Yola.com granskning

Yola – är en av de första webbplatsbyggarna som har blivit tillgängliga för den stora publiken. Systemet startade 2007 och har revolutionerat hela webbdesignmetoden, vilket gör det mycket enklare och mer förståeligt för icke-tekniker.


Sedan det grundades har webbplatsbyggaren förändrats mycket. Med nya funktioner, verktyg, webbdesignelement och mallar har tjänsten vunnit global popularitet. Yola har funnits en ganska lång tid, men är det fortfarande konkurrenskraftigt? Vilka nya funktioner och fördelar erbjuder det och finns det några speciella nyanser som gör att den sticker ut från mängden?

Vi kommer inte att göra några antaganden om dessa aspekter. Låt oss istället titta på de viktigaste Yola-höjdpunkterna (och uppenbarligen dess nackdelar) som hjälper dig att avgöra om systemet fungerar bra för dig eller inte.

1. Användarvänlighet

Om du någonsin har försökt använda Yola, kunde du inte märka att gränssnittet ser något föråldrat ut jämfört med moderna webbplatsbyggare. Rätt efter registreringen (vilket är ganska snabbt) får du tillgång till instrumentpanelen och det är här du kommer att möta flera frågor från början.

Saken är att det inte är helt enkelt att förstå den ursprungliga implikationen av avsnitten och hitta de du faktiskt behöver för att komma igång med din projektutveckling. Det tar definitivt tid att utforska alla kategorier och alternativ som finns i instrumentpanelen.

Yola instrumentbräda

Dessutom kan vi inte säga att vi gillade dra-och-släpp-redigeraren för systemet. Det är till exempel mer restriktivt än Wix, och det tar lite tid att vänja sig och förstå dess logik. Byggaren stöder dra, men du har inte full kontroll över elementen – när du släpper dem hoppar de helt enkelt till förbestämda osynliga rutor.

2. Funktionsuppsättning och flexibilitet

Precis som alla andra moderna webbplatsbyggare låter Yola dig skapa webbplatsstrukturen och layouten genom att lägga till, ordna och ändra flera innehållsblock. Dessa inkluderar strukturelement (knappar, innehållsblock, gallerier etc.) och widgets (mp3-spelare, videor, handel, Facebook-kommentarer och mer).

Yola Editor

Plattformens avancerade funktionalitet inkluderar en HTML / CSS-redaktör där teknikkyndiga användare kan skriva sina egna CSS-regler och göra direkta ändringar av koden. När det gäller resten av systemhöjdpunkter är de följande:

Integrationsalternativ

Med Yola kan du välja och integrera en mängd olika verktyg, widgetar och externa system. Således kan du integrera med vanliga marknadsföringstjänster via e-post, Tumblr-bloggar, Google App Suite, PayPal-supporttjänster osv.

Tyvärr finns det för närvarande ingen integration med marknadsplatser och e-handelsplatser, CRM-tjänster, helpdesk och redovisningsplattformar och andra viktiga externa system.

Mobile Plus

Systemet ger premium-plananvändare möjlighet att få ut det mesta av den avancerade Mobile Plus-funktionen. Det låter dig visa och ändra mobilversionen av din webbplats med några klick.

Yola Mobile Plus

Ta dig tid att ange dina öppettider, tillhandahålla kartor och vägbeskrivningar och låt webbplatsbesökare komma i kontakt med dig genom att trycka på skärmen för att ringa dig. Det är enkelt och snabbt.

Integration av sociala medier

Systemet gör det möjligt att synkronisera ditt Yola-konto med populära sociala medietjänster som Facebook och Twitter. Detta bidrar inte bara till tjänstens funktionalitet, utan hjälper också att hålla användarna medvetna om alla ändringar, uppdateringar, evenemang, nyheter och specialrabatter som systemet har att erbjuda.

e-handelsalternativ

Det är inte svårt att inrätta en webbutik med Yola eftersom systemet har en kraftfull integrerad e-handelsmotor. För att använda den måste du dock uppgradera till den betalade planen. Du kan också skapa en webbshop med Yola genom att integrera en Ecwin-plugin i den.

Yola e-handel

Med eCommerce-funktionen kan du sälja produkter dygnet runt i onlineläget genom att ställa in den integrerade kundvagnen, sälja upp till 1000 produkter, ansluta din Yola webbutik med Facebook-konto, få tillgång till systemets instrumentbräda, skapa och ändra showfönstret , använder sig av CSV-produktimport / exportfil etc..

