Kajian Weebly

Weebly – adalah pembangun laman web yang serba boleh, yang membolehkan membuat laman web yang hebat tanpa perlu menulis satu baris kod. Pembangun laman web dilengkapi dengan editor drag-and-drop yang sesuai dan menggunakan model “box”, yang memungkinkan anda mengubah struktur dan reka bentuk laman web anda dengan memperhatikan keperluan pembinaan web anda.


Dilancarkan pada tahun 2006 di San Francisco oleh David Rusenko, Chris Fanini dan Dan Veltri, perkhidmatan ini telah berkembang menjadi salah satu pembangun laman web drag-and-drop yang paling kuat dan terkenal. Ini telah mendapat populariti dengan lebih dari 60 juta pengguna di seluruh dunia dan jumlah orang yang bersedia menggunakannya sebagai alat pembinaan web utama terus meningkat setiap tahun. Pengiktirafan di seluruh dunia seperti ini dijelaskan oleh sifat dan kemudahan intuitif yang membolehkan membina laman web berkualiti dari awal.

Ini adalah salah satu pembangun laman web yang paling mesra pengguna yang terdapat di ceruk kontemporari, namun cukup kuat untuk membina laman web yang menarik secara visual dengan prestasi yang sangat baik walaupun tanpa pengetahuan pengekodan atau pengalaman reka bentuk web. Namun, jika anda bernasib baik kerana mengetahui asas CSS atau HTML, Weebly memberi anda pilihan untuk menggunakan pengetahuan ini untuk membina laman web yang menakjubkan.

Weebly hadir dengan fungsi blog dan eCommerce yang kuat, yang membolehkan melancarkan kedai dan blog dalam talian untuk memperluas populariti perniagaan anda. Apa sahaja jenis laman web yang anda ingin bina, Weebly nampaknya penyelesaian yang mudah digunakan, cepat, berkesan dan menyeronokkan untuk pemula yang lengkap dan profesional reka bentuk web.

Pada bulan April 2018, Weebly diambil alih oleh syarikat pemprosesan pembayaran – Petak. Akibatnya, platform telah mengembangkan fokus yang lebih kuat pada eCommerce, menawarkan rangkaian fitur yang luas yang diperlukan untuk melancarkan dan menguruskan kedai dalam talian kecil hingga besar.

Tetapi adakah Weebly sesederhana itu? Untuk mengetahuinya, masuk akal untuk menganalisis perkhidmatan secara terperinci. Itulah yang akan kita lakukan sekarang.

1. Kemudahan Penggunaan

Peralihan ke editor baru berjalan lancar, berkat panduan permulaan cepat Weebly dan kemudahan penggunaan secara keseluruhan. Pada intinya, Weebly lama yang sama baiknya yang anda tahu, tetapi dengan facelift. Papan pemuka menyediakan akses cepat dan mudah ke maklumat yang penting. Dapatkan petua berguna, lihat statistik laman web, pesanan kedai, komen blog dan banyak lagi.

Editor pembina laman web berstruktur secara logik, jelas dan terancang, membiarkan pelanggan memanfaatkan rangkaian ciri perkhidmatan yang luas dan serba boleh dan mengaturnya dengan berkesan dalam kombinasi unik untuk mendapatkan hasil yang diinginkan. Ini menyangkut penyatuan alat seperti galeri gambar, tayangan slaid, kotak teks, iklan produk, pemain audio dan video, borang hubungan, pilihan penyisipan HTML tersuai, integrasi peta dan apa yang tidak. Satu-satunya kekurangan penyunting sistem adalah ketiadaan butang batal / buat semula, yang mengakibatkan ketidakmampuan pengguna membatalkan pengeditan yang mereka buat dan memulihkan versi laman web yang disimpan sebelumnya. Selebihnya ciri dan elemen penyunting berada pada tahap yang baik.

Penyunting Laman Web Weebly

Untuk membina laman web, pilih tema dan mulailah menambahkan kandungan anda. Anda boleh mengedit dan menyusun semula kandungan dengan menyeret dan melepaskan elemen tepat di laman web anda, tanpa perlu menggunakan editor yang terpisah.

Weebly menggunakan ‘model kotak’ yang bermaksud semua kandungan anda akan jatuh ke bekas tertentu atau kotak semasa anda menyeretnya ke halaman. Pendekatan ini memudahkan untuk memindahkan kandungan yang ada dari satu templat ke templat yang lain pada masa akan datang.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Weebly mempunyai banyak widget dan aplikasi siap yang dapat anda gabungkan dengan hanya beberapa klik, termasuk galeri gambar, tayangan slaid, peta, audio, kotak carian dan banyak lagi. Anda juga boleh melampaui senarai widget lalai dengan memanfaatkan ‘Benamkan kodPilihan. Anda boleh menambahkan seberapa banyak elemen ke halaman yang anda perlukan. Halaman itu sendiri akan lebih lama untuk menampung walau bagaimanapun banyak widget dan kandungan yang anda seret.

Semasa menambahkan halaman baru, anda dapat menggunakan salah satu Tata Letak Halaman yang siap sebagai alternatif untuk halaman kosong. Terdapat lebih daripada 30 reka bentuk Tata Letak yang berbeza untuk dipilih, termasuk laman utama, hubungan, mengenai, reka bentuk menu kreatif untuk syarikat katering dan restoran dan halaman perkhidmatan, antara lain.

Susun atur Halaman Weebly

Apabila anda memilih susun atur, secara automatik akan menambahkan elemen laman web baru ke halaman baru anda. Anda kemudian boleh mengedit, membuang atau menambahkan elemen baru ke susun atur yang dipilih.

Baca juga:
Baru-baru ini kami mempamerkan yang berbeza Laman web bertenaga Weebly, dari portfolio ke kedai web, untuk menunjukkan betapa fleksibelnya pembina.

