WooCommerce Review

WooCommerce – är ett WordPress-plugin som låter dig skapa CMS-baserade onlinebutiker. Detta är en av de mest populära e-handelssystem: över 350 tusentals webbplatser listade i Top Million Rating skapas med WooCommerce.


Omfattande spridning av systemets popularitet utlöses av åtminstone två faktorer: enkelhet för hantering som är typisk för WordPress och dess plugins såväl som användbarhet. Du är välkommen att lägga till tillägg till WooCommerce, som ger webbmästaren avancerade alternativ för hantering av webbutiker.

1. Användarvänlighet

WooCommerce har snäv specialisering – skapande av webbutiker. Det finns dock inga begränsningar när det gäller denna nisch: du kan utveckla alla typer av plattformar, sälja produkter och / eller tjänster. WooCommerce åtnjuter särskild popularitet hos små och medelstora företagare. En av de viktigaste orsakerna är gratis plugin-tillgänglighet, som låter dig skapa en e-handelswebbplats utan några speciella finansiella investeringar. Enkel hantering är en annan viktig faktor – inga speciella kodningskompetenser behövs för att arbeta med förlängningen.

WooCommerce - Storefront

Stora företag använder också WooCommerce för att skapa onlineplattformar, men de väljer ofta alternativa lösningar på lång sikt. Om du tittar på statistiken över pluginanvändning på Topp 10.000 webbplatser kommer positionerna att vara något lägre här. Men de kommer fortfarande att vara ganska allvarliga – varje tionde stora onlinebutik är byggd med WooCommerce.

Hur som helst är plugin ganska lätt att använda för företagare och små / medelstora företagare som strävar efter att minimera investeringarna på inledande stadier av e-handelswebbplatsutveckling. När företaget växer och ökar intäktsgraden kräver WooCommerce ingen ersättning: plugin kan enkelt täcka behoven hos stora plattformar. Användningsstatistik för tjänsten talar för detta faktum.

2. Funktionsuppsättning och flexibilitet

WooCommerce-plugin lägger till eCommerce-hanteringsverktyg till dess standardfunktionsuppsättning. Det här är vad du kan göra med det:

 • Skapa kataloger och produkter.
 • Ställ in kategorier och filter för att förenkla sökningen.
 • Hantera användarregistrering.
 • Acceptera beställningar och betalningar online.
 • Spåra order och användarbeteende med hjälp av analysverktyg – både integrerade och externa.
 • Hantera inställningar för betalning, frakt och skatt beroende på platsen en beställning gjordes från.
 • Ställ in rabattprogram, specialerbjudanden och ritningar.
 • Visa liknande och bästsäljande produkter till användare via widgets.
 • Skapa kundlojalitet med hjälp av användbara online-utskick osv.

För att göra plugin-funktionen felfritt bör en webbplats lagras på en ganska kraftfull webbhotell. Virtuell lösning fungerar också bra för en liten onlinebutik, men den bör stödja PHP 7, MySQL 5 och högre, ha obegränsad trafik, ledigt disklagringsutrymme från 1 GB och 128 MB RAM.

WooCommerce produktredigerare

Det optimala produktsortimentet som inte påverkar webbplatsens prestanda utgör 2 000-3 000 positioner. Smart optimering och användning av servern som tål hög belastning gör det möjligt att öka antalet produkter upp till 5 000 artiklar. Om du behöver mer är det rimligt att överväga att använda specialiserat CMS för e-handel.

Du behöver inte ha några speciella färdigheter för att arbeta med WooCommerce. Plugin installeras från standard WordPress-katalogen och integreras vidare i den valda mallen. Dessutom utvidgas WooCommerce-potentialen på grund av integrationen av andra plugins som erbjuder extra onlineförsäljningshanteringsverktyg. Vi kan ta fram flera användbara appar som exempel:

 • Yoast SEO, som inkluderar tillägg för att kontrollera metadata för produktkort.
 • AMP med WP och WooCommerce-tillägg som används för att skapa snabbare versioner av viktiga webbsidor.
 • WooCommerce Flerspråkig verktyg som används för att skapa flerspråkiga webbplatser.

Detta är bara en liten mängd plugins, som utökar standard WooCommerce-funktionalitet. Om du har råd att investera extra budget, kommer urvalet att bli ännu mer imponerande på grund av tillgängligheten av betalda lösningar som erbjuder extra e-handelswebbplatshanteringsverktyg.

Vad sägs om SEO-optimering?

