Kajian 3dcart

Kajian 3dcart.com


3dcart adalah pembangun laman web eCommerce terkenal yang beribu pejabat di Tamarac, FL. Sejarah pembangunan yang panjang (syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1997) telah menjadikan platform ini sebagai salah satu pemimpin utama kontemporari. Fungsi platform telah dipertingkatkan sehingga mencapai tahap tertinggi selama 20 tahun terakhir. Nampaknya mustahil untuk menambahkan sesuatu di sini. Reputasi dan kecekapan perkhidmatan tidak perlu dipertimbangkan.

Platform ini diposisikan sebagai alat penjualan all-in-one untuk perniagaan kecil dan sederhana. Penonton merangkumi semua orang, yang berhasrat menjual produk atau perkhidmatan di web. Tidak kira sama ada anda seorang pemula, profesional atau hanya orang yang ingin tahu – kad 3D berpotensi memenuhi keperluan semua orang. Satu-satunya nuansa adalah bahawa ini bukan satu-satunya pembangun laman web khusus yang berkualiti yang terdapat di pasaran kontemporari.

Soalan utama adalah seperti berikut: adakah 3dcart layak digunakan atau masuk akal untuk meneroka pesaing terkenalnya seperti Shopify, Volusi dan wakil khusus lain? Semua perkhidmatan teratas serupa dengan ciri mereka. Masing-masing dilengkapi dengan sorotan jenamanya, syarat kuali dibayar berbeza dan mereka mempunyai sistem eko ​​mereka sendiri. Apa yang menjadikan perkhidmatan ini menonjol dari orang ramai ketika itu?

1. Kemudahan Penggunaan

3dcart adalah pembangun laman web eCommerce secara intuitif dan standard. Secara visualnya mudah, tetapi ketika berlatih, perkara itu jauh lebih rumit. Platform ini telah merendam hampir semua ciri yang adalah spesifik untuk sistem eCommerce.

Adalah cukup mahal untuk menggunakan sistem yang canggih dan kaya dengan ciri-ciri untuk membuat kedai web yang mudah. Terdapat terlalu banyak perkara yang tidak perlu anda pelajari di sini. Ini mungkin untuk pemula, tetapi akan memerlukan sedikit masa untuk mengatasi tugas tersebut. Anda memerlukan masa sekitar 1-2 minggu untuk meneroka semua pilihan sistem dan bereksperimen dengan aplikasi mereka. Semuanya disusun secara logik di sini, tetapi ini masih belum jelas.

Perkara yang baik di sini ialah anda mempunyai 15 hari untuk mencuba sistem tanpa sebarang kos. Ciri percubaan percuma akan membolehkan anda memutuskan sama ada perisian memenuhi keperluan anda dari segi kerumitan dan fleksibiliti. Untuk memulakan percubaan baru, anda hanya perlu menyelesaikan pendaftaran yang cepat dan mudah.

Seorang pengguna harus menunjukkan nama, alamat e-mel dan nombor telefonnya. Berita baik di sini adalah bahawa anda tidak dipaksa untuk menunjukkan maklumat kad anda, seperti yang dilakukan oleh beberapa platform lain dan mengenakan yuran secara automatik setelah tempoh percubaan tamat. Jadi, tiada caj yang tidak dijangka dengan 3dcart.

Pada tahap berikutnya, pengguna diminta untuk menentukan niche perniagaan mereka. Cukup pilih dari senarai industri yang disediakan, nyatakan jangkaan pendapatan tahunan anda, dan sebab mengapa anda benar-benar mahu menggunakan perisian ini.

Akhirnya, anda telah menuju ke papan pemuka di mana anda boleh menyesuaikan kedai anda dan juga hanya beberapa halamannya. Pengguna akan menemui semua instrumen yang diperlukan di dalam panel kawalan untuk menangani tugas yang berbeza. Anda boleh mengubah penampilan kedai, menambah dan mengurus produk, menggabungkan gerbang pembayaran, dan memperbaik kaedah penghantaran.