ECommerce Weebly

Enjin eCommerce Weebly penuh dengan ciri khas perniagaan serba boleh yang meningkatkan prestasi kedai dalam talian anda. Ciri-ciri ini membolehkan mewujudkan kedai-kedai web yang berfungsi dan menarik secara visual dengan cara yang cepat dan bebas dari masalah, tanpa perlu menggunakan pengetahuan pengekodan.

Sebaik sahaja anda memulakan kedai web berasaskan Weebly, sistem menyediakan keranjang belanja bersepadu, dengan itu, membolehkan anda mula menjual produk anda dengan segera tanpa membuang masa anda untuk menangani masalah teknikal. Perkhidmatan ini juga memastikan pilihan pembayaran yang selamat dan kemampuan untuk mengawal stok produk dan bahan anda.

ECommerce Weebly

Sama ada anda merancang untuk menjual puluhan atau ribuan produk, anda akan menguruskannya dengan mudah untuk memastikan penghantaran produk tepat pada masanya, meningkatkan minat pelanggan terhadap tawaran anda dan membuat pelanggan mengetahui kemas kini baru-baru ini dan produk terlaris. Sekiranya pengguna telah memilih produk yang kehabisan stok, sistem akan memungkinkan untuk memberitahunya bila ia tersedia untuk dijual.

Weebly juga menawarkan pilihan penapis carian yang hebat dan mudah untuk mempercepat dan mempermudah proses membeli-belah. Pelanggan akan dapat memilih produk mengikut parameter utama seperti harga, warna, jenis, dimensi dan ciri-ciri lain. Tidak menjadi masalah, sama ada anda merancang untuk menjual produk digital, fizikal atau perkhidmatan lain – rangkaian produk fleksibel yang dapat diakses di kedai web akan dapat diakses oleh pelanggan semasa dan berpotensi, yang akan mendapat pemberitahuan e-mel sebaik sahaja tawaran baru tersedia di kedai dalam talian.

Sistem ini juga menyediakan pelbagai tetapan untuk produk fizikal, tawaran eksklusif, barang buatan tangan, perkhidmatan dll. Anda boleh menggunakan aplikasi iPhone dan Android yang memungkinkan untuk menguruskan perniagaan anda di mana sahaja dan berhubung dengan pelanggan dari mana-mana bahagian dunia. Ini adalah kaedah yang pasti untuk membuat mereka berminat dengan tawaran anda.

Cara Memulakan Kedai Dalam Talian Dengan Weebly?

Melancarkan dan menguruskan kedai dalam talian dengan Weebly sangat mudah. Anda hanya perlu:

 • Pilih salah satu daripada pelbagai templat dan tunjukkan tingkap untuk kedai dalam talian anda;
 • Tambah produk;
 • Laraskan tetapan penghantaran dan cukai;
 • Tentukan pilihan pembayaran yang ada.

Sistem akan melakukan selebihnya secara automatik untuk anda.

Untuk meningkatkan pengalaman membina kedai web anda, Weebly menawarkan pelbagai tema dan kombinasi warna yang unik, hosting percuma, pelbagai pilihan merchandising dan paparan produk, integrasi rangkaian sosial, ciri SEO canggih, kandungan mudah dan integrasi maklumat produk, pilihan pengurusan pesanan cepat, pilihan penghantaran dan pembayaran yang fleksibel, surat-menyurat bersepadu dan apa yang tidak.

Adakah anda mempunyai niat untuk memindahkan kedai web Etsy atau Shopify anda ke platform Weebly? Cukup import atau muat naik fail CSV ke perkhidmatan untuk penyiapan yang cepat dan berkesan. Sejurus selepas itu, anda dapat menyiapkan reka bentuk kedai dalam talian anda untuk memberikan penampilan yang unik.

Baca juga:
Pembina laman web eCommerce terbaik.
Cara membina laman web eCommerce dari awal.

Blogging Dengan Weebly

Blog di laman Weebly anda mudah diatur dan dikonfigurasi. Sistem ini membolehkan anda melancarkan blog yang luar biasa dalam waktu kurang dari beberapa minit dengan memanfaatkan fitur seret dan lepas. Anda akan dapat:

 • jadual jadual;
 • memilih pilihan perkongsian media sosial untuk artikel berjadual;
 • pilih antara sistem komen yang berbeza, termasuk komen Facebook, Disqus dan Weebly;
 • tentukan tag meta untuk catatan individu;
 • tambah header dan footer tersuai pada setiap siaran dan banyak lagi.

Antara muka Weebly yang fleksibel membolehkan membuat blog dan mengisinya dengan kandungan lebih cepat daripada yang anda bayangkan. Elemen penyuntingan dan penerbitan yang kuat memungkinkan untuk fokus pada kandungan blog anda, sementara perkhidmatan Weebly akan mengurus reka bentuk latar belakang.

Penyunting Catatan Blog Weebly

Pembangun laman web menawarkan koleksi templat blog percuma, yang boleh digunakan secara bebas atau sebagai sebahagian daripada laman web dan kedai dalam talian yang besar. Hosting percuma menjamin kelajuan dan ketersediaan beban yang cepat untuk pengguna. Templat blog dapat disesuaikan sepenuhnya dan dapat dengan mudah memenuhi tugas anda.

Alat Pemasaran Weebly

Alat Promosi Weebly telah diperkenalkan untuk pilihan pemasaran e-mel yang maju belum lama ini, tetapi berjuta-juta pengguna telah memastikan keberkesanannya. Alat ini menghasilkan mesej secara automatik berdasarkan aktiviti pengguna yang didaftarkan. Statistik buletin dijejak di bahagian papan pemuka.

Perkhidmatan Promosi Weebly merangkumi sekumpulan templat siap pakai untuk pelbagai jenis e-mel, seperti buletin, buletin promo, pengenalan produk dan acara, dll.. E-mel ini dapat dilihat pada semua jenis peranti mudah alih, tetapi anda masih harus memeriksa cara e-mel anda akan dipaparkan. Anda boleh membuat dan menyimpan templat anda sendiri untuk kempen yang akan datang.

