Zenfolio Review

Zenfolio Review


Zenfolio – is een krachtige en complexe websitebouwer voor professionele fotografen. Het maakt multifunctioneel creëren mogelijk portfolio websites die eCommerce-functionaliteit ondersteunen. Als resultaat krijgen we een specifieke website met een unieke combinatie van een portfolio (foto / video), een blog en een online winkel.

Zenfolio ziet zijn belangrijkste missie in het helpen van professionele fotografen en nicheliefhebbers echt unieke en visueel aantrekkelijke portfolio-websites maken met veelzijdige doelen. Of u nu uw creatieve werk aan uw fans wilt laten zien of aan de doelgroep wilt verkopen, het systeem biedt u een complex van maatregelen, hulpmiddelen en functies om de taak op de best mogelijke manier te voltooien en de gewenste inkomsten te verkrijgen.

Gelanceerd in 2004, heeft de websitebouwer een sterke reputatie opgebouwd als een portfolio-webbouwplatform. Het is aan jou om alle stappen van het proces voor het maken van een website hier te beheren om je foto’s en video’s op te slaan en te verkopen. U bent het die het etalage (galerijen, albums, collecties, categorieën etc.) ontwerpt, toegang tot uw werken instelt (gratis of na betaling of registratie), downloadmogelijkheid, kosten van productgroepen of afzonderlijke foto’s, weergaveparameters enz. Je kunt je foto’s gewoon laten zien om het publiek te plezieren door een mooi gratis portfolio te maken voor websitebezoekers. Het is aan jou om te beslissen wat je precies wilt.

Bent u geïnteresseerd in de functionaliteit van de dienst en wilt u er meer over weten? Dan is het hoog tijd om het te beoordelen als een platform dat wordt gebruikt om digitale productwinkels te creëren. Het is nauwelijks mogelijk dat iemand de wens zal hebben om zo’n gecompliceerde webbouwtool te gebruiken om een ​​gewoon portfolio te publiceren. Deze service is bedoeld voor professionals en wordt daarom geleverd met een groot aantal instellingen en een complexe dashboardstructuur. Het systeem is behoorlijk serieus. Laten we eens kijken of het echt de moeite waard is om te gebruiken.

Voors en tegens

Zenfolio is een hoogwaardige website builder waarmee u uw eigen portfolio of fotografiewebsite kunt maken en beheren, zelfs als u geen webdesigner bent. Het platform heeft alle tools die nodig zijn om een ​​waardig project te starten, maar u mag er geen diepe flexibiliteit en functionaliteit van verwachten. De website builder biedt gebruikers de basisfunctieset die nodig is voor een snel en effectief websiteontwikkelingsproces, maar als u van plan bent een krachtig portfolio-project te starten, zal het nauwelijks aan uw behoeften voldoen. Net als elk ander professioneel platform, Zenfolio wordt geleverd met de lijst met voor- en nadelen die gebruikers moeten weten om de onpartijdige keuze te maken.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Krachtige fotografiefocus van het systeem
&# x2714; Moderne geïntegreerde fotogalerij
&# x2714; Flexibele aanpassing van sjablonen en responsieve ontwerpen
&# x2714; e-commerce-engine
&# x2714; Handig fotobeheer
&# x2714; Leuke SEO
&# x2714; Krachtige klantenondersteuning
&# x2714; Marketing tools
&# x2714; Mobiele optimalisatie
&# x2714; Laat je in contact komen met een uitgebreid netwerk van fotografen
&# x2714; Uitgebreide opties voor video / beeld / audio-integratie
✘ Onhandige editor en complexe interface
✘ Steile leercurve
✘ Beperkte sjabloonkeuze
✘ WYSIWYG-teksteditor is mogelijk onvoldoende om met complexe website-elementen om te gaan
✘ Ondersteuningsopties voor telefoon en livechat zijn niet voor alle plannen beschikbaar
✘ Beperkt aantal systeemlettertypen

Zenfolio is een waardige keuze voor gebruikers, die van plan zijn fotografiewebsites te starten, maar niet over webdesignvaardigheden en codeerbewustzijn beschikken om dat zelfstandig te doen. De websitebouwer mist echter enigszins functionaliteit en opties voor diepgaande ontwerpaanpassing om u het meeste uit uw websiteontwikkelingsproces te laten halen.