För att effektivt optimera en WordPress-baserad webbplats för sökmotorerna används Yoast SEO-plugin oftast. När du installerar eCommerce-tillägget bör du lägga till en modul som integrerar ett standardoptimeringsblock för SEO på varje produktsida och låter redigera metadata.

Det rekommenderas att endast fylla i titeln och beskrivningen. Det är tillåtet att ignorera nyckelorden – sökmotorerna tar inte hänsyn till dem under indexeringen. Yoast SEO behövs också för att ställa in metadata, som kommer att definiera hur webbplatslänkar kommer att se ut när de publiceras på webbplatser med sociala nätverk.

WooCommerce - SEO

Nästa steg är att skapa mänskliga vänliga webbadresser. Korrekt domännamn visas vanligtvis under den första WordPress-lanseringen. När det gäller WooCommerce-plugin läggs emellertid prefixet “produkt” till URL: en.

Det är inte ett problem ur optimeringssynpunkt – det enda som påverkas är den estetiska känslan. Du kan bli av med prefixet på två sätt: antingen genom den betalda plugin eller med hjälp av gratis Permalink Manager Lite-förlängning, vilket kräver extra installation och manuell redigering av tidigare tillagda produkter.

Optimering av webbshop kräver skapandet av snabbare versioner av huvudsidorna och produktkorten. AMP-plugin med tillägg för WordPress och WooCommerce används för detta ändamål. Du kommer inte att gå utan några plugins alls, eftersom den grundläggande systemkompletteringen och e-handelsplugin inte innehåller några SEO- och webbplatsfrämjande verktyg.

3. Design

Antal teman:500+
Gratis teman&# X2714; JA
Sortera efter bransch:&# X2714; JA
Responsiv design&# X2714; JA
CSS-kodredigering:&# X2714; JA

ECommerce-plugin är kompatibelt med alla mallar, men vissa teman visas faktiskt med misstag. För att undvika onödiga problem, leta efter mallar som idealiskt fungerar för e-handel. För större bekvämlighet kan du använda katalogen som finns på WooCommerce-webbplatsen – det finns ett speciellt Temabutikavsnitt där.

Om du använder ett vanligt WordPress-bibliotek för att leta efter mallar, skriver du “WooCommerce” sökfrågan i motsvarande fält. Detta hjälper dig att hitta mallarna, vars utvecklare säkerställer deras fullständiga kompatibilitet med plugin. Det är möjligt att använda andra mallkällor för WordPress också.

När det gäller anpassningsalternativ för WooCommerce webbutiker, liknar de dem på någon annan WordPress-webbplats. Plattformen i sig tillåter att skapa och redigera menyer, lägga till widgetar på webbsidor samt göra gränssnittet för separata webbplatssidor med Gutenberg-blockredigeraren som introduceras i WordPress 5.0 version. När det gäller de extra alternativen kan vi ta bort de tillägg som finns tillgängliga för teman i avsnittet “Design”. Genom att använda dem kan du till exempel lägga till knappen “Köp” och kundvagnsikonen.

För djup designanpassning behöver du kunskapen om programmeringsspråk för HTML, CSS och JavaScript såväl som erfarenheten av att arbeta med WordPress-filer. För att göra mindre ändringar kan du använda den integrerade webbplatsredigeraren. Om du behöver göra ommallen helt om, är det vettigt att ladda ner filer till datorn, skapa säkerhetskopior och sedan göra ändringar och kontrollera deras funktionalitet.

WooCommerce-mallar kommer med systemfiler som beskriver designen av produktkort, kundvagn, beställningssidor etc. Du kan också ställa in dem med avseende på din smak, men du kommer dessutom att kräva programmeringsfärdigheter eller budget för att anställa specialisterna.

4. Kundsupport

Supporttjänsten omfattar hjälp med produktinstallation, applikation och konfiguration. Om det finns några fel, kommer de att ansvara för att fixa dem på kortast möjliga tid. På samma sätt, om du stöter på problem med insticksprogram, kan du också kontakta dem under de allmänna supporttimmarna som anges på webbplatsen..

Alla frågor hanteras vanligtvis inom 24 timmar, men ibland kan den faktiska responstiden variera beroende på tekniska problem och tid på dagen / veckodagen. För att komma i kontakt med supportteamet kan du fylla i kontaktformuläret.

WooCommerce har också ett omfattande communityforum och FAQ-avsnittet som du kan bläddra efter för att hitta svar på många utbredda frågor. Plugin kommer också med listan över kundsupporttillägg som du kan integrera i din webbutik för att ge kunderna alla typer av supporttjänster. De mest populära av dem inkluderar PayPal Checkout, LiveChat, Amazon och eBay, WooCommerce Bookings, Help Scout och Freshdesk. Dessa tillägg är både gratis och betalade.

