Kajian Kinsta

Kinsta – adalah WordPress yang diuruskan penyelesaian hosting dilancarkan pada tahun 2013. Ia direka untuk pemilik laman web yang mencari rumah yang stabil dan selamat untuk laman web WP mereka. Selain daripada ciri dan alat asas, platform ini membolehkan pelanggan mendapat manfaat daripada infrastruktur yang dikendalikan oleh Google. Dengan kata lain, anda mungkin menggunakan Google Cloud Platform sedangkan Kinsta sendiri adalah Google disyorkan penyedia hosting.


Syarikat ini menawarkan beberapa rancangan yang mungkin kelihatan lebih mahal daripada rata-rata. Namun, mereka memberikan keselamatan, prestasi, dan fleksibilitas yang cukup untuk laman web yang dikuasai oleh WordPress. Anda tidak sepatutnya menjadi ahli WP untuk memulakan Kinsta. Penyedia hosting memastikan masa memuatkan halaman dengan cepat dan menggunakan semua teknologi terkini untuk mengurangkan risiko waktu henti.

Adakah platform itu bagus? Adakah terdapat masalah atau masalah tersembunyi yang perlu dipertimbangkan? Ulasan ini adalah untuk menyoroti semua aspek penggunaan penyelesaian hosting Kinsta. Nantikan.

1. Kebaikan dan Kekurangan

Kinsta mengaku telah menyediakan laman web yang sempurna walaupun ada rancangannya. Platform hosting menawarkan masa operasi yang baik dan kelajuan memuatkan laman web yang tinggi. Ia dilengkapi dengan set fitur yang kaya walaupun beberapa masalah dan kekurangan menghalangnya daripada menjadi penyedia hosting WordPress yang sempurna.

Kelebihan Kinsta:

 • Persembahan bagus – Kinsta menunjukkan hasil yang baik semasa kadar tindak balas pelayan DNS terakhirnya mencecah 10 daripada 10 dengan hasil purata 179ms. Ia lebih baik daripada yang disyorkan oleh Google 200ms.
 • Berdekatan dengan Waktu Sempurna – platform menjamin 99.9% kadar uptime, yang menunjukkan 100% pada bulan Disember 2018.
 • Kemudahan penggunaan – Walaupun WordPress itu sendiri bukanlah CMS termudah untuk digunakan, Kinsta memberikan seberapa banyak ciri yang diperlukan untuk menjadikan proses pembinaan cepat dan mudah walaupun untuk pemula. Pengguna boleh beralih antara versi cPanel yang berbeza serta menambah pemalam baru, menguji laman web atau bekerja dengan tetapan menggunakan pementasan satu klik. Pada masa yang sama, anda dapat membuat akaun baru dalam beberapa saat sementara penyiapan atau penghijrahan WP hampir tidak akan menjadi cabaran.
 • Sandaran WordPress Automatik – anda tidak perlu mengambil berat tentang sandaran laman web walaupun pengurusan manual masih ada. Papan pemuka memberikan statistik terperinci dan rekod prestasi sandaran dengan tarikh dan maklumat penting lain.
 • Hosting yang Dioptimumkan eCommerce – Kinsta membolehkan anda membina laman web mesra eCommerce dan memberikan ciri-ciri yang luar biasa WooCommerce pemalam WordPress percuma.

Sokongan pelanggan juga cukup berkualiti walaupun terdapat beberapa kekurangan yang tidak memungkinkan kami memasukkannya ke dalam senarai pro Kinsta. Mari kita lihat beberapa rindu lain:

Kekurangan Kinsta:

 • Tiada telefon – itu mungkin bukan masalah kritikal kerana selain dari pengetahuan yang luas dan banyak panduan, perkhidmatan ini mempunyai sistem tiket canggih, yang memastikan dapat menghubungi segera. Pakar sokongan biasanya bertindak balas tidak lebih dari 40 saat sebagai tambahan kepada fungsi Sembang Langsung dan Interkom.
 • Harga – sebilangan pengguna mungkin terharu dengan harga rancangan dari awal. Walau bagaimanapun, jika anda menyelami lebih mendalam mengenai ciri-ciri yang mereka tawarkan, kosnya tidak akan kelihatan kebingungan lagi.
 • Kekurangan hosting e-mel – Kinsta tidak menyediakan hosting e-mel yang dipautkan, yang bermaksud anda harus mencari perkhidmatan pihak ketiga.

Sebaliknya, Kinsta mengesyorkan beberapa pilihan hosting e-mel yang berpatutan yang dapat disediakan sendiri oleh pengguna. Sebagai contoh, G Suite disyorkan oleh platform. Anda akan menemui varian yang sesuai dengan mudah. Sekarang, mari kita terokai ciri-ciri hosting, prestasi, harga, dan aspek penting lain untuk mempunyai pemahaman yang jelas tentang apakah perlu diperhatikan atau tidak.

