90 Kajian Pembangun Laman Web Kedua

Ulasan 90SecondWebsiteBuilder.com


90 Pembina Laman Web Kedua – adalah platform untuk membuat laman web mesra mudah alih semasa dalam perjalanan. Ia datang sebagai perisian yang boleh dimuat turun menampilkan editor drag-and-drop yang sederhana dengan sekumpulan alat yang memerlukan kemahiran teknikal minimum. Perisian ini mempunyai banyak pilihan objek halaman yang meliputi berbagai bentuk, bentuk, menu, butang, dan blok lain yang mungkin ingin Anda miliki di halaman web. Pada masa yang sama, ia mempunyai cukup ruang untuk pengaturcara untuk mengedit kod sumber juga.

Platform ini telah mengeluarkan versi ke-15 terbarunya yang sudah menjadi sebahagian daripada pembangun laman web yang diperbaharui di bawah Pembangun Web WYSIWYG nama. Walau bagaimanapun, pengguna masih dapat memuat turun versi Pembina Laman Web Kedua Kedua yang ke-14 terakhir serta meningkatkan produk yang lebih lama. Ini bermaksud bahawa anda masih berpeluang mencuba pelbagai grid dan susun atur responsif tanpa pengekodan.

Mari kita lihat apakah masih layak untuk memilih atau lebih baik mencuba platform baru dalam menghadapi pembangun Web WYSIWYG.

Kebaikan dan keburukan

Perisian ini sesuai dengan pengguna tanpa kemahiran teknikal. Ini menawarkan pilihan alat mudah yang menjadikannya mudah dan cepat untuk membuat halaman yang mudah alih dan menyesuaikannya dengan pelbagai elemen, blok, dan fitur. Perkara yang buruk adalah bahawa Pembina Laman Web Kedua Kedua bukanlah penyelesaian semua-dalam-satu. Anda perlu menjaga pengacaraan dan domain secara berasingan.

Kelebihan Pembina Laman Web Kedua:
Kekurangan 90 Pembina Laman Web Kedua:
&# x2714; Mudah untuk digunakan – platform ini mempunyai editor drag-and-drop intuitif yang memudahkan untuk membuat susun atur halaman serta menambah elemen yang berbeza.
&# x2714; Alat Pemain Video – jika anda perlu membuat halaman yang menarik dan memaparkan video di atasnya, sistem ini menawarkan alat untuk integrasi Vimeo dan YouTube selain HTML5.
&# x2714; Lesen Sekali – sebagai perisian yang boleh dimuat turun, Pembina Laman Web Kedua Kedua tidak mempunyai langganan atau rancangan bulanan. Anda membayar sekali sahaja untuk lesen seumur hidup dan menggunakannya bila diperlukan.
&# x2714; Fungsi eCommerce – beberapa platform yang boleh dimuat turun mempunyai ciri ini. Perisian ini membolehkan anda mengintegrasikan fungsi PayPal untuk menjual produk dalam talian.
&# x2714; Kesan visual – Untuk menjadikan laman web anda lebih menarik, anda boleh memanfaatkan animasi CSS3, kesan Parallax, dan lapisan visual yang lain.
&# x2718; Kemas kini manual – anda perlu mengendalikan semua kemas kini sendiri, terutamanya setelah versi ke-15 dilancarkan.
&# x2718; Pilihan eCommerce terhad – 90 Pembina Laman Web Kedua hampir tidak akan berfungsi semasa membuat kedai digital yang lengkap.
&# x2718; Tiada pengeditan masa nyata – tidak ada penyuntingan sebaris. Setiap perubahan yang anda buat harus disimpan secara manual.

Kelemahan utama di sini ialah versi ke-14 memberikan set lengkap ciri berbayar kepada pengguna yang sudah ada. Sekiranya anda memuat turun perisian untuk pertama kalinya, anda tidak dapat membeli lesen berbayar. Satu-satunya peluang adalah untuk menaik taraf dari versi platform sebelumnya.

Apa Itu Bagus Untuknya?

90 Pembina Laman Web Kedua akan berfungsi dengan baik terutamanya untuk laman web perniagaan kecil. Platform ini sesuai dengan pengguna yang merancang untuk mengehoskan laman web di pelayan mereka sendiri berkat fungsi FTP terbina dalam. Ini memungkinkan untuk menerbitkan fail laman web pada pelayan yang anda mahukan. Yang anda perlukan hanyalah mencari penyedia hosting web yang memastikan akses FTP.

