Etsy.com granskning

Etsy – är den globala marknaden, som ursprungligen har vunnit global popularitet som en plattform för att sälja unika handgjorda produkter och varor. Systemet har för närvarande över 323 miljoner köpare över hela världen som letar efter unika objekt. Det fungerar bra för annonsmaterial som är involverade i att göra DIY-produkter till salu och vill växa ut sin kundbas genom att lansera en webbplats för att visa upp sina varor.


Oavsett om du är förtjust i stickning, göra heminredningsartiklar eller extraordinära produkter av olika material, kan Etsy bli den främsta destinationen för att starta ett lönsamt företag och presentera din kreativitet för publiken. Men är det verkligen lätt att skapa anonline-butik med plattformen? Lanseras webbbutikerna med systemet verkligen och uppfyller de dina förväntningar? Låt oss försöka svara på dessa och andra frågor du kan stöta på under webbdesignprocessen nu.

1. Användarvänlighet

Det är ganska enkelt att skapa en webbutik med Etsy, även om du inte är en webbdesignproffs. För att registrera dig för systemet kan du använda ditt Facebook, Google+ konto eller e-post. Efter att du har slutfört registreringsproceduren kommer du att erbjudas att ange dina butiksinställningar (språk, land, bostad, försäljningsintentioner). Nästa information som ska anges är ditt butiksnamn (kontrollera om det är tillgängligt först). Slutligen kan du fortsätta att skicka in produktlistor och fylla i betalningsinformation.

De viktigaste användbarhetskriterierna är inriktade på korrekt fyllning av listor, produktuppladdningar, val av plats och nischparametrar. Det tar bara några minuter och orsakar inga problem på grund av den enkla, intuitiva och förståelige instrumentpanelen, oavsett vad din webbdesignfärdighet och erfarenhet är.

Hur fungerar Etsy?

Att starta en webbshop med Etsy är inte komplicerat. Du måste bara följa de riktlinjer som systemet genererar och titta på resultatet. Men vad är nästa? Hur fungerar systemet för att ge dig önskad vinst?

Det du borde veta är att varje Etsy-lista du skickar är live i fyra månader och måste förnyas efteråt om produkten inte säljs. För att göra det enklare för köpare att hitta din lista bland de som erbjuds av dina konkurrenter, måste du fylla i SEO-inställningar, lägga till nyckelord, välja produktkategori osv..

Om du gör allt rätt och produkten efterfrågas av kunder kan systemet till och med innehålla det på hemsidan i avsnittet kuraterade samlingar. Så snart objektet säljs debiterar plattformen den fördefinierade provisionskostnaden.

Ditt ansvar är att beräkna fraktkostnaderna och leverera produkten till köparen, som ytterligare betygsätter din tjänst och lämnar en feedback på din sida. Pengarna du tjänar kommer att placeras antingen på ditt PayPal-konto eller på ditt bankkonto. Det tar vanligtvis cirka 2-3 arbetsdagar.

2. Funktionsuppsättning och flexibilitet

Till skillnad från majoriteten av populära e-handelsplattformar, Etsy har specifika marknadsregler, som går ner till specifikationen för användare, som kan sälja sina produkter där såväl som de varor de kan sälja. Om du ska skapa en webbutik för att sälja vanliga kläder, leksaker, elektronik, mat etc., kommer Etsy inte alls att fungera för detta ändamål.

Detta är plattformen som har byggt sitt rykte på grund av sitt starka fokus på att sälja handgjorda artiklar som säljarna gör själva såväl som vintage-produkter och hantverksmaterial. Dessa regler definierar systemets viktigaste funktioner och dess användbarhetsvillkor.

Etsy Lägg till en produkt

Det första du märker när du får åtkomst till systemet är att det är indelat i två huvuddelar. Dessa är användarkontot och backend för webbshop. Användarkonto är platsen, där du ska skicka in dina personliga uppgifter och parametrar för webbshop. När du har gjort det kan du fortsätta till onlinebutikhantering – lägga till och ställa in produkter, justera deras parametrar och detaljer.

