Kajian Ucraft

Ucraft – adalah pembangun laman web yang berseni yang menggabungkan templat kreatif dengan editor yang ramping dan mudah digunakan. Ia memberikan banyak ciri untuk membuat laman web dari pelbagai jenis. Pengguna boleh melancarkan blog sederhana dan juga menubuhkan laman web perniagaan kecil atau melompat ke ceruk eCommerce dengan kedai digital yang berfungsi sepenuhnya. Membuat halaman dan projek baru dengan Ucraft sangat mudah berkat editor WYSIWYG miliknya sementara templat siap kelihatan sangat bergaya dan terkini.


Pembina laman web terutamanya tertumpu pada kualiti walaupun tidak mempunyai set ciri yang diperluas seperti beberapa nama industri terbesar. Pada masa yang sama, ia menawarkan pakej percuma dengan cara keselamatan bersepadu selain pembuat logo percuma, alat pereka, dan banyak lagi. Mari kita lihat dengan lebih dekat apa yang ditawarkan oleh Ucraft kepada penggunanya.

1. Kemudahan Penggunaan

Pembina laman web sangat mudah digunakan, kerana mempunyai ciri seret dan lepas. Pengguna berpeluang untuk memulakan proses pembinaan dari kanvas kosong atau memilih salah satu tema siap pakai yang ada. Varian kedua lebih baik untuk pemula, kerana membuat borang laman web kosong boleh menjadi cabaran yang sukar. Tetapi perkara pertama yang pertama. Mari cari cara log masuk dan mulakan.

Bermula

Tiada kejutan di sini. Proses pendaftaran sangat pantas dan mudah. Cara pertama untuk masuk adalah dengan menggunakan akaun media sosial anda dan log masuk dengan satu klik. Cara kedua kelihatan lebih jelas dan memerlukan menunjukkan kata laluan dan e-mel anda untuk membuat akaun baru. Tidak kira jalan mana yang anda pilih, prosesnya tidak akan membawa anda lebih dari beberapa saat.

Pendaftaran Ucraft

Setelah anda log masuk, anda boleh memilih dari pilihan templat yang tersedia atau mula membina laman web baru dari kanvas kosong. Pengguna boleh melihat setiap tema sebelum memilih tema atau mengubahnya bila diperlukan. Sekarang, mari beralih ke editor laman web.

Penyunting Halaman

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, proses penyuntingan mungkin sulit walaupun Ucraft mempunyai editor drag-and-drop yang intuitif. Pada mulanya, anda senang membina halaman baru menggunakan blok siap pakai. Mereka termasuk tajuk, borang kontak, blok “Tentang Kami”, footer, dll. Ideanya adalah meletakkan satu blok pada blok yang lain.

Penyunting Ucraft

Masalah utama di sini ialah anda tidak dapat memindahkannya. Ideanya adalah untuk membiarkan pengguna bekerja di beberapa bahagian. Ini bermaksud bahawa setiap blok seharusnya tinggal di bahagian yang ditentukan. Sebaliknya, pengguna masih boleh menambahkan elemen yang berbeza untuk menyesuaikan beberapa halaman. Papan pemuka mengandungi pilihan elemen yang mungkin anda tambahkan dengan satu klik. Ia termasuk galeri gambar, blok teks, slaid, ikon, pengedar fail media, dll.

Berlangsung

Setelah selesai mengedit halaman, anda hanya perlu menyambungkan domain, melihatnya dan menyiarkan secara langsung sekiranya anda benar-benar berpuas hati dengan penampilannya di desktop dan peranti mudah alih. Terbitkan laman web anda dan jadikannya mudah diakses oleh pengguna.

Walaupun begitu, semua rancangan Ucraft mempunyai percubaan percuma selama 14 hari; kami sangat mengesyorkan memilih pakej percuma untuk memeriksa cara penyunting dan ciri lain berfungsi. Ini akan menjelaskan sama ada platform sesuai dengan keperluan anda atau tidak. Sekarang, sudah tiba masanya kita beralih ke proses penyesuaian laman web.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Ucraft pastinya mempunyai beberapa titik kuat dari segi ciri-cirinya. Selain daripada SSL percuma dasar, aplikasi SEO dan Analitis Google yang terintegrasi dalam setiap rancangan, termasuk pakej percuma, pengguna mungkin bergantung pada fungsi yang diperluas yang memberikan lebih banyak kemampuan eCommerce, blogging, dan penyesuaian.