5. Prissättningspolicy

Du kan installera WooCommerce gratis från standardkatalogen i WordPress adminpanelen eller ladda ner den från den officiella webbplatsen och ladda upp till servern som arkiv. Gratis licens hindrar inte att använda tillägget för att skapa projekt i olika storlekar. Plugin har inga begränsningar vad gäller produktsortiment, betalningsalternativ eller trafik – det kommer att förbli gratis både för webbbutiker med tre produktpositioner och för hypermarknader online.

För att utöka den grundläggande WooCommerce-funktionen kan du installera andra plugins. De kan betalas, men du kan hitta alternativet med en gratis licens utan problem. Men du kommer inte att kunna bygga en webbutik utan någon budget alls.

WooCommerce - Betalda tillägg

Det finns två utgiftsobjekt som måste vara här – precis som i alla CMS. Dessa är värd och domänköp. Den slutliga kostnaden beror på domänzonen, webbbutikens storlek och webbhotell. Till exempel kommer en webbplats med ett litet produktsortiment att kosta dig cirka 3-5 dollar per månad.

På tal om värd rekommenderar WordPress sin officiella webbhotell – Bluehost. Systemet säkerställer enkel ett klick på WordPress-installation, kundsupport dygnet runt, gratis SSL-certifikatsanslutning och massor av andra alternativ som finns i systemplanerna. Det senare inkluderar tre planer, nämligen Shared, VPS och Dedicated Hosting. Kostnaderna för planerna motsvarar motsvarande $ 2,95, $ 17,58 och $ 70,33 per månad. Dessutom finns det 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti för användare som inte är nöjda med de planer de valde av någon anledning.

6. För- och nackdelar

WooCommerce – är ett gratis plugin, som är tillräckligt flexibelt för att vara användbart för en bred krets av företagare. Med sin hjälp kan du skapa onlinebutiker med olika storlekar och funktionalitet. De största fördelarna med förlängningen utgör:

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; kodåtkomst och möjlighet till obegränsad pluginredigering;
&# X2714; pålitlig bas, som också används för att lansera stora webbbutiker med tusentals produkter;
&# X2714; utdragbarhet, vilket är resultatet av annan plugin-integration;
&# X2714; stöd för de senaste WordPress-versionerna på grund av regelbundna uppdateringar;
&# X2714; hög säkerhetsnivå;
&# X2714; optimering för mobila enheter som standard.
✘ hög serverbelastning;
✘ ingen vanlig officiell kundsupport;
✘ hög kostnad för betalda WooCommerce-tillägg.

Bland WooCommerce nackdelar är det möjligt att påpeka hög serverbelastning, vilket gör att användare köper dyrare hosting för att undvika åtkomstproblem i webbutikerna samt orientering på den västra marknaden.

Precis som alla andra gratis lösningar, har plugin-enheten inte regelbunden officiell kundsupport. För att lösa de problem du har måste du komma åt tematiska forum. Det finns dock teknisk supportcenter som hjälper till att lösa tekniska nyanser som användare kan stöta på under systemanvändningen.

En annan nackdel är höga kostnader för betalda WooCommerce-tillägg. Selve pluginet är tillgängligt gratis, men om du behöver lägga till avancerade alternativ till det är chansen att du behöver betala för dem ganska hög. Ibland är priserna riktigt dyra. Tillägget, som tillåter att automatiskt ta bort prefixet “produkt” från URL: en, kostar 119 $. Du kan göra det utan kostnad, men du måste redigera tidigare tillagda produkter i detta fall. Om antalet av dessa produkter är rikt kommer det att ta lång tid att göra de nödvändiga ändringarna.

Slutsats

WooCommerce – är ett gratis eCommerce-plugin som erbjuder ett komplext sätt att organisera onlineförsäljning. Rätt efter dess integration kommer din WordPress-webbplats att förvandlas till en webbutik. Baserat på den nödvändiga funktionaliteten kan du behöva installera tillägg, men du kan också börja med grundläggande WooCommerce-alternativ.

Användningen av WordPress och eCommerce plugin-kombination är dock inte alltid rimlig. För att starta till exempel små webbplatser kan du dra nytta av att använda webbplatsbyggare, som tillhandahåller alla nödvändiga säljrelaterade funktioner och verktyg out-the-box. De kan också användas för att starta storskaliga projekt, men WooCommerce ser fortfarande en mer föredragen lösning i denna nisch.

Prova WooCommerce nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map