Etsy instrumentbräda kommer med listningsinställningar, alternativ för orderhantering, förhandsvisning av statistik, konversationer, frakt, betalning och marknadsföringsalternativ. Låt oss titta närmare på plattformens funktionsuppsättning.

Systemet gör det möjligt att lägga till upp till tio foton för varje produkt när du skapar en lista. Du kan välja huvudomslaget för att presentera en produkt i det mest gynnsamma ljuset och ladda upp andra bilder för att låta en kund titta på objektet från olika vinklar.

Etsy produktinformation

Dessutom är det fritt att ange listningsinformation, till exempel namn, nyckelord, beskrivning, författare, material en produkt är gjord av, skapningsdatum, kategori ett objekt tillhör, förnyelsealternativ (om sådana finns), typ, beskrivning, avsnitt , taggar osv. Ju fler detaljer du lägger till, desto bättre intryck kommer dina potentiella köpare att få.

Etsy tillåter att lägga till lager- och prisalternativ, inklusive mängden tillgängliga produkter för försäljning och deras kostnad. En avancerad SKU-funktion (lagerhållningsenhet) hjälper dig att hålla reda på ditt lager och identifiera hur många tillgängliga artiklar du har på lager. Som ett resultat kommer du inte att få slut på produkter när dina kunder är redo att köpa dem.

Specifikation av leverans- och leveransparametrar (fraktsortiment, plats eller destinationsval, val av önskad orderbehandlingstid, fasta fraktkostnader, internationella och lokala fraktföretag, förhandsgranskning av slutliga fraktkostnader, leveransmeddelande inställd etc.) är ett måste att underrätta kunderna om de utgifter de kan få när de gör en beställning. Förresten, dina köpare måste lämna in sina personuppgifter innan de går vidare till kassan.

Etsy leveransinställningar

För att öka dina chanser att bli uppmärksamma har Etsy aktiverat synkronisering med populära externa tjänster som Google Shopping, Bing, Shopstyle, Polyvore, Facebook.

Du kan också ställa in Google Analytics i din onlinebutik för att hålla reda på statistik och ställa in de viktigaste parametrarna.

Om du vill flytta din webbutik till / från Etsy, ger systemet alternativ för export / import och datahantering av CSV-filer för att hjälpa dig med det. Om du känner att din butik saknar funktionalitet eller vill ge den extra prestanda kan nya appar från Etsy-utvecklare (Etsy Prototypes) vara till hjälp för dig.

Inställningar för Etsy Shop

Andra funktioner som gör Etsy till ett bra val för nybörjare inkluderar integritetspolicy, tvåfaktorsautentisering, språk och regionval och vad inte.

3. Design

Antal teman:Inga teman
Responsiv design&# X2714; JA
Sortera efter bransch:✘ NEJ
CSS-kodredigering:✘ NEJ

När det gäller designalternativ har Etsy inte mycket att skryta med. Nästan alla webbbutiker skapade med systemet ser ungefär lika ut. Det du kan ändra här är färgscheman, bakgrund, logotyp, layout och andra liknande parametrar. Dessa anpassningsalternativ görs dock inom systemets strikta parametrar och har alltså inte någon allvarlig inverkan på allmän webbplatsdesign.

Etsy erbjuder inga malländringar eller CSS-kodredigeringsalternativ. På samma sätt kan du inte ladda upp din egen layout. Vad du kan är att skapa ett standardprojekt som skiljer sig från resten av webbbutikerna med den unika About the Shop-delen, ikonen, rubrikbannern och titeln. Det är också möjligt att ladda upp högkvalitativa unika produktfoton, webbshistoriköversikt och annan information som ger en individuell touch till din onlinebutik och ökar resultaten av sökmotorerna. Det är allt.

Det finns inte mycket plats för fantasi och kreativitet här. Du måste hålla dig till designanpassningsalternativ som systemet erbjuder.

