Kajian Aliran Web

Aliran Web – adalah pembina laman web yang luar biasa. Ia tidak serupa dengan perkhidmatan lain yang disertakan dengan editor visual dan juga kebanyakan CMS. Perkhidmatan ini menggunakan format persembahan proses kerja, yang tidak unik, tetapi jarang berlaku untuk platform SaaS.


Sistem ini menyerupai program reka bentuk web canggih seperti Adobe Dreamweaver atau bahkan Photoshop, di mana pembangun web lebih suka melukis templat laman web. Ia tidak bertujuan untuk penggunaan pukal oleh pemula.

Aliran Web diposisikan dengan cara berikut: jika anda dapat membayangkan hasil akhirnya, anda boleh menghidupkannya. Dengan kata lain, terdapat petunjuk yang jelas mengenai fleksibiliti dan keperluan pengalaman pembuatan laman web tertentu. Sasaran khidmat ini merangkumi master web, pereka dan freelancer.

Sistem ini berjanji untuk memberikan kod yang jelas berdasarkan kreativiti visual anda. Anda tidak memerlukan kemahiran pengekodan di sini. Anda boleh membuat laman web perniagaan, halaman arahan, kedai dalam talian, blog, portfolio dan gabungannya dengan sistem. Adakah ia benar-benar menarik? Sekiranya demikian, siapa yang mungkin ingin menggunakan perkhidmatan ini? Mari kita ketahui.

1. Kemudahan Penggunaan

Sekiranya anda berminat untuk mengisi templat yang dirancang untuk menyelesaikan fungsi tertentu dan hubungan logik dengan kandungan, maka Webflow tidak akan berfungsi untuk anda.

Pembina laman web ini tidak dimaksudkan untuk mereka, yang mencari jalan keluar yang mudah dan ingin menerbitkan laman web hanya dalam satu malam, setelah kembali dari pekerjaan utama. Untuk memperoleh kejayaan, anda memerlukan kemahiran dan pemahaman yang jelas mengenai matlamat akhir.

Sistem ini berorientasi pada pembangun web, yang dapat menggunakan templat untuk membuat struktur yang diperlukan dan membuat hubungan logik antara elemen mereka sendiri. Dengan kata lain, ia menawarkan pendekatan pembinaan laman web yang kreatif dan teliti. Sekiranya pengguna tidak pernah terlibat dalam pembinaan laman web, dia menghadapi risiko tidak berpuas hati dengan Aliran Web.

Penyunting Aliran Web

Ya, anda boleh mengisi templat siap dengan teks, pautan, gambar dan kandungan anda sendiri. Malangnya, jumlah ciri sistem yang berlaku akan diabaikan dalam kes ini. Untuk senario seperti itu, terdapat pembangun laman web lain yang lebih senang dan intuitif. Untuk menggunakan CMS ini, anda harus bekerja keras untuk membuat projek yang menakjubkan. Ia tidak bertujuan untuk semua orang.

Perkhidmatan ini bukan mengenai kesederhanaan sama sekali. Antaramuka adalah logik, tetapi khusus. Ia berstruktur dengan baik dan selesa walaupun anda sudah terbiasa, tetapi pemula tidak akan dapat menguasainya dengan cepat sama sekali. Sangat sukar untuk belajar bagaimana menggunakannya dengan betul. Ini biasanya memakan masa beberapa minggu. Berapa lama masa yang diperlukan untuk menjadi pereka web atau pro Photoshop? Perkara yang sama adalah mengenai aliran Web. Adakah perlu seminggu, sebulan, setahun? Ini bergantung pada anda.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Idea aliran web adalah mengenai memberi pengguna ciri dan fungsi penyesuaian reka bentuk maksimum tanpa pengekodan. Bukan rahsia lagi bahawa editor visual menetapkan had dengan jumlah widget dan tetapannya. Ini tidak buruk kerana senang untuk semua orang, terutamanya untuk pemula.

Ternyata mustahil untuk mengedit kod di sini. Oleh itu, dari mana fleksibiliti pembentukan templat seperti yang dibanggakan oleh pemaju? Soalan ini diselesaikan dengan pengenalan senarai elemen dengan pengecam unik – pemilih ID. Anda boleh memilih nama mereka seperti yang anda mahukan, tetapi masih lebih baik tidak melakukannya. Ini kerana mereka datang dengan penamaan logik secara lalai.

