Formatera granskning

Formatera – är en specialiserad portföljwebbplatsbyggare med huvudkontor i Kanada. Systemet fungerar utmärkt för utveckling av webbplatser för reklam, konstnärer, designers, illustratörer, modeller, fotografer, arkitekter, digitala konstnärer och alla andra användare som vill visa upp sin talang som manifesteras i professionella verk.


Portföljer som lanseras med tjänsten kan komma med bloggar, webbbutiker, kraftfulla designanpassningsinställningar som tillämpas på gallerier, teman och andra typer av webbsidor. Du behöver inte ha kodningskunskap för att bygga webbplatser med format. Systemet är känt för sin användarvänlighet och intuitiva karaktär som eliminerade behovet av att behärska grunderna för programmering eller har webbdesignbakgrund.

Format används ofta i över 190 länder i världen med cirka 455 000 webbplatser som har byggts med systemet sedan det grundades. Systemet positionerar sig som ett progressivt portfölj webbplats byggare som levereras med en integrerad visuell redaktör. Det är ett bra val för användare som har för avsikt att presentera bilder i webbplatsformatet för att marknadsföra färdigheter, produkter och tjänster.

Men är Format verkligen värt investeringen? Måste du använda den här plattformen eller är det bättre att leta efter alternativen? Är dess funktionalitet verkligen anständigt? Låt oss svara på dessa och andra frågor i vår recension.

1. Användarvänlighet

Format använder samma mekanismer för instrumentpanelinteraktion med gränssnitt som andra webbplatsbyggare med en visuell redigerare. Det är inte riktigt svårt att använda, men du kan inte kalla det för enkelt också. Det finns många inställningar och alternativ här. Det är svårt att vänja sig dem och memorera sina positioner på grund av deras belopp. Detta är en annan sida av avancerad funktionalitet.

Format Editor

Registreringsprocessen är enkel, snabb men ändå något ovanlig. Förutom att du tillhandahåller dina kontouppgifter kommer systemet också att be dig svara på några frågor angående vilken typ av projekt du tänker starta, dina webbdesignfärdigheter, kompetensfrekvens, behovet av att integrera en webbutik i din portfölj etc. Rätt därefter erbjuds du att välja den mall du vill börja med.

Systemet kommer också att ge dig den grundläggande 6-stegs checklistan för hur du enkelt kan komma igång. Det du måste göra innan du publicerar det färdiga projektet är att ladda upp bilder, utforska och välja önskat tema (om du inte gillar den som valts i början), anpassa webbdesign, ge en titel på ditt projekt, redigera kontaktsidan och komma i kontakt med systemexperter.

När du har lärt dig checklistan omdirigeras du till instrumentpanelen som består av tre huvudavsnitt, nämligen Pages, Design och Settings. Varje sektion kommer med ett antal inställningar som kan anpassas för att ge din webbplats önskad prestanda och design.

Gränssnittsergonomi är trevligt, instrumentpanelen är placerade logiskt och de har förståelige titlar. Det finns också ett kvalitetsvänligt designat kundsupport. Webbplatsbyggaren kommer att arbeta för nybörjare, men gör dig redo att spendera ett par dagar i instrumentpanelen för dess effektivare användning – Format har fler inställningar än majoriteten av andra liknande webbplatsbyggare. Du måste leta efter några instrumentpaneler till en början.

Formatera instrumentpanelen

För de användare som har erfarenhet av att arbeta med liknande produkter kommer Format att vara enkelt, men inte primitivt alls. Det är uppenbart att fokus ligger på detalisering av alternativ, men inte på den globala förenklingen av alla element. Men gränssnittet är ganska användarvänligt, men du kan inte kalla det tilltalande – det är standard, smidigt och detaljerat. Dess design och struktur liknar WordPress, vilket kommer att möta behoven hos den rådande delen av systemets publik.

