WordPress Review

WordPress (nuvarande version – 5.2) – är ett kraftfullt Content Management System, som fungerar bra för utveckling av olika webbprojekt på grund av det stora antalet tillägg. Motorn används för att bygga bloggar och informationsportaler, men det är också möjligt att lansera till och med en webbutik med den via plugin-integration.


Mängden WordPress-tillägg växer stadigt, men systemet uppdateras också regelbundet, vilket eliminerar behovet av att installera vissa plugins. Den senaste kraftfulla systemversionen 5.2 har blivit tillgänglig för nedladdning direkt i WordPress-instrumentpanelen och heter “Jaco” efter den välkända jazzbasisten Jaco Pastorius. Uppdateringen har särskilt förändrat processen för innehållshantering genom introduktion av avancerade funktioner och verktyg. Dessa innovationer har gjort det enklare att fixa din nyskapade webbplats om det finns några buggar i processen för dess utveckling eller vidarehantering. Systemet erbjuder nu flera effektiva verktyg som används för att identifiera och fixa allvarliga fel och konfigurationsproblem.

Är det enklare att göra utveckla en webbplats med WordPress 5.2 nu? Vad exakt har förändrats efter systemuppdateringen och är ändringarna värda användarens uppmärksamhet? Låt oss svara på alla frågor i vår recension.

1. Användarvänlighet

Du kan använda WordPress för att starta bloggar, företagswebbplatser, målsidor, onlinebutiker och portaler som innebär behov av registrering av användare. Systemets funktionalitet beror mycket på de installerade pluginsna och av webbmästares färdigheter: en öppen kod låter erfarna webbutvecklare anpassa systemet med avseende på deras behov.

Många användare startar sin webbutvecklingskarriär med WordPress. Detta är inte den enklaste lösningen eftersom det finns mycket att lära sig här för att skapa och sätta upp en webbplats. Uppdateringarna av plattformen visar emellertid tydligt att den går mot förenkling av webbdesignprocessen, även om du fortfarande inte går utan programmeringskunskap för djup anpassning av webbplatsen.

Vad är nytt med WordPress 5.2?

Den uppdaterade WordPress 5.2-versionen har fortsatt att utveckla Site Health-funktionen som introducerades i den tidigare versionen. Funktionen syftar till att öka webbplatsens säkerhet och prestandahastighet. Kärnan i Site Health-funktionen är att den kommer att generera meddelanden till administratörerna för webbplatser som fortsätter att använda de föråldrade PHP-versionerna.

Efter installationen av nya plugins kommer Site Health automatiskt att kontrollera dem för att identifiera deras kompatibilitet med den PHP-version som du för närvarande använder. Om det nya pluginprogrammet använder den uppdaterade versionen (vilket gör det oförenligt med din webbplats) tillåter Site Health inte installationen för att undvika ytterligare problem.

Den uppdaterade 5.2 WordPress-versionen lägger dessutom till två nya sidor för att lyckas felsöka problematiska problem med webbplats- och plugin-konfigurationer. Dessutom lägger det till utrymme som låter projektutvecklare inkludera felsökningsinformation som webbdesigners kan behöva, medan de arbetar med projektet. Tänk, förresten, att den minsta PHP-versionen som för närvarande stöds nu utgör 5.6.20, så om du använder en annan version, kan du få problem med systemkompatibilitet. Om du inte vill bröder om komplexa nyanser för webbkodning kan du göra det överföra wordpress webbplats till wix att känna sig på den säkra sidan och utnyttja flera fördelar som webbplatsbyggaren erbjuder.

2. Funktioner & Flexibilitet

Innan du börjar bygga en webbplats med WordPress måste du välja lämplig värd och få ett domännamn. Vissa värdleverantörer erbjuder specialplaner optimerade väl för att fungera med plattformen, men det är inte ett måste att köpa dem – standard virtuell värd räcker för din första webbplats.

När det gäller WordPress-installation kommer inte ens en nybörjare några problem – systemet installeras enkelt på de flesta värdar på ett par minuter och bara med ett klick. Detta gäller också den senaste versionen. Du bör dock vara försiktig med uppdateringarna. Den största risken är plattformens och plugins inkompatibilitet efter uppdateringen.

