Webasyst.com granskning

WebAsyst är en icke-standardprodukt enligt vår förståelse. Dess utvecklare erbjuder tre produkter till ditt val, nämligen ett ramverk för skapande av anpassade CMS på dess basis, som kan laddas ner gratis och installeras på din egen server, ett nyskapat CMS Shop-script skrivet på grundval av denna plattform och ett out- of-the-box-lösningen för skapande av onlinebutiker – Webasyst. Detta är ett CMS som installeras på utvecklarens webbhotell för att användas vidare på betald basis (hyra). Om du vill kan du överföra din webbplats till din egen värd i framtiden.


Enkel användning:6/10
Funktioner:9/10
Design:8/10
Teknisk support:9/10
Prissättning:8/10
Totala poängen:8,0 / 10

Webasyst är en uppsättning lösningar för att möta alla smaker. Webbutvecklare såväl som vanliga användare kan hitta sina egna preferenser i produkten. Plattformens officiella webbplats ser ganska tilltalande och informativ ut. Det erbjuder massor av information om produkter och massor av tillägg för dem. Vi diskuterar inte ramverk och CMS, med fokus på den viktigaste lösningen som är nödvändig för vår blogg, nämligen webbplatsbyggaren.

Allt vi för närvarande vet om plattformen är att den är positionerad som en lösning som används för att skapa onlinebutiker. Låt oss diskutera de viktigaste funktionerna i detaljer för att dra slutsatserna.

1. Användarvänlighet

Webasyst är en CMS och en webbplatsbyggare, som automatiskt laddas ner till värden. Tjänsten tillhandahålls av skriptutvecklare. Detta innebär att du kan köpa Shop Script-rättigheterna efter att ha installerat det på den oberoende valda värden eller hyra out-of-the-box-varianten av systemet baserat på betalningsabonnemanget. Vad fungerar bäst?

Detta beror på dina behov. Om det är bekvämare för dig att få allt du behöver redan från början utan att behöva installera värd och databaser, kommer webbplatsbyggaren att bli en mer föredragen lösning. När det gäller båda systemens funktionalitet är det nästan identiskt.

Webasyst Dashboard

Webasyst liknar inte andra webbplatsbyggare i sin struktur. Kanske beror detta på att det ursprungligen är CMS. Det är inget för komplicerat här, men du måste vänja sig det i mer än 15 minuter. Nybörjare kan till och med bli rädda efter att ha sett systempanelen. Ja, det är inte enkelt, även om det kommer med ett användarvänligt, enkelt och logiskt gränssnitt. För att fatta ett sådant beslut bör du dock spendera åtminstone lite tid på att utforska programmet.

2. Funktionsuppsättning och flexibilitet

Webasyst är en uppsättning applikationer som är avsedda att slutföra specifika uppgifter och anslutna med samma gränssnitt. Allt är logiskt strukturerat här. Vi har testat den fullständiga versionen av programmet, efter installationen av vilka följande applikationer (eller moduler eftersom detta är mer praktiskt för användare) har blivit tillgängliga som standard:

  • Kontakter – kontaktinformation om alla användare som är registrerade i systemet;

Webasyst-kontakter

  • Lagra – en app med de verktyg som krävs för att starta en onlinebutik;

Webasyst Store

  • Nav – en app för att skapa ett diskussionsavsnitt på en webbplats. Detta är en kombination av en blogg och ett forum;

Webasyst Hub

  • Kundtjänst – kommunikation med ett teknisk supportteam;
  • mailer – en e-postformatbyggare för att skicka klientutskick;

Webasyst Mailer

  • blogg – blogg skapande som kan göras med några få klick;

Webasyst-blogg

  • foton – ett avsnitt för lagring av foton och album samt designinställningar för deras webbsidor;

Webasyst-foton

  • stickies – en plats att lagra olika påminnelser i klistermärkeformaten;

Webasyst Stickies

  • filer – en lagringsplats för olika filformat, som tillåter anslutning av Dropbox och andra molnsystem;

