Kajian Tictail

Tictail – adalah sistem yang telah terkenal sebagai pembangun laman web eCommerce percuma dengan markas di Stockholm, Sweden. Dilancarkan pada tahun 2012, ia dengan cepat mendapat populariti dengan pengguna yang bersedia untuk membina kedai web yang menarik dan berfungsi secara visual. Matlamat utama perkhidmatan web adalah untuk membantu sesiapa sahaja, yang mempunyai produk hebat, menjualnya dengan mudah dalam talian.


Baru-baru ini, syarikat ini telah menjadi sebahagian daripada perisian eCommerce yang terkenal di dunia – Shopify dan, dengan itu, ia tidak boleh dianggap sebagai produk bebas lagi. Walau bagaimanapun, masih masuk akal untuk menggariskan ciri-ciri utama Tictail yang dimilikinya pada akhir tahun 2018. Maklumat ini mungkin berguna bagi pengguna yang terlibat dalam pembangunan laman web eCommerce dan juga bagi mereka yang berminat dengan pembangun laman web dan reka bentuk web secara umum . Mari mulakan sekarang.

1. Kemudahan Penggunaan

Antara muka Tictail adalah antara yang paling mudah yang anda dapati di sana. Sangat mustahil untuk mencampurkan sesuatu di sini – begitu intuitif dan difahami. Apa yang diharapkan anda lakukan adalah:

 • berikan nama dan keterangan kedai web anda;
 • pilih negara tempat anda ingin menjual produk anda;
 • sambungkan akaun rangkaian sosial (jika ada);
 • mula menambah produk anda.

Setelah mendaftar ke perkhidmatan, anda akan ditawarkan untuk menubuhkan kedai dalam talian anda di subdomain percuma seperti mystore.tictail-dot-com, tetapi anda juga berpeluang memilih domain atau menggunakan domain yang ditawarkan oleh penyedia domain pihak ketiga. Ini boleh dilakukan di papan pemuka sistem.

Bahagian Depan Pasar Tictail

Ketika datang ke kandungan memuat naik dan mengkonfigurasi tetapan, semuanya intuitif. Walau bagaimanapun, ketika membuat perubahan dalam reka bentuk, semuanya menjadi rumit. Untuk mengedit tema anda, anda mesti kotor dengan HTML dan CSS.

Tidak seperti Wix atau Weebly, Tictail tidak memberikan cara visual untuk mengubah reka bentuk laman web anda. Ia tidak menyokong drag-and-drop. Sekiranya anda tidak mengetahui HTML / CSS, tetapi ingin menyesuaikan kedai anda, Tictail mencadangkan agar anda: meminta pertolongan sesama pengguna Tictail; tanya seseorang di rangkaian peribadi anda; mengupah pembangun web atau belajar bagaimana melakukannya sendiri. Anda mesti fleksibel untuk menggunakan Tictail.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Tictail diarahkan untuk membangun laman web eCommerce, jadi, set fiturnya menawarkan pilihan aplikasi dan tetapan khusus perdagangan yang layak. Secara umum, ia akan melakukan semua jenis perkara yang anda harapkan oleh pembangun laman web eCommerce: memuat naik produk dan membuat galeri produk, menyediakan kaedah pembayaran yang berbeza, termasuk Stripe dan PayPal, menguruskan inventori anda, menyesuaikan pilihan penghantaran dan banyak lagi.

Anda bahkan tidak memerlukan akaun PayPal untuk mula menjual. Selepas penjualan pertama anda melalui laman Tictail anda, PayPal akan menghantar e-mel kepada anda melalui e-mel yang anda nyatakan semasa pengaktifan dengan arahan mengenai cara membuat akaun dan menuntut wang anda.

Penyunting Kedai Custom Tictail

Secara umum, set ciri boleh dibahagikan kepada dua bahagian: bahagian asas dan aplikasi percuma. Set ciri asas tersedia secara percuma dan cukup untuk memulakan dan menguruskan kedai dalam talian yang bagus. Walau bagaimanapun, jika anda ingin memberikan prestasi dan fungsi tambahan kepada platform anda, anda harus mempertimbangkan untuk menyatukan beberapa aplikasi yang tersedia di pasaran aplikasi Tictail. Di sinilah anda dapat mencari aplikasi percuma dan berbayar untuk mengecas kedai web anda.

 • Di antara aplikasi percuma, anda boleh menggunakan Klarna, Ulasan Produk Yotpo, Testimoni Sosial Kudobuzz, Omnisend, Bercetak, Kedai Sosial Mudah, Iklan Sosial Mudah, Fortnox by Sharespine.
 • Bercakap mengenai aplikasi berbayar, anda boleh memilih antara Sendicate ($ 12 / bln, Penjualan Produk ($ 7.50 / bln, Produk Pilihan ($ 2 / bln, Kedai Facebook ($ 8.99 / bln, Jual di Facebook ($ 9 / blnBar Promosi ($ 4 / bln), Pengeksport Makanan Produk ($ 7.50 / bln, Mesej Ringkas ($ 5 / bln) dan banyak lagi. Selain itu, Tictail memberi anda kekuatan pengekodan tetapi dalam antara muka pengguna visual yang mudah digunakan.

