Kajian Microweber

Microweber – adalah platform pembinaan laman web yang mudah yang direka untuk memberikan fungsi yang lebih luas. Ia hadir sebagai sistem pengurusan kandungan yang boleh dimuat turun dan juga pembangun laman web dalam talian yang intuitif yang menampilkan penyuntingan sebaris. Platform ini bagus untuk membuat pelbagai jenis laman web termasuk laman web perniagaan kecil, blog, dan kedai digital kecil. Microweber membawa alat yang mencukupi bukan hanya untuk mempermudah proses pembinaan tetapi juga menguruskan kedai dalam talian atau laman web syarikat anda.


Ia mempunyai editor WYSIWYG yang cukup standard membiarkan pemula tanpa kemahiran teknikal membuat, mengedit atau menyesuaikan laman web mereka. Selain dari alat membina web, Microweber memberikan beberapa tambahan penting di luar kotak. Mereka merangkumi modul tambahan untuk Label putih dan senarai main video, plugin cPanel khusus untuk mengedit laman web anda dalam panel kawalan yang mesra pengguna, dan penyelesaian lain yang mungkin dihargai oleh pengguna.

Jadi, apa yang baru di sekitar Microweber? Mari kita lihat ciri dan keupayaannya yang mungkin anda dapati segelintir.

1. Kemudahan Penggunaan

Walaupun menjadi platform CMS sumber terbuka, Microweber terutama dirancang untuk membantu bukan juruteknik membina laman web yang kukuh dan kedai digital. Ia mempunyai fungsi drag-and-drop selain penyuntingan sebaris, yang bermaksud anda bebas membuat perubahan dalam talian dalam masa nyata tanpa muat turun tambahan. Pada masa yang sama, pengguna berpeluang untuk memuat turun MS tanpa sebarang kos dan menggunakannya untuk membuat laman web secara bebas.

Bermula

Tanda dalam prosedur sedikit berbeza dari apa yang anda jangkakan. Walaupun kebanyakan platform meminta anda memasukkan maklumat peribadi atau log masuk melalui akaun sosial terlebih dahulu, Microweber menawarkan untuk menyemak templat yang ada dan menamakan projek tersebut terlebih dahulu. Anda boleh memilih mana-mana 15 tema yang tersedia bergantung pada jenis laman web. Anda memilih domain dan memulakan dengan platform yang dipilih. Prosedurnya adalah seperti berikut:

 1. Anda masuk ke laman web Microweber.com dan mulakan percubaan percuma selama 14 hari.
 2. Setelah anda menekan butang “mulai sekarang”, anda akan dipindahkan ke halaman dengan templat. Pilih yang anda suka, pratonton pada berbagai ukuran layar, dan tekan butang “mulakan dengan templat ini”.
 3. Peringkat terakhir adalah mendaftar keluar dan log masuk menggunakan akaun Google atau Facebook anda. Di sinilah anda dapat mula mengedit laman web anda.

Terus terang, keseluruhan prosedur masuk kelihatan agak pelik dan mengelirukan pada pandangan pertama. Anda mungkin bingung dengan beberapa langkah sejak awal. Akan memerlukan sedikit masa untuk mendapatkan akses penuh ke editor drag-and-drop dan akhirnya mula menyesuaikan laman web.

Penyunting WYSIWYG

Sebaik sahaja anda masuk ke dalam pembangun laman web, anda akan berada di persekitaran seret dan lepas yang biasa. Papan pemuka mengandungi semua alat yang diperlukan yang terletak di bar sisi kanan. Di sini kami mempunyai pilihan tata letak, modul untuk ditambahkan di laman web anda (perhatikan, mereka hanya tersedia dalam tempoh percubaan percuma), tetapan templat, dan editor visual.

Penyunting Microweber

Kami mempunyai butang untuk menambahkan logo tersuai anda di sudut kiri atas yang terletak di tajuk. Tetapan lanjutan membolehkan anda memilih antara teks atau logo gambar yang mungkin dimuat naik dari perpustakaan anda sendiri atau dilayari. Tetapannya mempunyai pengoptimuman ukuran logo automatik untuk membuatnya kelihatan jelas dan jelas.

Susun atur memudahkan untuk membuat struktur laman web yang sesuai dengan kategori, produk paling popular atau blok teks yang terletak di pelbagai kedudukan. Modul hadir sebagai instrumen penyesuaian penting dengan puluhan aplikasi untuk dipilih. Ini termasuk Peta Google, ikon, galeri gambar, butang perkongsian sosial, pautan YouTube, borang kenalan, butang tambah ke troli, pelbagai jenis slaid, dan banyak lagi.