2. Ciri-ciri Hosting

Kinsta kaya dengan ciri-ciri. Pemilik laman web benar-benar akan mempunyai semua yang mereka perlukan untuk melakukan penyiapan atau bermigrasi dengan laman web WP yang sudah ada. Platform ini memberi banyak perhatian kepada fleksibiliti, keselamatan, dan prestasinya. Lebih-lebih lagi, pengguna Kinsta berpeluang melampaui instrumen hosting asas.

Papan pemuka Kinsta

Platform Awan Google

Kami telah menyebut bahawa Kinsta adalah platform hosting yang disyorkan oleh Google. Fakta ini menjadikan syarikat ini menonjol daripada penyedia hosting yang dioptimumkan WordPress yang lain. Anda mendapat akses penuh ke Google Cloud yang digunakan oleh platform terkemuka di industri seperti Snapchat, Coca-Cola atau Spotify.

Sebagai sebahagian daripada platform berasaskan awan Google, Kinsta menawarkan infrastruktur hosting yang fleksibel yang menampilkan pelayan yang terletak di 20 bahagian dunia yang berbeza termasuk Asia dan Eropah.

Peningkatan Prestasi dengan Pengoptimuman Pangkalan Data MySQL Automatik

Ciri hebat untuk mereka yang menggunakan CMS WordPress. Platform ini menggunakan bekas terpencil yang berasingan untuk laman web berasaskan WP anda. Setiap bekas dilengkapi dengan contoh MySQL tambahan selain pengoptimuman pangkalan data automatik untuk memastikan prestasi laman web yang stabil dan bebas ralat.

Sistem ini diaktifkan setiap minggu untuk mengelakkan kerosakan pangkalan data MySQL. Anda tidak perlu menguruskan penyediaan secara manual. Ciri ini diaktifkan dan diproses secara automatik.

Ia berfungsi seperti berikut:

 1. Proses pengoptimuman dilancarkan secara automatik setiap minggu.
 2. Ia mengesan dan memperbaiki kemungkinan kesalahan menjalankan pangkalan data.
 3. Sekiranya sistem tidak dapat memperbaiki kesalahan, pemberitahuan akan dikirim ke dukungan teknikal dan sysadmin.

Hasilnya, ciri ini memastikan kesihatan laman web WordPress anda dan operasi yang stabil.

Lebih Keselamatan dengan Mulakan Semula Cadangan PHP Automatik

Sekiranya versi PHP anda turun atas sebab apa pun, anda mungkin perlu memulakannya semula dari sandaran terakhir secara manual dari papan pemuka. Kinsta menjadikan prosesnya 100% automatik berkat ciri penyembuhan diri.

Dengan kata lain, anda tidak akan menyedari bila PHP anda mungkin rosak. Sistem menghidupkannya semula secara automatik. Sekiranya masalah ini terlalu rumit untuk alat menanganinya, seorang sysadmin akan diberitahu untuk melakukan pembaikan manual.

Sandaran Automatik

Platform ini mengendalikan sandaran automatik walaupun ada rancangannya. Setiap pengguna akan dapat memanfaatkan ciri tersebut. Walau bagaimanapun, pengguna pelan masuk akan berpeluang menggunakan perkhidmatan ini hanya dalam 14 hari pertama, sementara pakej yang lebih tinggi menawarkan ciri ini untuk jangka masa yang lebih lama.

Untuk menguruskan perkhidmatan, anda hanya perlu pergi ke papan pemuka anda dan masukkan bahagian Sandaran. Di sana anda boleh memilih dari pakej yang ada yang merangkumi:

 • Sandaran Harian.
 • Sandaran 6 jam.
 • Sandaran setiap jam.

Tidak kira apa yang anda pilih, perkhidmatan ini diuruskan secara automatik oleh platform. Lebih-lebih lagi, anda boleh menyemak rekod perjalanan sandaran demi hari dalam masa nyata tanpa perlu memuat turun.

Perkhidmatan Pementasan Satu Klik

Ciri ini bagus untuk pengguna yang ingin menguji laman web mereka sebelum menggunakan. Dengan kata lain, pementasan membolehkan anda menguji plugin dan integrasi baru sebelum menambahkannya ke projek langsung anda. Perkhidmatan ini membolehkan menyesuaikan dan mengedit kod, widget, aplikasi, dan tambahan untuk memastikan operasi dalam keadaan lancar.

Alat Tambahan: Cache Tapak, SSL, PHP Engine, dll.

