Kajian Gator

Gator – adalah pembangun laman web HostGator, yang boleh dikenali penyedia hosting. Platform ini dirancang untuk membuat laman web sederhana yang tidak memerlukan pengalaman atau kepakaran teknikal. Ini menawarkan pilihan segelintir fitur selain editor drag-and-drop yang mudah digunakan, sekumpulan templat mesra mudah alih yang hebat, dan alat lain untuk menjadikan laman web ini lebih menarik.


Perisian ini bagus untuk mereka yang memerlukan blog profesional, laman web perniagaan kecil, portfolio atau jenis laman web lain untuk mempromosikan dan memasarkan perkhidmatan dalam talian. Ia mempunyai fungsi yang mencukupi untuk memenuhi keperluan individu dan korporat yang menampilkan kemampuan penyatuan media sosial, analitik, harga yang berpatutan dan banyak lagi.

Ikuti artikel kami dan perhatikan lebih dekat apa yang ada di bawahnya.

1. Kemudahan Penggunaan

Idea utama melancarkan pembina laman web Gator adalah menjadikan proses pembuatan laman web secepat dan semudah mungkin. Anda sebenarnya mendapat alat untuk membuat laman web dari awal tanpa kepakaran teknikal. Setelah log masuk, anda mendapat akses penuh ke semua ciri yang disampaikan oleh editor seret dan lepas yang sangat mudah di samping pilihan templat siap pakai.

Bermula

Prosesnya bermula dengan menyanyi. Anda akan diminta untuk memilih rancangan yang memenuhi keperluan anda. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan platform ini, anda boleh menuntut bayaran balik dalam masa 45 hari. Pengguna boleh log masuk melalui akaun Facebook atau Google mereka atau memilih cara tradisional untuk menunjukkan e-mel dan kata laluan mereka.

Setelah berjaya masuk, anda akan dipindahkan ke halaman dengan templat dengan serta-merta. Di sinilah anda mempunyai banyak pilihan susun atur yang mewakili pelbagai jenis laman web. Semua templat disusun mengikut kategori. Secara keseluruhan, terdapat 21 kategori berbeza untuk dipilih.

Papan Pemuka Gator

Mereka merangkumi blog, kecantikan & fesyen, komputer & teknologi, perkahwinan, hiburan malam, muzik, dan hiburan, dll. Setiap tema mempunyai mod pratonton, sehingga Anda dapat melihatnya sebelum memilih, yang sangat mudah. Mod ini tersedia dalam versi pratonton desktop dan mudah alih.

Edit Templat Anda

Gator menggunakan editor drag-and-drop yang sangat mudah untuk membuat perubahan atau penyusunan semula halaman yang anda perlukan. Bar navigasi di sudut kiri atas akan mengelakkan anda tersesat. Gunakan untuk menukar antara halaman yang ingin anda edit. Cukup klik pada bahagian dari senarai dan dipindahkan serta-merta.

Penyunting Gator

Editor itu sendiri menawarkan pelbagai alat penyesuaian. Bar sisi kiri memaparkan semua fungsi yang ada. Di sini anda boleh menambahkan elemen tambahan termasuk butang, borang kenalan, fail media, butang integrasi sosial, Suapan Langsung, pembayaran PayPal dan blok pembayaran, dll..

Bahagian “Halaman” memudahkan untuk melihat semua halaman yang anda miliki dan menguruskannya dengan lancar. Fungsi ini mungkin berguna sekiranya anda perlu menggandakan atau menamakannya semula. Setiap halaman dilengkapi dengan tetapan lanjutan untuk menyembunyikannya, mengedit URL atau SEO. Perkara yang sama adalah dengan bahagian. Anda mempunyai senarai semuanya dalam menu drop dan fungsi untuk menamakan semula atau menghapusnya kapan saja.

Elemen Gator

Klik pada butang “Reka Bentuk” dan ubah gaya laman web anda dengan menyesuaikan warna atau teksturnya. Bahagian ini mempunyai koleksi gambar, font, dan gaya teks khusus. Fungsi lain memudahkan untuk membuat blog atau menyimpan dengan hanya satu klik serta melihat-lihat analisis laman web.