Dengan kata lain, Microweber mempunyai senarai pilihan yang kukuh untuk membuat laman web profesional atau kedai digital. Sebaliknya, proses masuk mungkin sedikit lebih mudah.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Microweber kaya dengan pelbagai ciri. Ia mempunyai fleksibiliti yang cukup untuk membuat laman web yang menarik untuk berinteraksi dengan bakal pengunjung anda dalam pelbagai cara termasuk borang hubungan, blog, Pelabelan Putih, dan lain-lain. Pada masa yang sama, ia membawa beberapa instrumen untuk menguruskan kedai atau laman web anda juga. Berikut adalah beberapa pilihan asas yang disampaikan oleh Microweber:

 • Editor Mesra Pengguna – kami telah menyebut platform yang mempunyai pembangun WYSIWYG. Ini berlaku untuk kedua-dua perisian dalam talian dan CMS. Sekiranya anda perlu menambahkan elemen, ikon atau butang baru, arahkan kursor ke papan pemuka dan masukkan ke halaman. Tidak ada kemahiran teknikal atau pengekodan yang diperlukan.
 • CPanel yang dipertingkatkan – Microweber menggunakan panel pentadbirnya sendiri yang dioptimumkan untuk telefon pintar dan tablet juga. Dengan kata lain, anda bebas mengurus atau mengedit laman web anda di mana sahaja. Lebih-lebih lagi, cPanel membolehkan anda melacak statistik dan analitik laman web anda dalam masa nyata, memantau pesanan terkini, pendapatan, dan banyak lagi.
 • Papan Pemuka Microweber

 • e-dagang – mendirikan kedai digital sangat mudah dengan platform. Ia mempunyai pencipta kedai dalam talian yang dioptimumkan sepenuhnya yang secara lalai tersedia untuk semua pengguna perisian tanpa sebarang kos. Untuk mula menjual secara dalam talian, anda hanya perlu memuat naik produk, menetapkan harga dan juga syarat penghantaran. Sistem ini dapat disatukan dengan beberapa penyedia penyelesaian pembayaran utama. Mereka termasuk PayPal, Stripe, Payza, VoguePay, dan beberapa lagi. Pengguna berpeluang membuat e-mel automatik yang dikirimkan kepada pembeli mereka setiap kali pembelian dilakukan. Ciri ini memungkinkan untuk menguruskan syarat penghantaran anda bergantung pada negara serta menawarkan potongan harga penghantaran atau tawaran khusus yang diperibadikan. Urus produk anda dengan mengubah suai bidang tersuai, menambahkan menu dropdown, memuat naik video dan gambar, dan lain-lain. Manfaat tambahan termasuk membuat, mengurus dan menjejaki, membuat invois automatik, pilihan mata wang untuk disiapkan, integrasi media sosial, dan sebagainya.
 • Blogging – Microweber mempunyai ciri blog yang baik yang membolehkan anda membuat blog yang terpisah atau meletakkannya di laman web utama. Platform ini mempunyai pelbagai alat bukan hanya untuk menambah catatan baru tetapi juga untuk menjaga semua halaman dan fail media. Gunakannya untuk mengatur galeri, mengedit teks, menambahkan video dan foto, catatan lembut mengikut kategori. Fungsi Suntingan Langsung memudahkan untuk mengemas kini atau mengubah artikel anda secara dalam talian langsung dari blog.
 • Microweber Tambah Halaman Baru

 • Keserasian – perisian yang boleh dimuat turun disokong oleh semua penyemak imbas utama. Ia serasi dengan teknologi terkini seperti PHP 7+ atau Laravel Framework.
 • Label putih – Microweber menawarkan penyelesaian Label Putihnya untuk individu dan syarikat. Ia terdapat dalam beberapa pakej bergantung pada keperluan anda. Tawaran ini akan berjaya bagi mereka yang ingin membuat laman web dan kedai dalam talian untuk pelanggan mereka. 4 rancangan yang ada sesuai dengan freelancer, agensi web atau syarikat hosting yang diperlukan. Lihat penerangan pakej terperinci dalam tinjauan Dasar Harga kami di bawah.

Microweber tentunya banyak ditawarkan dari segi fleksibiliti dan ciri dari pembangun laman web drag-and-drop yang sederhana hingga fungsi eCommerce yang ditingkatkan dan penyelesaian Label Putih.

3. Reka bentuk

Semasa memulakan, pengguna akan berpeluang memilih dari 15 templat yang berbeza. Jumlah tema kelihatan agak terhad. Lebih-lebih lagi, tidak ada kategori atau penapis tertentu. Anda mempunyai semua susun atur yang tersedia di satu tempat di skrin utama, yang tidak begitu selesa.

Templat Microweber

Sebaliknya, setiap tema mesra telefon bimbit dan mempunyai ciri pratonton segera. Anda tidak perlu mengklik butang. Arahkan tetikus ke atas templat untuk melihatnya secara automatik menatal ke bawah. Di samping itu, anda berpeluang melihat bagaimana templat tersebut akan berjalan di desktop, tablet atau telefon pintar sebelum memulakannya. Anda boleh beralih antara mod dengan mengklik ikon skrin tertentu di sudut kiri atas.

