Webs.com granskning

webs – är en av de äldsta byggmästarna för DIY-webbplatser, som kan hjälpa dig att effektivt bygga och marknadsföra din webbplats för småföretag. Detta betyder emellertid inte att Webs inte kan användas för att lansera personliga webbplatser eller webbplatser från ideella organisationer. Det är bara så att verktygsuppsättningen för tjänsten, dess mallar och funktioner främst är inriktad på att skapa webbplatser för företagare.


Plattformen omfattar funktioner som gör det möjligt att bygga olika projekt, bidra till användarvänlighet, bekvämlighet och kräver inga kunskaper för webbbyggnad att lansera en tilltalande och välstrukturerad webbplats. Det är detta som gör systemet till ett värdigt val för nybörjare och proffs för webbdesign, som inte vill bry sig om de komplexa nyanserna av webbdesign men ändå har för avsikt att göra en bra webbplats redo på mindre än ingen tid.

Grundades 2001 och användes ursprungligen för personliga användares mål tills det förvärvades av Vistaprint. Sedan den tiden började systemet utvecklas snabbt och erbjuder en mängd funktioner och verktyg. Det är svårt att kalla Webs den mest populära eller funktionella SaaS-webbplatsbyggaren i världen, men det enda faktum är uppenbart: antalet webbplatser byggda med plattformen har överskridit 55 miljoner, vilket definitivt är ett av de bästa bevisen på systemets styrka, som talar för sig själv. Så låt oss rulla upp ärmarna och bli upptagna med att testa Webs, för att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut.

1. Användarvänlighet

Webbplatser kan inte kallas en absolut lättanvänd webbplatsbyggare. Det tar tid att vänja sig till sitt gränssnitt och instrumentpanel, som kommer med flera sektioner, flikar och kategorier. Den goda nyheten är att systemet levereras med WYSIWYG-webbplatsredigeraren, som låter dig ta full kontroll över ändringarna du gör på varje webbsida.

Dra-och-släpp-principen bidrar till den intuitiva känslan som tjänsten skapar som det är du som väljer de nödvändiga elementen och ordnar dem på en sida. De flesta funktioner och designelement (stycken, bilder, kolumner, fotogallerier, kontaktformulär, knappar och mer) är rörliga moduler. Välj bara ett i det nedre verktygsfältet och dra det till sidan. När du har placerat elementet dubbelklickar du på det för att konfigurera dess djupare egenskaper.

Webs Editor

Webs-gränssnittet är mycket lätt att navigera, glädjande och inspirerande: de viktigaste flikarna och länkarna är alltid till hands. För användarens bekvämlighet är det uppdelat i två områden: Dashboard och själva Builder. För att se hela bilden av vad som händer med ditt projekt, gå till webbpanelen. Den innehåller sådana flikar som statistik (baserat på deras interna spårningsverktyg), Webs Premium, domäner & E-post, formulärinsändningar, SEO Booster, mobil, inställningar och matchande produkter.

Det finns också en praktisk funktion för lokala listor som hjälper dig att automatiskt skicka in din företagsinformation till över 100 lokala kataloger, inklusive Google och Yahoo.

Webs Dashboard

Det är värt att nämna att registreringsprocessen är mycket snabb och enkel här. Vad du måste göra är att fylla i fälten, ange din e-postadress, lösenord och typ av webbplatsen du ska utforma. Strax efter det kan du gå vidare till mallvalet. Du kan välja mellan gratis- och premiumtema, deras kategorier eller till och med använda sökfilteralternativet för att ange den bransch du är intresserad av. Detta minskar också tiden för val av mall, för att inte tala om bekvämlighetsfaktorn.

