Kajian Zyro

Zyro – adalah pembangun laman web DIY, yang telah lama di pasaran, mula-mula disajikan sebagai produk Profis Group & Hostinger kerjasama. Namun, seiring berjalannya waktu, Zyro telah berkembang menjadi pembangun laman web yang benar-benar bebas. Ia kini dilengkapi dengan set ciri yang berbeza dan berguna (walaupun, agak terhad) yang menjadikannya layak digunakan.


Sebagai platform baru, Zyro kini tersedia dalam versi Beta, yang bermaksud bahawa sistem ini berada pada tahap awal pengembangannya. Pasukan pembangun laman web berusaha keras untuk meningkatkan set ciri yang akhirnya mempengaruhi keseluruhan prestasi sistem. Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini masih tersedia untuk diuji dan digunakan lebih jauh, menawarkan pelbagai kelebihan kepada pengguna. Tidak perlu menjadi pengekod untuk meneroka dan menguasainya – pembangun laman web cukup intuitif untuk digunakan oleh pemula dan juga oleh profesional reka bentuk web.

Jadi, bagaimana sistem ini bertambah baik selepas peningkatan? Adakah ia memperoleh ciri dan alat baru yang membuatnya menonjol daripada orang ramai atau tidak ada yang banyak berubah sejak tinjauan terakhir kami? Mari lihat apa sebenarnya yang ditawarkan Zyro kepada pengguna kontemporari.

1. Kemudahan Penggunaan

Pembina laman web sangat mudah digunakan untuk semua orang kerana tidak ada yang rumit mengenai antara muka, penyunting dan susun aturnya. Proses pendaftarannya cepat dan mudah – berikan nama, e-mel dan kata laluan anda untuk diarahkan lagi ke galeri templat. Itu sangat mudah, cepat dan tanpa gangguan.

Susun atur pembangun laman web intuitif dan mudah dilayari, yang menimbulkan kesan positif dari pandangan pertama. Papan pemuka mungkin kelihatan terlalu sederhana, tetapi itu tidak menjadi masalah bagi kebanyakan pengguna kali pertama.

Penyunting Zyro

Anda tidak akan mendapat maklumat yang tidak perlu di sini – semua alat dan ciri ada di sini dan tugas anda adalah memilih yang sebenarnya anda perlukan untuk menyesuaikan, mengurus dan menerbitkan laman web. Ini adalah kelebihan untuk setiap pemula industri, yang baru membuat langkah pertama dalam proses pembuatan laman web.

Pembangun laman web Zyro menyediakan editor visual yang menyokong fungsi drag-and-drop dan ini adalah salah satu sorotan sistem. Sebenarnya, ia berfungsi sama seperti pembangun laman DIY yang lain: terdapat bar alat yang mengandungi pelbagai elemen reka bentuk dan widget yang boleh anda pilih dan seret ke mana-mana tempat di halaman. Pengguna juga dapat melihat hasil kerja mereka yang sedang berjalan, yang menyumbang kepada hasil yang baik dan sama sekali tidak memerlukan pengetahuan pengaturcaraan. Ini adalah parameter utama yang menjadikan Zyro sebagai pembangun laman web yang mudah digunakan dan senang digunakan untuk pembangunan semua jenis projek.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Sejauh pembangun laman web masih tersedia dalam versi Beta, ia pasti kekurangan fungsi. Kami berharap sistem ini akan lebih kaya ciri dalam jangka masa panjang. Pada masa ini, tidak banyak yang dapat Anda lakukan untuk menyesuaikan laman web dan memberikannya prestasi lanjutan.

Ciri-ciri Zyor

Zyro berfungsi dengan baik untuk pembangunan laman web portfolio, laman web perniagaan dan promosi kecil, laman web restoran / kafe dan laman satu halaman yang ringkas. Mulai hari ini, sistem ini tidak banyak ditawarkan kepada blogger dan pemilik kedai web kerana belum mempunyai enjin blogging atau eCommerce yang bersepadu. Mudah-mudahan, pembangun menyedari pentingnya mengintegrasikan ciri-ciri ini dan akan menambahkannya ke senarai ciri pembangun laman web semasa peningkatan sistem seterusnya.

