Web.com granskning

Web.com granskning


Web.com – är en plattform för helcykel utformad för att hjälpa små företag att gå online. Det kommer som en allt-i-ett-lösning tillsammans med den anpassade webbplatsbyggaren, hosting, domänregistrering och marknadsföringstjänster. Det Florida-baserade företaget startades 1999 och har för närvarande över 3 miljoner aktiva prenumeranter. Programvaran är bra för företagare letar efter ett enkelt sätt att utveckla sin verksamhet från början och få den live utan teknisk bakgrund.

Medan vi huvudsakligen är inriktade på webbplatsens byggfunktioner, kommer vi att titta närmare på webbplatsredigeraren, mallar, redigerings- och webbdesignverktyg som erbjuds av Web.com. Plattformen lovar en cool design och en intuitiv kontrollpanel med alla nödvändiga instrument för skapa en lyhörd webbplats på några minuter. Det är hög tid att vi kontrollerar om det är sant eller falskt.

1. Användarvänlighet

Web.com har introducerat sin WYSIWYG webbplatsbyggare med målet att hjälpa nybörjare att skapa webbplatser med inga kodnings- eller webbdesignfärdigheter. Även om redigering av sidor kanske inte är så lätt från början, är helhetsintrycket ganska bra.

Den enda nackdelen här är att du inte kommer att kunna testa systemet gratis, eftersom det inte finns något gratis provalternativ. Det betyder att du måste köpa en plan utan att ha en klar vision om hur redaktören fungerar. Det här är vår recension som kommer att vara praktiskt.

Komma igång

Inloggningsproceduren kan vara lite mer tidskrävande som vissa förväntar sig. Till skillnad från många andra SaaS-plattformar, du kommer inte att ha en chans att testa det gratis, liksom det finns inga alternativ för sömlös registrering via sociala medier eller Google-konton. För att komma igång med Web.com måste du fylla i flera tillstånd innan du går in i instrumentpanelen.

Steg 1 – Välj ett domän

Den goda nyheten är att varje plan har en gratis domän. Det betyder att du inte behöver betala för det separat. Samtidigt är användarna fritt att ansluta sina redan befintliga domännamn. Välj helt enkelt det relevanta alternativet i den medföljande specifikationen.

Välj domännamn

Som vi har sagt tidigare är Web.com inte bara en webbplatsbyggare utan också en domänregistreringstjänst. Detta faktum ger användarna viss flexibilitet. Till exempel, om din domän redan har tagits, kommer systemet att erbjuda en rad alternativ utan att behöva leta efter en annan variant på egen hand. Du kan välja det som gäller dig mest och gå vidare till nästa steg.

registrerat domännamn

Steg 2 – Skapa Web.com-konto

När domännamnet har registrerats framgångsrikt kommer du att bli ombedd att skapa ett nytt konto. Förfarandet är ganska typiskt. Bortsett från namn, efternamn och e-postadress måste du dock lämna in ytterligare personlig information, t.ex. ett giltigt telefonnummer. Vi rekommenderar att du anger riktiga data, eftersom du kanske vill begära återbetalning.

Steg 2 - Skapa Web.com-konto

Steg 3 – Slutför köpet

Det sista steget är att tillhandahålla din faktureringsinformation. Återigen kommer användarna att uppmanas att ange faktureringsadress, postnummer och annan information för att slutföra köpet. När transaktionen har behandlats får du ett kvitto och ett bekräftelsebrev skickat till din e-post. Nu är du redo att börja bygga din första webbplats.

Slutför köpet

Visual Editor

Systemet låter dig inte skapa en ny webbplatsformulär tom, vilket är dåligt. Det enda sättet att komma igång är att välja någon av de förlagda mallarna. Å ena sidan sparar det tid även om kreativa sinnen fortfarande skulle uppskatta chansen att bygga sin egen webbplatsstruktur från marken. Den goda nyheten är att fördesignade layouter är superlätt att ändra och anpassa för att täcka användarnas behov.

Så det första steget i byggprocessen inkluderar val av en mall. Användare kan välja mellan olika kategorier som gäller deras nischer. Förresten, kommer du att kunna välja en enda eller flersidig webbplatslayout, vilket är en cool funktion som några plattformar har.

