Kajian Magento

Magento – adalah salah satu platform CMS yang paling mantap. Dilancarkan pada tahun 2007, sistem ini memberikan senarai ciri yang besar di samping keupayaan integrasi yang luas untuk membina kedai digital yang kukuh. Ia dipenuhi dengan add-on dan aplikasi yang menjadikannya kegemaran ramai berjuta-juta peniaga di seluruh dunia.


Walaupun mempunyai semua ciri hebat, Magento hampir tidak akan menjadi idea yang baik untuk pemula. Orang bukan teknisi mungkin merasa sukar untuk membuat laman web kerana papan pemuka dan antara muka yang rumit. Ia pasti memerlukan sedikit masa untuk mengetahuinya. Namun, setelah anda melepasi tahap pembelajaran, proses penyuntingan akan menjadi lebih mudah. Di samping itu, platform ini boleh digunakan secara percuma.

Ulasan ini adalah untuk merangkumi semua faedah dan ciri penting yang meletakkan Magento dalam senarai teratas platform sumber terbuka untuk eCommerce.

1. Kemudahan Penggunaan

Anda tidak boleh mengharapkan keramahan pengguna dari platform. Walaupun tugas-tugas pentadbir biasa mungkin tidak menjadi cabaran, anda pasti akan sukar untuk menangani penyediaan dan juga penyesuaian laman web. Di sinilah anda mungkin memerlukan bantuan profesional dalam menghadapi pembangun web yang berpengalaman. Fakta ini mengakibatkan kos yang tidak dijangka, yang mana buruk.

Sekiranya anda masih mahu menangani prosesnya sendiri, bersiaplah untuk menghabiskan banyak masa. Tidak ada penjelasan cara membina laman web CMS untuk platform sumber terbuka Magento, tidak seperti versi eCommerce. Satu-satunya berita baik adalah bahawa setelah anda menyelesaikan penyediaannya, anda tidak perlu menghadapinya lagi, sementara papan pemuka itu sendiri agak jelas dan mudah digunakan.

Pada masa yang sama, panduan pengguna Magento mungkin juga berguna. Ini memberikan semua asas persediaan yang diperlukan serta memperkenalkan fungsi utama yang mungkin anda perlukan semasa memulakan.

Penyunting Magento

Ciri Pengurusan Produk

Semasa bekerja dengan CMS sumber terbuka Magento, anda perlu banyak menguruskan pengurusan produk. Untuk mempermudah prosesnya, sistem menawarkan fitur terpisah yang memastikan:

 • Penambahan produk ringkas.
 • Menyunting maklumat dan keterangan asas.
 • Menyiapkan tag SEO dan meta.
 • Memilih dari pelbagai kategori produk termasuk perkhidmatan maya, langganan, dll.
 • Membuat atribut produk dengan pengurusan selanjutnya.

Penyunting WYSIWYG

Sistem ini mempunyai instrumen WYSIWYG khusus. Ini membolehkan pengguna menambah atau mengemas kini kandungan, bekerja dengan bahagian dan blok laman web, menambahkan teks ke laman blog atau produk anda dengan mudah. Walau bagaimanapun, jika anda ingin memperbaiki penampilan laman web anda, anda harus menangani pengekodan.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Walaupun sangat sukar digunakan, Magento sangat kaya dengan pelbagai ciri walaupun versi sumber terbuka tersedia secara percuma. Fungsinya merangkumi instrumen penting untuk menangani pemasaran, SEO laman web, penghantaran dan pembayaran, pengurusan katalog produk, proses pembayaran, dan banyak lagi. Mari kita perhatikan lebih dekat apa yang ditawarkan oleh platform.