Walaupun sistem mempunyai fungsi masuk eCommerce, mungkin bagus untuk mengembangkan kedai digital kecil. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh bergantung pada ciri penjualan dalam talian yang diperluas. Mereka yang ingin menjual dan mempromosikan produk di web harus memilih lebih banyak platform berorientasikan eCommerce.

Kemudahan penggunaan

90 Pembina Laman Web Kedua boleh didapati sebagai lesen yang boleh dimuat turun. Ini bermaksud bahawa anda perlu memasang perisian di komputer kami. Prosesnya cepat dan bebas dari masalah. Platform itu sendiri tidak memerlukan kemahiran pengaturcaraan walaupun mungkin memerlukan sedikit masa untuk membiasakannya terutama jika anda belum pernah mencuba perisian sebelumnya.

Bermula

Untuk memuat turun versi ke-14 atau menaik taraf lesen yang ada, anda perlu melayari laman web rasmi. Ia mengatakan bahawa versi ke-15 tidak lagi tersedia di sini. Walau bagaimanapun, pengguna masih boleh mengakses semua versi sebelumnya dari Pembangun Laman Web Kedua Kedua. Pilih yang anda perlukan, klik pada pautan dan muat turun fail zip.

90 Pembina Laman Web Kedua Pilih Versi

Pada peringkat seterusnya, ikuti petua pemasangan. Prosesnya sama seperti memasang perisian lain. Anda tidak akan menghadapi kesukaran. Setelah proses pemasangan selesai, klik pada ikon pembangun web di desktop untuk menjalankan program. Sistem akan meminta anda mengaktifkan nombor siri sekiranya anda memilikinya. Sekiranya tidak, anda hanya akan dapat menggunakan pakej percubaan percuma. Klik pada butang yang diperlukan dan temui diri anda di dalam penyunting laman web.

90 Pengaktifan Pembina Laman Web Kedua

Penyunting Web

Apabila anda memasuki 90 Pembina Laman Web Kedua, anda berada di dalam platform pembinaan laman web biasa. Ia kelihatan cukup jelas dan intuitif. Anda merasa seperti bekerja dengan dokumen Word standard dengan sedikit perbezaan. Selain daripada tetapan umum yang terdapat di panel atas, di sini kita mempunyai elemen halaman dan blok di bar sisi kiri.

90 Penyunting Web Pembangun Laman Web Kedua

Semua elemen dibahagikan kepada 2 kategori utama:

 • Kotak alat – ia merangkumi elemen susun atur dan kawalan, pilihan integrasi media, menu navigasi, fungsi PayPal, pilihan jQuery / Bootstrap, dll..
 • Blok – bahagian tersebut merangkumi koleksi elemen halaman seperti header, footer, borang kontak, ciri, galeri foto, pembahagi, dan blok lain yang mungkin anda perlukan untuk membuat halaman web yang dapat disesuaikan sepenuhnya.

Menambah elemen baru sangat mudah berkat fungsi drag-and-drop. Pilih yang anda suka, arahkan ke halaman, dan mulakan pengeditan.

Berlangsung

Sekarang anda perlu mengurus hosting dan domain terlebih dahulu. Berita baiknya ialah sistem ini dilengkapi dengan pilihan FTP bawaan yang memudahkan semua fail laman web anda dimuat turun ke pelayan anda sendiri.

90 Pembina Laman Web Kedua Ditayangkan

Cukup klik pada butang “Terbitkan”, masukkan perubahan yang diperlukan, pilih folder tempatan di PC anda, dan muat turun halaman web siap sedia. Terdapat mod pratonton yang menggambarkan bagaimana laman web anda kelihatan di penyemak imbas. Kelemahan utama di sini ialah anda tidak dapat melihat pratonton bagaimana laman web ini berjalan pada peranti mudah alih atau komputer riba.

ciri-ciri & Kelenturan

90 Pembina Laman Web Kedua adalah terutamanya alat membina laman web yang dirancang untuk membuat susun atur responsif. Ia bukan platform kitaran penuh. Perisian ini lebih merupakan alat pembinaan dengan ciri-cirinya terutama tertumpu pada penyunting web dan fungsi bangunan. Walaupun begitu, ia masih mempunyai beberapa kelebihan yang boleh membuat perbezaan jika dibandingkan dengan platform yang sama.