Webasyst-filer

  • uppgifter – en anteckningsbok för alla webbplatsrelaterade uppgifter;

Webasyst-uppgifter

  • Webbplats – en applikation som används för att skapa kampanjwebbplatser med alla nödvändiga element;
  • Installer – det är här du kan hitta extra applikationer, widgets och plugins som ska laddas ner till din webbplats;

Webasyst Installer

 • Moln – en uppsättning olika alternativ. Detta är platsen, där du kan se ditt statuskonto, förlänga Webasyst-tjänster, konfigurera domäner, e-postmeddelanden, optimera hastigheten på webbplatsarbete (CDN) och lägga till cron-kommandon som måste uppfyllas.

Varje applikation har sina inställningar och kan ses separat, men vi kommer precis att fokusera bara på den viktigaste aspekten – onlinebutiken. Det är verkligen kraftfullt och en av de bästa vi har sett. Nedan följer en lista med alternativ för den här applikationen:

  • Order”Är ett avsnitt som innehåller en uttömmande granskning av alla ordertyper, inklusive nya, bekräftade, betalade, skickade, slutförda, returnerade och raderade order. Det är här du kan titta igenom produktdistributionskanalerna, ställa in rabattkuponger och manuellt skapa en ny order om det behövs;

Webasyst-butiksorder

  • kunder”Är ett avsnitt där alla kunder och deras underavdelning med avseende på källorna för omdirigering av sociala nätverk (Twitter, Facebook) är anställda. Du kan också se informationen efter regioner och hänvisningar här;

Webasyst Store-kunder

  • Produkter“Är där du kan hitta och lägga till kategorier, produkter, ställa in kampanjåtgärder, skapa extra fält, ställa in märken som” Hit! ” eller “Rabatt!”, skriv taggar, produkttyper, justera synlighetsinställningarna och utför andra åtgärder relaterade till din online butik produkt lager och lager kontroll. Detta är också avsnittet, från vilket du kan ladda upp massprodukter från CSV-filer. De detaljerade anvisningarna för hur du fyller i dem finns också här.

Webasyst Store-produkter

  • rapporter”Innehåller detaljerad försäljningsstatistik efter källan (sociala nätverk, geografiska enheter, kampanjkampanjer, distributionskanaler, show windows etc.). Detta är också avsnittet, där du kan ställa in A / B-test, titta igenom marknadsberäkningen, ROI och andra diagram. Andra inställningar finns också här. Det finns många av dem (enskilt större delen av kundrapporter, produkter, beställningsformulär etc.);

Webasyst Store-rapporter

  • Skyltfönster”Är ett avsnitt där du kan ställa in statiska sidor, välja din showfönstermall, redigera den, få tillgång till koden, ställa in sociala nätverkswidgets och ett rikt urval av mindre parametrar. Detta är också platsen, där du kan hitta SEO för din onlinebutik, vänliga URL-parametrar, välja betalnings- och leveransalternativ och aktivera säker anslutning när du gör en beställning, om du behöver det.

Webasyst Store Storefront

Förutom de avsnitt som beskrivs ovan har Webasyst-butiker också allmänna inställningar. Det finns många av dem här – produkttyper / egenskaper, rekommendationer, lager, orderstatus, leverans- / betalningsalternativ, rabatter, valutatyper, skatter, tryckta formulär, analys, triggerlänkar etc. Listan kan fortsättas och varje sektion har sin egen uppsättning alternativ. Det är vettigt att bläddra igenom dem självständigt eftersom du verkligen kan bli förvirrad när du läser om funktionerna. En möjlighet att ställa in SMS-leverans beträffande inkommande order är värt separat uppmärksamhet.