Penyusun E-mel Weebly

Apa yang anda perlukan untuk memulakan kempen pemasaran e-mel anda adalah senarai e-mel. Promosi Weebly membolehkan membuatnya dengan dua cara – sama ada dengan mengimport e-mel dari fail CSV atau melalui penyatuan satu klik yang diperlukan untuk menyegerakkan kenalan dengan kumpulan komuniti Weebly, pesanan kedai web dan data borang dalam talian.

Statistik pemasaran anda akan tersedia pada bila-bila masa sepanjang hari untuk membolehkan anda mengawasi jumlah orang yang telah membuka, membaca e-mel dan mengklik pautan yang terdapat di dalamnya. Ini akan membantu anda menentukan kempen promosi yang paling berkesan dan memperoleh hasil yang sesuai mengenai peningkatan perniagaan anda. Perkhidmatan pemasaran tambahan yang ditawarkan oleh Weebly Promote adalah seperti berikut:

 • Pembina drag-and-drop e-mel;
 • Pilihan pemasaran e-mel yang memungkinkan untuk membuat kempen promosi yang berjaya dan mengintegrasikannya ke laman web, kedai dalam talian dan blog anda;
 • Pelbagai alat sokongan teknologi, pengedaran e-mel ujian dan komuniti Weebly yang mengagumkan;
 • Segmentasi hubungan dan banyak lagi.

SEO Weebly

Weebly menawarkan set alat SEO standard. Anda boleh memberikan URL unik ke halaman anda, menyiapkan tajuk, keterangan dan kata kunci. Ini membolehkan halaman laman web anda mendapat kedudukan yang lebih tinggi dalam hasil mesin pencari, walaupun mungkin diperlukan satu atau dua minggu untuk Google mengindeks perubahan.

Selain itu, Weebly membenarkan penyediaan dan mengubah pautan tetap dari semua halaman di bahagian tetapan SEO yang sesuai. Kod header dan footer dapat dimasukkan ke dalam setiap halaman secara berasingan. Anda juga dapat menyembunyikan halaman sasaran dari mesin pencari hanya dengan mengklik butang tanda semak.

Tetapan SEO Weebly

Adakah anda akan memindahkan laman web anda ke Weebly dari hos lain? Maka kaedah terbaik untuk mengelakkan kehilangan semua hasil dan sejarah SEO adalah dengan membuat 301 pengalihan (jika anda mengubah struktur laman web). Ini diperlukan untuk mengarahkan lalu lintas dan enjin carian dari halaman lama ke halaman baru. Weebly membenarkan melakukannya dengan mudah di bahagian tetapan SEO dari penyunting sistem. Dengan meletakkan semua ciri SEO ini, anda akan segera melihat peningkatan kedudukan mesin carian laman web anda.

Hosting Video Weebly

Mulai sekarang, Weebly membenarkan memuat naik dan menerbitkan video di laman web anda. Ini dapat dilakukan dengan dua cara, iaitu:

 • Integrasi YouTube. Pilihan ini memungkinkan untuk mengintegrasikan video dari YouTube dan laman web lain ke laman web Weebly anda. Anda dapat mengubah selang dan menampilkan elemen dengan menggunakan alat video Weebly dan fitur YouTube yang terintegrasi yang memberikan pilihan yang luas untuk penggunaan video YouTube. Anda juga boleh mengintegrasikan video dari perkhidmatan video lain seperti Vimeo dll. Fitur pemain video Weebly memastikan kawalan profesional terhadap elemen multimedia laman web anda.

 • Muat Naik dan Hosting. Anda juga boleh memuat naik fail video terus ke Weebly. Mereka secara automatik ditukar menjadi video paparan dari laman web Weebly anda. Pengguna tidak perlu memuat turun apa pun atau membuka pemain media yang berasingan untuk menonton video. Kandungannya boleh disimpan di platform Weebly secara percuma untuk dilihat oleh para pengunjung dengan kualiti yang tinggi.

Statistik Laman Web Weebly

Dengan Weebly, anda dapat mengesan lalu lintas laman web anda dan menguruskan statistik untuk menentukan nuansa yang memerlukan penambahbaikan. Data ini terdapat di papan pemuka Weebly dan anda dapat mengetahui, berapa banyak pengguna yang melayari laman web anda dalam selang waktu tertentu, halaman apa yang paling mereka minati, pertanyaan carian apa yang mendorong pengunjung ke laman web anda dan dari sumber apa yang pengguna sampai kepada anda.

Yang penting, statistik laman web anda dipaparkan dalam mod masa nyata, kerana apa yang anda dapat menjejaki data dan lalu lintas. Untuk menganalisis statistik web secara terperinci, Weebly membenarkan penambahan kod Analitis Google untuk mengetahui statistik laman web yang diperluas dengan usaha minimum dan pelaburan masa.

Sistem Weebly memudahkan untuk mengumpulkan dan melihat maklumat yang dihantar oleh pengunjung laman web anda. Data disimpan di papan pemuka laman web anda dan dapat dieksport dengan mudah ke spreadsheet untuk analisis selanjutnya. Anda boleh menerima dokumen, gambar, atau muat naik fail lain dari pelawat anda.

Integrasi dengan IFTTT

Weebly bekerjasama dengan IFTTT, perkhidmatan web pintar yang membolehkan anda menghubungkan pelbagai aplikasi dan produk untuk membuat tugas dan acara automatik dengan mudah. Sebagai contoh, anda boleh menyambungkan laman web Weebly dan akaun Instagram anda untuk menambahkan catatan blog baru semasa anda menerbitkan foto di Instagram. Anda boleh menggunakan resipi if-then yang ada di saluran IFTTT Weebly, atau membuat resipi anda sendiri.