Papan Pemuka 3dcart

Papan pemuka dilengkapi dengan reka bentuk antara muka yang sederhana, yang sebenarnya tidak menarik perhatian. Ini sama standard dan berfungsi kerana ini sebenarnya mungkin. Ringkas, tepu, logik dan hebat – inilah kesan yang dihasilkan oleh kegunaan 3dcart. Ini bukan CMS termudah yang anda dapati. Terdapat banyak tutorial di sini, yang akan terbukti berguna bagi banyak pengguna.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

3dcart mempunyai segalanya, yang diperlukan melancarkan kedai web dari sebarang ukuran dan kerumitan. Ini adalah perkhidmatan profesional, yang tidak ketinggalan dengan raksasa khusus lain dari segi fungsi. Dalam beberapa aspek, ia bahkan unggul kerana terdapat banyak modul dan tetapan yang disediakan di luar kotak.

Fungsi perkhidmatan kadang-kadang kelihatan berlebihan. Bahagian pilihan, integrasi dan modul yang terkenal akan tetap tidak aktif semasa menggunakan beberapa projek yang dibuat dengan sistem. 3Dcart banyak terdapat dalam ciri. Potensinya akan mencukupi walaupun untuk pemaju yang paling menuntut. Terdapat pelbagai alat pemasaran dan SEO, CRM bersepadu yang kuat, blog, sijil hadiah, e-mel automatik, kumpulan pengguna, laporan dan lain-lain.

Sistem ini menawarkan keseluruhan ciri asas. Ini termasuk import / eksport produk dengan banyak tetapan terperinci, penerimaan pembayaran (PayPal, Square, Stripe, Amazon Payments, credit cards) dan perkhidmatan penghantaran (FedEx, UPS, USPS, DHL). Terdapat juga carta produk stok gudang dengan statistik penjualan untuk jangka masa tertentu. Integrasi dengan perkhidmatan sosial yang paling penting disokong di sini. Anda juga boleh menggunakan pengumpulan statistik dari pelbagai arah, alat promo, papan pemuka pesanan dll.

Modul 3dcart

Selain daripada set ciri asas yang tidak ada, pengguna mempunyai akses ke pelbagai modul. Beberapa puluhan dipasang secara lalai, sementara yang lain dapat dihubungkan mengikut keperluan. Sudah tentu, penting untuk memahami apa yang dimaksudkan sebelum memasangnya atau menggunakannya. Anda memerlukan pengalaman untuk itu kerana nama pelbagai integrasi tidak akan memberitahu apa-apa kepada pemula. Penerangan ringkas mengenai masing-masing menyederhanakan keadaan.

Modul 3dcart

Setiap modul mempunyai tetapan tersendiri bergantung pada wataknya. Sudah tentu, penggunaan banyak daripadanya meningkatkan kerumitan papan pemuka. Modul dapat dibandingkan dengan pemalam CMS – antara muka yang berasingan bertanggungjawab untuk penyediaan masing-masing.

Berikut adalah beberapa contoh: Iklan / Sambungan Facebook, AWeber, LiveChat, MailChimp, POS, RSS Feed, Troli yang Disimpan, Webhooks, Doba, eBay, Tawaran Kumpulan, Pembungkus Hadiah, houzz, Pelbagai Penghantaran Ke, Daftar Keinginan, Aviary, AutoResponder, Zapier, Penjual Teratas. Ini adalah sekitar seperempat dari keseluruhan set modul.

Pengurusan produk

Semasa menambahkan produk baru, anda boleh memilih jenisnya (produk fizikal / digital atau sijil hadiah), kategori, menambahkannya ke senarai stok gudang, menambah maklumat penghantaran, SKU, MPN, GTIN, gambar / keterangan, menetapkan pelbagai jenis harga dan bidang ciri tambahan dalam jumlah yang diperlukan (warna, saiz, bahan dll). Ini hanyalah sebahagian kecil dari semua pilihan yang ada – penyahtinjaan tetapan sangat mengagumkan di sini. Senarai produk merangkumi penapis carian mengikut kategori, nama, pengedar, pengeluar dan parameter lain.

