Kajian Simbla

Simbla – adalah a pembangun laman web drag-and-drop, yang merangkumi kemudahan penggunaan dan memberikan pengalaman membina laman web yang luar biasa, dalam hal pengembangan laman web dan aplikasi web.


Ditubuhkan pada tahun 2013, platform ini telah membezakan dirinya sebagai alat yang berguna untuk pemula dan prps reka bentuk web, yang berhasrat untuk memulakan dan menguruskan pelbagai jenis laman web. Walau bagaimanapun, pengkhususan khusus sistem bergantung kepada penciptaan laman web promo dan satu-pager.

Pengguna, yang tidak mahir dalam pembangunan laman web boleh meninggalkan keraguan mereka kerana Simbla menghilangkan keperluan untuk belajar, memahami dan menyunting kod laman web. Sebaliknya, ia menggunakan teknologi drag-and-drop untuk mempermudah proses reka bentuk web untuk semua orang. Anda tidak seharusnya menghadapi masalah, bila merancang projek dari awal – begitu intuitif dan mudah prosesnya.

Sekiranya anda sedang mencari pembangun laman web yang akan menampilkan gabungan kesederhanaan, fungsi dan fleksibiliti yang baik, anda mungkin mempertimbangkan untuk menggunakan Simbla untuk usaha reka bentuk web anda. Walaupun, ini bukan penyelesaian paling popular di pasaran, ia tetap dilengkapi dengan set fitur yang membuatnya menarik untuk kategori pengguna tertentu. Oleh itu, sudah tiba masanya untuk mengkaji sistem ini sebagai salah satu spesimen yang paling menarik dan lengkap seumpamanya untuk mengetahui apakah ia dapat memenuhi keperluan dan harapan anda.

1. Kemudahan Penggunaan

Simbla tidak memerlukan banyak masa untuk memulakan. Apa yang anda perlukan adalah mengisi borang dalam talian yang pendek, di mana anda akan diminta untuk memasukkan nama, e-mel dan kata laluan anda. Sejurus selepas itu, anda akan mendapat e-mel pengesahan, pengaktifannya akan mengarahkan anda ke papan pemuka sistem. Di sinilah anda harus memilih antara tiga penyelesaian utama yang ditawarkan oleh Simbla – pembangun laman web, pembangun aplikasi web dan pembangun pangkalan data.

Ahli Sihir Simbla

Pilihan pertama akan membolehkan anda memilih salah satu templat yang tersedia untuk menyesuaikannya berdasarkan keperluan anda. Pilihan kedua akan mengarahkan anda ke pembangun aplikasi web, di mana anda akan dapat membuat laman web, aplikasi dengan menggunakan alat pengembangan web yang dimiliki oleh pembangun laman web. Pilihan ketiga, pada gilirannya, memberikan akses kepada pembangun pangkalan data, yang merupakan pilihan tepat untuk memulakan aplikasi web dan menghubungkan projek anda ke kandungan yang diperlukan. Pilihannya, sesuai, berdasarkan pada keperluan, keperluan dan objektif reka bentuk web semasa anda.

Sejauh yang kami berminat untuk menggunakan Simbla sebagai pembangun laman web, masuk akal untuk melihat lebih dekat ciri dan kemudahan perkhidmatan dari sudut pandang ini. Setelah memilih pembina laman web, anda akan ditawarkan untuk memilih salah satu daripada dua pilihan sekali lagi. Yang pertama bermaksud memilih salah satu templat pra-reka bentuk yang tersedia yang dapat diedit dan disesuaikan dengan keperluan anda. Alternatif lain adalah memilih ciri Wizard Laman Web yang akan membolehkan anda memulakan projek dari awal, dengan menggunakan wizard sistem bersepadu. Sebenarnya, itu cukup mudah: bukannya memilih tema, anda hanya memberikan nama laman web, pilih jenisnya (sinlge- atau berbilang halaman), tentukan struktur pilihan dan pilih skema warna. Rangka kerja laman web anda kini sudah siap dan anda boleh terus mengisinya dengan kandungan.