Kedai dalam talian

Ucraft memudahkan melancarkan dan menguruskan kedai baru anda walaupun saiznya besar. Sama ada anda mempunyai beberapa produk untuk dijual atau ingin membuat pasaran yang besar dengan item tanpa had, ciri eCommerce pembangun laman web akan sangat berguna. Inilah yang anda dapat:

 • Templat Sedia – melancarkan kedai dengan Ucraft sangat mudah. Pilih templat dengan blok terbina dalam dan elemen serta produk yang berkaitan, dan terbitkan kedai anda.
 • Pengurusan Produk Ringkas – tambahkan item baru dengan satu klik, sesuaikan halaman produk dengan memuat naik gambar, menambahkan keterangan produk, bidang penyuntingan, dll.
 • Pilihan Pembayaran Serbaguna – platform pada masa ini menyokong lebih daripada 70 perkhidmatan pembayaran berbeza yang tersedia untuk penyatuan yang lancar. Sambungkan kaedah dan manfaatkan pembayaran segera selain pilihan penghantaran bersepadu.
 • Saluran Pelbagai Jual – anda boleh menggunakan pelbagai saluran penjualan untuk meningkatkan pendapatan anda. Sistem ini membolehkan anda memasuki beberapa pasar terbesar dan menjual produk anda di eBay, Google Shopping Feed, Amazon, Facebook, dan lain-lain. Berita buruknya ialah ciri ini hanya tersedia dengan rancangan BigCommerce, yang merupakan yang paling mahal.
 • Ucraft Tambah Produk

Pakej eCommerce juga merangkumi tetapan SEO halaman produk, alat analisis, dan promosi. Pemilik kedai boleh membuat tawaran yang diperibadikan, kupon diskaun atau kempen lain untuk meningkatkan kesetiaan pelanggan anda.

Alat Pereka

Walaupun templat Ucraft kelihatan cukup bagus, pengguna masih berpeluang menambahkan sentuhan akhir untuk menjadikan reka bentuk laman web lebih eksklusif. Alat pereka menyediakan cara mudah untuk menonjol berkat yang berikut:

 • Penyuntingan Tipografi – alat ini memudahkan untuk mengedit teks, mengubah gaya fon, dan menerapkan berbagai warna, dimensi, dan ukuran. Pengguna bebas untuk mengedit tajuk dan juga keseluruhan perenggan.
 • UIKit – alat untuk mengubah atau menyunting mana-mana blok dan elemen tersuai. Jangan ragu untuk menukar warna, gaya atau dimensi butang dan ikon. Tukar ukuran gelangsar agar sesuai dengan keseluruhan reka bentuk halaman.
 • Tetapan Mockup – pergi ke tetapan lanjutan dan ubah rupa susun atur anda. Sebagai contoh, pengguna boleh mengedit jarak antara setiap elemen, menyesuaikan dimensi untuk versi laman web mudah alih, dll.
 • Alat Pereka Ucraft

Pembuat Logo Percuma

Pembangun laman web dilengkapi dengan pembuat logo percuma dan super mudah. Ini membolehkan anda membuat perwakilan jenama yang unik dalam beberapa minit. Yang anda perlukan hanyalah menyelesaikan tiga langkah mudah:

 1. Pilih ikon dari banyak pilihan gambar stok yang tersedia secara percuma (lebih dari 1 juta ikon).
 2. Sesuaikan logo dengan meregangkan atau menyempitkan ikon. Tambahkan beberapa warna atau edit dimensi.
 3. Simpan logo dalam format yang tersedia (.PNG atau .SVG).
 4. Pembuat Logo Ucraft

Anda boleh menggunakan logo bukan sahaja di laman web tetapi juga pada barang dan barang yang dijual secara fizikal untuk meningkatkan pengiktirafan kedai anda.

Pencipta Halaman Pendaratan Percuma

Pembina halaman pendaratan percuma adalah satu lagi ciri hebat dari Ucraft. Ia tersedia untuk semua pelanggan walaupun ada rancangannya. Anda mungkin mendapat manfaatnya walaupun menggunakan pakej percuma. Inilah cara ia berfungsi:

 1. Anda menyanyi, memilih rancangan, dan memilih ciri halaman arahan percuma.
 2. Semak imbas tema dan susun atur satu halaman siap untuk memilih yang paling sesuai.
 3. Sesuaikan struktur halaman arahan, tambahkan elemen atau blok tambahan.
 4. Gunakan tetapan SEO untuk membuat kandungan yang mesra SEO.
 5. Sambungkan domain khusus secara percuma dan terbitkan halaman arahan anda.

Ini adalah kaedah terbaik untuk mendorong lebih banyak lalu lintas dan memastikan pelanggan mengetahui produk baru atau tawaran istimewa anda.

