Kajian Volusi

Volusion – adalah platform terkemuka di industri yang membantu membuat laman web eCommerce profesional. Sistem ini membuat nama untuk dirinya sendiri berkat backend dinamiknya, set fitur yang kaya, dan kemudahan penggunaan menjadikan perisian sesuai untuk kedua-dua profesional dan mereka yang baru memulakan dengan kedai digital pertama mereka. Volusion menawarkan proses mudah untuk membina kedai dalam talian dan masuk dalam talian hanya dengan beberapa klik.


Pengguna akan menghargai pasukan sokongan profesional, rancangan permulaan yang berpatutan jika dibandingkan dengan pembangun laman web yang berfokus pada eCommerce, lebih daripada 30 gerbang pembayaran berbeza yang tersedia untuk penyatuan, Pembangun Kedai Dalam Talian yang maju, fungsi penyuntingan CSS, dan banyak lagi. Bayaran transaksi sifar pada setiap pakej yang ada juga akan menjadi kelebihan besar bagi platform.

Tetapi adakah ia berfungsi dengan baik untuknya keperluan eCommerce? Adakah terdapat masalah atau cabaran tersembunyi? Sertailah kami dalam penyelidikan digital kami.

1. Kemudahan Penggunaan

Volusion telah terbukti menjadi platform yang mudah digunakan. Ia akan memenuhi syarat profesional khusus yang tahu bagaimana mengedit HTML atau CSS serta pemula tanpa kemahiran teknikal untuk mengendalikan reka bentuk web sendiri. Bukan juruteknik akan menghargai editor WYSIWYG yang intuitif yang mengubah proses pembinaan menjadi prosedur yang cepat dan bebas dari masalah..

Bermula

Pertama sekali, anda perlu log masuk untuk mengakses ciri asas Volusion. Prosesnya cukup pantas. Pengguna hanya perlu menunjukkan nama pertama dan kedua mereka selain nombor e-mel dan telefon. Itu sahaja. Sekarang anda boleh memulakan dengan percubaan 14 hari percuma anda untuk memeriksa bagaimana sistem ini berfungsi dan jika ia sesuai dengan keperluan anda.

Setelah berjaya menyelesaikan langkah pertama, sistem akan menawarkan pilihan tema untuk dipilih. Mereka berbeza-beza bergantung pada niche perniagaan atau jumlah pekerja yang anda miliki. Sekiranya templat memenuhi keperluan anda, anda boleh pergi ke peringkat seterusnya dan menggunakan Gaya Editor. Di sini anda boleh menyesuaikan tema anda dengan menambahkan pasangan fon eksklusif serta mengemas kini warna etalase, dll.

Penyunting Tapak Volusion

Langkah seterusnya adalah menambahkan logo syarikat anda. Terdapat pilihan untuk hanya memasukkan cogan kata atau teks anda serta memuat naik gambar logo. Sekiranya anda masih tidak mempunyai tandatangan korporat anda, Volusion mempunyai kumpulan pereka khusus yang akan membuat logo yang unik. Sekarang tiba masanya anda akhirnya menambahkan beberapa produk dan masuk dalam talian dengan kedai digital baru anda.

Menambah Produk Baru

Prosesnya sangat mudah dan intuitif. Yang anda perlukan hanyalah menunjukkan nama produk, menulis beberapa perkataan untuk menerangkannya, memasukkan harga, dan tekan butang “Produk yang Sama”. Secara automatik ia akan muncul di kedai digital anda. Anda mungkin menghargai beberapa alat penyesuaian tambahan yang merangkumi:

 • Penyunting Laman Web. Sama seperti mudah untuk membuat perubahan dalam gaya laman web, begitu juga mudah untuk mengedit katalog produk dan halaman kedai dalam talian anda di sini. Anda tidak perlu menjadi profesional reka bentuk web untuk melakukannya sendiri. Cukup sampai ke papan pemuka dan uruskan laman web mengikut keinginan anda.
 • Pembina Kedai Dalam Talian. Oleh kerana alat membina kedai dalam talian, pengusaha dapat menguruskan laman web eCommerce dengan mengambil kira keperluan dan pilihan mereka, memanfaatkan sepenuhnya fungsi mereka. Alat ini membolehkan penambahan kategori produk, subkategori dan produk baru, mengatasi ciri pengurusan SEO, memuat naik dan mengedit gambar dan melakukan tindakan lain yang menyumbang kepada prestasi laman web yang lebih baik..
 • Pembina Kedai Volusion

