Mari Makan

Mari makan – adalah pembangun laman web khusus, yang melihat misinya dalam pembangunan laman web restoran lengkap. Sistem ini didirikan pada tahun 2008 di Portland, Oregon, dan terutama ditujukan untuk keperluan pemula, yang bermaksud untuk memulai perniagaan restoran mereka, tetapi juga akan berfungsi dengan baik untuk profesional reka bentuk web, yang memiliki pengalaman bekerja dengan projek semacam itu.


Memulakan laman web dengan Let’sEat tidak memerlukan banyak masa dan tidak memerlukan kemahiran pengekodan atau latar belakang reka bentuk web awal. Ini adalah salah satu kelebihan sistem yang tidak dapat dinafikan, yang menarik perhatian pengguna, yang memiliki kafe / restoran dan ingin mewujudkan kehadiran web untuk perniagaan mereka. Let’sEat pada masa ini memperkasakan lebih dari 15000 laman web di seluruh dunia dan jumlah ini terus bertambah setiap bulan.

Apa yang berbeza dengan pembangun laman web banyak pembangun laman web lain? Sebenarnya, ini adalah platform satu-ukuran-sesuai-semua yang mempunyai satu fokus – pembuatan laman web restoran. Oleh itu, semua ciri yang ditawarkan sistem diutamakan berkaitan dengan keperluan khusus, sedangkan sistem itu sendiri cukup mudah difahami dan mudah digunakan.

Adakah anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pembangun laman web dan mengetahui sebab dan parameter yang membuatnya menonjol dari orang ramai? Itulah yang akan kita lakukan sekarang. Jadi, mari kita mulakan!

1. Kemudahan Penggunaan

Let’sEat adalah pembangun laman web yang ringkas namun berfungsi untuk pemilik restoran, yang menghadapi keperluan setiap hari untuk mengemas kini menu mereka dalam perjalanan dan menawarkan pelbagai perkhidmatan kepada pelanggan. Tidak perlu dikatakan bahawa jumlah orang yang ada sekarang bukanlah pakar HTMl / CSS dan, dengan itu, tidak dapat menggunakan pengetahuan pengekodan lanjutan mengenai reka bentuk laman web kelas atas. Oleh itu, pembangun laman web menunjukkan sedikit keluk pembelajaran, dengan semua ciri ada di sini.

Papan pemuka Letseat

Proses pendaftaran sangat cepat, mudah dan difahami oleh semua orang. Cukup berikan maklumat log masuk dan lulus anda untuk diarahkan ke papan pemuka sistem. Anda tidak memerlukan banyak masa untuk membiasakannya kerana semua elemen dan ciri tersedia semua di satu tempat di sini. Ini memungkinkan untuk mempelajari panel pentadbiran hampir pada pandangan pertama di sini untuk dapat meneruskan proses pembuatan laman web lebih lanjut.

Sistem ini dilengkapi dengan antara muka berstruktur logik, sederhana dan intuitif yang memastikan navigasi mudah. Ia mesra pengguna dan sederhana walaupun bagi pengguna yang belum pernah bekerja dengan pembangun laman web sebelumnya. Let’sEat akan mengejutkan anda dengan wizard penyediaan bersepadu yang akan membimbing anda melalui semua peringkat proses pembangunan laman web, memberikan akses ke maklumat berkaitan sistem umum dan ciri yang mesti dimiliki.

Seperti yang disebutkan di atas, Let’sEat tidak menyiratkan penggunaan kemahiran pengekodan, tetapi jika Anda seorang pakar pengaturcaraan, Anda dapat memberikan laman web restoran anda reka bentuk yang unik dan diperibadikan dengan mengintegrasikan kod HTML / CSS. Namun, ingat bahawa pembangun laman web tidak membenarkan penyuntingan kod laman web awal. Itu bukan masalah untuk pemula, tetapi ini mungkin menjadi cabaran bagi pengguna, yang ingin bekerja dengan penyuntingan kod.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Sebagai pembangun laman web khusus, Let’sEat berfungsi dengan baik untuk pengembangan semua projek milik industri makanan. Ini termasuk laman web untuk restoran, kafe, restoran, kedai dan bar, hotel dan juga trak / troli makanan. Semuanya bergantung pada jenis perniagaan yang anda jalankan dan set ciri yang anda ingin sertakan.

