Xsolla Review

Xsolla webbplatsbyggare granskning


Xsolla – är en global webbplattform skapad för att leverera spelspecifika lösningar. Antingen representerar du ett väletablerat företag eller vill starta en ny start, plattformen gör det möjligt att öka intäkterna, växa målgruppen eller få finansiering för det nya videospel. Systemet har sin gratis anpassade webbplatsbyggare. Användare får en chans att skapa säkra webbplatser till nollkostnad och börja sälja spelnycklar och prenumerationer online.

Medan utvecklare och utgivare har en chans att länka med Ånga eller Google Play, i den här granskningen kommer vi att testa själva webbplatsbyggaren som ett separat verktyg för att skapa en målsida för din produkt. Programvaran erbjuder ett urval av uppdaterade och eleganta plattformar som låter dig sticker ut med en exklusiv produkt eller ett videospel.

Användare kan öka den totala webbplatsens prestanda tack vare tredjepartsintegration och ytterligare verktyg som Xsolla-utvecklare har tagit till dig. Systemet har gratis integrerade e-handelsfunktioner för att ställa in din butik med flera klick. Låt oss titta närmare på dess webbplatsbyggare och hur det hanterar byggprocessen.

1. Användarvänlighet

Xsolla webbplatsbyggare kommer att träna när du behöver en enkel men engagerande webbplats med en sida för att sälja spelkopior och nycklar online. Byggprocessen i sig är ganska enkel. Systemet erbjuder en baslayout som du kan redigera eller anpassa. Layouten har en förinställd struktur som du kan ordna om och lägga till nya block, ta bort redan befintliga osv.

För att få åtkomst till webbplatsbyggaren måste du vara en Xsolla-registrerad användare. För att logga in måste du fylla i en enkel registrering. Ange helt enkelt din e-postadress och lösenord eller använd sociala och Google-konton för att enkelt gå in på plattformen.

När registreringen har slutförts hittar du dig själv i utgivarkontot. Här hittar du några baslinjeverktyg och allmänna inställningar. De inkluderar butiksinställningar, partnernätverk, finansiering och mer.

Vad vi behöver just nu är Site Builder. Du hittar det i listan med alternativ i instrumentpanelens vänstra sidofält. Klicka på den och starta byggprocessen genom att trycka på knappen “Skapa webbplats”. Du kommer att se ett fönster med flera alternativ:

 • Ny webbplats.
 • Google Play.
 • Ånga.

Välj “Ny webbplats”Och gå vidare till nästa steg.

Xsolla skapa webbplats

Mallredigering

Nu kan du se en mall med block och instrument för att anpassa den. Programvaran erbjuder en redo att använda layout med anpassade bakgrunder, bilder och videor. Dessutom har den en förinställd struktur med block som du kan behöva för att hålla användare engagerade och generera intäkter. Här ser du till exempel en färdigt Call to Action-block, användarförvärvningsformulär, knappar för medlemsförbund att gå med i det tillgängliga programmet, videospel-titlar, beskrivningar osv.

Xsolla wensite Builder

Du kan fritt redigera någon av dessa block med hjälp av en enkel navigationsmeny till vänster med alla avsnitt där. Välj den och redigera texter, ladda upp dina egna bilder eller bakgrundsfilmer eller lägg till nya block.

Valet av block är inte särskilt rikt men det har allt du kan behöva för att anpassa webbplatsen från ytterligare gallerier och FAQ-avsnitt till systemkrav, knappar för delning av sociala medier, nyheter etc. För att få dem på din sida, klicka bara på “lägg till nytt block”-Knappen och välj från listan.

Xsolla lägg till block

När du har skapat en tydlig struktur för webbplatsen kan du redigera globala temainställningar. Webbplatsbyggaren gör det enkelt att ändra färger, temastilar, hantera blockrundhet, ändra ikoner och knappfärger, etc. Användare kan fritt skapa sina egna mediebibliotek. Gå till Inställningar för tillgångar och ladda upp foton, bilder eller videor för att lägga till dem med ett klick när det behövs.

Webbplatspublicering

För att gå live måste du också göra några finpussningar. Först och främst ger ett förhandsgranskningsläge en tydlig vision om hur sidan kommer att se ut på stationära datorer, smartphones eller surfplattor. Klicka bara på relevant ikon och se hur responsiva mallar fungerar. Glöm inte att besöka allmänna inställningar där du behöver ansluta en domän eller använda den anpassade domänen för Xsolla som levereras som standard.

