Kajian Kartel Besar

Kartel Besar – adalah pembangun laman web eCommerce yang kuat, yang direka untuk artis, jurugambar, pelukis dan wakil lain dari profesion kreatif dan perniagaan kecil. Sistem ini menyokong usahawan bebas dalam usaha mereka untuk mempersembahkan dan menjual produk dan karya seni mereka dengan berkesan. Ini pada dasarnya ditujukan untuk pengguna, yang telah membuat produk unik dan unik dan mencari jalan mudah untuk menjualnya kepada khalayak sasaran.


Ditubuhkan pada tahun 2005, Big Cartel mempunyai satu tujuan yang serius – untuk membantu pembangunnya, Matt Wigham, mencari cara terbaik untuk menjual barang dagangan kumpulannya di web. Sejak masa itu, pembangun laman web secara beransur-ansur berkembang menjadi salah satu sistem eCommerce yang paling kuat dan terkenal di dunia.

Pembangun laman web kini menjadi perisian yang kaya dengan ciri, dihoskan sepenuhnya, yang membolehkan membuat projek, di mana kesederhanaan reka bentuknya bergabung dengan fungsi, kemampuan dan kemudahan. Pereka Big Cartel menggarisbawahi bahawa mereka “mempercayai artis” dan inilah hakikat yang paling tepat menggambarkan matlamat dan implikasi utama sistem ini. Jadi, jika anda seorang artis bebas bersedia mula menjual secara dalam talian, sudah tiba masanya untuk mengetahui ciri dan ciri utama pembangun laman web.

1. Kemudahan Penggunaan

Big Cartel memasarkan dirinya sebagai penyelesaian eCommerce yang mudah, intuitif dan mudah digunakan bagi mereka, yang berhasrat menjual karya mereka di rangkaian global dengan pelaburan usaha minimum.

Melancarkan kedai web dengan sistem adalah mudah dan menyeronokkan, yang sangat penting bagi pemula. Setelah menyelesaikan prosedur pendaftaran yang mudah, anda akan diarahkan ke panel pentadbir, memberikan banyak pilihan. Di sinilah anda dapat mengisi akaun anda, melihat-lihat dan menyiapkan keperluan kedai (menambah produk, memilih dan menyesuaikan templat, menyesuaikan pilihan pembayaran dan pembayaran) serta mendapatkan akses ke ciri premium yang ditawarkan untuk pengguna paket berbayar ( tambah potongan, nama domain tersuai, aktifkan penjejakan inventori dll.).

Panel pentadbir Big Cartel juga memberikan akses ke bahagian Dashboard, Pesanan, Produk dan Diskaun. Mereka boleh didapati di satu tempat di sini. Cukup pilih bahagian yang ingin anda sesuaikan dan mulailah mengusahakan pembangunan kedai web anda. By the way, bar penyelesaian proses yang berguna akan membantu anda mengesan peratusan proses penyediaan kedai web yang berjaya dicapai. Semakin tinggi – semakin baik laman web anda bersedia untuk diterbitkan.

Proses pembangunan kedai web juga tidak rumit. Walaupun anda akan sibuk memperibadikan laman web anda, sistem akan menghasilkan petua, petunjuk, cadangan, peringatan dan arahan berguna tentang cara memaksimumkan hasilnya. Patuhi garis panduan untuk mendapatkan hasil yang baik!

Secara keseluruhan, Big Cartel menyumbang kepada persembahan visual yang sempurna dari projek eCommerce anda tanpa memerlukan kemahiran pengekodan dari anda. Walau bagaimanapun, jika anda memutuskan bahawa anda memerlukan fleksibiliti yang lebih mendalam dan fungsi yang lebih maju, anda tetap tidak akan menggunakan pengetahuan pengaturcaraan.

2. Set Ciri dan Kelenturan

Big Cartel memposisikan dirinya sebagai alat e-commerce satu-satu-jenis yang memungkinkan untuk melancarkan, mengurus dan mengemas kini kedai web semua di satu tempat. Anda tidak akan keliru dengan antara muka yang rumit atau pelbagai alat reka bentuk web – pilihannya agak terhad namun jelas dan dapat difahami dari pandangan pertama bahkan kepada pengguna yang tidak pernah terlibat dalam pembangunan laman web sebelum ini.

