MotoCMS Review

MotoCMS Reviewleft


MotoCMS – är en användarvänlig webbplatsbyggare som kombinerar alla bra funktioner som du har fått traditionella CMS-plattformar och SaaS-programvara. Med andra ord, här har vi en kombination av två olika tillvägagångssätt för processen för skapande av webbplats, redigering av innehåll, anpassning och distribution.

Å ena sidan använder du en typisk drag-and-drop-konstruktör och starta ett helt funktionellt projekt utan absolut ingen teknisk kompetens. Du kan välja mellan hundratals mallar och använda enkla instrument för att anpassa och finjustera varje sida. Å andra sidan kommer användare att uppskatta CMS-flexibilitet med möjligheten att redigera källkoden, välja en föredragen webbhotell, etc..

Webbplatsbyggaren låter dig skapa olika typer av webbplatser från bloggar och webbplatser för små företag till digitala butiker. Låt oss titta närmare på vad det erbjuder när det gäller funktionalitet.

För-och nackdelar

MotoCMS är verkligen värt att uppmärksamma sin unika inställning till webbplatsens byggprocess. Det kombinerar några bra funktioner från både CMS-plattformar och SaaS-programvara även om vissa nackdelar också kan äga rum.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Perfekt för nybörjare och proffs.
&# X2714; Dra-och-släpp-funktionalitet.
&# X2714; Integrerade SEO- och e-handelsfunktioner.
&# X2714; Tusentals responsiva och gratis mallar.
&# X2714; Brett utbud av extra tjänster att beställa.
&# X2714; Engångsbetalning.
Needed Tredjepartshotellleverantörer behövs.
✘ Lite komplicerat från början.

Vad är det bra för?

MotoCMS fungerar bra för flera ändamål. Först av allt, nybörjare kommer att kunna skapa komplexa webbplatser med n tekniska färdigheter. Webbplatsbyggaren har en intuitiv instrumentpanel med den nödvändiga uppsättningen av instrument för att starta och distribuera projekt på flera timmar.

För det andra passar programvaran också erfarna webbutvecklare. Professionella kommer att få en chans att ändra källkoden och skapa några unika element som enkelt kan implementeras på sidan med hjälp av en enkel HTML-redigerare.

Vad gäller webbplatstyperna kan MotoCMS vara en bra lösning för att skapa småföretag och innehållsbaserade webbplatser. Det kommer med avancerade inställningar för SEO-optimering och marknadsföring av innehållet. Dessutom har programvaran eCommerce-funktionen för att skapa små, medelstora och enorma digitala butiker. Användare kommer att hitta ett solid urval av e-handelsmallar med alla nödvändiga funktioner som redan är inbyggda.

Som ett resultat har vi här en ultimat plattform för att hantera projekt av alla komplexitet och typer. Men är MotoCMS verkligen så bra? Är det verkligen lätt att använda för personer utan teknisk kompetens? Har det tillräckligt med funktioner för att enkelt kunna hantera olika uppgifter? För att besvara dessa frågor, låt oss kontrollera hur det fungerar från insidan.

Enkel användning

Som ni redan har förstått är MotoCMS inte en typisk SaaS-webbplatsbyggare. Det har bara några av programvarufunktionerna. De innehåller färdiga mallar, en enkel dra-och-släpp-redigerare, intuitiv kontrollpanel, flera snabba sätt att logga in, etc..

Du bör dock inte betrakta det som en allt-i-ett-lösning, eftersom plattformen inte inkluderar värd eller planabonnemang med alla funktioner i paketet.

Det betyder att verktyget kommer som en fristående programvara som måste installeras i en vald värd. Den goda nyheten är att MotoCMS samarbetar med några av de största namnen i branschen inklusive Bluehost och Siteground. Låt oss börja från början och titta på inloggningsprocessen.

