Kajian BoldGrid

BoldGrid adalah alat membina laman web percuma dan hebat yang direka untuk WordPress pengguna. Editor drag-and-drop yang popular dibuat dengan tujuan untuk membuat dan menguji laman web mereka menggunakan Platform Awan khas BoldGrid dan kemudian memindahkannya ke mana-mana hos.


Platform ini tidak hadir sebagai penyelesaian all-in-one. Ini bermaksud tidak ada hosting atau domain percuma dalam pek. Dengan kata lain, anda mungkin memerlukan akaun hosting berasingan atau memilih mana-mana daripada penyedia hosting yang disyorkan oleh BoldGrid termasuk Bluehost dan beberapa yang lain. Ini akan membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya alat ini, sementara ciri asas juga berguna dalam hal stereotaip laman web. Anda bebas melaksanakan pelbagai perkhidmatan, plugin atau aplikasi dan mengujinya dalam keadaan operasi sebenar. Sekiranya semuanya berjalan lancar, anda mungkin menggunakan projek web tanpa cacat anda.

BoldGrid adalah pilihan yang baik untuk pemula yang membuat langkah pertama dalam bidang reka bentuk web. Ia dilengkapi dengan fungsi yang mudah digunakan yang menjadikan pembinaan laman WordPress lebih pantas dan sederhana. Pro yang berpengalaman mungkin juga mendapati alat ini sangat berguna berkat plugin Inspirasi yang memenangi anugerah platform dan instrumen lain untuk menyediakan media dan kandungan teks yang berkaitan. Kali ini kami akan mengkaji semua perkara baik dan buruk mengenai BoldGrid, Nantikan untuk mengetahui lebih lanjut!

1. Kemudahan Penggunaan

Walaupun direka untuk laman web WordPress, BoldGrid sangat mudah digunakan berkat editor drag-and-drop, fungsi yang mesra pengguna, dan beberapa ciri lain yang memudahkan pemula untuk menangani penyesuaian laman web, menyusun semula struktur halaman, mengubah fon atau warna serta pergi ke tetapan yang lebih maju untuk menerapkan beberapa HTML atau CSS. Memulakan juga cukup mudah.

Cara Bermula dengan BoldGrid

Pertama sekali, anda perlu membuat akaun BoldGrid baru dan menunjukkan e-mel anda. Setelah anda mengklik butang, anda akan mendapat akses ke pemasangan WP BoldGrid anda. Jangan lupa untuk menyelesaikan proses pendaftaran dan mengesahkan e-mel anda. Jika tidak, akaun anda akan tamat dalam dua hari. Lebih-lebih lagi, anda tidak akan dapat mengakses platform ini lagi.

Setelah pengesahan selesai, anda boleh menyiapkan Platform Awan WordPress anda dan mendapat akses penuh ke semua ciri BoldGrid kecuali pengecualian reka bentuk dan beberapa pilihan lain yang tersedia hanya dengan langganan dan rancangan berbayar. Kami akan membincangkannya sedikit lebih jauh.

Fungsi Seret-dan-Turun

Walaupun BoldGrid dikembangkan untuk WordPress, pengguna berpeluang membuat laman web baru untuk diri mereka sendiri dan juga untuk pelanggan mereka berkat fungsi drag-and-drop yang mudah dan senang digunakan. Platform itu sendiri dirancang sebagai pelanjutan maju untuk WP menjadikan CMS lebih komprehensif dan fleksibel berkat susun atur siap dan halaman khusus.

boldgrid.com

Bagi editor WYSIWYG, memudahkan anda memilih dari pelbagai grid khusus dan menambahkannya ke halaman anda. Pengguna berpeluang menyesuaikan jadual dan carta, pelbagai lajur, fail media, kotak, blok teks, dan banyak lagi.