Pengurusan Kelas dan Gaya

Pengurus gaya mempunyai senarai elemen lengkap yang digunakan dalam templat. Adakah senang? Begitulah. Ia agak luar biasa. Anda boleh membuat kelas anda sendiri, menambah elemen ID baru. Ini semua disediakan dari segi antara muka grafik untuk memungkinkan untuk menyatakan bahawa Webflow tidak mempunyai pengekodan, tetapi anda masih boleh menggunakan kuasanya.

Kelas Aliran Web dan Pengurusan Gaya

Adakah pendekatan seperti itu dapat mempermudah prosesnya? Tidak. Anda masih perlu memahami logik aplikasi kelas, ingat nama ID yang paling kerap digunakan, semak senarai untuk mencari nama-nama pemilih yang lebih jarang berlaku. Terus terang, lebih mudah dan berguna untuk belajar HTML / CSS – ini adalah pengetahuan sejagat, yang akan berguna bagi anda di mana-mana ceruk pembinaan laman web.

Ciri yang mudah digunakan ialah ID elemen dan keseluruhan hierarki blok diserlahkan pada templat, apabila mengkliknya. Ini adalah cadar yang bagus. Anda boleh menyerlahkan beberapa elemen dan menetapkan tetapan umum untuknya. Bilangan elemen sangat mengagumkan. Dalam kata lain, Ciri CSS seperti jarak, ukuran, lapisan, warna, penjajaran dan lain-lain boleh diedit di antara muka grafik. Ini dapat dilakukan dengan mengubah jumlah volume, slider, ikon dan manipulator lain.

Tetapan Paparan Aliran Web

Pembangun platform telah menjaga kemudahan pembuatan reka bentuk web. Mereka telah menambahkan sifat ruang putih pada pembungkus teks kawalan di bahagian tipografi yang terdapat di panel gaya. Inovasi ini kini memungkinkan untuk menukar harta benda CSS “ruang kosong”.

The “Pelayar“Bahagian, yang kini tersedia di sebelah kiri panel kawalan, memberikan gambaran keseluruhan blok seperti pohon dan struktur elemen halaman templat yang dipilih. Sejajar dengan itu, anda dapat dengan cepat mengedit elemen ini dengan bantuannya. Anda akan melihat dan memahami hierarki struktur. Ini dilakukan dengan baik, walaupun, pemula harus membiasakan diri. Ciri ini kebanyakannya ditujukan kepada pengguna berpengalaman.

Spesifikasi Penyunting Templat

Struktur penyunting visual dan papan pemuka Webflow agak rumit. Ini adalah campuran editor visual tradisional, bahagian tetapan umum, panel dengan widget standard, struktur folder dan modul untuk menampilkan kandungan dinamis, yang disebut “Koleksi CMS”. Terdapat juga perpustakaan gambar, suis mod templat (desktop, mudah alih dll.), pelbagai mod penonjolan elemen dan perkara berguna lain.

Koleksi CMS Aliran Web

By the way, boleh menggunakan templat laman web dalam dua mod di sini (pilihan suis ada di Dashboard). Yang pertama ialah mod Pereka, penerangan yang digunakan sebagai asas untuk tinjauan ini. Yang kedua ialah mod Editor. Varian terakhir membolehkan mengedit kandungan halaman web – menambah teks, mengganti gambar, pautan dan grafik. Arahkan kursor ke mana-mana elemen untuk melihat tetapan dengan tindakan yang tersedia. Kemudian buat pengeditan dan itu sahaja. Ini adalah mod yang mudah untuk membuat pengeditan cepat.

Mod Reka bentuk menawarkan pelbagai widget. Anda mempunyai kanvas (templat laman web, di mana blok-blok pembahagi, bahagian dan unsur-unsur yang kurang penting dijumpai. Anda tidak boleh menyeret widget ke mana-mana tempat – anda perlu memahami logik berinteraksi dengan struktur. Dalam kebanyakan kes, anda perlu menambahkan blok kosong dan mengisinya dengan susun atur bahagian, lajur dan tulis dalam bentuk, teks, gambar dan lain-lain.

Contoh nama widget (unsuradalah seperti berikut: div-block, bahagian, bekas, lajur, senarai, butang, tajuk, abstrak, pautan, teks kompleks, borang, medan masuk, kotak semak, captcha, penyatuan kod (mungkin!), rangkaian sosial, tetingkap standard dan pop-up, video latar belakang dan banyak lagi. Anda boleh menetapkan parameter paparan dan ciri setiap elemen ini secara terperinci setelah anda menambahkannya ke templat.

