SiteGround granskning

Siteground – är ett oberoende värdföretag med globala serverlösningar. De påstår sig leverera välgjorda värdfaciliteter utöver tjänster av hög kvalitet, överkomliga priser och en uppsättning funktioner som gör denna värdleverantör värd att uppmärksamma.


Plattformen driver 2 000 000+ domännamn över hela världen. Det kan skryta med datacentra på olika platser i Asien, Europa och USA. Det bevisar att webbhotellet gör allt på rätt sätt samtidigt som det adresseras till ett brett spektrum av problem. SiteGround, som startades 2004, innehöll bara en enda anställd men lyckades växa till en populär värdleverantör med ett flertal funktioner. Låt oss titta närmare på funktioner som den erbjuder för att avgöra om den verkligen förtjänar att välja.

1. För- och nackdelar

Nyckeln till framgång är att välja en webbhotelltjänst beroende på projektets mål. Du måste se till att webbplatsens 100% felfri drift och smidig drift fungerar. Den här gången ska vi ta reda på om SiteGround kan hantera uppgiften.

Siteground-datacenter

Fördelar med SiteGround:

 • Flexibilitet – SiteGround kommer med en mängd lösningar som sträcker sig från delad Linux-baserad värd till molnbaserade tjänster förutom WordPress-serverlösningar. Om du planerar att bygga en enormt växande e-handelsplattform online erbjuder tjänsten alternativ för återförsäljarserver. Ytterligare funktioner gör det möjligt att öka prestanda och säkerhet tack vare CloudFare-integration.
 • Bra Uptime – SiteGround använder aldrig färdiga värdlösningar. Tjänsten förlitar sig helt och hållet på sina egenskapade interna lösningar för att leverera högkvalitativ värdupplevelse till sina kunder. Den genomsnittliga drifttiden är 99,99%, vilket är till och med 0,05% högre jämfört med värdindustrins standarder.
 • Rich Feature Set – webbhotelltjänsten kommer med en massa funktioner utöver integrationsfunktioner. Från obegränsad e-postkonton och databas till GRATIS SSL-certifiering och webbplatsöverföring. Plattformen levererar flera serverlösningar.
 • Utökad kundsupport – Det verkar som om SiteGround verkligen är inriktad på sina kunder. Stödet är tillgängligt via flera kanaler inklusive 24/7 support per telefon, ett livechattalternativ eller biljettbaserat system. Dessutom kan användarna hitta massor av användbar information i en tjänsts kunskapsartiklar, handledning osv.

Ser ut som en perfekt webbhotellleverantör. Är det verkligen så bra? Låt oss titta närmare på några av de möjliga nackdelarna.

SiteGround-nackdelar:

 • Begränsade planer – Den första utmaningen kan bryta ut när du har granskat de tillgängliga planerna. De ser lite begränsade ut, eftersom SiteGround inte erbjuder mycket lagring. Till exempel innehåller en startplan endast 10 GB lagringsutrymme. Med andra ord är det knappast den bästa idén om du planerar att ha mer än 10 000 besökare på din webbplats varje månad.
 • Ingen kostnadsfri rättegång – Till skillnad från andra webbhotellleverantörer erbjuder SiteGround inte en kostnadsfri testversion. men det har en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.
 • Inga Windows Server-lösningar – SiteGround representerar en plattform byggd på Linux-containrar. Av denna anledning bör du inte lita på Windows-serveralternativ.

Vi kommer inte att rusa och besluta om SiteGround är värt att uppmärksamma eller inte. Det har verkligen några fantastiska funktioner men nackdelar kan också vara avgörande för vissa webbplatser. Det är hög tid att vi dyker djupare för att undersöka plattformens kapacitet mer ingående.

2. Hosting-funktioner

SiteGround levererar en ganska stark funktion ut ur lådan. De innehåller olika verktyg för att växa din webbplats. Tekniskt baserade användare kommer att kunna utnyttja plattformens möjligheter fullt ut. Tänk på att funktionernas pakettillgänglighet beror på den valda planen:

Siteground-administratörspanelen

 • Gratis webbplatsöverföring inom 24 timmar – SiteGround kommer att transportera ditt konto från den tidigare hostingtjänsten till sitt eget inom 24 timmar.
 • Gratis webbplatsbyggare – plattformen har en egen webbplatsbyggare, vilket gör den till en allt-i-ett-lösning för användare som är angelägna om att ha allt på ett ställe.
 • CDN-integration – Vissa användare kommer definitivt att uppskatta integration med CloudFares CDN. Dessutom kommer du att få en fri PCI-överensstämmelse.
 • Hanterad WordPress Hosting – Plattformen kommer att ta hand om alla dina WordPress-plugins och uppdateringar när det gäller webbplatshastighet, prestanda, säkerhet osv. SiteGround har en mängd interna tillverkade cache-instrument som SuperCacher. Det ansvarar för laddningshastigheten på webbsidan.
 • Enkla e-handelsinstallationer – Tack vare SiteGround behöver du inte installera flera e-handelsappar för att driva webbplatsen. Plattformen erbjuder 18 grundläggande applikationer. Allt du behöver är att välja en som uppfyller dina behov och installera den med bara ett klick.
 • Gratis säkerhetstillägg – Bortsett från grundläggande säkerhetsmedel erbjuder SiteGround några utvidgade funktioner för att hålla webbplatsen borta från fara. Dessa medel inkluderar IP-adressblocklistor, hotlink-skydd, SpamAssassin och SpamExperts osv.