Waar is het goed voor?

Zenfolio is een geweldige keuze voor die gebruikers, die kennis van webdesign en codeervaardigheden missen om zelf hoogwaardige projecten te starten. Door het platform te gebruiken, is het voor niet-techneuten mogelijk geworden om niet alleen professionele fotografiewebsites te bouwen, maar ook om hun kunstwerken te organiseren, tentoon te stellen en te verkopen.

Zenfolio is erin geslaagd om populair te worden bij professionele fotografen en amateurs dankzij het geïntegreerde eCommerce-systeem, krachtige galerijpresentatie en flexibele marketingtools. De website builder wordt ook geleverd met een handige slepen-en-neerzetten-editor en een overvloed aan functies om uw fotografiebedrijf te laten zien en te laten groeien. Dit zijn de belangrijkste parameters die het platform een ​​goede keuze maken voor gebruikers die betrokken zijn bij de fotografiebranche.

Makkelijk te gebruiken

Zenfolio is niet de gemakkelijkste websitebouwer die er is, maar het is nog steeds heel goed mogelijk om eraan te wennen nadat je de interface, het dashboard en de geïntegreerde toolset van het systeem hebt verkend. Het platform wordt geleverd met meertalige ondersteuning en een standaard set webpagina’s die men aan de website kan toevoegen om tijd en moeite te besparen. De WYSIWYG-editor van het systeem maakt het mogelijk om de meeste pagina-elementen te bewerken, wijzigen en organiseren. Dit is een van de kenmerken die bijdraagt ​​aan de eenvoud van het systeem.

Tegelijkertijd is de interface van de websitebouwer een beetje rommelig met functies en opties die nodig zijn om uw website een volledig aangepast ontwerp te geven. Dit draagt ​​bij aan de complexiteit van het maken van webpagina’s, wat vooral geldt voor niet-techneuten en voor gebruikers, die gewend zijn geraakt aan eenvoudige en gemakkelijke websitenavigatie. Evenzo kost het tijd om complexe webpagina-elementen aan te passen, inclusief formulieren, kolommen, kaarten enz. Dit kost ook extra tijd en moeite.

Ermee beginnen

Wanneer u op het punt staat met het systeem te gaan werken, ontstaat er een veel eenvoudigere indruk dan het in werkelijkheid is. Het aanmeldingsproces is eenvoudig en snel. Het systeem zal u vragen om uw echte naam als fotograaf op te geven, evenals uw e-mailadres en wachtwoord om een ​​account aan te maken.

Zenfolio Start uw gratis proefperiode

De volgende stap is het selecteren van het type website (portefeuille) je gaat maken en aanpassen. Het vervolgkeuzemenu helpt u bij het maken van de juiste keuze, zelfs als u om de een of andere reden twijfels heeft.

Direct nadat u klaar bent met onderwerpselectie, biedt het systeem u de mogelijkheid om een ​​sjabloon te kiezen die past bij uw niche- en portfoliostijl en vooral bij het onderwerp. Dit is waar u het type foto’s moet specificeren dat u in het algemeen maakt (Bruiloft en betrokkenheid, evenementen, school, portretten, sport / actie, landschap, natuur / dieren in het wild enz.). Indien nodig kunt u verschillende varianten kiezen.

Bovendien biedt de websitebouwer je de mogelijkheid om een ​​ontwerp te kiezen op basis van de vragen en informatie die je tijdens de vorige stappen hebt ingediend. Bovendien kunt u de vakjes aanvinken die de belangrijkste implicatie van uw project definiëren (Online Portfolio, Client Proofing, Digital File Delivery, Blog, Selling enz.). Nadat u deze stappen hebt voltooid, kunt u doorgaan met het aanpassen van uw fotografiewebsite.