Blok yang boleh disesuaikan

Selain daripada editor drag-and-drop itu sendiri, pengguna berpeluang mengedit setiap blok atau elemen halaman. Ini memungkinkan untuk mengubah struktur halaman, mengganti beberapa bahagian blok, mengedit kandungan, mengubah gaya blok, menambahkan acara, animasi CSS3, dll..

90 Blok Pembangun Laman Web Kedua Yang Boleh Disesuaikan

Grid Susun atur Responsif

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, perisian tidak mempunyai mod pratonton mudah alih. Itu mungkin tidak diperlukan memandangkan grid susun atur responsifnya. Idea utamanya adalah untuk memastikan objek dan elemen halaman web berjalan dengan betul bergantung pada peranti yang dilayari laman web. Sistem secara automatik menampung susun atur.

Penyuntingan Kod Sumber

Sekiranya anda mempunyai kemahiran pengaturcaraan yang mencukupi, anda boleh mengedit kod sumber setiap blok atau elemen tertentu. Terdapat juga peluang untuk menambahkan kod HTML anda sendiri menggunakan wadah yang relevan dari Kotak Alat.

90 Penyuntingan Kod Sumber Pembina Laman Web Kedua

Pilihan Pembinaan Web jQuery

Pengguna akan berpeluang membuat laman web dengan gaya aplikasi mudah alih. Kotak alat jQuery dilengkapi dengan pilihan elemen yang merangkumi bar alat kemajuan, slaid, pemutar, tab, dan item lain yang sangat sesuai dengan mana-mana peranti mudah alih walaupun dimensi skrin.

Alat Penstriman Video

Sekiranya anda perlu menambahkan video untuk menjadikan laman web ini lebih menarik, Pembangun Laman Web Kedua Kedua menawarkan beberapa alat berguna yang merangkumi Video, YouTube, dan HTML5. Sistem ini membolehkan anda memasukkan pautan video serta memilih mod bermain, menunjukkan video yang berkaitan, mengaktifkan kawalan atau butang skrin penuh, dll..

Pilihan eCommerce

Anda tidak boleh menganggap Pembangun Laman Web Kedua Kedua sebagai platform eCommerce yang dapat dikendalikan sepenuhnya. Sebaliknya, ia dilengkapi dengan sedikit pilihan integrasi PayPal untuk membiarkan pemilik laman web menjual secara dalam talian. Ciri bawaan dasar termasuk “Tambah ke Troli,” Sumbang “,” Beli Sekarang “, dan beberapa butang lain yang dapat disesuaikan dan dihubungkan dengan lancar dengan akaun PayPal yang ada.

90 Pilihan eCommerce Pembina Laman Web Kedua

Butang Media Sosial

Menambah elemen media sosial sangat mudah. Anda boleh mengubah lokasi setiap blok yang berkaitan dengan platform media sosial tertentu serta menambah pautan dan menyambungkan butang dengan akaun media sosial yang ada untuk membolehkan pengunjung berkongsi kandungan anda.

90 Butang Media Sosial Pembangun Laman Web Kedua

Alat Reka Bentuk Web

Walaupun 90 Pembina Laman Web Kedua mempunyai koleksi lebih dari 200 templat, anda tidak boleh menganggapnya sebagai penyelesaian yang baik untuk projek anda. Pangkalan data tema tidak dikemas kini selama bertahun-tahun. Ia merangkumi susun atur yang kelihatan ketinggalan zaman dan kuno.

Pertaruhan terbaik adalah membuat laman web anda sendiri dari awal atau memilih versi ke-15 terbaru untuk menghadapi Pembangun Web WYSIWYG yang diperbaharui dengan pelbagai pilihan templat terkini dan sentiasa dikemas kini. Untuk versi 14, ia masih membolehkan anda menyesuaikan rupa laman web anda.

90 Alat Reka Bentuk Pembangun Laman Web Kedua

Pertama sekali, pengguna boleh mengedit kod sumber atau menambahkan elemen HTML mereka sendiri. Kedua, sistem ini dilengkapi dengan pilihan pilihan harta tanah. Pengguna boleh memilih jenis lapisan blok, menguruskan dimensi elemen, menambahkan animasi CSS3, mengaktifkan bentuk, dan lain-lain. Kedua, ada peluang untuk menambahkan kesan Parallax dan beberapa faedah visual standard lain.

