Mozello Review

Mozello – är en byggmästare för DIY-webbplatser, som ger myriader av alternativ för designanpassning. Systemet är ett produkt från ett litet Lettland-baserat programvaruföretag Blumentals Solutions SIA. Systemet tillgodoser användarnas behov som saknar kodningskunskap, men har en stark önskan att lansera webbplatser för företag eller personlig användning..


Som en freemium-tjänst gör Mozello det möjligt att skapa och hantera webbplatser till nästan ingen kostnad alls och inom kortast möjliga tid. Projekt byggda med plattformen är lyhörda och kräver inte djup anpassning för att ha imponerande design och värdig funktionalitet. Samtidigt kan användare tillämpa sin kodkunskap för mer flexibel designanpassning. Webbplatsbyggaren innebär slank inlärningskurva som ger enastående webbupplevelse både för nybörjare och webbdesignsexperter.

Bland de mest imponerande funktionerna hos webbplatsbyggaren är det vettigt att nämna stöd för flera språk, integrerad e-handelsmotor, omfattande blogg och SEO-alternativ. Vill du veta mer om systemet? Det är hög tid att granska det direkt!

1. Användarvänlighet

Mozello är en lättanvänd webbplatsbyggare som inte tar mycket tid att utforska och testa. Att registrera sig för systemet kräver bara några få detaljer: e-post, lösenord, önskad URL och webbplats typ. Strax efter att du har angett de önskade inloggningsinformationen kommer systemet att be dig välja mellan två webbplatstyper du vill skapa – en standardwebbplats eller en webbutik. Om du väljer det första alternativet måste du vidare ange vilken typ av webbplats du behöver, vare sig det är en personlig webbplats, en blogg, en målsida etc..

Mozello Editor

Så fort du är klar med valet måste du ange din webbplats titel eller varumärke. Slutligen kommer du att omdirigeras till mallvalssidan, där du kan välja ett av de tillgängliga teman för ytterligare anpassning (du kan ändra det senare utan att tappa innehållet). Detta tar dig till själva webbplatsbyggaren. Nu behöver du bara bygga din webbplats ditt innehåll. Anpassningsinställningarna är enkla och välorganiserade. Hela processen med webbplatsuppsättning tar bara några minuter och är inte komplicerad alls.

Mozello stöder inline-redigering, men erbjuder inte standard dra-och-släpp-alternativ. Du kan ordna ditt innehåll genom att ändra layoutstilar och mönster, men du kan inte ändra positionerna för enskilda element. Denna begränsning gör det möjligt för Mozello-användare att ändra mallar när som helst utan att bryta webbplatsen.

2. Funktioner & Flexibilitet

Redaktören för webbplatsbyggaren är ganska intuitiv, men första gången användare kan tycka att det är något komplicerat. När du börjar utforska det kommer du att inse att det är ganska logiskt och förståeligt – alla element finns på sina platser här, medan alla sektioner finns tillgängliga i verktygsfältet till vänster på skärmen. Det är också möjligt att ändra och redigera din webbplatslayout i redigeraren.

I avsnittet “Sidor” kan du välja mellan flera typer av sidor som ska läggas till på din webbplats. Varje sidtyp har sina egna förinställda inställningar. Låt oss ta en titt på några av dessa nu:

Framsida eller specialsida. Den här sidtypen har en rad förutbestämda layouter som kan växlas när som helst. Varje innehållsblock på sidan är anpassningsbart – du kan ändra kopia, bilder, lägga till olika widgetar och även injicera dina egna HTML-kodavsnitt. Du kan emellertid inte ordna om dessa block – de är fixerade på duken.

Mozello Sidredigerare

Blogg eller nyheter. Mozellos bloggredaktör är själv trevlig och funktionell. Det är här du kan lägga till mediefiler, kodavsnitt, tabeller och andra filtyper. Du kan antingen publicera ditt inlägg omedelbart eller spara det utan att publicera. Tyvärr finns det inget sätt att schemalägga dina inlägg. På samma sätt finns det inget alternativ för flera författarsupport här. Mozello-bloggen har ett inbyggt kommentarsystem, men du kan också ställa in DISQUS helt enkelt genom att ange ditt användarnamn i motsvarande ruta.