 • Penyunting CSS. Walaupun, Volusion tidak menyiratkan sebarang kemahiran atau pengetahuan pengekodan, masih mungkin menggunakan fitur penyuntingan laman web CSS untuk semua pengguna tersebut, yang mengetahui asas-asas pengekodan. Oleh kerana alat ini, anda dapat menyesuaikan kandungan laman web dengan menyunting kodnya secara manual. Hasilnya, anda mendapat laman web yang mempunyai fungsi dan daya tarikan visual.
 • Penyunting CSS Volusion

 • Penyunting Navigasi. Ketika memilih dan mengubah gaya navigasi laman web anda, penggunaan editor navigasi terbukti sangat penting. Ini membolehkan mengubah gaya navigasi untuk menyumbang kepada kesederhanaan proses melayari web.
 • Penyunting Navigasi Volusi

Kesimpulannya, Volusion mungkin memenuhi harapan pemula yang bermimpi untuk memulakan dengan kedai dalam talian pertama mereka. Pro yang berdedikasi juga akan menghargai kebebasan penyesuaian yang cukup dengan akses HTML / CSS.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Walaupun laman web eCommerce adalah kecekapan Volusion utama, ciri utamanya dilaksanakan untuk membolehkan pengguna menjual secara dalam talian. Pada saat yang sama, ia menawarkan cara keamanan yang hebat, penyelesaian hosting, dan domain khusus untuk membuat projek anda terlihat oleh khalayak sasaran. Kita juga harus menyebutkan instrumen pemasaran dan promosi untuk membawa perniagaan anda ke tahap yang baru:

 • Logo Favicon + – Volusion membantu anda menonjol dari orang ramai dengan hanya memuat naik logo dan favicon tersuai anda. Ini akan menjadikan laman web anda lebih dikenali di antara pesaing lain dalam bidang ini.
 • SEO dan Statistik – pengguna mengendalikan tetapan SEO laman web mereka berkat papan pemuka yang intuitif di mana anda boleh mengubah URL tersuai menjadikannya lebih mesra SEO. Di sini anda juga boleh menetapkan tajuk atau keterangan tag meta yang unik, menambahkan atribut alt pada gambar dan foto, mengedit fail robots.txt, dan banyak lagi. Papan pemuka memberikan statistik terperinci mengenai produk, sumber lalu lintas dan saluran paling popular yang mendorong penonton anda paling banyak.
 • Pembina Kedai Dalam Talian. Oleh kerana alat membina kedai dalam talian, pengusaha dapat menguruskan laman web eCommerce dengan mengambil kira keperluan dan pilihan mereka, memanfaatkan sepenuhnya fungsi mereka. Alat ini membolehkan penambahan kategori produk, subkategori dan produk baru, mengatasi ciri pengurusan SEO, memuat naik dan mengedit gambar dan melakukan tindakan lain yang menyumbang kepada prestasi laman web yang lebih baik..
 • Pembina Kedai Volusion

 • Pengurusan Produk Ringkas – Volusion menawarkan sistem pengurusan produk yang mudah pada halaman yang berasingan. Ia dirancang untuk membuat kategori atau subkategori baru, menguruskan tetapan yang berbeza termasuk SEO produk, menyesuaikan item, dan menambahkan foto dan kandungan teks. Perisian ini menyokong format .csv yang membolehkan memuat naik sekumpulan produk pada masa yang sama. Dengan kata lain, anda hanya perlu membuat satu rekod sekali dan memanfaatkan keupayaan eksport pangkalan data yang mudah pada bila-bila masa. Menyalin dan menampal produk anda adalah satu lagi ciri hebat. Contohnya, anda mempunyai T-Shirt yang sama tersedia dalam pelbagai saiz. Anda tidak perlu menambah pendek untuk pengisian saiz S, M atau L di semua medan berulang kali. Yang anda perlukan hanyalah menambahkan satu produk dan melaksanakan pelbagai pilihan.
 • Kesepaduan – berita baik bagi mereka yang ingin berkolaborasi dengan pasar dalam talian terbesar. Laman web anda boleh disatukan dengan lancar dengan pemimpin industri seperti eBay atau Amazon. Ini pasti akan membolehkan anda meluaskan pendedahan dan meningkatkan penjualan. Lebih dari itu, lebih daripada 30 pintu masuk pembayaran tersedia untuk penyatuan termasuk PayPal atau Stripe.
 • Papan Pemuka Volusi yang Diperluas – papan pemuka adalah alat penting untuk mengesan penjualan dan mengurus kedai dalam talian. Ini menghasilkan maklumat terperinci mengenai pelanggan anda serta memberikan perbandingan dan laporan yang menyoroti produk yang paling popular dari koleksi anda. Sejarah pesanan, data hubungan, dan maklumat penting lain – anda akan menemui semua yang anda perlukan di satu tempat.