Sokongan pengguna

Walaupun begitu, versi ke-15 terbaru di bawah WYSIWYG Web Builder telah dilancarkan secara rasmi, pengguna baru dan sedia ada versi ke-14 masih boleh bergantung pada sokongan yang cukup baik. Ia terutama tersedia di Pusat Bantuan tempatan dan sokongan dalam talian:

 • Sokongan Dalam Talian merangkumi koleksi tutorial video, bahagian Soalan Lazim, pangkalan pengetahuan yang komprehensif, Meja Bantuan, dan panduan pengguna dengan semua masalah yang mungkin perlu anda selesaikan.
 • Pusat Bantuan dilengkapi dengan banyak pilihan artikel dan panduan teks selain Pintasan Papan Kekunci dan panduan Bermula dalam talian.

Berita buruknya adalah bahawa perisian tidak menawarkan cara untuk sokongan segera seperti Live Chat, telefon atau seumpamanya.

90 Sokongan Pelanggan Pembangun Laman Web Kedua

Rancangan & Harga

90 Pembina Laman Web Kedua versi ke-14 tidak lagi tersedia untuk dijual. Anda boleh mengaksesnya hanya sebagai pengguna versi lama yang sudah ada dan berpeluang untuk meningkatkan. Sebagai pengguna baru, anda hanya boleh mendapat keuntungan daripada lesen percubaan percuma. Untuk mengakses semua ciri pembangun laman web, anda perlu memilih Pembangun Web WYSIWYG baru yang menampilkan versi perisian ke-15.

Pembangun Web WYSIWYG vs Pembina Laman Web Kedua Kedua

Anda mungkin akan bertanya mengapa seseorang mesti memilih Pembina Laman Web Kedua Kedua dengan mempertimbangkan ketersediaan Pembangun Web WYSIWYG baru yang baru dilancarkan. Kami tidak dapat melihat alasan untuk itu melainkan anda tidak mahu membayar sekali lagi untuk fungsi yang sama dengan sedikit perbezaan:

Kemudahan penggunaan

Penyunting web hampir sama dalam kedua versi. Semuanya mempunyai fungsi drag-and-drop sementara WYSIWYG Web Builder dilengkapi dengan pilihan blok, elemen halaman, dan pilihan kotak alat yang lebih luas.

Lebih-lebih lagi, versi ke-15 dilengkapi dengan penyuntingan sebaris yang membolehkan anda menyimpan semua perubahan dalam kehidupan nyata tanpa perlu menyimpannya setiap kali anda ingin membuat kemas kini laman web. Dengan kedua-dua platform tersebut, pengguna perlu mencari hosting dan mendaftarkan domain secara berasingan.

Set Ciri

Di sinilah WYSIWYG Web Builder menang. Pertama, ia menawarkan lebih banyak pilihan penyesuaian reka bentuk dengan lebih daripada 150 kesan yang telah dirancang. Ia juga mempunyai koleksi modul siap pakai dan dilengkapi dengan sistem pengurusan fail media yang intuitif. Pengguna juga mendapat lebih daripada 200 sambungan yang tidak dimiliki versi ke-14.

Templat

Walaupun 90 Pembina Laman Web Kedua mempunyai koleksi templat kuno yang tidak lama dikemas kini, versi ke-15 dilengkapi dengan senarai susun atur yang lebih bergaya dan terkini. Mereka dibahagikan kepada pelbagai kategori dan merangkumi portfolio, laman perniagaan B2B, forum, dan juga kedai digital.

Kos Lesen

Versi ke-14 tidak tersedia untuk dijual, sementara WYSIWYG Web Builder menawarkan lesen seumur hidup dengan harga hanya $ 49.95. Terdapat juga percubaan percuma selama 30 hari untuk menguji perisian baru walaupun hampir tidak berbeza dengan versi sebelumnya dari segi fungsi.

90 Kesimpulan Kajian Pembina Laman Web Kedua

90 Pembina Laman Web Kedua adalah platform pembinaan laman web yang sudah ketinggalan zaman. Walaupun terdapat beberapa ciri yang baik, hampir bukan pilihan yang baik untuk membuat laman web yang bergaya dan menarik. Pemilihan templat kelihatan agak buruk dari segi reka bentuk web. Tidak ada sokongan pelanggan yang kukuh sementara platform itu sendiri telah berkembang menjadi pembangun laman web yang baru. Akibatnya, anda mungkin ingin memilih versi yang memenuhi piawaian pembangunan web terkini.

Cuba Pembina Laman Web Kedua Kedua Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map