Produk 3dcart

Senarai pesanan sangat terperinci – sama seperti ciri-ciri 3dcart yang lain. Statistik eksplisit untuk semua senario dengan carian lanjutan, profil pelanggan, tindakan pantas (pengeluaran invois, perubahan status atau penghapusan dll), pilihan percetakan dan banyak lagi. By the way, gambar produk disimpan di perpustakaan, di mana ia disusun ke dalam folder – ini memudahkan untuk mencari, mengganti, menamakan semula, melihatnya dll. Seret&pilihan drop juga disokong semasa muat turun.

Pengurusan Blog

Enjin blog bersepadu adalah tambahan berguna untuk ciri-ciri lain. Ia tidak ketinggalan seperti platform khusus WordPress dari segi penyesuaian dan pengurusan reka bentuk pos. Mesin memungkinkan untuk membuat halaman statik standard, ulasan produk berasingan dan untuk memformat menu kerumitan dengan subperenggan.

Blog 3dcart

Juga dimungkinkan untuk langsung mengedit footer dan header halaman web, menentukan jenisnya (global atau custom). Prinsip yang sama berlaku untuk pengurusan tajuk dan kandungan semua halaman laman web. Untuk kemudahan pengguna, semuanya disimpan dalam antara muka yang berasingan dan disusun mengikut hierarki. Ini adalah pendekatan yang mudah.

Alat Pemasaran

3dcart dilengkapi dengan pelbagai alat pemasaran bersepadu. Sebagai contoh, terdapat plugin mesin beli-belah bersepadu (Godatafeed, NextTag Feed Export, PriceGrabber.com dan Shop.com Export, Shopzilla, Bing, Google Product Feeds, dll.) Di sini. Anda juga boleh mengedit set butang rangkaian sosial secara manual dengan cara penyatuan kod atau menambahkan butang siap dari bahagian Penanda Buku Sosial. Pengurus Promosi pada dasarnya adalah pembangun tawaran khas oleh pelbagai algoritma pemformatannya.

Pemasaran 3dcart

Bahagian Tawaran Istimewa mengandungi perkhidmatan berguna untuk iklan Bing, mendapatkan nombor telefon dalam format 1-800, HubSpot CRM percuma dan Muzaara untuk pemasaran automatik. Penciptaan templat e-mel untuk pesanan standard dan automatik, kumpulan sijil hadiah, senarai semak import / eksport, pemasaran mereka – semua ciri ini juga terdapat di sini.

SEO 3dcart

Alat SEO 3dcart dipersembahkan untuk kelebihan dalam perkhidmatan. Anda boleh mengedit fail robot / peta laman, mengaktifkan URL kanonik, menambah pengalihan 301, memasukkan nilai meta teg standard dan Graf Terbuka.

SEO 3dcart

Teknologi Google AMP untuk memuatkan halaman web yang lebih pantas pada peranti mudah alih, alat analitik luaran dan Coretan Kaya Halaman Produk juga disokong. Tidak perlu dikatakan bahawa mungkin juga untuk menambahkan pautan ke akaun rangkaian sosial, mengaktifkan penyuntingan URL manual dan perkara lain yang jelas. Semua termasuk di sini.

Analisis dan Statistik Jualan

Pengumpulan analitik juga disusun dengan cara yang terbaik di 3dcart. Terdapat banyak carta untuk pengiraan keuntungan, aktiviti pengguna, item stok, penjualan, produk teratas, destinasi penghantaran, pilihan pembayaran dll. Apa pun kalkulator yang anda perlukan, anda boleh membuat pertanyaan terperinci untuk jangka masa tertentu, mencetak data, mengeksport yang diperlukan memfailkan atau segera mengemas kini statistik.