Tata Letak Dinamik tentunya ciri yang patut diberi perhatian. Anda sebenarnya mempunyai peluang untuk memilih, mengubah ukuran atau merancang semula mana-mana susun atur yang terdapat di papan pemuka. Anda dapat meregangkan blok perubahan fon, membentuk semula butang atau ikon, dll. Penyunting visual di papan pemuka anda menawarkan tetapan lanjutan untuk mengedit tipografi, latar belakang, dan sempadan serta dimensi set yang menunjukkan ukuran tepat blok atau bahagian.

4. Sokongan Pelanggan

Bagi sokongan pelanggan, pengguna tidak akan menghadapi kesukaran untuk mengetahui bagaimana semuanya berfungsi. Sebagai contoh, anda mungkin melihat tutorial video semasa memuatkan halaman. Video akan muncul secara automatik setiap kali anda berpindah dari halaman ke halaman ketika memulakan. Microweber mempunyai asas pengetahuan yang sangat besar yang merangkumi:

 • Akademi yang memaparkan panduan dan tutorial video.
 • Forum dengan pelbagai utas dan komen pengguna sebenar.
 • Blog dengan artikel yang merangkumi pelbagai masalah yang mungkin perlu anda selesaikan.

Pengguna dipersilakan untuk mencadangkan modifikasi dan penambahbaikan mereka sendiri di bahagian “Cadangkan Ciri”. Jangan ragu untuk menawarkan idea dan idea anda sekiranya idea tersebut dihidupkan. Platform ini juga mempunyai fungsi Live Chat untuk sokongan segera.

5. Dasar Penentuan Harga

Kami memutuskan untuk membahagikan semua rancangan harga kepada dua kategori utama. Mereka merangkumi rancangan asas untuk pengguna kasual yang ingin melancarkan laman web atau kedai digital mereka dan rancangan Label Putih untuk agensi web, freelancer dan syarikat hosting.

Pelan Asas merangkumi:

 • Peribadi berharga $ 5 / bulan dengan domain percuma, akses ke semua templat, Sokongan Langsung dan banyak lagi.
 • Premium berharga $ 10 / bulan sangat sesuai untuk pengusaha kecil. Ia dilengkapi dengan keselamatan SSL, templat tanpa had, storan 15GB, alat pemasaran, dan pemasangan modul premium.
 • Perniagaan berharga $ 25 adalah baik untuk kedai digital kecil dan sederhana. Ia dilengkapi dengan semua ciri tanpa had selain fungsi eCommerce yang digabungkan sepenuhnya, kereta terbengkalai, promosi kupon, dan banyak lagi.

Platform ini menawarkan percubaan percuma 14 untuk memeriksa bagaimana sistem berfungsi.

Pelan Label Putih adalah seperti berikut:

 • Label Putih Asas berharga $ 5 sebulan untuk kegunaan peribadi.
 • Label Putih Pro berharga $ 20 sebulan untuk agensi web.
 • Hosting Label Putih Pro berharga $ 50 sebulan untuk syarikat hosting.

Ia juga mempunyai rancangan untuk perusahaan besar dan syarikat besar. Harga dirundingkan secara berasingan.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Microweber mempunyai lebih banyak hits berbanding downfalls. Ia memberikan fungsi yang lebih luas, banyak ciri hebat, keupayaan eCommerce yang luar biasa, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, ia semestinya melakukan sesuatu mengenai reka bentuk templatnya.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Editor drag-and-drop yang mudah.
&# x2714; Bagus untuk kedai digital kecil dan sederhana.
&# x2714; Tidak memerlukan kemahiran teknikal.
&# x2714; Penyelesaian Label Putih.
&# x2714; Pelan yang berpatutan.
&# x2714; Pelbagai pilihan modul.
&# x2714; Susun atur Dinamik.
✘ Masuk prosedur yang agak membingungkan.
✘ Templat yang membosankan.

Garisan bawah

Microweber adalah penyelesaian yang baik untuk perniagaan kecil kecilan dan kedai dalam talian kecil-sederhana digabungkan dengan fleksibiliti yang kuat dan set ciri yang kaya. Platform ini memudahkan penyediaannya e-dagang berfungsi dan mula menjual dalam talian dalam beberapa jam. Perisian ini mempunyai pelbagai alat reka bentuk dan penyesuaian juga.

Microweber bernilai wang yang akan anda laburkan di dalamnya – tidak lebih dan tidak kurang. Mod Edit Langsung menjadikan sistem menonjol dari orang ramai, terutama jika dibandingkan dengan pesaing. Dalam hal ini, ciri ini menjadikan perkhidmatan serupa dengan pembangun laman web WYSIWYG. Tidak hairanlah platform ini mendapat banyak anugerah berprestij. Ia mempunyai korelasi harga / kualiti yang baik. Kami mengesyorkannya kepada pemula, yang mempunyai niat untuk membuat kedai web dengan sehingga 1000 produk.

Cuba Microweber Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map