Kajian BigCommerce

BigCommerce – adalah penyelesaian SaaS untuk membina kedai dalam talian dan menjual barang digital dan fizikal di web. Platform ini telah membuat nama untuk dirinya sendiri sementara sangat mudah digunakan dengan pilihan ciri eCommerce yang disesuaikan dan templat yang dirancang dengan baik. Pada masa yang sama, ia dilengkapi dengan alat untuk memasarkan dan mempromosikan kedai dalam talian anda di samping kemampuan pengembangan web yang bijak untuk pengguna yang lebih berpengalaman dengan latar belakang teknikal yang baik.


Walaupun begitu, platform tersebut diklaim direka untuk pengguna yang tidak mempunyai kemahiran reka bentuk dan pembangunan web yang komprehensif, beberapa pengguna mempunyai pelbagai aduan mengenai batasan tema, dasar harga dan kekurangan ciri yang disempurnakan untuk menguruskan kedai digital mereka.

Dalam tinjauan khusus ini, kami tidak hanya akan memeriksa beberapa ciri platform, tetapi juga menentukan apakah tuntutan negatif itu benar. Anda akan mengetahui apa yang diharapkan dari segi kerumitan dan kemungkinan halangan lain dalam perjalanan untuk mula menjual produk dalam talian dengan BigCommerce.

1. Kemudahan Penggunaan

BigCommerce adalah platform berasaskan cloud dengan sekumpulan instrumen untuk mengurus barang mereka, menguruskan produk dan pesanan, menggunakan alat analitik, dll. Dari sudut pandangan ini, perkhidmatan ini cukup jelas dan sederhana. Prosesnya tidak memerlukan kemahiran khas. Ke mulakan dengan kedai dalam talian anda sendiri dari awal, anda perlu menyelesaikan beberapa langkah mudah:

Langkah 1 – Daftar

Mendaftar. Pada peringkat ini, anda hanya perlu menunjukkan nama kedai anda dan juga beberapa maklumat peribadi. Tidak perlu berurusan dengan tetapan sejak awal.

Langkah 2 – Masukkan Papan Pemuka

Dengan menekan butang “Buat kedai saya sekarang”, anda akan langsung dipindahkan ke halaman dengan papan pemuka dengan semua fitur ditampilkan di satu tempat. Bagi panel kawalan, kelihatan sangat intuitif dengan reka bentuk yang mesra pengguna yang membolehkan anda mengakses bahagian yang diperlukan untuk menguruskan pesanan, mengkaji lalu lintas laman web, dan statistik, dll..

Papan Pemuka Bigcommerce

Berita baik lain ialah anda akan mempunyai senarai produk sampel secara lalai. Setiap produk dilengkapi dengan pelbagai parameter yang berbeza. Anda boleh menambahkan semuanya dari gambar, video, dan inventori hingga peraturan produk pintar. Sebagai contoh, jika pelanggan membelanjakan lebih dari $ 150, dia mendapat penghantaran percuma.

Langkah 3 – Gunakan Panel Kawalan

Setelah anda terbiasa dengan fungsi platform, anda boleh mula bekerja dengan panel kawalan. Di sini anda dapat melihat produk dan pelanggan serta menyemak statistik kedai umum dengan mengetuk ikon kedai utama. Sistem akan memberitahu anda tentang semua kemas kini dan pengubahsuaian terbaru sejak lawatan terakhir anda.

Pelanggan Papan Pemuka Bigcommerce

Sistem memudahkan kerja dengan kandungan. Cukup klik pada bahagian “kandungan” untuk menambahkan gambar dan foto produk baru, mengemas kini keterangan, mengubah atau menambah teks baru, menerbitkan catatan blog, dll. Tetapan akan membolehkan anda mengatur proses penagihan, mengkonfigurasi sistem pembayaran, bekerja dengan aplikasi yang dipasang dan menambah -on, dll Bahagian pemasaran bagus untuk membuat program kesetiaan baru, promosi disesuaikan, kupon, dan perkara lain yang akan mendorong lebih banyak lalu lintas ke kedai anda.

Langkah 4 – “Lancarkan” Kedai Anda

Sebaik sahaja anda selesai dengan pra-tetapan, anda boleh menekan butang “pelancaran” dan masuk ke dalam talian dengan kedai digital siap pakai anda.

Seperti yang anda lihat, memulakan adalah sangat mudah. Namun, pada ketika ini, kemudahan penggunaan BigCommerce berakhir. Menyiapkan kedai digital anda mungkin merisaukan walaupun terdapat kerangka baru platform yang juga dikenali sebagai Stensil. Bukan juruteknik akan sangat sukar untuk mengubah reka bentuknya. Di sinilah anda memerlukan bantuan pereka web profesional.