Penyunting Imej Weebly

Tawaran lain yang dikemas kini Weebly dari Januari 2017 ialah Penyunting Imej yang baru. Sekarang berdasarkan HTML5 (sementara versi sebelumnya menggunakan Flash).

Penyunting Imej Weebly

Editor ini merangkumi ciri-ciri seperti memotong, memutar dan menyesuaikan gambar, menambahkan teks kepadanya dan menawarkan 29 penapis untuk menjadikan gambar lebih menarik.

Pusat Aplikasi Weebly

Pusat Aplikasi Weebly adalah koleksi aplikasi dan perkhidmatan dinamik yang kini anda boleh tambahkan ke laman web anda melalui integrasi satu klik yang mudah (sangat serupa dengan Wix’s Pasar Aplikasi).

Pusat Aplikasi Weebly

Matlamat Pusat Aplikasi adalah untuk membantu anda membuat kandungan yang menarik dan dengan itu memberikan fungsi dan hiburan kepada pengunjung laman web anda. Mari kita lihat beberapa aplikasi unggulan:

 • PinPoll: aplikasi percuma ini membolehkan anda mengintegrasikan tinjauan pendapat yang menyeronokkan dan menarik ke dalam laman web anda yang memberi pengunjung cara anda berinteraksi dengan laman web anda dan menghabiskan lebih banyak masa di atasnya. Setiap tinjauan boleh disesuaikan sepenuhnya dengan warna dan gambar jenama. Aplikasi ini responsif, jadi ia akan kelihatan dan berfungsi dengan baik di mana-mana peranti.
 • LiveChat: aplikasi berbayar ini membolehkan anda mengintegrasikan perisian sembang langsung ke laman web anda dalam beberapa minit.
 • Call-Out-Box: aplikasi percuma membolehkan anda menekankan maklumat penting di laman web anda dengan latar belakang dan warna sempadan tersuai.

Dengan keluaran versi keempatnya, Weebly memperluas tawaran nama domain yang disertakan untuk merangkumi 6 zon domain baru, yang kebanyakannya bersifat antarabangsa. Ini termasuk .com, .net, .org, .us, dan .info, antara lain.

Weebly mempunyai aplikasi Android dan iOS yang membolehkan pengguna Weebly membuat baru dan mengedit laman web Weebly yang ada semasa dalam perjalanan. Aplikasi Weebly untuk iOS baru mereka menjadikan iPad menjadi alat kreatif yang berfungsi di luar talian dan dalam talian, dan dikembangkan khusus untuk pembinaan laman taktil.

Weebly juga menawarkan a penyelesaian khas untuk guru dan sekolah. Platform ini membantu guru membuat laman web dengan mudah dan bahkan mendigitalkan seluruh sekolah atau kolej.

Pembina Bentuk Weebly

Weebly telah memungkinkan untuk membuat borang khusus dan menguruskan pengiriman di web. Pembangun borang seret dan lepas perkhidmatan ini membolehkan pengguna membuat senarai RSVP, borang hubungan tersuai dan tinjauan untuk memastikan pengalaman melayari laman web yang mengagumkan dan menjadikan projek lebih menarik dan berfungsi. Dengan menggabungkan elemen-elemen ini ke dalam laman web anda, anda akan dapat membuat borang hubungan untuk pilihan pengumpulan data yang lebih baik. Ini sangat sesuai untuk laman web yang menyasarkan khalayak tertentu atau khusus (perkahwinan dan laman web restoran adalah contoh terbaik).

Pembina Bentuk Weebly

Terserah anda untuk menyesuaikan bentuk yang baru disatukan dengan menyeret dan melepaskan bidang yang diperlukan seperti menu lungsur, teks atau kotak centang, misalnya. Sebenarnya, anda boleh membuat hampir semua jenis borang yang anda perlukan dengan menyesuaikan sepenuhnya soalan, pilihan jawapan dan bidang tambahan yang anda ingin paparkan dalam borang hubungan pilihan anda.

Yang penting, pembentuk borang Weebly menyumbang kepada penyimpanan data dan akses mudah ke pilihan respons yang tersedia. Sebaik sahaja anda selesai dengan borang integrasi, ia akan tersedia di laman web dan setiap pelawat boleh mengisinya. Setelah pengguna memberikan data tertentu dan menghantar borang, anda akan segera menerima e-mel pemberitahuan ke alamat yang ditentukan awal. Untuk kemudahan carian dan semakan cepat, data yang diberikan akan disimpan di papan pemuka laman web anda, tetapi anda berpeluang mengeksportnya ke spreadsheet untuk tinjauan lebih lanjut dan analisis terperinci. Ingatlah bahawa kotak drop file juga dapat digunakan untuk menerima foto, dokumen atau jenis fail lain yang akan dihantar oleh pengunjung. Itu adalah alat yang sangat berguna dan berguna untuk pemilik laman web besar dengan lalu lintas tinggi dan pangkalan data pengguna berdaftar yang kaya.

Aplikasi Mudah Alih

Weebly juga membolehkan membina dan mengurus laman web anda dari lokasi mana pun anda berada dengan menggunakan aplikasi mudah alih. Sistem ini mempunyai aplikasi khas untuk Android, iPad dan iPhone, yang membolehkan anda membuat kandungan yang mengagumkan di mana sahaja anda berada. Penggunaan aplikasi mudah alih tidak hanya membiarkan anda tetap terhubung ke laman web anda 24/7, tetapi juga membantu anda memeriksa statistik projek anda, sambil melihat kiriman borang kenalan tanpa perlu sampai ke komputer desktop atau komputer riba anda. Itu sangat mudah dan menjimatkan masa, terutama bagi pengusaha, yang sibuk sepanjang hari, namun menghadapi keperluan untuk mengawal perniagaan mereka.