Website bewerken

Het systeem biedt u de meest geschikte sjabloon op basis van de informatie die u heeft gedeeld. Als er iets is dat u om een ​​of andere reden niet leuk vindt of als u besluit over te schakelen naar een ander ontwerp, kunt u dat later doen op basis van de ingediende informatie. Zodra u klaar bent met de sjabloonkeuze, krijgt u de gelegenheid om deze aan te passen.

zenfolio website-editor

Personalisatie van de startpagina wordt voltooid door het toevoegen van foto’s. U kunt voor de start meerdere afbeeldingen uploaden, maar het is ook mogelijk om achteraf meer foto’s toe te voegen. De websitebouwer maakt het mogelijk om een ​​paar foto’s te uploaden om u te laten zien hoe uw project er op de lange termijn uit zou kunnen zien.

Ten slotte biedt Zenfolio u de mogelijkheid om de SEO-instellingen van uw website aan te passen om ervoor te zorgen dat mensen u kunnen vinden en de zichtbaarheid van uw project in de sociale netwerken vergroten. Dat is een vrij ongebruikelijke benadering, aangezien de meeste websitebouwers (inclusief gespecialiseerde) biedt deze optie niet vanaf het begin. Ondertussen mag het belang van SEO-promotie niet worden onderschat, wat het systeem de aandacht waard maakt van professionals en fotoliefhebbers.

Om SEO-instellingen aan te passen, moet u de relevante inhoud in de belangrijkste websitevelden aanbieden om de zoekmachines te helpen uw website-onderwerp beter te begrijpen en deze goed weer te geven in de zoekmachines. Van de velden die u moet invullen, moeten de volgende de eerste zijn die vermeldt: Titel van startpagina, Locatie (Stad Staat / Provincie) en Website Beschrijving.

Waar u echter op moet letten, is dat Zenfolio-verkenning en het maken van websites zelf veel ingewikkelder zullen zijn dan het vanaf het begin lijkt. Dit is geen gewoon systeem. De dashboardstructuur is niet vergelijkbaar met andere services.

Als je ervaring hebt met het gebruik van cloudservices, zal het je helemaal niet helpen. Over het algemeen is het mogelijk om het systeem effectief te verkennen. Zodra je eraan went, wordt het dashboard min of meer handig. U zult zich echter van tijd tot tijd nog steeds onzeker voelen over de keuze van de vereiste optie. Dit komt door de complexe dashboardstructuur en de overvloed aan categorieën die het met zich meebrengt. Dit zijn de categorieën Foto’s, Website, Verkoop en Communicatie, die elk worden geleverd met vervolgkeuzecategorieën, die ook moeten worden onderzocht.

Daarnaast heeft het dashboard van de website builder een Organizer, waar u uw fotogalerijen, collecties of zelfs afzonderlijke pagina’s kunt structureren. Hier is de lijst met secties die u tot uw beschikking zou moeten hebben: Aanbevolen, Recent toegevoegd, Favorieten. Watermerken en soundtracks. Onder de Organizer vind je kant-en-klare collecties, portfolio’s en galerijen.

zenfolio header-editor

Een dergelijke logische onderverdeling van het werkgebied in secties maakt het proces van het beheersen van het systeem een ​​beetje vereenvoudigd, hoewel je nog steeds tijd nodig hebt om eraan te wennen. Gebruikers verwachten over het algemeen een meer gebruiksvriendelijke en ergonomische interface van een portfolio-websitebouwer, zelfs als het systeem geavanceerd is. Wat als ik bijvoorbeeld 50-100 foto’s wil plaatsen die ik heb gemaakt tijdens mijn reis naar Polynesië? Dit zal niet eenvoudig zijn. Ik zal vrij lang moeten vechten met gecompliceerde onnodige instellingen, in de hoop dat dit snel ten einde zal komen en dat mensen mijn foto’s zullen zien.

Gelukkig bestaat het ondersteuningscentrum van het systeem uit drie secties, namelijk de kennisbank, trainingsvideo’s en bronnen. Het YouTube-kanaal van de dienst wordt geleverd met een verscheidenheid aan video’s, waarvan de duur meer dan 1 uur bedraagt. Dit spreekt voor twee feiten: de ontwikkelaars van het systeem doen hun best om gebruikers te helpen de service succesvol te verkennen en ze hebben echt veel te vertellen. Zenfolio heeft echt een informatief ondersteuningscentrum nodig. Er valt hier veel uit te leggen. Het tekstgedeelte bevat meer dan 200 artikelen, die zijn onderverdeeld in categorieën. U kunt ook op elk moment van de dag rechtstreeks contact opnemen met de technische ondersteuning.