De flesta användare kommer också att uppskatta att SiteGround är fokuserat på så populära CMS-system som WordPress och Joomla.

Läs också: Hur man skapar WordPress-webbplats för nybörjare.

3. Prestanda

Webbhotelltjänsterna ser ganska bra ut när det gäller webbplatsens hastighet. SDD-plattformen har snabb serverprestanda vilket garanterar snabb TTFB. Företaget har datacenter i olika delar av världen. Du bör aldrig underskatta detta faktum, eftersom hastigheten kan vara lägre om dina webbplatsfiler måste resa ett längre fysiskt avstånd.

Siteground Site Scanner

SiteGround är bra för projekt riktade till olika målgrupper från olika länder. Vi bör också nämna plattformens generösa tilldelningar som utförs av den senaste webbteknologin och programvaran. Allt resulterar i 714 ms sidläsningstid, vilket är snabbare om det jämförs med den genomsnittliga hastigheten på 890 ms utförd av de flesta webbhotellleverantörer.

Läs också: Hur man hittar webbhotell – en detaljerad instruktion för att hitta domänvärden.

4. Säkerhet

Som sagt tidigare föredrar SiteGround att implementera sin egengjorda programvara snarare än färdiga att använda lösningar. Av denna anledning kan webbplatsägare dra fördel av följande:

 • Stabil drift på platsen under oväntade trafiksprång och spikar.
 • Kontoisoleringsteknik för att skydda kunderna. Förresten, plattformen var den första bland andra värdtjänster som introducerade denna teknik.
 • Webbplatsövervakning var 0,5 sekund. SiteGround kan skryta med en proaktiv spårningsteknologi som håller ett öga på servrar och kontrollerar dem var halv sekund. Av denna anledning är snabb drifttid bland nyckelplattformens fördelar.

Du kan slå upp några extra säkerhetsmedel i listan över gratis säkerhetstillägg.

5. Kundsupport

Att ha ett dedikerat supportteam är avgörande för värdleverantörer. SiteGround erbjuder flera sätt att hålla kontakten om du behöver lösa olika problem. De kan vara relaterade till tekniska sidor av processen samt prissättningsproblem, konsultationer etc. Användare kan kontakta supportteamet via:

 • Telefon tillgänglig 24/7.
 • Biljettbaserat system.
 • Live Chat-funktion.

Siteground Support

Användare kan också lita på tutorials för att komma igång utöver ett stort urval av artiklar som utgör plattformens kunskapsbas. Det verkar som om du knappast kommer att möta problem när du hittar en lösning på något problem.

6. Prissättningspolicy

SiteGround erbjuder tre stora planer. Plattformen har inte en kostnadsfri testversion. Men det erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti om du bestämmer dig för att byta webbhotell. Men du måste fortfarande betala först. Annars får du inte tillgång till tillgängliga funktioner.

Planerna är följande:

Sitgrundsprissättning

 • StartUp-plan kostnadsberäkning $ 3,95 per månad med 10 GB lagringsutrymme + viktiga funktioner.
 • GrowBig-plan kostnadsberäkning 5,95 dollar per månad med 20 GB lagringsutrymme + viktiga och premiumfunktioner.
 • GoGeek-plan kostnadsberäkning $ 11,95 per månad + väsentliga, premium och avancerade funktioner.

SiteGround erbjuder sin prisbelönta molnbasbaserade webbhotellösning för användare som söker förbättrade värdtjänster. Cloud Hosting är bra för små och medelstora projekt samt enorma webbplatser med en komplicerad struktur. Det kommer som en ultra-snabb plattform med VIP-stöd, serverhantering och plananpassningsfunktioner, förmågan att vara värd för upp till 8 CPU-kärnor med 120 GB SDD-utrymme. Planerna är följande:

Siteground molnpriser

 • Entry Plan kostar $ 64,00 per månad för 2 CPU-kärnor med 40 GB SDD-utrymme.
 • Affärsplan som kostar $ 96,00 per månad för 3 CPU-kärnor med 60 GB SDD-utrymme.
 • Business Plus-plan som kostar $ 128,00 per månad för 4 CPU-kärnor med 80 GB SDD-utrymme.
 • Super Power kostar $ 192,00 per månad för 8 CPU-kärnor med 120 GB SDD-utrymme

Användare kan registrera sig domännamn också. Priset börjar från $ 9,95 för en domän. Snälla, inte att SiteGround inte tillhandahåller värdlösningar från månad till månad. Du måste betala för ett år i förväg. Annars kommer priset att gå högre.

Läs även våra SiteGround-jämförelser:
SiteGround vs Hostinger.
SiteGround vs Bluehost.

Poängen

Siteground kan vara ett bra alternativ för dem som kommer igång med sin webbplats eller söker möjligheter att växa webbrepresentationen. Plattformen har ett brett utbud av funktioner. Vissa av dem är inte nya, även om dess fokus på större CMS kan vara ett bra plus till förmån för tjänsten.

Det har i allmänhet allt du behöver från bra säkerhetsmedel till ett utökat supportteam och modern teknik som säkerställer god drifttid och snabb webbplatshastighet. Å andra sidan kanske du vill ha mer frihet när det gäller lagringsutrymme och några mer prisvärda servermöjligheter.

Börja med SiteGround

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map