Selain daripada ciri unik Kinsta, platform ini menawarkan pelbagai pilihan tambahan yang sangat berguna setiap kali anda perlu meningkatkan atau menyesuaikan laman web anda:

 • Enjin PHP – pengguna bebas beralih antara pelbagai versi PHP yang tersedia dengan lancar. Sekiranya anda mempunyai beberapa masalah teknikal atau hanya ingin kembali ke versi sebelumnya, platform ini membolehkan anda menghidupkan semula mesin PHP anda untuk menyelesaikan kesalahan sambungan atau kerosakan lain.
 • SSL – sijil SSL percuma adalah bahagian dari setiap rancangan Kinsta. Lebih-lebih lagi, anda tidak perlu menangani pengalihan manual, kerana fungsi HTTPS Force secara automatik akan mengarahkan lalu lintas anda ke versi laman web yang dilindungi SSL.
 • Analisis – sistem ini membolehkan anda melacak data yang diperlukan dari statistik laman web terperinci yang diaktifkan oleh alat pemantauan PHP hingga lebar jalur, permintaan teratas berdasarkan paparan atau bait, GEO dan IP, cache, dan banyak lagi.

Ciri Percuma

Semua rancangan dilengkapi dengan CDN percuma selain SSL dan beberapa pilihan asas lain, pengguna akan menghargai sekurang-kurangnya 1 penghijrahan laman web percuma yang membolehkan anda memindahkan projek dalam talian berkuasa WP anda yang sedia ada ke Kinsta dengan kos sifar. Satu lagi ciri percuma termasuk akses penuh ke perkhidmatan DNS premium yang membolehkan pengguna menguruskan rekod zon mereka sendiri. Pengguna mendapat 1 tempat DNS premium untuk setiap pemasangan Dengan kata lain, jumlah pemasangan sama dengan jumlah tempat DNS Premium yang anda dapat.

3. Prestasi

Kelajuan Memuatkan Laman Web: Kinsta mendakwa mempunyai salah satu kadar kelajuan pemuatan terbaik di antara penyedia hosting yang dioptimumkan dengan WordPress. Ujian baru-baru ini menunjukkan rata-rata 495 ms, Kadarnya banyak bergantung pada lokasi laman web.

Waktu Terakhir Kinsta

Dengan kata lain, pengguna dari Bangalore tidak boleh mengharapkan kelajuan pemuatan yang sama seperti di Jerman, misalnya. Berikut adalah jadual kelajuan oleh bahagian dunia untuk membuat perkara menjadi lebih jelas. Anda juga boleh memeriksa sendiri kelajuan pemuatan laman web. Hanya cari di mana laman web dihoskan dan kemudian gunakan salah satu alat percuma yang ada, Pingdom, sebagai contoh.

Amerika Utara575 ms
Sydney2.03 s
Jepun1000 ms
Sao Paulo1000 ms
Jerman222 ms
UK175 ms

Kinsta menggunakan perkakasan canggih dan mempunyai pusat data dan pelayan yang dipasang di 20 lokasi berbeza di seluruh dunia. Lebih-lebih lagi, platform ini menggunakan instrumen peningkatan kelajuan melalui teknologi seperti PHP 7, Ngnix, LXD, dan penyelesaian perisian lain untuk meningkatkan kelajuan laman web dan prestasi keseluruhan.

Kadar Waktu Masa: penyedia hosting menjamin kadar uptime 99.9% kepada setiap penggunanya. Sebilangan orang mungkin menganggapnya sebagai pamer. Walau bagaimanapun, hasilnya pada bulan Disember 2018 menunjukkan 100% masa operasi yang luar biasa. Untuk memastikan hasil yang baik, Kinsta menggunakan rangkaian alat pemantauan dan pengesanan sendiri untuk memeriksa dengan waktu operasi setiap minit.

4. Keselamatan

Platform ini melakukan banyak hal dari segi keselamatan. Ia menggunakan LXC dan LXD sebagai tambahan kepada Platform Awan Google, memungkinkan untuk mengasingkan akaun pengguna dan laman web WordPress. Pendekatan sedemikian menghasilkan penyerapan serangan DDoS yang lebih baik serta pencegahan risiko lain dan ancaman siber.

Kami telah menyebut sandaran automatik yang juga meningkatkan keselamatan laman web secara keseluruhan. Kaedah keselamatan tambahan adalah seperti berikut:

 • SSH yang disulitkan & Sambungan SFTP – ia memastikan akses laman web yang selamat dan selamat. Ciri ini disertakan dengan enkripsi SSL PERCUMA.
 • Sekatan Integrasi – yang ini terutama merujuk kepada pemalam yang mungkin mengandungi potensi risiko perisian hasad. Seperti yang kita semua ketahui, pemilik laman web harus memilih pembangun pemalam yang dipercayai ketika menggunakan WordPress. Kinsta menghalang anda daripada memilih aplikasi yang berbahaya dan berpotensi berisiko.
 • Pencegahan Serangan – cara keselamatan tambahan merangkumi langkah-langkah untuk mengurangkan risiko DDoS dan serangan penggodam. Mereka termasuk menyekat, GeoIP, dan banyak lagi.
 • Ciri Perbaiki Hack – Kinsta memberikan jaminan pembersihan pasca-hack untuk menghapus kod berbahaya dan memulihkan laman web anda dengan akses yang selamat.