Penyunting Simbla

Antaramuka drag-and-drop Simbla bersih, intuitif, mesra pengguna, mudah difahami dan mudah dinavigasi: dari bar atas anda boleh mengurus halaman, mengkonfigurasi tetapan laman web dan menambahkan elemen. Walaupun pembangunnya cukup intuitif, kami sangat mengesyorkan agar anda melakukan lawatan perkenalan yang cepat sebelum membuat sebarang klik – anda memerlukan masa kurang dari satu minit untuk menyelesaikannya. Lawatan ini akan menunjukkan asas-asas bekerja di Simbla dan membantu anda menjimatkan banyak masa dan usaha pada masa akan datang. Kesimpulannya, bekerja dengan Simbla cukup menarik, senang dan senang – tepat dari keperluan pemula!

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Agak sukar untuk memanggil Simbla sebagai pembangun laman web yang penuh dengan ciri, tetapi ia pasti mempunyai beberapa fungsi menarik dalam stok. Sekiranya anda betul-betul menggunakan sistem ini untuk memulakan projek peribadi atau perniagaan, kesedaran mengenai ciri-ciri ini akan membantu anda memanfaatkannya sepenuhnya. Mari kita tinjau beberapa sorotan sistem yang paling luar biasa dengan segera.

Blok Simbla

Pasar Aplikasi

Simbla membolehkan anda memilih dan menggabungkan sebilangan aplikasi asli ke dalam projek anda untuk menguruskan perniagaan anda dengan berkesan. Aplikasi ini kebanyakannya percuma, tetapi memungkinkan untuk mengurus dan mengawal laman web anda dari papan pemuka tunggal, yang mudah dan berkesan. Berikut adalah senarai aplikasi paling popular yang boleh anda pilih dan gabungkan dalam projek anda, jika diperlukan:

Aplikasi Simbla

 • Blog – Pelanjutan itu memungkinkan untuk membuat laman web blog, menambah dan mengedit catatan, menyesuaikan reka bentuknya (baik dalam modual dan melalui penyuntingan kod sumberdan menyelesaikan pelbagai tugas lain. Anda juga boleh mengisi tetapan SEO untuk meningkatkan kedudukan blog anda di enjin carian;
 • Catatan Blog Simbla

 • Katalog Produk – Ada peluang untuk menyatukan katalog produk ke dalam laman web anda untuk memamerkan produk / perkhidmatan anda dalam keadaan yang paling baik. Katalog Produk membolehkan anda membuat dan mengedit deskripsi produk yang terdapat di laman web. Ini boleh menjadi katalog produk buatan tangan yang dihasilkan oleh pemilik laman web, misalnya, atau semacamnya. Alangkah senangnya melihat penyatuan aplikasi ini dengan ciri eCommerce;
 • Berita – Sistem ini membenarkan penambahan dan pengawalan ciri teks yang membolehkan anda menyiarkan berita di mana-mana halaman dan di mana-mana bahagian laman web anda;
 • Ticker Berita Simbla

 • Pengurus Utama – Dengan pengurus Pemimpin yang ditawarkan oleh Simbla, anda akan dapat mengurus dan mengesan petunjuk yang didaftarkan melalui laman web yang berpusat di Simbla. Di sinilah anda dapat mengesan maklumat mengenai petunjuk anda serta kemajuan dan status yang berkaitan dengannya;
 • e-dagang – Pasar Aplikasi kini menawarkan ciri eCommerce yang disediakan dalam versi Beta, sambil diuji. Sebaik sahaja fitur diaktifkan, anda akan dapat membuat kedai dalam talian, menjana lalu lintas, membina pangkalan pelanggan, menjual produk / perkhidmatan yang anda tawarkan, menjejaki senarai inventori dan menggunakan banyak alat eCommerce lain yang ditawarkan oleh sistem;
 • Katalog Produk Simbla

 • CRM – Sama seperti eCommerce, ciri CRM juga tersedia dalam versi Beta. Ia akan segera dilancarkan untuk membolehkan anda mengurus hubungan dan penjualan pelanggan melalui antara muka pengguna yang bergaya dan kontemporari;
 • Analisis Laman dan Pangkalan Pengetahuan – Kedua ciri ini juga terdapat di App Market, tetapi belum diperkenalkan kepada penonton. Sistem ini akan mengumumkan pelepasan mereka dalam waktu terdekat.