Logga in

Precis som många andra SaaS-webbplatsbyggare erbjuder MotoCMS en sömlös registreringsprocess. Använd ditt Google- eller sociala mediekonto enkelt. Om du inte har ett, ange helt enkelt önskat användarnamn, e-postadress och lösenord. Att ha ett giltigt Google- eller Facebook-konto gör det fortfarande mycket lättare i framtiden. Tänk på det.

Nästa steg är att verifiera din e-post. Systemet skickar automatiskt ett förglasningsbrev. Allt du behöver är att gå in i din inkorg och följa länken från meddelandet. Annars får du inte åtkomst till kontrollpanelen.

Mallredigering

När du har slutfört signeringssteget kommer du automatiskt att hitta dig själv i webbplatsbyggaren i kontrollpanelen. Det första du behöver göra är att välja en mall eller använda den som erbjuds som standard. Användare kommer att kunna växla mellan mallar när de vill.

MotoCMS Dashboard

Instrumentpanelen ser väldigt enkel ut. Trots att du hittar här dussintals olika funktioner, sammanträden och instrument är de alla logiskt belägna. Du vet alltid vad du ska trycka på och var du ska klicka. Instrumentpanelen erbjuder fyra stora alternativ från början. De inkluderar:

 • Sidredigerare – Du kan se listan med alla dina sidor till vänster. Klicka på den och redigera den, ta bort texter och lägg till nytt innehåll, ersätt element, ladda upp unika bilder och mer. Användare kan förhandsgranska varje sida innan de publiceras. Det finns fyra förhandsvisningslägen inklusive surfplattor och smartphones. För varje sida har du en rad extra inställningar för att redigera webbplatsens namn, webbadresser, metatitlar och beskrivningar. Här kan du också dölja några av dina sidor från sökmotorer.
 • MotoCMS sidredigerare

 • Bloggredaktör – Varje mall har en integrerad bloggfunktion. Som ett resultat erbjuder instrumentpanelen ett enkelt instrument för att hantera alla blogginlägg och artiklar från en enda kontrollpanel. Du kan lägga till nya material. Ta bort gamla, uppdatera befintliga inlägg, tillämpa kategorier och taggar, ställa SEO-inställningar och mer.
 • MotoCMS blogginläggsredaktör

 • Webbplatsinställningar – avsnittet ger åtkomst till en lista över allmänna webbplatsinställningar där du kan ställa in startsidan, välja webbplatsspråk, ladda upp favicon eller ändra rubrikformatet.
 • Hjälpcenter – här kan du hitta praktiska artiklar och svar på alla frågor du kan ha under byggprocessen.

Panelen har ett separat mediebibliotek som lagrar alla dina bilder, foton, musik eller ljud dividerade med sidor. Dessutom kan du använda specialknappar för att ladda upp nya mediefiler och hämta dem från biblioteket när det behövs.

Helhetsintrycket är mycket bra. MotoCMS ser ganska enkelt ut för nybörjare medan dedikerade proffs kanske uppskattar extra anpassningsförmåner. Till exempel kan de göra mallen design lite mer exklusiv med HTML-redigering. De kan klistra in sin egen kod eller ändra den befintliga.

Går live

Som det nämnts tidigare skiljer sig MotoCMS från typisk SaaS-programvara. Det erbjuder inte ett allt-i-ett-paket där du bara behöver kopiera och klistra in innehåll för att gå live. Systemet har ingen egen värdlösning. Det betyder att det kräver manuell installation och installation.

Den goda nyheten är att plattformen samarbetar med de största branschnamnen. Det har samarbetat med sådant ansedda värdleverantörer som Bluehost, Siteground, och några andra. För användare betyder det sömlös integration utan att behöva ställa in webbplatsen manuellt. Du måste dock fortfarande registrera ett domännamn, vilket innebär att vissa nybörjare fortfarande kan förväxlas ett ögonblick.