WordPress 5.0 Dashboard

Om du redan har skapat en webbplats med den gamla WordPress-versionen, men du har beslutat att byta till 5.0, rekommenderas att du deaktiverar alla tillägg före uppdateringen för att ytterligare aktivera dem en och en för att kontrollera deras funktionalitet. WordPress 5.0 har varit under utveckling under en ganska lång tid. Så de flesta plugin- och malldesigners har lyckats uppdatera sina produkter. Det finns dock fortfarande undantag, särskilt när det gäller gratislösningar.

Rätt efter installationen är WordPress ett ganska grovt system, vilket kräver extra installation. Bland de saker du måste ha måste du göra följande:

 1. Bläddra i alla inställningsavsnitt för att ange webbplatsens namn och adress, typen av vanliga länkar, hemsidans format och andra parametrar.
 2. Välj och installera en mall.
 3. Lägg till och konfigurera plugins för skydd mot skräppost, SEO-optimering, webbplatskarta, översättning av titlar osv.

Du gör alla dessa steg i den administrativa panelen. För att inte bortse från viktiga nyanser rekommenderar vi att du skapar WordPress webbplats och ställer in handledning när du startar det första projektet. Alla de viktigaste aspekterna avslöjas där.

För erfarna användare som kan arbeta med CSS och PHP erbjuder WordPress integrerad kodredigerare. Genom att använda den kan du anpassa en webbplats djupt, lägga till widgetar och block eller ersätta standardkommentarer med en extern applikation, till exempel. Det är dock vettigt att exportera mallfiler från värd och redigera dem på din dator, efter att ha skapat en säkerhetskopia av den när du gör allvarliga redigeringar. Detta gör det möjligt att få den ursprungliga malldesignen vid behov.

WordPress 5.0 Code Editor

Efter introduktionen av 5.0-versionen har behovet av kodredigering särskilt minskat på grund av implementeringen av Gutenberg-blockredigeraren. Så snart du skapar en preliminär installation av en webbplats kommer den att bli ett viktigt verktyg du kan använda för att starta webbsidor och inlägg. En klassisk redaktör tillhandahöll initialt begränsad innehållshanteringsfunktionalitet. För att lägga till extra funktioner måste användare installera plugins. Detta var inte alltid bekvämt på grund av flera faktorer, inklusive den ökade serverbelastningen. Gutenberg-redaktören löser problemet och erbjuder funktionella innehållsblock, nämligen:

 • Titel, stycke, offert, lista;
 • Bild, galleri, ljud, video och fil;
 • Layoutkod och element;
 • Widgets och tillägg från populära tjänster.

Varje block kan ställas in individuellt. Från och med nu behöver du inte arbeta med koden för att lägga till en widget på en webbsida eller ett inlägg i ditt Twitter-flöde. Du måste bara välja ett motsvarande block och ange länken till det innehåll du är intresserad av för att se det i redigeringsfältet. Regelbundna blockkombinationer kan lagras som mallar, vilket ökar hastigheten på publicering efter inlägg.

I grunden låter Gutenberg WordPress-användare slutföra uppgiften som har erbjudits av populära webbplatsbyggare under ganska lång tid – fokusera på innehållsdesign utan att distrahera till komplexa konfigurationsinställningar. När du arbetar i den visuella redigeraren kan du se hur din webbsida eller inlägg visas och göra nödvändiga ändringar i gränssnittet utan kodredigering.

Många WordPress-användare tyckte inte om att ersätta en klassisk redaktör med Gutenberg. De som föredrar traditionell text / HTML-redigerare kan få tillgång till ett nytt Classic Editor-tillägg tillgängligt i pluginlistan. Strax efter att du har lagt till det i systemet inaktiveras Gutenberg och du kommer att se ett standardfönster för att arbeta med text och taggar.

Den nya WordPress 5.2-versionen har infört det förbättrade PHP-felskyddet, vilket betyder mycket för webbplatsadministratörer. Det låter dem säkert och effektivt fixa coe-associerade fel och buggar utan att behöva anställa webbutvecklare. Funktionen gör det också möjligt att bli av med den välkända ”vita skärmen för döden” och hjälper till att aktivera återställningsläget för att pausa eller inaktivera mallar eller plugins, vilket kan hota webbplatsens säkerhet.

