Kajian SiteGround

Tapak Tapak – adalah syarikat hosting bebas dengan penyelesaian pelayan global. Mereka mengaku menyediakan kemudahan hosting yang dibuat dengan baik di samping perkhidmatan berkualiti tinggi, harga yang berpatutan, dan sekumpulan fitur yang membuat penyedia hosting ini layak diperhatikan.


Platform ini menggunakan 2,000,000+ nama domain di seluruh dunia. Ia mempunyai pusat data di pelbagai lokasi di Asia, Eropah, dan Amerika Syarikat. Ini membuktikan bahawa hosting melakukan semuanya dengan betul sambil menangani pelbagai masalah. Dilancarkan pada tahun 2004, SiteGround menampilkan hanya seorang pekerja tetapi berjaya berkembang menjadi penyedia hosting yang popular dengan banyak fungsi. Mari kita perhatikan lebih dekat ciri-ciri yang ditawarkannya untuk memutuskan apakah benar-benar layak untuk dipilih.

1. Kebaikan dan Kekurangan

Kunci kejayaan adalah memilih a perkhidmatan hosting web bergantung pada matlamat projek anda. Anda perlu memastikan operasi laman web anda 100% sempurna dan berjalan lancar. Kali ini kita akan mengetahui sama ada SiteGround dapat mengatasi tugas tersebut.

Pusat Data Tapak Tapak

Kelebihan SiteGround:

 • Kelenturan – SiteGround dilengkapi dengan pelbagai penyelesaian dari hosting berasaskan Linux yang dikongsi ke perkhidmatan berasaskan awan sebagai tambahan kepada penyelesaian pelayan WordPress. Sekiranya anda merancang untuk membina platform eCommerce dalam talian yang berkembang pesat, perkhidmatan ini juga menawarkan pilihan pelayan Penjual Semula. Keupayaan tambahan memungkinkan untuk meningkatkan prestasi dan keselamatan berkat integrasi CloudFare.
 • Masa yang baik – SiteGround tidak pernah menggunakan penyelesaian hosting siap pakai. Perkhidmatan ini bergantung sepenuhnya pada penyelesaian dalaman yang dibuat sendiri untuk memberikan pengalaman hosting berkualiti tinggi kepada pelanggannya. Waktu operasi rata-rata adalah 99.99%, bahkan 0,05% lebih tinggi jika dibandingkan dengan standard industri hosting.
 • Set Ciri Kaya – perkhidmatan web hosting dilengkapi dengan banyak ciri selain keupayaan integrasi. Dari akaun e-mel dan pangkalan data tanpa had hingga perakuan SSL PERCUMA dan pemindahan laman web. Platform ini menyediakan pelbagai penyelesaian pelayan.
 • Sokongan Pelanggan Lanjutan – sepertinya SiteGround benar-benar fokus pada pelanggannya. Sokongan tersedia melalui beberapa saluran termasuk sokongan 24/7 melalui telefon, pilihan sembang langsung atau sistem berdasarkan tiket. Lebih-lebih lagi, pengguna mungkin mendapat banyak maklumat berguna dalam artikel pengetahuan, tutorial, dan lain-lain perkhidmatan.

Nampaknya penyedia hosting web yang sempurna. Adakah ia sangat baik? Mari kita lihat lebih dekat beberapa kemungkinan kelemahan.

Kekurangan SiteGround:

 • Pelan Terhad – Cabaran pertama mungkin muncul setelah anda memeriksa rancangan yang ada. Ia kelihatan agak terhad, kerana SiteGround tidak menawarkan banyak simpanan. Sebagai contoh, pelan permulaan hanya mempunyai 10GB ruang simpanan. Dengan kata lain, ini bukanlah idea terbaik jika anda merancang untuk mempunyai lebih daripada 10,000 pengunjung di laman web anda setiap bulan.
 • Tiada Percubaan Percuma – Tidak seperti penyedia hosting lain, SiteGround tidak menawarkan percubaan percuma. tetapi ia mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari.
 • Tiada Penyelesaian Pelayan Windows – SiteGround mewakili platform yang dibina pada kontena Linux. Atas sebab ini, anda tidak boleh bergantung pada pilihan pelayan Windows.