De dienst heeft een interessante blog met nieuws, inspirerende verhalen en aanbevelingen over het effectieve gebruik van functies voor websitebouwers. Het duurt over het algemeen ongeveer 5 dagen om de meest bruikbare Zenfolio-functionaliteit onder de knie te krijgen. Als je iets niet begrijpt, ga dan naar het ondersteuningsgedeelte voor snelle hulp. Uw intuïtie en ervaring komen u hier misschien niet van pas, terwijl de FAQ van de dienst veel betrouwbaarder is.

Live gaan

Het proces van het starten van een fotografiewebsite met Zenfolio duurt niet lang, maar bereid je voor om wat tijd te investeren om het systeem te verkennen en eraan te wennen. Zodra uw website klaar is, kunt u een voorbeeld bekijken van hoe het eruit ziet en vervolgens live gaan. Houd er rekening mee dat u op elk gewenst moment terug kunt gaan naar het bewerkingsproces van de website – activeer gewoon de knop Bewerken en breng de bewerkingen aan die u belangrijk vindt. Ze worden automatisch opgeslagen. Al met al duurt het een paar seconden om uw portfolio-project te publiceren.

Kenmerken & Flexibiliteit

De Zenfolio-interface ziet er vrij eenvoudig uit, zo niet zelfs kinderachtig vergeleken met zijn belangrijkste nicheconcurrent SmugMug. Er zijn veel kleuren, hoekige elementvormen, veel veelzijdige pictogrammen en tekens hier. Dit leidt gebruikers echter niet veel af. Je went hier snel aan. Het dashboard is structureel onderverdeeld in 6 grote secties met opties:

“Dashboard” is een opstartscherm met snelle links voor toegang tot instellingen uit andere secties (u kunt een galerij, blogpost toevoegen, het ontwerp instellen, de opmerkingen bekijken, enz. hier).

Zenfolio-dashboard

“Foto’s” is een fotoopslaggedeelte dat lijkt op Windows Explorer of MacOS Finder. De linkerzijbalk bevat galerijen, fotogroepen en collecties, terwijl het werkgebied mappen bevat met foto’s die daar te vinden zijn. U kunt nieuwe secties, categorieën, foto’s toevoegen, zichtbaarheidsinstellingen en galerietoegang bewerken enz. In de rechterzijbalk is het mogelijk om de beschrijving van fotogroepen toe te voegen, hun zichtbaarheid in te stellen, downloadmogelijkheid / verbod, kosten, albumhoes, gratis of geregistreerde toegang.

Zenfolio-foto's

“Verkoop” is de eCommerce website builder sectie. Hier vindt u uw prijslijsten, bestellingsrapporten, lijsten met betaalde producten (die kunnen worden bewerkt / verwijderd of verenigd in pakketten), albums, instellingen voor cadeaubonnen, coupons en veelzijdige promotie-acties..

Zenfolio verkopen

“Website” is een lijst met statische pagina’s van uw website met de beschrijvingen en links voor hun bewerking. Dit is de sectie van waaruit u ook nieuwe blogposts kunt toevoegen, nieuwe PDF-documenten kunt uploaden en aangepaste pagina’s kunt maken.

Zenfolio-website

“Communicatie” is je eigen communicatiecentrum met bezoekers. Hier vindt u een lijst met contacten, e-mailgeschiedenis, een lijst met website-opmerkingen en statistieken van elke geregistreerde gebruiker.

