Als u besluit deze editor te gebruiken, is het bedrijf niet langer verantwoordelijk voor het handhaven van browsercompatibiliteit.

DoodleKit CSS

Zodra u klaar bent met het aanpassen van uw sjabloon, kunt u het resultaat niet alleen opslaan, maar ook delen met andere leden van uw keuze. Met de website-bouwers kun je de thema’s die je leuk vindt exporteren en importeren en dat is een andere bonus voor gebruikers waarmee ze hun eigen unieke website- / sjabloonbibliotheken kunnen bouwen.

Ten slotte is het logisch om te vermelden dat alle Doodlekit-sjablonen automatisch mobiel-klaar zijn, waardoor ze zichtbaar zijn op alle populaire desktop- en mobiele apparaten.

4. Klantenservice

Doodlekit heeft een ondersteuningsportaal voor gebruikers die antwoorden willen vinden op hun systeemgerelateerde vragen. Alle vragen vallen hier in meerdere categorieën op basis van de onderwerpen en niches waartoe ze behoren. Om het zoeken te vereenvoudigen, biedt de service de online filteroptie – een apart veld, waar u uw vraag kunt typen en wachten tot het systeem de resultaten genereert.

De website builder biedt ook een informatieve blogsectie met veel artikelen en feiten over recente updates. Als u om wat voor reden dan ook hier het antwoord niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met het klantenserviceteam door het online verzoek in te dienen. Vul gewoon het formulier in dat beschikbaar is op de website en wacht op de feedback. Al met al is de klantenondersteuning van Doodlekit niet de sterke kant. U kunt hier alleen de basisinformatie vinden die u kan helpen bij het oplossen van uw problemen, maar dergelijke moderne onmisbare functies zoals livechat, e-mail of telefonische ondersteuning ontbreken zeker.

5. Prijsbeleid

U kunt een account aanmaken en gratis aan uw website werken zolang u dat nodig heeft zonder uw account te hoeven upgraden. Als je je website openbaar wilt maken, moet je een geldige creditcard toevoegen aan je DoodleKit-account om je identiteit te bevestigen. Aan de ene kant kan dit vervelend zijn, maar aan de andere kant – een dergelijk beleid helpt voorkomen dat er schadelijke, schadelijke en / of spam-sites worden gemaakt. Belangrijke opmerking: er worden geen kosten in rekening gebracht op uw creditcard.

DoodleKit volgt het standaard freemium-bedrijfsmodel met de volgende plannen:

DoodleKit-prijzen

In plaats van uw creditcardgegevens in te voeren, kunt u uw mobiele telefoon gebruiken om uw website te verifiëren. Hiermee wordt een viercijferige code verzonden, die u moet invoeren om het publiceren van uw site te voltooien.

6. Voors en tegens

Doodlekit is een website builder, die kan worden gebruikt voor persoonlijke en zakelijke website-ontwikkelingsbehoeften. Het platform wordt geleverd met een aantal belangrijke verdiensten en minpunten die van invloed kunnen zijn op uw webdesignervaring. Laten we de belangrijkste voor- en nadelen van de onderstaande service inschakelen.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Bloggen en forumcreatie;
&# x2714; Mobielvriendelijke sjablonen;
&# x2714; Formulierbouwer;
&# x2714; Gebruikersbeheer optie.
✘ Verouderde sjablonen en dashboard;
✘ Slechte functieset;
✘ Onhandige en onhandige interface;
✘ Slechte e-commerce-engine;
✘ Gebrek aan opties voor klantenondersteuning.

Bottom Line

Doodlekit is een doe-het-zelf website-bouwer, met als belangrijkste doel het creëren en aanpassen van kleine zakelijke websites en projecten voor persoonlijk gebruik. Het platform is gemakkelijk te gebruiken voor beginners en biedt enkele CSS-bewerkingsopties voor ervaren gebruikers.

De websitebouwer biedt een vrij beperkte functieset, terwijl het dashboard en het bedieningspaneel niet intuïtief en eerlijk gezegd verouderd zijn. Hetzelfde geldt voor Doodlekit-sjablonen, die niet beantwoorden aan de hedendaagse trends in website-ontwerp en die daarom niet kunnen worden gebruikt om een ​​waardige professionele website te lanceren. Doodlekit verliest absoluut stoom als je naar deze ouderwetse thema’s kijkt en dat is een opmerkelijk nadeel van de websitebouwer.

Het spreekt voor zich dat Doodlekit niet de beste en de meest complete website-bouwer is beschikbaar in de moderne webdesign niche. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars het jaren geleden niet meer hebben bijgewerkt: het feit dat er sinds vorig jaar geen nieuwe blogposts zijn toegevoegd en het auteursrecht in de voettekst van de startpagina in 2015 is beëindigd, spreekt voor zich. Daarom kunnen we het gebruik van Doodlekit niet aanbevelen als u echt een website met veel functies wilt maken voor persoonlijke of zakelijke behoeften.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map