Walaupun akses ke API lebih mudah berbanding yang lain platform khusus eCommerce. Sebaliknya, fakta ini menyimpan lebih banyak ruang untuk penyesuaian, kerana ada yang mungkin mendapati templat khusus agak terhad. Lebih banyak mengenai perkara di bawah ini.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

BigCommerce adalah salah satu platform eCommerce terpantas yang terdapat di web. Ini memastikan operasi laman web yang pantas, yang pastinya penting dari segi persaingan. Selain daripada pilihan utama untuk kedai digital, sistem ini menawarkan keupayaan integrasi maju, penyelesaian pemasaran, dan promosi, ketersediaan addon, dan banyak lagi.

Ciri E-Dagang Dasar:

 • Perpustakaan Produk – BigCommerce memudahkan untuk menyemak dan menetapkan senarai produk hanya dengan beberapa klik. Inventori memudahkan untuk mengesan jumlah barang, memuat turun yang baru dengan cepat, mengemas kini parameter penting, dan menetapkan peraturan produk yang fleksibel bergantung pada strategi pemasaran anda.
  Produk Papan Pemuka Bigcommerce
 • penghantaran – platform telah menerapkan teknologi baru untuk memastikan penghantaran cepat dan selamat. Mulai sekarang, pengguna dapat menyiapkan FedEx untuk penghantaran harga selain UPS, DHL, dan beberapa perkhidmatan penghantaran lain. Panel kawalan mempunyai bahagian yang berasingan untuk mengatur butiran penghantaran dan inventori. Walau bagaimanapun, sistem ini agak baru. Anda mungkin sukar mengatur semula butiran penghantaran sekiranya anda ingin menukar kaedah penghantaran atau syarikat. Pada masa yang sama, anda perlu memastikan maklumat yang betul dipaparkan di halaman produk.
 • SEO dan Pemasaran – pengguna tidak boleh mengharapkan banyak dari segi tetapan SEO, Mereka kelihatan cukup asas. Anda boleh mengedit halaman judul dan keterangan serta mengubah URL usia produk. Terdapat ruang untuk menunjukkan kata kunci meta juga.
  Pemasaran Dashboard BigcommerceSebaliknya, anda mempunyai semua cara yang diperlukan dari strategi pemasaran berbilang saluran hingga iklan media sosial. Mereka akan membolehkan anda meningkatkan kesetiaan pelanggan. Alat promosi mempermudah untuk membuat kempen iklan baru dengan potongan istimewa, tawaran yang diperibadikan.
 • Pengebilan – BigCommerce menawarkan pelbagai keupayaan integrasi dengan sistem pembayaran utama untuk memproses pembayaran. Ia termasuk PayPal, Stripe, Square atau Amazon Pay. Kaedah pembayaran yang disebutkan di atas boleh disatukan tanpa kos atau bayaran tambahan. Sekiranya anda ingin menawarkan pengalaman pengguna yang lebih fleksibel, anda harus bersedia membayar. Sebagai contoh, integrasi Braintree untuk kad kredit akan dikenakan bayaran tambahan sebanyak 2.9% pada setiap transaksi ditambah $ 0.30 tidak termasuk kos penghantaran atau PPN. Sebaliknya, BigCommerce membolehkan anda menukar mata wang, yuran penghantaran, dll.

Ciri dan Tambahan Tambahan:

 • Daftar keluar – selain daripada integrasi kaedah pembayaran, platform ini mempunyai beberapa ciri pembayaran yang baik. Ini termasuk perkongsian media sosial yang membolehkan pelanggan menghantar produk atau membeli melalui akaun Facebook mereka. Pada masa yang sama, anda dapat menambahkan bar sisi lanjutan ke halaman dengan pilihan carian yang ditingkatkan mengikut penapis, ukuran, kategori, dll. Ini menghasilkan penglibatan pengguna yang lebih baik walaupun menyiapkan bar sisi akan memerlukan bantuan merancang web profesional. Berita baik lain ialah pemilik kedai dapat mengkonfigurasi kadar cukai dan bayaran secara manual. Sebaliknya, anda perlu mengemas kini maklumat setiap kali anda menambah produk baru atau mengemas kini yang ada.
 • Menjual melalui Beberapa Saluran – platform boleh disatukan dengan pasaran yang berbeza serta penyelesaian tempat penjualan untuk menjual barang fizikal. BigCommerce mempromosikan penyelesaian POS persegi. Ia mempunyai banyak ciri penting. Walau bagaimanapun, jika anda memutuskan untuk menggunakan platform POS, ia akan memproses semua jenis pembayaran secara fizikal dan dalam talian. Anda perlu berfikir dua kali sama ada anda benar-benar memerlukannya. BigCommerce mempermudah penjualan melalui media sosial yang membolehkan anda menubuhkan kedai Facebook anda sendiri dan juga menandakan produk yang disiarkan di Instagram.
  Kajian BigCommerce
 • Kesepaduan – pengguna boleh memilih dari lebih dari 600 alat tambahan yang tersedia untuk penyatuan dengan kedai digital mereka. Anda akan menemui semua yang anda perlukan untuk Google Analytics atau Glew untuk laporan terperinci kepada Live Chat dan ZenDesk untuk menghubungi pelanggan anda dengan serta-merta. Kedai boleh disatukan dengan penyelesaian CRM atau B2B borong.

