Kajian Sitejet.io

Sitejet – adalah platform pembinaan laman web berprestasi tinggi yang menggabungkan CMS dan ciri pengurusan projek. Sistem ini pada mulanya dikembangkan untuk memenuhi keperluan pereka web profesional. Ia hadir sebagai instrumen yang berguna untuk menghidupkan pelbagai projek pelanggan dan bekerjasama dengan pelanggan dalam masa nyata. Pembangun web dapat menghasilkan maklum balas, bekerjasama dengan pakar lain, segera membuat pembetulan yang diperlukan dan banyak lagi dalam satu perkhidmatan.


Platform ini membawa sekumpulan keupayaan untuk membuat projek web responsif dengan mudah. CMS berprestasi tinggi dengan kemampuan pengurusan projek reka bentuk web yang mantap yang membolehkan pereka web membuat laman web responsif fenomenal dengan pantas, dan juga memberi mereka platform untuk melayan laman web tersebut dengan cekap di.

Sitejet membantu membuat laman web yang menakjubkan dalam masa yang lebih singkat, untuk menguruskan proses dan interaksi pelanggan dengan cekap, dan untuk melayan laman web ini dari semua di satu tempat. Lihat video penjelasan pendek:

Tinjauan Sitejet terperinci kami akan menekankan kebaikan dan keburukan utama untuk menjelaskan apakah platform ini benar-benar patut diberi perhatian.

1. Kemudahan Penggunaan

Sitejet kelihatan lebih maju jika dibandingkan dengan sistem pembinaan laman web khas yang lain. Terserah anda sama ada anda memilih templat yang ada atau merancang laman web dari awal. Dalam kedua kes tersebut, anda akan mendapat akses ke pelbagai alat penyesuaian.

Ciri Seret dan Lepas Bersih

Proses penyuntingan dimulakan dengan fungsi drag-and-drop yang sederhana. Anda perlu memilih laman web anda dari senarai dan tekan butang “edit”. Sistem akan membawa anda ke laman web anda di mana anda boleh memindahkan elemen, mengganti gambar atau blok teks, memindahkan bidang tersuai di dalam borang hubungan dan banyak lagi.

Seret dan Lepas Sitejet

Sekiranya anda ingin menyelami proses penyesuaian lebih mendalam, anda boleh memilih panel penyuntingan. Pilih elemen yang ingin anda edit dan klik butang tetikus kanan untuk:

 • Pindahkan atau Tambah elemen baru.
 • Tambahkan item menu baru.
 • Masukkan pautan, gelangsar atau galeri.
 • Tambahkan butang sosial, peta, kandungan media, dll.

Anda boleh memotong, menghapus atau mendua elemen yang berbeza untuk membuat struktur halaman yang unik. Walaupun memerlukan sedikit masa untuk mengetahui bagaimana sistem ini berfungsi, keseluruhan proses penyuntingan kelihatan cukup mudah. Pemula jelas akan mengatasinya tanpa menghadapi kesulitan penting.

Pengekodan Manual

Sekiranya ciri drag-and-drop tidak mencukupi atau anda ingin menjadi pereka web yang berdedikasi, Sitejet membawa beberapa peluang untuk menggabungkan pengekodan manual langsung. Pengguna boleh memilih dari kemampuan pengkodan HTML, CSS atau Javascript bergantung pada kemahiran dan kecekapan mereka.

Keupayaan untuk menguruskan elemen laman web berulang adalah ciri penting bagi mereka yang ingin mengurangkan tahap kelebihan dan menjimatkan banyak masa. Pilihan skrin perpecahan adalah penjimat masa lain yang membolehkan anda melacak semua perubahan dan pengubahsuaian di sini dalam templat tanpa perlu membuat helaian gaya yang berasingan.

Tutorial Video

Jangan risau setelah anda tersesat. Platform ini mempunyai tutorial video yang kelihatan lebih praktikal dan praktikal jika dibandingkan dengan panduan langkah demi langkah yang biasa. Mereka memberikan gambaran keseluruhan bagaimana fungsi sistem dan penyuntingan berfungsi. Lebih-lebih lagi, anda selalu berpeluang mengembalikan projek ke versi sebelumnya dan juga membatalkan beberapa langkahnya.

2. Set Ciri dan Kelenturan

Selain daripada ciri asas, Sitejet membawa lebih banyak keupayaan untuk membolehkan pengguna menguruskan pelbagai projek pada masa yang sama, melaksanakan kerjasama pasukan yang berkesan dan pengurusan projek, menyokong dan menyelenggara laman web pelanggan, dll..