Mozello Blog Post Editor

Katalog eller butik. Mozello har sin egen e-handelsplattform. Naturligtvis är det inte så funktionsrikt och intuitivt som Shopify eller Volusion, men det gör att du fortfarande kan hålla dina artiklar organiserade, hantera dina beställningar, skapa produktkatalog, kategorisera produkterna och visa dem i det mest gynnsamma ljuset, anpassa kundvagnen, ställa in språk och leveransmetoder, tillhandahålla tillgängliga valutatyper, specificera betalnings- och skatteparametrar, konfigurera marknadsförings- och SEO-funktioner osv.

Mozello e-handel

Online Store kommer inte att vara lika storskalig jämfört med de som skapats med specialiserade e-handelssystem, men det kommer säkert att uppfylla dina standard e-handelsbehov. Hela processen för webbutveckling kan ta upp till 20 minuter, vilket är verkligen snabbt och imponerande.

Stöd för flera språk. Detta är förmodligen en av de mest distinkta höjdpunkterna för webbplatsbyggaren. Även om systemet inte erbjuder integrerade automatisk översättningsverktyg kan användare fortfarande välja ett språk de vill att deras webbplatser ska stödja. Strax efter det kommer du att kunna lägga till innehåll, skapa och hantera sidorna på de språk du väljer. Besökare på webbplatsen har i sin tur möjlighet att välja vilket språk de vill se på webbplatsen.

Kodinjektion. Mozello möjliggör kodintegrering. Om du är medveten om HTML, CSS, JavaScript etc. kan du använda kunskapen för att infoga koder på webbsidorna, bädda in YouTube- och Vimeo-videor, kartor, tabeller och andra element. Detta kommer säkert att öka din webbplats prestanda.

sökmotoroptimering. Mozello-webbplatser är välorganiserade för sökmotorerna. Webbplatsbyggaren erbjuder grundläggande SEO-alternativ och marknadsföringsverktyg. Det är möjligt att ställa in webbplatsens favicon och de viktigaste parametrarna här. Systemet låter dig integrera Google Analytics så att du kan spåra prestandaparametrarna för webbplatsen.

Lägg till Ons. När du arbetar med Mozello kan du integrera extra tillägg i projektet. Valet av tillägg går faktiskt ner till tre element. Dessa är cookie-meddelanden (används för att informera webbplatsbesökare om cookie-användning), Share-knappar (används för att lägga till delningsknappar på varje webbsida) och Engaga (används för att köra marknadsföringskampanjer, samla e-postmeddelanden och skapa popups).

Vi önskar att Mozello hade en funktionslista på hemsidan. Vi var tvungna att själv upptäcka alla nämnda funktioner. Sammantaget är funktionsuppsättningen för webbplatsbyggaren inte riktigt imponerande och rik. Det räcker för att täcka de stora användarnas webbdesignkrav, men det är verkligen otillräckligt när det gäller djupare anpassning av webbplatsen.

3. Design

Antal teman:48
Gratis mallar:&# X2714; JA
Responsiv design:&# X2714; JA
Sortera efter bransch:&# X2714; JA
CSS-kodredigering:&# X2714; JA

Mozello mallkollektion är ganska imponerande, även om du inte hittar många mönster här. För närvarande erbjuder webbplatsbyggaren 48 mallar, som alla är fullt svarande och 100% anpassningsbara. Mallar är inte indelade i kategorier baserade på de nischer de tillhör, men du kan enkelt hitta den design som täcker dina aktuella behov. Mozello-mallar ger grunden för din personliga eller affärswebbplats.

Det finns förhandsgranskningsalternativet som låter dig utforska de obligatoriska mallarna i detaljer innan du väljer dem. Dessutom tillåter systemet att ändra mallarna utan innehållsförlust på något stadium i webbdesignprocessen. För finare anpassning kan utvecklare dra nytta av alternativet Anpassad kod.

Premiumanvändare kan infoga ytterligare kod i huvudavsnittet. Ur ett icke-tekniskt användarperspektiv kan Mozello-mallar knappast anpassas – i bästa fall kan du ändra färginställningar, typsnitt och layout. Mozello erbjuder ett utmärkt urval av färdiga färgscheman för att hjälpa användare att undvika missfärgade färger.

Mozello Designs

På tal om mobilredigering tillåter systemet inte att ändra mobilvyn på din webbplats. Det finns ingen integrerad app för mobilredigering och detta är en allvarlig nackdel med webbplatsbyggaren.

