Kajian Pinegrow

Kajian Pinegrow


Pokok nanas (versi terkini 5.9) – adalah perisian desktop yang dirancang untuk membuat laman web baru dari awal dan juga mengedit halaman yang sudah ada. Platform yang hebat akan berfungsi untuk pemula tanpa kemahiran pengekodan yang perlu membuat laman web responsif menggunakan platform WYSIWYG yang mudah. Pengkod dan pengaturcara khusus juga akan mendapat manfaat daripada perisian yang menyediakan persekitaran CSS, HTML, dan PHP yang mudah digunakan untuk membuat halaman baru dan cepat menukarnya menjadi laman web WordPress.

Sistem ini memberikan sekumpulan ciri berguna. Ia menyokong WP, Bootstrap, dan Foundation. Pengguna boleh menyesuaikan projek mereka dalam masa nyata atau menangani penyuntingan berbilang halaman. Sama ada anda seorang pereka web khusus atau pemula tanpa kemahiran teknikal, Pinegrow mempunyai sesuatu untuk ditawarkan di luar kotak. Mari kita perhatikan lebih dekat perisian dan ciri-ciri yang dihasilkannya.

1. Kemudahan Penggunaan

Pinegrow adalah pilihan yang baik untuk pengguna tanpa pengalaman pengekodan dan juga untuk pengaturcara profesional. Ini memberikan akses penuh ke kod sumber dengan peluang untuk mengedit atau mengubahnya. Pada masa yang sama, perisian ini dilengkapi dengan alat WYSIWYG intuitif yang memungkinkan untuk membuat laman web dari awal tanpa benar-benar menulis kod.

Perisian ini digunakan sebagai instrumen desktop. Ini bermaksud bahawa anda perlu memasangnya terlebih dahulu di PC anda. Yang anda perlukan hanyalah pergi ke laman web Pinegrow rasmi dan pilih versi bergantung pada OS yang anda gunakan. Di sini kita mempunyai pilihan untuk Windows, MAC atau Linux. Pilih versi yang anda perlukan dan muat turun fail untuk menyelesaikan proses pemasangan. Yang anda perlukan hanyalah mengikuti petua mudah dengan cara yang sama seperti anda memasang perisian lain.

Muat turun nanas

Sekarang anda sudah bersedia untuk mengakses platform. Sistem ini mempunyai percubaan percuma untuk membolehkan pengguna memeriksa cara kerjanya. Untuk mengaktifkan tempoh percuma, anda perlu melancarkan program, menunjukkan e-mel anda, memasukkan kata laluan, dan mengesahkannya dari peti masuk dengan surat automatik yang dikirim sekaligus. Akhirnya, anda akan berada di editor dengan semua alat yang ada.

Proses Penyuntingan

Untuk mengatakan yang sebenarnya, pemula mungkin terbeban dengan sekumpulan instrumen yang tersedia dari papan pemuka. Tetapi jika anda tidak merancang untuk melakukan pengekodan, anda tidak memerlukan kebanyakannya. Proses pembinaan secara amnya akan berlaku di dalam persekitaran WYSIWYG dengan pilihan blok dan elemen untuk ditambahkan. Untuk memulakan, anda perlu menyelesaikan langkah-langkah berikut:

 1. Klik pada ikon “projek atau halaman baru”.
 2. Pilih jenis halaman yang ingin anda bina (WP, Bootstrap, Foundation atau HTML Plain).
 3. Mulakan proses membina dengan menggunakan alat di sudut kiri atas.
 4. Projek membuat Pinegrow

Idea yang baik adalah bermula dengan perpustakaan. Ini berisi pilihan elemen yang berbeza untuk ditambahkan ke halaman anda. Pemilihan blok luas. Di sini kami mempunyai elemen Promo dan tajuk dengan butang “beli”, jadual harga, testimoni, borang hubungan, blok untuk kandungan, galeri, dan lain-lain. Yang anda perlukan adalah memilih elemen dan mengarahkannya ke kawasan bangunan.