Oleh kerana papan pemuka yang mudah dan terstruktur dengan baik, Let’sEat memberikan akses cepat dan mudah ke semua tetapan, alat dan parameter yang diperlukan untuk penciptaan projek industri makanan yang penuh dengan ciri. Mari kita lihat ciri paling penting yang dibongkar oleh pembangun laman web kepada setiap pengguna.

 • Pembina Menu
 • Ini adalah bahagian, di mana anda boleh merancang menu restoran atau kafe anda sendiri khusus untuk perniagaan anda. Menu terperinci dan merangkumi hidangan dan minuman bersama dengan keterangan dan spesifikasi harga. Ini adalah kaedah terbaik untuk membantu pengunjung anda mengetahui lebih lanjut mengenai hidangan yang ditawarkan di restoran anda dan memesan makanan yang mereka minati.

  Pembangun menu Letseat

 • Penjana kupon
 • Sekiranya anda akan menawarkan kupon diskaun kepada bakal dan pelanggan anda yang sedia ada, pilihan ini pasti akan berguna bagi anda. Di sinilah anda dapat merancang kupon dalam talian yang dapat dicetak untuk meningkatkan penjualan dan menarik calon pelanggan.

  Penyunting kupon Letseat

 • Kalendar
 • Fungsi ini membolehkan menyiarkan acara yang akan datang dan maklumat penting mengenai pelbagai majlis. Dengan membuat acara dalam kalendar, anda memastikan pelanggan anda menyedarinya. Ini adalah bagaimana mereka dapat merancang jadual mereka dengan berkesan untuk mengunjungi restoran anda.

  Kalendar tempat duduk

 • Pasar
 • Let’sEat Marketplace menawarkan koleksi aplikasi pihak ketiga yang berguna untuk meningkatkan prestasi laman web restoran anda dan memastikan pelanggan berpuas hati. Aplikasi ini dibahagikan kepada beberapa kategori untuk memudahkan pencarian. Ini adalah Pemesanan Dalam Talian, Tempahan, Pengurusan Pekerjaan, Pemasaran E-mel, Media Sosial dan Lain-lain. Aplikasi boleh disatukan dengan mudah ke laman web restoran anda sendiri dari laman web lain tanpa perlu menyalin dan menempelkan kodnya.

  Terdapat juga alat pemasaran yang sangat baik di sini untuk melengkapkan restoran anda dalam talian dan luar talian. Sebenarnya, platform ini mempunyai sedikit aplikasi berkaitan restoran asli. Sebilangan besar aplikasi khusus industri disediakan oleh rakan mereka dalam industri, seperti Guestful, EatStreet, SeatMe dan lain-lain.

  Pasar Letseat

 • Bahagian Statistik
 • Akses statistik juga tersedia di papan pemuka sistem, tetapi juga cukup primitif. Apa yang boleh anda lakukan di sini adalah mengesan jumlah pelawat unik, lalu lintas mudah alih, sumber rujukan teratas dan jumlah paparan halaman web, tidak lebih.

 • Domain Tersuai
 • Sekiranya anda sudah memiliki laman web dengan nama domain khusus, anda boleh menggunakannya sambil mendaftar untuk Let’sEat. Fitur sambungan domain khusus memungkinkan untuk menjaga minat audiens sasaran terhadap perkhidmatan anda, ketika melayari laman web baru anda.

 • Integrasi Pihak Ketiga
 • Selain daripada integrasi Marketplace yang ekstensif, Let’sEat memungkinkan untuk menambahkan sejumlah aplikasi pihak ketiga percuma dan berbayar yang memberi kesan serius terhadap prestasi sistem. Oleh itu, pengguna dapat menambahkan galeri tayangan slaid ke laman web untuk menyajikan hidangan yang dimasukkan ke dalam menu dengan cahaya yang paling menguntungkan. Anda juga dapat mengintegrasikan Peta Google untuk memungkinkan pengguna mencari lokasi restoran / kafe dengan cepat dan arah yang betul.

 • Pesanan Dalam Talian
 • Mari kita bekerjasama dengan perkhidmatan OpenDining, yang memungkinkan pengunjung laman web membuat pesanan dalam talian melalui sistem ini. Hanya memerlukan beberapa minit untuk menyatukan widget OpenDining ke dalam projek anda untuk mengaktifkan ciri ini, yang mesti dimiliki untuk semua projek yang berkaitan dengan makanan.