GridBlocks dan API

Sebilangan besar daripada anda biasa dengan GridBlocks, Mereka sebenarnya sama dengan susun atur yang siap digunakan dan templat halaman web yang terdiri daripada pelbagai bahagian dan elemen termasuk blok teks, bentuk, gambar, dll. Tidak perlu menggunakan kod pendek setiap kali anda mahu mempunyai jadual atau galeri di halaman anda. Melegakan semua peminat WordPress!

Platform ini menyediakan akses penuh ke APInya yang mungkin disatukan dengan Flickr atau Fotolia untuk membuat portfolio yang menakjubkan, halaman pendaratan atau laman web perniagaan kecil menggunakan jutaan gambar stok dan gambar yang dapat diakses langsung dari papan pemuka WP anda.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Papan pemuka BoldGrid sama dengan yang anda dapat lihat di WordPress, tetapi ia juga menawarkan pilihan tambahan yang memungkinkan untuk membuat laman web dengan cepat dan berkesan. Ia cukup mudah dan tersusun: bar sisi dengan pilihan, kawasan kerja, petua dan lain-lain. Adalah mustahil untuk mengacaukan sesuatu di sini.

Kajian BoldGrid

BoldGrid tidak mengeluarkan berjuta-juta pemalam di luar kotak. Walau bagaimanapun, platform ini mempunyai sekumpulan ciri yang lengkap yang dapat mengimbangi kekurangannya. Berikut adalah beberapa alat asas yang mungkin anda perlukan semasa proses pembinaan:

 • Pembina Bentuk Ringkas – alat ini membolehkan anda membina borang khusus untuk laman web anda dan meletakkannya di mana sahaja di halaman anda. Pengguna bebas memilih susun atur borang siap pakai serta membuat bahagian yang baru dari awal menggunakan penyunting borang ringkas yang dikuasakan oleh NinjaForms.
 • Media dalam Perjalanan – Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, integrasi API dengan hub gambar saham utama membolehkan anda melihat-lihat dan menambahkan foto dengan cepat. Tidak diperlukan alat penyuntingan atau kemahiran khas. Cukup klik pada foto, pilih ukuran yang anda perlukan dan biarkan sistem memotong secara automatik dan menambahkan gambar ke halaman anda.
 • Penyunting BoldGrid

 • Keserasian 100% – walaupun BoldGrid tidak dilengkapi dengan banyak widget dan tambahan, anda masih bebas menggunakan pemalam dan pelanjutan pihak ketiga. Platform ini sepenuhnya serasi dengan setiap plugin atau tema WP percuma dan berbayar.
 • SEO – BoldGrid sendiri menghasilkan kod mesra SEO. Anda boleh memilih pelbagai plugin yang tersedia untuk meningkatkan kedudukan SEO laman web anda. Pada masa yang sama, anda boleh membuat sumbangan anda sendiri dengan menetapkan tajuk halaman, deskripsi meta, URL, dll.
 • Mod Pratonton – anda boleh menguji bagaimana laman web berfungsi dengan semua plugin dan perkhidmatan diaktifkan sebelum menyebarkannya. Platform ini memperkenalkan persekitaran pementasan di mana proses pembinaan berjalan secara beransur-ansur. Jadi, anda boleh menguji setiap elemen untuk memastikan tidak ada yang salah.
 • Interaktiviti – anda bertanggungjawab untuk cara semua elemen laman web muncul di halaman. Anda bebas membuat borang dan galeri baru serta menguruskan cara mereka berinteraksi dengan pelawat laman web.

Kita juga harus menyebutkan ciri blogging yang mantap yang memudahkan bukan hanya membuat catatan blog baru tetapi juga menguruskan komen pembaca, menyusun artikel mengikut kategori, menambah nombor pos, memberitahu pengguna sekiranya terdapat penerbitan baru, dll. Ringkasnya, di sini kami mempunyai alat membina laman web berorientasikan WordPress yang cukup hebat dan fleksibel dengan semua yang anda perlukan dalam pek tersebut.