Untuk setiap halaman yang anda buat, Pinegrow memberikan satu set pilihan. Pengguna boleh menggandakannya dan mengedit dalam mod berbilang halaman tanpa perlu beralih antara skrin yang berbeza. Anda juga boleh melihat kodnya serta membuat sedikit perubahan. Selain itu, anda berpeluang melihat halaman dalam penyemak imbas, menyemaknya untuk kesalahan HTML, menguruskan perpustakaan untuk setiap halaman yang berasingan, dll..

Penyesuaian halaman Pinegrow

Selain daripada penyesuaian halaman yang dipertingkatkan, pengguna akan dapat menyunting blok sendiri. Sebagai contoh, anda boleh menyalin dan menampal teks pada ruang yang disediakan, mengubah tipografi, dan memanfaatkan penyunting visual lanjutan (kami akan menerangkan fungsinya sedikit lebih jauh).

Penyebaran Laman Web

Pinegrow hanya penyunting laman web. Ini bukan penyelesaian all-in-one dengan domain dan hosting yang termasuk dalam pakej. Oleh itu, anda perlu menjaganya terlebih dahulu. Pada masa yang sama, ia menawarkan cara mudah untuk menukar halaman anda menjadi WordPress. Sistem ini mempunyai sekumpulan pilihan yang dioptimumkan WP dengan peluang untuk mengeksport tema dan memasangnya di hosting. Lebih-lebih lagi, pengguna berpeluang mengimport kandungan dari laman web yang ada atau menambahkan lebih dari 200 tindakan WordPress dengan lancar.

Penyebaran Laman Web Pinegrow

Pengkod yang berpengalaman akan menghargai banyak ciri untuk bekerja dengan kod sumber, memeriksa peraturan CSS yang sudah ada, menambah kelas baru, menetapkan pelbagai sifat untuk blok atau bahagian tertentu, mengedit teks, kandungan, dan banyak lagi. Pemula mungkin memerlukan sedikit masa untuk mengetahui cara bekerja dengan editor. Walau bagaimanapun, proses pembinaan itu sendiri kelihatan cukup mudah dengan Pinegrow.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Pinegrow kelihatan sangat hebat dari segi ciri. Sebilangan besar daripadanya merujuk kepada proses penyuntingan. Inilah sebenarnya platform yang dirancang. Lihat beberapa pilihan teras yang disampaikan oleh sistem.

Proses Penyuntingan yang Disempurnakan

Pinegrow mempunyai banyak alat pintar untuk menangani proses pembinaan laman web dengan cara yang berbeza. Sama ada anda seorang pemula atau profesional yang berdedikasi, anda akan menghargai perkara berikut:

 • Alat WYSIWYG Pintar – memudahkan untuk menambahkan blok baru, mendua, menyusun semula struktur halaman, menghapus elemen kod dan juga menambah yang baru.
 • Koleksi Elemen – perpustakaan halaman mempunyai banyak pilihan elemen untuk ditambahkan dan diedit. Cukup cari blok yang anda perlukan dan seret dan lepas ke kawasan penyuntingan. Anda boleh memindahkannya atau menggantinya bila diperlukan dengan satu klik.
 • Penyuntingan Sekatan – setiap blok dilengkapi dengan tetapan yang berasingan untuk diedit. Pengguna boleh mengedit kandungan atau teks di dalam blok, menambah sifat baru, mengubah kod HTML, menambah pautan, menghapus, dll.
 • Pemformatan Kandungan – menangani pemformatan kandungan dengan satu klik dan tambahkan tajuk H1… H6 untuk menjadikannya lebih mesra SEO dan struktur.
 • Kajian Pinegrow

Tema WordPress Berfungsi Penuh

Pinegrow berfungsi paling baik setiap kali anda perlu membuat WordPress tema untuk projek masa depan anda. Sistem ini memudahkan untuk menukar halaman HTML siap pakai anda ke tema WP. Cukup berikan tindakan yang diperlukan dari senarai lebih dari 200 tindakan WordPress yang terdapat di papan pemuka. Mereka berbeza-beza dari bahagian templat dan gelung hingga penyesuai WP, navigasi, dan penomboran serta pertanyaan WordPress khusus.