Walaupun fleksibiliti dan fleksibiliti seperti itu, sistem mendapat rungutan biasa dari penggunanya. Sebilangan pelanggan menganggap senarai ciri agak terhad. Mereka mengatakan bahawa ini bagus untuk kedai kecil dan sederhana dengan fungsi yang tidak mencukupi untuk pasar yang lebih besar dan lebih kompleks. Nah, sistem sentiasa berubah dan dilengkapi dengan peningkatan atau penambahbaikan. Ini bermaksud kita mungkin mengharapkan beberapa inovasi lain untuk memenuhi keperluan pengguna.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:125
Templat Percuma:&# x2714; YA (7)
Tema Berbayar:$ 140- $ 250
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA

BigCommerce menawarkan templat Stencil untuk pedagang barunya. Mereka berbeza dengan tema Blueprint, kerana ia dilengkapi dengan antara muka point-on-click. Manfaat utamanya adalah kemampuan mengubah atau menukar templat tanpa pengekodan manual. Pengguna dapat mengubah ukuran gambar, fon, warna, dll.

Sekilas melihat tema yang ada menjadikannya jelas bagaimana rupa kedai digital masa depan anda. Platform ini tidak mempunyai pelbagai susun atur yang siap digunakan. Secara keseluruhan, terdapat kira-kira 125 tema untuk dipilih. Setiap tema dilengkapi dengan pelbagai gaya, yang bermaksud sedikit lebih banyak variasi.

Semua templat dibahagikan antara yang percuma dan yang berbayar. Namun, hanya 7 dari 125 templat yang tersedia tanpa sebarang kos. Selebihnya bermula dari $ 140 hingga $ 250, yang tidak menjimatkan kos seperti yang diharapkan oleh sebilangan orang. Sebaliknya, semua templat responsif dan memberikan akses ke CSS / HTML setiap kali anda memerlukan penyesuaian laman web. Dalam kes ini, anda memerlukan kemahiran pengkodan dan reka bentuk web yang baik.

Penyesuaian Tema Bigcommerce

Templat stensil kelihatan agak bergaya. Lebih-lebih lagi, semua tema mudah disesuaikan. Contohnya, anda menemui templat kedai pakaian sukan yang sangat anda gemari. Mengubahnya menjadi kedai buku hampir tidak akan menjadi cabaran. Berita buruknya adalah bahawa semua templat hadir tanpa editor drag-and-drop, yang sangat merindukan. Sekiranya anda ingin memindahkan objek, mengganti bahagian atau mengeluarkan unsur, anda memerlukan penyatuan yang berasingan.

Editor tema membolehkan anda bekerja dengan gaya dan warna sahaja. Untuk mengimbangi kekurangan editor tema intuitif, platform ini menawarkan pelbagai mod pratonton untuk memeriksa bagaimana rupa laman web anda di telefon pintar, tablet atau komputer riba dengan dimensi skrin yang berbeza.

4. Sokongan Pelanggan

BigCommerce melakukan pekerjaan yang baik dari segi sokongan pelanggan. Ia menawarkan banyak saluran untuk tetap berhubungan selain sistem yang besar asas pengetahuan dan komuniti dalam talian sentiasa bersedia untuk membantu.

Pengguna boleh menggunakan beberapa cara khas untuk segera menghubungi pakar sokongan. Ia merangkumi:

 • Sembang Langsung.
 • Telefon.

Namun, sebilangan pengguna mengatakan kaedah tersebut tidak masuk akal apabila masalahnya cukup rumit. Sebilangan pelanggan tidak menghargai menggantung telefon lama untuk menunggu jawapan. Atas sebab ini, memilih pangkalan pengetahuan BigCommerce mungkin merupakan penyelesaian yang lebih baik. Ini memperkenalkan tutorial terperinci, video, panduan mengajar, dan banyak lagi selain forum dalam talian.

