Kajian Rumah Tangga

Homestead – adalah perisian membina laman web yang telah lama berada di pasaran. Ditubuhkan pada tahun 1997, syarikat ini pada mulanya dilancarkan sebagai penyedia hosting. Hari ini, platform ini menawarkan satu set ciri pembinaan laman web yang kukuh untuk membuat laman web yang berbeza dari awal. Kelebihan utamanya ialah pengguna tidak perlu mengetahui cara membuat kod untuk membuat blog, laman web perniagaan kecil atau kedai dalam talian.


Platform ini memberikan fungsi yang cukup untuk memulakan pelbagai projek dalam talian. Di sini kami mempunyai pelbagai pilihan templat yang terdapat di galeri reka bentuk Homestead. Pengguna mungkin mendapat keuntungan dari penyelesaian hosting yang siap digunakan bukan hanya untuk membina tetapi juga menggunakan laman web mereka dalam talian. Ciri tambahan seperti perkhidmatan SEO, SimpleStore atau Search Search mungkin berguna setiap kali anda perlu mempromosikan laman web anda. Ulasan ini adalah untuk membandingkan dan membezakan hit Homestead dan ketinggalan membiarkan pengguna memutuskan sama ada platform itu sesuai dengan keperluan mereka atau tidak.

1. Kemudahan Penggunaan

Platform ini mendakwa direka untuk pemula yang tidak tahu bagaimana membuat kod. Ya, itu benar 100%. Tidak diperlukan kemahiran teknikal untuk membina dan menggunakan laman web. Sistem ini menggunakan editor drag-and-drop tradisional yang menjadikannya sangat mudah untuk menyusun semula struktur halaman, mengedit kandungan atau menambahkan blok baru. Lebih-lebih lagi, Homestead mempunyai percubaan percuma selama 30 hari untuk memeriksa bagaimana semua fungsi berfungsi. Sebaliknya, sebilangan pengguna mungkin tidak menghargai menunjukkan maklumat penagihan mereka sejak awal.

Bermula

Untuk memulakan percubaan percuma, anda perlu menyelesaikan dua peringkat:

 1. Log masuk memerlukan e-mel dan kata laluan anda untuk memasuki platform.
 2. Data peribadi dan maklumat bil. Di sinilah anda seharusnya menunjukkan negara, alamat, dan nombor kad kredit anda. Mereka tidak mengenakan yuran tanpa persetujuan anda, sementara maklumat peribadi anda selamat. Namun, mungkin ada yang tidak menyukai idea itu.

Kini anda bebas untuk memulakan laman web.

Pembangun Laman Web WYSIWYG

Antaramuka cukup sederhana dan intuitif walaupun ada yang menganggap mereka kembali selama beberapa tahun pada masa lalu. Panel kawalan agak ketinggalan zaman. Sebaliknya, ia memberikan kesan lama di sekolah yang mungkin dihargai oleh pengguna.

Penyunting Homestead

Sistem akan menanyakan beberapa soalan kepada anda untuk mengenal pasti jenis laman web dan menyesuaikan ciri dan tambahan bawaan untuk menjimatkan masa anda. Kemudian ia menawarkan susun atur yang dapat disesuaikan sepenuhnya yang merangkumi bukan sahaja aplikasi yang telah dipasang sebelumnya tetapi juga teks khusus industri yang boleh anda edit. Di samping itu, anda bebas menambahkan unsur-unsur anda sendiri. Sistem ini memudahkan untuk menyesuaikan setiap halaman, memindahkan atau menyusun semula blok, bekerja dengan kandungan teks, menambah fail media, dll.

Kandungan Laman Web Homestead

Editor drag-and-drop mudah digunakan sedangkan papan pemuka mengandungi semua elemen yang diperlukan dalam menu drop di sebelah kiri anda. Cukup pilih blok yang anda perlukan dan memilikinya di halaman anda. Pilihannya merangkumi menu, galeri foto, bahagian Tentang Kami dan Hubungi Kami, produk, perkhidmatan dan banyak lagi. Dengan kata lain, Homestead mempunyai semua alat yang mungkin anda perlukan buat laman web dari awal.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Kita tidak boleh mengatakan, Homestead sangat kaya dengan ciri-ciri walaupun di sini anda mempunyai semua alat penting bukan sahaja untuk membina laman web tetapi juga menjadikannya lebih mesra pengguna. Dari galeri foto yang kaya dengan gambar percuma hingga pelbagai pilihan templat, ciri SEO dan eCommerce. Mari lihat apa yang ditawarkannya.