Antara ciri yang boleh ditawarkan Zyro pada masa ini, masuk akal untuk menyoroti perkara berikut:

 • Integrasi Video. Pembangun laman web memungkinkan untuk memuat naik dan mengintegrasikan fail video dari saluran YouTube untuk menyesuaikan tetapan utamanya. Jus berikan pautan ke video Youtube anda di bahagian yang sesuai untuk menambahkannya ke laman web anda untuk penyesuaian lebih lanjut. Ini akan menjadikan projek anda lebih banyak interaksi dan menarik untuk khalayak sasaran;
 • Pilihan Nama Domain. Zyro menawarkan dua pilihan sambungan nama domain. Sekiranya anda sudah mempunyai domain khusus dan ingin menyambungkannya ke laman web, anda berpeluang memindahkannya ke akaun Zyro anda adalah beberapa langkah mudah. Sekiranya anda belum memilikinya, sistem akan membolehkan anda memilih dan menyatukan sebarang nama domain pilihan anda dengan kos yang berpatutan. Untuk menggantikan subdomain percuma yang akan anda perolehi secara lalai, ketika mendaftar ke pembangun laman web, anda akan ditawarkan untuk membeli domain di salah satu zon yang tersedia (.com, .online, dll.). Kos domain bermula dengan $ 0.99 dan naik hingga $ 8.99 setahun.
 • Integrasi Peta Google. Sistem ini membolehkan pengintegrasian Peta Google ke laman web. Ini dapat dilakukan hanya dengan beberapa klik – cukup ubah menu Tetapan Peta dan berikan lokasi fizikal perniagaan anda, yang selanjutnya akan ditunjukkan pada peta bersepadu untuk kesadaran pelanggan yang lebih baik.
 • Ciri SEO dan Pemasaran. Ini adalah salah satu ciri pembangun laman web yang paling mengagumkan. Ini membolehkan pengisian tag yang diperlukan secara automatik untuk pengoptimuman mesin carian yang betul dari halaman tertentu. Selain itu, sistem ini menawarkan pilihan integrasi media sosial yang mudah.
 • Memuat naik gambar. Dengan Zyro, anda boleh memilih dan memuat naik gambar ke mana-mana bahagian laman web anda. Anda boleh memilih gambar dari koleksi stok sistem dan memuat naik gambar anda sendiri.
 • Integrasi Butang CTA. Sekiranya anda ingin menambahkan butang ajakan bertindak ke laman web anda, anda dapat melakukannya tanpa masalah. Cukup edit teks butang dan tentukan pautan sumber yang ingin anda tuju pengguna.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:25
Tema Percuma&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:✘ TIDAK
Reka bentuk responsif&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:✘ TIDAK

Pada masa ini, koleksi templat Zyro hanya merangkumi 25 templat, tetapi hanya satu daripadanya yang tersedia untuk pratonton dan penyesuaian. Tema-tema lain masih dalam pembinaan dan akan tersedia tidak lama lagi.

Templat Zyro berfungsi dengan baik untuk pengembangan pelbagai jenis projek, sementara implikasi dan fokus khusus dapat difahami dari namanya. Oleh itu, anda boleh temukan di sini tema yang sesuai untuk portfolio, kedai fesyen, laman web restoran dan kafe, halaman arahan, laman web acara dan pelancongan, laman web sukan dan perkahwinan serta projek peribadi dan perniagaan lain.

Apa sahaja tempat yang anda fokuskan, anda pasti akan menemui tema yang sesuai dengan keperluan anda di sini. Semua templat Zyro kelihatan segar, bersih dan responsif secara lalai. Walau bagaimanapun, jangan mengharapkan penyesuaian tahap tinggi dari mereka, sekurang-kurangnya pada tahap perkembangan semasa. Apabila anda mula menyesuaikan reka bentuk yang dipilih, pilihan anda akan terhad kepada tetapan asas sahaja. Ini termasuk memuat naik gambar dan video, pemilihan latar belakang, fon dan palet warna, pilihan penyuntingan teks, integrasi Peta Google dan beberapa ciri lain. Itu sahaja.

Templat zyro

Set alat dan pilihan penyesuaian reka bentuk pasti meninggalkan banyak yang diinginkan. Terlebih lagi, Zyro tidak membuka kod sumber dan tidak ada cara untuk menggunakan kemahiran penyuntingan CSS / HTML anda. Semuanya terlalu sederhana, walaupun tidak primitif di sini.

4. Sokongan Pelanggan

Sokongan pelanggan Zyro bukanlah sorotan sistem. Walaupun, pengguna pelan premium diberikan sokongan pelanggan 24/7, e-mel dan bantuan sembang langsung, sistem masih tidak dapat menawarkan sokongan pangkalan pengetahuan yang luas. Begitu juga, tidak ada sokongan telefon langsung, tutorial video dan teks dan pilihan sokongan popular lain. Bahagian FAQ agak terhad dan hanya ada beberapa soalan di sana sekarang.