Ciri Pentadbiran:

 • Panel Kawalan Tunggal – sistem ini membolehkan pengguna mengurus dan mengesan pelbagai kedai digital atau laman web membentuk satu papan pemuka.
 • Penghijrahan sederhana – fungsi import atau eksport pukal tersedia menggunakan fail CSV.
 • Terminal Maya – alat mudah untuk membuat dan mengurus produk dari panel pentadbir serta memenuhi pesanan.
 • Ciri Percetakan – penyelesaian yang baik bagi mereka yang perlu mencetak pelbagai dokumen seperti invois, label produk, dll.

Ciri Pemasaran:

 • Daftar Keinginan dan Kupon – anda boleh membuat kupon dan kod promo yang akan tersedia dalam talian dan luar talian.
 • Perbandingan Produk – anda boleh membuat senarai teratas produk tertinggi dan paling popular dengan perbandingan dan penerangan terperinci.
 • Troli Beli-belah yang berterusan – satu ciri difokuskan pada pengurangan kadar pengabaian troli. Produk disimpan di dalam troli walaupun pengguna meninggalkan laman web ini.

Ciri Magento

Pilihan pembayaran

Walaupun sumber terbuka Magento adalah CMS percuma, penyatuan kaedah pembayaran mungkin memerlukan kos tambahan. Sebagai contoh, anda perlu membayar perkhidmatan integrasi untuk memproses kad debit atau kredit. Sebaliknya, anda masih boleh memanfaatkan pilihan percuma yang tersedia untuk penyatuan. Berikut adalah perkhidmatan yang disediakan sebagai aplikasi terbina dalam:

 • Jalur.
 • Braintree.
 • PayPal.
 • Amazon Pay dan lain-lain.

Ciri Penghantaran dan Pemeriksaan

 • Pemeriksaan Pengguna Ringkas – pelawat boleh memilih sama ada untuk membeli produk sebagai tetamu atau pengguna yang dilog masuk.
 • Anggaran dan Cukai Penghantaran – harga akan dipaparkan secara automatik di keranjang belanja termasuk semua kemungkinan anggaran tambahan.
 • Pemantauan – ciri ini memudahkan pelanggan mengesan pesanan mereka.

Ciri SEO:

Platform ini menawarkan asas untuk meningkatkan SEO laman web anda. Mereka termasuk pengeditan tag meta di samping URL yang dapat disesuaikan, Peta Laman, dll. Pada masa yang sama, pengguna bebas untuk mengintegrasikan alat analitik yang popular dalam menghadapi Google Analytics.

Magento menawarkan pelbagai jenis ciri. Walau bagaimanapun, anda mungkin memerlukan fungsi yang lebih luas dari laman web anda. Di sinilah anda perlu mengupah pembangun web agar pilihan yang diperlukan disatukan dengan betul.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:Adat
Tema pihak ketiga:&# x2714; YA
Reka Bentuk Laman Web AI:✘ TIDAK
Seret&Jatuhkan:✘ TIDAK
Dioptimumkan untuk Mudah Alih:&# x2714; YA

Pengguna harus mengharapkan kekecewaan lain dari segi reka bentuk. Platform ini tidak mempunyai susun atur atau templat laman web siap pakai. Semua tema dibangunkan terutamanya oleh syarikat pihak ketiga. Hanya sebilangan tema yang percuma. Susun atur yang lebih bergaya dan terkini mungkin menelan belanja sehingga $ 400!

Sebaliknya, tema seperti ini biasanya mempunyai peluasan dan tambahan yang anda mahu gabungkan. Dengan kata lain, tidak perlu menyewa pembangun web. Semua tema responsif mudah alih, yang memastikan berjalan lancar pada peranti yang berbeza walaupun OS atau saiz paparannya.