 • Alat tambah dan Aplikasi – pengguna boleh memilih dari koleksi widget yang kaya. Ini termasuk bukan hanya tinjauan umum dan peta, tetapi juga galeri gambar percuma dengan ribuan gambar profesional selain forum, borang hubungan, buku tamu, video YouTube dan halaman Facebook yang terintegrasi.
 • Pilihan Templat Luas – platform pada masa ini menawarkan ratusan templat laman web. Anda boleh memilih susun atur apa pun untuk membuat laman perancangan acara, kedai digital kecil, blog profesional atau laman web syarikat. Semua templat dilengkapi dengan sekumpulan aplikasi bawaan dan kandungan khusus industri yang relevan. Walau bagaimanapun, mereka tidak mudah bergerak pada masa ini.
 • Tetapan Reka Bentuk Homestead

 • Kedai Mudah – dengan menggunakan SimpleStore, anda dapat menjual dengan mudah sehingga 100 produk dalam talian dan memberikan pengalaman pembayaran yang mudah kepada pelanggan dengan pelbagai penyelesaian pembayaran. Sekiranya anda ingin menjual produk tambahan, dapatkan pengurusan dan pelaporan inventori, anda perlu memilih E-dagang Lanjutan mereka.
 • ECommerce Homestead

 • Senarai Web – dengan perkhidmatan ini, perniagaan anda akan mendapat pendedahan yang lebih besar kepada calon pelanggan tempatan. Secara automatik ia akan menghantar maklumat perniagaan anda ke direktori Google, Yahoo, Yellowpages dan 100+. Perkhidmatan ini menjimatkan masa anda dengan membiarkan anda mengedit dan mengemas kini maklumat di satu tempat (kami telah melihat sesuatu yang serupa di Laman Web).
 • Perkhidmatan SEO – Homestead tidak menggunakan penjana strategi SEO automatik. Ia memiliki sekumpulan pakar SEO tempatan yang menetapkan pendekatan individu ketika melakukan rancangan SEO yang berjaya untuk memenuhi tujuan dan keperluan khusus pengguna. Mereka menggunakan taktik dan instrumen terkini untuk meningkatkan kedudukan laman web anda dan menawarkan laporan dan analisis terperinci.
 • SEO Homestead

 • Statistik Laman Web – laporan masa nyata yang berharga adalah sebahagian daripada setiap rancangan Homestead. Ini membolehkan anda mengenal pasti halaman yang paling popular dan menentukan saluran trafik yang paling berjaya. Anda selalu mengetahui dari mana pengguna anda berasal dan juga tingkah laku mereka di tempat.
 • Statistik Homestead

 • Hosting Laman Web – Homestead adalah penyelesaian all-in-one, yang bermaksud anda tidak perlu peduli dengan hosting atau domain secara berasingan. Cukup pilih rancangan dengan lebar jalur dan storan yang mencukupi untuk menguruskan semua aset laman web anda dari satu papan pemuka.

Kumpulan ciri akan bergantung pada rancangan yang anda pilih sementara beberapa pilihan asas seperti templat percuma, akses ke galeri gambar dan pembangun laman web itu sendiri dilengkapi dengan semua pakej.

3. Reka bentuk

Homestead menawarkan beberapa cara untuk menghidupkan idea reka bentuk yang diinginkan. Pertama sekali, anda boleh menggunakan templat siap bergantung pada jenis laman web anda. Cara lain adalah memilih pereka tempatan Homestead yang akan membuat kerja sesuai untuk anda.

Templat Homestead

Platform ini kini menawarkan beberapa ratus templat yang merujuk kepada pelbagai ceruk perniagaan. Mereka mewakili blog yang dibuat khas, laman web perniagaan kecil, pengaturan acara, kedai digital kecil, portfolio, dan lain-lain. Semua tema direka secara profesional walaupun kelihatan agak tipikal. Sebaliknya, ia tidak akan menjadi masalah, kerana pengguna mendapat kebebasan penyesuaian yang cukup.

Templat Homestead

Sebagai contoh, platform ini mempunyai perpustakaan gambar yang sangat besar dengan lebih dari 1 juta gambar bebas royalti. Ciri ini tersedia dengan setiap rancangan yang memungkinkan anda memanfaatkan gambar dan foto profesional.

Studio Reka Bentuk Rumah

Sekiranya anda gagal menerapkan gaya laman web yang diinginkan dan mendambakan bantuan profesional, profesional Homestead akan melaksanakan tugasnya. Platform ini mempunyai kumpulan pereka profesional yang tersedia untuk disewa. Anda akan mendapat keuntungan dari reka bentuk unik yang dibuat secara individu untuk anda dengan memberi perhatian kepada ciri SEO dan kegunaan keseluruhan.