Mod Pratonton Fleksibel

Setelah anda menyelesaikan proses pembinaan, anda mungkin ingin melihat bagaimana laman web anda berjalan pada peranti yang berbeza termasuk desktop dan mudah alih. Nah, Pinegrow membolehkan anda melihat laman web dalam pelbagai versi pada masa yang sama. Platform ini memungkinkan untuk membuka dua paparan halaman yang mewakili dua halaman yang berasingan. Anda bukan sahaja boleh melihatnya secara serentak tetapi juga mengedit tanpa beralih antara beberapa skrin.

Mod Pratonton Fleksibel Pinegrow

Mod pratonton dilengkapi dengan tiga pilihan utama. Mereka termasuk layar PC, komputer riba, dan telefon pintar. Selain itu, pengguna mungkin mendapat keuntungan dari tetapan pratonton lanjutan dan memilih ukuran layar tertentu, titik putus, dan tetapan lain untuk memiliki visi yang luas tentang bagaimana laman web akan terlihat seperti pada berbagai alat.

Alat untuk Bekerja dengan Bootstrap dan Foundation

Selain membuat tema WP, Pinegrow hadir dengan sokongan yang lebih baik untuk Bootstrap dan Foundation. Pengguna mendapat satu set instrumen untuk memastikan kawalan visual terhadap susun atur. Di sini kita juga mempunyai perpustakaan dengan komponen dan blok untuk ditambahkan. Mereka berlaku untuk Foundation dan Bootstrap. Anda bebas menyesuaikan elemen, mengubah saiz lajur dan blok, bekerja dengan grid, menambahkan modal ke halaman dan butang untuk membukanya.

Tali kasut – adalah alat sumber terbuka percuma untuk pemaju front-end yang mencari kerangka untuk membuat templat butang, borang, navigasi, dan komponen antara muka laman web Javascript dan CSS yang berasaskan Javascript.
Yayasan – adalah kerangka responsif untuk menangani pembangunan front-end. Ia dilengkapi dengan pilihan grid responsif serta elemen UI lain, tipografi, dan templat siap pakai.

3. Reka bentuk & Templat

Pinegrow tidak mempunyai templat siap pakai. Kenapa mesti? Sistem ini dilengkapi dengan alat yang cukup untuk membuat halaman dari awal selain editor visualnya yang kuat. Anda boleh mengubah secara terperinci setiap perincian di blok serta menambahkan yang dikodkan sendiri. Platform ini memungkinkan untuk menguasai sepenuhnya CSS.

Templat & Reka Bentuk Pinegrow

Masukkan editor dan ubah margin dan padding, ubah kedudukan blok, edit fon dan teks, tambahkan bayangan, ganti latar belakang, tetapkan peraturan dan kelas baru pada elemen anda, edit grid CSS dan banyak lagi. Pinegrow memastikan penyuntingan sebaris. Ini bermaksud bahawa anda akan melihat semua perubahan dalam masa nyata dengan peluang untuk melihat halaman dalam penyemak imbas dan juga mendapat manfaat daripada tetapan pratonton mudah alih yang komprehensif. Ini bermaksud bahawa laman web anda akan 100% responsif walaupun dimensi peranti, OS, pembawa, atau skrin.

4. Sokongan Pelanggan

Platform ini menawarkan sokongan hebat dengan pelbagai cara. Pertama sekali, Pinegrow mempunyai asas pengetahuan yang besar dengan banyak artikel, panduan video, dan tutorial. Pusat Bantuan juga merangkumi bahagian “Cara Memulakan” serta Dokumentasi.

Sokongan Pelanggan Pinegrow

Kedua, anda boleh menggunakan bar carian untuk mencari jawapan dengan cepat. Cukup masukkan masalah yang perlu anda selesaikan. Memasuki komuniti Pinegrow mungkin juga merupakan idea yang baik. Forum akan menjadi peluang yang baik untuk berunding dengan pengguna pengalaman untuk berkongsi pengalaman anda sendiri.