Pergi dalam talian

Kini laman web anda sudah bersedia untuk melihat dunia. Anda boleh menyimpan semua tetapan atau melihat pratonton seperti pada desktop dan peranti mudah alih. Sekiranya semuanya baik-baik saja, klik pada butang “Terbitkan” dan masuk ke dalam talian dengan projek anda.

2. Ciri-ciri &Kelenturan

Gator kelihatan seperti platform yang cukup fleksibel yang memenuhi pemilik laman web bebas dan syarikat kecil. Ini memiliki seperangkat fitur dasar dan lanjutan yang merangkumi penyediaan kedai dalam talian yang cepat di samping pilihan widget, analitik laman web, dan banyak lagi. Itulah yang mungkin paling anda hargai:

 • Apl dan Tambahan – Gator mempunyai Pasar Aplikasi yang tersendiri. Ia bebas untuk mengakses dan memperkenalkan aplikasi dan widget yang berbeza untuk penyesuaian di halaman. Di sini kita mempunyai butang dari pelbagai jenis dan bentuk, bentuk hubungan dan fungsi senarai mel, galeri gambar dan garis masa media sosial, bar navigasi dan carian, dll..
 • Pasar Aplikasi Gator

 • Kesepaduan – Gator melayani laman web kecil dan sederhana yang tidak memerlukan banyak penyatuan. Atas sebab ini, ia hanya menawarkan fungsi asas yang merangkumi integrasi dengan SoundCloud, Peta Google, rangkaian sosial melalui butang perkongsian, dan PayPal.
 • e-dagang – Gator membolehkan anda menubuhkan kedai dalam talian dengan satu klik. Anda akan menemuinya di bar sisi kiri panel kawalan anda. Sekali lagi, pilihan ini hanya akan berfungsi untuk kedai digital bersaiz kecil dan dilengkapi dengan ciri seperti pengurusan dan kawalan inventori, pelaporan, dan pengurusan kupon. Pilih mata wang dari senarai juntai bawah dan mulakan. Di samping itu, anda boleh menambah dan menetapkan fungsi tambahan yang meliputi penambahan ke troli, halaman periksa, butang PayPal Donate, dll. Setiap laman web akan dienkripsi SSL.
 • Gator eCommerce

 • SEO – platform ini menawarkan tetapan SEO asas yang membolehkan pengguna mengedit URL serta meta tag dan deskripsi laman dan laman web. Tambahkan kod penjejakan Google Analytics dan pantau lalu lintas laman web anda.
 • Senarai mel – anda mungkin mengembangkan senarai mel anda tanpa menggunakan perkhidmatan pihak ketiga. Semua kenalan akan ditunjukkan di panel kawalan yang memaparkan nama pelawat dan tarikh langganan.
 • Blogging – Gator mempunyai ciri blog yang hebat. Di sini kita mempunyai pilihan templat blog yang bebas untuk dilihat dan dipasang di laman web utama. Di sini anda boleh mengedit catatan yang ada, menghapusnya atau menambah yang baru.
 • Blog Gator

Jangan lupa bahawa HostGator adalah penyedia hosting yang hebat. Ini bermaksud bahawa ia akan mengurus hosting dan laman web anda tanpa perlu menguruskannya secara berasingan. Satu lagi kelebihan besar untuk platform.

3. Reka bentuk

Seperti yang telah kami nyatakan sebelumnya, Gator kini menawarkan pelbagai templat yang merujuk kepada 21 kategori yang berbeza. Semua tema 100% responsif dan dilengkapi dengan mod pratonton mudah alih. Semua halaman mempunyai tetapan lanjutan di mana anda boleh memilih halaman yang ingin anda sembunyikan atau tunjukkan pada desktop atau peranti mudah alih.

Templat Gator

Semua templat mempunyai reka bentuk terkini. Pengguna boleh memasukkan tetapan untuk mengubah ukuran atau membentuk semula pelbagai elemen. Walau bagaimanapun, anda harus ingat bahawa platform ini menggunakan ciri penyimpanan automatik. Semua perubahan disimpan secara automatik, yang boleh mengakibatkan satu bahagian terletak di bahagian atas yang lain. Pastikan anda menyediakan ruang kosong yang cukup untuk meletakkan blok atau elemen baru. Galeri gambar dan video, ikon, anak panah tersedia untuk pengguna selain galeri gambar stok dengan 17 kategori gambar berkualiti tinggi.