Aplikasi Mudah Alih Weebly

Ini juga berlaku, ketika berkaitan dengan pengurusan mudah alih eCommerce. Dengan memasang aplikasi, anda akan mendapat peluang untuk melancarkan dan menguruskan kedai web untuk mula menjual secara dalam talian secara langsung dari peranti mudah alih yang anda gunakan. Anda boleh membuat senarai produk baru, foto, keterangan, parameter produk, harga dll. Ia juga dibenarkan untuk menerima pembayaran dalam talian dengan Stripe, memproses pesanan, menerima pemberitahuan untuk pesanan yang baru ditempatkan dan melakukan banyak fungsi berguna lain.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:55
Templat Profesional:&# x2714; YA
Import Tema:&# x2714; YA
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:✘ TIDAK
Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA

Secara umum, terdapat tiga pilihan: anda boleh menggunakan tema siap; sesuaikan satu (selain pembangun WYSIWYG standard, ada penyunting HTML / CSS lanjutan); atau menggunakan templat pihak ketiga – terdapat banyak pereka yang membuat templat khas yang disesuaikan khas untuk pembangun laman web ini.

Sekiranya anda menggunakan salah satu tema responsif baru, laman web anda akan dioptimumkan secara automatik untuk penyemakan imbas mudah alih, dan anda tidak akan dapat mengawal penampilannya (maksud saya tampilan versi mudah alih anda).

Bagi mereka yang menggunakan templat lama, Weebly menyediakan editor mudah alih terbina dalam yang dapat diakses dari Weebly Site Creator. Menyunting paparan mudah alih laman web anda mudah dengan editor visual yang membolehkan anda menyeret dan melepaskan elemen ke dalam maket mudah alih.

Nota PENTING: Semua perubahan diselaraskan secara automatik antara versi desktop dan mudah alih, semasa anda membuang, menyunting, atau menambahkan elemen ke laman web mudah alih anda. Ciri ini tersedia tanpa kos tambahan.

4. Sokongan Pelanggan

Weebly memberikan pelbagai jenis sokongan. Pertama, panel kawalan itu sendiri mengandungi munculan yang jelas dan arahan untuk membantu anda mempelajari sistem dengan mudah. Kedua, terdapat sokongan livechat, telefon dan e-mel.

Sekiranya anda menghadapi masalah, lawati dahulu Pusat Bantuan Weebly. Ini mengandungi jawapan untuk soalan yang paling sering diajukan dan banyak pengajaran yang berguna. Weebly juga cukup aktif di media sosial. Dalam kes mendesak, anda boleh menghubungi mereka melalui Twitter atau Facebook.

5. Dasar Penentuan Harga

Dasar harga yang rendah agak berbeza dengan yang ditawarkan oleh kebanyakan pembangun laman web yang lain. Ia mempunyai dua tawaran berasingan untuk laman web dan kedai dalam talian.

Pilihan HargaKosciri-ciri
Sambung:$ 4 / bln✓ Ruang Cakera 500 Mb;
✓ Domain;
✓ Paparan Iklan Weebly.
Pemula:$ 8 / bln✓ Ruang Cakera Tanpa Had;
✓ Sambungan Domain;
✓ Tanpa Iklan Weebly.
Pro:$ 12 / blnSebagai tambahan kepada sebelumnya:
✓ Carian Tapak;
✓ Latar Belakang Video;
✓ Keahlian.
Perniagaan:$ 25 / blnSebagai tambahan kepada sebelumnya:
✓ Keselamatan SSL;
✓ Produk Tanpa Had;
✓ Barang Digital.
Persembahan:$ 38 / blnSebagai tambahan kepada sebelumnya:
✓ Kad Hadiah;
✓ Kadar Penghantaran Masa Sebenar;
✓ Kempen E-mel.

Dasar Penentuan Harga untuk Laman Web Biasa. Sekiranya anda mempunyai idea untuk melancarkan laman web biasa, maka anda boleh memilih antara rancangan berikut:

 • Percuma ($ 0): menyiratkan penggunaan fungsi utama pembangun laman web. Menawarkan editor drag-and-drop, ruang cakera 500MB, subdomain weebly.com, keselamatan SSL. Laman web yang dibuat dengan rancangan percuma disertakan dengan iklan sistem yang dipaparkan. Pelan ini tidak memberikan pilihan eCommerce, jadi mustahil untuk melancarkan kedai web dengannya.

 • Sambungkan ($ 4 / bln dengan pembayaran tahunan sekali): untuk kegunaan peribadi. Pelan ini menawarkan semua ciri pelan percuma, tetapi ia juga membolehkan menghubungkan nama domain anda sendiri. Walau bagaimanapun, iklan sistem tidak akan dikeluarkan dari laman web. Dalam hal ini, Pelan Sambungan Weebly sama dengan Pelan Wix ‘Connect Domain’ yang disertakan dengan syarat yang sama.

 • Permulaan ($ 8 / bln dengan satu kali pembayaran tahunan): untuk kegunaan peribadi. Menyediakan editor drag-and-drop, ruang cakera tanpa had, ketiadaan iklan sistem, keupayaan untuk menyambungkan domain anda sendiri, keselamatan SSL dan statistik laman web lanjutan. Sekiranya anda berhasrat untuk memilih pilihan ini untuk keperluan eCommerce anda, maka sistem akan mengenakan bayaran komisen 3% untuk semua transaksi yang dilakukan. Rancangan ini membolehkan menambahkan hingga 10 produk dan membuat pembayaran terus di laman web Weebly.

 • Pro ($ 12 / bln dengan sekali pembayaran tahunan): untuk kumpulan dan organisasi. Menawarkan semua ciri yang disiratkan oleh Starter Plan plus pilihan carian laman web, perlindungan kata laluan, latar belakang video, video HD dan audio dan peluang untuk melibatkan sehingga 100 ahli. Semasa menggunakan rancangan untuk keperluan eCommerce, anda berpeluang memuat naik hingga 25 produk. Pembayaran akan diterima di laman web Weebly, sementara bayaran transaksi adalah 3%.