Zenfolio Communications

“Instellingen” is een krachtig onderdeel van opties, die zijn onderverdeeld in 4 categorieën, namelijk:

  • “Account” dat maakt het mogelijk om de accountgegevens, wachtwoorden, copyright, een verwijzingslink, sociale profielinstellingen etc .;

Zenfolio-account

  • ‘Facturering’, die betalingsinformatie (creditcardtype, nummer, adres enz.), rekeningoverzicht (huidig ​​saldo, tegoeden en kosten) en informatie over het huidige plan bevat. Hier kunt u ook extra websiteservices instellen, zoals Triple Scoop Music, RAW Files Edit ($ 50 / jaar) en Borrowlences-lidmaatschap ($ 100 / jaar);

Zenfolio-facturering

  • “Website”, waarmee u een aangepast domein kunt instellen, de startpagina van uw website kunt kiezen, SEO-instellingen toegang kunt krijgen, Webmaster Tools (Google, Bing), Visitor Tracking (Google Analytics), Cookie-waarschuwingsinstellingen en Visitor View-instellingen (activering van de mobiele websiteversie, website zoeken, diapresentatie-effecten enz.);

Zenfolio Website-instellingen

  • “Verkoop”, waar u promotiecampagnes kunt starten, een standaard manier van afdrukken kunt instellen, leveranciersvoorkeuren, valuta- en belastinginstellingen, winkelwagentje, Zenfolio-kosteninformatie (7% van alle transacties) en andere instellingen zoals deze.

Verkoopinstellingen voor Zenfolio

Het dashboard bevat dus secties met instellingen die niet rechtstreeks verband houden met de vorming van webpagina’s. Zenfolio-editor is een apart instellingengebied, waar u elke pagina visueel en functioneel in detail kunt instellen. We hebben de opties gedeeltelijk beschreven in de “Thema’s” sectie.

Samenvattend kunt u voor elk blok een lay-out en een set weergegeven elementen kiezen. Aan elk menupunt kan een titel, type (galerij, aangepaste pagina, externe pagina, PDF-document), weergave- en openingsregels (in een nieuw of huidig ​​venster) worden toegewezen. Het dropdown-menu kan hier ook worden gemaakt. In het gedeelte Site-instellingen kunt u website-branding (logo’s en pictogrammen), taal, mobiele versie, RSS-nieuwsfeed, weergave van foto-informatie enz. Instellen..

Over het algemeen geeft het dashboard een positieve indruk. Het is een beetje ingewikkeld en overladen met instellingen, maar het ziet er redelijk logisch en handig uit zodra je eraan went. Zenfolio-functionaliteit is op een behoorlijk niveau. U kunt binnen enkele dagen een foto- / videotheek met een blog ontwerpen. Alles wat je nodig hebt is hier beschikbaar.

Over de functionaliteit van het systeem gesproken, het is vrij veelzijdig en onthult meerdere opties voor de uitdrukking van uw creatieve vrijheid. Het is hoog tijd om de functieset van het systeem nu te bekijken.

Mobiele apps

Afgezien van voor mobiel geoptimaliseerde lay-outs die worden geleverd met ondersteuning voor aanraaknavigatie, heeft de website builder gratis mobiele apps voor Android- en iOS-apparaten die het mogelijk maken om onderweg professionele portfolio’s te maken en te beheren. Er zijn ook individuele Client Memory-apps voor het snel uploaden en beheren van foto’s en het maken van fotogalerijen.

zoek machine optimalisatie

Zenfolio-portfoliowebsites zijn goed geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Zoals hierboven vermeld, biedt het systeem de mogelijkheid om vanaf het begin – bij de laatste stap van het projectcreatieproces – de belangrijkste SEO-instellingen in te vullen. Bovendien wordt het zelfs geleverd met de belangrijkste gemarkeerde velden die niet over het hoofd mogen worden gezien als het gaat om SEO. Dit is de beste manier voor gebruikers om te weten welke metatags ze moeten invullen om hun positie in de zoekmachine van hun project te verbeteren (titels, trefwoorden, beschrijvingen).

Geïntegreerde analyse

Het systeem biedt de mogelijkheid om de onmisbare tools te integreren om uw websiteparameters te volgen, inclusief verkeersstroom en fluctuaties, hun gedrag op de websites, belangrijke verkeersbronnen en andere opvallende kenmerken die een directe impact hebben op onze website-promotie en klantbetrokkenheid. Onder de services die u kunt integreren, is het logisch om Google Analytics, Webmaster Tools en StatCounter te noemen.