Motorn stöder också flera språk och integreras med internationella och lokala leverantörer av leverans, som FedEx, UPS, USPS, DHL och mer. Yola tillåter att acceptera kreditkort- eller PayPal-betalningar, integrera med flera betalningsportar, ställa in moms för dina produkter baserat på geo-platsfaktorn.

Användare har en trevlig möjlighet att starta en flexibel webbutik som erbjuder full kontroll över produkterna och deras kategorier. De kan skapa och spara shoppingprofiler, hantera onlineinventarverktyg, spåra beställningar och komma i kontakt med kunder.

Alternativ för webbplatsöversättning

Yolas webbplatser är för närvarande inte tillgängliga på många språk – det finns bara en chans att lägga till en Google Translate-widget till webbplatsen för att göra ditt projekt tillgängligt på flera främmande språk. Det finns inget speciellt verktyg för att skapa flerspråkiga webbplatser eller språklokaliseringar här nu.

Widgets och tillägg

Med Yola kan du ansluta och hantera widgetar för att ge din webbplats mer avancerad design och prestanda. Majoriteten av widgets är dock inte inbyggda utan är tredjepartsintegrationer. Ingen App Store som ger åtkomst till widget-samling finns också här.

SEO-alternativ

För att ge din Yola-baserade webbplats bättre sökmotorresultat låter systemet dig fylla i och anpassa metataggar för alla sidor. Dessa inkluderar titlar, beskrivningar, nyckelord etc. Det finns tillgång till den separata menydelen, där du kan skapa och ändra URL-text för att göra den användarvänlig.

Forum

Yola stöder inte alternativet för att skapa forum. Om du fortfarande behöver ett forum för din webbplats måste du skapa det på ett separat underdomän i systemet med specialiserade forummotorer och verktyg. Uppenbarligen är det inte riktigt bekvämt, så det skulle bara vara enklare att använda en av webbplatsbyggarna tillhandahålla den här funktionen out-of-the-box.

Kontakta Form Builder

Du kan installera en flexibel, bekväm och lättanvänd kontaktformulärbyggare för att skapa alla formulär online som kan tillämpas på din webbplats. Detta är en av dessa funktioner som många moderna webbplatsbyggare för närvarande saknar.

Yola-kontaktformulär

Kodredigeringsfunktion

Med Yola kan du individuellt redigera din webbplatskod, om du har goda kunskaper om HTML-grunderna. Funktionen gör det också möjligt att lägga till externa widgetar och verktyg till din webbplats via kodredigering.

blogga

Tyvärr saknar Yola en bloggplattform, men de gör det enkelt att integrera din Tumblr-blogg. Detta är en av plattformens stora nackdelar.

3. Design

Antal teman:15
Gratis teman:&# X2714; JA
Responsiv design:&# X2714; JA
Sortera efter bransch:✘ NEJ
CSS-kodredigering:&# X2714; JA

Skapa en webbplats med Yola börjar med mallval. För närvarande erbjuder webbplatsbyggaren över 90 mallar, som tillhandahålls gratis och mot extra kostnad. Den övergripande mallkvaliteten är fin och de är visuellt tilltalande, men de är något underlägsen jämfört med de mönster som erbjuds av Wix, uKit och andra kända ledare för webbdesignnisch.

Mallarna är inte indelade i kategorier, men det finns ett alternativ som låter dig välja en tom mall för att bygga en helt unik webbplats från grunden. Yola-mallar är mobiloptimerade för att perfekt anpassa sig till olika skärmstorlekar och upplösningar.

Så snart du väljer den önskade mallen kan du se dess förhandsversion för att utforska detaljerna. Du blir ombedd att ange ditt webbplatsnamn, dess ämne, kontaktinformation (som kommer att läggas till på din webbsida). Den goda nyheten är att hur en mall ser ut när du hämtar den från Yola bara är början – i framtiden kommer du att ersätta alla standardbilder, ändra innehållslayout, ändra sidfot, ladda upp ett nytt banner etc., om du är naturligtvis villig att investera din tid och ansträngning.

Yola mallar

Varje mall består av block som kan modifieras, raderas, läggas till, redigeras och ordnas på en sida i slumpmässig ordning. Att arbeta med dem är inte ett problem också. Tvärtom, processen är rolig och underhållande.

