Kajian Duda

Duda – adalah pembangun laman web drag-and-drop, yang menyediakan banyak ciri penyesuaian reka bentuk dan alat canggih untuk memastikan pengalaman membina web yang menyenangkan dan lancar. Perkhidmatan ini berfungsi sama hebatnya untuk pereka web berpengalaman yang terlibat dalam pembangunan laman web tersuai dan juga untuk pemula. Sehingga hari ini, sekitar 14 juta laman web telah dibuat dengan Duda dan banyak lagi yang sedang dalam pembangunan.


Dilancarkan pada tahun 2008, sistem ini pada mulanya khusus dalam pembuatan laman web mudah alih. Namun, pada masa ini, Duda bukan hanya mengenai pembangunan laman web mudah alih (ada perkhidmatan yang berasingan – DudaMobile). Platform ini juga menempatkan dirinya sebagai pembangun laman web responsif yang dilengkapi dengan spektrum ciri dan pilihan penyesuaian reka bentuk yang luas. Perkhidmatan ini membolehkan anda membuat laman web yang dioptimumkan yang sesuai dengan semua saiz skrin. Dengan kata mudah, anda boleh mendapatkan laman web impian anda yang baru dan responsif dengan mudah dan pantas..

Sistem ini membolehkan membuat pelbagai jenis laman web dan juga disertakan sokongan pelbagai bahasa, alat pemperibadian laman web inSite yang unik dan pelbagai kelebihan yang menyumbang kepada kejayaan proses pembangunan web dalam jangka masa panjang. Duda bukan pembina laman web termurah berbanding kepada banyak pesaingnya, tetapi kos perkhidmatannya benar-benar bergantung kepada kualiti ciri yang disediakan. Adakah Duda berfungsi seperti yang dilihat pada kali pertama? Bolehkah ia menjadi pesaing yang layak untuk pembangun laman web terkenal lain? Sudah tiba masanya untuk mengkaji perkhidmatan untuk menjawab ini dan soalan berkaitan sistem lain.

1. Kemudahan Penggunaan

Duda tidak begitu rumit, tetapi ia masih dilengkapi dengan banyak bahagian dan alat pembinaan laman web, yang mungkin kelihatan agak membingungkan bagi pengguna kali pertama. Prosedur pendaftaran cepat dan mudah difahami – apa yang perlu anda lakukan ialah mengisi bidang borang pendaftaran, memberikan nama, laman web syarikat, e-mel perniagaan, negara tempat tinggal, kata laluan dan objektif pembinaan laman web anda. Maklumat ini diperlukan untuk memulakan percubaan percuma selama 30 hari. Perlu diingat bahawa tidak ada data kad kredit yang diperlukan untuk menguji sistem.

Sebaik sahaja anda selesai dengan prosedur pendaftaran, anda akan diarahkan ke papan pemuka sistem. Ini adalah tempat di mana anda boleh mula membina laman web responsif anda yang sesuai dengan semua jenis peranti mudah alih dan desktop. Menu papan pemuka intuitif dan tersusun secara logik. Semua bahagian, kategori dan elemen utama dapat dicapai di sini dan anda boleh mengaksesnya dengan mudah dengan satu klik tetikus.

Editor Duda

Setelah anda meneruskan proses pembuatan laman web, anda akan ditawarkan untuk memilih salah satu reka bentuk yang tersedia dalam koleksi templat perkhidmatan. Editor laman web memberikan pratonton terperinci dari semua templat untuk memberitahu anda bagaimana sebenarnya laman web anda akan dipaparkan pada berbagai jenis layar. Editornya sangat intuitif dan tidak meninggalkan sebarang kekeliruan – sebaik sahaja anda mula mengerjakan projek anda, anda akan dapat memanfaatkan bahagian pengenalan yang membuat anda mengetahui asas-asas proses reka bentuk web . Tidak perlu menyalin dan menampal semua kandungan anda, memuat naik gambar dan memulihkan pautan – semuanya dilakukan secara automatik tanpa menjejaskan kandungan laman web anda. Secara keseluruhan, Duda adalah pembangun laman web yang mudah digunakan, walaupun, mungkin memerlukan masa untuk menguasainya.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Duda dilengkapi dengan set ciri yang luar biasa yang membolehkan anda membuat, mengurus, memperibadikan dan mempromosikan pelbagai jenis projek dengan berkesan. Ini termasuk laman web peribadi dan perniagaan, blog, kedai dalam talian, portfolio, halaman arahan dan yang tidak. Sistem ini tidak menetapkan had mengenai jumlah halaman atau widget yang ingin anda tambahkan. Terserah anda untuk melancarkan seberapa banyak laman web yang anda perlukan dalam satu akaun dan menambahkan sebilangan halaman yang tersedia dalam senarai. Mari kita tinjau ciri utama pembangun laman web sekarang untuk melihat sama ada ia dapat merangkumi keperluan reka bentuk laman web anda atau tidak.