Inhoud beheer

Met Zenfolio kunt u uw foto’s en collecties eenvoudig ordenen in galerijen en geneste groepen. Het is ook mogelijk om er tags (trefwoorden) aan toe te wijzen en om foto’s te uploaden en op te delen in categorieën. De service ondersteunt bovendien het herschikken van foto’s, video’s en hun collecties door middel van slepen en neerzetten.
Als het nodig is om bestanden van de ene categorie naar de andere te verplaatsen, kunt u dat gemakkelijk in een mum van tijd doen. Met Zenfolio kunt u ook IPTC- en EXIF-metadata importeren en weergeven en gebruik maken van geïntegreerde uploadtools zoals ActiveX en HTML5.

Functies importeren / exporteren

Als u al fotocollecties in andere systemen heeft en u deze wilt verplaatsen naar Zenfolio, kunt u met de websitebouwer rechtstreeks uploaden vanuit Adobe Lightroom, Microsoft Live Photo Gallery, Photo Mechanic, opdrachtregel enz. U kunt ook foto’s overzetten naar Zenfolio van andere hostingservices, upload of bewaar bron- of onbewerkte bestanden, upload PDF-bestanden of koppel ze zelfs vanuit uw websitemenu.

Foto- en video-hosting

Zenfolio ondersteunt JPEG-, TIFF-, PNG-, GIF-fotobestandsindelingen en MPEG-, M4V-, AVI-, MOV-, WMV-, 3GP-, MKV-, MP4-, MTS-videobestanden. Ongeacht de grootte van uw fotobestanden, ze zullen van hoge kwaliteit zijn en perfect worden weergegeven op de website. De websitebouwer beschikt ook over veel professionele video-, foto- en portfoliofotografielay-outs die bijdragen aan gebruikersbetrokkenheid en retentiepercentages.

Bovendien wordt Zenfolio geleverd met de Dim-the-Lights-modus voor kwaliteitsweergave en een aantrekkelijke weergave van grote afbeeldingen. De meeste gebruikers waarderen de mogelijkheid om te kiezen tussen 50 gratis soundtracks die beschikbaar zijn in de Triple Scoop Music-collectie van de websitebouwer.

Verbeterde beveiliging

Het feit dat de websitebouwer is gericht op de behoeften van professionele fotografen, besteedt speciale aandacht aan de beveiliging van bestanden die op zijn servers worden gehost. Het platform zorgt voor een veilige geografisch gedistribueerde back-up van foto’s, wachtwoordbeveiliging van afzonderlijke foto’s en galerijen,
Delen via sociale media

Om bij te dragen aan uw websitepromotie en klantenbestandgroei, maakt Zenfolio het mogelijk om uw website en uw fotocollecties te delen in de populaire sociale netwerken, waaronder Pinterest, Google+, Facebook, Twitter enz. Dit biedt nieuwe winkelervaring zowel voor fotografen als hun potentieel en loyale klanten. Als het nodig is om bestanden te bestellen bij geïntegreerde laboratoria, kent Zenfolio deze functie ook toe.

e-commerce

Zenfolio wordt geleverd met een geïntegreerd winkelwagentje dat wordt geleverd met uw eigen huisstijl en 18 valutatypen ondersteunt, brede wereldwijde verzend- / bezorgopties, 20% korting op de eerste bestelling en de mogelijkheid om uw winkelwagentje per e-mail naar uw vriend of partner te e-mailen. Met Zenfolio kunt u meer dan 2.000 producten van geïntegreerde partnerlabs verkopen.

zenfolio e-commerce

De Photo Album Service van de websitebouwer maakt het mogelijk om zowel handgemaakte fotoalbums als gedrukte producten te verkopen. Naast andere producten die u met de service kunt verkopen, is het logisch om gelicentieerde digitale downloads, pakketten met producten die door andere leveranciers zijn verleend, op maat gemaakte collages en wenskaarten enz. Te noemen. Het is aan u om de prijzen te bepalen en deze aan potentiële klanten te presenteren, vooral als u producten wereldwijd gaat verkopen in verschillende valutatypes. De functie voor het importeren / exporteren van CSV-bestanden wordt hier ook ondersteund.

