Ecwid.com granskning

Ecwid – är ett eCommerce-plugin som gör det möjligt att skapa små onlinebutiker för de användare som redan har sina egna webbplatser och vill ge dem eCommerce-funktionalitet. Till skillnad från vanliga e-handelsplattformar som Shopify eller BigCommerce, till exempel som används för att skapa fullständiga små till stora onlinebutiker från början, Ecwid används huvudsakligen som en widget för att integreras i den befintliga webbplatsen.


Ecwid skapades år 2000 och har nu använts av över 1,5 miljoner företagare från 175 länder i världen och det fortsätter att utvecklas. Plugin gör det möjligt att skapa produktkataloger, ladda upp produktfoton och deras detaljerade beskrivningar, spåra statistik över webbutiker, hantera order samt frakt- och betalningsalternativ.

Det verkar som om Ecwid har all den funktionalitet som krävs för att utveckla en anständig e-handelswebbplats, men är den verkligen lika bekväm och lättanvänd? Kan den användas som ett värdigt ersättare för standard eCommerce-webbplatsbyggare eller är det fortfarande bättre att välja en specialiserad tjänst för att starta och hantera en fristående webbshop? Låt oss granska plugin-programmet för att ge svar på dessa och andra frågor som användare kan vara intresserade av när de väljer en e-handelslösning?

1. Användarvänlighet

Användbarhet och användarvänlighet är ofta de viktigaste kriterierna för val för användare som saknar webbdesignupplevelse men ändå har för avsikt att ansluta webbbutiker till sina befintliga webbplatser. Lyckligtvis erbjuder Ecwid imponerande enkelhet, intuitiv navigering och enkel implementering av e-handelsfunktioner.

Ecwid Dashboard

Registreringsförfarandet är snabbt, enkelt och tar bara några minuter. Strax efter det får du åtkomst till systemets kontrollpanel, som kommer med en detaljerad meny som har flera avsnitt och kategorier. Även om du inte vet vad du ska börja med kommer en konfigurationsguide som finns i instrumentpanelen att ta dig igenom de viktigaste stegen i anslutning och hanteringsprocessen till webbutiken. Framstegsfältet kommer att ge dig förståelse för hur effektiv din webbutik utvecklingsprocedur är och när ditt projekt kommer att vara redo för publicering.

Det finns sex steg för att komma igång, inklusive kontoregistrering, skapande av webbutik, produktuppladdning, geo-inställningsverifiering, justering av frakt- och upphämtningsalternativ samt betalningsinställningar. Varje av dessa steg tar upp till 5 minuter att slutföra.

Ecwid Lägg till en produkt

Så snart du är klar med att skapa din webbutik kan du fortsätta till dess hantering. För att få detaljer, utforska alla tillgängliga avsnitt i menyn. Du kan också bläddra bland tillgängliga försäljningskanaler online och mobil samt konfigurationer. Sammantaget är det inte svårt att behärska systemets kontrollpanel eftersom det är strömlinjeformat och lättanvänt, om inte ens självförklarande.

2. Funktionsuppsättning och flexibilitet

Ecwid kommer med out-of-the-box-funktioner som är värda uppmärksamheten för nybörjare, som aldrig har arbetat med plugin men ännu vill veta mer om det innan integrationen. Webbutiker skapade med systemet är lyhörda, vilket innebär att de kommer att visas bra på skrivbord, mobil och surfplatta. Widgeten är också känd för sin Point of Sale (POS) -funktionalitet, som tillåter att du säljer dina produkter både i online- och offline-lägen, nämligen i lokala butiker och butiker.

Produkter Export / Import

Precis som de flesta vanliga e-handelssystem gör Ecwid det möjligt att exportera / importera produkter i CSV-format för att överföra produktinformation, beställningar och kunddata när du migrerar till / från en annan eCommerce-plattform.

Ecwid produktimport

Plugin kommer också med flerspråkiga supportfunktioner, som gör det möjligt att översätta butiken till ett av 50 språk. Detta betyder att dina kunder kan se din onlinebutik på de språk de föredrar baserat på platsinställningarna.

Integrationsalternativ

När det gäller integrationsalternativ har Ecwid inte mycket att erbjuda. Det finns ett ganska begränsat urval av appar som du kan integrera på e-handelswebbplatsen – från och med idag kan du använda följande tredjepartsutvidgningar och tillägg: Xero, Mailchimp, Zapier, 71 lbs, Printful, AfterShip, Lucky Orange, LiveChat, ShippingEasy, ShipStation, Freshbooks och några andra tillägg, men detta räcker definitivt inte till en fullständig webbutik. Det bör också nämnas att betald prenumeration behövs för att använda dessa integrationer.