4. Sokongan Pelanggan

Gator mempunyai sistem sokongan yang pelbagai yang menawarkan beberapa cara untuk menyelesaikan masalah yang berbeza. Pilihan utama termasuk:

 • Sembang Langsung – Walaupun terdapat kesederhanaan, ciri ini agak menjengkelkan, kerana anda perlu memasukkan nama, domain laman web dan masalah itu sendiri. Prosesnya mungkin kurang memakan masa.
 • Pusat Bantuan Gator – pengguna mendapat akses ke pangkalan pengetahuan yang komprehensif dengan video dan panduan cara. Terdapat juga pilihan e-mel.

Platform ini mempunyai sokongan keutamaan yang tersedia untuk pengguna dengan rancangan lanjutan. Ia mengaku sangat pantas sementara perkhidmatan pelanggan awal mungkin kelihatan agak perlahan pada mulanya. Sebaliknya, pakar sangat cekap dan bersedia membantu 24/7.

5. Dasar Penentuan Harga

Gator tidak mempunyai percubaan percuma. Walau bagaimanapun, anda bebas untuk meminta bayaran balik sepenuhnya dalam 45 hari pertama penggunaan sekiranya anda tidak berpuas hati dengan platform ini. Untuk rancangannya, ada tiga pilihan berbeza bergantung pada keperluan anda:

 • Pelan Permulaan berharga $ 3.84 jika anda membayar selama dua tahun. Harga sudah termasuk potongan 50% untuk jangka masa penggunaan pertama. Dengan kata lain, kos pembaharuan seterusnya mungkin melonjak hingga $ 7,95 sebulan jika anda membayar dua tahun ke depan. Rancangan ini dilengkapi dengan semua pilihan asas dan tidak ada fungsi eCommerce.
 • Pelan keutamaan $ 5.99 sebulan untuk jangka masa 2 tahun. Ia tidak jauh berbeza dengan rancangan Starter. Ia mempunyai ciri yang sama dan dilengkapi dengan sokongan keutamaan.
 • fungsi eCommerce tersedia dengan harga $ 9.22 sebulan dan merangkumi semua kemampuan dari pelan Permulaan dan Keutamaan selain fungsi eCommerce.

Situasi dengan tanda harga agak membingungkan, sementara bayaran pembaharuan mungkin membuat anda terkejut. Lebih-lebih lagi, perbezaan antara rancangan Permulaan dan Keutamaan kelihatan agak konyol. Dengan kata lain, kita perlu membayar $ 2 + tambahan untuk sokongan pelanggan yang layak.

Petua untuk anda: gunakan kod promo Gator SUPERBWEBSITEBUILDERS untuk mendapat diskaun 55%!

6. Kebaikan dan Kekurangan

Secara keseluruhan, Gator tentunya patut diberi perhatian terutama dianggap sebagai penyelesaian all-in-one dengan domain dan hosting percuma selain beberapa ciri asasnya. Walau bagaimanapun, ia masih mempunyai sisi lemah yang akan diperbaiki (sekurang-kurangnya, kami berharap demikian) dalam masa terdekat.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Pembina laman web yang sangat mudah.
&# x2714; Koleksi templat yang hebat.
&# x2714; Laman web mesra mudah alih.
&# x2714; Pasar Aplikasi yang besar.
&# x2714; Fungsi eCommerce dan keupayaan integrasi.
PriceHarga pembaharuan mungkin sedikit lebih rendah.

Kesimpulannya

Gator adalah platform pembinaan laman web yang baik dari segi fungsi. Ini sangat sesuai untuk anda sekiranya anda bertujuan melancarkan laman web kecil tidak kira sama ada portfolio, laman web syarikat, blog atau kedai digital kecil. Alat ini menawarkan pelbagai pilihan ciri selain kemampuan hosting penting. Mudah digunakan dengan sekumpulan templat responsif, fungsi hebat dan pilihan widget yang disempurnakan.

Walau bagaimanapun, ia tidak akan berjaya dengan projek yang rumit untuk perniagaan dalam talian yang berkembang. Pada masa yang sama, terdapat beberapa alternatif yang lebih berpatutan terutama jika mempertimbangkan rancangan Starter untuk melancarkan blog atau halaman arahan. Sebaliknya, anda akan mendapat semua yang anda perlukan untuk wang itu dan sedikit lagi.

Cuba Gator Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map