Kajian Platform Unicorn

Kajian Platform Unicorn


Platform Unicorn – adalah perisian SaaS khas yang dikembangkan untuk membuat halaman arahan dari awal. Ini membantu mempromosikan dan memperkenalkan aplikasi mudah alih, penyelesaian SaaS lain, permulaan dan banyak lagi. Produk ini memulakan debutnya dengan penjana halaman statik berasaskan HTML bersepadu. Hari ini, ia dilengkapi dengan lebih banyak fleksibiliti dan alat untuk membuat halaman baru, menambah komponen yang berbeza, mengedit beberapa elemen laman web, dan lain-lain. Apa yang lebih penting, tidak ada kemahiran teknikal yang diperlukan. Platform ini berfungsi dengan baik untuk pemula.

Pengguna bukan sahaja dapat membina halaman pendaratan kreatif tetapi juga memastikan pelawat mereka terlibat dengan bantuan keupayaan integrasi yang berbeza. Juga, perisian memberikan kod HTML atau CSS yang bersih dengan setiap templat baru. Sebilangan pengguna di web menyebutnya “pembangun halaman pendaratan terbaik”. Tetapi masalahnya adalah bahawa produk melayani keperluan yang lebih sempit. Sistem ini tidak menawarkan ciri khas untuk pembina satu halaman Ujian atau analisis A \ B untuk mengesan statistik laman web. Ini bermaksud bahawa alat ini berfungsi terutamanya dalam ceruk tertentu dan tidak dapat dipelbagaikan sekiranya diperlukan.

Kami mempunyai keraguan kerana kekurangan instrumen penyuntingan dan beberapa masalah lain yang mungkin timbul semasa semakan kami. Mari kita lihat ialah Platform Unicorn mendapat pujian tinggi.

Kebaikan dan keburukan

Apa yang kami gemari mengenai platform ini adalah evolusi pesatnya. Dari penjana halaman statik, ia akhirnya berkembang menjadi pembangun laman web berskala penuh dengan peluang untuk membuat halaman dalam, mengedit fon dan warna, menghubungkan perkhidmatan pihak ketiga, dan banyak lagi. Sebaliknya, pemaju masih mempunyai banyak kerja.

Kelebihan Unicorn Platform:
Kekurangan Platform Unicorn:
&# x2714; Mudah untuk digunakantiada pengekodan adalah diperlukan. Kosongkan kod HTML / CSS / JS dengan setiap templat.
&# x2714; Harga berpatutan – rancangan tidak terlalu mahal sementara ada juga mod pengguna percuma.
&# x2714; Penyunting dalam talian – semua perubahan yang anda buat dalam penyemak imbas disimpan secara automatik.
&# x2714; Alat penyesuaian – edit warna dan fon, ubah gaya untuk membuat halaman yang disukai pelawat anda.
&# x2714; Kesepaduan – pengguna dapat memilih dari widget yang berbeza dan menghubungkannya dengan lancar.
&# x2714; Ciri percuma – selain daripada rancangan percuma, perisian ini dilengkapi dengan SSL dan CDN percuma. Tetapi ini hanya untuk langganan berbayar.
Design Pilihan reka bentuk terhad.
✘ Iklan dikeluarkan dalam rancangan premium sahaja.
Process Proses pengeksportan kod boleh menjadi lebih pintar.

Apa Itu Bagus Untuknya?

Seperti yang dinyatakan sebelumnya dalam tinjauan kami, perisian ini dikembangkan untuk membantu pasukan mempromosikan permulaan mereka, aplikasi mudah alih, perkhidmatan pengembangan web, dll. Versi Unicorn Platform terbaru lebih berorientasikan permulaan. Sebagai contoh, beberapa elemen atau ciri disesuaikan dengan fokus pada permulaan terutamanya. Selain itu, ia mempunyai pilihan tambahan yang menjadikannya pembangun halaman pendaratan yang layak.

Untuk memahami, betapa baiknya, kita perlu menjelaskan komponen halaman pendaratan penting dan kemudian melihat apakah Platform Unicorn dapat mengatasinya.