Ecwid integration

Trots att Ecwid betraktas som ett plugin som låter dig ansluta en webbutik till en befintlig webbplats, gör det också möjligt att skapa en fristående onlinebutik. Men sådant projekt kommer troligen inte att uppfylla dina förväntningar eftersom det här kommer att vara en grundläggande webbplats med en sida. Du kan bara använda det som ett visningsfönster för att visa och annonsera dina produkter. Inte mer.

Försäljningskanaler

Plugin ger en möjlighet att använda flera försäljningskanalternativ. Således kan du sälja dina produkter på olika webbplatser och hantera processen från en enda administratörspanel för tjänsten. Det finns också ett anständigt val av integrationer på sociala medier, så att du kan sälja via Facebook, Instagram såväl som på populära marknadsplatser som Amazon, Google Shopping, eBay, Nextag, Shopzilla etc..

Ecwid försäljningskanaler

Tjänsten använder också flera betalningsportar. Du kan kombinera användningen av Ecwid med Square, PayPal, Vend, Clover, Stripe, WorldPay, NCR Silver och andra betalningssystem.

Butiksledning

När det gäller hantering av webbutiker erbjuder Ecwid också ett brett utbud av alternativ. Dessa inkluderar en möjlighet att sälja både fysiska och digitala produkter, skapa flera produktlistor och tilldela attribut till dem (färger, storlekar, former och andra parametrar), använda flera lagerhanteringsverktyg, övergivna kassan återhämtningsalternativ samt skapa, redigera och spåra orderstatus.

Du kan också introducera kampanjer och rabatter för kunder, titta igenom rapporter och webbutikanalys och använda SEO-verktyg som systemet erbjuder. För att förenkla din onlinebutikhantering kan du ladda ner en mobilapplikation för att hantera den från vilken plats du befinner dig på.

För att öka kundupplevelsen och engagemangsgraden erbjuder Ecwid omfattande språkfunktioner, automatisk skatteberäkning och utcheckningsalternativ, leveranspriser i realtid, detaljerade produktrecensioner och en möjlighet att använda “Favorit” -knappen för att hålla reda på favoritprodukter efteråt.

Ecwid SEO

På tal om optimering av sökmotorerna gör Ecwid det möjligt att redigera titlar på webbsidor och metabeskrivningar. Samtidigt är det omöjligt att manuellt ändra produkt-webbadresser eftersom de automatiskt genereras av systemet. Detta kan ha negativ inverkan på ytterligare webbplatsreklam.

Tänk på att inte alla funktioner tillhandahålls inom en gratis plan. Många av dem är endast tillgängliga på betalade planer.

3. Design

Antal teman:Inga teman
Responsiv design&# X2714; JA
Sortera efter bransch:✘ NEJ
CSS-kodredigering:&# X2714; JA

Så långt Ecwid ursprungligen byggdes som ett plugin för att integreras i en färdig webbplats, skiljer dess designmetod sig något från de som praktiseras av standard eCommerce-webbplatsbyggare. De senare tjänsterna erbjuder i allmänhet omfattande samlingar av fördesignade mallar som kan vara gratis eller betalda.

Vad gäller Ecwid har det ett gemensamt tema för de användare som tänker bygga en fristående webbplats med en sida. Denna design, som är känd som en Starter-webbplats, är ganska enkel och ger inte djupa anpassningsalternativ. Det kan möta olika affärsbehov, typer och stilar, vilket gör det till en universell lösning. Den visuella redigeraren för mallen gör det möjligt att bara lägga till text och hantera bilder. CSS-kodredigering finns också här, vilket något utökar dina webbdesignalternativ.

Ecwid webbplats look

Lyckligtvis tillåter Ecwid att lägga till iögonfallande förbättringar i din webbutikmall eller ändra dess design. Alternativ som produktrecensioner, kundrekommendationer etc. kommer säkert att ge din webbutik imponerande överklagande och förbättrad funktionalitet. Om du fortfarande behöver unik webbbutikdesign kan du beställa färdiga Ecwid-teman utvecklade av tredjepartsdesigners som har partnerskapsrelationer med systemet.

Ecwid produktkortlayout

Det är också möjligt att beställa en skräddarsydd design från partnerna mot extra kostnad. Således ligger Ecwid definitivt efter de kända ledarna för e-handelsnisch när det gäller design.