Zenfolio maakt het ook mogelijk om aanbevolen producten voor foto’s en galerijen weer te geven, in elk afzonderlijk geval de voorkeur te bepalen voor verzendopties, een individuele omzetbelasting (btw) in rekening te brengen voor alle voltooide bestellingen. Met de websitebouwer kunt u PayPal accepteren en creditcardbetalingen voegen promo-afdrukken toe aan die bestellingen die in behandeling zijn.

Add-ons

Met Zenflow kunt u meerdere add-ons gebruiken om uw portfoliowebsite nog leuker te maken. Deze omvatten meer dan 17000 nummers van Triple Scoop Music, Photographer’s Edit RAW File Processing en kortingen en speciale aanbiedingen van de systeempartners.

Ontwerp & Sjablonen

Zenfolio heeft 12 presets voor de site. Elk van hen heeft zijn eigen fotopresentatiestructuur en heeft een verschillende galerijsamenstelling, homepages, menuposities enz. U kunt bovendien de thema’s voor elke preset instellen, waaronder het kleurenschema van een website, achtergrond en typografie. Dit is een zeer eenvoudige ontwerpaanpassingsmethode. Er zijn veel thema’s die hier kunnen worden bewerkt of u kunt uw eigen thema’s helemaal zelf maken in de websitebouwer.

Het is ook mogelijk om de lay-out van elke site-preset te wijzigen. Er zijn 25 verschillende sjablonen en u kunt voor elke pagina van uw website een aparte lay-out selecteren. Dit is ook een zeer krachtige en gebruiksvriendelijke manier van ontwerpaanpassing. Bovendien kunnen opmaaksjablonen afzonderlijk voor koptekst en voettekst worden geactiveerd. Het maakt echter niet veel uit welke sjabloon u precies selecteert: het ontwerp en de structuur kunnen uiteindelijk volledig worden gewijzigd.

U kunt een aantal elementen op elke pagina activeren / deactiveren, inclusief koptekst, voettekst, menu, contactgegevens, zoekgebied, sociale netwerkknoppen enz. Deze opties hebben veel invloed op het ontwerp van de webpagina..

Zenfolio Kies een ontwerp

U kunt over het algemeen de uitlijning en weergave van alle elementen op een pagina instellen. U hoeft daarvoor alleen het vereiste selectievakje te vinden. De meeste van deze opties zijn te vinden in het gedeelte “Pagina-opties”. Zenfolio wordt geleverd met uitgebreide instellingen voor ontwerpaanpassing. Het enige probleem is dat het moeilijk is om het resultaat te begrijpen van het soms activeren van deze of gene optie. Er zijn veel kleine instellingen en je kunt hier gemakkelijk verdwalen. Als u zich niet druk maakt over het selectievakje, is de kans groter dat u hierin slaagt. De ontwerpeditor is hier leuk.

Klantenservice

Het leer- en ondersteuningscentrum van de websitebouwer is professioneel en biedt gedetailleerde vragen over eventuele antwoorden. De klantenondersteuningsopties van Zenfolio zijn vrij veelzijdig, maar niet alle diensten zijn hier standaard en zonder kosten beschikbaar. Nieuwe gebruikers of gebruikers die problemen ondervinden tijdens het proces van website-ontwikkeling, kunnen gebruikmaken van de volgende hulpoplossingen:

 • Kennis basis – de websitebouwer biedt een informatieve Knowledge Base met veel artikelen. Ze vallen in nichecategorieën op basis van de meest voorkomende problemen waarmee gebruikers worden geconfronteerd wanneer ze met het systeem werken;
 • Trainingsvideo’s – Zenfolio heeft meerdere diepgaande trainingsvideo’s en tools die u zullen helpen uw project naar een geheel nieuw niveau te brengen;
 • Live chat – Live Chat en telefonische ondersteuning zijn momenteel beschikbaar voor abonnees van betaalde abonnementen en dit is een van de problemen die moeten worden verbeterd;
 • Contact Formulier – Om in contact te komen met de assistent, dient u het contactformulier in te vullen of u aan te melden voor een gratis één-op-één setup-sessie met een van de Zenfolio-experts door een speciale link te volgen. Over het algemeen is de technische ondersteuning van Zenfolio goed georganiseerd;
 • Online gemeenschap – Zenfolio heeft een uitgebreide online community bestaande uit verschillende opties waaruit gebruikers kunnen kiezen. Deze omvatten blog, recensies, evenementen, Zenfolio-ambassadeurs, ontwikkelaars, gratis gidsen.