Efter uppdateringen av systemet dök det upp 13 nya ikoner för instrumentpaneler för att öka användarnas engagemangsgrad. När du har uppdaterat systemet får du tillgång till en uppsättning BuddyPress-ikoner, Instagram, roterade jordikoner och många fler. Bortsett från detta har WordPress 5.2 introducerat den nya wp_body_open-kroken, vilket gör det möjligt för nya mallar att stödja kodinjektionsalternativ i början av elementet.

WordPress 5.2 SEO

Grundläggande WordPress-komplettering är inte det bästa exemplet med SEO-optimering. Men om du arbetar med systemet lite kommer du så småningom att få höga webbplatspositioner i sökmotorns resultat utan problem alls att du publicerar användbart och intressant innehåll.

Det första steget till webbplatsoptimering är valet av en SEO-vänlig mall. Ett sådant tema bör uppfylla en uppsättning krav, av vilka vissa inkluderar standard CSS3 / HTML5-webbplatskodning samt snabb laddningshastighet på webbsidan. Om du köper eller laddar ner en gratis mall från en tredje parts webbplats, var uppmärksam på beskrivningen. Det bör ange om temat är SEO-vänligt eller SEO-optimerat.

Strax efter att du har valt en lämplig mall måste du ändra en standardkonfiguration för att använda WordPress.

WordPress 5.0 SEO

Nå de allmänna inställningarna för att ange webbplatsadress i samma stil – antingen med eller utan WWW. Lägg till den i Google Search Console så att sökmotorerna tydligt definierar webbplatsen på en angiven adress. Ställ in följande länkformat «webbplats / kategori / posttitel». Öppna avsnittet “Vanliga länkar” i inställningarna, välj alternativet “Slumpmässigt” och sätt in följande betydelse i fältet /%category%/%postname%.html.

Ytterligare systemoptimering är endast möjlig via plugin-integration.

För anständig webbplatsoptimering krävs också installation av ett av kraftfulla plugins – Allt i ett Seo-paket eller Yoast SEO -.

Strax efter att du lägger till dem kommer ett nytt avsnitt att visas i redigeraren, där du kan ange titel, beskrivning och nyckelord för inlägget. Effekten av SEO-plugins på WordPress är inte begränsad till den här funktionen. Det finns många alternativ i deras inställningar och det finns också separata handledning för hur man arbetar med dem.

 • Allt i ett Seo-paket täcker alla webbplatsoptimeringsbehov, börjar med metataggar för sökrobotar och fram till skapandet av XML-sitemap.
 • Yoast SEO erbjuder nästan samma funktionalitet, vilket kan komplicera valet.

Hur som helst kommer du att få kraftfulla verktyg för din WordPress webbplatsutveckling.

3. Design

Antal teman:10k+
Gratis teman&# X2714; JA
Kostnad för betalda teman:$ 25- $ 299
Responsiv design&# X2714; JA
Sortera efter bransch:&# X2714; JA
CSS-kodredigering:&# X2714; JA

Webbplatser byggs på grundval av mallar som WordPress finns i. Standardmallkatalog finns i systemets instrumentbräda, nämligen i avsnittet “Design”. Det är här du kan välja och ställa in en mall från biblioteket samt ladda upp filer som laddats ner från andra resurser.

Det är inte ett problem att hitta ett WordPress-tema. Versionernas kompatibilitet är ett mycket allvarligare problem. Rätt efter introduktionen av Gutenberg-redaktör fungerar inte alla gratismallar med systemet utan några fel. Det är exakt varför den nya 5.0-versionen nu dessutom erbjuder ett nytt standard Twenty Nineteen-tema.

För att undvika onödiga problem måste du se till att den valda mallen är optimerad för den senaste WordPress-versionen innan du installerar den. Om det inte finns några lämpliga varianter är det inte ett problem. Du kan använda Gutenberg för mallanpassning, vilket tidigare skulle kräva kodredigering.