Mungkin juga menggunakan pengecam (simbol) – blok yang disimpan dengan reka bentuk siap untuk menyelesaikan setiap tugas. Katakan, anda telah membuat blok ulasan atau borang untuk sesuatu yang berjaya. Anda boleh membuat pengecam berdasarkannya dan menambahkannya dari penanda halaman lebih jauh. Anda boleh menyesuaikan penglihatan untuk pelbagai jenis peranti dan elemen yang berasingan.

Tetapan Kontena Aliran Web

Semua halaman web yang tersusun disusun dalam folder. Sebagai contoh, terdapat beberapa templat Laman Utama, Kenalan dan halaman lain dalam satu templat. Anda boleh membuat folder atau halaman baru sebagai kanvas kosong untuk terus menggunakannya. Secara amnya, Webflow menimbulkan kesan penyunting web grafik canggih. Terdapat banyak elemen siap pakai di sini, sementara jumlah elemen yang boleh anda buat secara manual dari awal jauh lebih mengagumkan.

Terdapat juga sistem pengurusan elemen pencetus. Ini adalah tindakan yang boleh anda buat semasa mengarahkan kursor, klik, tatal dll ke atas elemen tertentu. Anda boleh menetapkan watak secara manual dari sejumlah elemen dan halaman laman web yang berasingan. Sebagai contoh, adalah mungkin untuk menampilkan tetingkap dialog animasi, ketika halaman web dimuat di telefon pintar. Editor membolehkan anda membuat senario interaksi laman web dengan pelawat yang cukup rumit dan serba boleh.

Penciptaan Kandungan Dinamik

Koleksi adalah sorotan aliran Web utama. Mereka memungkinkan untuk membuat struktur dinamik dari kombinasi bidang dengan kandungan yang pelbagai. Mereka menggunakan pangkalan data untuk mengemas kini dan menyimpan maklumat. Fleksibiliti tetapan sangat mengagumkan. Dengan menggunakannya, anda boleh membuat borang, format umpan blog, galeri, poster acara, menu dan lain-lain. Senario aplikasi banyak. Terdapat templat set lapangan yang sudah siap digunakan untuk menyelesaikan pelbagai tugas. Adalah mungkin untuk menambah bilangan ini kerana ciri ini membantu menyelesaikan tugas tertentu dengan pendekatan kreatif.

Aliran Web juga membolehkan membuat galeri eCommerce dan CMS dinamik dengan memuat naik, mempamerkan dan menggayakan video dan gambar. Ini boleh dilakukan dengan salah satu daripada tiga cara. Yang pertama memungkinkan untuk memuat naik hingga 25 foto dengan satu klik sahaja dengan bidang multi-gambar baru. Untuk melakukan itu, anda boleh meletakkan semua gambar atau bahkan GIF (Namun, ingat bahawa ukuran keseluruhannya tidak boleh melebihi 4MB), sampai ke menu tetapan koleksi apa pun, klik butang “Tambah Bidang Baru” dan pilih jenis bidang multi-gambar. Kemudian anda harus mengisi label, menambahkan teks jika diperlukan dan menyimpan tetapan koleksi untuk dapat memuat naik gambar.

Cara lain untuk membuat grid gambar dinamik adalah menggunakan versi grid CSS 2.0 yang diperbaiki. Ia menawarkan konsep autoflow yang disempurnakan, yang membantu menjadikan kandungan yang dimuat naik lebih fleksibel kerana grid secara automatik meletakkannya ke sel yang tersedia untuk paparan yang lebih baik. Untuk membuat grid seperti itu menggunakan kandungan dinamik, anda harus menyeret daftar koleksi ke halaman web, memilih susun atur grid pilihan dan kemudian menyesuaikan lajur, baris dan jarak di antara mereka.

Akhirnya, Aliran Web membolehkan mempamerkan video dan gambar dinamik anda melalui penggunaan kotak cahaya. Komponen ini membolehkan anda mempamerkan foto anda dalam mod skrin penuh, yang memastikan pengalaman pengguna yang menarik dan menarik. Ciri ini juga membolehkan menghubungkan elemen kotak cahaya ke video dan foto eCommerce dan CMS anda. Untuk membuat galeri kotak cahaya, pada mulanya anda harus membuat senarai koleksi dan kemudian menyambungkannya ke sumber gambar – sama ada medan video atau berbilang gambar. Kemudian seret item yang ingin anda masukkan ke dalam senarai koleksi dan pautkan komponen kotak cahaya.