Yola-mallar kan växlas. Om du känner att ditt första val inte stämmer, och att anpassa det inte räcker, kan du helt enkelt överföra ditt innehåll till en ny mall.

4. Kundsupport

Yolas kundsupport är på en anständig nivå och det finns flera alternativ du kan använda dig här. Oavsett svårigheter du stöter på, när du redigerar din webbplats kan du dra nytta av fliken Hjälp som förblir aktiv på alla sidor i din adminpanel. Den innehåller länkar till de viktigaste platserna, inklusive Yola community forum, hjälpcenter, handledning och utbildningswebbinarier.

Om du fortfarande inte hittar svaret kan du kontakta en av Yola-experterna via e-post eller telefon. Det finns också tillgång till popup-fönstret Instant Help – platsen, där du kan skriva alla frågor du är intresserad av och vänta tills assistenten kommer att ge dig svaret.

Ett annat sätt att få 24/7 support är att skriva din fråga i sökfilterfältet och vänta på de resultat som systemet genererar. Finns det några problem med din kundsupport eller dess kvalitet? Gå sedan vidare för att fylla i avsnittet “Rapportera missbruk” för att informera teamet om situationen. Sammanfattningsvis är kundsupport en av Yolas styrkor, vilket verkligen är en märkbar fördel med systemet.

5. Prissättningspolicy

Yola är en freemium-webbtjänst. Det finns en gratisversion som låter dig skapa en webbplats på Yola-underdomän som innehåller upp till 3 sidor. Yola erbjuder också tre betalda planer:

PrisalternativKostaFunktioner
Brons:$ 4,95 / mo✓ Obegränsade sidor;
✓ 2 GB lagring;
✓ Gratis domän.
Silver:$ 9,95 / mo✓ Ingen Yola Bradnding;
✓ Premiummallar;
✓ Avancerad redigerare.
Guld:$ 19.95 / mo✓ Obegränsad bandbredd;
✓ Nyckelord och Traffic Analytics;
✓ SEO-övervakning.

Listade ovan är de rabatterade priserna som anges om du bestämmer dig för att få en årlig prenumeration. Plattformen erbjuder 30-dagars pengarna tillbaka-garanti på alla premiumpaket till de användare som av någon anledning inte är nöjda med den valda planen.

Vad mer, Yola gör det möjligt att lägga till en webbutik i alla betalade paket för endast 10 dollar per månad. Butiken kommer med alla nödvändiga e-handelsfunktioner och kommer att saknas dolda utgifter, transaktionsavgifter och andra liknande finansiella nyanser. Slutligen kan du anställa Yola-designers och devs för att bygga din webbplats åt dig – det här alternativet börjar på 499,95 $.

6. För- och nackdelar

Att arbeta med Yola är engagerande och intressant för alla. Men precis som alla andra webbplatsbyggare, kommer systemet med specifika meriter och deerits som dess användare är säkert skyldiga att veta. Låt oss titta på de mest distinkta funktionerna nu.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; e-handelsplattform;
&# X2714; Rik mallsamling;
&# X2714; överkomliga priser,
&# X2714; Alternativ för kodredigering.
✘ Begränsad gratis webbplatsfunktionalitet;
✘ Avsaknad av den fullständiga integrerade bloggmotorn;
✘ Brist på verktyg för anpassning av design;
✘ Otillräcklig mallkvalitet.

7. Jämförelse med konkurrenter

År 2007 var Yola en mycket populär webbtjänst. Allteftersom tiden gick började systemet dock hålla sig bakom sina närmaste konkurrenter. Låt oss titta på till exempel Yola vs Weebly jämförelse.

Weebly vs Yola

Medan Weebly mest fungerar bra för att bygga portföljer, bloggar och webbbutiker, används Yola främst för att lansera kampanjwebbplatser och projekt på en sida. Den saknar integrerad bloggmotor, som är en av de anmärkningsvärda nedgångarna för tjänsten.

Trots att båda webbplatsbyggarna är lätta att använda och fungerar bra för nybörjare, saknar Yola fortfarande funktionalitet och designanpassningsverktyg för att täcka ett brett spektrum av webbutvecklares behov. Weebly utmärker sig också när det gäller mallkvalitet och mobiloptimering, även om det är något dyrare jämfört med Yola.

8. FAQ

F: Är Yola verkligen gratis?