Tictail mempunyai aplikasi Android dan iOS yang memungkinkan anda bukan sahaja menjelajah dan mencari lebih dari 75,000 kedai Tictail, tetapi juga mengurus laman web anda sendiri dari poket anda. Setelah memasang salah satu aplikasi, anda akan mula menerima pemberitahuan segera mengenai pesanan baru dan mendapat kemungkinan untuk memuat naik produk baru, melihat statistik dan mengubah penampilan laman web anda, secara khusus menetapkan halaman sampul, mengemas kini potongan dan menyalin.

Lebih-lebih lagi, pembangun laman web membenarkan membina banyak kedai pada satu akaun yang sama. Bahkan ada peluang untuk mendirikan satu kedai dalam talian yang sama untuk lokasi yang berbeza, dengan itu, meningkatkan populariti, jumlah penjualan dan meningkatkan asas pelanggan anda.

Mengenai ciri-ciri lain, anda tidak akan menemui banyak ciri di sini. Namun, yang ada akan cukup untuk membina kedai web yang layak. Oleh itu, anda boleh menyambungkan nama domain tersuai anda sendiri di sini (dengan bayaran tambahan), tambahkan jumlah produk yang tidak terhad, tetapkan butiran penghantaran, mata wang dan cukai, sambungkan akaun rangkaian sosial, dapatkan jumlah jalur lebar tanpa had, buat diskaun, uruskan produk dan pesanan dll..

3. Reka bentuk

Tictail mempunyai koleksi templat eCommerce moden yang bagus, tetapi pilihannya masih banyak yang diharapkan. Sistem ini tidak dapat menawarkan pelbagai jenis tema berbanding platform pembinaan web eCommerce yang terkenal. Walau bagaimanapun, reka bentuk templat yang tersedia bersih, cantik dan mudah disesuaikan sekiranya diperlukan. Semua tema dirancang dengan mempertimbangkan keperluan perdagangan. Terima kasih kepada seni bina pintar perkhidmatan, templat dapat diubah kapan saja.

Templat Tictail

Ketika datang ke penyesuaian templat, anda akan kagum dengan kesederhanaan prosesnya. Terdapat banyak ruang untuk menambah dan mengurus produk di sini, yang disusun dan disusun secara logik dalam format grid mudah yang standard. Adalah mungkin untuk membuat kedai web dengan antara muka responsif, tetapi ciri ini adalah pilihan dan terserah kepada anda untuk memutuskan sama ada untuk menghidupkannya atau tidak.

Pengguna yang mahir teknologi dapat membuat tema tersendiri mereka sendiri menggunakan dokumentasi Tictail. Anda akan dapati semua yang anda perlukan untuk membuat kedai yang benar-benar diperibadikan: garis panduan terperinci untuk membuat tema, panduan struktur templat khas Tictail, dan indeks lengkap dari semua pemboleh ubah templat yang ada.

4. Sokongan Pelanggan

Pembina laman web menawarkan perkhidmatan sokongan pelanggan yang cukup bagus dan bermaklumat. Terdapat Pusat Bantuan dan blog di sini, di mana anda boleh mendapatkan artikel yang berfokus pada eCommerce. Pasukan khidmat Pelanggan akan membantu anda memulakan kedai dalam talian anda dan menjalankannya dengan berkesan selepas itu.

Pusat Bantuan dilengkapi dengan Soalan Lazim yang popular. Untuk kemudahan mencari pengguna, ia dibahagikan kepada Bahagian Bantuan untuk Pemilik Kedai (panduan komuniti, tetapan, pasar, produk, pesanan, penghantaran, pembayaran, aplikasi dan penagihan, penyesuaian, aplikasi dan pemasaran Tictail Mobile) dan Bantuan untuk Pembeli (menggunakan Tictail, profil pembeli, kedai di Tictail, pertanyaan pesanan dan masalah teknikal). Dengan melayari topik ini, anda akan mendapat jawapan untuk semua soalan yang anda minati.

Sekiranya masih ada sesuatu yang belum berjaya anda temui di Pusat Bantuan, anda boleh menggunakan pilihan carian. Cukup ketik jawapan anda dan tunggu sehingga pasukan sokongan menjawabnya. Terdapat juga sokongan e-mel dan sembang langsung di sini, tetapi mungkin memerlukan sedikit masa untuk mendapatkan jawapan dari pasukan Sokongan Pelanggan.