När du har slutfört anpassningsprocessen låter systemet dig spara ändringar medan du granskar webbhotell att välja. Användare kan också förhandsgranska den färdiga webbplatsen innan den går live.

Funktioner & Flexibilitet

MotoCMS är mycket rikt med funktioner. Det erbjuder vissa inbyggda funktioner samt extra som du kanske vill integrera beroende på din webbplats. Som vi nämnt tidigare är plattformen bra för olika projekt antingen du vill lansera en innehållsbaserad eller e-handelswebbplats.

Enorm mallsamling

Plattformen erbjuder för närvarande över 2.500 olika mallar. Alla är redo att gå. Det betyder att du bara kan välja den, lägga till relevant innehåll, ha det installerat på värden och välkomna dina första besökare.

Användare kan välja mellan mer än 40 olika affärsnischer och kategorier. De sträcker sig från fastigheter, restauranger och idrottsgrenar inom industri- eller sjukvårdsområdet. Alla teman har aktuell design. De ser väldigt eleganta ut och fungerar bra på alla typer av mobila enheter.

När det gäller mallens kvalitet och stil ser de underbara ut. För att göra det enkelt för användarna finns det en speciell sökfält som låter dig navigera i alla layouter med de nyckelord som beskriver din nisch bäst av allt.

e-handelsfunktionalitet

MotoCMS har en kraftfull motor för att skapa engagerande onlinebutiker. Den viktigaste fördelen här är att du inte behöver ansluta eller integrera dig själv. Systemet erbjuder e-handelsmallar med redan inbyggd funktionalitet. Det inkluderar:

MotoCMS e-handel

 • Produkthanteringssystem – lägg till nya produkter, ta bort befintliga, lägg till filter för enklare navigering, skapa kataloger och mer.
 • e-handel Essentials – Med en mall får du också integrerade betalnings- och leveransalternativ, skatteberäkningsfunktionalitet och verktyg för att hantera produktpriser.
 • Plattformen stöder initialt PayPal, Post Finance och 2Checkout. Du är emellertid fritt att integrera andra tjänster för att göra din butik mer flexibel för kunderna. Din webbplats kommer att ha ett färdigt säkert kassasystem, SSL och andra skyddsmedel.
 • Anpassning av produktsidan – du kan ändra utseendet på produktsidan, implementera exklusiva funktioner eller ansluta widgetar eller tillägg för att växa e-postlistan, aktivera användarförvärvsverktyg och mer.

Verktyg för att öka SEO

MotoCMS kommer med integrerade SEO-verktyg för att sätta din webbplats högre i sökmotorns rangord. Från början kan du redigera webbadresser, metataggar, titlar och beskrivningar för varje sida. Dessutom gör redaktören det möjligt att lägga till alttexter och SEO-beskrivningar till dina bilder eller foton.

MotoCMS SEO

Hela funktionaliteten är också tillgänglig med den integrerade bloggfunktionen för att göra dina blogginlägg mer SEO-vänliga. Dessutom kommer användare att uppskatta en enorm optimeringsguide som finns tillgänglig i hjälpcentret med steg och tips som SEO-experter har tagit till dig.

Plugins och tillägg

Även om MotoCMS inte kan skryta med ett så stort urval som WordPress eller Wix, till exempel erbjuder dess utvecklare fortfarande några bra tillägg. Till exempel kan användare ansluta anpassade kontaktformulär, integrera Google Maps med en separat widget, skapa popup-formulär, dela inlägg på Instagram eller skapa scheman med anpassade appar.

Extra tjänster

MotoCMS är inte bara en webbplatsbyggare. Det representerar sin pool av experter som levererar olika webbtjänster. De sträcker sig från mallinstallation för att hjälpa nybörjare att skapa professionella logotyper, ad banners, skriva kopior, vit märkning och mer.