Bagi templat, kebanyakannya serupa. Pengguna mungkin menginginkan reka bentuk yang lebih eksklusif. Satu-satunya cara untuk mengubah susun atur adalah dengan mengedit kod sumber. Prosesnya nampaknya agak merepotkan, kerana versi Magento percuma tidak menampilkan penyunting WYSIWYG dalam membandingkan dengan Wix atau pembangun laman web SaaS yang lain. Pengguna boleh memilih dari tiga penyelesaian:

 • Beli tema pihak ketiga yang serasi dengan Magento.
 • Sewa pembangun web untuk membuat templat dari awal.
 • Pilih tema percuma dan bayar satu set lanjutan.
 • Gunakan pelanjutan Magento CMS Page Builder.

Sebagai peraturan, beberapa pengguna mungkin memerlukan gabungan ketiga-tiga pilihan yang disebutkan di atas. Semuanya bergantung pada jenis laman web, struktur, kandungan, dan faktor asas lain.

4. Sokongan Pelanggan

Seperti juga semua platform CMS utama, Magento tidak mempunyai pasukan sokongan seperti biasa. Dengan kata lain, anda tidak boleh bergantung pada sembang langsung atau sokongan e-mel selain sistem tiket telefon atau tradisional. Sebaliknya, sistem ini mempunyai sistem yang sangat besar masyarakat dengan banyak forum untuk mencari jawapan kepada soalan anda.

Kita juga harus mengambil kira panduan pengguna terperinci yang merangkumi semua aspek asas dari cara memulakan penyuntingan halaman, dll. Bantuan berbayar juga tersedia untuk pengguna Magento selain blog, dokumentasi pembangun, portal penjualan atau kursus latihan yang tersedia dengan Magento U.

5. Harga

Magento open source CMS adalah platform percuma untuk membina kedai digital dan jenis laman web eCommerce yang lain. Namun, ketika seseorang mengatakan “bebas” mengenai sistem ini, itu tidak berarti sama sekali tanpa biaya. Seperti yang telah kami sebutkan, pengguna mungkin perlu menambahkan beberapa peluasan atau menyesuaikan reka bentuk laman web belum lagi pengacaraan dan nama domain pilihan.

Ini semua memerlukan pengambilan pemaju depan atau pereka web. Perkara yang sama adalah dengan tema Magento premium yang dilengkapi dengan ciri dan peluasan dalaman. Tag harga boleh berkisar antara $ 40 hingga $ 500 bergantung pada kerumitan dan fungsi.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Magento tentunya platform yang layak untuk keperluan eCommerce walaupun mempunyai beberapa kekurangan yang jelas. Walaupun dilengkapi dengan ciri-ciri, ia masih sangat rumit untuk bukan juruteknik sementara proses pembinaan pasti akan menghasilkan kos tambahan.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Ciri dan penyatuan yang tidak berkesudahan.
&# x2714; Banyak Aplikasi dan Tambahan.
&# x2714; Bagus untuk mengembangkan perniagaan dalam talian.
&# x2714; Komuniti pengguna dan pangkalan pengetahuan yang besar.
&# x2714; Ia percuma.
Complicated Sangat rumit, memerlukan sokongan pemaju yang berpengalaman.
✘ Tema percuma terhad.
✘ Penyesuaian yang mahal.
✘ Kekurangan pasukan sokongan.

Kesimpulannya

Magento adalah platform sumber terbuka yang kukuh dengan pelbagai ciri dan fungsi. Sistem ini sesuai untuk membolehkan anda mengembangkan dan mempromosikan perniagaan anda secara dalam talian. Alat ini dilengkapi dengan keupayaan integrasi yang luas dan banyak tambahan. Sistem pengurusan dan penyuntingan produk yang mudah juga akan berguna.

Sebaliknya, platform ini bukan untuk pemula, kerana beberapa proses mungkin memerlukan pengetahuan pengkodan dan reka bentuk web yang mendalam. Pada masa yang sama, pengguna harus siap dengan biaya yang tidak dijangka dalam menghadapi templat atau pelanjutan premium. Keputusan keseluruhan masih merupakan penyelesaian perisian yang mantap untuk membina kedai digital yang kukuh.

Muat turun Magento Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map