e-dagang

Duda adalah alat yang hebat untuk melancarkan kedai web dengan ciri lengkap. Sistem ini menawarkan platform eCommerce bersepadu (berdasarkan EcWid teknologi) yang berfungsi dengan lancar pada semua peranti mudah alih dan desktop. Anda boleh memilih antara beberapa templat eCommerce yang mempunyai penampilan moden dan mempunyai prestasi yang sangat baik. Kedai dalam talian secara automatik menggunakan gaya fon dan skema warna yang sama dengan laman web yang lain.

Duda eCommerce

Pengguna ditawarkan pilihan susun atur halaman produk yang menarik untuk dapat memuat naik jumlah produk yang diperlukan, menyesuaikan reka bentuk dan keterangan mereka serta menambahkan foto produk untuk persembahan dalam talian yang lebih baik. Untuk menguruskan kedai web, anda dapat mengatur surat berita buletin yang disesuaikan, mengintegrasikan lebih dari 30 pilihan pembayaran, menetapkan jumlah pembelian minimum / maksimum setiap satu pembayaran, mengaktifkan kalkulator cukai automatik (ciri ini saat ini dapat digunakan untuk AS, Kanada, UK, EU dan Australia), menghasilkan kod kupon untuk produk tertentu, mengatur produk ke dalam kategori, menyediakan kandungan digital, meminta penyedia penghantaran, menetapkan kadar dan pilihan penghantaran dll.

Sokongan Pelbagai Bahasa

Sistem ini membolehkan memilih antara lebih dari 55 bahasa untuk melancarkan laman web yang ditujukan untuk khalayak sasaran tertentu. Laman web berbilang bahasa yang dibuat dengan sistem mudah dikendalikan, mesra SEO dan dapat disesuaikan sepenuhnya. Sekiranya anda mempunyai kemahiran pengaturcaraan yang bagus, anda boleh mengakses kod setiap halaman untuk menyesuaikan setiap tetapan bahasa di sana.

Duda Multilanguage

Alat Dalam Tapak

Dari segi fungsi yang unik, Duda menawarkan inSite, alat pintar yang membolehkan webmaster membuat kandungan yang diperibadikan dan menyampaikannya kepada pengunjung laman web yang tepat berdasarkan pelbagai pencetus. Beberapa di antaranya adalah: waktu, lokasi geografi, peranti yang digunakan pelanggan anda untuk mengakses laman web anda dan banyak lagi. Anda boleh menambahkan pelbagai munculan ke laman web anda yang membolehkan anda memaparkan pesan tertentu kepada penonton selama setiap lawatan. Terdapat perpustakaan InSites yang siap dan kemungkinan untuk membuat pemicu tersuai.

Pemperibadian Duda

Integrasi dan Widget Sosial

Dengan Duda, anda mempunyai peluang khusus untuk menggunakan pelbagai integrasi sistem, seperti Facebook, Yelp, Twitter, YouTube dan lain-lain. Anda boleh memilih dari pelbagai widget, mengintegrasikan suapan sosial, menerbitkan pautan ke halaman anda di akaun media sosial . Terlebih lagi, anda boleh membuat pop timbul untuk mempromosikan penjualan, memulakan dan menyokong pendaftaran e-mel, memperibadikan laman web untuk kategori pengguna tertentu. Widget borang kenalan dapat disematkan juga untuk mempermudah interaksi antara pengguna dan pembangun sistem.

Integrasi widget vCita membolehkan pengunjung menjadualkan janji temu melalui telefon bimbit, peranti desktop dan tablet. Widget lain yang boleh anda tambahkan ke laman web termasuk Tempahan OpenTable, Kupon, Komen Disqus, Pembahagi, Muat Naik Fail, Multi-Lokasi dan Peta dan banyak lagi.

Blog

Anda juga boleh membuat blog yang berfungsi, fleksibel, responsif dan disesuaikan di laman Duda. Anda boleh menambah kandungan pilihan anda, mengedit gaya dan susun atur halaman blog, menetapkan banyak penulis penyumbang, melihat statistik blog, menggunakan pilihan penapis carian.