Kesederhanaan semacam itu dijelaskan oleh fakta bahawa pembangun laman web berfungsi dengan baik untuk kedai dalam talian kecil dengan sekitar lima puluh produk unik yang ditawarkan untuk dijual. Inilah yang menjadikan Big Cartel pilihan utama bagi seniman dan usahawan bebas, yang tidak ingin menghadapi semua kerumitan proses reka bentuk web dan berharap dapat memperoleh hasil yang luar biasa dalam waktu sesingkat mungkin.

Big Cartel Dashboard memberikan akses ke bahagian muat naik produk, pembayaran pelanggan, pengurusan pesanan dan pembuatan diskaun. Walau bagaimanapun, bahagian terakhir hanya tersedia untuk pengguna pelan berbayar. Bagaimanapun, anda tidak akan tersesat di sini – begitu banyak ciri Big Cartel. Mari kita perhatikan lebih dekat sekarang.

Papan Pemuka Kartel Besar

Alat pengurusan produk memungkinkan untuk mengesan inventori dan pelbagai jenis produk yang anda ada dalam stok. Ini adalah bagaimana anda akan memastikan bahawa anda tidak akan kehabisan produk yang dicari oleh pelanggan secara tidak sengaja. Anda juga boleh menandai item sebagai “habis terjual” atau “segera hadir” untuk memberi tahu pengguna mengenai kemas kini pelbagai produk yang akan datang.

Menambah produk sangat mudah di sini. Apa yang anda perlukan adalah menambahkan gambar barang yang ingin anda tawarkan untuk dijual, nyatakan nama, harga, kategori, status, tambahkan keterangan dan tetapkan parameter penghantaran. Langkah-langkah ini harus diterapkan pada setiap produk yang ingin anda tambahkan.

Big Cartel Tambah Produk

Sekiranya anda akan menjual produk digital (bukan fizikal), sistem ini membolehkan penyatuan dengan Pulley menyenaraikannya dengan mudah. Sistem ini juga memberi peluang untuk mengeksport / mengimport produk dari fail CSV untuk mengurangkan masa yang diperlukan untuk membuat dan mengurus galeri produk. Secara keseluruhan, keseluruhan proses memuat naik produk tidak akan memakan masa yang lama – begitu tepat dan mudah.

Salah satu kelemahan platform adalah bahawa tidak ada pilihan Pemulihan Keranjang Belanja Terbengkalai di sini. Sementara itu, banyak pengguna kontemporari sangat menghargai ciri ini kerana boleh dianggap sebagai salah satu alat generasi pelanggan utama yang mempengaruhi jumlah pertumbuhan penjualan.

Untuk pengurusan pesanan, Big Cartel memungkinkan anda melihat keseluruhan senarai pesanan di bahagian yang berasingan. Di sinilah anda dapat melacak pesanan dan statusnya, mengatur e-mel pengesahan untuk menghantarnya kepada pelanggan yang menyelesaikan pembelian dalam mod automatik.

Bahagian diskaun, pada gilirannya, memungkinkan pengguna rancangan premium membuat tawaran diskaun untuk menarik perhatian pelanggan dan mendorong mereka untuk berurusan dengan anda secara berkala. Ini juga menyumbang kepada pertumbuhan asas pelanggan. Untuk mengesan prestasi kedai web anda dan dapat menganalisis faktor utama yang mungkin memberi kesan positif / negatif pada parameter ini, anda boleh menggunakan Google Analytics, yang diintegrasikan ke dalam platform secara lalai dan dapat digunakan oleh pelanggan paket berbayar hanya.

Salah satu kelebihan pembangun laman web adalah bahawa tidak ada pilihan masuk pelanggan di sini. Sebagai gantinya, ada pilihan pembayaran tetamu untuk pelanggan baru. Ini bermaksud bahawa pengguna, yang ingin membeli sesuatu dari anda, tidak diwajibkan membuat akaun untuk memulakan membeli-belah. Ini menarik bagi kebanyakan pelanggan, yang menghargai masa dan kemudahan mereka.

Big Cartel menawarkan pilihan integrasi sosial untuk membolehkan anda menjual dengan cepat dan berkesan melalui Facebook dan Instagram. Ciri ini tersedia untuk pengguna pelan percuma dan berbayar. Terlebih lagi, sistem ini dapat menawarkan ketersediaan pelbagai integrasi dan tambahan.

Di antara pelanjutan popular yang boleh anda tambahkan ke kedai web Big Cartel anda, pada mulanya masuk akal untuk menyebut Zapier, (yang juga memberikan akses ke lebih dari 1000 aplikasi), Google Domains, LiveChat, Lucky Orange, MailChimp, Printful, Art of Where, ShipRobot, ShipRush, Socialphotos, ShipStation, Big Cartel untuk iOS.

