Weglot Review

Weglot.com granskning


Weglot – är ett översättnings-API utvecklat för webbplatslokalisering. Tjänsten startade som ett enkelt kodutdrag redan 2016 och har så småningom vuxit till ett kraftfullt och flexibelt verktyg för att översätta webbplatsinnehåll till olika språk. Det har också visat sig vara ett snabbt sätt att skapa flerspråkiga projekt utan kodningskompetens. Lösningen kommer med ett gäng fantastiska funktioner och fungerar bra med alla stora webbplatsbyggnadsplattformar och CMS.

Över 60 000 webbplatsägare använder för närvarande lösningen för att lokalisera sina webbplatser. Verktyget erbjuder automatiska och manuella översättningsalternativ beroende på användarens krav i fråga om språkkunskap, grammatik, stil osv. Det passar olika typer av projekt från enkla innehållsbaserade och småföretagswebbplatser utvecklade med WordPress eller Wix till e-handelsplattformar och digitala butiker skapade med Shopify, Magento, BigCommerce, och mer. Du kan använda den med både SaaS och CMS webbplatsbyggnadsplattformar.

Har vi verkligen en ultimat lokaliseringslösning utan att behöva spendera hundratals dollar på högkvalitativt innehåll? Låt oss titta på vad Weglot erbjuder när det gäller flexibilitet och översättningsfunktionalitet.

För-och nackdelar

Verktyget erbjuder en rad fantastiska funktioner utöver en mängd översättningsverktyg. Å andra sidan bör du inte betrakta det som en ultimat lokaliseringslösning när den används i automatiskt läge. I det här fallet kommer användare fortfarande att behöva göra korrigeringar. Dessutom är några av funktionerna endast tillgängliga för premiumanvändare.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Stöd för 100+ språk – skapa flerspråkiga projekt trots din målgrupps placering och dra nytta av global uppsökning.
&# X2714; Användarvänlighet – ingen kodningskompetens är nödvändig. Installation och installation är enkelt och snabbt tack.
&# X2714; 100% kompatibilitet – Weglot fungerar bra med olika webbplatsbyggare. Du kan använda den med CMS-plattformar som WordPress, Joomla eller Drupal samt med SaaS-programvara som Wix, Squarespace och andra..
&# X2714; Avancerade översättningsverktyg – användare kan välja mellan manuell och automatisk översättning för snabb och problemfri lokalisering.
&# X2714; En pool av professionella översättare – en bra funktion för att spara flera dollar och har flerspråkigt innehåll producerat av anpassade proffs.
&# X2714; Flera domäner – funktionen är endast tillgänglig i premiumplaner och låter dig använda tjänsten på flera webbplatser samtidigt.
&# X2718; Funktionen för automatisk översättning kräver fortfarande korrigeringar och redigering.
&# X2718; Premiumplaner ser för pricy ut.
&# X2718; Startplanerna är begränsade till antalet ord som ska översättas.
&# X2718; Översättningen kommer automatiskt att inaktiveras i händelse av planavbrott.

Vad är det bra för?

Weglot är en bra lösning för dig som vill spara pengar och sluta beställa pricy texter från modersmål. Det passar innehållsbaserade webbplatser, digitala butiker, småföretagsprojekt, målsidor etc. Om ditt specifika projekt kräver lokalisering kan Weglot vara rätt val.

Varför lokalisering är viktig

Att ha en flerspråkig webbplatsversion kommer med en uppsättning fördelar. De är som följer:

 • Lokaliserade webbplatser säkerställer bredare utsträckning och bättre engagemang med användare från olika länder.
 • Målgruppen är alltid medveten, eftersom översatta webbplatser är lättare för dem att förstå.
 • Översatt innehåll resulterar i konkurrensfördelar för webbplatsen i en viss språkzon. Dessutom kanske du uppskattar högre rankningar utöver SEO-fördelar.
 • Ju lättare din webbplats är att förstå, desto högre är konverteringsgraden.

Översättning API öppnar nya horisonter och gör dina projekt konkurrenskraftigt starkare.

Installation och installation

Medan Weglot ursprungligen är ett plugin måste du ha en redan igångsatt webbplats för att använda den. Som vi har nämnt tidigare fungerar det bra med alla typer av plattformar och erbjuder olika integrationsalternativ beroende på webbplatsbyggaren eller CMS du använder.

Komma igång

Tjänsten har en kostnadsfri testplan. Även om det ser ganska begränsat med bara upp till 2 000 ord och en enda domän som ska översättas, ger det en tydlig vision om hur Weglot faktiskt fungerar. För att komma åt lokaliseringsverktyget måste du logga in.

