Zoho webbplats granskning

Zoho Sites – är en webbplatsbyggare som ger en trevlig webbupplevelse och gör det möjligt att skapa olika projekttyper. Dessa inkluderar portföljer, företagswebbplatser, bloggar och andra kommersiella / icke-kommersiella projekt.


Webpubliceringslösningen utvecklades av Zoho Corporation 2012 och ingår i paketet med tjänster som tillhandahålls av företaget. Från idag integreras produkten sömlöst med andra affärsverktyg i Zohos produktivitetssvit. Zoho lagrar till exempel allt innehåll i Zoho Creator-databasen och erbjuder CRM Form Builder som låter användare hantera sådana saker som supportförfrågningar.

Webbplatsbyggaren ger intuitiv navigering, lyhörd design, en uppsättning anpassningsverktyg, kraftfulla integrationsalternativ, HTML / CSS-åtkomst och andra funktioner som hjälper nybörjare och experter på webbdesign att komma igång. Samtidigt saknar tjänsten korrekt e-handelsfunktion som gör det omöjligt att skapa en värdig webbshop med den.

Så hur gör webbplatsbyggaren faktiskt betyg? Vilka är de funktioner som påverkar dess prestanda och är systemet värt investeringen? Gå med och granska Zoho Sites webbplatsbyggare.

1. Användarvänlighet

Zoho Sites är verkligen trevlig att använda. Det är rent, intuitivt och lätt att navigera. För att börja bygga ett projekt måste du först registrera dig för systemet. Det tar inte mycket tid och ansträngning – bara fyll i registreringsformuläret, ange din e-postadress och lösenord och bekräfta kontot genom att aktivera e-postmeddelandet. Ett annat sätt att registrera sig med systemet är att använda dina sociala nätverkskonton. Detta är också snabbt och enkelt.

Zoho Editor

När du har registrerat dig kommer du att erbjudas att ange ditt webbplatsnamn. När du har gjort det kommer du att omdirigeras till mallbiblioteket och själva byggaren. Zoho Sites kommer med en bekväm redaktör som gör det möjligt att lansera en fullständig webbplats med bara några klick. En annan sak som gör att systemet sticker ut från mängden är dess professionella och solida användargränssnitt som bidrar till enkel anpassning av webbplatsen och låter dig starta projekt med omfattande funktioner som krävs för att göra ditt varumärke blomstrande och populärt.

För att lägga till ett webbplatselement på sidan väljer du det i det övre verktygsfältet och justerar tillgängliga inställningar i popup-menyn. Varje element innehåller ytterligare anpassningsalternativ. Om du vill gå utöver vad som är tillgängligt som standard kan du använda HTML / CSS-redigeraren. Sammantaget ser webbplatsbyggaren mycket välorganiserad ut. Systemet möjliggör en hög grad av anpassning och säkerställer kvalitetsresultat.

2. Funktioner & Flexibilitet

Zoho Sites erbjuder omfattande designanpassningsalternativ och imponerande funktioner som gör systemet perfekt för att bygga små och medelstora företagswebbplatser. Det är hög tid att registrera dessa funktioner för att veta vad de kan förvänta sig av webbplatsbyggaren innan de används för projektutveckling.

Zoho Suite Integration

När du skapar ett konto med Zoho Sites får du som en liten bonus åtkomst till resten av Zoho Suite direkt via din webbplats-instrumentpanelen. Zoho Corp har utvecklat affärsprogramvara sedan 1996, så det är ingen slump att deras webbplatsbyggare har massor av praktiska funktioner skräddarsydda för små företag. Dessa inkluderar anpassade CRM-formulär, Zoho SalesIQ och Zoho-kampanjer, dynamiskt innehåll, flera bidragsgivare och bloggmotor.

e-handel

Webbplatsbyggaren låter dig skapa onlinebutiker för att sälja fysiska och digitala produkter. Men Zoho Sites eCommerce-motor levereras med en grundläggande kundvagn och den saknar sådana måste-ha element som anpassning av e-postkvitton, kassasystem, produktkategorisering och många fler. För att skapa en fullständig butik bör du börja med en separat Zoho Commerce Builder, lanserades i april 2019.

Zoho Commerce

Kodinbäddning

Webbplatsbyggaren tillåter inbäddning av koder i ditt projekt för att hjälpa användare att förmedla sina meddelanden på ett smidigt och förståeligt sätt. Således är det möjligt att bädda in video- och ljudfiler, kodavsnitt och andra måste-ha element som kommer att bidra till din webbplats prestanda.

HTML- och CSS-redigerare

Om din kodningskunskap är på en trevlig nivå kan du använda den för att redigera HTML / CSS-webbplatskoder för att nå den ultimata anpassningseffekten för webbplatsen. Detta är det bästa sättet att ta full kontroll över din webbplatsutveckling.