2. Funktioner & Flexibilitet

Format har allt du behöver för att visa upp ditt arbete och avslöja flera möjligheter. Systemet gör det möjligt att skapa trendiga portföljer med responsiv design och mångsidig struktur. När du bläddrar i systemfunktionerna kommer du säkert att märka att allt är anpassat till en effektiv presentation av bilder och annat grafiskt material. Det är hög tid att titta på de största höjdpunkterna i webbplatsbyggaren.

e-handelsmotor

Format gör det möjligt att integrera en webbutik i din portföljwebbplats för att sälja de verk / tjänster du erbjuder. För att vara exakt stöder motorn försäljningen av olika typer av produkter (fysiska, digitala eller serviceprodukter). Precis som alla andra webbutiker har den valuta, frakt, betalning, lagerartiklar, produkttillgänglighet och SEO-inställningar. PayPal används för att acceptera onlinebetalningar. Du kan ställa in aviseringar för kunder med olika scenarier och godkännande av meddelanden om inköp.

Format Store Editor

Med eCommerce-motorn kan du ladda upp tre produkter från början. Oroa dig dock inte – du kan lägga till ett obegränsat antal produkter när du uppgraderar till ett av de betalda prenumerationerna. Det som är viktigt, produkt, bilder och information matchar automatiskt din portföljstil. Motorn har en enkel och bekväm instrumentbräda som låter dig enkelt hantera, redigera och uppdatera din produktlista när som helst på dygnet. Dessutom kommer du att kunna uppdatera dina beställningar, rabatter, allmänna webbplatsinställningar och dess design.

Klientprovning

Format ägnar mycket uppmärksamhet åt privat innehåll. Det är möjligt att skapa projekt för samarbete med vissa kunder i Korrektionsavsnitt. Vad du kan göra här är att dela privata klientisoleringsgallerier, granska kundfeedbackar, aktivera nedladdningar av filer, vattenstämma dina egna bilder etc. Det är också möjligt att justera klientens åtkomsträttigheter till lösenordsskydd av separata gallerier och endast ge individuell åtkomst till vissa användare. Systemet tillåter dessutom att skapa och uppdatera klientisoleringsgallerier direkt från Adobe Lightroom, vilket också bidrar till säkerheten och konfidentiteten för den skickade informationen. Alternativ för bildfavoritering är också aktiverat här. Detta innebär att du kan låta kunder granska och favoritportföljfoton från alla enheter de har till hands.

Kundsäkerhetsavsnitt är dolda för de användare som inte har åtkomsträttigheter. Således kan du lagra gallerier, visa webbfönster för vissa grupper eller till och med separata klienter i din portfölj. Detta är en bekväm arbetsprocess. Du kan också ställa in lösenord på webbsidor, dölja dem från menyn, tillämpa vattentecken på foton och videor.

Förresten stöds undermenyer också. SEO-arbete är också bekvämt organiserat – du kan bara fylla i metataggar för alla webbplatssidor på en skärm. Det finns en möjlighet att ansluta Google Analytics, lägga till favicon, din egen domän och andra vanliga saker här.

blogga

Integrerad bloggmotor låter dig berätta historierna om dig själv och din kreativitet för den breda publiken. Det är enkelt och bekvämt att använda. Du kan förbättra portföljen med en webbutik för att sälja bilder, videor eller låt oss säga T-shirts med tryck, koppar, handgjorda kläder eller något annat.

Formatera Blog Editor

Det finns också en integrerad blogg anpassad för foto- och videopresentation. Du kan också lägga till standardtext, men inlägg som publiceras i format liknar de som finns i tidskrifter snarare än i tidningar. Det har starkt fokus på multimediahistorier. Detta är organiserat annorlunda än i andra system. Förresten, varje blogg och webbutikssida kan utformas individuellt.

Integration av socialt konto

För att popularisera och sammanfatta din portfölj och ditt varumärke i allmänhet tillåter Format att integrera sociala mediekonton i ditt projekt. Särskild uppmärksamhet ägnas integration av Instagram-flöden som gör det möjligt att lägga till dina Instagram-bilder direkt i din portfölj. Processen görs automatiskt så att du kan visa upp dina bästa verk för målgruppen med maximal effektivitet och minimal tid / ansträngning.