Komponen Asas Halaman Pendaratan yang Berjaya

Untuk apa halaman arahan diperlukan? Misi utamanya adalah untuk menukar lalu lintas atau mendorong pengunjung ke produk atau perkhidmatan sasaran yang ingin anda promosikan. Sebaliknya, setiap produk atau tawaran adalah unik. Jadi, anda tidak boleh mengambil templat yang sama dan menggunakannya untuk setiap kecekapan perniagaan yang anda miliki. Tetapi komponen asas masih perlu dipertimbangkan:

 • Tajuk yang Menarik – mestilah jelas, relevan, dan empati. Tajuk utama adalah perkara pertama yang anda sasarkan pemberitahuan khalayak. Jadi, ini adalah peluang pertama anda dan mungkin merupakan peluang terakhir untuk memberikan kesan yang baik.
 • Penulisan Berkesan – salinan berkualiti tinggi adalah komponen penting yang lain. Ini menganggap gaya penulisan sempurna dan alat pemformatan teks yang disampaikan oleh penyunting laman web.
 • Kandungan Media – ini adalah satu-satunya cara untuk memastikan pengunjung anda terus terlibat. Animasi, video, gambar, GIF, dan format lain dapat membuat perbezaan.
 • Reputasi yang baik – petunjuk kepercayaan akan membantu anda meningkatkan kredibiliti halaman. Mempercayai lencana, meterai, testimoni, penilaian bintang 5 atau ulasan boleh sangat membantu.
 • Tangkap Lead – cara untuk mengumpulkan sebanyak mungkin maklumat mengenai khalayak sasaran dan akhirnya mengembangkan senarai mel anda.
 • CTA yang kuat – blok CT yang berkesan mesti kelihatan memberi inspirasi. Ini harus mendorong pengunjung untuk melakukan pembelian, klik pada butang, atau ikuti pautan.

Dalam beberapa kes, halaman arahan juga harus mengandungi sedikit fungsi eCommerce sekiranya anda mahu menjual produk atau perkhidmatan sekaligus.

Sekarang, sudah tiba masanya kita memeriksa apakah Platform Unicorn memberikan alat yang cukup untuk menangani tugas-tugas yang disebutkan di atas dan apakah perisian tersebut dapat mempunyai beberapa ciri eksklusif.

Kemudahan penggunaan

Pembangun halaman arahan akan berfungsi dengan baik untuk pengguna dari mana-mana peringkat. Sama ada anda seorang pemula tanpa sedikitpun idea mengenai apa itu HTML atau pengaturcara berpengalaman dengan kehendak untuk mengedit kod sumber, platform ini akan berfungsi dengan baik.

Mod pendaftaran percuma adalah untuk mereka yang masih mempunyai keraguan mengenai alat yang memenuhi keperluan mereka. Berita baik di sini ialah anda tidak perlu memberikan maklumat pengebilan anda. Berita buruk adalah kekurangan ciri utama yang terdapat dalam rancangan berbayar sahaja.

Bermula

Pertama sekali, anda perlu membuka akaun baru atau log masuk. Proses pendaftaran kelihatan biasa. Seorang pengguna diminta memberikan nama dan alamat e-mel dengan kata laluan untuk log masuk kemudian. Kami terkejut TIDAK melihat ciri log masuk media sosial. Ini pasti menjadikan prosesnya lebih mudah.

Pendaftaran Platform Unicorn

Buat masa ini, anda hanya boleh menggunakan medan yang disediakan. Setelah anda menunjukkan data yang diperlukan, anda perlu memeriksa peti masuk e-mel anda dan mengesahkan kata laluan. Di sana anda juga akan menemui surat sambutan dengan ucapan dari pasukan Unicorn.

Unicorn Platform laman web saya

Penyunting Halaman

Laman web awal anda akan terdiri daripada laman utama dan bahagian Tentang Kami. Pengguna bebas menambahkan halaman dalaman yang lain sekiranya diperlukan. Untuk mulai membuat tata letak, cukup tekan tombol “Edit Halaman”. Anda akan dipindahkan ke skrin yang berasingan di mana anda boleh menambahkan komponen baru.

Penyunting halaman Platform Unicorn

Platform Unicorn dilengkapi dengan koleksi elemen dan blok yang berbeza. Kesemuanya dibahagikan kepada beberapa kategori dan merangkumi tajuk, butang, borang, foto, ciri, jadual harga, slaid, testimoni, dan banyak lagi. Dengan kata lain, perisian ini menawarkan semua elemen penting yang harus dimiliki oleh halaman arahan yang berjaya.