Blog Duda

Sistem ini menawarkan dua mod penyuntingan blog yang saling berkaitan dan menyumbang kepada pilihan paparan blog terakhir anda. Ini termasuk Mode Tata Letak, tempat Anda dapat mengatur struktur blog Anda, dan Mode Pos, di mana Anda dapat memuat naik konten. Ini cukup mudah bagi kebanyakan pengguna, yang tidak pernah terlibat dalam pembangunan blog sebelum ini. Suapan RSS dan ATOM dibuat secara automatik dan dikemas kini untuk setiap catatan yang ditambahkan ke blog.

Pengoptimuman Enjin Carian

Laman web Duda dioptimumkan dengan baik untuk enjin carian. Sistem ini menghasilkan peta laman secara automatik, membolehkan memasukkan tag meta untuk setiap halaman (kata kunci, tajuk dan keterangan), memilih dan menyiapkan favicon, menyesuaikan URL laman web, menyiapkan robots.txt dan 301 redirect dll.

Sorotan menarik sistem ini ialah ciri canggihnya yang dikenali sebagai Vary: User-Agent. Ini adalah sejenis alat, tugasnya adalah untuk memberitahu mesin pencari tentang konten yang diharapkan pengguna dapat berdasarkan perangkat yang mereka gunakan untuk mencarinya..

Alat Pemasaran

Duda menggunakan rangkaian alat pemasaran yang sangat luas untuk meningkatkan kadar penukaran pelanggan. Ini termasuk widget penukaran pelanggan, klik-untuk-e-mel dan widget klik untuk panggil, pilihan penghasilan kod kupon, peta yang memberikan petunjuk lokasi terperinci, alat penjadualan janji dan lain-lain. Selain itu, anda boleh mengintegrasikan widget PayPal, memaparkan ulasan Yelp, membuat hubungan bentuk dan menambah banyak widget berfungsi lain.

Analisis

Duda memberi akses kepada alat pengumpulan analitik untuk membiarkan pemilik laman web mengesan dan mengawal statistik laman web mereka. Integrasi Google Analytics memberi anda gambaran yang lebih mendalam mengenai data lalu lintas laman web anda. Ini memungkinkan untuk mengetahui tingkah laku pengguna, mengesan jumlah paparan dan kunjungan halaman, melihat lokasi pengguna berasal dan maklumat penting lain.

Suntikan Kod

Bagi pengguna yang mahir teknologi, dev Duda menawarkan Mod Pembangun yang memberikan akses penuh ke HTML / CSS laman web. Anda juga dapat menyesuaikan templat laman web melalui pilihan suntikan kod. Ini memberikan laman web yang diperibadikan dan kelihatan unik, apatah lagi fungsi yang unggul.

Penyunting Kod Duda

Pembina Widget

Dengan Duda, anda bukan sahaja dapat mengintegrasikan widget yang ada, tetapi juga membuat dan mengubah yang ada. Ini dapat dilakukan dalam beberapa jam hanya dengan menggunakan kemahiran CSS, HTML dan JavaScript standard. Untuk mengemas kini widget yang diperlukan, anda harus mengakses Widget Builder dan melakukan pengeditan di sana.

Pilihan Mengulas

Semasa mengerjakan pengembangan projek anda, anda berpeluang mengaktifkan dialog masa nyata dengan pelanggan anda untuk mengetahui perinciannya. Komen pengguna juga diaktifkan di sini. Sebaik sahaja komen baru ditambahkan, ahli pasukan anda dan pelanggan yang ditentukan akan mendapat pemberitahuan e-mel automatik untuk dapat bertindak balas terhadap mesej baru tepat pada waktunya.

Kerjasama Pasukan

Pembina laman web mendorong kerjasama pasukan, membiarkan anda dan ahli pasukan anda membuat, menyimpan dan berkongsi Bahagian Pasukan. Semua ahli pasukan mendapat akses ke satu-satunya papan pemuka yang dikongsi, di mana mereka dapat bekerjasama dalam pembangunan projek.