Selain itu, sistem ini menawarkan API yang menjadikan penyatuan dengan perisian luaran lebih mudah dan senang.

Pilihan Pembayaran Kartel Besar

Bercakap mengenai pilihan pembayaran, tidak banyak di antara mereka di Big Cartel. Pilihan alat pembayaran cukup terhad dan hanya terdapat tiga pilihan. Ini termasuk Stripe, PayPal dan Square. Anda boleh melacak semua urus niaga dan perincian pesanan di bahagian Pesanan yang sesuai yang terdapat di panel pentadbir. Yang penting, Big Cartel tidak mengenakan bayaran tambahan untuk pembayaran yang dibuat dengan sistem.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:16
Tema Percuma&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:✘ TIDAK
Reka bentuk responsif&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA

Big Cartel adalah pembangun laman web WYSIWYG, yang membolehkan anda melihat dan mengawal semua pengeditan yang anda buat di laman web dalam mod masa nyata. Ini adalah ciri yang mesti dimiliki untuk sistem yang difokuskan pada keperluan pengguna, yang tidak memiliki latar belakang reka bentuk web awal.

Sehingga hari ini, pembangun laman web menawarkan 16 tema yang tersedia di galeri secara lalai. Semuanya kelihatan profesional, kemas dan jelas, tetapi mari kita hadapi: jumlah ini tidak mencukupi untuk memenuhi semua keperluan pemilik laman web eCommerce kontemporari. Sebelum memilih reka bentuk, anda boleh melihatnya untuk meneroka perinciannya.

Yang penting, anda boleh menukar templat sambil mengerjakan pembangunan laman web anda, jika anda menyedari bahawa ia tidak memenuhi keperluan anda atau pengkhususan khusus. Kandungan anda akan diformat ulang secara automatik agar sesuai dengan tema baru. Templat Big Cartel responsif sepenuhnya – apa sahaja reka bentuk yang anda mahukan, ia akan sesuai dengan skrin tablet, desktop dan mudah alih untuk memastikan pengalaman melayari web yang tiada tandingannya.

Semasa anda mula menyesuaikan templat yang dipilih, anda akan diberikan senarai ciri yang akan diedit di bar kiri papan pemuka. Apa yang boleh anda edit dan siapkan di sini adalah gambar tajuk, gambar latar (primer dan sekunder), tayangan slaid, pautan, teks, peralihan latar belakang produk, sempadan, butang, bar inventori dll. Anda juga boleh menyiapkan fon, teks pengumuman, item navigasi , bilangan produk unggulan dan produk maksimum per baris, maklumat senarai produk, jumlah produk per halaman, paparan harga, URL rangkaian sosial (Twitter, Facebook, Tumblr, Instagram, Pinterest) dan banyak lagi.

Templat Kartel Besar

Tidak seperti pesaingnya yang popular seperti Shopify atau Komersial Besar, Big Cartel tidak mempunyai penyunting gambar bersepadu. Satu-satunya cara untuk mengedit foto sebelum menambahkannya ke keterangan produk adalah dengan mengedit kod secara manual, yang memerlukan pengetahuan pengaturcaraan yang sesuai. Begitu juga, pembangun laman web tidak mempunyai gambar stok dan clipart, yang mencetuskan keperluan untuk memuat naik gambar anda sendiri.

Perkara lain yang harus anda ketahui mengenai penyesuaian templat Big Cartel adalah bahawa temanya cukup ketat dan tidak membenarkan kebebasan kreatif. Terdapat terlalu sedikit item yang boleh anda ubah dalam templat. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan penampilan tema yang dipilih, anda tidak akan menggunakan kemahiran pengekodan untuk menyesuaikannya mengikut kehendak anda. Itulah kelebihan yang ketara bagi orang bukan berteknologi.

4. Sokongan Pelanggan

Big Cartel tidak dapat menawarkan sokongan pelanggan yang hebat. Terdapat blog di laman web, di mana anda dapat melihat artikel, berita dan cadangan komuniti yang berkaitan dengan niche. Terlebih lagi, anda boleh sampai ke Pusat Bantuan – yang luas Asas pengetahuan sistem, yang cukup mudah dilayari dan disusun secara logik.

Masih ada yang belum berjaya anda temui di Pangkalan Pengetahuan? Kemudian ada peluang untuk menghubungi pasukan sokongan yang ramah dari perkhidmatan melalui e-mel. Ini mungkin berlaku pada waktu bekerja pada hari kerja. Secara keseluruhan, sokongan pelanggan Big Cartel berkualiti, tetapi tidak cukup kaya dengan ciri.