Platform Blogging

Blogger kreatif, yang berhasrat melancarkan dan menguruskan blog yang lengkap dan menarik secara visual, pasti akan menghargai peluang untuk menggunakan Aplikasi Artikel yang ditawarkan oleh Ucraft. Aplikasi ini membolehkan membuat blog atau menerbitkan bahagian berita di laman web untuk menarik perhatian pengguna. Keseluruhan proses tidak memerlukan masa lebih lama daripada beberapa minit dan secara amnya selesai dalam beberapa langkah mudah.

Artikel Papan Pemuka Ucraft

Dengan menggunakan aplikasinya, anda akan dapat membuat susun atur halaman blog untuk seberapa banyak catatan yang anda perlukan. Teruskan menghubungkan butang media sosial ke setiap siaran untuk membolehkan pengguna berkongsi artikel dengan pelanggan.

Jangan lupa mengoptimumkan blog yang baru dibuat dengan mengisi meta tag. Ini adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan kedudukan mesin carian blog anda. Selaraskan sistem komen dengan menambahkan tambahan komen Disqus. Akhirnya, gunakan WYSIWYG Ucraft Text Editor untuk menjadikan penyuntingan kandungan lebih mudah dan fleksibel.

Sekiranya anda menyelesaikan tugas pada tahap tinggi, anda akan mendapat banyak faedah dari blog anda. Ini akan membantu anda mendorong lalu lintas, memasarkan perkhidmatan atau produk anda, berkongsi pengalaman anda dengan pelanggan, mewujudkan kehadiran web yang boleh dipercayai, meningkatkan kuasa anda, menjana petunjuk dan mendorong khalayak sasaran anda untuk berkomunikasi.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:63
Templat Profesional:&# x2714; YA
Tema Percuma:&# x2714; YA
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:&# x2714; YA
Suntikan Kod Sumber:&# x2714; YA

Ucraft menawarkan koleksi templat yang kaya dan templat tersebut dapat digunakan untuk membuat halaman arahan, sementara yang lain bagus untuk laman web perniagaan. Bagaimanapun, semuanya kelihatan menarik, dengan reka bentuk rata, format skrin penuh, kandungan khusus industri berkualiti tinggi, dan ciri lain yang pasti anda hargai. Secara amnya, kualiti templat ini melebihi rata-rata di sini.

Setiap tema dilengkapi dengan penerangan dan pilihan pratonton. Tidak memerlukan masa yang lama untuk memilih templat yang betul. Pelbagai tema agak terhad, tetapi templat apa pun dapat disesuaikan untuk memenuhi keperluan perniagaan anda yang spesifik.

Setelah memilih templat, anda akan ditawarkan untuk melihat video pendek, tetapi terperinci dan berguna yang memberi gambaran mengenai asas sistem. Sudah menontonnya? Kemudian anda bersedia untuk menyesuaikan templat anda dengan bantuan editor visual seret dan lepas, yang menghasilkan ketersediaan. Anda boleh memilih antara pelbagai blok dan widget yang telah dirancang sebelumnya yang dapat membantu anda mengembangkan struktur laman web anda.

Blok Ucraft

Cukup seret elemen yang diperlukan ke halaman ubah warna, kedudukan, jarak, ukuran, kandungan, dan anda akan mencapai hasil yang diinginkan dalam masa yang singkat! Setiap blok atau widget mempunyai beberapa tetapan: gambar latar, kelegapan, kedudukan blok (menegak atau mendatar), penjajaran, warna, dan lain-lain. Oleh kerana ciri-ciri ini dan lain-lain, anda akan dapat membuat templat anda sendiri untuk memenuhi objektif dan keperluan anda.

Apa lagi, anda juga boleh menggunakan alat Pereka bahagian yang terdapat di Dashboard. Alat ini memungkinkan untuk menyesuaikan tipografi (gaya tajuk, font, ukuran, jarak huruf, dll.), Menggunakan butang dan pembentuk bentuk serta untuk mengedit susun atur laman web (lebarnya, lekukan untuk tampilan desktop dan mudah alih, dan lain-lain.).

Sebenarnya, penggunaan bahagian alat Pereka tidak diperlukan – Templat Ucraft kelihatan hebat sebagaimana adanya, sementara alat penyuntingan lalai cukup baik untuk memberikan laman web penampilan individu dan luar biasa.