Nu är du redo att gå live. Gå tillbaka till webbplatsbyggaren, tryck på “publicera” -knappen och välkomna dina första besökare. Tänk på att du måste skriva ett kontrakt med Xsolla innan du publicerar.

Xsolla förhandsgranskningssida

2. Funktioner & Flexibilitet

Xsolla är en plattform för spelutvecklare och utgivare. Det betyder att de flesta av dess funktioner är inriktade på inkomstökning och gemenskapstillväxt. Systemet gör det möjligt att starta speciella lojalitetsprogram och bonuskampanjer samt wok med dotterbolag, ställa in din personliga virtuella butik och mer.

Digital Store Setup

Xsolla butiksinställning

Xsolla låter användare skapa en onlinebutik med ett klick. Ingen teknisk kompetens krävs. Klicka bara på “Lagra”I dina inställningar och anslut din webbplats till tillgängliga tjänster och sälja:

 • Spelnycklar – ge åtkomst till alla dina spel eller sälja spelnycklar till redan publicerade produkter. Du kan använda funktionen för att driva mer trafik till spel som bara är på väg att släppas. Dra nytta av förbeställningsstrategin för att öka försäljningen och användarnas medvetenhet.
 • Prenumerationer (alfaversion) – låt användare dra nytta av exklusiva förmåner eller skapa premiumkonton med betalda prenumerationer. Skapa en elitklubb av spelare.
 • Virtuella valutor (i planer) – används främst för köp i appen. Användare behöver alltid guld eller krediter för att köpa premium rustning eller extra resurser.
 • Virtuella föremål (i planer) – generera fler intäkter när man säljer in-game-föremål, nya svärd, superkraftsmotorer, ammunition osv.

För att sälja varor online behöver du bara göra en enkel installation. Först och främst måste du ange en plattform som ditt spel är kompatibelt med (PS, Nintendo, Linux osv.). Välj från listan och aktivera alternativet. Då behöver du bara placera produktnamnet, ange länken som kommer att överföra användare till spelnyckeln eller prenumerationsalternativen och så småningom redigera “Köp nu”-Knappen här i webbplatsredigeraren. Allt du behöver är att göra flera enkla touch för att slutföra den slutliga inställningen för digital butik för att börja sälja online.

kampanjer

Xsolla-kampanjer

Plattformen kommer med ett prisbelönt verktyg som låter webbplatsägare skapa, finjustera och hantera olika kampanjer. Gå till dina butiksinställningar för att skapa en ny kampanj. Anpassa din kampanj i fyra enkla steg:

 1. Ange kampanjinformationen (namn, rabattbelopp, etc.).
 2. Ange särskilda villkor för den aktuella kampanjen.
 3. Ställ in kampanjschemat.
 4. Lägg till Bannerinformation och publicera lanseringen av kampanjen.

Dessutom kan du använda kampanjkoder och kuponger för att göra din marknadsföringskampanj mer förbättrad.

Statistik och analys

Xsolla-kampanjer

Att ha flera löpande kampanjkampanjer är bra. Du måste dock spåra statistiken för att få ut så mycket som möjligt av dina marknadsföringsinsatser. Xsolla har ett separat bokföringsavsnitt för användare att spåra sin försäljning, de flesta betalande kunder, genomsnittligt betaltidvärde och mer. Du kan sortera statistiken efter dag, vecka eller månad.

Dessutom kan användare hantera andra aspekter av sin onlineaktivitet. Bokföringsavsnitten innehåller information relaterad till skatter och avgifter, repatrieringskostnader, etablerade avgifter för användarförvärv etc. Här kan du också spåra alla transaktioner efter status och sortera slutförda eller avbrutna operationer.

Affiliate marknadsföring

Xsolla har sitt eget partnernätverk där du kan skapa och hantera prestationsbaserade influencer-program och affiliate-kampanjer. Systemet erbjuder sömlös integration med ett klick. Spelutvecklare och utgivare kan skapa sina egna anslutna marknadsföringsprogram baserat på inkomstdelning eller andra koncept för att generera intressen bland potentiella partners.

Xsolla marknadsföring

Den viktigaste fördelen här är att du faktiskt kan skapa ditt exklusiva program genom att ange specifika villkor för dotterbolag. Funktionen finns i tre affärsmodeller:

 • påverkare – Idén är att ge tillgång till ditt spel och inkomstdelning till påverkare från YouTube, Twitch och andra plattformar, så att de kan tjäna intäkter genom att göra det de redan älskar att göra – att leverera engagerande, kreativt spelinnehåll och marknadsföra intressanta spel.
 • Affiliate marknadsföring – marknadsföra och sälja dina produkter med hjälp av traditionella anslutna nätverk.
 • Kanalportaler – marknadsför dina webbläsarbaserade spel genom specifika och aktuella portaler.