2. Funktionsuppsättning och flexibilitet

När det gäller funktionsuppsättningen erbjuder Webs ett stort antal verktyg för att täcka den rådande mängden användares behov av webbdesign. Oavsett vilken typ av webbplats du ska skapa, hittar du designanpassning, marknadsföring och marknadsföringsfunktioner och alternativ för att komma igång och nå de önskade målen. Låt oss lista de viktigaste höjdpunkterna i webbplatsbyggaren som skiljer systemet från andra populära tjänster och därmed är värda användarnas uppmärksamhet.

Integration av sociala medier

Med Webs kan du effektivt kontakta dina besökare genom att integrera sociala mediekonton på din webbplats. Vad du kan göra här för att engagera användarnas uppmärksamhet och hålla dem underrättade om de kommande nyheterna, händelserna och uppdateringarna är att lägga till sociala medieikoner, dela ditt Twitter-flöde eller visa Facebook som rutan på webbplatsen.

Lokala listor

Funktionen gör det enkelt att få ditt företag märkt av det lokala samhället genom att lägga till det i de lokala listorna. Ange bara affärsinformationen, kontaktuppgifterna och andra fakta för att göra dem tillgängliga i sökmotorns resultat. Sammantaget tillåter systemet att verka ditt företag med över 100 lokala online-kataloger på mindre än 5 minuter! Det är verkligen imponerande och effektivt!

Webs listor

Video- och fotogallerier

Webbplatsbyggaren ger ditt projekt liv och gör det möjligt att integrera och hantera slående video- och fotogallerier som fångar användarnas uppmärksamhet. Vilket mål du än har, när du lanserar en webbplats, lägger till foton och videor kommer användarengagemanget att öka. Systemet ger också alternativ för bildredigering, så att du kan beskära, rotera och ändra storlek på bilderna som lagts till för att skapa ett unikt och imponerande galleri i det.

e-handelsmotor

Om du har för avsikt att lägga till eCommerce-funktionalitet i din webbutik kan du göra det genom att använda den kraftfulla integrerade eCommerce-motorn. Att installera och hantera en webbutik är enkelt med Webs. Du kan lägga till och redigera produkter, bilder, beskrivningar, flera konfigurationer, produktstatus, tilldela kategorier till olika produkttyper osv.

Användare av premiumkonto har åtkomst till lagerspårningssystemet som hjälper dem att hantera och kontrollera sina produkter direkt i webbpanelen.

Webs e-handel

Dessutom är det möjligt att justera betalningar (endast PayPal-betalningar accepteras av systemet just nu) och fraktalternativ tar inte mycket tid också, även om du aldrig har gjort det förut. Om du integrerar din Webs-butik med Etsy konto får du tillgång till mer avancerade e-handels- och betalningsalternativ. En annan positiv nyans är att Webs inte tar ut några transaktionsavgifter från försäljningen inom systemet.

Avancerad webbplatsanalys

Webs har ett eget integrerat Stats webbanalysverktyg. Det gör det möjligt att spåra din webbplatsstatistik, ta reda på mängden och källorna till trafik, besökarnas beteende, stora vinstkällor, antal sidvisningar osv..

Nyhetsbrev Verktyg

Verktyget låter dig skicka e-postblåsningar till dina webbplatsmedlemmar. Prenumeranter på premiumplan kan använda sina HTML-kodningskompetenser för de förbättrade alternativen för bild- och textformatering.

blogga

Om du behöver lägga till en blogg på din webbplats kommer det att göra det med Webs bara några minuter. Det är enkelt inte bara att ställa in det, utan också att redigera och uppdatera inläggen såväl som inställningarna efteråt. Det enda – du bör först hitta var du ska lägga till en blogg – den är dold på fliken appsida med menyn för att lägga till sidan.

Matchande produkter Feature

Beroende på din webbplats specialisering, kommer systemet att erbjuda dig anpassade tryckta marknadsföringsmaterial. De låter dig erbjuda fantastiska erbjudanden på vykort, visitkort, kalendrar och andra populära produkter som tillhandahålls av Vistaprint, den välkända webbpartnern.