3. Reka bentuk

BoldGrid menawarkan sekumpulan tema responsif sendiri serta peluang untuk memilih tema WordPress pihak ketiga juga. Dengan kata lain, pengguna akan mempunyai banyak sumber inspirasi. Sekiranya anda memutuskan untuk memilih susun atur tersuai, anda boleh memanfaatkan perkara berikut:

 • Semua tema disusun dengan baik dan disusun mengikut kategori. Anda akan dapat dengan mudah yang memenuhi kehendak anda. Pemilihan tema cukup luas untuk ejen harta tanah, jurugambar, pereka laman web, artis atau pemuzik untuk menghasilkan portfolio mereka, halaman arahan atau laman web perniagaan kecil. Secara keseluruhan, terdapat kira-kira 200 susun atur responsif yang tersedia untuk pelanggan BoldGrid.
 • Setiap templat mempunyai satu set pemalam yang siap digunakan. Anda tidak akan pernah menemui teks dan kandungan palsu seperti “Saya halaman anda. Taipkan sesuatu ”. Semua blok boleh disesuaikan. Semua bahagian dan fail media boleh digunakan.
 • Semua tema boleh didapati dalam pelbagai warna, sementara platform akan mengesyorkan palet warna yang paling menarik. Sekiranya anda mempunyai visi gaya laman web anda sendiri, buatlah palet anda sendiri.

Ciri-ciri yang disebutkan di atas kelihatan lebih daripada cukup untuk pemula membuat reka bentuk tersuai. Profesional berpengalaman yang ingin melampaui batas, akan menghargai tetapan lanjutan dengan peluang untuk menerapkan HTML, JavaScript, dan CSS. Mereka juga akan berpeluang mengubah atau mengubah menu, widget, atau area konten khusus.

boldgrid.com - sesuaikan tema

Contohnya, anda perlu mengubah tajuk. Klik pada gambar yang terdapat di bahagian atas halaman dan anda akan melihat pilihan kawalan dan tetapan tambahan yang muncul di sekitar bahagian yang perlu anda sesuaikan. Anda boleh memilih dari pelbagai ikon menu serta mengubah ukuran elemen dan gambar tajuk, menambah atau mengeluarkan butang, dll.

Bekerja dengan fail media juga sangat mudah berkat sokongan multimedia yang hebat. Pengguna boleh memuat turun video dan foto dari perpustakaan media atau membuat galeri, koleksi atau senarai main baru untuk mengatur fail dan mengelakkan kekacauan.

4. Sokongan Pelanggan

Pengguna mula merasakan sokongan BoldGrid setelah mereka memasuki papan pemuka. Satu set panduan dan tutorial video permulaan akan menyambut anda di dalam papan pemuka. Sebilangan daripada mereka kekurangan data penting dan terutama mempromosikan platform yang memberitahu pelanggan apa itu BoldGrid. Nasib baik, anda mungkin menggunakan beberapa pilihan lain untuk menyelesaikan masalah yang berbeza.

Platform ini mempunyai forum sokongan sekiranya anda dapat mengajukan sebarang pertanyaan. Perkara yang buruk adalah mungkin memerlukan satu atau dua hari untuk mendapatkan jawapannya. Perkara yang baik adalah anda akan mendapat bantuan profesional dari pakar sokongan eksperimen yang diberi kuasa oleh BoldGrid.

Anda, yang memutuskan untuk menggunakan BoldGrid bersama Bluehost hosting yang disyorkan, akan mendapat akses tambahan ke sembang perdagangan, Skype, Pusat Sokongan dan telefon untuk menghubungi segera.

Kita harus mengatakan bahawa BoldGrid adalah sebahagian daripada komuniti WordPress yang besar di mana setiap ahli berusaha memberikan sumbangannya. Pengguna selalu bergantung pada:

 • Pembangun profesional BoldGrid dan WP yang menyumbang kod, tiket dan trek. Mereka boleh didapati melalui forum komuniti. Mereka merakam video dan panduan bagaimana.
 • Platform ini melabur dalam pembangunan WordPress dan menaja beberapa persidangan dan perjumpaannya dengan banyak maklumat berguna.