5. Dasar Penentuan Harga

Big Cartel mempunyai empat rancangan berbayar yang boleh anda lawati untuk membuat laman web lengkap yang sesuai dengan keperluan bangunan web eCommerce anda. Ini termasuk Pelan Platinum, Berlian dan Titanium. Kos mereka adalah $ 9.99 / bln, $ 19.99 / bln dan $ 29.99 / bln.

RancangKosciri-ciri
Platinum:$ 9.99 / bln✓ 25 produk;
✓ 5 gambar setiap produk;
✓ tema disesuaikan secara percuma;
✓ Jual dalam talian dan secara peribadi.
Berlian:$ 19.99 / bln✓ 100 produk;
✓ Statistik masa nyata;
✓ 1 menggunakan domain tersuai;
✓ Penyuntingan kod tema.
Titanium:$ 29.99 / bln✓ 1000 produk;
✓ Penjejakan inventori;
✓ Menawarkan promo diskaun;
✓ Penjejakan penghantaran.

Harga setiap rancangan bergantung pada set ciri, perkhidmatan dan alat yang disediakan. Ini berkaitan dengan jumlah produk yang akan dimuat, pilihan penyesuaian, pilihan penjejakan inventori dan statistik, pilihan templat dan apa yang tidak. Sekiranya anda merasa perlu untuk menguji sistem sebelum meningkatkan ke salah satu langganan berbayar, Big Cartel membolehkan anda mencuba Pelan Emas percuma, yang bagaimanapun, terhad dalam ciri yang disediakan.

Oleh itu, pelan percuma membolehkan anda menambahkan tidak lebih daripada 5 produk dan tidak membenarkan membuat potongan serta menggunakan beberapa ciri lain yang tersedia untuk pengguna pelan berbayar.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Big Cartel tidak diragukan lagi adalah salah satu wakil yang paling dipercayai dari ceruk eCommerce. Namun, ia dilengkapi dengan senarai kebaikan dan keburukan, yang mungkin memberi kesan besar terhadap keputusan pengguna mengenai pilihan sistem. Itulah sebabnya, masuk akal untuk meminta kelebihan dan kekurangan pembangun laman web di bawah.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Kemudahan penggunaan;
&# x2714; Banyak petua dan petua berguna;
&# x2714; Pelan ujian emas percuma;
&# x2714; Alat pemasaran pelbagai;
&# x2714; Ciri pembuatan diskaun.
Product Nombor produk terhad;
Level Tahap penyesuaian templat lemah;
✘ Perlu pengekodan untuk membuat reka bentuk templat lanjutan;
Tools Kekurangan alat eCommerce;
✘ Pilihan pembayaran pilihan terhad;
✘ Fleksibiliti terhad.

Kesimpulannya

Kartel Besar adalah pembangun laman web yang cukup kuat namun kontroversial, yang merupakan pilihan terbaik untuk kreatif, artis, pemuzik, peniaga kecil dan semua pengguna tersebut, yang membuat produk mereka sendiri dan ingin menjualnya dalam talian. Sistem ini ditujukan kepada orang-orang, yang tidak terlibat secara profesional dalam reka bentuk web dan mencari platform untuk menjangkau khalayak sasaran dan dapat mempersembahkan karya mereka dalam cahaya yang paling menguntungkan.

Sistem ini menonjol dari orang ramai kerana papan pemuka yang intuitif dan berstruktur logik, yang memberikan pemahaman yang jelas tentang bagaimana proses reka bentuk web harus diselesaikan. Pada masa yang sama, pembangun laman web tidak mempunyai pilihan penyesuaian reka bentuk dan dilengkapi dengan pilihan templat yang terhad. Sekiranya anda perlu melancarkan kedai web yang hebat, anda tidak akan dapat pergi tanpa pengetahuan pengekodan.

Ciri penjualan dan pemasaran Kartel yang besar sudah cukup untuk membina dan menyokong sebuah kedai dalam talian yang kecil. Sekiranya anda mempunyai niat untuk mengembangkan perniagaan anda di masa hadapan dan menambahkan lebih banyak produk ke katalog, maka masuk akal untuk mencari alternatif yang lebih baik. Nasib baik, terdapat banyak pembangun laman web yang baik yang dapat digunakan dengan berkesan untuk melancarkan dan mengurus laman web eCommerce yang lengkap.

Cubalah Big Cartel Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map