WordPress 5.0-teman

När vi granskar funktionella WordPress-alternativ har vi diskuterat funktionerna som den nya redaktören tillhandahåller. I princip kan du använda det för att konfigurera ditt webbplatsgränssnitt, skapa nya sidor och lägga till widgetar och block till dem. Om du tidigare har haft erfarenhet av att arbeta med webbplatsbyggare kommer du direkt att inse hur det fungerar. Även om den här WordPress-webbplatsen är ditt första försök kommer du inte att möta problem ändå. Genom att använda widgets, plugins och kortkoder kan du snabbt skapa önskad webbsidesdesign.

Bortsett från detta kommer varje WordPress-tema med individuella inställningar, som gör det möjligt att ladda upp webbplatslogotyp, ändra färgschema, skapa huvudmeny och aktivera / inaktivera visningen av separata widgetar. Mängden parametrar som du behöver konfigurera ändras med avseende på den mall du arbetar med, men grunduppsättningen är fortfarande tillgänglig i varje tema. Om du har tur att ha CSS / PHP-kodfärdigheter får du fler alternativ för designanpassning på grund av systemkoden med öppen källkod och integrerad kodredigerare, som kommer med alla mallfiler.

4. Kundsupport

När det gäller kundsupport har WordPress det inte alls. Som en gratistjänst har den ett omfattande världsomspännande samhälle som alltid är redo att hjälpa nybörjare att hitta svar på sina frågor. Du kan också stöta på flera text- och videohandböcker, riktlinjer och handledning sammanställd av andra systemanvändare. Oavsett mängden av dessa material måste du fortfarande utforska systemnyanserna, göra de ändringar som krävs och ta hand om supportalternativ på egen hand. Detta gäller både själva systemet och extra funktionalitet, såsom integrerade plugins, mallar och andra tillägg.

Det är exakt varför användare som inte är kompetenta inom webbdesignnisch ofta möter situationer när de bara inte kan använda systemet med maximal effektivitet, även om de vill. Som ett resultat måste de ändra systemet för ett enklare, mer intuitivt och användarvänligt kommersiellt alternativ – webbplatsbyggare.

5. Prissättningspolicy

Plattformen finns gratis. Du kan ladda ner det från den officiella webbplatsen eller installera direkt från den administrativa panelen för webbhotell. Den rådande mängden värdar tillhandahåller detta alternativ. Du behöver inte betala för plugins och mallar också. Även om någon förlängning tillhandahålls till viss kostnad, finns det alltid ett gratis alternativ till det som låter dig slutföra uppgiften på en anständig nivå. Du kommer dock inte att gå utan att investera i webbplatsutveckling alls: du måste få ett domännamn och betala för den valda webbhotellplanen.

En standardkostnad för .com-domännamn utgör cirka $ 10- $ 15 per år. Förlängning kommer att kosta dig cirka $ 5- $ 15 mer beroende på registraren. Om du vill köpa ett domännamn i en annan zon, gör dig redo att betala mer. Till exempel börjar kostnaden för .klubb- eller .net-domäner med $ 20 per år.

Kostnaden för värd beror också på antalet webbplatser du tänker skapa och vilken datalagring du behöver. Till exempel den billigaste Bluehost plan erbjuder en möjlighet att starta ett projekt med obegränsad trafik och gratis SSL till $ 3,95 per månad. 50 GB hårddiskutrymme är mer än tillräckligt för att skapa en kampanjwebbplats eller en portfölj. Således kostar en årlig serverhyra endast 47,4 $.

Bluehost-prissättning

Ju mer lagringsutrymme din webbplats behöver, desto dyrare blir värden. Användningen av det obegränsade Choice Plus-plan, låter dig till exempel skapa en stor informationsportal som kostar dig $ 5,45 per månad. Om du känner av bristen på lagringsutrymme av någon anledning kan du prova VPS / VDS-alternativ och dedicerad fysisk server. Tänk dock på att de fungerar bra för storskaliga projekt.