Detta är systemets grundläggande funktionalitet. Det kan framför allt utökas med hjälp av inställningar av plugins, vars antal överstiger 400. Plugins är gratis och betalade. För att titta igenom tillägg som är tillgängliga för nedladdning bör du gå till avsnittet “Installatör”. Det är här du kan köpa applikationer, mallar, plugins och widgets, som är helt gratis. Plugins och appar kan endast köpas en gång eller så kan du ställa in dem för en prenumerationsavgift. Den första varianten är mycket mer fördelaktig för dig. Trots att det är lite dyrare kommer du inte att behöva betala extra avgifter varje gång du planerar att använda det.

Det är värt att nämna att kostnaderna för installation av ett dussin användbara tillägg kan vara lika med (eller överskrida) den årliga kostnaden för att hyra plattformen på billigare planer. Generellt gör valet av insticksprogram att göra systeminställningarna mer komplicerade och detaljerade. Det kommer att tilltala de användare som kommer att lansera en hypermarknad med alla möjliga funktioner.

Webasyst-plugins

Varje plugin / mall har en detaljerad beskrivning och recensioner, så du vet vad du betalar för. Det finns många lösningar för alla behov. De flesta av dem är ganska användbara, även om vissa plugins erbjuder funktionaliteten, som är standard för andra system, som reglage, formbyggare, banners, recensioner etc. Ja, några av dessa element är alternativ till systemverktygen, medan vissa av dessa enkla element har tyvärr inte system motsvarigheter. Antalet recensioner är det största beviset på ett stort Webasyst-community, vilket skapar ett positivt intryck av systemet.

Låt oss prata om domännamn nu. Den lokala policyn är standard: om du har en egen domän kan du ansluta den; om inte, kommer det att ges till dig som gåva efter att du har köpt planen (.ru). Om du föredrar ett annat domänområde, köp det från ett annat register eller direkt från instrumentpanelen, om detta är bekvämare för dig. Det är upp till dig att välja.

Utvecklarna har också varit uppmärksamma på integration med sociala nätverk (Facebook, Twitter, Instagram). Du kan visa deras widgetar och ställa in synkronisering av titlar / beskrivningar av produkter med din webbplats.

Webasyst är en plattform för professionella webbdesigners. Det fungerar bäst för att skapa butiker på nätet, men det kan också användas effektivt för att lansera bloggar och kampanjwebbplatser. Nybörjare kan skrämmas av instrumentpanelen som verkar komplicerad vid första anblicken liksom av plattformens avancerade funktionalitet. Professionals kommer dock snabbt att behärska systemet, skriva eller köpa sina egna plugins och kommer att börja skapa specialanpassade onlinebutiker eller sådana för att utveckla sina egna företag. Den stora fördelen är att det är ganska enkelt att börja arbeta med systemet, medan nyanserna, som kommer att dyka upp under processen, effektivt kan lösas i kundsupportavsnittet med din uppmärksamhet på detaljer.

3. Design

Antal teman:77
Professionella mallar:&# X2714; JA
Gratis teman:&# X2714; JA
Betalda teman:$ 20- $ 119
Responsiv design:&# X2714; JA
Sortera efter bransch:✘ NEJ
HTML-kodredigering:&# X2714; JA

Med tanke på plattformens onlinebutikspecialisering är antalet mallar det erbjuder ganska imponerande och överskrider 77 teman. Tyvärr betalas de flesta av dem. Här finns bara 9 gratis mallar. De är av fin kvalitet, men betalda teman ($ 20- $ 119) är mer tilltalande och mångsidiga. Tematisk underavdelning samt mallförhandsvisning finns också tillgängliga här. Det är inte svårt att välja vad du behöver. Du kan installera flera mallar i systemet åt gången och ändra dem efter behov.

Varje design kan anpassas efter dina önskemål, men anpassningsalternativ är inte så breda här. Vad du kan göra är att ändra färgpalett och huvudsnitt, men dessa alternativ kommer knappast att räcka för proffs. Lyckligtvis kan du redigera mallkoder för att tillgodose dina personliga behov av webbdesign. Det är möjligt att spara flera varianter av en och samma mall och testa deras effektivitet när det gäller träning. Du kan ladda ner mallen på din dator för att redigera den där eller ladda upp din egen version.