Jelas sekali, anda boleh mengatur pilihan paparan keranjang belanja, stok produk, penomboran, penyusunan, mengatur satu-satunya format untuk ikon gambar dan jumlah spesial di halaman laman web. Sepanduk iklan, format paparan pautan, borang log masuk, carian laman web, tindakan untuk pencetus standard seperti «Tambah ke Troli» butang juga boleh disediakan di sini. Selain itu, anda boleh membuat borang untuk tinjauan pelanggan. CRM bersepadu akan membuat data yang tersedia secara automatik.

Interaksi dengan Pembekal

Terdapat juga ciri Pengedar yang menarik, yang memungkinkan untuk membuat pesanan automatik kepada pembekal dan mengira perbelanjaan penghantaran dari lokasi mereka. Pelanggan anda juga dapat meneroka secara berasingan maklumat mengenai jenama yang disajikan di kedai web.

Anda boleh sampai ke «Pengilang» bahagian untuk menambah jenama anda dengan keterangan, logo, tetapan SEO. Ini adalah kandungan standard dalam format artikel, dibahagikan kepada bahagian laman web yang berasingan untuk kepentingan anda sendiri dan untuk kemudahan pelanggan.

CRM terbina dalam

3dcart mempunyai platform CRM bersepadu untuk memastikan perniagaan dan pelanggan anda teratur. Ia tidak diaktifkan secara lalai. Anda perlu mengaktifkannya menggunakan Modul sistem. Cukup pilih yang menggunakan Pengurusan Perhubungan Pelanggan atau matikan bila perlu.

CRM secara automatik akan mengatur semula interaksi anda dengan pelanggan. Ia mungkin mengandungi semua data yang diperlukan mengenai produk yang anda jual. Sebagai tambahan, sistem ini akan membantu anda untuk menghasilkan maklum balas yang diperlukan serta berinteraksi dengan pelanggan anda melalui platform CRM bersama dengan sistem tiket bersepadu. Gunakan alat untuk memberikan sokongan yang cepat dan meningkatkan kesetiaan pelanggan, yang pasti akan mengakibatkan pertumbuhan penjualan juga.

Keselamatan 3dcart

Bercakap mengenai aspek keselamatan, terdapat tetapan akses pentadbir kedai web (pengesahan dua peringkat disokong) dan IP – Keselamatan. Ini akan membolehkan anda menyekat sambungan berasingan serta seluruh lokasi atau kumpulan alamat.

Secara amnya, 3dcart adalah sistem yang berfungsi maju. Aliran pesanan, modul dan bahagian sangat sukar sehingga menimbulkan kesan kesempurnaan. Sukar untuk menyedari bahawa mungkin ada sesuatu yang hilang di sini. Ini mengenai terlalu banyak ciri di sini – semuanya pada awalnya ditujukan kepada keperluan dan kemahiran pengguna berpengalaman. Pemula harus memilih pilihan yang mereka benar-benar perlukan, mengabaikan bahagian penting dari set ciri sistem.

3. Reka bentuk & Templat

3Dcart banyak terdapat dalam templat berkualiti. Tepat setelah anda mengakses sistem, anda akan mendapat tema lalai, tetapi anda juga akan ditawarkan sekitar 70 templat yang telah dipasang sebelumnya. Anda akan dapat menukarnya dengan satu klik. Terdapat, tentu saja, mod pratonton di sini. Anda boleh memadam templat tambahan atau memasang yang baru – katalog dilengkapi dengan lebih dari seratus tema yang tersedia untuk muat naik percuma.

Tema kad 3d

Semua templat responsif dan sederhana serba boleh. Sebilangan besar dari mereka adalah variasi struktur kedai web klasik, tetapi terdapat juga penyelesaian khusus yang tidak biasa. Kesemuanya kelihatan mengagumkan. Mana-mana pengguna akan dapat mencari templat yang sesuai di sini, semuanya disediakan dalam skala yang hebat. Setiap templat dilengkapi dengan kandungan demo yang dikhaskan untuk niche eCommerce yang berasingan.