Ada satu perkara yang menjadikan platform ini berbeza dengan pembangun laman web lain. Anda berpeluang mengedit komponen SEBELUM anda menambahkannya ke susun atur anda. Sekiranya tidak memenuhi keperluan anda, hapus dan pilih yang lain. Pengguna dapat mengubah tajuk dan keterangan, menambahkan teks baru ke bahagian butang, mengubah gaya, atau memuat naik gambar latar baru.

Penyunting Platform Unicorn

Apabila anda selesai dengan penyuntingan dan anda benar-benar yakin elemen memenuhi keperluan laman web, klik pada butang “Dapatkan” untuk membuatnya muncul dalam templat anda. Sekiranya mockup terdiri daripada beberapa blok, pengguna bebas menukar kedudukan mereka dengan mengklik pada butang “anak panah”. Ia dapat digunakan untuk menggerakkan komponen ke atas atau ke bawah. Satu lagi ciri hebat di sini ialah anda dapat menguji bagaimana pautan butang berfungsi dalam kehidupan sebenar. Yang anda perlukan hanyalah menerbitkan halaman dan membukanya di tab baru.

Proses penyuntingan secara keseluruhan sangat mudah. Anda tidak akan memerlukan lebih dari satu jam untuk membina usia pendaratan yang siap sedia memandangkan anda sudah memerlukan kandungan dan fail media untuk memuat naik.

Tetapan Laman Web

Tetapan laman web merangkumi masalah umum yang perlu diubah. Di sini anda juga boleh memilih halaman yang anda mahukan atau tidak mahu diterbitkan. Pengguna boleh menghubungkan domain mereka sendiri (dalam rancangan berbayar sahajaatau gunakan subdomain Platform Unicorn tersuai secara lalai. Di sini pengguna dapat memuat naik favicon, gambar media sosial, mengedit kod sumber, mengubah gaya, mengeksport HTML, atau bekerja dengan SEO.

Tetapan laman web Platform Unicorn

Setelah selesai dengan pengaturan, Anda mungkin akan menyukai dengan menekan butang “Terbitkan”. Walaupun halaman arahan adalah mengenai penglibatan dan interaksi pengguna, Platform Unicorn mempunyai satu kelemahan besar. Tidak ada mod pratonton mudah alih untuk memeriksa bagaimana halaman berjalan pada peranti yang berbeza. Satu-satunya penyelesaian adalah dengan menerbitkan laman web dan memasukkannya dari telefon pintar atau tablet anda.

ciri-ciri & Kelenturan

Idea utama halaman arahan adalah membuat cerpen panjang dan mengubah lalu lintas. Selain itu, ini dapat membantu mendapatkan data penting tentang audiens sasaran Anda, mengembangkan milis, dan menggunakan beberapa teknik pemasaran untuk membuat pelanggan sadar. Platform Unicorn mempunyai sekumpulan ciri yang akan membolehkan anda menangani tugas yang berbeza:

Kesepaduan

Produk tidak mempunyai App Store tersuai. Walau bagaimanapun, anda akan dapat menghubungkan komponen laman web dengan perkhidmatan pihak ketiga yang berbeza. Ia merangkumi alat pemasaran e-mel (MailChimp), Platform CRM (Salesforce dan Pipedrive, utusan (Slack dan Telegram), dan instrumen lain untuk terus berhubung dengan pelawat anda, mengumpulkan maklum balas dan banyak lagi.

Integrasi Platform Unicorn

SEO

Platform Unicorn tidak banyak menawarkan alat SEO. Tetapi ia masih mempunyai tetapan asas di sini, anda boleh mengedit URL, mengubah tajuk meta, keterangan, dan beberapa parameter lain. Selain itu, kita harus perhatikan bahawa laman satu halaman terutama dipromosikan dengan bantuan kempen iklan tetapi bukan SEO.

Seo Platform Unicorn

Penyuntingan dan Eksport Kod

Terdapat peluang untuk menambahkan kepingan kod anda sendiri dan memasukkannya ke seluruh laman web atau hanya sebahagian komponennya. Sistem ini dilengkapi dengan sokongan untuk HTML, CSS, dan JS. Berikut adalah ciri eksport yang memungkinkan untuk memuat turun mana-mana laman web sebagai versi HTML.