Således är CMS-funktioner uppenbara här. Du kan få vilken design du behöver, förutsatt att du har de nödvändiga färdigheterna. Tyvärr fungerar detta inte för nybörjare eftersom avancerade färdigheter behövs för att klara alla dessa uppgifter framgångsrikt. Annars måste du arbeta med lagervarianterna som innehåller mindre ändringar. Detta är inte riktigt bekvämt.

Webasyst-teman

Inställningar för onlinebutik är tillgängliga i avsnittet “Visa fönster” / “design”. Du kan ändra mallen när som helst i avsnittet “Designtema”, medan redigeringsalternativ för designkod som standard är tillgängligt i avsnittet “Mall”.

Slutsatsen är följande: Webasyst har många mallar, men de bästa proverna är ganska dyra. För att ge dina projekt individuell design måste du kämpa med koder. Alternativ för anpassning av systemdesign är ganska dåliga. Den allmänna mallkvaliteten ligger dock över genomsnittet.

4. Kundsupport

Kundstödssektionen är imponerande. Oavsett problem du har hittar du den detaljerade handledningen i motsvarande avsnitt. En blogg med många användbara artiklar finns också här. Nybörjare kommer att uppskatta kundsupport: systemet är multifunktionellt och komplicerat, även om det är logiskt strukturerat. Det är möjligt att hitta en erfaren webbdesigner för att implementera nya alternativ som mallredigering / skapande, uppgradering och skapande av moduler, justering av inställningar. Detta är dock tillgängligt till förhandlingsbart pris.

5. Prissättningspolicy

Systemet verkar dyra vid första anblicken, men det är inte riktigt sant. Från och med den andra planen kommer du att kunna skapa upp till 5 webbplatser till en kostnad. Den faktiska kostnaden för varje webbplats kommer inte att vara så hög. Å andra sidan är huvudmetoden för webbplatsskapning inriktad på erfarna kunder som lanserar specialanpassade webbplatser. Detta är ett seriöst system för seriösa webbutvecklare. För nybörjare kommer den första planen att vara mer än tillräckligt, även utan plugins. Låt oss granska kostnaden för månatliga planer som systemet erbjuder:

 • Plus ($ 7 / mo) – onlinebutiker och mailout-appar, 5 GB värdutrymme, en möjlighet att skapa en webbplats, SSL-åtkomst, .ru bonusdomän;
 • Proffs ($ 23 / mo) – skapande av 5 webbplatser, 10 GB utrymme, gratis CDN-anslutning (hastighet på webbplatsens funktionalitet), avancerade analysverktyg;
 • Premie ($ 63 / mo) – extra uppgiftsmoduler, remissprogram, SSL presentkort. Denna plan gör det möjligt att skapa 10 webbplatser.

Enkla beräkningar gör det möjligt att se att kostnaden för att skapa en webbplats med avancerade planer är ganska måttlig. Nya funktioner, alternativ och mängd webbplatser som ska skapas läggs till. Nybörjare rekommenderas att få den första planen, medan de, som vill engagera sig i professionell webbplats skapande, bör välja den andra och den tredje planen. Den senare planen kommer att tilltala webbdesignteam med bevisat rykte. Kostnaden för att använda Webasyst kan ökas om du köper nya mallar, applikationer, plugins eller beställer tjänster från andra webbutvecklare.

Systemet är avsett att skapa stora onlinebutiker och påverkas inte allvarligt av den inkommande trafiktillväxten. Detta innebär att din finansiella investering snart kan lönas. Det är vettigt att använda tjänsten för utveckling av seriösa projekt. Du kommer att ha en gratis provmånad för att testa systemet. Alla alternativ, med undantag för betalda tillägg, kommer att vara tillgängliga under denna tid. Detta räcker för att testa allt du önskar.