Platform ini memantau keseluruhan rangkaian laman webnya dan tidak pernah menggerakkan projek yang dikuasakan oleh versi PHP yang tidak disokong

5. Sokongan Pelanggan

Sokongan pelanggan adalah salah satu pihak Kinsta terkuat. Walaupun tidak mempunyai nombor telefon, pengguna masih boleh menghubungi dengan serta-merta dengan bantuan ciri Live Chat. Pada masa yang sama, berikut adalah widget Interkom bersepadu.

Pengguna boleh menjejaki sejarah sembang mereka untuk mencari masalah yang mereka perlukan. Tingkap tetap terbuka walaupun anda melihat bahagian dan alat lain, yang cukup mudah. Pasukan sokongan sentiasa ada sepanjang masa.

Terdapat juga banyak artikel topikal yang tersedia di Blog Kinsta selain platform yang besar asas pengetahuan. Ini merangkumi pelbagai aspek bentuk penyediaan sijil SSL dan migrasi laman web WordPress ke petua untuk meningkatkan prestasi laman web dan pemulihan bencana.

5. Dasar Penentuan Harga

Secara keseluruhan, terdapat 10 pakej tersedia yang dihantar oleh Kinsta. Rancangan di luar pakej Enterprise 4 membolehkan pelanggan menghubungi pasukan sokongan untuk membuat rancangan yang disesuaikan secara individu bergantung pada keperluan mereka. Kami telah membahagikan semua tawaran yang tersedia kepada tiga kategori utama: Asas, Perniagaan, dan Perusahaan. Semua rancangan merangkumi perkhidmatan SSL dan CDN percuma. Platform ini menjamin wang dikembalikan selama 30 hari.

Pelan Asas:

 • Pemula – berharga $ 30 sebulan termasuk 1 pemasangan WordPress dan storan 10 GB.
 • Pro – berharga $ 60 sebulan termasuk 2 pemasangan WordPress dan storan 20 GB

Rancangan Perniagaan:

 • Perniagaan 1 berharga $ 100 sebulan dengan pemasangan 5 WP dan ruang cakera 30GB.
 • Perniagaan 2 berharga $ 200 sebulan dengan 10 pemasangan WP dan ruang cakera 40GB.
 • Perniagaan 3 berharga $ 300 sebulan dengan 20 pemasangan WP dan ruang cakera 50GB.
 • Perniagaan 4 berharga $ 400 sebulan dengan pemasangan WP 40 dan ruang cakera 60GB.

Rancangan Perusahaan:

 • Perusahaan 1 berharga $ 600 sebulan dengan pemasangan WP 60 dan ruang cakera 100GB.
 • Perusahaan 2 berharga $ 900 sebulan dengan pemasangan WP 80 dan ruang cakera 150GB.
 • Perusahaan 3 berharga $ 1,200 sebulan dengan pemasangan 120 WP dan ruang cakera 200GB.
 • Perusahaan 4 berharga $ 1,500 sebulan dengan pemasangan 150 WP dan ruang cakera 250GB.

Kinsta mempunyai tawaran berasingan untuk organisasi bukan untung dan memberikan 15% diskaun pada setiap rancangan untuk laman web yang dilancarkan oleh gereja, komuniti amal, dan lain-lain. Selain daripada diskaun awal, organisasi bukan untung juga boleh bergantung pada pengurangan harga sebanyak 15% sekiranya terdapat pakej prabayar. Setiap ahli bukan keuntungan mendapat percubaan percuma selama 60 hari.

Garisan bawah

Kinsta adalah hosting WordPress yang baik dengan banyak ciri dan teknologi canggih untuk meningkatkan prestasi laman web. Platform ini jauh dari murah. Pengguna mungkin mencari alternatif yang lebih berpatutan. Walau bagaimanapun, ini mungkin satu-satunya kelemahan. Anda hampir tidak akan menemui kelajuan uptime dan loading dengan kadar yang sama selain sokongan teknikal canggih untuk menangani pencegahan ancaman siber dan pembersihan pos.

Kesimpulannya, Kinsta mungkin bernilai baik untuk wang yang dikenakan memandangkan bekerjasama dengan platform Google Cloud, papan pemuka intuitif dan penalaan laman web yang mudah, penyelesaian pelayan yang dioptimumkan eCommerce, dan peningkatan prestasi keseluruhan.

Mulakan dengan Kinsta

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map