 • Perniagaan ($ 25 / bln dengan pembayaran tahunan sekali): atau perusahaan kecil dan kedai dalam talian. Selain daripada ciri-ciri yang ditawarkan oleh Pro Plan, yang ini juga memberi peluang untuk melibatkan bilangan ahli yang tidak terhad serta ciri pendaftaran. Rancangan perniagaan membolehkan pemilik laman web eCommerce memuat naik jumlah produk tanpa had dan menerima pembayaran di domain mereka sendiri. Hasilnya, Weebly tidak akan mengenakan sebarang bayaran transaksi. Rancangan ini memungkinkan untuk menjual produk digital, menguruskan stok anda, menawarkan kupon diskaun, menambah ulasan produk dan menggunakan kalkulator penghantaran dan cukai.

Dasar Harga untuk Kedai Dalam Talian

Untuk pemilik kedai dalam talian, Weebly juga menawarkan Pelan Permulaan, Pro dan Perniagaan yang hadir dengan syarat yang sama seperti yang disediakan untuk laman web biasa. Selain itu, perkhidmatan ini menawarkan Pelan Prestasi lanjutan untuk peruncit berpengalaman, kosnya merangkumi $ 38 / bln dengan satu kali pembayaran tahunan.

Rancangan ini merangkumi ciri-ciri yang ditunjukkan oleh Rancangan Perniagaan. Ini juga berkaitan dengan pilihan eCommerce, tetapi anda juga akan mendapat pemberitahuan e-mel mengenai keranjang belanja yang ditinggalkan, harga penghantaran yang tersedia dalam mod masa nyata dan sijil hadiah.

Semua rancangan itu menawarkan nama domain (dengan kos umum $ 19), akses Google Ads dengan bonus $ 100, komuniti forum, sembang langsung dan sokongan e-mel. Pelan Prestasi juga menawarkan pemasaran e-mel, dengan kos umum yang merangkumi $ 96, dan sokongan teknologi langsung dalam mod telefon.

6. Weebly untuk Pendidikan

Weebly for Education adalah projek yang bertujuan untuk membuat akaun Weebly yang ditujukan khas untuk guru. Sebagai tambahan kepada pengaya khusus pendidikan, platform ini menyediakan ciri-ciri Weebly yang sama seperti yang biasa kita gunakan.

Ciri Weebly for Education

Untuk memanfaatkan faedah projek, anda mestilah seorang guru dan penggunaan utama akaun Weebly anda mestilah untuk tujuan pendidikan. Sekiranya anda melanggar peraturan ini, akaun anda akan ditandai dan berpotensi dilarang.

Weebly untuk Pendidikan

Di papan pemuka Guru anda boleh membuat dan mengurus akaun pelajar anda yang pada gilirannya juga dapat membuat laman web.

Anda boleh membuat akaun pelajar satu persatu atau secara pukal – tidak perlu alamat e-mel. Laman web yang dibuat oleh pelajar anda akan di bawah kawalan penuh anda – anda boleh menjadikannya dilihat secara terbuka atau dilindungi kata laluan.

Ini menjadikan Weebly for Education sempurna untuk tugasan kelas: semasa dalam pembangunan, projek ini tetap dilindungi kata laluan; apabila sudah siap – anda boleh berkongsi dengan kelas anda dan membincangkannya dengan mudah.

Weebly for Education - Akaun Laman Web Pelajar

Apabila bilik darjah maya anda sudah siap, kongsi kelayakan pengguna dengan pelajar anda (nama pengguna dan kata laluan) dan berikan mereka alamat log masuk – students.weebly-dot-com.

Kini mereka dapat membuat laman web mereka sendiri menggunakan antara muka Weebly dan set ciri kaya. Sebagai guru, anda boleh melumpuhkan penyuntingan laman web dan juga memadam laman web yang diterbitkan pada bila-bila masa.

Harga Weebly for Education

Weebly untuk pendidikan adalah benar-benar percuma. Dengan menggunakan fungsi asas platform, setiap pelajar dapat membuat satu laman web yang mengandungi hingga 5 halaman. Sekiranya anda menaik taraf ke PRO ($ 12 / bulan), setiap pelajar akan mendapat akses ke semua ciri PRO Weebly dan dapat menerbitkan 10 laman web dengan halaman tanpa had. Anda juga boleh mendapatkan Weebly Pro sebagai hadiah dengan menjemput rakan guru anda.

Edisi Kampus Weebly

Anda mungkin juga ingin meneroka Edisi Kampus Weebly untuk daerah dan sekolah. Edisi ini memungkinkan untuk mendigitalkan seluruh kampus dengan cara yang mudah dan profesional.

Pentadbir Weebly Campus akan dapat menguruskan akaun guru dan pelajar dari satu papan pemuka bersepadu (bilik darjah maya, e-portfolio pelajar, laman web untuk projek yang ditugaskan dll.). Penyelesaian berskala ini berharga $ 499 / tahun. Anda boleh mencubanya secara percuma selama 30 hari percubaan.

7. Kebaikan dan Kekurangan

Sama seperti pembangun laman web lain, Weebly mempunyai senarai kebaikan dan keburukannya. Ini bermaksud bahawa setiap orang, yang benar akan mulai menggunakan sistem ini, harus mengetahui nuansa sistem khusus ini untuk mengetahui apa yang diharapkan dari proses reka bentuk web dalam jangka panjang. Ini dia.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Kemudahan penggunaan tanpa pengekodan diperlukan.
&# x2714; URL diperibadikan percuma.
&# x2714; Tema yang disesuaikan dengan pra-reka.
&# x2714; Tanpa bayaran hosting.
&# x2714; Pilihan penyisipan kod.
&# x2714; Kedai kedai yang mudah alih.
&# x2714; Pilihan integrasi.
&# x2714; fokus eCommerce.
&# x2714; Penyunting mudah alih disertakan.
&# x2714; Weebly untuk Pendidikan.
✘ Tidak ada pengeditan yang dibuat asal / dibuat semula.
✘ Tiada sandaran laman web.
Transaction Bayaran transaksi 3% untuk semua penjualan.
✘ Kurangnya ciri inovatif yang dicetuskan oleh pengembangan ceruk reka bentuk web yang pantas.