Papan Pemuka Lanjutan

Papan pemuka Sitejet bukan hanya untuk memaparkan semua instrumen penyuntingan yang ada. Ia hadir sebagai alat pengurusan yang fleksibel untuk membolehkan anda menangani perkara berikut:

 • Bekerja dengan beberapa laman web pada masa yang sama.
 • Tukar status projek bergantung pada kesediaannya.
 • Buat senarai perkara yang harus dilakukan dan ikuti setiap langkah proses pembinaan.
 • Jejaki kitaran hidup projek dari mengambil templat hingga pendapatan pertamanya setelah masuk dalam talian.

Papan Pemuka Sitejet

Papan pemuka memastikan pembuatan laman web yang tepat dan selangkah demi selangkah dengan semua tugasan yang diperlukan di satu tempat.

Mod Pratonton Laman Web

Sekiranya anda mempunyai keraguan mengenai penampilan laman web yang betul di pelbagai peranti, Sitejet menawarkan fungsi pratonton yang ringkas. Anda dapat melihat bagaimana projek itu berjalan pada pelbagai jenis pembawa mudah alih dengan resolusi dan ukuran skrin yang berbeza:

 • Pratonton Desktop – lihat bagaimana laman web ini akan berjalan di PC dan komputer riba.
 • Pratonton Tablet – menunjukkan bagaimana laman web anda akan kelihatan seperti di iPad dan Galaxy Tab dengan spesifikasi skrin yang berbeza.
 • Pratonton Telefon Pintar – modnya serasi dengan siri iPhone 5 dan X serta Galaxy Note dan S9.

Pengguna boleh beralih antara susun atur Potret dan Landskap.

Kerjasama Pasukan

Ciri kolaborasi pasukan membolehkan Sitejet menonjol dari kebanyakan pembangun laman web biasa. Anda boleh memilih antara dua mod utama sama ada bekerjasama dengan rakan sekerja atau dengan pelanggan.

 • Kerjasama Pelanggan – pilihan yang baik untuk pereka web membuat laman web untuk syarikat lain. Fungsi ini membolehkan anda menjemput pelanggan untuk meninggalkan komen, pembetulan dan jenis maklum balas lain untuk projek yang sedang dibina. Pelanggan dapat mengesan aliran kerja anda. Setelah anda menyelesaikan tahap dan log yang lain, sistem akan mematikan penghitung waktu secara automatik dengan memberikan kemampuan pengurusan masa yang lebih lama.
 • Kerjasama rakan sekerja – fungsi yang berkesan bagi agensi reka bentuk web untuk bekerja dalam satu pasukan, mengubah elemen laman web, mengganti foto kuno, dan menambahkan kandungan baru bila diperlukan tanpa perlu membuat ratusan log masuk dan kata laluan untuk setiap rakan sepasukan.
 • Portal layan diri – cara mudah untuk menyokong dan mengekalkan laman web pelanggan yang diserahkan kepada pemiliknya. Anda masih boleh mengekalkan kawalan dan menghadkan kemungkinan kerosakan yang dilakukan oleh pelanggan.

Label putih

Pereka web dan syarikat mempunyai peluang untuk mewujudkan identiti jenama mereka sendiri menggunakan platform Sitejet. Ciri Label Putih membolehkan anda memuat naik logo anda sendiri, menetapkan warna sorotan untuk platform, membuat e-mel korporat untuk terus berhubung dengan pelanggan, dll..

Hosting Bersepadu

Platform ini memberikan CDN, SSL dan hosting yang hebat sebagai penyelesaian pembinaan web tunggal. Anda bebas untuk menghubungkan domain anda sendiri dan juga membelinya dari Sitejet dan jika diperlukan anda juga boleh mengeksport halaman tersebut.

Ciri Tambahan

Ciri tambahan termasuk penciptaan laman web berbilang bahasa, tetapan SEO penting, fungsi Sandaran dan Pulihkan, pengesanan identiti korporat, penjana laman web berdasarkan data pelanggan dan banyak lagi.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:70+
Reka bentuk responsif&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:✘ TIDAK
Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA

Sistem ini dilengkapi dengan fleksibiliti reka bentuk yang cukup berkat kemampuan pengekodan manual. Seperti yang disebutkan sebelumnya, pengguna dapat memilih dari HTML, CSS, atau JavaScript untuk menyesuaikan laman web atau menerapkan ide reka bentuk mereka sendiri.