Plannen & Prijzen: hoeveel kost Zenfolio??

Zenfolio is een betaalde service die een gratis proefperiode van 14 dagen biedt om de functies van het systeem te testen. Plannen verschillen veel in functionaliteit. Daarom raden we aan om de kenmerken van elk plan te leren voordat u erop abonneert. De plannen zijn dus als volgt:

 • Beginner ($ 60 per jaar) – Aanpasbare website voor fotohosting, volledig uitgeruste portfolio met blog, onbeperkte opslag, mobiele lay-outs, thema’s, 50 gratis nummers voor diavoorstellingen, toegangscontrole met wachtwoorden, RAW-bestanden archiveren, domeinnaam.
 • Pro ($ 240 per jaar) – Alle functies van het Starter Plan plus de mogelijkheid om producten van Mpix te bestellen / verkopen, 7% orderkosten, winkelwagentje, max. 64 Mb bestandsgrootte, watermerken en logo’s toevoegen, marketingtools, Zenfolio-branding verwijderd.
 • Geavanceerd ($ 360 per jaar) – Aangepaste verzendoptie, toegang tot meerdere gebruikersaccounts, beheer van evenementen met deelnemerslijsten, volledige orderbewerking, directe livechatondersteuning, telefonische ondersteuning, favorieten exporteren naar Lightroom.

Het is vermeldenswaard dat maandelijkse betalingen 40% duurder zijn in vergelijking met jaarplannen. Plannen komen op gemiddelde kosten in de niche van websitebouwers en verschillen veel van elkaar. Starter Plan werkt goed voor het maken van een standaardportfolio. Pro Plan maakt branding en verkoop van inhoud mogelijk. Advanced Plan zorgt voor hoogwaardige technische ondersteuning en de mogelijkheid om in een team te werken of promo-acties uit te voeren voor klanten.

Zenfolio-prijzen

Een provisie van 7% commissie lijkt hier niet redelijk. Aan de andere kant zijn de ontwikkelaars echter persoonlijk geïnteresseerd in uw succes, dat bijdraagt ​​aan de prestaties van technische ondersteuning en de algemene Zenfolio-kwaliteit. Dit is een standaardpraktijk.

Conclusie van Zenfolio Review

Zenfolio is een geavanceerde website-builder die wordt gebruikt om multifunctionele portfolio-websites te maken. Kwaliteitssjablonen gecombineerd met krachtige functionaliteit van het systeem maken het mogelijk om de websitebouwer aan te bevelen aan gebruikers. Nadelen van de service zijn niet zo cruciaal, maar ze bestaan ​​en zijn behoorlijk opmerkelijk. Dit geldt vooral in de beginfase van het gebruik van het platform – de ergonomie van de interface is af en toe slecht.

Het belangrijkste is dat u snel een onbeperkt aantal foto’s kunt uploaden en op uw website kunt plaatsen. De belangrijkste taak is om de ontwerp- en factureringsopties in te stellen. De rest is veel eenvoudiger. Werkt Zenfolio goed voor nieuwkomers? Waarschijnlijker wel dan niet, maar u zult aan het systeem moeten wennen en eerst de tutorial moeten bekijken.

Het ondersteuningscentrum moet worden onderscheiden. Het is heel professioneel. De technische ondersteuning is ook redelijk goed ontwikkeld. De kosten van plannen zijn gemiddeld. De websitebouwer is de aandacht waard, als je de interface goed vindt. Tijdens de proefperiode zult u begrijpen of het systeem zijn geld waard is.

Probeer Zenfolio nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map