8. Pesaing

Weebly pasti tempat yang bagus untuk memulakan laman web, tetapi anda harus tahu bahawa ada banyak alternatif yang baik kepadanya. Mereka berdua adalah pembangun laman web yang popular dan sistem pengurusan kandungan.

Walaupun Weebly terbukti sebagai pembangun laman web yang serba boleh, dalam beberapa kes, ciri-cirinya tidak cukup untuk menyelesaikan tugas pengguna. Maka perubahan pembina laman web adalah satu-satunya cara yang betul. Anda mungkin perlu beralih dari Weebly ke WordPress untuk meningkatkan ciri blog anda, ke Wix – jika anda ingin mempunyai penyesuaian visual yang lengkap, ke Shopify – jika anda memerlukan lebih banyak pilihan eCommerce. Baca perbandingan terperinci pesaing utama Weebly di bawah:

Weebly vs WixWeebly vs WebsWeebly vs YolaWeebly vs JimdoWeebly vs WordPressWeebly vs SquarespaceWeebly vs Strikingly

9. Soalan Lazim Weebly

Soalan: Adakah ia percuma?

Jawapan: Ya betul. Selagi laman web anda diterbitkan ke subdomain percuma Weebly.com, anda boleh menikmati sistem ini secara percuma. Semua laman web Weebly percuma mempunyai iklan di bahagian bawah – ‘Buat laman web percuma dengan Weebly’.

Perlu diperhatikan bahawa iklan ini sangat kecil dan bagus dibandingkan dengan apa yang ditawarkan oleh pembangun laman web lain (khususnya Wix). Anda boleh membuat dan menerbitkan hingga 10 laman web Weebly dalam satu akaun percuma.

Soalan: Cara Mengedit Laman Web Weebly?

Jawapan: Weebly mempunyai seretan WYSYWYG yang ringkas dan intuitif & jatuhkan penyunting laman web. Yang anda perlukan hanyalah menyeret elemen terpilih dari panel kiri ke susun atur laman web anda. Dengan menambahkan elemen (blok) dan mengisinya dengan kandungan, anda akan menerima laman web yang menakjubkan dalam masa yang singkat.

Cara Mengedit Laman Web Weebly

Soalan:Cara Menerbitkan Laman Web di Weebly?

Jawapan: Untuk menjadikan laman web Weebly anda hidup dan dapat diakses oleh semua pengguna Internet dan mesin pencari, anda harus membuat satu tindakan mudah – untuk mengklik butang “Terbitkan” di sudut kanan atas skrin penyunting laman web.

Cara Menerbitkan Laman Web di Weebly

Soalan:СBolehkah Anda Mengedit Laman Web Weebly Anda Selepas Menerbitkan?

Jawapan: Anda boleh mengedit laman web anda yang dibina dengan Weebly pada bila-bila masa yang anda mahukan. Untuk membuat ini, anda harus log masuk ke Weebly, daripada memilih laman web yang ingin anda ubah dan tekan butang “Edit”.

Soalan:Cara Pratonton Laman Web Weebly?

Jawapan: Weebly adalah Penyunting WYSYWIG. Ini bermaksud bahawa semua tindakan yang anda berikan dengan laman web anda dalam penyunting laman dapat dilihat dengan serta-merta. Anda juga boleh beralih antara versi laman web Desktop dan Mudah Alih dan mengedit keduanya.

Cara Pratonton Laman Web Weebly

Soalan:Adakah Weebly membenarkan untuk melakukan perubahan pada tahap kod?

Jawapan: Sekiranya anda ingin melampaui apa yang ditawarkan oleh Weebly di perpustakaan tema rasminya, anda boleh menyesuaikan sepenuhnya penampilan laman web anda menggunakan editor HTML / CSS yang memberikan anda pratonton masa nyata mengenai perubahan yang dibuat pada kod templat.

Penyunting Kod Weebly

Berkat sifat teknikal Weebly, anda boleh membuat templat tersuai sendiri atau menyewa profesional untuk menariknya untuk anda.

Soalan:Adakah laman web Weebly mesra mudah alih?

Jawapan: Versi terbaru dari Pencipta Laman Web Weebly merangkumi penyunting mudah alih yang mudah digunakan seperti rakan desktopnya. Namun, walaupun memungkinkan untuk menyesuaikan tampilan mudah alih laman web anda dengan mudah (menggunakan alat seret dan lepas yang sama), perlu disebutkan bahawa tidak ada cara untuk membuat versi mudah alih yang terpisah untuk laman web anda (seperti dengan Duda Mobile).

Penyunting Mudah Alih Weebly

Khususnya, apabila anda menambahkan elemen ke laman web Weebly mudah alih anda, ia akan selalu ditunjukkan di laman web utama anda juga.

Soalan:Bolehkah saya membina laman web eCommerce dengan Weebly?

Jawapan: Ya awak boleh. Terdapat platform eCommerce asli yang membolehkan anda menjual barang digital dan fizikal. Ia mempunyai set sifat yang dapat disesuaikan: carian produk yang disaring, kawalan cukai, kod kupon, kedai mudah alih dan pembayaran dll.

Papan Pemuka Kedai Weebly

The Pemula ($ 8 / bln) dan Pro Pelan ($ 12 / bln) membolehkan anda menjual sejumlah produk – masing-masing 10 dan 25. Dalam rancangan ini, bayaran transaksi Weebly (3%) dikenakan. The Perniagaan dan Persembahan rancangan dilengkapi dengan produk tanpa had dan tanpa bayaran Weebly.