 • Pemasaran E-mel
 • Pembangun laman web menjaga pemberitahuan pengguna tepat pada masanya mengenai perkhidmatan, ciri khas dan kemas kini mereka. Ini dilakukan melalui pilihan pemasaran e-mel, yang memungkinkan pengiriman buletin kepada pengguna tersebut, yang telah melanggan mereka.

 • Integrasi Media Sosial
 • Let’sEat terkenal dengan pilihan integrasi media sosial yang luas. Pembina laman web membenarkan penggunaan rangkaian media sosial sebagai alat berinteraksi yang berkesan dengan pelanggan. Dengan pembangun laman web, menambah sumber ini dan sumber media sosial yang lain cepat dan mudah.

 • Tinjauan Kepuasan
 • Pembina laman web juga membenarkan penyampaian tinjauan kepuasan untuk memberi tahu pengguna lain mengenai pengalaman mereka mengunjungi restoran atau kafe tertentu, misalnya. Semakin positif ulasan dan tinjauan laman web (dan, sesuai, restoran) mempunyai, semakin tinggi peluang untuk membina pangkalan pelanggan yang kaya dan meningkatkan tahap kepuasan / kesetiaan.

 • Ketersediaan Pelbagai Bahasa
 • Pembina laman web tersedia dalam beberapa penyetempatan bahasa. Tepatnya, anda boleh melihat sistem dalam bahasa berikut: Inggeris, Perancis, dan Sepanyol. Pengguna di UK, Kanada, Australia dan negara lain juga dapat melokalkan pautan (atau bahkan mengubahnya sepenuhnya) untuk memadankan perbendaharaan kata kawasan tempat mereka tinggal.

 • Tempahan Dalam Talian
 • Pelanggan boleh membuat tempahan dalam talian kerana kerjasama sistem dengan perkhidmatan berikut: OpenTable, Rez by UrbanSpoon, ReservationGenie, dan SeatMe. Penyatuan widget ini mudah, cepat dan mudah difahami oleh semua orang, sementara hasilnya sangat berbaloi.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:45
Tema Percuma:&# x2714; YA
Reka bentuk responsif:✘ TIDAK
Susun mengikut Industri:✘ TIDAK
Penyuntingan Kod CSS:✘ TIDAK

Koleksi reka bentuk Let’sEat tidak begitu kaya dan kualiti tema agak biasa-biasa saja. Mereka terlalu serupa dengan membuat reka bentuk laman web yang diperibadikan. Sebenarnya, hanya ada satu susun atur yang disajikan dalam gaya yang berbeza (fon, latar belakang, warna dll.). Oleh itu, apa sahaja templat yang anda mahukan, laman web anda akan tetap serupa dengan yang dibina oleh pengguna lain. Nasib baik, sistem ini membolehkan pengguna mengubah CSS / HTML (ciri ini hanya tersedia untuk pengguna Pro).

Walau bagaimanapun, berita baiknya adalah bahawa semua templat adalah responsif mudah alih secara lalai. Pembangun laman web menawarkan lebih daripada 40 reka bentuk, yang dibangunkan khas dengan fokus industri makanan.

Tidak perlu memulakan projek dari awal kerana semua templat dilengkapi dengan konten yang telah dirancang sebelumnya yang dapat Anda sesuaikan dengan lebih lanjut sesuai dengan kebutuhan perniagaan anda. Bahkan ada kemungkinan untuk memuat naik logo restoran anda terus ke laman web, jika memang ada, tentu saja. Sekiranya tidak, sistem membolehkan anda merancang logo laman web anda dari awal atau memilih salah satu varian stok yang ada.

Pembangun laman web memungkinkan untuk menyesuaikan elemen laman web utama, termasuk logo, palet warna, gaya, fon, latar belakang dan lain-lain. Terdapat puluhan fon bergaya yang boleh anda pilih, ketika mengerjakan penyesuaian projek anda.

Templat tempat duduk

The ciri seret dan lepas membenarkan menukar templat yang dipilih, tetapi prosesnya tidak melangkah lebih jauh daripada mengedit latar belakang / warna laman web. Fungsi sistem terlalu primitif berbanding dengan pesaing khusus.