S: Ja, deras gratispaket är helt gratis. Du är inte skyldig att uppgradera ditt gratis konto. Med ditt gratis konto kan du skapa en grundläggande webbplats som innehåller upp till 3 sidor med 1 GB bandbredd och 1 GB lagring. Webbplatsen kommer att publiceras till ett Yola-underdomän.

Alla betalade planer har en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

F: Är deras mallar anpassningsbara?

S: Ja, det är de. Du kan göra ändringar i den valda mallen med Yolas användarvänliga What-You-See-Is-What-You-Get-redaktör eller genom att göra ändringar på kodnivå – det finns en avancerad redaktör för kraftanvändare. Om du vet något eller två om CSS kan du bygga om din webbplats helt och ge den ett nytt utseende. Den avancerade redigeringsfunktionen är tillgänglig inom professionella och obegränsade paket.

F: Stödjer Yola e-handel?

S: Ja, Yola har en e-handelslösning. Det är en integration med Ecwid, en ledande e-handelsplattform som är oerhört populär bland andra webbplatsbyggare. Det finns Ecwid-widgetar i uKit, Webydo och Wix.

Du kan lägga till Yola Commerce till valfri plan för $ 10 / månad. Det ger dig funktionalitet som: produktalternativ och kombinationer; variabel prissättning för produktalternativ som olika storlekar, färger, modeller etc.; lagerhantering; order- och lagerhantering; kundhantering (användare kan skapa konton och spara sina betalningsuppgifter); Facebook-sida butik integration; flera betalningsmetoder; kampanjkoder och rabatter; skattehantering och mer.

F: Erbjuder de anpassade designtjänster?

S: Ja, det gör de. De har samarbetat med professionella designers för att erbjuda Yola Premier, en nyckelfärdig tjänst som ger dig en professionellt designad Yola-webbplats. Webbplatsen kommer att vara fullt tillgänglig och kontrollerad av dig. Du kommer att kunna göra ändringar i design och innehåll.

F: Är Yola-webbplatser mobilvänliga?

S: För att optimera din Yola-webbplats för mobilvisning måste du köpa ett av Premium-paketen.

Yola mobil publicering

F: Erbjuder de några SEO-funktioner?

S: Ja, det gör de. Det finns några gratis standardinställningar (metataggar: nyckelord, beskrivning, titel) och avancerad Yola Traffic Builder. Denna premiumfunktion hjälper dig att förstå de grundläggande principerna för hur sökmotorbots genomsöker dina sidor, skannar din webbplats efter fel och förbättringar samt skickar feedback om din sökordsanvändning. Yola Traffic Builder ger dig rapportering från månad till månad.

F: Vad är Yola-alternativ?

S: Yola är utan tvekan ett bra företag, men det känns som om de slutade uppdatera programvaran för några år sedan. Detta kan leda dig mot en mer aktiv webbplatsbyggare, som uKit eller Wix.

Slutsats

Enkel användning:8/10
Funktioner:5/10
Design:7/10
Teknisk support:8/10
Prissättning:7/10
Totala poängen:7,0 / 10

Yola är en webbplatsbyggare som tillhör företrädare för den gamla generationen webbdesignverktyg. Det har en gång varit populärt eftersom dess funktionsuppsättning räckte för att täcka målgruppens behov för ett par år sedan. Tidsförloppet utlöser behovet av att leta efter mer fullständiga och kraftfulla webbplatsbyggare och det verkar som om Yola verkligen saknar den nödvändiga funktionaliteten.

Efter att ha granskat webbplatsbyggaren kan jag inte ha en känsla av att Yola slutade uppdatera programvaran för några år sedan. De släppte några nya mallar under tidigare år, men det räcker inte för att motstå modern nischkonkurrens, vilket är riktigt tufft idag.

Systemet har verkligen ett antal obestridliga fördelar som till exempel stark kundsupport och flera mallar. Samtidigt kan bristen på inbyggda blogglösningar, mediokra design och höga priser leda dig mot behovet av att leta efter en mer rimlig lösning.

Min åsikt kan skilja sig från din, men jag tror inte att denna webbplatsbyggare kommer att fungera för dig om du har för avsikt att lansera en modern modern webbplats. Detta gäller särskilt när det finns så många mer gynnsamma alternativ där ute. Valet är upp till dig nu!

Prova Yola nu

 Det är gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map