Satu lagi perkara menarik mengenai Ucraft adalah peluang untuk membahagikan bahagian dalam blok mengikut warna. Ini memungkinkan untuk menggunakan duoton, trend baru dalam reka bentuk laman web, apabila setiap setengah blok dilengkapi dengan warnanya sendiri, sementara bahagian dan ukurannya dapat diubah. Ramai pengguna mungkin menganggap ciri ini berguna ketika mengembangkan laman web mereka.

Kesimpulannya, walaupun jumlah templatnya terhad, Ucraft kelihatan hebat dari perspektif reka bentuk. Templat Berkualiti Tinggi yang disertakan dengan pelbagai alat mudah memungkinkan untuk mencapai hasil yang luar biasa. Tidak memerlukan pengekodan. Sesuai untuk pemula.

4. Sokongan Pelanggan

Ucraft mempunyai pengetahuan luas yang diperlihatkan oleh panduan dan artikel cara terperinci. Mereka merangkumi semua topik penting. Anda akan belajar bagaimana mula menggunakan laman web selain petua papan pemuka, integrasi aplikasi, dll. Artikel ini juga menerangkan semua ciri eCommerce, penyelesaian Label Putih, dll..

Platform ini mempunyai berasingan Panduan Pemasaran. Ini adalah arahan langkah demi langkah untuk pemilik perniagaan, syarikat, dan pengusaha. Pengguna akan belajar bagaimana memperbaik tetapan SEO, menjalankan strategi SMM yang berkesan, menggunakan PPC, e-mel dan pemasaran kandungan, dll.

Ucraft mempunyai komuniti pengguna yang semakin banyak yang diwakili dengan forum tempatan dan pelbagai utas untuk dibincangkan. Di sini anda mungkin dapati petua pakar, siaran kemas kini baru-baru ini, dan nota, buat utas baru untuk mengemukakan soalan kepada para profesional.

Ciri Sembang Langsung adalah yang terakhir tetapi tidak mustahil jika anda memerlukan penyelesaian segera bagi sesuatu masalah. Diperlukan beberapa minit untuk pasukan sokongan kembali dengan memberi respons. Kesimpulannya, sokongan di sini sangat baik.

5. Dasar Penentuan Harga

Pilihan HargaKosciri-ciri
Laman Web Percuma:Percuma✓ Elemen asas;
✓ Domain Tersuai;
✓ Hosting Percuma.
Laman Web Pro:$ 10 / bln✓ 50 produk;
✓ Benamkan HTML / CSS / JS;
✓ Laman web berbilang bahasa.
Kedai Pro:$ 21 / bln✓ 1000 Produk;
✓ Bayaran transaksi 0%;
✓ Kupon Diskaun.
Komersial Besar:$ 39 / bln✓ Produk Tanpa Had;
✓ Jual di EBAY dan Facebok;
✓ PPN caj terbalik.

Pembina laman web boleh didapati dalam 4 rancangan berbeza. Pengguna boleh memilih pakej terbaik bergantung pada jenis laman web, kerumitannya, dan tujuan umum. Pelan pertama adalah 100% percuma. Ini mungkin pilihan yang baik untuk projek satu halaman dan juga halaman arahan untuk menghasilkan petunjuk atau mengarahkan lalu lintas ke halaman produk yang diperlukan. Ia dilengkapi dengan semua elemen dasar untuk penyesuaian halaman selain SSL percuma, Analitis Google bersepadu, dan kemampuan untuk menghubungkan domain khusus secara percuma.

Bagi rancangan berbayar, ia adalah seperti berikut:

 • Laman Web Pro bermula pada $ 10 sebulan dan bagus untuk laman web perniagaan kecil dan kedai digital kecil dengan sehingga 10 produk.
 • Kedai Pro adalah pakej yang lebih komprehensif berharga $ 21 sebulan untuk mengembangkan kedai mudah alih dengan sehingga 1,000 item untuk dijual secara dalam talian. Ia merangkumi aplikasi pengurusan toreh, pengecualian cukai, dan banyak lagi.
 • Komersial Besar adalah rancangan eCommerce utama dengan semua ciri tanpa had di samping banyak saluran penjualan termasuk eBay, Amazon, dan beberapa yang lain.

6. Penyelesaian Label Putih

Bagi pengguna tersebut, yang bermaksud menggunakan sistem untuk penyediaan perniagaan pembangun laman web, Ucraft menawarkan skala Penyelesaian Label Putih memberikan pelbagai kelebihan. Perkhidmatan ini membolehkan menggunakan ciri dan alatnya dengan nama jenama anda untuk meningkatkan kejayaan pemasaran anda dan membina kepercayaan pelanggan.