Weglot-registrering

Registreringsprocessen kräver att flera enkla steg genomförs. En användare kommer att uppmanas att ange sitt e-postmeddelande och lösenord. När du är klar skickas ett automatiskt bekräftelsebrev till din e-post. Öppna den och följ länken för att komma åt tjänsten.

Weglot slutregistrering

Nu är du fri att skapa ett nytt projekt. Ange namnet och välj webbplatsbyggnadsplattformen i listrutan. Här har vi alla stora CMS- och SaaS-lösningar inklusive WordPress, Magento, BigCommerce, Wix, Squarespace och många andra. Välj bara den du använder och gå till nästa steg. Tänk på att varje plattform kan kräva olika sätt att få lösningen integrerad med just din webbplats. Titta på några exempel.

Weglot skapande projekt

WordPress installationsexempel

Låt oss säga att du har en blogg byggd med WordPress. Du vill ha den översatt till flera språk för att få mer trafik till innehållet. I detta fall krävs installationen av följande steg:

Steg 1 – Installation av Weglot-plugin

Lösningen har utvecklat ett anpassat plugin för WordPress-webbplatser. Allt du behöver är att ha det installerat. Processen är densamma som för alla andra plugins som används för WP-baserade webbplatser. När den har aktiverats ser du den i administratörspanelen till vänster.

Weglot Plugin-installation

Steg 2 – Installation och konfiguration

I det här stadiet måste du kopiera API-nyckeln från Weglot-instrumentpanelen och klistra in den på plugin-administratörspanelen i det medföljande utrymmet. Det är också nödvändigt att ange webbplatsens originalspråk och destinationsspråk.

Weglot Setup and Configuration

Steg 3 – Låt webbplatsen översättas

Systemet kontrollerar automatiskt om plugin-programmet har installerats och konfigurerats korrekt. Om så är fallet visas knappen för växlingsspråk automatiskt på din webbplats med allt innehåll översatt till destinationsspråket.

Samma metod gäller för andra CMS-plattformar. Låt oss nu titta på hur det fungerar med SaaS webbplatsbyggare.

Exempel på Wix-installation

Om du har en liten företagswebbplats eller onlinebutik byggd med Wix, installationsprocessen kommer att vara lite annorlunda men knappast svårare. Det kommer att ta flera minuter att få din Wix-webbplats lokaliserad.

Steg 1 – Välj språk

Först av allt måste du välja de ursprungliga och översatta språken. Om du använder en kostnadsfri prövnings- eller inträdesplan kommer ditt konto att begränsas till endast ett översatt språk. De som längtar efter fler alternativ bör välja premiumpaket.

Weglot Välj språk

Steg 2 – Lägg till Weglot Snippet

Systemet genererar automatiskt ett JavaScript-kodavsnitt. Kopiera den och lägg till din webbplats. Ladda om den för att se språkbrytarknappen. Klicka på ikonen för översatt språk för att se innehållet som redan är lokaliserat.

Lägg till Weglot Snippet

Som vi har sagt tidigare är inga kodnings- eller programmeringsfärdigheter nödvändiga. Med Weglot kan du få ditt projekt översatt på några minuter. Det är hög tid att vi tittade närmare på funktioner som levererats av lokaliseringsverktyget.

Funktioner och integrationer

Weglot är en allt-i-ett-lösning där du bara behöver slutföra en snabb installationsprocess och utföra den primära installationen. När originalspråket och destinationsspråket är inställt kommer systemet att göra resten automatiskt. Verktyget kommer med en uppsättning extrafunktioner för att göra webbplatsen mer användarvänlig och engagerande.

Översättningsinstrument

Förutom baslinjens lokaliseringsfunktionalitet har Weglot ytterligare översättningsverktyg. De inkluderar:

 • Ordlista – en användare är gratis att lägga till översättningar och termer som automatiskt läggs till i Weglot-ordboken. Till exempel kan du behålla din rand eller ditt företags namn som bör bevaras på originalspråket. Dessutom gör funktionen det möjligt att markera specifika ord som funktionen ”Översätt aldrig” eller ”Alltid översätt”.
 • Sök och ersätt – systemet går automatiskt tillbaka och upptäcker ord eller fraser som inte har översatts eller översatts felaktigt.

Kontodashboard

Weglot Account Dashboard

Systemet låter användare spåra alla översättningar från en enda Weglot-instrumentbräda. Det kan användas för att överblicka innehållet och alla lokaliseringar samtidigt. Vi ser i allmänhet inte mycket användning av det, eftersom instrumentpanelen inte tillåter att skapa nya sidor även om det visar statistik.