4. Kundsupport

Ecwid-kundsupportalternativ är inte riktigt omfattande och de skiljer sig också med avseende på den plan du kommer att gå efter. Gratis plananvändare kan bara räkna med e-postkommunikation med plugin-utvecklarna. Men de har fri obegränsad tillgång till bloggen som innehåller en samling guider, tips och e-handelsrekommendationer. Det finns också ett gemenskapsforum och en omfattande kunskapsbas som innehåller svar på alla frågor användarna kan ha när de arbetar med sin webbutikutveckling. YouTube-videohandledning är också tillgänglig dygnet runt.

Dyrare planer erbjuder andra kommunikationsmedel med kundsupportteamet. Dessa inkluderar livechatt, prioriterat telefonsupport (du kan lämna återuppringningsbegäran) och till och med 12 timmars anpassad webbutikutveckling tillgänglig på årsplanen. Den senare tjänsten tillhandahålls emellertid på betalningsbasis till alla användare som inte är prenumererade på högre planer. Kostnaden för att använda den börjar med $ 100.

5. Prissättningspolicy

Ecwid har en gratis plan som aldrig går ut, vilket gör det möjligt att lägga till upp till tio produkter och använda funktioner som mobil kundvagn, noll transaktionsavgift, obegränsad bandbredd, gratis start av webbplatser, möjlighet att lägga till en webbutik på en webbplats och sälja samtidigt på flera webbplatser. Dessa alternativ räcker inte för att starta och hantera en anständig webbutik, vilket innebär att du förr eller senare kommer att möta nödvändigheten att uppgradera till en av de betalda planerna som Ecwid erbjuder. Dessa inkluderar:

 • Venture Plan ($ 15 / mo eller $ 12,50 / mo med den årliga prenumerationen), vilket gör det möjligt att sälja 100 produkter och använda professionella funktioner som automatisk skattberäkning, rabattkuponger, export / import av CSV-filer etc..
 • Affärs plan ($ 35 / mo eller $ 29,17 / mo med den årliga prenumerationen), som tillåter att sälja 2500 produkter och använda extra funktioner som grossistpriser, anpassade fakturor, marknadsintegration etc..
 • Obegränsad plan ($ 99 / mo eller $ 82,50 / mo med den årliga betalningen), som låter dig sälja det obegränsade antalet produkter och använda avancerade funktioner som Square POS-integration, anpassad mobilbutik-app, prioritetsstöd etc..

6. För- och nackdelar

Som ett eCommerce-plugin kommer Ecwid med sina positiva och negativa funktioner, av vilka några kan vara avgörande faktorer, när man väljer en webbutikslösning för utveckling.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Enkel användning;
&# X2714; Intuitiv instrumentpanel, smart startguide;
&# X2714; Prisvärd kostnad;
&# X2714; Flera betalningsportar;
&# X2714; Support för försäljningskanal.
✘ Brist på integrationsalternativ;
✘ Begränsad kundsupport;
✘ Dåliga designalternativ;
✘ Otillräckliga SEO-marknadsföringsparametrar.

Slutsats

Enkel användning:8/10
Funktioner:6/10
Design:5/10
Teknisk support:8/10
Prissättning:8/10
Totala poängen:7,0 / 10

Ecwid är ett anständigt och kostnadseffektivt plugin för att lägga till eCommerce-funktionalitet till en befintlig webbplats. Det omfattar de funktioner som betyder mycket för nybörjare, som aldrig har varit involverade i webbutveckling tidigare, men behöver en webbutik för att sälja sina digitala eller fysiska produkter. Dessa inkluderar användarvänlighet, intuitiv guide till webbdesign, flera kundengagemang, marknadsföring och e-handelsfunktioner.

Den kostnadsfria planen som systemet erbjuder är mer än tillräckligt för att bekanta dig med plugin och design eller ansluta en liten webbutik till din webbplats, medan betalda plan avslöjar utökad funktionalitet.

Samtidigt kan vi inte betrakta Ecwid som en komplett e-handelslösning för e-handel. Dess funktionalitet räcker för att integrera en liten webbshop i en färdig webbplats, men den fungerar inte för utveckling av stora fristående e-handelswebbplatser. Om du har seriösa ambitioner om webbdesign och behöver en webbutik för att täcka ett brett utbud av e-handelsbehov är det vettigt att använda specialiserade webbplatsbyggare.

Prova Ecwid nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map