Kami tidak akan terburu-buru dan memutuskan sama ada SiteGround patut diberi perhatian atau tidak. Ia pasti mempunyai beberapa ciri hebat walaupun kelemahan juga boleh menjadi penting bagi beberapa laman web. Sudah tiba masanya kita menyelami lebih mendalam untuk mengkaji kemampuan platform dengan lebih mendalam.

2. Ciri-ciri Hosting

SiteGround memberikan ciri yang cukup kuat di luar kotak. Mereka merangkumi pelbagai alat untuk mengembangkan laman web anda. Pengguna berasaskan teknikal akan dapat memanfaatkan sepenuhnya peluang yang disediakan oleh platform. Perlu diingat bahawa ketersediaan pakej ciri bergantung pada rancangan yang dipilih:

Panel Pentadbiran Tapak Tapak

 • Pemindahan Laman Web Percuma dalam 24 Jam – SiteGround akan mengangkut akaun anda dari perkhidmatan hosting sebelumnya ke sendiri dalam masa 24 jam.
 • Pembina Laman Web Percuma – platform ini mempunyai pembangun laman web sendiri, yang menjadikannya penyelesaian all-in-one untuk pengguna yang tidak sabar untuk memiliki semuanya di satu tempat.
 • Integrasi CDN – sesetengah pengguna pasti menghargai penyatuan dengan CDN CloudFare. Selain itu, anda akan diberikan kepatuhan PCI secara percuma.
 • Hosting WordPress Terurus – Platform ini akan mengurus semua plugin dan kemas kini WordPress anda dari segi kelajuan, prestasi, keselamatan dan lain-lain laman web. SiteGround menawarkan pelbagai instrumen caching buatan sendiri seperti SuperCacher. Ini bertanggungjawab untuk kelajuan memuatkan laman web.
 • Pemasangan eCommerce ringkas – Terima kasih kepada SiteGround, anda tidak perlu memasang banyak aplikasi eCommerce untuk menghidupkan laman web. Platform ini menawarkan 18 aplikasi asas. Yang anda perlukan hanyalah memilih yang memenuhi keperluan anda dan memasangnya hanya dengan satu klik.
 • Tambahan Keselamatan Percuma – selain daripada kaedah keselamatan asas, SiteGround menawarkan beberapa ciri tambahan untuk menjauhkan laman web dari bahaya. Kaedah tersebut merangkumi senarai blok alamat IP, perlindungan pautan panas, SpamAssassin dan SpamExperts, dll..

Sebilangan besar pengguna juga akan menghargai kenyataan bahawa SiteGround tertumpu pada sistem CMS yang popular seperti WordPress dan Joomla.

Baca juga: Cara membuat laman web WordPress untuk pemula.

3. Prestasi

Perkhidmatan pengehosan web kelihatan cukup baik jika berkaitan dengan kelajuan laman web. Platform SDD menawarkan prestasi pelayan yang pantas memastikan TTFB cepat. Syarikat ini mempunyai pusat data yang terletak di bahagian yang berlainan di dunia. Anda tidak boleh memandang rendah fakta ini, kerana kelajuannya dapat lebih rendah jika fail laman web anda harus menempuh jarak fizikal yang lebih lama.

Pengimbas Tapak Tapak Tapak

SiteGround baik untuk projek yang ditujukan kepada khalayak sasaran yang berbeza dari negara yang berbeza. Kita juga harus menyebutkan peruntukan platform yang dilakukan oleh teknologi dan perisian web terkini. Semuanya menghasilkan 714ms waktu muat halaman, yang lebih cepat jika dibandingkan dengan kadar rata-rata 890ms yang dilakukan oleh kebanyakan penyedia hosting.

Baca juga: Cara mencari hosting laman web – arahan terperinci untuk mencari host domain.

4. Keselamatan

Seperti yang dikatakan sebelumnya, SiteGround lebih suka menerapkan perisian yang dibuat sendiri daripada penyelesaian yang siap digunakan. Atas sebab ini, pemilik laman web dapat memanfaatkan perkara berikut:

 • Operasi laman web yang stabil semasa lonjakan dan lonjakan lalu lintas yang tidak dijangka.
 • Teknologi pengasingan akaun untuk melindungi pelanggan. By the way, platform ini adalah yang pertama di antara perkhidmatan hosting lain yang memperkenalkan teknologi ini.
 • Pemantauan laman web setiap 0.5 saat. SiteGround menawarkan teknologi penjejakan proaktif yang mengawasi pelayan dan memeriksanya setiap setengah saat. Atas sebab ini, masa penggunaan yang pantas adalah antara kelebihan platform utama.