Design & mallar

Antal teman:2500+
Gratis teman:&# X2714; JA
Responsiv design:&# X2714; JA
Sortera efter bransch:&# X2714; JA
CSS-kodredigering:&# X2714; JA

Som vi har diskuterat tidigare har MotoCMS ett stort antal mallar. Listan innehåller mer än 2500 layouter relaterade till alla möjliga affärsnischer. Alla mallar är 100% lyhörda, vilket betyder felfri drift på alla mobila eller stationära enheter. För att säkerställa att du kan använda förhandsvisningsläget för mobil och skrivbord och kontrollera hur webbplatsen fungerar på en surfplatta eller smartphone.

Förutom affärskategorier kan du välja mellan traditionella webbplatslayouter och mallar för målsidor med alla nödvändiga formulär och widgets som redan är integrerade. Användare får också ytterligare styling- och designverktyg. De är fria att ändra scheman, färger, teckensnitt i instrumentpanelen. Dessutom gör du arbete med typografi för att göra innehållet mer attraktivt.

motocmsmallar

Det är också mycket enkelt att ladda upp mediefiler. Använd dra-och-släpp-funktionen eller gå till mediebiblioteket och ladda upp nödvändiga filer från den lokala äldre. Systemet erbjuder olika gallerividgets och bildspel för att göra webbplatsen ser mer engagerande och snygg. Avancerade proffs kan tillämpa en bit av sin egen kod om du använder HTML-teman.

Kundsupport

Systemet har stort stöd utöver sin utökade kunskapsbas. Användare kan kontakta supportspecialister direkt från instrumentpanelen med hjälpknappen till höger. Det öppnar ett nytt fönster där du kan ställa alla frågor och skicka förfrågan via LiveChat, telefon eller biljettsystem.

Ett traditionellt biljettsystem är ett annat sätt att komma i kontakt med MotoCMS-specialister. Du måste ange din e-postadress, ange en avdelning du vill kontakta, lägga till ett ämne och beskriva problemet i de utrymmen som tillhandahålls. Hela processen ser ganska tidskrävande och komplex ut.

Av denna anledning kan omedelbar hjälp vara en bättre lösning. Det erbjuder visuella guider och enkla självstudier som förklarar alla viktiga steg från att ladda upp nya bilder och redigera texter till att skapa nya mediamappar, etc..

Plattformen har en enorm kunskapsbas med massor av artiklar och instruktionsguider. Dessutom kan du gå med i lokalsamhället också. Här kan du ställa frågor eller hjälpa andra MotoCMS-användare. Systemet informerar också webbplatsägare om varje ny uppdatering som utvecklats av dess utvecklare. Allt du behöver är att hålla dig uppdaterad.

Plans & Prissättning: Hur mycket kostar MotoCMS?

Prispolitiken kan verka lite förvirrande från början. Det beror på de funktioner du vill inkludera i paketet. Den slutliga kostnaden beror på vilken typ av mall och ytterligare tjänster du behöver. Den goda nyheten är att det slutliga priset visas innan du går till kassasidan. Dessutom är användare fri att aktivera eller inaktivera några av de valfria tjänsterna beroende på deras behov.

Mallarnas prislappar varierar från $ 36 till $ 171. Låt oss säga, du behöver också en 1-års värd, mallinstallation och anpassning. Det kommer dessutom att kosta $ 27 per år, $ 49 respektive $ 139. Användare kan också behöva ytterligare hjälp för att gå live med ett slutfört projekt.

De valfria funktionerna inkluderar:

 • Installationshjälp kostar 49 $.
 • Mallanpassning kostar 139 $.
 • SEO-optimeringstjänster börjar på $ 59 för en grundläggande SEO-revision upp till 299 $ för en fullständig SEO-optimering på sidan.
 • Google Ads-tjänster kostar från $ 199 för att skapa och starta konton samt köra kampanjer till $ 549 för ett komplett Google Ads-paket med kampanjhantering, målskapande, etc..
 • Anpassade logotypdesigntjänster kostar $ 149 för en färdig att använda logotyp levererad i flera format.
 • Copywriting-tjänster sträcker sig från $ 79 för det ursprungliga webbinnehållet eller omskrivning av befintliga sidor till 299 $ för SEO-optimerade produktbeskrivningar och texter för målsidan.