Ini adalah set ciri asas yang terdapat di App Market. Banyak lagi alat dan aplikasi yang masih dalam pembangunan dan akan segera dikeluarkan (pemasaran e-mel, penjadualan dalam talian dll.).

Pembina Aplikasi

Simbla bukan hanya untuk pembangunan laman web sahaja. Sistem ini memungkinkan untuk memulakan dan mengurus aplikasi berkualiti yang selanjutnya dapat diintegrasikan ke dalam laman web anda. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan pilihan Market App yang ada untuk beberapa sebab, sistem ini membolehkan anda membuat dan menambahkan aplikasi anda sendiri melalui pembangun aplikasi bersepadu. Aplikasi yang anda buat akan diselaraskan secara automatik dengan pangkalan data sistem agar lebih tersedia di laman web pilihan anda.

Pembina Pangkalan Data

Pilihan ini membolehkan membuat dan mengurus pangkalan data pelanggan untuk laman web atau aplikasi web anda. Ini adalah fungsi unik untuk pembangun laman web. Sejauh pangkalan data sistem bersepadu berasaskan cloud, tidak perlu mengetahui asas pengkodan untuk memasangnya. Pembangun pangkalan data berfungsi dengan baik untuk pengembangan aplikasi web. Pengguna dapat menerapkan maklumat yang ada di sana untuk menghubungkan laman web mereka ke konten yang diperlukan. Membuat dan kemudian menggunakan pangkalan data anda sendiri sangat mudah dan membantu usaha dan masa anda dalam jangka panjang. Terlebih lagi, keseluruhan proses memerlukan satu klik sahaja, yang juga merupakan kelebihannya sendiri.

Ciri SEO

Simbla SEO

Dari sudut pengoptimuman laman web, fungsi Simbla layak mendapat gred tertinggi. Ia menampilkan pembuatan peta laman web automatik, peluang untuk menambahkan jumlah Analitis Google dan nota lain ke tajuk laman web. Semua laman web yang dilancarkan dengan sistem ini berbasis HTML5, yang bermaksud bahawa setiap kandungan yang diunggah dioptimumkan secara automatik untuk mesin pencari. Selain itu, anda boleh menetapkan pengalihan 301 ke halaman laman web dalaman walaupun dengan rancangan percuma. Anda juga dapat mengisi data meta untuk projek anda, membuat URL yang mesra pengguna, menyegerakkan laman web anda dengan Google Analytics untuk mengesan prestasinya dll..

Hosting Bersepadu

Semua rancangan Simbla dilengkapi dengan hosting bersepadu, yang memungkinkan untuk membuat dan menyimpan laman web anda secara langsung di pelayan sistem, yang terletak di Amerika Syarikat. Ini menghilangkan keperluan untuk mencari penyedia hosting pihak ketiga, yang akhirnya menjimatkan masa dan usaha anda.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:81
Templat Profesional:&# x2714; YA
Tema Percuma:&# x2714; YA
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:✘ TIDAK
Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA

Dengan Simbla, anda boleh memulakan dengan templat siap atau dari awal. Templat Simbla mempunyai penampilan yang segar dan moden, jadi walaupun anda seorang pereka profesional, anda mungkin ingin melihatnya untuk tujuan inspirasi.

Pembina laman web menawarkan sekitar 100 templat, termasuk yang kosong. Ini tidak mengagumkan, terutamanya jika dibandingkan dengan Wix, misalnya. Walau bagaimanapun, ini lebih daripada cukup untuk pemula, sementara pereka web profesional mungkin tidak memerlukan templat laman web sama sekali.