Anda boleh mencari beberapa kaedah keselamatan tambahan dalam senarai tambahan keselamatan percuma.

5. Sokongan Pelanggan

Mempunyai pasukan sokongan yang berdedikasi sangat penting untuk penyedia hosting. SiteGround menawarkan beberapa cara untuk terus berhubung sekiranya anda perlu menyelesaikan pelbagai masalah. Mereka mungkin berkaitan dengan aspek teknikal proses serta masalah harga, konsultasi, dll. Pengguna boleh menghubungi pasukan sokongan melalui:

 • Telefon tersedia 24/7.
 • Sistem berdasarkan tiket.
 • Ciri Sembang Langsung.

Sokongan Tapak Tapak

Pengguna juga boleh bergantung pada tutorial untuk memulakan selain banyak pilihan artikel yang menjadi pangkalan pengetahuan platform. Nampaknya anda sukar menghadapi masalah ketika mencari jalan keluar untuk sebarang masalah.

6. Dasar Penentuan Harga

SiteGround menawarkan tiga rancangan utama. Platform ini tidak mempunyai percubaan percuma. Namun, ia menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari sekiranya anda memutuskan untuk menukar web hosting. Walau bagaimanapun, anda masih perlu membayar terlebih dahulu. Jika tidak, anda tidak akan mendapat akses ke ciri yang ada.

Rancangannya adalah seperti berikut:

Harga Tapak Tapak

 • Pelan StartUp kos $ 3.95 sebulan dengan ruang simpanan 10GB + ciri penting.
 • Pelan GrowBig kos $ 5.95 sebulan dengan ruang simpanan 20GB + ciri penting dan premium.
 • Pelan GoGeek kos $ 11.95 sebulan + ciri penting, premium dan maju.

SiteGround menawarkan penyelesaian hosting berasaskan awan yang memenangi anugerah untuk pengguna yang mencari perkhidmatan hosting yang dipertingkatkan. Cloud Hosting bagus untuk projek kecil dan sederhana serta laman web besar dengan struktur yang rumit. Ia hadir sebagai platform ultra cepat dengan sokongan VIP, pengurusan pelayan dan kemampuan penyesuaian rancangan, kemampuan untuk menampung sehingga 8 teras CPU dengan ruang SDD 120GB. Rancangannya adalah seperti berikut:

Harga Awan Tapak Tapak

 • Pelan Kemasukan berharga $ 64.00 sebulan untuk 2 teras CPU dengan ruang SDD 40GB.
 • Rancangan perniagaan berharga $ 96.00 sebulan untuk 3 teras CPU dengan ruang SDD 60GB.
 • Pelan Business Plus berharga $ 128.00 sebulan untuk 4 teras CPU dengan ruang SDD 80GB.
 • Kuasa Super berharga $ 192.00 sebulan untuk 8 teras CPU dengan ruang SDD 120GB

Pengguna boleh mendaftar nama domain juga. Harga bermula dari $ 9,95 untuk domain. Harap, bukan bahawa SiteGround tidak memberikan penyelesaian hosting dari bulan ke bulan. Anda perlu membayar satu tahun lebih awal. Jika tidak, harganya akan naik lebih tinggi.

Baca juga perbandingan SiteGround kami:
SiteGround vs Hostinger.
SiteGround vs Bluehost.

Garisan bawah

Tapak Tapak boleh menjadi pilihan yang baik bagi mereka yang memulakan laman web mereka atau mencari peluang untuk mengembangkan perwakilan web. Platform ini mempunyai pelbagai ciri. Sebilangan dari mereka tidak baru walaupun tumpuannya pada CMS utama boleh menjadi kelebihan baik untuk perkhidmatan.

Secara amnya, ia mempunyai semua yang anda perlukan dari cara keselamatan yang baik hingga pasukan sokongan yang diperluas dan teknologi moden yang memastikan masa operasi yang baik dan kelajuan laman web yang pantas. Sebaliknya, anda mungkin memerlukan lebih banyak kebebasan dalam ruang penyimpanan serta beberapa peluang pelayan yang lebih berpatutan.

Mulakan dengan SiteGround

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map