Struktur Papan Pemuka

Semua projek anda dipaparkan di Papan Pemuka: sunting, pendua, kongsi dan susunkannya ke dalam folder. Anda juga dapat melihat senarai kombinasi butang yang mengagumkan yang tersedia untuk digunakan dalam editor, ketika anda mengakses sistem untuk pertama kalinya. Setiap projek mempunyai banyak tetapan – dari nama laman web dan favicon dan hingga integrasi kod, sambungan perkhidmatan luaran, SEO dan kerja sandaran.

Papan Pemuka Aliran Web

Terdapat banyak pilihan yang berguna dan menarik dalam tetapan projek. Sebagai contoh, pengguna tersebut, yang mengerjakan pengembangan laman web pelanggan, dapat memberikan akses laman web kepada pelanggan mereka sehingga mereka dapat menguruskan projek dan melakukan pengeditan dalam batas yang Anda tentukan.

Anda boleh menetapkan penjenamaan projek dengan membuang logo perkhidmatan atau menyambung Google Font / Adobe Typekit dan pilih fon yang akan anda gunakan dari segi projek. Pilihan lain adalah memuat naik fon anda sendiri.

e-dagang

Webflow dilengkapi dengan enjin eCommerce yang layak yang membolehkan anda merancang dan meningkatkan perniagaan berasaskan web anda. Platform ini memberi anda tanggungjawab dalam proses reka bentuk web – dari penyesuaian halaman rumah dan hingga prosedur pembayaran, menyediakan banyak pilihan fitur dan alat eCommerce yang tersedia di papan pemuka. Tidak diperlukan pengekodan untuk memulakan dan mengurus kedai web dengan ciri lengkap dengan perkhidmatan ini.

Pembina laman web membolehkan anda menyesuaikan keranjang belanja bersepadu, termasuk susun atur, kesan animasi dan kedudukannya. Anda juga boleh membuat senarai produk, menentukan nama, keterangan, harga, kategori, alat inventori trek dan pilihan reka bentuk (warna dan variasinya), status semasa. Terlebih lagi, adalah mungkin untuk membuat koleksi produk dan kategori, menyenaraikan harga jualan, memberikan ciri khas dan bidang produk khusus kepada mereka. Pembangun sistem akan segera memperkenalkan peluang untuk menjual produk digital serta membuat promosi dan kod kupon tidak lama lagi.

ECommerce aliran web

Inovasi Webflow baru-baru ini memungkinkan pemilik kedai web untuk menangkap maklumat pelanggan mereka yang dihantar semasa proses pembayaran. Ini, pada gilirannya, memungkinkan anda menggunakan info untuk pemasaran dan galakan pelanggan di kedai web lebih lanjut.

Sebaik sahaja anda selesai dengan pembuatan kedai web anda, anda dapat menerbitkannya dan melihat kinerjanya di bahagian “Pesanan”. Apa yang anda juga dapat lakukan di Webflow adalah menyesuaikan e-mel transaksional, interaksi pembuatan dan animasi untuk menjadikan laman web eCommerce anda menonjol dari orang ramai. Sistem ini juga membolehkan anda mengintegrasikan animasi dan kesan paralaks berasaskan tatal, membina interaksi mikro di sekitar pergerakan tetikus, membuat animasi berjadual berbilang langkah, menambahkan interaksi pratetap, dll untuk menarik perhatian pengguna dan mencipta pengalaman membina laman web yang tiada tandingan dan menarik.

Bidang multi-imej Webflow baru-baru ini dilancarkan untuk eCommerce dan CMS telah memungkinkan untuk membuat galeri gambar berkualiti untuk setiap varian produk. Apa yang anda boleh buat sekarang ialah menampilkan parameter tertentu (saiz, warna, model dll.) untuk semua produk yang anda tawarkan untuk dijual di kedai web anda untuk membolehkan pengguna melihat dengan jelas apa yang akan mereka beli. Secara keseluruhan, anda boleh memuat naik sehingga 25 gambar setiap produk.

Aliran Web menyediakan peluang pembayaran dan penghantaran yang mudah dan senang. Sistem ini menerima pelbagai jenis pembayaran, termasuk pembayaran dengan kad kredit, Apple Pay dan Google Pay. Fitur PayPal akan diperkenalkan dalam waktu terdekat. Kerana alat Stripe yang terintegrasi, Webflow memastikan keselamatan mutlak dari semua transaksi yang dilakukan dalam sistem.