Perisian ini benar-benar mempunyai semua yang anda perlukan untuk membuat kedai digital profesional dan mendapatkan pelanggan dengan beberapa tambahan seperti kod promo, sijil hadiah, e-mel pemasaran semula, pautan perkongsian sosial, dan alat lain untuk memastikan pengguna anda terlibat.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:40
Templat Profesional:&# x2714; YA
Tema Percuma:&# x2714; YA
Kos Templat:$ 50- $ 180
Susun mengikut Industri:✘ TIDAK
Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA

Semasa melihat templat, nampaknya Volusion memperhatikan kualiti temanya. Susun atur kelihatan cukup bergaya dan terkini. Walau bagaimanapun, semua tema dibahagikan kepada percuma dan berbayar. Sekiranya kita melihat lebih dekat tema percuma, kita akan melihat beberapa ciri khas. Dengan kata lain, mereka sebenarnya kelihatan sama dengan slaid lebar penuh standard dengan butang menu yang diletakkan secara mendatar. Walaupun senarai produk terdapat di bawahnya.

Berita baik adalah bahawa semua templat responsif mudah alih di sini. Kami mempunyai pilihan pratonton mudah alih tepat di papan pemuka anda. Walaupun tema percuma mungkin tidak memenuhi keperluan kreatif anda, anda bebas memilih dari susun atur berbayar. Sekiranya anda melakukannya, bersiaplah untuk membayar tambahan $ 180 untuk templat yang direka oleh kumpulan pereka web berpengalaman eCommerce Volusion. Mereka yang menginginkan eksklusif boleh memilih studio reka bentuk web tempatan dan membuat reka bentuk mereka sendiri. Harganya bergantung pada pelbagai ciri seperti kerumitan laman, struktur, dan lain-lain.

Sekiranya pengguna mengetahui HTML / CSS, dia tidak perlu membayar lebih banyak untuk tema premium, kerana Volusion memudahkan mengedit kod dan membuat konsep laman web yang akan menonjol. Ciri ini tidak akan berfungsi untuk pemula tanpa kemahiran khas. Mereka hanya bergantung pada editor gaya dengan tetapan warna font dan beberapa alat dasar untuk menyesuaikan halaman. Secara keseluruhan, templat Volusion memberikan kesan yang baik.

4. Sokongan Pelanggan

Menurut banyak ulasan dalam talian, Volusion mempunyai sokongan pelanggan yang kukuh. Nampaknya benar. Platform ini menawarkan beberapa cara cepat dan mudah untuk terus berhubung. Ia merangkumi:

 • Sembang Langsung (biasanya diperlukan dari 30 hingga 60 minit untuk pakar sokongan menjawab).
 • Nombor telefon antarabangsa untuk menghubungi sokongan dengan serta-merta sekiranya berlaku kecemasan (tidak tersedia dalam rancangan Peribadi).
 • Pusat Bantuan Volusion adalah pangkalan pengetahuan yang besar dengan panduan dan penerangan setiap proses dari mula menjalankan dan mengembangkan perniagaan anda. Pusat Bantuan mempunyai sistem navigasi yang mudah untuk mencari utas dengan kata kunci.
 • Panduan – bahagian tersebut mengandungi panduan terperinci yang merangkumi pelbagai topik eCommerce. Di sini anda mungkin belajar bagaimana membuat strategi SMM anda lebih berjaya, bagaimana meningkatkan penukaran atau mengurangkan kadar pengabaian troli.

Platform ini mempunyai blognya sendiri dengan banyak artikel yang berkaitan dengan pemasaran, penjualan dalam talian, dan masalah penting lain yang mungkin ingin anda pelajari. Dengan kata lain, sokongan Volusion benar-benar hebat dan serba boleh.