Semasa mengerjakan penyesuaian susun atur dan reka bentuk laman web anda, anda akan dapat akses ke tab PopUp Maklum Balas, di mana anda akan diminta untuk menilai pengalaman reka bentuk web anda. Ini adalah bagaimana pemaju perkhidmatan akan mengetahui tahap kepuasan anda dan keperluan untuk memperbaiki beberapa ciri atau elemen laman web.

5. Dasar Penentuan Harga

Dasar harga zyro lebih daripada yang berpatutan. Sistem ini mempunyai rancangan sepenuhnya percuma yang tidak pernah luput dan merangkumi sekumpulan ciri asas. Pengguna, yang ingin mendapatkan akses ke ciri lanjutan, dapat memilih untuk meningkatkan ke langganan berbayar. Kosnya berjumlah $ 2.99 / bln ($ 35.88 / tahun) jika ditagih setiap tahun atau $ 3.99 / bln ($ 47.88 / tahun) jika ditagih setiap bulan.

Harga Zyro

Ciri-ciri rancangan premium utama merangkumi sambungan domain khusus, lebar jalur 100 GB, penyingkiran iklan Zyro, sandaran mingguan, bilangan laman web tanpa had, sambungan Sijil SSL, favicon tersuai, peningkatan ruang penyimpanan, sokongan pelanggan 24/7. Kedua-dua rancangan percuma dan berbayar dilengkapi dengan hosting percuma bersepadu, yang memastikan ketersediaan laman web sepanjang masa yang dilancarkan dengan pembangun laman web.

Pembangun laman web menawarkan percubaan tanpa risiko selama 30 hari dan jaminan wang dikembalikan untuk pengguna tersebut, yang akan memutuskan untuk membatalkan langganan selama ini. Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk menolak penggunaan pelan premium pada bila-bila masa.

Platform ini menerima semua kad kredit dan debit utama. Ini termasuk Visa, Mastercard, American Express, Discover. Semua pembayaran yang dibuat dalam sistem dilindungi dengan selamat oleh Sijil SSL 256-bit yang menjamin kerahsiaan total.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Sama seperti pembangun laman web lain, Zyro mempunyai kelebihan dan kekurangan yang berkaitan dengan prestasi, reka bentuk dan parameter petunjuk lain. Sebelum menggunakan sistem, pasti masuk akal untuk mengetahui lebih banyak mengenai mereka untuk mengetahui apa yang diharapkan dari platform. Itulah sebabnya, kami memutuskan untuk menyusun senarai kebaikan dan keburukan yang dimiliki oleh pembangun laman web. Ini dia.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Mudah digunakan dan intuitif;
&# x2714; Reka bentuk yang responsif;
&# x2714; Editor seret dan lepas;
&# x2714; Video, gambar dan penyatuan Peta Google;
&# x2714; Penyulitan SSL.
Template Koleksi templat terhad;
✘ Pilihan penyesuaian reka bentuk yang lemah;
Engines Kekurangan enjin blog dan eCommerce;
✘ Tidak ada sokongan pelanggan langsung untuk pengguna pelan percuma;
✘ Tiada akses penyuntingan kod.

Pokoknya

Zyro adalah pembangun laman web yang cukup kontroversial, yang kini tersedia dalam versi Beta-nya. Ini mungkin adalah fakta utama yang harus dipertimbangkan ketika mengkaji sistem pada tahap perkembangannya sekarang.

Pembina laman web itu sendiri mudah digunakan dan berfungsi dengan baik untuk menyelesaikan pelbagai tugas. Sistem ini mempunyai potensi yang cukup baik untuk menjadi pembangun laman web yang kompetitif, namun masih memerlukan peningkatan yang ketara, terutama dari segi fungsi dan reka bentuk. Pada masa ini, Zyro tidak dapat menawarkan pilihan integrasi yang luas atau ciri penyesuaian reka bentuk – keseluruhan rangkaian fiturnya bergantung kepada ketersediaan parameter asas sahaja.

Ketiadaan enjin blog dan eCommerce juga merupakan kekurangan utama. Perkara yang sama adalah mengenai pilihan templat yang terhad dan kualitinya. Namun, ada banyak ruang untuk diperbaiki dan sepertinya para pembangun sistem akan memanfaatkan sepenuhnya potensi dalam waktu terdekat. Terus terang, kami menikmati penggunaan Zyro dan kami berharap pasukannya akan terus mengembangkan sistem. Buat masa ini, hanya sesuai untuk menguji dan membuat laman web mudah sahaja.

Cuba Zyro Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map