4. Kundsupport

Etsy släpar definitivt efter de kända ledarna för e-handelsnisch när det gäller kundsupportalternativ. När du börjar arbeta med din webbutikutveckling kan du söka efter svar på dina frågor i avsnittet “Gemenskap och hjälp” som finns i det vänstra nedre hörnet av webbplatsen. Det är här du får tillgång till populära artiklar, allmänna hjälpämnen och säljarhjälpämnen.

Dessa avsnitt innehåller många användbara och informativa inlägg med tips, rekommendationer, riktlinjer och instruktioner för hur du får ut mesta möjliga av att använda systemet. Om du fortfarande inte kan hitta den information du behöver är du välkommen att komma till forumet för communityt för att söka efter svaren där.

Det finns alternativet för sökfilter här, där du kan skriva din fråga och få omedelbara resultat och därmed minska söktiden. Etsy har inte mycket utbildningsmaterial, livechatt eller 24-timmars teknisk support.

5. Prissättningspolicy

Etsy erbjuder inte betalda planer med en fast kostnad. Istället debiterar det avgifter för listning av publicering och hantering av webbutiker.

Kostnaden för att lägga till en lista utgör $ 0,20, oavsett hur lönsam den så småningom är. Kostnaden förblir fast, oavsett den resulterande försäljningen och den vinst du genererar. En lista upphör var fjärde månad och du måste göra en annan betalning för att förnya den. Detta innebär att det eventuella beloppet du måste betala beror på antalet inlämnade listor. Ju fler produkter du säljer – desto högre blir kostnaden.

Bortsett från detta tar Etsy ut provisionskostnader för varje framgångsrik fullständig försäljning. Avgiften är fast och utgör 3,5% från den totala kostnaden för den sålda artikeln.

Tänk på att provisionskostnaden inte täcker leveranskostnaden.

Du kan få dina provisionskostnader personligen den första dagen i varje månad. För att göra en månatlig betalning bör du nå Faktureringsavsnittet på ditt konto för att se kostnaden. Du får dessutom ett meddelande om det kommande betalningsdatumet. Om du inte lyckas göra betalningen den 15 dagen i månaden kan din webbutik vara stängd.

6. För- och nackdelar

Precis som alla andra e-handelsplattformar har Etsy sina fördelar och nackdelar som kan betyda mycket när det gäller valet av tjänst. Låt oss titta på dem nu.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Stark fokus på att sälja unika och ursprungligen designade handgjorda produkter;
&# X2714; Сoupon-koder och andra kampanjerbjudanden för lojala kunder;
&# X2714; Ett klick på CSV-produktfil / import / export;
&# X2714; Enkel listhantering;
&# X2714; Obegränsat antal produktlistor som ska läggas till.
✘ Oförmåga att sälja andra produkter förutom handgjorda;
✘ Du kan inte ta bort användarkommentarer efter att de har lagts till;
✘ Brist på kundsupport;
✘ Dålig anpassning av webbplatsdesign;
✘ Brist på verktyg och funktioner för att bygga en stor onlinebutik.

Slutsats

Enkel användning:8/10
Funktioner:6/10
Design:4/10
Teknisk support:8/10
Prissättning:7/10
Totala poängen:6,6 / 10

Etsy är en trevlig e-handelsplattform när det gäller försäljning av handgjorda produkter. Det är ett bra ställe för kreativa som hoppas kunna sälja sina författare mästerverk och få inspiration för ytterligare verk. Det är möjligt att lansera en liten webbplats för dina personliga marknadsföringsbehov med den. Eftersom ditt varumärke börjar vinna popularitet kommer du att inse att systemets funktionalitet inte är tillräckligt för att täcka ett brett spektrum av e-handelsuppbyggnadsuppgifter.

Dessutom måste du följa de strikta systemreglerna som kommer att begränsa din webbdesign och marknadsföring. Med andra ord kan plattformen inte erbjuda allvarliga och långvariga perspektiv för säljare. Det kanske bara möter behoven hos nybörjare, som just har startat sina handgjorda företag. Om du har mer allvarliga ambitioner att bygga en anständig e-handelswebbplats för effektiv marknadsföring och marknadsföring, måste du leta efter alternativ.

Prova Etsy gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map