Luangkan masa anda untuk merancang templat dan bahagian untuk ditawarkan lebih jauh kepada pelanggan anda dan bersiaplah untuk menjual laman web dengan nama perniagaan anda. Penyelesaian ini akan berguna bagi para freelancer, usahawan dan agensi reka bentuk web yang bersedia memanfaatkan sepenuhnya perniagaan mereka.

Penyelesaian label putih kini terdapat dalam dua model yang berbeza. Ia merangkumi:

 • Model SaaS – anda benar-benar membuat pembangun laman web jenama sendiri untuk membuat laman web perniagaan kecil, halaman arahan atau kedai digital untuk pelanggan anda atas nama studio anda sendiri. Lebih-lebih lagi, anda boleh memberi akses kepada pembangun laman web untuk pelanggan membiarkan mereka membina projek mereka sendiri. Model ini dilengkapi dengan papan pemuka ringkas di mana anda boleh menetapkan polisi harga atau menguruskan pesanan.
 • Penyelesaian Tersuai – ini akan berfungsi untuk syarikat dan penyedia perkhidmatan yang lebih besar yang ingin menjadikan pembangun laman web disepadukan ke dalam ekosistem korporat mereka. Pembangun bebas membuat elemen dan blok eksklusif sementara pemilik perniagaan boleh melancarkan program afiliasi atau beroperasi sebagai penjual semula.

Setiap model dilengkapi dengan rancangan yang berasingan:

 • Pakej Rakan Kongsi bermula pada $ 799 sebulan. Ini mungkin berfungsi untuk pereka dan webmaster bebas serta agensi pemasaran.
 • Pakej Tuan Rumah bermula pada $ 1899 sebulan. Ia bagus untuk penyedia hosting, pendaftar domain, penjual semula, dll.

Antara faedah yang akan anda perolehi, semasa menggunakan alat ini, anda pasti akan menghargai editor drag-and-drop yang sederhana, hosting Google Cloud bersepadu, ketersediaan lebih daripada 15 integrasi pihak ketiga (Peta Google, Vimeo, Disqus, Mail Chimp, YouTube, SoundCloud, PayPal, Instagram, Twitter, Google Analytics dll.), domain penjual semula, papan pemuka pentadbir yang mudah difahami dan mesra pengguna, beberapa gerbang pembayaran, API rehat, pengurus akaun khusus dan banyak lagi.

7. Kebaikan dan Kekurangan

Ucraft adalah pembangun laman web yang baik untuk pemula, kerana tidak memerlukan kemahiran pengekodan. Ia memberikan cukup ciri di luar kotak untuk membuat pelbagai jenis laman web dalam beberapa minit. Platform ini mempunyai rancangan yang berpatutan dan banyak fungsi tambahan untuk mendapat manfaatnya. Sebaliknya, sebilangan pengguna mungkin memerlukan lebih banyak fleksibiliti dari segi penyesuaian halaman sementara pemilihan templat masih kelihatan sedikit terhad.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Templat bergaya dan alat pereka yang hebat.
&# x2714; Bagus untuk pemula terima kasih kepada editor drag-and-dropnya.
&# x2714; Banyak ciri percuma termasuk Logo dan Pembuat Halaman Pendaratan.
&# x2714; Pakej percuma yang layak.
&# x2714; Kaedah analisis dan keselamatan Google yang bersepadu.
&# x2714; Sokongan pelanggan yang dilanjutkan.
Selection Pilihan templat terhad (63 tema).
Editing Penyuntingan blok dalam bahagian tanpa peluang untuk memindahkan elemen.

Garisan bawah

Ucraft – adalah pembangun laman web yang bergaya, moden, dan menarik, yang tentunya akan sangat membantu para pemula. Platform ini juga merupakan penyelesaian yang baik untuk membuat laman web yang kompleks dan berskala besar (kecuali forum).

Pembina laman web ini adalah pilihan yang bagus kerana pelbagai ciri yang ditawarkannya. Membuat laman web perniagaan yang bagus adalah sekeping kek dengan platform ini. Terdapat semua yang anda perlukan untuk tujuan tersebut: pilihan widget dan blok drag-and-drop yang banyak yang dapat disesuaikan dengan beberapa klik, parameter SEO untuk promosi lebih lanjut dari laman web dan templat kelas pertama.

Lebih-lebih lagi, anda boleh menguji sistem secara percuma, walaupun masih ada sekatan khusus. Cubalah, tidak ada salahnya memeriksanya. Adakah anda masih mencari pembina laman web yang berpatutan dan berfungsi? Jangan, kerana Ucraft sangat memerlukan perhatian anda!

Cubalah Ucraft secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map