Pemula dapat memilih dari sekumpulan templat respons mudah alih atau bermula dengan penyuntingan halaman kosong dan penambahan blok, borang, gambar, galeri, dll..

Anda tidak boleh mengharapkan banyak dari templat Sitejet. Kesemuanya merujuk kepada kategori perniagaan kecil dan kelihatan sama. Sebaliknya, mereka menampilkan gaya profesional dan boleh menjadi pilihan yang baik untuk permulaan.

Fungsi “Jana Laman Web”

Pelanggan boleh memuat naik data di portal pelanggan dan pereka web dapat menolong mereka (atau pelanggan melakukannya sendiri) untuk mengisi taklimat tersebut. Sekiranya semuanya dimuat naik (kandungan, gambar, dll.) Pereka web boleh mengklik butang untuk menghasilkan laman web lengkap berdasarkan data yang diberikan. Ia dapat menjimatkan masa kerja dan laman web siap untuk individualisasi. Pengguna juga dapat memilih halaman pendaratan yang siap digunakan atau memilih pembentuk borang khusus juga.

4. Sokongan Pelanggan

Pengguna boleh mendapat manfaat daripada sokongan pelanggan yang dilanjutkan. Ia merangkumi banyak tutorial, panduan video, dan bahan pembelajaran lain untuk menyelesaikan masalah secara harfiah bermula dari membuat langkah pertama dan mempelajari ciri papan pemuka hingga penerbitan laman web dan pemantauan kejayaan. Pada masa yang sama, anda boleh menghubungi pasukan sokongan secara langsung melalui:

 • Ciri Sembang Langsung – pasukan sokongan sentiasa ada.
 • Mesej – mereka mengaku menjawab dalam masa kurang dari 1 jam.

Bagaimanapun, anda tidak akan merasa terbengkalai dengan mengambil kira tutorial video, Soalan Lazim, panduan, dll.

5. Harga

Sitejet menawarkan tiga rancangan asas. Mereka termasuk Profesional, Pasukan, dan Perniagaan. Rancangan profesional boleh menjadi pilihan yang baik untuk memulakan. Namun, anda harus perhatikan bahawa ciri kerjasama pasukan hanya terdapat dalam rancangan Pasukan dan Perniagaan. Mari kita perhatikan lebih dekat harga dan ciri rancangan:

Pilihan HargaKosciri-ciri
Profesional:$ 5 / bln✓ Hingga 5 projek;
✓ Penjana laman web automatik;
✓ Hosting Percuma.
Pasukan:$ 19 / bln✓ Alat label putih;
✓ Semua ciri profesional;
✓ kebenaran berbilang pengguna (sehingga 3 pengguna).
Agensi:$ 89 / bln✓ Eksport laman web;
✓ semua ciri Profesional;
✓ Sehingga 10 pengguna.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Sistem ini kelihatan agak baru jika dibandingkan dengan apa yang biasa kita gunakan untuk pembangun laman web. Sebaliknya, satu set ciri yang kelihatannya cukup menjanjikan walaupun dengan beberapa ketinggalan yang jelas.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Pengurusan projek reka bentuk web yang pelbagai.
&# x2714; Penjana laman web automatik.
&# x2714; Editor lanjutan dengan CMS yang dipermudahkan.
&# x2714; Ciri Label Putih.
✘ Lebih mahal jika dibandingkan dengan yang lain.
✘ Kekurangan widget dan add-on.
✘ Tiada pasaran aplikasi Sitejet.
Plan Ciri pelan Profesional Terhad.

Pokoknya

Kemudahan penggunaan:8/10
Ciri-ciri:8/10
Reka bentuk:8/10
Sokongan teknikal:9/10
Harga:8/10
Markah keseluruhan:8.2 / 10

Kesimpulannya, Sitejet tentunya mempunyai potensi besar mengingat sistem penyuntingan ringkasnya yang intuitif. Platform CMS membawa lebih banyak peluang kepada pereka web dan syarikat yang memberikan perkhidmatan mereka kepada pelanggan. Pada masa yang sama, dapat menjadi pilihan yang baik untuk projek perniagaan kecil.

Sebaliknya, harganya mungkin sedikit lebih rendah memandangkan kekurangan widget dan tambahan dan beberapa masalah lain yang jelas. Walaupun begitu, Sitejet mempunyai lebih banyak kebaikan daripada keburukan, yang masih menjadikannya nilai wang yang baik.

Cuba Sitejet Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map