SEO Booster

Webs är också bekymrade över din anständiga webbplatsreklam. Ett kraftfullt SEO-verktyg speciellt utvecklat av systemexperter hjälper till att organisera och optimera webbplatsinnehållet på bästa sätt så att den når höga sökmotormangivelser utan speciella tekniska färdigheter krävs. Fyll bara i metataggar (titlar, beskrivningar och nyckelord) för att öka din webbplatsrankning i sökmotorerna. Tänk på att webbadressen automatiskt genereras av tjänsten från namnet på menyposten.

3. Design

Antal teman:750
Gratis teman&# X2714; JA
Responsiv design✘ NEJ
Sortera efter bransch:&# X2714; JA
CSS-kodredigering:✘ NEJ

Design är en av de besvikande funktionerna hos webbplatsbyggaren. Från och med idag erbjuder systemet över 750 teman, som alla är mobilklara. Oavsett omfattande mallval ser teman lite föråldrade ut och saknar flexibilitet när det gäller deras anpassning. Du kan bläddra i över 20 branscher för att hitta det tema som motsvarar din nischspecialisering. Det är också möjligt att använda sökfilteralternativet, där du kan ange vilken bransch du är intresserad av och titta på tillgängliga varianter. Systemet låter dig välja mellan gratis- och premiumtema.

Vad du bör tänka på är att Webs inte ger HTML / CSS-kodningsflexibilitet. Som ett resultat kan du inte skapa one-of-a-kind design, även om du vill. Detta är en av de viktigaste orsakerna till att alla webbaserade webbplatser ser ungefär lika ut.

Bland de redigeringar du personligen kan göra här är det vettigt att nämna en möjlighet att välja ett av de tillgängliga färgschemat, anpassa bakgrundsfärg / bild, typsnitt på webbplatsens kropp, navigeringsfält och sidfot, ladda upp och redigera bilder, lägga till tagglinjer och titlar etc. Det är också möjligt att skapa din egen videokanal och integrera YouTube-videor relaterade till ditt företag. Användarna ges möjlighet att skapa webbplatsstruktur av moduler som är indelade i flera kategorier för att underlätta sökningen. Dessa inkluderar Populära, Combo, Structure, Media, Social, Commerce och andra.

Webs mallar

Förutom standardanpassningsparametrar för webbdesign, låter Webs dig använda versionen av mobilredigeraren. Du kan välja mellan flera mobila malldesigner och till och med anpassa färgschemat för var och en av dem så att den matchar den allmänna färgpaletten på din webbplats.

4. Kundsupport

Överraskande är Webs kundtjänst inte alls besvikande – det finns allt du behöver för att hitta svar på dina frågor eller problem, oavsett komplexitet, designfärdigheter eller tid du har förfogande. Så snart du registrerar dig i systemet erbjuds du en omfattande video om hur du använder systemet. När du fortsätter till webbdesignprocessen kan du emellertid stöta på oväntade problem. Det är här hjälpavsnittet som finns tillgängligt i instrumentpanelen kommer att vara användbart.

Det första du ser här är den interaktiva pop-up NanoRep-baserade chattlösningen med flera svaralternativ. Till att börja med erbjuds dig att skriva din fråga och vänta på det direkta svaret från supportteamets experter. Bortsett från det kommer du att kunna se videohandledning om hur du använder systemet till fördel. Det här är väldigt bekvämt när du möter några problem, eftersom det inte finns något behov av att hoppa mellan kunskapsbasen / FAQ / Support Center – du kan lösa alla problem på ett ställe. Tänk på att dessa alternativ är tillgängliga för gratis plananvändare. Premium Plan-prenumeranter får dessutom tillgång till e-poststöd, livechatt och telefonstöd.

5. Prissättningspolicy

Webs har en gratis plan som gör det möjligt för användare att skapa en webbplats med upp till 5 sidor på systemets underdomän. Utan tvekan kommer en gratis plan med allvarliga begränsningar, men det räcker fortfarande för att utforska tjänsten och testa dess viktigaste funktioner. Bland de begränsningar du kommer att möta här är möjligheten att publicera en webbplats endast på underdomänet, som dessutom kommer med systemannonsbannern längst ner på sidan. eCommerce-motor finns inte också här.