Om du vill stärka och marknadsföra ditt varumärke är det definitivt en bonus att få en anpassad e-postadress med G Suite-driven. Generellt omfattar Format-funktionalitet allt du behöver för att utforma en kommersiell portfölj. Det finns en möjlighet att individuellt utforma varje galleri, kombinera dem, skydda med lösenord, skapa privata webbplatsavsnitt, bädda in videogallerier, acceptera onlinebetalningar för olika typer av produkter, hantera en blogg och dela detta innehåll i sociala nätverk. Den enda anmärkningen är att gränssnittsdesignen kan vara mer attraktiv eftersom systemet är avsett för kreativa människor.

SEO

När det gäller de flesta portföljer som skapats med Format lanseras med marknadsföringsändamål i åtanke, är effektiv sökmotoroptimering mycket viktigt. Webbplatsbyggaren har ganska detaljerade SEO-inställningar som kan bidra till att öka ditt projekt synlighet i sökmotorerna.

Alla SEO-inställningar är indelade i avsnitt Global och Content och kan justeras i separata områden. Dessa inkluderar en möjlighet att ange SEO-webbplatstitel, titel på hemsidan och beskrivningar för alla sidor, nyckelord / metataggar etc. Om du inte är säker, om din webbplats är optimerad för sökmotorerna, bör du se den procentuella fältet som indikerar dess nuvarande SEO-slutföringsgrad.

Det finns också avsnittet “Förbättra ditt SEO-innehåll”, där du kan ta reda på tips som hjälper dig att öka dina projektpositioner i sökmotorns resultat. Slutligen genererar Format automatiskt webbplatskartan, som listar ditt innehåll och webbsidaorganisation för bättre indexering av ditt projekt i sökmotorerna..

3. Design

Antal teman:23
Professionella mallar&# X2714; JA
Responsiv design:&# X2714; JA
Sortera efter bransch✘ NEJ
Kodredigering:&# X2714; JA

Alla temat för format är baserade på mångsidig visuell galleripresentation. De är indelade i 6 typer, nämligen fullskärm, bildspel, kaklat, vertikalt, horisontellt och Premium. Varje kategori innehåller flera varianter av den valda layoutpresentationen. Sammantaget finns det 23 olika teman här, som är inriktade på attraktiv bildpresentation. Alla mallar är lyhörda, vilket innebär att de korrekt visar innehåll på stationära och mobila skärmar.

Varje tema erbjuds i flera färgscheman – ljus, ljus, mörk etc. Men du kan manuellt ställa in färgschemat på webbplatsen i detaljer. En trevlig bonus är en möjlighet att justera mallen och designen för varje sida separat. Med andra ord kan du på olika sätt utforma webbsidor, till exempel olika fotokategorier: lever fortfarande i en stil och porträtt i en annan stil, och visuellt markerar skillnaden mellan dem.

Du kan titta på förhandsgranskningen på helskärm. Kvaliteten är på en värdig nivå. Det imponerar dig inte av otroliga lösningar, men det uppfyller helt och hållet förväntningarna från nischportföljs webbplatsbyggare. Det är svårt att lägga till något i den visuella uppsättningen mallar – Format erbjuder visningsalternativ utanför boxen för alla befintliga format för bildpresentation.

Formatera mallar

Du kan ställa in webbplatsmeny (position och höjd), gallerisidor (navigering, bildskärm på helskärm, övergångsanimationer och deras hastighet, miniatyrbilder), teckensnitt och färger på nästan alla webbplatselement. Det är möjligt att välja omslagsbildlayout / storlek / avstånd, länkposition och textinriktning för samlingssidor. Du kommer att kunna se resultatet i standardformat och mobil webbplatsformat, medan du arbetar med dess utveckling.

När du konfigurerar din projektdesign har du också en möjlighet att komma åt webbplatsredigeraren. Det är här du kan lägga till webbplatslogotyp och titel, anpassa varje webbplatsfärg och bakgrundsbild, välja typsnitt och ställa in storlekar och stilar, länka till dina sociala nätverksprofiler, anpassa anpassad webbplatsdomännamn och favicon osv..