Välj en mall

Slutligen, här du på den visuella redaktören. Det ser ganska tydligt och intuitivt ut med alla kärninställningar och verktyg som finns i den vänstra sidofältet. Här har vi några byggelement och block förutom allmänna inställningar, sidhanteringsalternativ, temainställningar och digitala butiksintegrationsknappar.

visuell redaktör

Om du behöver lägga till ett nytt element klickar du bara på “Bygg” -knappen med ett kors och väljer från listan över förkonstruerade block. Användarna hittar allt som behövs för att skapa en mer engagerande och interaktiv webbplats. Blocken innehåller kontakt- och prenumerationsformulär, gallerier, bildspel, CTA-block, sidhuvud, sidfot, sociala medieknappar och mer.

visuell redaktör

För att lägga till ett block på sidan dra och släpp det till det utrymme du behöver. Varje element kan dessutom redigeras. Klicka på den för att öppna ett nytt fönster med allmänna och avancerade inställningar. Här kan vi ändra layouter, några av elementets designfunktioner, arbeta med typografi ändra teckensnitt, bakgrunder osv.

visuell redaktör

Trots att förberedda mallar erbjuder en fast struktur kan du placera ytterligare block där du vill. Samtidigt kan användare hantera alla block de har på sidan och ändå omarrangera dem. Funktionerna drivs också av dra-och-släpp-teknik. Håll bara det nödvändiga elementet till önskat utrymme i ett enkelt gränssnitt.

visuell redaktör

De som söker avancerade redigeringsfunktioner kommer att uppskatta ett separat block för att ha koden inbäddad. Allt du behöver är att placera behållaren till utrymme på webbplatsen, tryck på “redigera” -ikonen för att kopiera och klistra in kodstycket.

Sidansvarig

De som väljer en flersideslayout kan hantera varje sida separat på samma sätt som vi har beskrivit tidigare. Gå bara till Sidavsnittet där du hittar dem alla på ett ställe. Klicka på sidan du vill redigera och lägga till extra block, ändra befintliga element eller ordna sektioner med samma visuella redigeringsverktyg.

Sidansvarig

Förhandsgranska och gå live

När du har skapat en webbplats kan du förhandsgranska den på olika mobila enheter inklusive smartphones, surfplattor och bärbara datorer. Glöm inte att besöka allmänna inställningar för att lägga till favoriter, webbplatsens titel och beskrivning och andra viktiga konfigurationer. Systemet låter dig lägga till en onlinebutik eller blogg med ett klick för att sälja produkter online och samverka med potentiella kunder. Vi kommer att granska båda alternativen lite längre i funktionerna & Flexibilitetsavsnitt. Nu kan du förhandsgranska din webbplats och trycka på “Publicera” -knappen för att gå live.

Den huvudsakliga nackdelen med detta är att Web.com inte har sin appmarknad. Det finns inga anpassade widgetar att lägga till. Användare får bara räkna med tredje parts tjänster inklusive Google Analytics och några av de populära betalningsportarna som fortfarande är lätta att integrera. Användare kommer huvudsakligen att förlita sig på inbyggda block och element som erbjuds av plattformen.

2. Funktioner & Flexibilitet

Eftersom Web.com utvecklades främst för småföretagare och företagare, kommer systemet med ytterligare funktioner för att låta användare sälja varor online eller marknadsföra sina projekt. Företaget erbjuder en rad tjänster som inkluderar marknadsförings- och optimeringslösningar utöver anpassad webbutveckling. Om du fortfarande vill hantera byggprocessen på egen hand är här några viktiga funktioner som du kan behöva på lång sikt.

e-handel och produkthantering

Att integrera en fullständig digital butik är superlätt med Web.com. Det kan implementeras med ett enda klick höger från instrumentpanelen. Systemet lägger automatiskt till “Store” -sidan till din webbplatsstruktur tillsammans med den färdiga kundvagnen. Gå till butiksidan och användarinställningarna för att hantera dina produkter.

e-handel

Produktledning

Plattformen låter dig skildra dina produkter på det mest fördelaktiga sättet. Användare kan lägga till objektbilder, titlar och beskrivningar. Du kan skapa produktkategorier och förena dem i grupper. För att begränsa sökningen anger du helt enkelt objektets dimensioner.