Label putih

Duda menawarkan yang mahir Alat Label Putih. Ini memungkinkan untuk menggunakan sistem dengan nama pengguna untuk menerapkan keseluruhan ciri-cirinya, semasa mengerjakan projek pelanggan. Alat ini akan digabungkan sepenuhnya dengan ciri dan gaya jenama anda untuk memberikan pengalaman yang mendalam. Pada masa ini, platform Label Putih Duda hanya tersedia untuk pengguna rencana Pasukan, Agensi, dan Pelanggan, tetapi mungkin untuk mengujinya selama 30 hari percubaan percuma.

Penyulitan SSL

Semua laman web yang dibuat dengan Duda dilindungi secara automatik oleh Sijil SSL, yang menjadikan keseluruhan proses penyuntingan laman web lebih selamat dan boleh dipercayai untuk pemilik laman web, kakitangan dan pelanggan.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:100
Templat Percuma:&# x2714; YA
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA

Koleksi templat Duda kaya dan mengagumkan. Saat ini merangkumi sekitar 100 reka bentuk dan diperbaharui dengan yang baru secara berkala. Untuk kemudahan pengguna, templat dibahagikan kepada kategori tematik. Anda juga boleh menggunakan pilihan penapis carian dan menyusun reka bentuk ke dalam beberapa kategori untuk mengurangkan masa pencarian.

Apa sahaja templat yang akan digunakan, ia akan responsif dan sepenuhnya disesuaikan secara lalai. Sekiranya anda tidak berjaya menemui tema yang sesuai yang merangkumi keperluan reka bentuk web anda, anda boleh memilih templat kosong untuk menyesuaikannya dari awal. Templat dilengkapi dengan mod pratonton yang memungkinkan Anda melihat bagaimana tema yang dipilih akan ditampilkan di layar peranti mudah alih dan desktop.

Pilihan pertukaran templat diaktifkan di sini juga yang membolehkan anda mengubah templat semasa proses pengembangan web tanpa kehilangan hasil edit yang dibuat. Mereka, yang ingin menyesuaikan laman web mereka melalui pengekodan, dapat mengaktifkan mod Pembangun untuk memperibadikan projek melalui suntikan kod.

Reka Bentuk Duda

Untuk menyesuaikan reka bentuk laman web, anda harus mencapai papan pemuka editor, di mana anda akan menemui beberapa bahagian. Di sinilah anda akan dapat menyesuaikan tetapan reka bentuk (susun atur, latar belakang, fon, palet warna dll), menambah dan mengedit halaman, memilih dan mengintegrasikan widget, memuat naik kandungan, memperibadikan projek, mengintegrasikan kedai web atau blog dll. Seretan yang selesa -dan-drop editor sistem mempermudah proses pembuatan laman web, menjadikannya lebih intuitif. Anda juga boleh memilih dari pelbagai gaya navigasi mod mudah alih, desktop dan tablet di sini. Untuk menjadikan projek anda lebih dinamik, sistem memungkinkan pengecutan header yang diperlukan untuk menyimpannya di bahagian atas halaman semasa menatalnya. Penduaan halaman dan pilihan import kandungan yang dipatenkan membantu menjimatkan keseluruhan masa pembangunan laman web tanpa menjejaskan hasilnya.

4. Sokongan Pelanggan

Duda adalah sistem mudah mati, jadi anda tidak akan menghadapi masalah di sana. Bagaimanapun, pembangun laman web menawarkan perkhidmatan sokongan pelanggan yang kuat untuk semua kategori pengguna. Selain daripada maklumat lengkap mengenai sistem yang terdapat di laman utama, terdapat pangkalan pengetahuan yang mengagumkan yang terdiri daripada tutorial langkah demi langkah yang ditulis dalam bahasa mudah. Anda juga boleh memanfaatkan perkhidmatan tiket sokongan, menonton webinar yang berguna dengan panduan dan video terperinci untuk mengetahui nuansa bekerja dengan sistem serta maklumat mengenai kemas kini, produk terbaru, dll..

The Pusat Bantuan pembina laman web memberikan jawapan kepada soalan yang paling kerap dihadapi pengguna semasa bekerja dengan sistem. Soalan-soalan datang dalam beberapa bahagian berdasarkan topik yang ditangani. Untuk mempercepat pencarian pertanyaan dan menjawabnya, adalah mungkin untuk menggunakan pilihan penapis carian untuk menyelesaikan pertanyaan.

Selain itu, pembangun laman web menawarkan banyak bahan pemasaran, kisah kejayaan pengguna lain dan blog dengan pelbagai artikel mengenai reka bentuk web. Ciri sokongan pelanggan yang paling berguna adalah sembang langsung, di mana anda boleh berkomunikasi dengan pembantu, yang akan menjawab soalan anda dan membantu menyelesaikan masalah berkaitan sistem anda. Secara keseluruhan, perkhidmatan sokongan pelanggan Duda berada di tahap teratas.