Förväntar du dig mer avancerad funktionalitet? Då måste du uppgradera till en av de betalda prenumerationerna, som inkluderar:

PrisalternativKostaFunktioner
Förrätt:$ 5.99 / mo✓ Obegränsade sidor;
✓ 1 GB lagring.
förbättrad:$ 12.99 / mo✓ 20 Webbutiksprodukter;
✓ Premium-teman.
Proffs:$ 22.99 / mo✓ Inlämning av sökmotorer;
✓ SEO Booster.

Priserna visas på grund av att du får en tvåårsplan. Webs erbjuder 30-dagars återbetalningsgaranti för användare som inte är nöjda med villkoren, servicekvaliteten eller funktionsuppsättningen i de erbjudna planerna.

6. För- och nackdelar

Webs är en funktionsrik webbplatsbyggare, som fungerar bäst för företagare och småföretagare. Det är mycket du kan använda dig av här, men plattformen kommer också med ett antal nackdelar som användare ska ha i åtanke, som bara utforskar tjänsten som ett av de potentiella webbdesignalternativen. Låt oss snabbt granska systemets mest distinkta meriter och nedskärningar nu:

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Bekväm WYSIWYG webbplatsredaktör;
&# X2714; Trevliga kundsupportalternativ;
&# X2714; e-handelsmotor;
&# X2714; SEO-optimering.
✘ Inga alternativ för kodredigering;
✘ Mediokra mallar;
✘ Brist på designanpassningsfunktioner.

7. Jämförelse med konkurrenter

Det är inte riktigt meningsfullt att jämföra Webs med nischledarna. Detta beror på att systemet verkar fortsätta att förlora sina konkurrenskraftiga positioner med tiden. Låt oss dock ta en titt på Webs vs Weebly-jämförelse för att ta reda på om det finns några aspekter som gör att tjänsten går över denna populära webbplatsbyggare.

Webs vs Weebly

Faktum är att den enda blicken på båda webbplatsbyggarna räcker för att förstå skillnaden. Webs saknar definitivt funktionalitet, designanpassningsverktyg, integrationsalternativ. Detta för att inte nämna mallen kvalitet, även om antalet teman Webs erbjuder är ganska imponerande. När det gäller prissättningspolitiken ligger även webben något efter Weebly. Kostnaden för planer och deras antal är nästan densamma i båda systemen, men Weebly är definitivt vinnaren även i denna aspekt.

Slutsats

Enkel användning:7/10
Funktioner:6/10
Design:6/10
Teknisk support:8/10
Prissättning:7/10
Totala poängen:6,8 / 10

Webs – är en webbplatsbyggare, som möter behoven och kraven hos småföretagare och företagare som är villiga att skapa tillförlitlig online-närvaro för sina företag. Det är ganska intuitivt för icke-tekniker, men det saknar flera funktionella verktyg som betyder mycket för mer avancerade användare.

Låt oss inse det: Webs är en blandad väska. Dess användarvänlighet, ganska anständigt verktygssätt, e-handelsfunktionalitet och prisvärd prissättningspolicy faller till oformigt mediokra mallar och försäljningsbara popup-fönster. Även om det utan tvekan låter dig enkelt bygga en enkel webbplats, är det fallet efter mer samtida erbjudanden som Wix, uKit och Weebly (även om det har funnits längre än de flesta av sina konkurrenter).

Webb är verkligen värt att testa, om du aldrig har arbetat med tjänsten, har du inte tankarna på dess grunder och förväntar dig inte för mycket av den. Men om du verkligen är inriktad på att bygga en fullständig företagswebbplats, är det meningsfullt att leta efter de bästa alternativen till denna plattform.

Prova webb nu

 Det är gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map