Produktledning

Systemet gör det enkelt att ställa in såväl ett initialt pris som pris vid försäljning. Användare kan också ange produktens tillgänglighet och behålla kontrollen över lager.

Betalningsalternativ

Web.com stöder olika populära betalningsportaler inklusive PayPal, Square och Stripe. Var och en av dem kan aktiveras och anslutas med ett klick. Dessutom kan företagare använda manuella betalningar via telefonbeställningssystemet som är aktiverat som standard.

Betalningsalternativ

marknadsföring

För att öka kundernas lojalitet kan små företag lansera speciella kampanjer och marknadsföringskampanjer. Inställningen gör det möjligt att skapa olika rabattkuponger, specialförsäljning och länkar till de separata produkterna eller kategorierna från din inköpslista.

Läs också: Bästa e-handelswebbplatsbyggare.

Bloggfunktion

Att ansluta en blogg till din webbplats är lika enkelt som att ansluta en digital butik. Gå bara till allmänna inställningar och klicka på Blogg-knappen. Då måste du aktivera det medan systemet automatiskt lägger till det i listan med webbplatssidor som du kan redigera. Här kan användare välja inläggsformat, aktivera eller inaktivera kommentarer, ange antalet kommentarer per inlägg, lägga till och redigera knappar på sociala medier, etc..

Bloggfunktion

Läs också: Bästa webbplatsbyggare för att skapa en blogg.

Marknadsföring och marknadsföring

Som ett helcykelföretag hjälper Web.com att få erkännande och förbättra sökmotorns rangordningar. Det har en pool av experter inom SEO och marknadsföring. Tjänsterna inkluderar:

 • SEO-optimering – funktionen består av initial konsultation, strategi för nyckelplanering, webbplats som listas i Google-kataloger och andra databaser, länkutveckling, innehållsformatering, analys osv..
 • PPC-annonser – lokala specialister kommer att konfigurera och finjustera PPC-annonskampanjer för att få en målgrupp till din webbplats.

Webbplatsutveckling och design

Som vi har nämnt tidigare har Web.com inte sin anpassade marknadsplats. Det kan vara en utmaning när du anpassar en webbplats. Den enda lösningen på problemet är att välja ett anpassat webbutvecklings- och designteam. De skapar fullt fungerande digitala butiker, designar webbplatser på WordPress, anpassar redan befintliga projekt osv.

Sammanfattningsvis är uppsättningen funktioner inte så rik. Systemet erbjuder endast baslinjeelement för att skapa, driva och underhålla webbplatser för små företag med e-handelsfunktioner.

3. Design & mallar

Web.com har ett stort urval av eleganta mallar. Det finns flera hundratals coola layouter som hänvisar till olika nischer. Användare kan välja mellan affärsmallar, portföljtema, konst & design, mat & restaurang, hälsa & skönhet etc. Sammantaget erbjuder systemet 13 olika kategorier. Mallarna ser ganska bra ut. De kräver inte ytterligare anpassning, eftersom de har alla nödvändiga block och element. Allt du behöver är att klistra in i texten, lägga till mediainnehåll och gå live.

mallar

Inline mobilredigering är en fantastisk funktion för dig som vill ha 100% svar på webbplatser. Användare kan växla mellan olika mobillägen och ändra sidor och sektioner i det läget. Med andra ord, om du redigerar en smartphone-version sparas alla ändringar automatiskt för den specifika versionen. Visst, en fantastisk funktion.

Anpassningsbara mallar

Om du fortfarande behöver extra anpassning kan du dra nytta av temainställningarna. De gör det möjligt att implementera olika färger och stilar, ändra knappdesign, redigera teckensnitt, hantera typografiska inställningar för rubriker och vanliga texter osv. Dessutom har vi redan nämnt möjligheten att lägga till inbäddad kod.

inbäddad kod

4. Kundsupport

Web.com har flera sätt för användare att komma i kontakt. Dessutom har plattformen ett ganska användbart paket med guider och handledning som automatiskt aktiveras när du har kommit in i webbplatsbyggaren för första gången. Dessutom kan användare generera nödvändig information under redigeringsprocessen och leta efter svaret i kunskapsbasen som täcker olika aspekter för webbplatshantering för att blockera konfiguration och ansluta domäner.