Akhir sekali, anda bebas menghubungi pasukan sokongan melalui:

 • Komuniti kendur;
 • E-mel;
 • Twitter.

Setiap pilihan boleh diakses dari papan pemuka dan juga di laman web rasmi.

5. Rancangan & Harga

Sistem ini menjual lesen sekali sahaja. Dengan kata lain, anda hanya membayar sekali dan mendapat akses seumur hidup ke semua ciri editor. Pada masa yang sama, anda boleh memilih langganan bulanan. Pinegrow boleh didapati dalam tiga versi utama. Mereka termasuk Standard, Pro, dan Pro dengan WordPress.

Pelan & Harga Pinegrow

Harga berbeza bergantung pada sama ada anda individu, syarikat, pelajar atau pengguna sedia ada yang ingin mengemas kini lesen yang ada. Bagi individu, harga sekali adalah seperti berikut:

 • Lesen Standard berharga $ 49.
 • Lesen Pro berharga $ 99 dengan pengeditan berbilang halaman tambahan, halaman induk, dan komponen CSS.
 • Pro dengan lesen WordPress berharga $ 149 dengan alat untuk membuat tema WP siap pengeluaran.

Bagi harga bulanan, mereka masing-masing $ 10 dan $ 15 setiap Pro dan Pro dengan WP. Lesen Standard tidak tersedia untuk langganan. Pembayaran bulanan mungkin merupakan pilihan yang lebih menjimatkan sekiranya anda tidak merancang untuk menggunakan platform ini dalam jangka masa yang lama. Anda hanya membayar $ 10 sebulan dan kemudian membatalkan langganan dengan peluang untuk memperbaharui kemudian.

6. Kelebihan & Keburukan

Hasilnya, Pinegrow tampaknya menjadi instrumen yang fleksibel setiap kali anda perlu membuat tema CSS, HTML, dan PHP yang responsif dengan atau tanpa pengekodan. Satu set ciri kelihatan luar biasa, terutama bagi pengaturcara berpengalaman. Pada masa yang sama, beberapa kekurangan kecil mungkin masih berlaku.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Jumlah kawalan ke atas kod sumber halaman.
&# x2714; Penyunting visual yang hebat.
&# x2714; Hebat untuk bekerjasama dengan Bootstrap dan Foundation.
&# x2714; Membantu membuat tema WordPress yang siap digunakan.
&# x2714; Perpustakaan blok kaya.
&# x2714; Alat penyuntingan intuitif.
&# x2714; Pelan berasingan untuk syarikat, individu dan bukan keuntungan.
✘ Mungkin terlalu rumit dari awal.
✘ Tanpa langganan bulanan untuk lesen standard.
Payments Bayaran sekali sahaja untuk pelajar.

Kesimpulannya

Pinegrow – adalah alat desktop yang kuat untuk membuat laman web dan laman web dari awal. Ia berfungsi dengan baik untuk orang yang mempunyai dan tanpa pengetahuan teknikal. Guru pengekodan akan mendapat manfaat daripada kawalan menyeluruh terhadap elemen halaman. Mereka akan berpeluang bekerja dengan Bootstrap dan Foundation serta memanfaatkan sepenuhnya dari editor visual yang hebat.

Pemula akan merasa agak sukar untuk menggunakan perisian dari awal. Sebaliknya, ia dilengkapi dengan editor WYSIWYG ringkas, perpustakaan blok kaya, alat penyuntingan kandungan mudah, dan lain-lain. Satu-satunya kelemahan di sini ialah Pinegrow bukanlah penyelesaian all-in-one. Anda perlu mengendalikan eksport laman web dan memasangnya di hosting anda. Dalam kes ini, pembangun laman web SaaS tradisional mungkin merupakan penyelesaian yang lebih mudah dengan semua ciri termasuk dalam rancangan.

Muat turun Pinegrow Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map