Dengan kata lain, anda tidak akan pernah berjalan jika memilih Boldgrid.

5. Dasar Penentuan Harga

Pengguna berpeluang mencuba alat ini secara percuma. Sekiranya anda mahukan ciri tambahan, pakej BoldGrid berbayar akan sesuai dengan anda:

 • Pelan Percuma disertakan dengan editor seret dan lepas dasar, tema percuma dan pustaka blok.
 • Pelan berbayar akan dikenakan biaya $ 60 per tahun dengan laman web tanpa had, sokongan premium, lebih dari 200 tema responsif, dan alat SEO automatik.

Seperti yang telah kita sebutkan sebelumnya, BoldGrid hadir tanpa hosting. Dengan kata lain, anda tidak akan dapat menyebarkan laman web anda tanpa mempunyai penyedia hosting yang dipercayai di sisi anda. Bluehost mungkin penyelesaian terbaik, kerana penyedia hosting yang disyorkan oleh WordPress dengan sebungkus penyelesaian dan ciri pelayan yang dioptimumkan WP. Selain daripada tawaran hosting Cloud, VPS dan Reseller yang diperluas, platform ini mempunyai pilihan rancangan yang akan berfungsi dengan baik untuk laman WordPress:

 • Pelan Asas berharga $ 2.95 / bulan yang menampilkan lebar jalur tanpa had, kemas kini SSL dan WordPress percuma, dan storan 50GB.
 • Pelan Plus berharga $ 5.45 / bulan yang menampilkan laman web, storan, lebar jalur, domain dan akaun e-mel tanpa had ditambah $ 200 untuk pelbagai tawaran pemasaran.
 • Pilihan Plus berharga $ 5.45 / bulan yang menampilkan semua ciri tanpa had selain pakar anti-spam, privasi domain, dan sandaran laman web.

Anda berpeluang memanfaatkan sepenuhnya platform BoldGrid jika digunakan bersama dengan Bluehost.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Sudah tentu, BoldGrid mungkin berfungsi untuk peminat WP dengan pengetahuan teknikal sifar dan mendalam. Platform ini hadir sebagai alat reka bentuk dan pengujian web yang baik untuk memastikan semua plugin dan perkhidmatan anda berjalan lancar dan juga laman web secara umum. Pada masa yang sama, kita juga harus mengakui bahawa ia mempunyai beberapa kelemahan yang jelas.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Hebat untuk membina laman web WordPress.
&# x2714; Editor drag-and-drop yang senang digunakan.
&# x2714; Ianya percuma.
&# x2714; Mudah dan pantas untuk memulakan.
&# x2714; Pembangun borang tersuai dan tetapan reka bentuk lanjutan.
&# x2714; Keserasian dengan pemalam, tema, dan perkhidmatan pihak ketiga.
&# x2714; Hingga 200 templat responsif.
✘ Tidak berharga untuk pemerolehan berasingan.
✘ Mengambil masa untuk belajar.
Lack Kekurangan ciri eCommerce.

Kesimpulannya

BoldGrid mungkin merupakan kaedah yang lebih pantas dan lebih bijak membina laman web CMS dari awal. Ia dirancang untuk membuat halaman yang mudah dikonfigurasi dan disesuaikan tanpa kemahiran pengekodan khas. Walaupun pemula pertama mungkin agak sukar untuk belajar bagaimana sistem ini berfungsi, sokongan yang diperluas akan sangat berguna. Setelah anda menyedari bagaimana alat tersebut harus digunakan, prosesnya akan berjalan dengan lebih lancar.

Berita buruknya ialah anda tidak dapat memperoleh platform secara berasingan tanpa hosting. Sebaliknya, fakta ini hampir tidak akan menjadi penghalang memandangkan penyedia hosting yang disyorkan oleh BoldGrid seperti Bluehost. Apabila digunakan bersama, mereka mungkin memberikan pengalaman membina laman web yang dioptimumkan untuk WP.

Cuba BoldGrid Sekarang

 Ia mudah

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map