Editor Tema 3dcart

Secara amnya, anda tidak perlu menggunakan templat stok dengan ketat semasa bekerja dengan 3dcart. Oleh kerana pilihan editor CSS dan HTML semuanya boleh diubah di sini (gaya, gambar, warna, tajuk standard dll). Ini adalah tahap penyesuaian reka bentuk yang anda harapkan dapat dilihat dalam sistem yang begitu maju. Anda akan dapat mengubah struktur halaman utama, menghapus slaid di header atau membuat sesuatu seperti itu di editor visual sistem.

Editor Templat HTML / CSS 3dcart

Anda juga boleh mengedit bahasa kedai web anda secara manual di bahagian reka bentuk dengan menggantikan terjemahan elemen templat standard dengan yang anda perlukan. Dengan kata lain, penyetempatan dari bahasa Inggeris ke bahasa lain dilakukan secara manual. Ini praktikal. Terdapat juga pilihan reka bentuk manual, penyuntingan e-mel untuk pengedaran e-mel dan mesej sistem, yang terdapat banyak di sini.

Kesan terakhir mengenai aspek reka bentuk 3dcart sangat mengagumkan. Apa yang kita perhatikan adalah penyederhanaan yang ketara (pada pandangan pertama) pada latar belakang fungsi sistem yang mengagumkan secara umum. Ini adalah faedah bagi pemula, yang hampir tidak akan menyusun reka bentuknya sendiri. Pilihan penyesuaian CSS dan HTML akan mencukupi untuk profesional. Templat ini mempunyai kualiti yang baik dan anda juga dapat menyesuaikannya mengikut keperluan anda.

4. Sokongan Pelanggan

3dcart mempunyai infrastruktur yang maju dan sokongan teknologi yang hebat. Sembang Sokongan Langsung tersedia di semua skrin papan pemuka. Terdapat asas pengetahuan yang berkualiti, forum dan juga Universiti eCommerce.

Terdapat juga portal berasingan untuk pembangun web. Ini semua disedari secara besar-besaran. Anda juga boleh menghubungi pusat sokongan 24/7 perkhidmatan ini. Mereka memperoleh sokongan pelanggan yang tiada tandingannya.

5. Rancangan & Harga

Percubaan 14 hari akan memungkinkan untuk menguji keseluruhan set ciri 3dcart. Untuk terus bekerja dengan perkhidmatan ini, anda harus meningkatkan ke salah satu daripada 4 paket berbayar. Adalah masuk akal untuk menyebut penyebaran ciri yang disediakan dalam istilahnya. Tidak sukar untuk memahaminya, walaupun senarai faktor dan perbezaannya cukup panjang. Sebaiknya perhatikan semasa membaca syarat rancangan sebelum membelinya. Berikut adalah gambaran keseluruhan ringkas mereka:

 • $ 9 / Bulan, Kedai Permulaan – 1 pengguna barang, 100 produk, akses API dan FTP, sambungkan domain, 2 akaun E-mel.
 • $ 19 / Bulan, Kedai Asas – 2 pengguna barang, produk tanpa had, sokongan telefon, 5 akaun E-mel.
 • $ 49 / Bulan, Kedai Plus – 5 pengguna barang, CRM, kumpulan pelanggan, 10 akaun E-mel.
 • $ 129 / Bulan, Kedai Pro – 15 pengguna barang, peraturan automasi, pra-pesanan, 30 akaun E-mel.

Adalah masuk akal untuk menyebutkan ketiadaan transaksi dan bayaran persediaan. Anda boleh beralih ke rancangan yang lebih mahal atau lebih murah, semasa bekerja di laman web anda. Ngomong-ngomong, ada program bersepadu yang digunakan untuk memindahkan kedai web dari platform lain ke 3dcart, tetapi anda harus membayar untuk menggunakannya. Pensijilan PCI VISA juga perlu disebutkan, yang membicarakan kebolehpercayaan kerja hosting.