Pengguna aliran web berpeluang untuk menyesuaikan destinasi penghantaran, tetapan cukai dan juga mengemas kini perincian kedai web mereka setiap saat sepanjang hari. Terserah anda untuk menunjukkan peraturan dan lokasi penghantaran, mencetak label penghantaran melalui penyatuan dengan Zapier, MailChimp, ShipStation, QuickBooks dan beberapa perkhidmatan lain. Pengguna juga boleh menetapkan dan menyelaraskan kadar penghantaran masa nyata automatik. Pengiraan cukai automatik dan PPN disediakan untuk pelanggan dari AS, Kanada, Australia dan Kesatuan Eropah.

Galeri Kotak Cahaya

Salah satu kemas kini Aliran Web baru-baru ini menangani proses pembuatan galeri Lightbox. Pembangun sistem telah memungkinkan untuk membuat galeri seperti itu dari video dan foto eCommerce dan CMS. Komponen ini membolehkan mencipta pengalaman berskrin penuh dan benar-benar merendahkan untuk memaparkan fail media anda dengan kelebihan.

Sebelumnya, kotak cahaya aliran Web boleh digunakan untuk bekerja dengan kandungan statik – fail video dan gambar yang anda muat naik atau pautkan secara bebas. Mulai sekarang, menjadi mungkin untuk membuat galeri dan grid yang menampilkan reka bentuk dari kotak cahaya dan koleksi fail untuk mengatur dan mengelompokkan video dan gambar berkenaan dengan parameter tertentu (seperti blog muzik atau album portfolio, misalnya). Selain itu, anda boleh membuat reka bentuk laman web dengan menggunakan kotak cahaya di halaman templat koleksi, yang akan merangkumi kandungan item galeri anda.

Penyambungan galeri kotak cahaya ke kandungan dinamik anda dapat diselesaikan dengan satu daripada dua cara. Yang pertama bermaksud menggabungkan kotak cahaya terus ke dalam reka bentuk halaman templat koleksi. Pilihan kedua membolehkan anda membuat senarai koleksi gambar / video di mana saja dan kemudian menambahkan komponen lightbox ke halaman.

Selepas Kesan dan Integrasi Lottie

Webflow baru-baru ini bergabung dengan After Effects dan Lottie, yang membolehkan pereka web mengawal pemutaran animasi vektor melalui penggunaan pelbagai interaksi Webflow. Hasilnya, anda mendapat peluang untuk membuat laman web yang menarik secara visual, profesional dan penuh dengan ciri.

SEO

Banyak perhatian diberikan untuk pengoptimuman SEO projek. Adalah mungkin untuk menetapkan kandungan tajuk, keterangan dan kata kunci meta tag untuk setiap halaman. Anda juga boleh mengerjakan paparan kandungan di Open Graph. Tag Alt untuk gambar boleh disediakan di sini juga.

Sitemap.xml terbentuk secara automatik – sama seperti tag meta untuk catatan suapan blog. Dengan mengambil kira pemuatan halaman web yang cepat, kualiti kod tinggi dan pengoptimuman untuk peranti mudah alih, pembangun laman web boleh dianggap sebagai penyelesaian yang baik untuk promosi laman web yang berkesan.

SEO aliran web

Aliran Web memberi akses API kepada pembangun web. Anda boleh menyambungkan Google, perkhidmatan Facebook, menambahkan Webhooks, mengatur parameter pengumpulan maklumat pengguna dari borang, mengaktifkan anonimisasi alamat IP pengguna, menambahkan kod HTML / CSS, kod bahasa dan lain-lain. Laman web akan diterbitkan di subdomain perkhidmatan dengan lalai, tetapi juga mungkin untuk mendelegasikan domain atau bahkan mengeksport kod templat (asingkan HTML / CSS / JS / Aset). Fail CMS tidak akan disimpan dalam kes ini.

Secara amnya, Webflow adalah campuran mengerikan Photoshop, perkhidmatan SaaS dengan editor halaman web visual, alat untuk bekerja dengan pangkalan data dan kod dalam mod yang agak spesifik. Ini adalah gabungan pilihan yang fleksibel yang terdapat dalam antara muka yang rumit, tetapi cukup logik. Sistem ini dapat digunakan untuk membuat templat halaman web untuk CMS lain seperti WordPress kerana pilihan eksport kod. Produk ini jelas bertenaga, menarik, berorientasikan pada pereka dan pembangun laman web pelanggan.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:200
Templat Profesional:&# x2714; YA
Tema Percuma:&# x2714; YA
Tema Berbayar:$ 24- $ 79
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA

Aliran web menonjol dari orang ramai kerana set templat siap pakai yang menakjubkan. Mereka sangat serba boleh dan menarik. Mereka mencetuskan minat sebenar pada peringkat pratonton.