Zoho Code Editor

Teamsamarbete

När du arbetar med att skapa din webbplats kan du bjuda in och lägga till flera bidragsgivare för att kollektivt nå ett värdigt resultat. Det är upp till dig att tilldela delade webbplatsåtkomsträttigheter till de gruppmedlemmar du planerar att samarbeta med. Dessutom är det möjligt att skapa en medlemsportal i instrumentpanelen, där du kan låta webbplatsbesökare få åtkomst till vissa webbsidor. På samma sätt är det möjligt att skapa lösenordsskyddade sidor här.

Begränsade åtkomsträttigheter

Om det finns behov av att hålla viss information eller innehåll oåpenbar kan du göra din webbplats privat och tilldela åtkomsträtt endast till de användare som får se webbsidorna. Begränsad webbplatsåtkomst gör det möjligt att begränsa synligheten för din webbplats, dölja sidor från andra användare eller från vissa teammedlemmar.

blogga

Webbplatsbyggaren tillåter att skapa och hantera bloggar för att öka kundernas engagemangsgrad. Det är upp till dig att skriva och lägga till nya blogginlägg, schemalägga dem, lägga till innehåll och mediefiler, kommentarrutor, sociala medieknappar och andra blogginlägg som krävs för att konvertera första gången användare till vanliga besökare. Genom att ställa in nödvändiga element skapar du enkelt din bloglayout. Webbplatsbyggaren tillåter också att importera bloggar från andra populära plattformar som WordPress och Blogger.

Zoho Blog Editor

Social delning

Din webb-närvaro bör inte begränsas till skapandet av webbplatser. För att utöka den och bygga en rik kundbas kan du ge användare åtkomst till sociala nätverk. Detta kan göras via sociala delnings- och autopubliceringsalternativ som låter dig nå målgruppen med nästan ingen ansträngning alls.

Inbyggda SEO-verktyg

Zoho Sites tillåter att skapa projekt som är väloptimerade för sökmotorerna. För att öka positionerna på din webbplats i sökmotorerna kan du fylla i metataggar för alla webbsidor (titlar, beskrivningar, nyckelord), ladda upp och ställa in favicon, skapa anpassade 404 sidor och använda integrerade analyser för att kontrollera trafikegenskaper och beteende.

Form Builder

Webbplatsen kan skryta med en av de mest imponerande formbyggarna som finns tillgängliga där ute. Bortsett från alternativet DIY-formbyggnad, erbjuder tjänsten också ett trevligt val av fördesignade formulär att välja mellan. Det finns också flera designanpassningsalternativ för att anpassa de valda formulärerna.

Zoho Form Builder

Systemet har databasen med redigerade sidor så att du kan komma tillbaka till och publicera dina tidigare sidversioner när som helst. Dessutom optimeras varje webbplats automatiskt för mobilvisning. Du kan redigera din webbplats mobila look via HTML / CSS-redigeraren även när du är på språng så att den ser bra ut på mobila, stationära och surfplattaenheter.

3. Design

Antal teman:7
Gratis teman:&# X2714; JA
Responsiv design:&# X2714; JA
Sortera efter bransch:✘ NEJ
CSS-kodredigering:&# X2714; JA

Zoho Sites mallkollektion är inte imponerande alls. Det finns för närvarande mindre än 10 teman tillgängliga för anpassning där. Förhandsgranskningsfunktionen är inte tillgänglig också, vilket kan komplicera användarvalet något. Å andra sidan kan du förhandsgranska den färdiga versionen av din webbplats i olika lägen innan du publicerar den.

En bra nyhet är att mallarna kan bytas halvvägs genom webbdesignprocessen, om det finns något du inte gillar med det ursprungligen valda temat. Dessutom är teman gratis och lyhörda som standard, så du behöver inte bry dig om hur de kommer att visas på mobila och stationära enheter. Förstanvändare kan använda sig av den visuella redigeraren för tjänsten, medan avancerade webbdesigners till och med kan få tillgång till den integrerade HTML / CSS-redigeraren.

Webbplatsbyggaren har också imponerande alternativ för designanpassning. Det finns ett fantastiskt verktyg som heter sidversioner här, som gör det möjligt att skapa och anpassa innehåll. Det finns mycket du kan redigera här – teckensnitt, bakgrunder, layout, webbplatsstil, bilder, färgpalett, text, mediefiler och mer. Bortsett från det kan du ladda upp din webbplats-favicon och logotyp för att göra ditt varumärke igenkännande och enastående.

4. Kundsupport

Zoho Sites erbjuder en välstrukturerad och lätt att bläddra Kunskapsbas. Strax efter att du registrerat dig för systemet och valt en mall, erbjuds du en videoguide för hur du kan komma igång enkelt. Oavsett frågor och problem du kommer att stöta på under webbutvecklingsprocessen hittar du den information som krävs i Knowledge Base. Det är här du kommer att stöta på användbar information som täcker de viktigaste ämnena som användare oftast är intresserade av. Ett bekvämt sökfilteralternativ låter dig hitta nödvändiga svar på kortast möjliga tid för att hjälpa dig lösa problemen i tid.