4. Kundsupport

Mozellos kundsupportalternativ är ganska minimalistiska. Det finns en omfattande kunskapsbas, där du kan bläddra i FAQ-avsnittet som ger tillgång till temakategorier med de mest populära frågorna som användare stöter på när de arbetar med systemet.

För de användare som inte kan hitta svar på sina frågor erbjuder tjänsten en möjlighet att kontakta supportteamet via e-post. Om du behöver akut hjälp är det emellertid möjligt att använda livechattfunktionen som finns tillgänglig på webbplatsen dygnet runt. Sammantaget är Mozello kundsupport grundläggande men informativt.

5. Prissättningspolicy

Mozello är en freemium-webbplatsbyggare. Detta innebär att du kan skapa ett konto och publicera din webbplats gratis och hålla den gratis så länge du vill. För att använda de avancerade funktionerna i systemet måste du dock uppgradera till ett av dess betalda prenumerationer. Gratis webbplatser visar en Mozello-länk och publiceras på ett underdomän (sitename.mozello.com). Gratis webbplatser inkluderar e-handel och låter dig lägga till och sälja upp till 10 artiklar.

Mozello-prissättning

För att öka din lagring till 50 GB, ta bort Mozello-länken och ansluta ett anpassat domännamn, måste du välja mellan Premium ($ 7 / månad faktureras årligen; $ 9 / månad faktureras kvartalsvis) och Premium Plus ($ 14 / månad betalas årligen , $ 17 betalade kvartalsvis) planer. Premium-planen är designad för små butiker med upp till 30 artiklar, medan Premium Plus-abonnemanget låter dig sälja obegränsade produkter.

Om du vill etablera en liten webbutik kan Mozello vara ett bra alternativ – för endast $ 7 / mo får du en snygg webbplats med en kundvagn. Men om du vill skapa en affärssida, en blogg eller en portfölj är det vettigt att titta på tävlingen. Med Weebly, till exempel, kan du bygga och publicera en annonsfri webbplats till endast $ 4 per månad.

6. För- och nackdelar

Mozello är en trevlig webbplatsbyggare som låter nybörjare och proffs skapa olika typer av webbplatser. När vi testar och granskar systemet har vi dock stött på starka och svaga punkter som definitivt är värda att nämna för att hålla dig medveten om dem.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Integrerad e-handelsplattform – enkel hantering av onlinebutiker.
&# X2714; Bloggalternativ.
&# X2714; Stöd för flera språk.
&# X2714; Responsiva mallar.
&# X2714; Trevlig kundsupport.
✘ Brist på drag-and-drop-funktionen.
✘ Otillräckliga alternativ för designanpassning.
✘ Inget användarhanteringsstöd.

Slutsats

Mozello är en trevlig webbplatsbyggare för DIY-webbutvecklare och skickliga användare. Det är lätt att använda, prisvärt och mycket snabbt – både på stationära och mobila enheter. Systemet har många bra funktioner att erbjuda sina användare. Detta är en värdig lösning för dem som letar efter ett enkelt verktyg för att starta en personlig webbplats eller en robust digital butik. Bloggnings- och e-handelsfunktioner hos webbplatsbyggaren är mer än tillräckliga, medan dess flerspråkiga supportfunktion bara inte kan lämna de flesta webbdesigners likgiltiga. Detsamma handlar om kundsupportalternativ, kodredigering och rimlig prissättningspolicy, som absolut kommer till systemets funktionsuppsättning.

Mozello är dock inte fullpackat med designanpassningsfunktioner och alternativ. Det är omöjligt att skapa en helt personlig webbplats med systemet, även om du vill. Brist på dra-och-släpp-funktionalitet komplicerar något webbdesignprocessen, vilket kan utgöra problem för första gången användare med otillräckliga kodningsförmågor.

Sammantaget gillar vi verkligen Mozello eftersom vi gillar företag som håller saker enkelt. Men webbplatsbyggaren tappar mark åt de etablerade plattformarna som Wix, uKit och Weebly i vissa aspekter, men ändå finns det många som letar exakt efter vad det erbjuder. Traditionellt rekommenderar vi starkt att du själv kontrollerar webbplatsbyggaren, eftersom vår åsikt kan skilja sig från din. När du har kontrollerat det – släpp några rader i kommentarerna! Glad webbplatsbyggnad.

Prova Mozello nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map