Selain daripada editor reka bentuk standard, Let’sEat juga menawarkan ciri Reka Bentuk Mudah Alih. Ini membolehkan memadankan penampilan dan fungsi versi laman web mudah alih dengan jenama restoran anda dengan menyesuaikan tetapan. Namun, apabila anda mendapat gambaran yang lebih mendalam, anda akan menyedari bahawa proses penyesuaian reka bentuk hanya bergantung kepada pengeditan skema warna. Dalam soal reka bentuk, sudah tentu banyak yang perlu diperbaiki di sini.

4. Sokongan Pelanggan

Sokongan pelanggan Let’s’sEat tidak mencukupi untuk pemula. Terdapat Meja Bantuan, di mana anda boleh mencari artikel cara maklumat, yang memberikan maklumat umum mengenai penggunaan sistem. Anda juga boleh menghubungi pasukan sokongan perkhidmatan melalui e-mel. Tidak ada sembang langsung atau komunikasi telefon yang tersedia di sini, yang merupakan kelemahan serius bagi mereka yang bukan berteknologi.

Bantuan Mari Makan

5. Dasar Penentuan Harga

Mari kita tidak mempunyai rancangan percuma. Sebaliknya, pembangun laman web menawarkan pakej Pro berbayar, yang harganya berjumlah $ 10 / bulan atau $ 99 / tahun. Pelan ini dilengkapi dengan tempoh percubaan 2 minggu percuma, yang membuka seluruh fungsi perkhidmatan untuk membolehkan pengguna menguji sistem dengan kelebihan. Namun, perlu diingat bahawa pembangun laman web pada masa ini tidak menerima pendaftaran pengguna baru.

Harga Mari Makan

6. Kebaikan dan Kekurangan

Let’sEat adalah pembangun laman web khusus, yang mempunyai kebaikan dan keburukan yang mempengaruhi prestasinya. Oleh itu, setiap pengguna, yang akan memulakan laman web dengan sistem, harus mengetahui semua kelebihan dan kekurangan yang sering dia hadapi, semasa bekerja dengan platform. Sudah tiba masanya untuk mendaftar mereka di bawah.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Tumpuan industri makanan yang kuat;
&# x2714; Ciri dan alat khusus khusus;
&# x2714; Reka bentuk yang responsif;
&# x2714; Harga berpatutan;
&# x2714; Let’sEat Marketplace;
&# x2714; Pilihan tambahan yang luas.
Collection Koleksi templat terhad, penyesuaian reka bentuk yang buruk dan pilihan penyuntingan;
Themes Tema usang dan serupa;
✘ Kekurangan fungsi dan fleksibiliti;
Plan Tiada rancangan percuma;
✘ Ketiadaan editor visual;
Support Sokongan pelanggan yang lemah;
✘ Pendaftaran baru tidak dibenarkan.

Kesimpulannya

Let’sEat adalah pembangun laman web yang rapi dan tersusun yang memenuhi keperluan pemilik restoran, yang ingin menubuhkan dan menyelenggara laman web perniagaan sendiri. Ia mudah, cepat dan berkesan. Sistem ini dilengkapi dengan galeri templat dan set alat penyesuaian untuk memberikan laman web yang unik dan berfungsi dengan baik. Ciri-ciri ini, bagaimanapun, tidak cukup untuk mencapai tujuan. Templat tidak responsif dan kelihatan terlalu serupa untuk memastikan reka bentuk unik laman web restoran anda.

Ringkasnya, Let’sEat mungkin berfungsi dengan baik untuk laman web restoran biasa, tetapi laman web anda tidak akan menonjol daripada orang ramai. Rangkaian ciri yang ditawarkan oleh sistem membuatnya serupa dengan pembangun laman web sejagat, sementara kekurangan ciri khusus menjadikannya agak ketinggalan zaman. Untuk memenuhi keperluan pengguna, sistem ini memerlukan fleksibiliti dan peningkatan fungsi. Lebih-lebih lagi, sistem pada masa ini tidak menerima pendaftaran baru, yang menimbulkan masalah bagi pengguna tersebut, yang ingin memulakan laman web restoran mereka sendiri. Hasilnya, mereka hanya akan beralih ke salah satu pesaing sistem, seperti Wix, sebagai contoh.

Buat Laman Web Restoran Percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map