Användare, som har kodningskunskaper, kommer gärna att få tillgång till kodens redigerare för tjänsten, där de kan redigera vilken webbsida som helst med hjälp av deras HTML / CSS / JavaScript-kunskap. Detta gör det möjligt att manuellt ändra webbplatsdesign och integrera tredjepartsappar eller tillägg via kodintegration.

Formatera kodredigeraren

Generellt sett är detta bara en liten del av Format-inställningarna. Om du vill kan du justera storlek, design, sociala nätverksikoner färg, format för länkar, titlar och standardtext, färg på varje webbplatselement, storlek etc. Detalisering är så omfattande att det finns en risk att gå vilse i möjliga modifieringar och få en medioker design i resultatet. Detta för att inte tala om fördelarna med manuell kodredigering. När det gäller att anpassa portföljstil och struktur är Format definitivt en kraftfull lösning.

4. Kundsupport

Teknisk supportformat distribueras mellan flera länder från olika delar av världen, vilket gör det möjligt att säkerställa kundtjänst dygnet runt. Du kan kommunicera med dem via e-post eller livechattfönster. Chefer är användarvänliga. De svarar snabbt och professionellt.

Hjälpcentret är välstrukturerat och har olika avsnitt med detaljerad beskrivning av varje åtgärd du bör göra i systemet. Det finns också sökordssökning här.

5. Prissättningspolicy

Formatet har ingen gratis plan. En 14-dagars rättegång låter dig testa alla funktioner i systemet och anta beslutet om nödvändigheten av att förlänga de tjänster som impliceras av en av de betalade planerna (priserna anges för årsabonnemanget):

Formatera prissättningspolicy

 • Entusiast, $ 6 / mo – 100 bilder, 3 butiksprodukter, 15 sidor;
 • Proffs, $ 12 / mo – 1000 bilder, 20 butiksprodukter, obegränsade sidor och blogginlägg, 5000 korrekturbilder, gratis domän, redigering av anpassad kod;
 • Obegränsat, $ 25 / mo – obegränsade bilder, obegränsade butiksprodukter, obegränsade sidor och blogginlägg, obegränsade korrekturbilder, gratis domän- och premiumtema, anpassad kodredigering.

Månadsavgifterna blir 30% högre. Betalningen accepteras via MasterCard, PayPal och Visa. Systemet har 30-dagars återbetalningsgaranti från och med betalningsdagen. Systemet gör det också möjligt att få en webbplats på 30 minuter med hjälp av en Format Expert för $ 50.

Generellt kan Formatkostnader jämföras med andra byggare av nischwebbplatser. Det är omöjligt att kalla det dyrt eller billigt. Denna tjänst ska väljas inte av kostnadskriteriet, utan med hänsyn till dina behov.

6. För- och nackdelar

Format är definitivt en fin specialiserad portföljwebbplatsbyggare. Den har allt du behöver för en attraktiv bildpresentation.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Tillgänglighet till en integrerad blogg och onlinebutik;
&# X2714; Stark fokus på integritet och skydd av upphovsrätt;
&# X2714; Flexibla galleriinställningar, möjlighet att förena dem i samlingar;
&# X2714; Möjligheten att redigera webbsidans kod.
Design Dashboard-gränssnittsdesign saknar estetisk tilltal;
✘ Mallanpassning är kraftfull, men det är inte riktigt förståeligt.

Generellt sett är Format en bra nischprodukt. Det är relativt enkelt att använda och det har inte uppenbara nackdelar med funktionalitet. Istället kommer det med omfattande användargemenskap och perspektiv.

Slutsats

Format är en kvalitetstjänst som används för att skapa portföljer. Det kommer att vara användbart för konstnärer, fotografer, representanter för modelleringsföretag, arkitekter, designers och för alla som behöver presentera något genom bildgallerier.

Webbplatsbyggaren kan inte kallas bäst i nischen eftersom det finns många anständiga konkurrenter, som kan utföra samma uppgift för samma kostnad eller till och med billigare. Är format värt att använda? Ja, det är det om det tilltalar dig när du utforskar det på egen hand. Du kommer sannolikt att vara nöjd med dess kvalitet om du gillar gränssnittet. Tjänstens funktionalitet låter dig inte.

Prova att formatera nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map