5. Dasar Penentuan Harga

Dasar penetapan harga Tictail adalah salah satu masalah yang menarik bagi kebanyakan pengguna. Secara teknikal, platform ini percuma. Ia dilengkapi dengan hosting percuma, jumlah produk tanpa had untuk ditambahkan secara percuma, lebar jalur tanpa had dan ketiadaan bayaran keluar. Secara keseluruhan, Tictail menawarkan dua rancangan harga. Ini adalah:

 • Pasar (percuma) – merangkumi ciri seperti jumlah produk yang tidak terhad, pemulihan keranjang belanja yang ditinggalkan, pemasaran e-mel terbina dalam, iklan automatik, kod diskaun, analisis lanjutan.
 • Kedai Tersuai Anda ($ 9 / bln) – merangkumi semua ciri yang disebutkan di atas serta kemampuan untuk membuat kedai tersuai anda sendiri, pilihan penyesuaian lanjutan, pilihan sambungan domain individu, penjejakan Facebook dan Google, sijil HTTPS percuma.

Semasa menggunakan pelan percuma, anda mungkin masih perlu membayar untuk mengintegrasikan beberapa aplikasi untuk meningkatkan prestasi laman web anda. Mereka akan ditambahkan setiap bulan, dan jika anda memutuskan bahawa anda tidak memerlukannya setiap saat, anda boleh berhenti berlangganan setiap saat. Selain itu, anda mungkin perlu membayar sejumlah kos transaksi, ketika menggunakan Klarna, PayPal atau Stripe. Ingatlah perkara ini semasa membuat pilihan anda.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Sama seperti pembangun laman web eCommerce yang lain, Tictail hadir dengan kebaikan dan keburukan yang harus anda ketahui sebelum melancarkan kedai dalam talian dengan sistem. Di antara kelebihan perkhidmatan, masuk akal untuk menyebut perkara berikut:

 • Penyediaan yang mudah dan cepat;
 • Ketiadaan yuran penyenaraian (ingat, bagaimanapun, bayaran komisen ketika menjual melalui pasar dan juga transaksi pembayaran);
 • Antara muka mesra pengguna, yang intuitif, ringkas dan sesuai untuk pemula dan profesional reka bentuk web;
 • Pelbagai pilihan membuat kedai web;
 • Ketersediaan aplikasi yang boleh menambahkan fungsi ke laman web anda.

Mengenai kelemahan sistem, tidak banyak dari mereka, tetapi masih ada. Ini adalah:

 • Tidak ada pilihan penghantaran bersepadu, yang sering melambatkan proses penghantaran (terutamanya dalam kes penjualan pukal);
 • Ketidakupayaan untuk membuat kedai web yang baik secara percuma (jika anda menumpukan pada fungsi, anda tidak akan terus melakukan peningkatan ke pelan berbayar atau menambahkan aplikasi berbayar);
 • Kekurangan alat penyesuaian kedai web (anda tidak boleh banyak berubah di sini, walaupun dengan rancangan berbayar);
 • Ketiadaan blog, yang merupakan alat yang berguna untuk mana-mana kedai dalam talian (walaupun, mungkin mengintegrasikan blog dari perkhidmatan luaran lain, yang sering memerlukan banyak usaha dan masa).

Sekiranya anda mencari pembangun laman drag-and-drop, Tictail bukanlah pilihan terbaik. Anda tidak boleh mengubah tajuk footer laman web anda dengan cara anda melakukannya Weebly atau Wix. Untuk melakukan itu, anda mesti berada di bawah tudung. Tictail mempunyai set ciri yang baik untuk menolong anda menubuhkan kedai sederhana. Tetapi ia tidak dapat bersaing dengan Shopify dan Volusi yang lebih banyak ciri.

Kesimpulannya

Fakta bahawa Tictail bukan lagi pembangun laman web yang bebas, tetapi sebahagian dari Shopify tidak mengurangkan semua kelebihan yang dimiliki. Sistem ini telah mendapat kepercayaan pengguna kerana kesederhanaan, kesederhanaan dan kemampuannya yang tidak dapat disedari. Kami juga menyukainya.

Tictail terutama menyasarkan profesional kreatif yang mencari kaedah mudah untuk membina dan mengekalkan laman web yang akan memaksimumkan identiti jenama mereka. Ia menawarkan alat yang cukup untuk membuat kedai web yang layak untuk perniagaan kecil atau hobi.

Dengan hosting percuma, lebar jalur dan galeri templat yang bagus, ini memastikan permulaan yang cukup baik bagi setiap pengguna yang tidak berpengalaman, yang ingin mewujudkan kehadiran runcit dalam talian yang boleh dipercayai dan belajar cara ini dapat dilakukan. Pada masa yang sama, sistem ini hadir dengan batasan yang tidak membenarkan penggunaannya untuk melancarkan kedai web antarabangsa yang besar dengan semua loceng dan wisel yang dapat ditawarkan oleh eCommerce moden. Mudah-mudahan, fungsi Tictail akan menjadi sumbangan yang layak untuk laman web Shopify.

Mulakan Kedai Dalam Talian secara Percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map