Observera att du dessutom kommer att betala för webbhotell som levereras av tredjepartsföretag, eftersom MotoCMS inte har egna serverlösningar. Systemet samarbetar med Bluehost, SiteGround och några andra populära företag. Högkvalitativ värd kostar dig $ 3,95 per månad. Det ser ut som ett riktigt fynd.

MotoCMS FAQ

Låt oss titta närmare på MotoCMS-webbplatsbyggaren, eftersom det skiljer sig mycket från sina konkurrenter och därmed väcker många frågor.

Fråga: Vad skiljer MotoCMS från andra populära webbplatsbyggare?

Svar: I motsats till Wix, Weebly, uKit och andra webbhotelltillverkare MotoCMS är en fristående webbplatsbyggare som inte är kopplad till någon webbhotellleverantör och existerar oberoende i form av CMS-mallar. Kort sagt: om du bygger en webbplats med Wix finns det inget sätt att flytta din webbplats någon annanstans – Wix webbplatsbyggare fungerar uteslutande på företagets servrar. Med MotoCMS kan du använda en webbhotell som du väljer.

Fråga: Vad är CMS-mallar?

Svar: CMS-mallar är nästan färdiga webbplatser: de är utrustade med en adminpanel, webbplatsbyggnadsverktyg och widgets.

Fråga: Kan jag använda en MotoCMS-mall för flera webbplatser?

Svar: Tyvärr kan du inte. Varje domän (webbplats) kräver en separat licens.

Fråga: Hur mycket kostar det att starta och underhålla en webbplats med MotoCMS?

Svar: Såvida det inte finns rabatter, börjar MotoCMS-mallar från $ 199 per styck. Tillsammans med själva mallen får du en inbyggd administratörspanel, gratis CMS-uppdateringar och teknisk support för livstid. MotoCMS kräver inga förnyelser. Du betalar bara en gång för mallen. Kostnader för underhåll av webbplatser kommer att bero på din webbhotellleverantör.

Fråga: Är det möjligt att redigera min webbplats mobilvy?

Svar: Ja det är det. För att förhandsgranska och redigera din webbplats mobilvy byter du till Mobile Editor. Det använder samma praktiska What-You-See-Is-What-You-Get och dra-och-släpp-redigeringsprinciper. Ingen kodning krävs.

Fråga: Finns det några sätt att utöka min webbplatsfunktionalitet?

Svar: Varje MotoCMS-mall innehåller en uppsättning förbestämda widgetar för att förbättra din webbplats. Dessa är kartor, gallerier, kontaktformulär, Paypal och många andra tillägg. Varje mall har en detaljerad beskrivning och kan visas i demoläge. Dessutom kan avancerade utvecklare skapa sina egna widgetar och integrera dem i kontrollpanelen för att förbättra MotoCMS-funktionaliteten.

Slutsats om MotoCMS-granskning

MotoCMS är ett kraftfullt instrument för att skapa webbplatser av alla slag. Det passar nybörjare med absolut ingen teknisk kompetens såväl som webbdesign- och programmeringsexperter som vill implementera vissa funktioner och egna inslag.

Plattformen har förbättrad funktionalitet. Den introducerar sina integrerade funktioner för e-handelsprojekt samt förbättrade SEO-verktyg för att bygga och marknadsföra dina webbplatser online. Förutom traditionella webbsajtbyggare erbjuder MotoCMS inte paketlösningar, vilket kan vara ett problem till en början.

Å andra sidan ger det mer flexibilitet när det gäller värdleverantörer även om det främst är en bra lösning för dem som redan är värd för köpta planer.

Prova MotoCMS nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map