Penyuntingan kod Platform Unicorn

Proses Pembayaran

Ciri hebat untuk pemula yang mencari peluang untuk menerima pembayaran terus dari halaman arahan. Satu-satunya kelemahan di sini ialah sistem ini menyokong Stripe sebagai satu-satunya pintu masuk pembayaran yang masih ada. Walau bagaimanapun, ia berfungsi dengan baik untuk pembayaran sekali sahaja atau berulang.

Pilihan Percuma

Setiap pengguna mendapat SSL percuma walaupun menggunakan perisian tanpa kos. Diagihkan melalui CDN untuk memastikan perlindungan data dan prestasi kukuh. Tidak perlu mengaktifkan ciri secara manual. Ia diaktifkan setelah anda menerbitkan laman web.

Reka bentuk & Templat

Platform ini tidak mempunyai templat khas. Ia menawarkan komponen halaman arahan siap pakai yang membolehkan anda membuat susun atur anda sendiri. Semua elemen kelihatan cukup menarik untuk pengguna berpotensi dan mudah berinteraksi. Selain itu, anda bebas mengubah gaya umum laman web atau mengedit setiap komponen secara berasingan.

Sistem ini membolehkan anda menukar palet warna, memuat naik gambar latar baru, mengedit fon, ukuran butang, dan lain-lain. Satu-satunya kelemahan ialah kekurangan pilihan pratonton mudah alih walaupun platform menjanjikan halaman pendaratan responsif mudah alih.

Sokongan pengguna

Sukar untuk membayangkan mengapa anda harus menghubungi pasukan sokongan. Proses pembinaannya jelas. Sekiranya anda masih memerlukan bantuan, anda boleh menggunakan ciri Sembang Langsung untuk menghubungi pengurus dengan serta-merta. Pada masa yang sama, ada Pusat Bantuan dengan beberapa artikel tentang cara memulai, menghubungkan borang, atau mengintegrasikan pilihan pembayaran.

Sokongan pelanggan Unicorn Platform

Juga, pengguna akan mendapat banyak petunjuk di dalam editor. Contohnya, apabila anda memasukkan koleksi komponen untuk pertama kalinya, dan bantuan automatik akan memberi nasihat mengenai elemen terbaik untuk dipilih sebagai permulaan, dan sebagainya. Menyimpulkan perenggan ini, sokongannya cukup baik untuk platform yang mudah digunakan.

Rancangan & Harga: Berapa Kos Platform Unicorn?

Apabila anda selesai dengan percubaan percuma dan perlu menjalani siaran langsung dengan halaman arahan, akan ada tiga rancangan berbayar yang berbeza untuk anda. Semuanya dilengkapi dengan eksport HTML percuma, SSL, dan penyuntingan kod tersuai. Ia merangkumi:

 • Kos pembuat $ 8 sebulan dan dilengkapi dengan iklan Platform Unicorn tersuai.
 • Kos Permulaan $ 18 tanpa iklan tetapi hanya untuk 1 laman web.
 • Kos perniagaan $ 28 sebulan. Tanpa iklan, semua ciri disertakan untuk 3 halaman arahan.

Harga Platform Unicorn

Contoh Laman Web Platform Unicorn

Laman Web Permulaan Chatbirds

Laman Web Permulaan Chatbirds

Laman Web Halaman arahan HR

Laman Web Halaman arahan HR

Contoh Halaman Ketua

Contoh Halaman Ketua

Kesimpulan Kajian Platform Unicorn

Platform Unicorn tentunya alat yang baik untuk membuat halaman arahan yang menarik. Ia dilengkapi dengan koleksi komponen yang kaya untuk membuat blok dan bahagian yang berbeza. Selain itu, perisian ini mempunyai beberapa ciri baik untuk mempromosikan dan menjual perkhidmatan dalam talian. Ia memiliki dukungan untuk berbagai layanan integrasi dan widget selain penyuntingan kod tersuai dan fitur eksport HTML.

Sebaliknya, perisian kelihatan agak sempit dari segi pengkhususan. Ia berfungsi dengan baik hanya untuk pasukan permulaan atau pasukan pembangunan. Ia tidak memberikan banyak fleksibiliti untuk membuat halaman arahan untuk ceruk perniagaan lain. Walau bagaimanapun, masih bernilai membayar wang itu.

Buat Laman Web secara PERCUMA

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map