5. Dasar Penentuan Harga

Seperti yang telah kami nyatakan di awal artikel, sistem ini menawarkan percubaan selama 14 hari. Maka anda harus memilih dari 4 pakej yang tersedia bergantung pada saiz dan jangkaan perniagaan anda. Semua tawaran hadir dengan bayaran transaksi 0% dan lebar jalur tanpa had. 4 rancangan utama adalah seperti berikut:

 • Kos peribadi $ 29 / bulan baik untuk kedai-kedai kecil dengan pendapatan tahunan yang tidak melebihi $ 50k. Pelan ini membolehkan anda menambahkan tidak lebih dari 100 produk dan hanya 1 akaun kakitangan.
 • Pengekosan profesional $ 79 / bulan untuk kedai sederhana yang menjual sehingga 5,000 produk.
 • Kos perniagaan $ 299 untuk perniagaan yang berkembang dengan pendapatan tahunan sekitar $ 500k. Pelan ini menawarkan produk tanpa had dan sokongan Keutamaan.
 • Perdana baik untuk syarikat antarabangsa yang sangat diminati VIP sokongan dan ciri dalam pek. Harga dirundingkan.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Volusion pastinya mendapat perhatian dari segi mewujudkan kedai digital baru dari awal. Sangat mudah digunakan dengan alat yang mencukupi untuk mengatur dan mengurus kedai anda. Perisian ini sesuai untuk kedua-dua bukan juruteknik dan profesional. Pada masa yang sama, templat percuma boleh menjadi lebih serba boleh. Sebaliknya, akses ke HTML dan CSS akan menjadi penyelesaian yang baik.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Hebat untuk perniagaan dari pelbagai saiz.
&# x2714; Pelan permulaan yang berpatutan jika dibandingkan dengan pesaing.
&# x2714; Antara muka yang senang digunakan.
&# x2714; Papan pemuka lanjutan untuk mengurus laman web.
&# x2714; Ciri eCommerce yang maju untuk melancarkan dan mengembangkan perniagaan.
&# x2714; Pasukan sokongan yang komprehensif.
Support Sokongan telefon tidak tersedia dalam rancangan permulaan.
Tem Templat percuma kelihatan lebih menarik.
✘ Tema premium yang mahal

7. Pesaing

Salah satu pesaing utama Volusion adalah Shopify. Beberapa tahun yang lalu Volusion dan Shopify berada di posisi yang sama, tetapi tinjauan data penjualan 2016 dan 2017 menunjukkan bahawa kedai Volusion menghasilkan pendapatan 5.2x lebih banyak daripada kedai Shopify. Keseluruhan sistem ini mempunyai fungsi yang serupa. Anda boleh membaca perbandingan terperinci pembangun laman web eCommerce ini dalam catatan yang berkaitan.

Volusion vs ShopifyVolusion vs Squarespace

Sekiranya anda betul-betul ingin membuat laman web eCommerce yang kuat, anda juga boleh mempertimbangkan untuk menggunakan Ruang Squarespace untuk tujuan ini. Pada tahap tertentu, sistem ini dapat dibandingkan dengan Volusion kerana ia juga membolehkan membina kedai dalam talian. Walau bagaimanapun, pembangun laman web kebanyakannya digunakan untuk tujuan pembinaan laman web sejagat, menjadi pilihan yang baik untuk pemula. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai sistem dan perbezaannya, anda boleh membaca perbandingan Volusion vs Squarespace terperinci di pos yang berkaitan juga.

Kesimpulannya

Volusion adalah pemimpin yang pasti dalam bidang pembangun laman web yang direka untuk eCommerce. Ia dilengkapi dengan pilihan ciri yang memudahkan untuk membuat dan mengurus kedai digital anda. Proses reka bentuknya intuitif dan mesra pengguna sementara templat respons mudah alih mudah disesuaikan.

Sistem ini tersedia dalam pelbagai rancangan untuk memenuhi harapan syarikat kecil, sederhana, dan besar. Harganya kelihatan cukup berpatutan jika dibandingkan dengan pesaing lain. Walau bagaimanapun, tema premium mungkin kelihatan agak mahal sementara rancangan Pro dan Perniagaan hampir tidak sesuai dengan setiap anggaran. Sekiranya anda hanya merancang untuk melancarkan kedai kecil dengan selusin produk, anda mungkin mencari alternatif yang lebih murah.

Cuba Volusion Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map