SEO och säkerhet

Förutom marknadsförings- och marknadsföringsverktyg har Xsolla webbplatsbyggare också några basinställningar för SEO. Användare kan redigera delningstitlar och beskrivningar, ladda upp delningsbilder och förhandsgranska utdrag på Google. Dessutom finns det ett förhandsgranskningsalternativ för Facebook-delning också.

Xsolla marknadsföring

När det gäller spel är säkerhet alltid viktig. Xsolla har integrerat sitt exklusiva verktyg för bedrägeribekämpning som automatiskt aktiveras när du har installerat en föredragen betalningsport.

Tredjepartsintegration

För att öka din webbplats prestanda kan du dra nytta av extra appar som är tillgängliga för integration. De inkluderar Google Analytics för bättre trafikstyrning och övervakning, Facebook och Twitter Pixel för att spåra din statistik genererad via sociala plattformar, Google Optimera för att få ut mesta möjliga av AB-testning, Game Magazines för att din produkt ska publiceras på större aktuella anläggningar, etc..

3. Design & mallar

Xsolla webbplatsbyggare erbjuder inte många mallar och teman att installera. En användare får faktiskt en baslinjelayout för att redigera och anpassa. Den goda nyheten är att du får tillräckligt med designfunktioner för att webbplatsen ska se unik ut. De tillgängliga inställningarna gör det enkelt att ändra temastilen, ändra rundhet, ändra huvudfärger och teckensnitt, ladda upp nya bakgrundsvideor och bilder för varje block.

Xsolla design

Å andra sidan kan vissa användare kräva lite mer design och anpassning. Xsolla-layouter är emellertid mobila och fungerar bra på alla typer av enheter. Det finns en mobil förhandsvisningsläge precis i instrumentpanelen, medan mallarna gör ett bra första intryck när det gäller design och stil.

4. Kundsupport

Xsolla ger omfattande support till sina användare. Webbplatsägare har olika sätt att lösa olika problem. De inkluderar:

 • En Live Chat-funktion – skapa en ny diskussion med en supportchef med ett klick.
 • Verktyget “Hitta ditt svar” – skriv bara in det problem du har och få ett direkt svar från det enorma kunskapsbasen.
 • Handledning och guider – App-avsnittet innehåller detaljerad information om hur du ansluter olika tjänster och instrument. Ta reda på hur du arbetar med partnerprogrammet, sätt att få och ansluta en Google Tag-chef, osv.

5. Planer & Prissättning

Xsolla webbplatsbyggare är gratis att använda. Du kan börja bygga och marknadsföra ditt projekt till nollkostnad med tillgång till alla funktioner inklusive hosting. Det är gratis tills du börjar tjäna dina första kontanter. Systemet tar ut 5% från varje transaktion eller köp som användare gör via din webbplats. Det ser ut som ett bra erbjudande istället för att betala månadsavgifter även vid lägsta inkomst.

Xsolla-prissättning

6. För- och nackdelar

Xsolla är verkligen en av de bästa webbplatsbyggarna i sin nisch. Det kommer med en rik funktion som spelmarknadsföring och marknadsföring. Det erbjuder flera sätt att sälja en produkt utöver förbättrad e-handelsfunktionalitet. Både utvecklare och utgivare kommer att uppskatta det även om det fortfarande finns några små nackdelar.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Lätt att använda en webbplatsbyggare.
&# X2714; Färdiga webbplatser på några minuter.
&# X2714; Flera marknadsförings- och marknadsföringsalternativ.
&# X2714; Enkel butiksinställning.
&# X2714; Gratis att använda.
✘ Inga mallar att välja mellan.
✘ Begränsade anpassningsfunktioner

Slutsats

Xsolla är en specialiserad plattform skapad för spelutvecklare och utgivare. Dess webbplatsbyggare är bara ett extra verktyg som hjälper användare att skapa målsidor och dra nytta av ett bredare alternativ av försäljnings- och marknadsföringskanaler. Du behöver inte betala för en separat plattform för webbplatsbyggnad eller anställa utvecklare.

Skapa din egen webbplats till nollkostnad och inga tekniska färdigheter. Välj olika affärsmodeller och sälj spelnycklar, prenumerationer eller virtuella objekt via flera försäljningskanaler. Flera sätt att öka försäljningen och växa ditt spelgemenskap är ytterligare ett skäl att prova programvaran.

Prova Xsolla gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map