Secara keseluruhan, terdapat lebih daripada 200 templat di sini. 40 daripadanya adalah percuma, sementara kos tema lain antara $ 24 dan $ 79. Tidak ada perbezaan yang berbeza dalam kualiti templat premium dan standard – semuanya mengagumkan dengan cara mereka sendiri. Bilangan tema berbayar lebih besar dan pelbagai lebih luas. Setiap templat dilengkapi dengan perihalan fitur dan ada juga pilihan pratonton.

Sistem ini menawarkan peluang untuk menarik templat dari awal dengan menggunakan kanvas kosong. Anda juga boleh memilih reka bentuk umum tanpa kandungan demo – reka bentuk, yang akan disertakan dengan susun atur skema untuk laman web perniagaan atau portfolio, misalnya. Banyak templat mempunyai beberapa varian persembahan laman web – mereka menawarkan 5-10 tema Laman Utama, Kenalan dan lain-lain. Reka bentuknya sangat berbeza dan ada kemungkinan untuk beralih antara templat dengan satu klik. Setiap tema dilengkapi dengan arahan – perihalan struktur dan ciri-ciri utamanya.

Templat Aliran Web

Webflow adalah pembangun laman web yang berfokus pada reka bentuk. Kebolehubahan templat sangat menyerlah. Ada kemungkinan untuk mengedit setiap elemen dalam pelbagai aspek: saiz, kedudukan, kesan, putaran, kelegapan, lapisan, warna, latar belakang dan lain-lain. Terdapat berjuta-juta kombinasi di sini. Anda boleh melihat karya pereka lain di Papan Pemuka – terdapat banyak yang dapat dilihat dan terkesan di sini. Perkhidmatan ini mendapat kadar tertinggi untuk potensi pengembangan templat yang maju. Ini adalah alat untuk profesional, yang dapat menarik perhatian semua orang dengan pelbagai pilihan penyesuaian reka bentuk laman web.

4. Sokongan Pelanggan

Aliran Web menyediakan keadaan yang sempurna untuk pendidikan pemula. Terdapat Universiti, asas pengetahuan yang mengagumkan, banyak tutorial video di sini. Semua pilihan ini tersedia secara langsung di editor. Kualiti bahan berada di tahap tertinggi. Terdapat juga blog dan forum dengan banyak catatan / perbincangan berguna, kumpulan rangkaian sosial, tutorial, buku dan lain-lain – anda tidak akan tersesat di sini.

Sokongan teknikal diberikan melalui e-mel dan sembang dalam talian. Ia berkelayakan, mesra pengguna dan 24/7. Komuniti aliran web cukup luas dan mesra. Tidak ada masalah untuk mencari kenalan pereka terbaik atau pembangun web yang dipercayai di sini. Ekosistem hidup dan responsif. Sistem ini menjadikan segalanya untuk keselesaan pengguna dan lebih-lebih lagi.

5. Dasar Penentuan Harga

Aliran web boleh digunakan secara percuma dengan sekumpulan batasan: subdomain perkhidmatan, sepanduk iklan, tanpa ciri eksport kod dan penyederhanaan lain. Pelan ini percuma dan tidak pernah luput. Pelan berbayar dibahagikan kepada rancangan “Laman” dan “Akaun”, tetapi setiap jenis langganan ini juga tergolong dalam kumpulan. Anda boleh membayar dengan kad kredit setiap bulan atau tahunan. Perbezaan kos adalah penting – 20-50% bergantung pada rancangan yang dipilih. Kami akan memberikan kos selama 1 bulan sekiranya pengguna membuat pembayaran tahunan (ini adalah varian yang bermanfaat). Oleh itu, Pelan Laman merangkumi rancangan Laman Web dan eCommerce. Pelan Laman Web adalah seperti berikut:

 • Asas – $ 12 / bln (berfungsi dengan baik untuk laman web sederhana yang tidak memerlukan CMS) – sambungan domain, termasuk CDN, penyerahan borang 500, sijil SSL percuma.
 • CMS – $ 16 / bln (pilihan yang bagus untuk blog dan laman web berasaskan kandungan lain) – 1000 penyerahan borang, 2000 item CMS, API CMS terhad, 3 penyunting kandungan, carian laman web.
 • Perniagaan- $ 36 / bln, (terbaik untuk laman web pemasaran dengan trafik tinggi atau blog yang lengkap) – CDN global canggih, penyerahan borang tanpa had, CMS API penuh, 10 penyunting kandungan dll.