Selain itu, ada tawaran untuk kedai peringkat Perusahaan. Dengan harga $ 400 / bulan sahaja, anda akan mendapat Hosting PCI tahap 1 yang selamat, pengguna barangan tanpa had dan ciri keselamatan yang menyekat IP. Oleh itu, tidak ada banyak perbezaan dari penyelesaian pukal di sini. Anda hanya akan menyedari hakikat bahawa kedai web anda akan dapat menahan arus lalu lintas yang besar. Sejajar dengan itu, anda akan dapat menghubungkan banyak pengurus ke perkhidmatannya.

Juga penting untuk mempertimbangkan perbelanjaan yang berkaitan dengan penggunaan integrasi perkhidmatan luaran. Hampir kesemuanya percuma, tetapi anda harus melabur peluang untuk mengembangkan fungsi laman web anda. Secara amnya, harga 3dcart cukup standard untuk niche ini dan ia dapat berkorelasi dengan harga pesaing.

6. Kebaikan dan Kekurangan

3dcart adalah produk eCommerce yang sangat kuat. Keseluruhan fungsi adalah faedahnya yang besar. Detalisasi pilihan dan fleksibiliti ciri berada di tahap tertinggi. Terdapat semua yang dapat membantu anda membuat reka bentuk produk yang menarik, mempromosikannya dengan betul dan meningkatkan jumlah penjualan.

Kelebihan
Keburukan
&# x2714; Kelimpahan fungsi bersepadu;
&# x2714; Blog bersepadu berkualiti;
&# x2714; Pilihan susunan header dan footer yang mudah dan terpisah untuk pelbagai halaman;
&# x2714; Pelbagai alat pemasaran dan SEO;
&# x2714; Akses FTP ke fail laman web;
&# x2714; Ketersediaan pemalam enjin membeli-belah;
&# x2714; Pilihan modul berguna yang kaya;
&# x2714; Penyunting kad produk yang hebat;
&# x2714; Peluang membuat penanda halaman bahagian papan pemuka yang paling banyak digunakan;
&# x2714; Sistem eko ​​yang dibangunkan dan sokongan teknologi yang baik.
Access Akses terhad ke penyuntingan fail di luar mod FTP;
✘ Antaramuka yang terlalu tepu dengan pilihan – kelihatan membosankan dan rumit, anda harus membiasakannya;
✘ Akan sukar bagi pemula untuk meneroka dan menguasai produk dari awal tanpa bantuan tambahan.

Kerumitan 3dcart adalah konsep relatif. Ia mungkin menakutkan seseorang, tetapi pengguna yang lain akan menyukai kehebatan sistem.

Kesimpulannya

3dcart pastinya merupakan salah satu penyelesaian eCommerce terbaik di pasaran kontemporari dari segi fungsi. Ketika datang ke kemudahan dan keramahan pengguna antara muka dan pilihan penyesuaian templat, perkhidmatan tersebut ketinggalan di belakang Shopify – pesaingnya yang paling jelas. Mengenai detalisasi tetapan, sistem ini unggul di satu pihak dan berada di tingkat yang sama di sisi lain bergantung pada jenis tetapan yang tersirat.

Secara amnya, kami dapat mengesyorkan platform tersebut kepada pengguna yang memiliki pengalaman dalam pembuatan laman web eCommerce. Perkhidmatan ini terlalu lengkap dengan pilihan. Nampaknya pemaju terus menambahkan semua ciri khusus baru untuknya. Terdapat banyak ciri bersepadu, yang diaktifkan dalam sistem lain melalui penggunaan pemalam luaran.

Adakah masuk akal untuk menggunakan 3dcart? Ya, jika anda mempunyai niat serius dan memahami konsep pemasaran, SEO, pengekodan dll. Jika tidak, perkhidmatan ini nampaknya tidak dapat dilaksanakan: memerlukan banyak perhatian dan menetapkan standard kualiti yang tinggi. Tidak masuk akal untuk membeli ini, jika anda tidak akan mempelajari intipati sistem dan menggunakan semua ciri-cirinya untuk keuntungan. Terdapat platform yang lebih mudah dan senang digunakan.

Cuba 3dcart secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map