5. Dasar Penentuan Harga

Sekiranya anda masih tidak dapat membuat keputusan sama ada BigCommerce sesuai dengan anda atau tidak, anda mungkin mendapat keuntungan dari tempoh percubaan 15 hari percuma dan memeriksa ciri dan fungsinya dalam masa nyata. Dalam kes ini, anda tidak perlu memberikan maklumat peribadi atau data kad kredit. Cukup tekan butang “mulakan percubaan” dan bina kedai digital pertama anda.

Sekiranya semuanya sesuai dengan anda, anda akan ditawarkan untuk memilih dari empat rancangan yang berbeza. Setiap pakej memerlukan bayaran bulanan sesuai dengan dasar harga. Pada masa yang sama, anda berpeluang menabung hingga 10%, jika membayar selama setahun sebelumnya. Kedengarannya tawaran yang bagus. Walau bagaimanapun, kami tidak mengesyorkan membayar sepanjang tahun kecuali anda 100% yakin platform ini memenuhi kehendak anda.

Rancangannya adalah seperti berikut:

 • Pelan Piawai berharga $ 29.95 / bulan dengan lebar jalur tanpa had, produk untuk ditambahkan dan storan. Ia bagus untuk kedai-kedai kecil dengan pendapatan tidak melebihi $ 50,000 setiap tahun.
 • Pelan Plus berharga $ 79.95 / bulan dengan ciri-ciri segmentasi pelanggan dan penjimat troli terbengkalai. Ia bagus untuk kedai sederhana dengan pendapatan tidak melebihi $ 150,000 setiap tahun.
 • Pelan Pro berharga $ 249.95 / bulan. Pakej ini dilengkapi dengan SSL tersuai, Ulasan Google dan banyak lagi. Baik untuk kedai dengan pendapatan tidak melebihi $ 400,000 setiap tahun.
 • Perusahaan – penyelesaian yang disesuaikan secara individu untuk syarikat besar dengan jumlah penjualan dan pendapatan yang tinggi. Harga bergantung pada jenis perniagaan dan kerumitan.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Kedudukan BigCommerce agak tinggi jika dibandingkan dengan platform eCommerce popular lain. Ia memberikan banyak ciri teras melancarkan kedai dalam talian yang kukuh. Sistem ini telah berkembang selama bertahun-tahun dengan cara yang lebih mudah untuk mengurus inventori kedai serta memasarkan dan mempromosikan laman web anda. Walau bagaimanapun, beberapa ulasan dan aduan menggaru masih berlaku. Sudah tiba masanya kita menyoroti semua hits dan rindu utama yang disampaikan oleh BigCommerce.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Mudah digunakan dari awal.
&# x2714; Templat responsif siap pakai.
&# x2714; Lebih dari 600 alat tambah dan integrasi.
&# x2714; Ciri pembayaran, pengebilan, dan penghantaran yang diperpanjang.
&# x2714; Pangkalan pengetahuan yang komprehensif.
✘ Templat percuma terhad.
✘ Pembentukan laman web yang rumit.
✘ Agak terlalu mahal.

7. Pesaing

BigCommerce berjaya mendahului kedudukannya berkat beberapa kelebihan dan fleksibiliti yang jelas. Pada masa yang sama, beberapa platform eCommerce hebat lain muncul dengan pilihan hebat, yang menjadikannya alternatif yang lebih baik untuk BigCommerce.

BigCommerce vs ShopifyBigCommerce vs Ecwid

Bandingkan dan bezakan semua pilihan yang ada untuk memilih instrumen yang mempunyai semua yang diperlukan untuk memenuhi keperluan projek anda.

Kesimpulannya

BigCommerce jelas merupakan sistem keranjang belanja terkemuka yang membolehkan pengguna membina kedai digital mereka dari awal tanpa bantuan profesional. Ia dilengkapi dengan ciri admin yang sederhana kerana kekurangan editor tema yang maju mungkin menjadi cabaran bagi bukan juruteknik. Platform ini memperluas ekosistem aplikasi dengan 600+ aplikasi yang siap disatukan.

Sebaliknya, sistem ini mungkin kelihatan terlalu mahal untuk kedai-kedai yang lebih kecil sementara perusahaan mungkin sedikit terhad dengan jumlah ciri eCommerce canggih. Walaupun terdapat kemungkinan penurunan, BigCommerce masih merupakan salah satu penyelesaian sumber terbuka terbaik.

Cuba BigCommerce Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map