Tidak ada pembahagian templat ke dalam kategori, tetapi ketersediaan pilihan pratonton langsung memungkinkan untuk memahami apakah ini templat satu atau berbilang halaman dan memilih penyelesaian yang paling sesuai.

Bercakap mengenai kemudahan penyesuaian templat, Simbla memungkinkan untuk menambah halaman dan menu baru, menyesuaikan tetapan laman web, menggunakan alat WebMaster, mengakses pengurus fail untuk memuat naik dan menguruskan fail media dan berkongsi projek siap pakai, jika diperlukan. Pilihan ini terdapat di bahagian “Laman Web” panel kawalan. Begitu juga, anda boleh menyesuaikan tetapan untuk semua halaman laman web dan melihat pratonton setiap halaman yang baru dirancang di tab baru. Pilihan ini terdapat di bahagian “Halaman” yang terpisah dari pembangun laman web.

Templat Simbla

Secara keseluruhan, anda boleh mengedit tajuk laman web, bahagian bawah, bahagian kenalan, halaman intro, kandungan dan juga bahagian multimedia. Di sinilah anda akan menemui unsur-unsur yang dapat anda gabungkan dalam projek anda, iaitu slaid, elemen teks utama, fail flash, galeri, video, pautan sauh, peta dan banyak lagi modul. Ini adalah elemen yang boleh anda tarik yang boleh anda temukan di bahagian “Multimedia” dan kemudian tambahkan ke mana-mana halaman laman web anda.

Pertanyaan Media adalah pilihan lain yang menarik (untuk pembina laman web) yang memerlukan perhatian. Anda boleh menetapkan Titik runtuh Tablet / mudah alih dan khusus serta menentukan nilai titik runtuh Menu. Ini mudah, ketika membuat perubahan pada susun atur responsif untuk ukuran layar yang tidak popular.

Semua templat responsif, dan anda boleh melihat pratonton paparan mudah alih dan tablet laman web anda dari panel kawalan. Walau bagaimanapun, tidak ada cara untuk mengubah penampilan mudah alih yang dibuat secara automatik di laman web anda.

Simbla mempunyai dua mod kerja: Mudah dan Pro. Kedua-dua mod ini memberikan pengalaman penyuntingan WYSIWYG, tetapi mod Pro dilengkapi dengan pilihan penyuntingan lanjutan, seperti Kotak, Teks, Multimedia, Bentuk dan lain-lain.

Sekiranya anda mengetahui satu atau dua perkara mengenai pengekodan, anda boleh memanfaatkan editor JavaScript dan CSS lanjutan Simbla.

Perlu disebutkan bahawa pilihan untuk menambahkan skrip Java peribadi ke laman web tidak biasa bagi pembangun laman web. Itu satu lagi bonus untuk Simbla.

4. С Sokongan Pelanggan

Simbla hadir dengan Sokongannya sendiri & Pusat Bantuan, yang memberikan panduan terperinci mengenai cara menggunakan sistem. Pangkalan pengetahuan merangkumi semua langkah proses pembuatan laman web dan ada juga pilihan Cari penapis untuk pengguna tersebut, yang ingin mengurangkan waktu pencarian, sambil melayari Pusat Bantuan.

Sekiranya anda tidak dapat menemui jawapan untuk soalan anda, semasa mengerjakan pengembangan laman web anda, anda boleh menghubungi pasukan sokongan pelanggan melalui tetingkap timbul Zendesk Help. Di sinilah anda boleh menaip pertanyaan atau pertanyaan anda dan menunggu jawapannya. Secara keseluruhan, perkhidmatan sokongan pelanggan pembangun laman web agak biasa-biasa saja dan pastinya tidak mempunyai sokongan sembang langsung serta bantuan e-mel dan telefon.