Kundsupport

När det gäller de direkta sätten att kontakta supportteamet inkluderar de:

 • Internationellt support via telefon.
 • Ticketsystem för att skicka förfrågningar via e-post.

Det finns också en blogg med några typiska artiklar med affärsidéer, ledarskapstips osv.

5. Planer & Prissättning

Systemet har för närvarande tre stora planer för olika webbplatstyper och användarnas förväntningar. De inkluderar:

 • Startkostnader $ 13 per månad. Det är bra för små projekt för individer som vill gå live.
 • Webbplatsen kostar $ 20 per månad. Det är bra för större och fullständiga projekt.
 • Marknadsföringskostnader $ 27 per månad med alla e-handels- och marknadsföringsfunktioner inkluderar i paketet.

Ovan nämnda priser anges vid fakturering varje månad. Men användare kan spara upp till 45% om de köper ett årligt prenumeration. I det här fallet skulle planerna kosta $ 10, $ 15 respektive $ 20.

Prissättning

Det finns en 30-dagars återbetalningspolicy. Vi stötte på flera negativa recensioner när det gällde återbetalningspolicy. För att se det med våra egna ögon har vi gjort anspråk på en full återbetalning via biljettsystemet. Det tog chefer lite tid att komma med ett svar. Du kan inte förvänta dig att kontoavbrott ska vara en promenad i parken.

Först av allt, för att få dina pengar tillbaka, kommer du att tvingas logga in på ett separat hjälpcenter för nätverkslösning följer länken. Detta är faktiskt det enda sättet att kräva återbetalning för användare utanför USA och Kanada om du inte är redo att betala för ett dyrt internationellt samtal.

pengar tillbaka

Vi försökte skicka en begäran flera gånger men misslyckades på grund av att de inte kunde behandla begäran av okända skäl. Allt återstår att fortsätta försöka med hela de kommer tillbaka med svar. Det verkar som att få en återbetalning kommer att vara en tuff utmaning.

pengar tillbaka

En månad har gått och det finns inga tecken på återbetalning från Web.com. Dessutom debiterar de fortfarande månadsavgifter trots att vi hävdade att vi skulle ringa prenumerationen via e-post. Ticket-systemet fungerar inte medan telefonen för icke-kanadensiska användare verkar kosta en förmögenhet.

Vi gjorde den sista ansträngningen för att ta bort kontot och det verkade också vara en utmaning. Du kommer inte att kunna logga av tills den nuvarande prenumerationen löper ut. Om du inte vill komma in i en finansiell Web.com-fälla, försök att avsluta din faktureringsinformation så snart som möjligt.

6. För- och nackdelar

Web.com kan vara ett bra alternativ bara om du inte störs av bristen på några anpassningsfunktioner och pricy planer. Sammantaget är systemet ganska enkelt att använda med baslinjefunktioner för att skapa färdiga småföretag och e-handelswebbplatser.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Enkel användning;
&# X2714; Snygga mallar;
&# X2714; Allt-i-ett-plattform;
&# X2714; Mobilredigering;
&# X2714; Responsiva webbplatser;
&# X2714; e-handel och marknadsföring.
✘ Ingen kostnadsfri provperiod;
✘ Ingen widgetmarknad;
✘ Dyrt startplan.

Slutsats

Sammanfattningsvis kan plattformen vara en bra lösning för att täcka småföretagens behov med dess användarvänlighet och vissa inbyggda grundläggande tekniker. Användarna kommer att uppskatta coola och lyhörda layouter, enkel produkthantering och tredjeparts serviceintegration. Att arbeta med den visuella redigeraren kommer knappast att vara besvär även för icke-tekniker.

Å andra sidan saknar Web.com verkligen några avgörande alternativ. Dessutom ser inträdesplaner för dyrt. Med tanke på detta kan användarna leta efter en mer flexibel och prisvärd lösning för att skapa webbplatser för små företag som t.ex. Wix.

Skapa en webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map