För att ta reda på mer detaljerad information om mångsidiga aspekter av att arbeta med systemet är det vettigt att nå tjänstens hjälpcenter. Webbplatsutvecklarna har tagit hand om användarnas stora behov och delat upp det tillgängliga innehållet i flera temakategorier. Oavsett fråga eller problem du har, bara nå önskat avsnitt och sök efter ett svar där.

Om du har ett brådskande problem kan du nå en av systemexperterna via e-post direkt via kontrollpanelen. Tyvärr saknar Zoho Sites för närvarande livechatsupport, vilket är en anmärkningsvärd nedgång.

5. Prissättningspolicy

När det gäller prispolicyn erbjuder Zoho Sites tre betalda planer. Dessa inkluderar Essential, Professional och Advanced. Det finns ingen helt gratis plan här, men systemet låter dig testa några av de betalda prenumerationerna utan kostnad alls, och erbjuder den 15-dagars gratisversionen. Ingen kreditkortsinformation behövs för att starta rättegången. Om du känner att du är redo att uppgradera till den betalade planen kan du börja utforska villkoren som erbjuds av dessa prenumerationer.

PrisalternativKostaFunktioner
Grundläggande:$ 8 / mo✓ Anpassad domän;
✓ 1 GB lagring;
✓ 10 GB bandbredd.
Professionell:$ 18 / moI tillägg till föregående:
✓ SSL-värd;
✓ Sidversioner;
✓ Lösenordsskydd.
Avancerad:$ 28 / moI tillägg till föregående:
✓ 1000 medlemmars portal;
✓ Åtkomstbegränsning;
✓ Kommentarbox.

Kostnaden för Essential Plan utgör $ 8 / mo och innebär en möjlighet att bygga en webbplats med upp till 10 sidor. Planen erbjuder 1 GB lagringsutrymme, 10 GB bandbredd per månad, 5 formulär, 5 fotogallerier och 100 MB maximal filstorlek.

Essential Plan kostar $ 18 / mo och erbjuder en chans att bygga webbplatser med upp till 200 sidor, 10 GB lagringsutrymme, obegränsad bandbredd, 10 formulär, 15 fotogallerier, 1 bidragsgivare och 3 menyer.

För att uppgradera till den avancerade planen måste du betala $ 28 / mo. Planen gör det möjligt att skapa webbplatser med upp till 2000 sidor och ger dessutom 100 GB lagringsutrymme, obegränsad bandbredd, 50 formulär, 100 MB maximal filstorlek, 200 fotogallerier, 5 menyer och 5 bidragsgivare.

Dessa är de viktigaste termerna som impliceras av Zoho Sites-planerna. För att ta reda på mer om prenumerationen du är intresserad av, ta dig tid att starta rättegången. Dess varaktighet räcker för att förstå essensen i varje plan såväl som de allmänna funktionerna hos webbplatsbyggaren.

6. För- och nackdelar

Zoho Sites tillåter att skapa olika typer av webbplatser baserade på dina nuvarande behov. Webbplatsbyggaren är rik på funktioner och designanpassningsalternativ, men den kommer också med en lista över nedgångar som användare bör vara medvetna om. Låt oss titta på dem nu.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Avancerad formbyggare och Zoho Suites Integration.
&# X2714; Responsiva mönster.
&# X2714; HTML / CSS-redaktör.
&# X2714; Teamsamarbete.
✘ Dålig mallsamling (istället ska du skapa din egen).
✘ Brist på livechatsupport.
✘ Begränsade e-handelsalternativ.

Slutsats

Zoho Sites är en bra och riskfri webbplatsbyggare som låter dig skapa webbplatser för små och medelstora företag, bloggar, målsidor och portföljer. Plattformen ingår i Zoho Corporation Suite, som gör det möjligt att integrera med företagets andra produkter. Detta är en anmärkningsvärd merit för användare. En annan höjdpunkt i tjänsten är dess funktionsuppsättning, som avslöjar flera alternativ för designanpassning och låter dig starta och hantera många projekt.

Enligt vår åsikt är Zoho Sites ett bra ställe att prova dina färdigheter, oavsett nivån på din webbansvarig, eftersom det erbjuder både WYSIWYG- och HTML / CSS-redigerare. Samtidigt saknar webbplatsbyggaren några av de nödvändiga funktionerna i moderna webbbyggnadsverktyg – eCommerce, flerspråkigt stöd och livechatt för att nämna några. Zoho Sites är inte det bästa alternativet för dem som letar efter att skapa en fullständig webbutik eller riktigt komplex webbplats med anpassad funktionalitet. Hur som helst, för att utforska för- och nackdelarna med systemet är det vettigt att testa dess funktionsuppsättning först. Så om du bara är på väg till kunskaper i webbdesign kan Zoho Sites vara ett verktyg att prova.

Prova Zoho-webbplatser nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map