5. Dasar Penentuan Harga

Anda boleh memilih pelan percuma dan tidak pernah membayar sesen pun (anda boleh membayar dengan Facebook Suka atau retweet). Walau bagaimanapun, anda akan terhad kepada 300 MB ruang dan lebar jalur serta URL Simbla.

Sekiranya anda ingin menyambungkan domain khusus dan juga mendapat lebih banyak ruang, anda perlu mencari rancangan berbayar. Terdapat empat rancangan berbayar yang dibezakan berdasarkan storan dan lebar jalur. Semua rancangan Simbla dilengkapi dengan ciri yang sama.

Harga Simbla

Secara keseluruhan, Simbla menawarkan 5 rancangan:

 • Percuma300 MB penyimpanan dan lebar jalur, domain Simbla dan percubaan 60 hari untuk rekod pangkalan data, permintaan pangkalan data, pilihan blog, aplikasi disesuaikan pengguna, berita dan ciri katalog produk.
 • Pemula ($ 72 / tahun) – Storan dan lebar jalur 1 GB, 1000 rekod pangkalan data dan 1000 permintaan pangkalan data.
 • Asas ($ 144 / tahun) – Penyimpanan dan lebar jalur 3 GB, peluang untuk menyambungkan domain anda sendiri, 5000 rekod pangkalan data dan 10000 permintaan pangkalan data.
 • Mahir ($ 288 / tahun) – Penyimpanan dan lebar jalur 10 GB, 20000 rekod pangkalan data dan 40000 permintaan pangkalan data.
 • Pro ($ 576 / tahun) – Penyimpanan dan lebar jalur 20 GB, 50000 rekod pangkalan data dan 100000 permintaan pangkalan data.

Perhatikan bahawa untuk membuang pautan Simbla (terletak di footer dari semua laman Simbla), anda perlu menggunakan pelan Asas atau lebih tinggi.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Simbla adalah pembangun laman web yang bagus, yang dilengkapi dengan kebaikan dan keburukan yang harus diketahui oleh setiap pengguna, sebelum menggunakan sistem ini. Mari daftar segera untuk membantu anda membuat pilihan yang tepat.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Kemudahan penggunaan;
&# x2714; Editor seret dan lepas;
&# x2714; Pembangun aplikasi;
&# x2714; Pembina pangkalan data;
&# x2714; Ketersediaan templat kosong untuk disesuaikan dari awal dll.
✘ Tidak ada sembang langsung, e-mel dan sokongan telefon;
Features Banyak ciri yang masih dalam pembangunan;
✘ Kekurangan fungsi eCommerce dll.

Pokoknya

Simbla adalah pembangun laman web DIY, yang cukup mudah digunakan kerana pilihan pengeditan drag and drop, antara muka intuitif dan parameter penyesuaian reka bentuk serba boleh. Sistem ini berfungsi dengan baik untuk pengembangan semua jenis laman web dan ini adalah pilihan yang baik untuk pemula dan juga pakar reka bentuk web.

Platform ini menawarkan alat yang cukup untuk membuat anda dalam talian dengan cepat dan dengan usaha minimum, namun ia tidak mempunyai banyak ciri yang mesti dimiliki seperti eCommerce dan akses analitik laman web, misalnya. Walau bagaimanapun, para pembangun laman web berjanji akan memperkenalkan sejumlah ciri dalam masa terdekat kerana ia kini sedang dalam pembangunan.

Keunggulan Simbla adalah kemudahan penggunaan dan pilihan penyuntingan lanjutan (Penyunting CSS dan JavaScript, mod Pro dll.). Sistem ini juga menawarkan sekitar seratus reka bentuk responsif dan tema kosong yang boleh anda sesuaikan dari awal.

Secara keseluruhan, saya mempunyai perasaan yang bercampur baur mengenai pembangun laman web ini. Di satu pihak, ia mempunyai beberapa kemampuan unik yang tidak akan anda lihat pada rata-rata pembangun laman web, tetapi di sisi lain, ia mempunyai banyak ruang untuk pengembangan lebih lanjut.

Cuba Simbla Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map