Rancangan eCommerce, pada gilirannya, merangkumi:

 • Standard – $ 29 (sesuai untuk perniagaan baru) – semua ciri rancangan CMS ditambah pembayaran dan troli belanja tersuai, penyesuaian e-mel, CMS bersepadu untuk blog, bayaran transaksi 2%.
 • Tambahan – $ 74 (berfungsi dengan baik untuk perniagaan dengan jumlah lebih tinggi yang memerlukan ciri tambahan) – semua ciri rancangan Perniagaan ditambah e-mel tanpa jenama, bayaran transaksi sifar, 10 akaun kakitangan.
 • Lanjutan – $ 212 (terbaik untuk pengguna, yang berhasrat untuk meningkatkan dan mencapai tahap baru untuk perniagaan dalam talian mereka) – semua ciri rancangan Perniagaan ditambah 15 akaun kakitangan, jumlah penjualan tahunan tanpa had dan banyak lagi.

Pelan akaun juga termasuk dalam dua jenis langganan. Ini adalah rancangan Individu dan Pasukan. Pelan individu merangkumi:

 • Percuma – $ 0 (merangkumi semua yang anda perlukan untuk memulakan Webflow) – 2 projek, penagihan pelanggan, pementasan percuma.
 • Lite- $ 16 (membolehkan mengeksport kod laman web anda dan membuka lebih banyak halaman untuk projek anda yang tidak dihoskan) – 10 projek, penambahbaikan peringkat, eksport kod, pemindahan projek tanpa had.
 • Pro – $ 35 (pilihan yang bagus untuk freelancer dan pereka aktif, yang memerlukan lebih banyak projek dan ciri premium) – projek tanpa had, Pelabelan Putih, perlindungan kata laluan laman web.

Bagi Pelan Pasukan, ini adalah seperti berikut:

 • Pasukan – $ 35 seorang (membolehkan akses laman web bersama dan kerja berpasukan bersama) – semua ciri rancangan Pro ditambah dengan penagihan pelanggan, eksport kod, peringkat yang dipertingkatkan, papan pemuka pasukan dll.
 • Perusahaan – kosnya dibincangkan dengan pakar aliran Web secara individu (untuk pasukan yang terdiri daripada 25 pengguna dan lebih) – semua ciri rancangan Pasukan serta projek tanpa had, Pelabelan Putih, perlindungan kata laluan laman web, papan pemuka pasukan dll.

By the way, freelancer dapat menggunakan Webflow secara percuma kerana peluang penagihan pelanggan. Ini bermaksud bahawa anda tidak perlu membayar enjin, semasa mengerjakan pengembangan laman web pelanggan. Sebagai gantinya, anda boleh membincangkan kos alat dengan pelanggan terlebih dahulu sehingga dia dapat melakukan pembayaran. Pelanggan akan mendapat akses ke sistem untuk dapat menyaksikan kemajuan reka bentuk web.

Oleh itu, anda boleh menggunakan aliran Web pada rancangan Lite untuk membuat templat untuk CMS lain kerana pilihan eksport kod. Dengan kata lain, anda boleh menganggap perkhidmatan tersebut sebagai gabungan penyunting grafik dan alat untuk merancang laman web. Anda boleh menggunakan pilihan ini pada harga $ 16 atau $ 24, jika anda melakukan pembayaran bulanan. Anda tidak boleh membuang iklan di sini. Itulah sebabnya, rancangan ini tidak dapat dipertimbangkan untuk penerbitan projek komersial pelanggan atau peribadi.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Aliran Web adalah perkhidmatan khusus, yang menargetkan khalayak yang berpengalaman. Ia berkualiti, fleksibel dan mengandungi banyak ciri jenama yang dapat menarik perhatian pembangun laman web pelanggan. Sistem ini tidak berfungsi dengan baik untuk kegunaan peribadi – terdapat terlalu banyak ciri tambahan dan kabur untuk pemula di sini. Kemahiran reka bentuk web jelas diperlukan. Keluk pembelajaran tinggi. Ini sama sekali tidak menguntungkan. Lebih baik membuat satu-satunya portfolio atau laman web perniagaan di uKit, Wix, XPRS atau perkhidmatan lain yang sesuai.