4. Sokongan Pelanggan

Homestead tidak banyak menawarkan sokongan pelanggan. Kami bermaksud tidak ada banyak cara untuk menghubungi anda seperti yang anda harapkan dari pembinaan laman web + perisian hosting. Sistem ini memberikan dua cara utama untuk menyelesaikan pelbagai masalah. Ia merangkumi:

 • Telefon Bebas Tol untuk dihubungi seketika.
 • Pusat Bantuan Homestead mendakwa tersedia 24/7. Di sana anda mungkin meminta pertolongan dari Web Advisor atau pengguna platform yang lebih berpengalaman. Pusat Bantuan mengandungi banyak maklumat yang merangkumi pelbagai aspek bekerja dengan Homestead.

Saluran YouTube platform menawarkan banyak panduan dan tutorial video. Di samping itu, Homestead mempunyai komuniti Facebook yang berkembang dengan jumlah pengikut yang lebih sedikit daripada 3,000.

5. Dasar Penentuan Harga

Pengguna boleh memilih dari tiga rancangan harga yang ada. Tidak ada diskaun khas untuk pembayaran tahunan seperti yang dilakukan oleh beberapa platform lain. Harga bulanan ditetapkan walaupun terdapat percubaan percuma selama 30 hari. Pakej adalah seperti berikut:

 • Pelan Permulaan berharga $ 7.99 / bulan. Bagus untuk blog atau portfolio laman web perniagaan kecil dengan tidak lebih dari 5 halaman. Dengan rancangan ini, anda mendapat lebar jalur 5GB dan storan 25MB.
 • Rancangan perniagaan berharga $ 22.99 / bulan. Ini bagus untuk projek eCommerce kecil dengan hingga 3 laman web dan tidak lebih dari 100 halaman. Pakej ini membolehkan anda menambahkan add-on SimpleStore dengan tambahan $ 14,99 sebulan.
 • Perniagaan Plus berharga $ 62.99 membiarkan anda membina laman web tanpa had dengan seberapa banyak halaman yang anda perlukan. Anda mendapat storan 10GB dan lebar jalur 500GB dengan Alat Pemasaran dan Statistik Laman Web yang termasuk dalam pakej. Sekali lagi, menambahkan ciri SimpleStore akan dikenakan biaya $ 14,99 sebulan.

Ketiga-tiga rancangan mempunyai ciri asas percuma yang merangkumi templat percuma, akses penuh ke perpustakaan gambar dan pembina laman web, dan sokongan pelanggan.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Homestead mungkin merupakan idea yang baik untuk projek kecil dan sederhana kecuali anda dibatasi oleh anggaran. Rancangannya cukup mahal sementara templat mungkin mempunyai penampilan yang lebih terkini. Sebaliknya, platform ini masih mempunyai beberapa kelebihan yang jelas.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Ratusan templat percuma dan penyeret dan lepaskan penyunting.
&# x2714; Pelbagai alat tambah dan aplikasi.
&# x2714; Tetapan kedai dalam talian yang sederhana.
&# x2714; Tidak memerlukan pengekodan.
&# x2714; Penyelesaian all-in-one untuk pemula.
&# x2714; Perpustakaan gambar yang besar.
&# x2714; Kumpulan profesional SEO dan reka bentuk web profesional.
Plans Pelan yang terlalu mahal.
✘ Tidak ada templat responsif dan reka bentuk tema yang membosankan.

Kesimpulannya

Homestead berusaha untuk memasuki pasaran dengan penyelesaian pembinaan laman webnya. Cukup mudah digunakan dan mempunyai beberapa kaedah penyesuaian yang hebat. Pada masa yang sama, masih banyak kerja yang perlu diselesaikan. Antaramuka sudah ketinggalan zaman membawa kita kembali ke tahun 2000-an. Pelan pricy hampir tidak akan memenuhi kehendak setiap pengguna. Kekurangan templat responsif mudah alih sememangnya ketinggalan besar.

Sebaliknya, platform ini mempunyai sekumpulan ciri asas untuk melancarkan laman web yang kukuh. Sekiranya tidak mempertimbangkan beberapa kekurangannya, ini memungkinkan anda menggunakan projek yang mesra SEO dan berorientasikan pengguna sahaja yang mungkin masih berfungsi.

Cubalah Homestead Sekarang

 Ia mudah

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map