5. Dasar Penentuan Harga

Duda adalah pembangun laman web yang cukup mahal dan rancangan yang ditawarkannya dirancang dengan baik untuk memenuhi keperluan pengguna. Sistem ini mempunyai percubaan percuma yang berlangsung selama 30 hari dan membolehkan meneroka keseluruhan rangkaian ciri perkhidmatan ini. Mengenai langganan berbayar, Duda mempunyai tiga daripadanya. Ini termasuk rancangan Asas ($ 14 / bln), Pasukan ($ 22) dan Agensi ($ 74 / bln). Kos rancangan berbeza dengan jumlah laman web yang disertakan, jumlah produk yang ditambahkan ke kedai web, pilihan pemasaran dan promosi, kerjasama pasukan, pilihan pengurusan pelanggan dll..

Pilihan HargaKosciri-ciri
Asas:$ 14 / bln✓ 1 laman web;
✓ Sokongan e-mel;
✓ SSL percuma.
Pasukan:$ 22 / bln✓ 1 laman web;
✓ Sokongan langsung;
✓ 4 orang ahli pasukan.
Agensi:$ 74 / bln✓ 8 laman web;
✓ Penjenamaan khas;
✓ Eksport laman web.

Bagi pengguna, yang mempunyai niat untuk memulakan kedai web, Duda menawarkan tambahan eCommerce khas untuk setiap laman web. Lihat di bawah:

 • 10 kedai produk – percuma;
 • 100 kedai produk – $ 7.25 / bln;
 • 2500 kedai produk – $ 19.25 / bln.

Duda juga menawarkan penyelesaian Label Putih yang menggoda untuk agensi web dan profesional bebas. Adakah anda memerlukan rancangan tersuai? Bukan masalah ketika bekerja dengan Duda. Untuk pelanggan dengan beratus-ratus laman web yang dikendalikan, pembangun laman web mempunyai tawaran istimewa – Harga Diskaun Bertingkat, Pengurus Akaun Dedikasi, Akses API Tanpa Had & Sokongan Lanjutan dan lain-lain. Hubungi sahaja pemaju sistem untuk mengetahui kos pilihan ini.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Duda adalah pembangun laman web yang mempunyai banyak pilihan penyesuaian reka bentuk. Seperti jumlah alat reka bentuk web lain yang ada, ia dicirikan oleh kebaikan dan keburukan pengguna yang harus diketahui sebelum memutuskan untuk memilih perkhidmatan tersebut. Mari kita lihat sekarang.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Editor drag-and-drop yang ringkas.
&# x2714; Pilihan enjin blog dan kedai dalam talian.
&# x2714; Sokongan berbilang bahasa.
&# x2714; Banyak pilihan penyesuaian reka bentuk.
&# x2714; Ciri InSite yang unik.
App App Store tidak tersedia.
Policy Dasar harga yang cukup mahal, ketiadaan rancangan percuma.

Kesimpulannya

Duda adalah pembangun laman web, yang menawarkan pilihan drag-and-drop, ciri penyesuaian reka bentuk canggih dan alat integrasi yang kuat. Sistem ini berfungsi dengan baik untuk pakar bukan teknisi dan reka bentuk web. Ini membolehkan pengguna kali pertama menjadikan laman web mereka sekarang responsif dalam masa yang singkat – keseluruhan proses automatik sepenuhnya. Sistem ini menonjol dari orang ramai kerana ciri multibahasa, sokongan pelanggan yang kuat, sistem analisis terperinci serta banyaknya SEO dan alat pemasaran.

Ini adalah penyelesaian yang cukup baik untuk projek kecil dan sederhana. Ia menawarkan banyak templat responsif, yang dapat disesuaikan 100%. Pakar pengkodan dapat menggunakan kemahiran dan pengetahuan mereka untuk membuat reka bentuk yang benar-benar unik dengan prestasi yang mengagumkan. Sekiranya anda mencari pembangun laman web yang responsif atau tempat untuk mendapatkan ciri yang kaya versi mudah alih dari laman web anda sekarang, saya sangat mengesyorkan anda melihat Duda. Lelaki ini tahu apa maksud responsif! Ingatlah untuk berkongsi pengalaman anda dalam komen.

Cubalah Duda Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map