Aliran Web bertujuan untuk peminat reka bentuk web, yang ingin menjana wang dengan kemahiran mereka. Ini bukan kereta api peluru untuk pengembangan laman web yang serupa, tetapi tempat untuk kreativiti, merancang tema unik untuk mereka, yang bersedia membayar untuk karya ini. Oleh itu, masuk akal untuk menggunakan perkhidmatan ini kepada pengguna yang sudah mempunyai reputasi reka bentuk web tertentu. Sistem ini juga berfungsi dengan baik untuk pengguna yang bersedia melukis dan menjual templat siap pakai untuk CMS lain. Mudah untuk menunjukkan kelebihan dan kekurangan perkhidmatan:

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Dua mod kawasan kerja – pereka dan penyunting.
&# x2714; Koleksi CMS – bekerjasama dengan borang dan pangkalan data untuk menghasilkan kandungan dinamik.
&# x2714; Realisasi kelas elemen yang menarik untuk penambahan dan penyuntingan cepat mereka.
&# x2714; Templat hebat, peluang luas untuk kreativiti dan merancang templat apa pun kerumitannya.
&# x2714; Peluang untuk mengeksport kod reka bentuk yang sedang dikembangkan, yang memungkinkan menggunakan editor untuk membuat / menjual templat berkualiti.
&# x2714; SEO yang cukup hebat.
&# x2714; Enjin e-dagang yang kompetitif.
&# x2714; Struktur halaman web yang jelas dalam format hierarki elemen.
Complex Kerumitan sistem penerokaan yang tinggi untuk pengguna baru.
Classes Penggunaan elemen dan elemen persembahan grafik dan bukannya pengkodan.
Cost Kos yang agak tinggi untuk mereka, yang memerlukan 1 laman web untuk penggunaan peribadi sahaja.

Aliran Web adalah produk yang baik untuk penontonnya. Ini bukan penyelesaian besar untuk pemula yang bosan dan peminat eksperimen. Kelemahan utama adalah bahawa pembangun telah memperkenalkan skema kerja yang berkesan tetapi tidak universal dengan elemen ID dan kelas CSS, didorong oleh keinginan untuk menjadikan antara muka lebih mesra pengguna. Bagaimanapun, mereka telah meninggalkan pilihan penyuntingan kod. Akan lebih baik, jika mereka mengintegrasikan pengeditan kod halaman web bersama dengan fitur lain. Mengenai pilihan lain, mereka berada pada tahap yang baik.

7. С pesaing

Tidak ada banyak pesaing atau alternatif untuk perkhidmatan seperti ini. Saingan terdekat adalah WordPress, Adobe Muse dan Webydo. Tetapi kami juga membandingkan editor dengan beberapa pilihan pembuatan laman web yang paling popular untuk anda melihat faktor pembezaan.

aliran web vs webydoaliran web vs adobe musealiran web vs wordpressaliran web vs ruang bawah tanahWix vs Aliran Web

Pokoknya

Webflow adalah pembangun laman web yang luar biasa dan berkualiti untuk pereka dan freelancer. Ini membolehkan anda membuat laman web berbilang halaman dengan fungsi yang cukup rumit kerana penggunaan bentuk kandungan yang rumit dan berubah secara dinamik – lihat contoh langsung dibuat oleh pengguna Webflow. Pangkalan data, integrasi, pengenal, pelbagai mod susun atur penyunting, peluang untuk mengedit setiap blok dan elemen secara berasingan, eksport kod templat – semua ciri menjadikan Webflow sebagai gergasi sebenar.

Tutorial yang hebat memungkinkan untuk mengesyorkan sistem ini kepada peminat. Setelah bekerja dengannya, anda mungkin akan belajar bagaimana merancang laman web yang menarik tanpa pengekodan. Ini menjamin keuntungan yang lumayan di masa hadapan. Sekiranya anda sudah mempunyai pengalaman, maka anda harus mempertimbangkan Webflow. Ini adalah produk khusus yang berkualiti tinggi – campuran Photoshop, Dreamweaver dan CMS yang disediakan dalam format platform SaaS. Perkhidmatan ini semestinya berbaloi, tetapi tidak akan berfungsi untuk semua orang. Kami mengesyorkannya untuk mempertimbangkan khalayak sasaran.

Cuba Aliran Web Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map