Soalan:Adakah Weebly menawarkan sebarang ciri keahlian?

Jawapan: Pro, Perniagaan dan Persembahan pengguna boleh mengaktifkan pilihan pendaftaran untuk laman web mereka untuk membolehkan pengunjung laman web mendaftar untuk menjadi ahli. Anda boleh menambah ahli, menguruskannya dalam kumpulan dan mengawal halaman mana yang mereka akses.

Papan Pemuka Ahli Weebly

Anda boleh menetapkan pilihan kumpulan yang berbeza untuk membenarkan akses halaman untuk mengurus dan menyunting laman web anda.

Soalan:Bolehkah saya mengedit laman web Weebly saya menggunakan telefon bimbit?

Jawapan: Aplikasi iOS dan Android Weebly membolehkan anda mengurus laman web anda terus dari telefon atau tablet anda. Secara khusus, anda boleh:

 • hantar ke blog anda dengan integrasi penerbitan teks, foto dan video;
 • kongsi catatan anda melalui akaun media sosial yang bersambung;
 • semak komen blog dan borang penyertaan;
 • balas komen menggunakan aplikasi;
 • tambahkan produk baru, pilihan produk, foto, keterangan dan harga;
 • mengesan, mengurus dan memproses pesanan;
 • menerima pemberitahuan setiap kali pesanan baru dibuat.

Penyuntingan teks Weebly mudah alih

Weebly juga mempunyai aplikasi untuk Apple Watch. Ini membolehkan anda memantau lalu lintas laman web, mengurus komen blog dan bahkan memeriksa pesanan dan inventori kedai langsung dari jam tangan anda.

Soalan:Bolehkah saya menukar tema laman web Weebly saya?

Jawapan: Ya, anda boleh menukar tema laman web anda seberapa banyak yang anda perlukan. Dalam ulasan kami, kami telah menyebut bahawa Weebly adalah ‘berasaskan blok‘Penyunting laman web. Dan ciri utama model tersebut adalah keupayaan untuk menukar templat laman web anda tanpa kehilangan kandungan.

Templat Weebly

Semua reka bentuk Weebly responsif sepenuhnya dan mudah alih, dan dengan perubahan templat, laman web anda akan kelihatan sama dengan sempurna.

Soalan:Berapakah kos untuk menggunakan Weebly?

Jawapan: Weebly menawarkan enam rancangan penggunaan yang berbeza. Salah satunya adalah percuma, selebihnya dibayar. Dengan rancangan percuma anda boleh membuat laman web sederhana tanpa kemungkinan menjual barang atau perkhidmatan. Selain itu, dalam hal ini laman web anda muncul dengan sepanduk iklan Weebly di bahagian bawah. Pelan berbayar bermula dari $ 8 / bln ke $ 38 / bln. Pelan lengkap untuk eCommerce bermula dari $ 25 / bln.

Harga biasa

Soalan:Apa yang boleh saya lakukan dengan Weebly?

Jawapan: Weebly adalah pembina laman web yang serba boleh. Dengan bantuannya, anda boleh membuat laman web dari hampir semua jenis yang anda perlukan. Sebagai bukti kata-kata saya, anda dapat melihat koleksi saya yang dimiliki oleh Weebly yang dipilih sendiri blog, e-kedai dan jenis lain laman web. Selain itu, dengan Weebly anda boleh membuat laman web perkahwinan yang menakjubkan.

JavaToGo - Contoh laman web Weebly

Soalan:Mengapa Weebly?

Jawapan: Dengan versi percuma yang murah hati dan rancangan berbayar yang kaya dengan ciri yang berpatutan, Weebly adalah salah satu pembangun laman web dengan harga paling berpatutan di pasaran. Ia mudah digunakan, selamat dan menyeronokkan. Weebly juga mempunyai pelbagai tema untuk jenis laman web yang anda perlukan: perniagaan, kedai dalam talian, blog, portfolio dan lain-lain.

Komuniti Weebly

Sekiranya anda mempunyai lebih banyak soalan mengenai cara membuat laman web dengan Weebly, Pusat Bantuan dan Komuniti yang kuat selalu membantu anda untuk mencari jawapan yang tepat.

Kesimpulannya

Weebly adalah pembangun laman web cloud yang mesra pengguna, yang dilengkapi dengan editor drag-and-drop yang mudah, banyak alat penyesuaian reka bentuk dan templat kualiti. Perkhidmatan ini adalah pilihan yang bagus jika anda ingin membina laman web kecil atau sederhana yang tidak memerlukan fungsi canggih.

Tidak perlu menggunakan kemahiran pengekodan untuk melancarkan laman web dengan Weebly. Namun, pengguna, yang memiliki pengetahuan CSS / HTML dan kepakaran reka bentuk web, dapat menggunakannya untuk membuat dan mengurus projek yang diperibadikan dengan sistem. Pembangun laman web menawarkan enjin blog dan eCommerce yang kuat, memungkinkan untuk membina kedai dan blog web yang baik.

Alat Promosi Weebly yang canggih akan membantu anda merancang dan mengiklankan laman web anda dengan berkesan di laman web, menggunakan pelbagai pilihan pemasaran dan SEO yang disediakan oleh sistem. Sorotan lain dari perkhidmatan ini ialah projek Weebly for Education, yang dilengkapi dengan tambahan khusus pendidikan dan membolehkan guru membuat laman web pendidikan dengan mudah. Ini adalah ciri yang tidak terdapat di banyak pembangun laman web popular lain.

Adakah Weebly memenuhi tugas dan keperluan reka bentuk laman web anda? Untuk mengetahuinya, masuk akal untuk menguji perkhidmatan dan meneroka keseluruhan set ciri yang ditawarkannya. Anda boleh melakukannya secara percuma sekarang untuk membuat kesimpulan yang tidak berat sebelah.

Cuba Weebly Sekarang

 Ianya percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map