6. För- och nackdelar

WordPress 5.2 använder sig av Gutenberg-redaktörens fördelar. Den senare lägger till redigeringsläge för visuellt innehåll. Introduktionen avslöjar systemövergången till förenkling och minskning av inlärningskurvan för nybörjare. Gutenberg gör installationen av en uppsättning tillägg meningslös och erbjuder liknande funktioner i den grundläggande CMS-uppsättningen.

Andra fördelar med systemet har varit oförändrade efter en seriös systemuppdatering:

 • Enkel administrativ panel;
 • Integrerad filhanterare, som har blivit lättare att använda på grund av införandet av Gutenberg-redaktör;
 • Omfattande plugin-bibliotek som utökar den grundläggande systemfunktionaliteten;
 • Kompetent gemenskap och överflöd av tutorials.

En ny redaktör vädjar dock inte till alla användare. Det huvudsakliga klagomålet är samtidig inaktivering av ett klassiskt redigeringsverktyg. För att återställa det måste du installera ett Classic Editor-plugin. Gutenberg inaktiveras automatiskt i detta fall. Samtidig tillgänglighet av båda redigeringsversionerna – gamla och nya – kan vara en rimlig lösning.

Med införandet av WordPress 5.2 och ändringen av uppdateringspolicyn uppstår en annan nackdel – ofta problem med inkompatibilitet mellan mallar och plugins. Site Health-funktionen hjälper något att lösa problemet, men det är fortfarande en brinnande fråga för de flesta WordPress-användare. Tidigare släpptes stora uppdateringar två gånger om året. Från och med nu kommer utvecklarna att utfärda dem oftare. Vägen ut finns dock: du behöver inte uppdatera på en gång – lagra bara versionerna med ändringarna för att göra det.

7. Konkurrenter

På grund av den öppna källkoden och stora mängder tillägg erbjuder WordPress funktionalitet som kan tillhandahållas av det begränsade antalet webbbyggnadsverktyg. När det gäller skapandet av webbplatser är verktygets kraft emellertid mindre viktig än dess effektivitet för projektgenomförande. Ur denna synvinkel finns det många tjänster som är enklare och gör det möjligt att utföra en mängd olika uppgifter inte sämre än WordPress.

Wix vs WordPressSquarespace vs WordPressWebnod vs WordPressWeebly vs WordPresswebbflöde kontra wordpressJimdo vs WordPressShopify vs WordPressAdobe Muse vs WordPressGoogle Sites vs WordPressuCoz vs WordPressBookmarl vs WordPress

Oavsett det faktum att den senaste WordPress-versionen går mot förenkling av verktyg för innehållshantering, ligger den fortfarande efter toppwebbplatsbyggare i detta avseende. I grund och botten är Gutenberg också tillägget, som lägger till funktionerna i den visuella redigeraren till CMS, som finns i grunduppsättningen.

Enkelheten för webbplatsbyggare begränsas inte endast av webbsidans och innehållsdesign. När man skapar en webbplats med molnwebbplatsbyggare behöver en användare inte bry sig om saker förutom design och innehåll, som är helt konfigurerade i visuell redigeringsläge. Å andra sidan ger detta fler anpassningsalternativ som inte alla webbplatsbyggare för närvarande kan skryta med.

Slutsats

WordPress är ett av de enklaste webbbyggnadsverktygen, som har blivit mycket enklare med lanseringen av den femte versionen på grund av introduktionen av den visuella redigeraren. När det gäller utveckling av webbplatser och preliminära inställningar finns det inga allvarliga förändringar. Användare måste fortfarande välja värd, ta hand om webbplatsens säkerhet på egen hand och titta på uppdateringarna.

WordPress 5.0 erbjuder obegränsad funktionalitet, som är baserad på tillgång till öppen källkod och ett rikt utbud av tillägg. Men inte varje projekt kräver sådan kraft och universell natur. Om du till exempel behöver skapa en landningssida, en företagshemsida eller a liten webbutik, då kommer användningen av webbplatsbyggare att vara en mer effektiv och rimlig lösning.

Hur som helst är WordPress ett av de största verktygen för webbskapande, som efterfrågas både med nybörjare och erfarna webbdesigners. Det kan tillämpas för att lösa olika uppgifter och det är bara upp till dig att bestämma, om det kommer till att förverkliga din idé.

Prova WordPress gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map