SEO-optimering

Weglot översätter webbsidor med tanke på Googles sökmotormetoder. Som ett resultat kan användare dra nytta av automatiserad flerspråkig SEO-optimering som inkluderar aktiverad hreflang för att definiera webbplatsens plats, titlar, beskrivningar, metadata, etc..

Auto omdirigering

Systemet använder besökarnas webbläsarinställningar för att definiera deras plats. Sedan omdirigerar den automatiskt användare till sidan med relevant språk. Lokalisering gäller inte bara sidor utan även kontaktformulär, e-postbekräftelse osv.

Samarbetsalternativ

Webbplatsägare kan bjuda in andra teammedlemmar att arbeta med lokalisering tillsammans direkt från Weglot-instrumentbrädan.

Switch Button Design

Weglot-knappens design

Medan språkbrytarknappen visas automatiskt när du har anslutit verktyget kan du fortfarande ändra hur det ser ut. Det kan anpassas till webbplatsens huvudtema. Ytterligare inställningar låter dig konfigurera knappen samt aktivera rullgardinsmenyn för den, ändra flaggtyper och mer.

Automatisk kontra manuell översättning

Weglot utvecklades för att säkerställa en problemfri lokalisering av webbplatser med hjälp av automatiska översättningsverktyg. Du kommer att översätta alla dina sidor på några minuter. Den automatiska funktionen är dock inte så bra om du riktar dig till en specifik eller krävande målgrupp när det gäller innehållskvalitet. Användare måste göra vissa korrigeringar, särskilt när det gäller professionella och nischorienterade texter.

I det här fallet låter manuell översättning som ett bättre alternativ. Weglot introducerar en pool av experter som levererar sina tjänster. De inkluderar främst modersmål som har lägre priser jämfört med traditionella frilansmarknader. Priset börjar på 0,08 $ per ord. Det slutliga priset visas beroende på antalet sidor du behöver översätta. Användare är gratis för högre lokala proffs inom Weglot-instrumentpanelen.

Kundsupport

Supportalternativ beror på vilken plan du väljer. Baslinjeressurser är tillgängliga för alla användare. De innehåller ett hjälpcenter med tutorials och guider som beskriver sätt att komma igång samt ansluta tjänsten till webbplatsplattformen du använder. Dessutom har vi en blogg med några praktiska artiklar och ett typiskt e-biljetteringssystem.

Weglot kundtjänst

Om du snabbt behöver kontakta Weglot-representanter kan du också göra det via det officiella Facebook-kontot.

Plans & Prissättning: Hur mycket kostar Weglot?

Weglot Prissättning

Som ni redan vet finns det en gratis provplan. Det är dock begränsat med endast en översättning för upp till 2 000 ord. Det är lika med ett genomsnittligt blogginlägg. Så du kommer säkert att behöva uppgradera din plan för att webbplatsen ska vara helt lokaliserad. Användare kan välja mellan 5 tillgängliga planer:

 • Startkostnader € 9,9 per månad för en enda domän och upp till 10 000 ord.
 • Affärskostnader € 19 per månad med upp till 50 000 ord och 3 domäner.
 • Prokostnader € 49 per månad med 5 webbplatser och 200 000 ord inkluderar.
 • Avancerade kostnader € 199 per månad för 1 miljon ord och 10 domäner.
 • Enterprise börjar kl € 499 beroende på dina krav.

Varje plan har också en kostnadsfri testversion medan Business, Pro, Advanced och Enterprise har premiumstöd och Live Chat.

Weglot återbetalningspolicy

Prenumeranter har en chans att kräva full återbetalning inom 15 dagar efter att planen har köpts. För att kvalificera sig för pengarna måste de:

 • Skicka en avbokningsbegäran senast 15 dagar efter köpet;
 • Begär endast en återbetalning för ett tidigare prenumeration. Förnyelser och uppgraderingar återbetalas inte.

Om du uppfyller dessa krav kommer du att få tillbaka ditt resultat inom upp till 48 timmar.

Slutsats om Weglot-granskning

Weglot är en SaaS-lokaliseringslösning för webbplats som drivs av API. Det kräver inte kodningskompetens och levererar en uppsättning översättnings- och integrationsfunktioner. Det kan vara en bra lösning för dem som handlar med texter på inresa och medellång nivå, eftersom automatisk översättning fortfarande kräver redigering och korrigering.

Om ditt projekt huvudsakligen är inriktat på en specifik målgrupp som söker efter högkvalitativt innehåll när det gäller grammatik, stil, skiljetecken eller formatering, kommer du fortfarande att behöva högre specialister antingen från Weglot nav eller från andra marknadsplatser.

Prova Weglot gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map