Precis som de flesta andra webbplatsbyggare erbjuder Webasyst standard SEO-funktioner, inklusive en möjlighet att fylla i metataggar för hela webbplatsen, produktkategorier, separata produkter och sidor, välja en vänlig URL-bildningstyp, justera 301 omdirigeringar och robots.txt inställningar, inställningsräknare och Google Analytics. Det här är ganska trevligt, men det är inget speciellt med det samtidigt. Situationen förändras positivt efter att du har installerat flera plugins för att förbättra SEO-resultat.

6. Fördelar och nackdelar

När vi utforskade Webasyst-alternativ imponerades vi av dess kvalitet och funktionalitet. Systemet har en lång lista över fantastiska fördelar, nämligen:

 • Anständig mallkvalitet
 • Stort urval av widgetar, plugins och applikationer som ska installeras, inklusive gratis
 • Fin uppsättning SEO-verktyg
 • Rimliga planer
 • God kvalitet på teknisk support tillgängligt dygnet runt
 • Mycket informativ kundsupport
 • En möjlighet att beställa anpassad funktionalitet från en professionell.

Tjänsten ser ganska kraftfull ut, men den saknar inte svaga punkter, Till exempel:

 • Nästan alla mallar betalas och kostnaden är ganska hög
 • Alternativ för designanpassning är otillräckliga utan kodning
 • Komplexitet för nybörjare
 • Vissa betalda plugins tillhandahåller funktionalitet, som initialt måste finnas i systemet (om det jämförs med andra plattformar).

Plattformen fungerar bra för erfarna webbdesigners, men det kommer säkert att kräva extra finansiella investeringar för att användas effektivt (mallar, plugins etc.). Det kommer inte vara lätt för nybörjare att behärska det, men det är möjligt att vänja sig till den ovanliga instrumentpanelen och den rika mängden inställningar på ett par dagar. Det som verkligen betyder är att Webasyst tillåter att få kvalitetsresultat.

Det finns naturligtvis olika alternativ till systemet, men du måste leta efter dem i CMS-nisch. De flesta webbplatsbyggare ligger bakom denna plattform när det gäller effektiviteten för webbplatsinställningar. Undantaget är endast Shopify. Volusion kan också vara en anständig konkurrent. Resten av systemen är mer praktiska för nybörjare, men de är enklare vad gäller funktionalitet.

Slutsats

Webasyst är en mycket kraftfull webbutiker för webbutiker. Det har allt du kan behöva för att lansera en handelsplattform av alla komplexitetsnivåer. Som en bonus kommer du att få en möjlighet att skapa en blogg eller en kampanjwebbplats, men dessa alternativ är inte lika seriösa och tilltalande som eCommerce-funktionen i systemet. Det är mer bekvämt och prisvärd att skapa små webbplatser på andra plattformar. Webasyst är en tjänst för seriösa webbutvecklare och kraftfulla projekt.

Vi gillade inte mängden gratis mallar och kostnaden för betalda mallar. Å andra sidan är det möjligt att redigera koden här, vilket gör det möjligt att omvandla alla färdiga mallar till vilket tema du behöver utan att investera i köpet. Som du antagligen har lagt märke till är webbplatser starka från alla synvinklar här. Dessutom är deras SEO-funktioner också på toppnivå med tanke på plugininstallation.

En märkbar nackdel för nybörjare är instrumentbrädans komplexitet. Cirka en tredjedel av alternativen (om inte mer) verkar konstigt för dig. När du tränar lite och studerar kundsupportavsnittet kommer pussel att vara på deras platser och du kommer att bli en trevlig specialist i skapandet av nätbutiker. Detta system är en honeypot för professionella webbutvecklare. Om du fokuserar på seriöst arbete rekommenderar vi att du använder Webasyst. När du behärskar systemet kommer du säkert att gilla det, medan de finansiella investeringarna snabbt kommer att lönas.

Prova Webasyst nu

 Det är gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map